Kako nema signala?
Pa prebaci se na T-Mobile signal (za njega sam 1000% siguran da ga ima jer sam ga koristio tmao)...
Printable View
U Areni nema ni signala od t-mobila, barem ga u nedjelju nije bilo
U Zagrebu i još 6 gradova ukinut je nacionalni roaming
Takav je bio slučaj i s još nekim shopping centrima, i to sa svim operatorima, ali signal se ubrzo pojavio... Valjda će tako biti i sada.
Split
City centar one,ni s od signala.:cry:
Vip ima signal,pretpostavljan da i tmobile ima signal. :crazy:
Nova karta pokrivenosti signalom TELE2 na njihovom webu pokazuje prilično manju pokrivenost no što je pokazivala ona prije... Svašta...
@Toninjo
Govoris o ovoj karti?
http://www.tele2.hr/mobilni_internet...rivenosti.html
Ovdje je samo 3G pokrivenost!
@10aLEX: Karta prikazuje 2G/3G pokrivenost, tj. onu pokrivenost kakva bi bila kada ne bi postojao nacionalni roaming s T-Mobileom. Nije li to oduvijek bilo tako? Koliko sam uspoređivao sa situacijom na terenu - jest.
@ojpi i Sipe: Samobor je pokriven s 2G/3G, a tako je oslikano i ovdje (jer Samobor se ne nalazi tamo gdje na toj karti piše "Samobor", nego sjeveroistočno od toga gdje je i oslikan signal). Međutim, što se Samobora tiče, signal prestaje odmah na zapadnom rubnom dijelu grada, čim se zađe u Samoborsko gorje (prema Rudama ili Šoićevoj kući - isprobao osobno više puta).
Sve u svemu, prijašnja karta je pokazivala prilično bolju pokrivenost nenaseljenih mjesta. Al svejedno, sve je to mršavo.
Hoćemo li dočekati pokrivanje cijele HR, zna li koji insajder kakva je strategija hrvatskog TELE2?
Isitna u pravu si sad sam bolje pogledao kartu, uglavnom znam da se na granici sa Slovenijom 3G uhvati bez problema. Ali čim se krene prema gorju (kod mene prema Grdanjcima, Stojdragi, Gornja Vas) odmah ili t-mobile roaming ili nema signala. I mene zanima isto za baze. Nikad zapravo nisam vidio bazu od tele2 kako izgleda
Da, Žumberak je prilično loše pokriven, i to kad su u pitanju sve mreže. A što se tiče baznih stanica TELE2, one izgledaju isto ili vrlo slično konkurentskim... Mislim da su Ericssonove... Evo ja imam jednu na zgradi u Novom ZG (Travno).
Dugo se nije ništa napisalo u ovom threadu, no neki dan sam nakon dugo vremena prošao zagrebačkim Importanne-centrom u pothodniku i svečano objavljujem da je isti u potpunosti pokriven signalom Tele2 (ne znam od kada, doduše...) S obzirom da je nepotpuna pokrivenost ovog centra svojedobno ovdje uživala kultni status, osjećam se dužnim objaviti ovu mega-informaciju... :)
Pokrivesnot se poboljšala to je neminovno ali i dalje se još ostaje bez signala u liftovima i podzemnim garažama
Pa kako gdje što se tiče liftova i garaža... Al evo, ovih su dana napokon obajvili i detaljnu kartu vlastite pokrivenosti koja je sad malo preglednija i može se zumirati/odzumirati.... Pokriveno je dosta teritorija, no još uvijek mi to izgleda jedva pola pokrivenosti VIP-a i T-Mobile-a... (zanemarimo sad nacionalni roaming)
http://www.tele2.hr/podrska-korisnic...ine/ccs126-t2/
Oni su mi još uvijek fascinantni sa tim uploadom od samo do 1.4 zašto?
Nisam ih nikada probao a vidim da sam kao skroz dobro pokriven mada te karte mogu objesiti mačku o rep možda ih i istestiram kod sebe sa e372 ako će mi se dati nemam pojma ni apn a kamoli što drugo toliko su mi bili napeti xD.
Evo danas sam se razočarao s tele 2.Vozeći se autocestom za Sl.Brod telefon se sam prebacio sa tele2 na neku bosansku mrežu.Bilo je uključeno ažuriranje e-maila tako da sam ostao bez dosta kuna na računu.100kb =6kn.
ja držim isključen roaming data pa mi se to ne događa ali se zato zna dogoditi da nemam ni telefona dok ne isključim data promet.
kad smo vec kod toga, kako je Tele2 zamislio rjesiti problem sto nema svaki android opciju "enable national data roaming", a 80% telefona u njihovoj ponudi su androidi i na 80% teritorija su u nacionalnom roamingu? tko je tu lud?!
Postoji aplikacija roaming control koja rješava taj problem.
https://play.google.com/store/apps/d...cm9sdHJpYWwiXQ..
znam, upravo sam na tu aplikaciju mislio, ali se nisam mogao sjetiti imena. ono sto sam zelio reci je da bi aplikaciju trebao platiti sam Tele2 te je predinstalirati na androide, a ne da je placamo mi korisnici.
@Zdrave
Ne zelim braniti Tele2 ali slicne probleme imaju svi koji zive uz neku granicu (Zagorje, Baranja, Slavonija,...) na bilo kojoj mrezi, tako da na zalost nema nekog univerzalnog rijesnja. Ja znam iz osobnog iskustva da se VIP signal hvata do 20km u dubinu Bosne kad se ide prema Derventi od Slav.Broda. Samo sam htio reci da ne samo da bosanski signal prodire u Hr. vec i hr. operateri bacaju daleko svoj signal u Bosnu. :(
@10aLEX, u pravu si, samo taj problem korisnici drugih mreža mogu djelomično riješiti tako da ručno odaberu matičnu mrežu, dok tele2 korisnici moraju imati podešeno na automatski osim ako ne žele biti osuđeni samo na tele2 signal.
Što napraviti kad u KB Dubravi u podrum, znaci na hitnoj nema signala? I ne dozvoljava prebacivanje na T-mobile mrezu?
Izaći van ili promjeniti operatera ;D. Stvarno ne razumijem kakav odgovor očekuješ.
Problem sa podrumima I ostalim prostorijama bez prozora I debelih zidova je sto Tele2 koristi najvise 1800 MHz frekvenciju jer su ostala dva zauzela vecinu pojasa od 900 MHz koji puno bolje I dalje prodire! :(
na njihovu zalost i moju srecu, danas sam u t centru potpisao prelazak na simpu, inace vise citam po forumima nego pisem ali ovom prilikom moram izraziti, za one koji eventualno budu htjeli preci na tele2, ja sam razocaran kvalitetom signala... ako kupim promet onda ga i zelim iskoristiti na 3g, nema smisla da uzimam ni paket od 10mb, slikovito, ako je signal toliko los kao sta je i sa slucajem u tele2... uvijek kada mi je hitno trebao 3g signal, primjerice kada sam se morao logati na net banking da provjerim stanje racuna jer sam kupovao opremu za dijete, znaci, to nam je bilo stvarno hitno i potrebno, vazno, ne za neke gluposti, da gledam novo okacene alike na fejsbuku ili napisem novi status, u takvoj situaciji me tele2 izdao, pod navodnicima , ne doslovno naravno. ama bas uvijek kada mi je hitno zatrebao net, nula. vazno je s moje strane da napomenem da nisam bio u zabiti, vec u rijeka tower centru ljudi moji, da bude jos gore, tower nema svoj wifi, i to je uzas ali drugi par rukava. u ztcu na zametu ista prica. moram reci da sam cak danas u podmurvicama imao neko vrijeme oznacen G dok nije nasao 3g... uzas jedan veliki, to sam im napisao na fb stranici, rekli su mi da BI TREBALO PO NJIMA SVE VALJATI, u smislu da sve radi ok a ja idiot i ako ima poteskoca da im se javim mailom, no jednostavno mi se ne da nabrojavato sve gradove u hrv osim zga :))) dosadni su, aljkavi i trljavi, za neku sitnicu vezano za moj tele 2 portal, odnosno nekakvu greskicu oko poziva, maltretirali su me milijun puta nazivajuci odmah, poziv za pozivom kad im se nisam mogao i htio javiti zbog obiteljskog rucka, korisnicka sluzba preko mejla mi pise preteske recenice i komplicirane, filozofirajuci i pisuci mi datume kada me nisu mogli dobiti, tocno datum, vrijeme u sekundu, trate svoje i moje vrijeme uzaludno, bolje da se okrenu rijesavanju nezadovoljnih korisnika kojih je iz dana u dan sve vise, uskoro bi mogli zavrsiti i iza multiplusa, umjesto DA ISMIJAVAJU svoje korisnike poklanjajuci dvije kune i pol ilo pet ako nadoplate racun, ovdje cu stati jer vise nema smisla, ja sam sa tomatom u konacnici bio zadovoljniji a od tele2 odustajem, ozgleda da je hrv tele2 sasvim drugaciji od svedskog ili nesto slicno, lp svima
ispricavam se na dugackim rec. i nepismenosti, pisao sam post preko mobitela i umoran sam za popizdit
Tele2 ušao je u partnerstvo sa Metronetom i od sada će poslovnim korisnicima nuditi fiksno-mobilni VPN
Katastrofa je za TELE2 što nisu znali iskoristiti trenutak ulaska na hrvatsko tržište i bolje oteti korisnike konkurenciji. Sada se njihovi kljenti povlače na druge operatere samo zbog toga što se pokazalo da im je mobilna mreža (signal) užasno loš i nedostatan u pokrivanju i jačini. Premda se reklamiraju da su najbolja mreža po ocijeni FER-a. Uz to, nije im ni palo na pamet da se prijeve na natječaj za LTE frekvencije, kao što su to učinili VIP i T-mobile.
Nadam se, ako je istina da se srpski Telenor interesira za kupnju, da će oni kad dođu ojačati mrežno pokrivanje.
--
Ocjena 0 bodova
Na mojem području se signal poboljšao, nema više prekida u liftu
Dobili su prije godinu-dvije nešto frekvencija na 900Mhz, a zna se da na toj frekvenciji signal bolje probija :)
Primjećujem novu kartu pokrivenosti vlastitim signalom na stranicama Tele2. Znatno veća pokrivenost nego ranije, no još uvijek ne kao VIP ili T-Mobile. Al s obzirom na višegodišnju stagnaciju, ovo izgleda kao čudo!
http://www.tele2.hr/podrska-korisnic...cs126/?typid=2
Da. Ova promjena izgleda drastično, međutim mislim da nije realna ova karta. Loši su u 3G pokrivanju, a nisu uveli ni HDSPA standard.
Ne znam, dosta sam putovao po svim dijelovima HR, i ta karta je otprilike uvijek bila tu negdje... Kako nemaju HSDPA? Nemaju LTE, nisu platili licencu...
Bulazniš. Nisu se ni natjecali za LTE licencu!
Da, ali si ti rekao da nemaju HSPA što nije točno, imaju ga do 21.6 Mb/s.
Ne bulaznim, znam da se nisu natjecali jer nisu htjeli ni platiti. Pa to proizlazi jedno iz drugog. A HSDPA imaju već dugo.
od kad vrijedi update-ana karta? jer kod mene i dalje signal kakav je i bio,a po karti bi trebao biti jači
Pa na papiru sve to lijepo izgleda. Isto tako kod mene u par sela u koje idem piše da ima signala i na otvorenom i u zatvorenom, a u biti signal varira na jednom mjestu od 0 do 5 crtica, i ako ga staviš u džep odmah se prebauje da nacionalni roaming :D
sve to sa t2 pokrivenosti lijepo izgleda na izmisljenim kartama koje ispunjavaju djeca iz vrtića sa razlicitim bojicama.
bajke ze naivne.
po njihovim kartama kod mene bi trebala biti brzina do 21mbs.
he...kako da ne.nikad nije bila iznad 2mbs.
ali je skoro uvjek tj konstantno 400 kbs.
Upravo tako.
Prijavio sam problem sa padom signala na određenom području i nakon nekih 2 tjedna su me kontaktirali ... rekli su da će pratit par dana signal pa će se javit kad nešto naprave. Inače na tom području svi operateri imaju loš signal jer je takvo područje ali u zadnje vrijeme tele2 signal je jednostavno oslabio ...
Da li je nešto Tele2 poboljšao pokrivenost ili se to meni čini?
Ako ti je lokacija Zadar još uvijek, ne čini ti se. Hvale se da im je mreža u Zadru duplo bolja.
Da ali volio bih to vidjeti na karti pokrivenosti!? Da li sta rade u ostalim djelovima Hrvatske?
Raditi ce na podrucju cijele RH,negdje pisalo u novinama jer im istice ugovor sa T-mobile
Tele2 je kod mene najnestabilnija mreža. U većini slučajeva imam stabilan jedino EDGE. HSDPA ako se i pojavi zna jako varirati, gotovo iz sekunde u sekundu.
A glasovni pozivi su katastrofa. Kod većine sugovornika imam osjećaj kao da pričam s nekim radnikom na gradilištu. Nekakvi neidentificirani zvukovi. Također mene se čuje također na prekide. Nije vezano uz mobitel, puno sam ih promijenio da bi bila greška samog uređaja.
Svi se žale na kvalitetu TELE2 mreze i to ne za internet već i za glasovne poziv. Čim se izađe iz većih mjesta signala više nema. Oni imaju problem da su dobili takve frekvencije koje imaju slabiju penetraciju nego 2 ostala operatara.
Pa u kome je konkretno problem? U davatelju usluga ili državi?
Mislim da je problem u davatelju usluga jer se nisu htjeli javiti na natjecaj z frekvencije. Cijelo vrijeme se nećkaju da li ce pojačati - proširiti pokrivenost ili sve prodati nekome.
Tragikomično je vidjeti reklame Tele2 gdje pokazuju smartfone zadnje generacije, a još štekaju s običnim GSM (2G) standardom.
Nerijetko mi Xperia zna izbaciti u notification crti znak uskličnika-Neuspio pokušaj roaminga. Znači da dosta često nestane Tele2 signala, a kako je meni roaming isključen, ne može uhvatiti HT mrežu.
Onda kasnije neka ne kukaju što su zakinuti kad se nisu javili za digitalnu dividendu od 800MHz za 4G. Sami su si krivi. Mogu oni koristiti i 1800MHz za 4G, ali znamo da je domet kraći.
Ako ima neko iz dalmacije da podijeli dojmove o tele 2. Signal mreže i internet brzine, jel barem duplo brži?
Na potezu od Biograda pa do Šibenika je dobar signal mreže,mi je radio sasvim korektno.
Bar je moje iskustvo takvo.
Ne znam što im znači izjava da su završili s pokrivanjem Jadrana, i da sada kreću na ostale dijelove Hrvatske. Čak i ako se oslanjamo na njihovu kartu, pokrivenost Jadrana je još uvijek nedovoljna, postoje rupe, a i raširenost signala nije onakva kakvu imaju VIP i T-Mobile.
To bi im ovo značilo :)
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=80412
Da napišem koju:
ovo što se je pisalo, kako Tele2 ima bolju pokrivenost Rijeke i Kvarnera signalom... mislim da je i gore no što je bilo. Prije mi je jednom, do dva put mjesečno došla poruka o propuštenom pozivu, (kako nisam bio dostupan), dok sad to dolazi i 4 do 5 puta tjedno. Kretanje isto Rijeka i okolica.
Što se tiče data prometa, tu isto mislim da su lošiji, brzina pada. Net radi dobro, kao i prije no što su nadogradili brzinu, s time da surfaš i odjednom ili izgubiš signal ili ti brzina padne. To se prije nije dešavalo
ja sam primijetio da u posljednih 7 dana nešto su radili oko signala jer jedan cijeli dan signal za data promet nije prelazio Edge.....ž
e sada što su radili tko zna...
dok inače signal je barem tu gdje sam ja super. možda rade na tom dugo očekivanom poboljšanju.
Koji si dio Hr-a?
Jučer sam uočio u Osijeku i Slavonskom Brodu ikonu H+ pa pretpostavljam da su novu opremu i tamo instalirali.
Tele2 ima 18 posto tržišta, a pokrivenost im je bila slaba. Što će tek biti sada... Vipnetu i HT-u tresu se gaće!
Ne isplati se svadjati sa takvima kao ti. Imaš dva VRHUNSKA operater po tvom ukusu ali ipak imaš potrebu kritizirati one koji koriste Tele2.
Evo Vodice-Srima, prošlih godina surfao bez problema. Sada dobio sms o jačem i kvalitetnijem signalu kad ono katastrofa! Signala kad i ima ping visok, nikako otvoriti stranice. Danas kupio bonbon broj i sada surfam bez problema! Nešta tu ne štima!?
Jučer sam se penjao do Sljemena Leustekovom stazom i mora se priznati da je sada, koliko sam primijetio, sve pokriveno HSDPA signalom. Samo na jednom mjestu sam primijetio 2G. Zadnji put kad sam bio postojale su rupe bez ikakvog signala.
Ja sam prosli tjedan vidio da stavljaju novu Huawei opremu na jednu zgradu u Osijeku pa bi i ovdje uskoro mogao biti primjetan bolji signal.
Kako se smanjio broj turista odmah je bolja mreza
http://images.tapatalk-cdn.com/15/09...1a7dd33fc2.jpg
Za usporedbu T-Mobile na istoj lokaciji
http://images.tapatalk-cdn.com/15/09...b27eb9c640.jpg
Sad za vikend sam kroz dobar dio Dugog otoka bio u Italiji, a kad sam išao Zagreb - Zadar autocestom sam bio u Sloveniji. Toliko o pokrivenosti.
Jačina signala nakon nadogradnje u mom kraju? Odlična!
http://i.imgur.com/TsHsN66.png
Brzina downloada i uploada? Katastrofa!
http://www.speedtest.net/result/4765013052.png
Čisto za usporedbu, jučer prije nadogradnje mi je jačina signala bila na 2-3 crtice, a brzina downloada 7-8Mbps. Dok u isto vrijeme na bonbonu sa jednom crticom 4G signala imam 60Mbps... A na 3G mreži sa 4 crtice imam ~20Mbps.
Kod mene cesto iako signal pun nisam dostupan. Samo dobijem poruku o propuatenom pozivu,a naazim se 300 m zracne linije od bazne stanice. Opticka vidljivost
Isti problem kao i kod HT ono prije (ne znam da li su to ispravili u zadnje vrijeme) preopterećene bazne stanice. Rijetko postavljene stanice na puno korisnika. Džaba signal kada je neupotrebljiv.
Ovo sam testirao sa onih 1GB iz rođendanske promocije i danas hvala bogu jedva potrošio zadnji kilobajt.
Konkretno kod mene evo Vip ima najslabiji signal od sva 3 operatera, a najveću brzinu! Znam da su ovdje svi od Vipa bježali ko đavo od krsta jer su preskupi, a vidim da ih još uvijek bije taj glas pa im stanice nisu preopterećene kao kod konkurencije.
Pozdrav,imam par pitanja.
Dali netko zna kada prestaje koristenje Tele2 na Tmobile mrezi.
Naime govori se o tom nekakvom poboljsanju njihove mreze a kako sam tik uz Madjarsku granicu nema sanse da mogu koristiti Tele2 usluge doma bez infrastrukture Tmobila.Uglavnom mi ne osjetimo da je nekaj vec napravljeno.Znaci vezan i dalje na Tcom.
Nadalja,ako ne bude poboljsanja mreze i izadje Roaming ugovor izmedju Tmobila i Tele2 dali mogu ostvariti (bezbolni) prijevremeni raskid ugovora zbog nemogucnosti koristenja usluge.
Hvala.
Pa sad prije par dana je pisalo da su poboljšali mrežu i da od iduče godine uvode 4G signal.otiđi na njihove strance i vdi pokrivenos u svojem mjestu sad o ovome novome kaj su postavili prije par dana.
Zar je moguce da ova tele2 poboljsanja znace da ce od 15.12 imati bolju mrezu,u pravilu taj brzi internet i pokrivenost sto neprestano spominju po fejsu kad im se ljudi žale,zapravo znace da ce koristiti tmobile 3G signal??
O neee pa ionako mi Tmobile daje bijednih 1/mbs na 3G mrezi..a sad kad jos bude veca preopterecenost necu imati ni to :(
Ako sam dobro razumio i vidio moje naselje Torčec pokraj Koprivnice nema signala od Tele2 ili ima samo nekakvu mrvicu. U svakom slučaju po tome ako ne bude i dalje roaming na Tmobilu ja doma nemam uopce njihov signal. Ako se to ostvari sto mi je ciniti dalje. I kad izlazi taj ugovor sa Tmobilom dali zna netko?
Frend koji mi je u odašiljačima kaže da sva kompletna oprema huawei ide za tele2 ugradnja a sam tele2 govori da će pustiti u pogon za cijelu Hrvatsku od 15.12. tu novu mrežu pa da bi se tada trebalo osjetiti poboljšanje i bez roaminga...dakle 99% pokrivenosti. Ajd sad i to da vidimo. Ta nova oprema je postavljena sa ciljem da se lakše 4G kasnije nadogradi!
Evo ti link sa pokrivensti oko tvojega mjesta zdanje kaj su postavli.
http://www.tele2.hr/podrska-korisnic...krivenost/cc26
A jel imaš uopće Tele2 3G signal u svome mjestu? Meni je evo baš 3G jači nego 2G jer 2G bazna stanica radi na 1800 MHz, dok 3G radi na 900 MHz
I novost od danas jest da se Tele2 korisnici mogu spojiti na HT 3G mrežu. Mobitel mi HT 3G prepoznaje kao matičnu mrežu, ne prikazuje me kao da sam u roamingu (kao na 2G mreži) i dozvoljava internet promet bez da sam omogućio internet u roamingu.
Prosto mi žao HT korisnika sada, 3G mreža im je i sa samim HT i bonbon korisnicima slaba, još sada kada i Tele2 korisnici mogu koristiti data promet na HTu... Bit će mnogo više tišina u razgovorima, sporiji internet...
brži je net od danas.duplo
Brži je sigurno
I po speedtestu mi je brži
Kod mene nista.
Mogu se spojiti na Tmobile 3G,ali i to je jadno
Tele2 završio s nadogradnjom 3G mreže, podatkovnom uslugom sada pokriva 97% stanovništva
Nakon devet mjeseci intenzivnih radova na infrastrukturi, Tele2 je završio nedavno najavljenu nadogradnju svoje 3G mreže, čime je postigao 99-postotnu pokrivenost stanovništva glasovnom i 97% podatkovnom uslugom. Istovremeno je 98% autocesta pokriveno glasovnom i podatkovnom uslugom.
U Tele2 nadalje ističu kako već rade na 4G infrastrukturi i da puštanje mreže u rad planiraju za kraj prvog kvartala 2016. godine.
Sve je to ok, ali prema njihovoj aktualnoj karti pokrivenosti još je uvijek previše područja na kojima nemaju nikakav vlastiti signal. Tu još nisu na razini VIP-a i HT-a.
Tako je. Tele 2 je samo nadogradio svoje postoječe odašiljače sa Huawei opremom,koja je 4G,no softverski limitirana na 3G+,no jednostavno preko programa puste 4G kad to žele. Koliko znam,još nisu krenuli u gradnju novih baznih postaja. Navodno je u planu 120 novih baznih postaja. A kada,neznam.
Oni su povezali 3G bazne stanice T Mobilea sa svojima tako da, ako sam dobro shvatio, net ide stalno, nije potrebno u mobitelu uključivati opciju interneta u roamingu. Tako su i postigli tu 3G pokrivenost o kojoj govore, nigdje ne navode preko čijih odašiljača to ide. Mislim da onu kartu još trebaju ažurirati, u načelu, solidno je to pokriveno čak i njihovim signalom. Imajte na umu da one rupe po Papuku i Velebitu postoje i kod druga dva operatora. Jasno, nedostaje im još baznih stanica izvan gradova i po cestama, tako je već godinama.
Inače, 3G su prebacili na 900 MHZ svuda pa su tako dobili i jači signal. 2G je stavljen na 1800 MHZ. U Zagrebu im je, primjerice, 3G sada jači u većini grada nego kod HT-a i VIP-a jer ide na nižoj frekvenciji.