Koja je razlika izmedju tethered i untethered?
Koja je razlika izmedju tethered i untethered?
jel šljaka za ip4 ona tubro sim nalijepnica, kao ono staviš na karticu i otključan ti je mobitel?
@scaraser ... u pravu si kume...pokrivam se ušima...jbte bio sam siguran u par navrata da mi je poruka "nestala" ...
Upravo sam jailbreakala iphone s greenpoisonom. To sve radi ok. Izrezala sam vip karticu (zakljucan je na at&t) i stavila unutra i sve normlano radi. Ali iako je zakljucan pokazuje jednu crticu na signalu, nece zvati.
Kaj to znaci? I kad izlazi unlock za 02.10.4?
Čitam nešto na twitteru od onog redsnow i kaže untethred ovih dana navodno... jel netko to može potvrdit?
Greenpois0n Untethered Jailbreak for iOS 4.2.1 on All iDevices on Its Way - Redsn0w
Da, kao biti ce do Bozica
Jedva cekam :D
Prije svega dobro jutro i oprostite, ali moram postaviti za vas mozda glupo pitanje.
Ovih dana mi treba stici iPhone 4G i zelio bih vas pitati za top 3 stvari koje bih trebao sa njim uraditi da bi pocetak koristenja bio uspjesan.
Ovo pitam prije svega jer je rijes o zakljucanom telefonu i softweru 4.2. S obzirom da imam zelju svaki slijedeci skidati, zelio bih znati gdje najlakse nauciti otkljucavati telefon jer ne zelim svaki put placati po 25 do 50 € koliko to kosta ovdje kod nas u Bosni. Pozdrav za sve i hvala.
Je li najbolje napravti jailbreake onako jednostavno sa jailbreakeme.com
a za unlock cekati taj od greenpois0na?
(oce li neko staviti link za to kad stigne?
jel to tesko napraviti?
moze li ste sta pokvariti ako se pogresno napravi?)
Jutro
Jailbreak i unlock jos nisu izasli za 4.2. Jailbreak je, ali svaki put kada se ugasi mob., mora se spojiti na komp. da se moze upaliti.
Znati ces sve ovdje kad izade (trebalo bi do Bozica)
Ma dobro, cekacu, jel mi nista jailbreak ne znaci kad ne mogu svoju karticu staviti.
Nego me zanima jesu li te dvije stvari opasne i da li ih je jednostavno napraviti (jailbreake i unlock)?
Ma kakvi, imam jailbreak otkad imam ipod i iphone :) Nikad nista. A bez SBSettingsa vise ne mogu :)
A sta je sa unlockom? I razlikuje li se u icemu fabricki okljucan i unlockovan?
Tvornicki otkljucan je stalno otkljucan, a ovaj "unlockani" se svaki puta opet zakljuca kada se stavi novi software ili se radi restore
Hvala. To kuzim sa updateom, ali postoji li razlike IKAKVA izmedju recimo 4.1 na fabricki otklj. i unlockovanom? i jeli to tesko sam odraditi?
mene zanima sljedeca stvar...zna li se, ili da li nagadate sa kojim bi softwareom mogao doc iphone u vip?odnosno basenbande?vidjela sam na http://jailbreak-me.info/ da ako dode sa BBom 01.59.00 ima unlock...pa me zanima hoce li se mozda kojim slucajem isporuciti s tim BBom, ili je to vec zastarjelo?
i, ja sam mamu nedavno predbiljezila za iphone, i nisu nas zvali, pa me zanima hoce li se moc kupiti i bez te predbiljezbe?onak da dodem na blef u vip ducan i da se kupi?
Uf, teška pitanja tutlek, i mene zanima hoće li padati kiša u Zagrebu na Novu godinu :)
iPhone sa BB 01.59.00 se isporučivao uz iOS 4.0 koji je sad već pomalo zastario. Uz 4.1 već dolazi novi BB koji se neda otključati.
Ovu foru kupnje iPhona na prepad u T-Centru smo saznali tek kada je netko otišao u T-Centar i ekšli tako i kupio iPhone, sumnjam da ćemo za situaciju u Vipu saznati prije 17.12. a lako je moguće da ni oni sami još to ne znaju ;)
P.S. Poznavajući VIP i njihove fore vrlo je vjerojatno da će broj dostupnih iPhone uređaja između 17.12. i 31.12. (kada završava akcija 50% popusta na sve za mene tarife) biti vrlo ograničen.
Treba ti kartica od at&t da bi ga aktivirala, pa onda unlock, pa tek onda kartica od vipa
pozdrav,dosta mi je cekanja za unlock pa sam juce kupio att prepaid karticu unlimited sms i unlimited voice call i hocu da je koristim u ajfonu 4 aktivirana je al iphone pokazuje no service isekao sam je sa micro sim cutterom regularno al i dalje pokazuje no service att ne podrzava iphone na prepaidu al sam citao pre negde da su ljudi opusteno kupovali pay as you go kartice i koristili ih u iphonu 4,jel moze neka pomoc kako sve to da se odradi znaci i4 je jailbroken nije otkljucan naravno 4.1 i basband je 02.10
hvala
jeli mi moze ko reći jeli se triba čekat za iphone ili čin doden u t-mobila mogu ga uzet...a ja se nadan vise da su se opskrbili...jer ako nisu onda su majke mi nesposobni....
daj nemoj me zajebavati...pa mobitel je dosa kod njih u prodaju prije skoro 3 miseca i oni jos nisu u stanju napraviti manju količninu zaliha da se ne čeka jebeni mobitel...
vidjet ćemo koliko će ih Vip imati u zalihama :)
Da li ikome rade SBSettings na iphone 4
Modem Firmware: 03.10.01
Versija Firmware: 4.2.1 (8C148)
Ja kad instaliram Cydiju, ponudi mi automatski par updateova,nakon tog idem instalirat sbsettings i pita me za respring, više se iphone neće da digne, od kad updatejtam, stoji na jabuci i ne mrda, pa opet nanovo moram sve uradit. Volio bih imat SBSettingse, a ne mogu izgleda. Ima neko neku ideju?
Radi normalno na 4.1. 4.2.1 jos nisam probao zbog JB
mozda jedno glupo pitanje al eto da puknem
posto planiram uzet u vipu ajfon i u tarifi 200(400)kn dobijem i 2 gb prometa. znam da sa njega mogu surfat al me zanima dal ja ajfon mogu spojit na komp i koristit ga kao ruter na kompu posto je veci ekran i ugodnije je.
mozes :)
mozes spojiti i preko BTa i (pozeljnije) preko USBa...pozeljnije zato jer ti se nece istrositi brzo baterija :)
ej ljudi!
znate ono kako u safariju (pod opciju za dodavanje bookmarka) mozete staviti neku stranicu na home screen, mislim ono pored aplikacija i to.. e sad, kako to maknuti? probao sam preko iTunse-a kao sto tamo mozes razmjestati i brisati aplikacije, ali s ovim nemrem nista. kako maknuti? :S :)
hahah lijep smajlic si mi dao :(
nov sam sa iPhone-om (imam ga tjedan dana) i neznam sve te finese. ovo je predobro, mozes razmjestat appove na samom mobu (ja mislio da uvijek trebam iTunes :S). tek sam neki dan skuzio za mogucnost SS ekrana.
jos jedna stvar - jel ima neka stranica sa takvim tips and tricksima ili to nadem na onom online iPhone user guide ili nesto trece postoji?
A kako da maknem ono da mi predlaže riječi u sms-u?
molila bih pomoc...htjela bih JB 4orku sa redsnowom, 4.2.1 je na njemu...citala sam tutoriale, i stalno se spominje dizanje BB na onaj ipadov...ja to ne bih htjela, pa ako bi netko bio voljan napisati kratki tut kako to napraviti...znaci, zelim ga samo JB... :) hvala
Ne postoji JB za 4.2.1 koji je untethered. Sacekaj malo, i ja cekam da mogu napokon imati sms tonove :)
ma nema veze sto je tethered :D kad dode untethered, lako se ja prebacim...
samo sad bih jb sa redsnowom, ali mi nista nije jasno...
Jel imas spremljene SHSH za 4.1? Ako imas vrati se na njega. Ali evo ti tut za JB http://www.redmondpie.com/jailbreak-...0.9.6b4-guide/
imaticx, imam spremljen shsh al za 3GS...ovo je nova 4orka koja je došla origigi s 4.2.1 :(
Aha, ja imam jednu koja je dosla pocetkom 11. mjeseca sa 4.1 pa sam zato mislio. Onda sacekaj jos malo da izade pravi JB :)
Valda se mozete strpiti jos max. 7 dana :p evo upravo procitao da do Bozica izlazi, i ne mogu sad nac link..
a strpit cu se, a kaj sad :D samo se nadam da ce i unlock onda izac :)
Untethered iOS 4.2.1 Jailbreak for iPhone 4 Is On Track For Release On Christmas Eve ! - Redsn0w
Badnjak - jailbreak :)))
evo ja čekan svoj iphone 4...triba bi doć za 2-3 dana...bilo bi lipo od vas kad bi napravili jednu temu za nas koji dosad nismo nikad imali apple pa nam je sve ovo novo i ne snalazimo se bas....mislin da bi dobrodosla ta tema za vise članova foruma, a vi bi prestali odgovarati na pitanja na kojima je već dan odgovor u nekoj od tema...
ima vec ova tema Apple superthread (linkovi na najvaznije teme) gdje se nalaze i tutoriali za pocetnike (neke osnove)
dal smijem ja sa starijom verzijom resnowa napravit jb? ova koju sam skinuo sa iclarified nece da se raspakira -redsnow 0,9,6b4 a ja imam 0,9,4 koji mi radi a sa njime sam radio jb na pokojnom 3g-u
ili da pocekam untehered jb za bozic? nije mi hitno samo mi je dosadno :)
Dovršen je ovaj untethereadeadead jailbreak za 4.2.1, znači Badnjak je naš dan :)
se moze unlockat ove iphone iz tmobile?
http://img64.imageshack.us/img64/1010/ajfon.jpg
prikljucio sam i4 na itunes i ovo mi izbaciva, hocu li update?
Napravi, to je od operatera update
recite mi kad iden napraviti apple ID da mogu skinit i instalirat aplikacije sa app stora....jeli triban staviti pravi broj kartice jer je neman, pa pitan...i sta triba napisati pod security code?
Prije pravljena racuna, idi na neku free aplikaciju i stisni ono sivo ispod FREE (kao da ju zelis "kupiti"). Onda ce ti itunes reci da nemas racun i ponuditi ti otvaranje novog, gdje ce biti pod karticom NONE
recite mi kako ste vi prvi put punili mobitel? jeste prvi put punili 12 sati ili je to nepotrebno?
izasla je neka testna verzija al samo za mac! procitajte na devTeam blogu...
i? di su upute :)
7 dana sam cekao sad je red za jb,2-3 pametne stvari i 100 gluposti :)
jeli ima iphone 4 senzor za svjetlost? (ako ima uključen je ako je u postavkama za svjetlinu auto svjetlina uključena?)
jeli mi triba neki program za gledanje filmova na iphonu i koji bi mi bilo najbolje staviti format za gledati film na njemu?
e i jeli mi moze neko reći čemu sluzi taj jialbreak, mislin sta se dobije sa njime? (nov san u ovome pa pitan)
ima senzor i da ako je auto onda je on upaljen.
ja sam za pokojni 3g sa videorom convertirao filmove a u postavkama samo odaberes za koji mob i on sam sve odradi.
kad odrads jb onda mozes stavit crackirane aplikacije na mob badave(samo skines) i jos stosta
VLC Player, OPlayer, Cinexplayer, Buzz Player... Svi podrzavaju normalne filmove, samo ih prebacis preko iTunesa, nikakvo konvertiranje nije potrebno
JB sluzi za to sto je Rus rekao, ali i za programe kojih nema na AppStoreu s kojima dobivas neke nove mogucnosti telefona. Pa teme, tonovi i ostalo.
e to nisam znao da netreba convertirat,ako nis onda su manjih gabarita :)
oće mi neko objasniti kako pribaciti slike i videa (filmovi također)??
Imas vise solucija, ja za to koristim iTunes samo zbog toga sto mi se neda motat sa drugim programima.
Prikopcas iPhone i tamo imas Photos i odaberes koje hoces syncat (mislim da moras odabrat foldere).
A filmove sa Drag´n´drop ubaci u iTunes. Naravno, moraju biti u formatu koji iPhone moze pokrenuti (za druge formate, postoji ja mislim druga metoda koje se ne sjecam).
Slike i video sa telefona na komp isto ko usb stick, u my computer i kopi pejst. A ako oces sa kompa na telefon, onda sa iTunesima, muziku i filmove drag and drop, a slike, kontakte, aplikacije i slicno moras syncati.
a jebote led vise...hhh...kako da san pribacin film na mobitel...kad izaberen movies i iden syn onda me pita jesan li siguran kao da će mi svi videi biti zamjenjeni ovin filmon sta zelin pribaciti...koji kuraccc
o boze sveti sta je ovo sve retardirano sa jebenin ituneson...sad san pribacija sve slike koje san ima u mapi jer nisan moga odabrati pojedinočno koje ću slike iako san namistia da pribaci samo odabrene slike, ali kad san usa u tu mapu od slika nije mi polazalo niti jednu sliku pa san mora pribaciti sve slike i sad nemogu nikako izbrisati dio slika koje mi ne tribaju...niti priko moba niti priko kompa kad ga spojin...aj pomozite :angry:
odi na app strore skini vlc player(besplatan je),spoji mob i komp upali i tunes,izaberi tab app i spusti dole tamo ce ti bit opcija da dodas film. to sam mislim tu nasao samo sad nemogu nac link
preko kompa ideš u folder (ili više foldera)koje si označio gdi su ti slike i tamo ih izbrišeš. znači onaj folder koji staviš da ti bude na iphoneu on će i bit tamo. samo kad označiš željene foldere onda ideš na tipku za sinkronizaciju da ti usvoji promjene
pitanje :) mozda glupo
krenuo sam po ovim uputama http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=12948
skinuo sam redsnow-nije mi ga htjelo raspakirat pa sam sa drugog mjesta,sljedece je soft bio. spojio sa kompom,upalio itunes,stisnem shift+restore i nece da mi prikaze soft(u obliku ipsw). mislio sam da moram raspakirat iz rara sta sam i napravio al opet mi nema fajl-a u tom obliku.
di sam fulao?
Jesi skinuo onaj ipsw file? Ako nisi imas tu http://cafe.mobil.hr/threads/68715-i...ginal-firmware
e imaticx, jel mogu i ja s tim JB???nema veze kaj je tethered, dok ne izade ovaj normalni...
.jel utjece na kasniji unlock??
ja imam novi bb i 4.2.1., jel mogu ja s tim jb?
Trebala bi moci. Ja jos nisam probao, jer mi nije toliko hitno i da bude tethered :)
Posto sam novi s iphoneom.. (prvi pa odma cetvorka) )Trazio sam po forumima ali nigdje nac ovaj smjer.. zanci na koji nacin prebacit slike s iphone na komp??
ps mob jos nije nit JB nit nista..
Paa....najbanalniji je da čim ga ukopčaš preko USB-a da ti uz iTunse...otvori se i kao dodatni externi hdd da si prikopčao..uđeš u njega i tamo nađeš slike ;) Tako je meni bar najbrži način....
to mu se nece otvorit ako nema win 7 il vistu
meni tako otvara, a imam XP...
Obični JB, nema utjecaja na verziju BB-a.
da, to sa bb je za unlock
a jesi se stvarno potrudia naći...ja san to pita jučer...tako da imas to na prethodnoj stranici.....uglavnom pribacit sa mobitela na komp je kao kod svakog mobitela, samo pribacivanje sa kompa na mob je komplicirano
evo napravia san to...ali sad san izbirisa sve slike...-.-...pa jeli ikako moguće pribaciti dio slika iz nekog foldera...a jeben ti vise iphone u *****...
Ja neki dan napravio JB na 4.2.1, BaseBand 03.10.01, zasad sve radi. ;)
naso sam to tvoje i svadgje di sam naso pise da otovrim ko externi hdd.. ali meni ga ne prepozna ko hdd= Citat =:
a jesi se stvarno potrudia naći...ja san to pita jučer...tako da imas to na prethodnoj stranici.....uglavnom pribacit sa mobitela na komp je kao kod svakog mobitela, samo pribacivanje sa kompa na mob je komplicirano
edit: uspio sam sredit slike
zanimam jos ovo kako poslat isti sms na vise brojva od jednom?? zanci na vise primatelja..
kad god da dodajem priamtelje odmah mi prebaci da je to MMS
i kad nakraju stize untethered JB 4.2.1 ?jel se zna ?
skini odavde sto sam ti dao link
Ljudovi.. imam jedno pitance.... e ovako.. ajfon mi je Yailbrekan... 4.1.. Iphone 4... i sada kada skinem aplikaciju sa apptrack-org i instaliram ju na iphone, i kada istu ponovno nađem na App store_u... registrirano je kao da ju nemam... da ju moram kupiti ... zna netko kako da riješim to..?... a istovremeno za neke programe mi se pojavi update a za neke ne... ali večinu skinutih igara i aplikacija mi ne prepoznaje da ih imam instaliranu... a ja bi baš pisao review na app storeu... za plačene naravno mi prepozna ali crackirane 98 % ne..
prijedlog neki ?
Ne prepozna zato sto nisi kupio. iTunes "zna" sve koje si kupio i za njih mozes pisati review. To je normalno
ali kako mi prepozna neke druge koje nisam isto kupio... a mogu napisati reviw...?
ne nije---to ti i pišem... za neke mogu iako su crack... a neke ne...
to mi nije jasno
Pitaj na apple forumu.