je li moguće da zbog FW imam problema sa signalom?
je li moguće da zbog FW imam problema sa signalom?
Signalom čega? GSM, EDGE, 3G, WLAN, RADIO, BLUETOOTH, GPS radi kao i prije.
nemam pristup internetu, ni mreži uopće(pozivi, poruke)
radi se o TELE2, prije sam imao signal normalno
Nemam Tele2, možda rade odašljač, pa je privremeno nestalo signala. Probaj stavit karticu u drugi mob, vidi s nekima u blizini koji imaju Tele2 da li mogu razgovarati.
problem je u mom mobu
Očisti SIM karticu i utor u mobu, napravi hard reset. Nije do mog CFW-a, dalje na PM, da ne krčimo thread ovdje.
Tko nije vidio u 4.postu su dodatni modovi, po želji za staviti u CFW.
Koji razlog moze biti da se 5800XM ugasi sam od sebe a baterija nije prazna.
Probao sam sa VIP i T-COM SIM karticom, na drugom mobu su u redu, tako da od toga nije. :(
thx.
Mislim da si rekao da imaš C6 FW na 5800, on ima loše upravljanje slobodnom RAM memorijom, nakon korištenja ostane ti oko 35MB i neki bolji program ti pojede sve. Od 5800 FW, kad je manjak RAM-a prvo te upozori, pa isključi efekte tema samostalno, pa ugasi aplikaciju/e.
C6 FW ugasi mob, jer FW nije dorađen!
Jucer sam stavio tvoj zadnji CFW i kod njega mi to radi .Primijetio sam da nakon sto sam stavio tvoj CFW na E: nije bilo svih dir. E:\private E:\sys E:\system E:\resource E:\patches.
Prije stavljanja tvog CFW te dir. sam obrisao.Koji je tocan postupak vracanja sa C6 ?
Da li prvo treba staviti original zatim tvoj CFW ?
http://forum.pnht.org/showthread.php...to-original-FW
:)
Imaš jedan bug kod vraćanja što ti na PNHT stranici ne piše, na koji moraš paziti, ovdje:
http://forum.dailymobile.se/index.php?topic=28545.0
Možeš odmah staviti CFW 4.0.
E:/patches će staviti CFW 4.0 nakon flešanja, ostale foldere stvara symbian sam isto nakon fleša.
1. Već drugi puta mi se događa da Flash Live home screen ne radi nego je cijeli ekran bijele boje, bez ikakvog drugog teksta, ikone,... Je li greška do mene ili do firmwarea? Prvi puta sam mislio da je zbog kartice jer za vrijeme flashanja nije bila umetnuta, a drugi puta sam je ostavio pa opet ne radi.
2. U startupu se svaki puta pokreće sat koji sigurno ne mora biti tu. Gdje to mogu isključiti?
3. Startup skriptu sam editirao i dodao ovo:
Ali ništa se od toga nije napravilo, nemam blage zašto... Htio bih obrisati te foldere da nakon flasha izbjegnem probleme s ostacima programa.= Citat =:
MD E:\Backup\1000484B\
CP E:\Private\1000484B\* E:\Backup\1000484B\
RD E:\Private\
RD E:\Resource\
RD E:\Sys\
RD E:\System\
EDIT:
Zasad sam obrisao ecom-3-2.s01 datoteku i Flash Livea više nema, ali i dalje ne kužim kako postaviti drugi home screen kao default. Igranje s 10207342.txt ne pali...
1. Flešanje i prvi boot bez mem.kartice unutra, neće ti raditi Omnia HS jer se flash HS očitava sa mem.kartice (da sam stavio Omnia HS samo na Z:/ ne biste mogli mjenjati flash zaslone bez flešanja), scriptinit.txt ti govori da se folderi Icons, Omnia i gadget.swf kopiraju na mem.karticu na prvom bootu. Oni su dio Omnia HS-a.
2. Jbg, zaboravio sam makniti sat sa boota (možeš ga maknuti i sa JBak, odeš na proces sata pa na Menu/Program rules/Kill after boot), ideš u rofs2/resource/starter_background_apps.rsc i editiraš sa RESEdit prvu liniju iz "z:\sys\bin\clockapp.exe" u "z:\sys\bin\clockapp.ex$"
3. Jesi stavio kose crte ili ravne? Moraju biti kose. Ako daješ script za E drajv kao u tvom slučaju prije svih tih linija moraš napisati liniju CD E:\
Još jednom da ponovim, ako mem.kartica nije u mobu za prvog boota neće ti ništa napraviti na E:\.
4. NE BRIŠI ecom fajlove! Rade uredno. Za promjeniti default HS moraš promjeniti ime HS koje je u hexadekadskom broju, u fajlu rofs3/private/10202BE9/101F876F.txt, linija 0x2 string "536885743" 16777216 cap_rd=alwayspass cap_wr=WriteDeviceData
Ne sjećam se koji su brojevi za koji HS pri prvom bootu, probaj naći.
1. Sve jasno, karticu nisam namjerno ostavio vani. :D Zašto onda drugi puta nije radilo iako je kartica bila unutra? U bilo kojem slučaju imam bijeli ekran s kojim ne mogu ništa.
2. JBak ne koristim jer mi program nikako ne "sjeda". Taj file mogu editirati bez obzira na JBak ili ima neko bolje rješenje?
EDIT: Radi i bez njega...
3. "Backslash" sam stavio, ali ih je forum nakosio na desnu stranu pa sad izgleda kao da su okomite. :D Budem onda probao s tom naredbom na početku.
EDIT: Ništa, samo se napravi Backup folder, a ovo ostalo se neće obrisati.
4. Ako to ne uspije, mogu komotno staviti verziju 4.0? 4.0i je bolji samo za taj HS ili ima još nešto?
EDIT: Ma kakvi, koji god HS stavio u startup, uvijek je Flash Live prvi.
1. Jedino što mi pada napamet zašto nije radio Omnia HS je da nisi preimenovao moj rofs3 u naziv svog rofs3 ako ima drugi produkt kod od BALKAN blue. Jer cijeli Omnia HS je u rofs3.
2. Ne treba ti Jbak za to. Jbak sam stavio jer najmanje RAM-a pojede, ima najviše opcija te mora autostartat SpeedyGo pri svakom bootu ako želiš ubrzanje. Možeš staviti bilo koji drugi taskmanager.
3. Ha ništa, onda uzmi Uninstaller pa obriši prije svakog fleša sve programe instalirane na mem.kartici ili prekini automatsku instalaciju pri prvom bootu. Meni radi RD naredba.
4. Je, 4.0i ima samo Omnia HS dodatno. Probaj mjenjati 10275102.txt, liniju 0x100 i 0x101, broj ispred 16777216 isto mjenja početni HS, samo nisam siguran koji od ta 2 reda. Jedan red isključi 3extra tipke, pa probaj.
1. Balkan Blue imam...
2. A bez Jbaka se SpeedyGo ne pokreće?
3. Lakše je onda spojiti mob s kompom i prije flasha ručno sve obrisati. :D
4. Nije samo 4.0i u pitanju. Jučer sam stavio 4.0 i ni u njemu ne mogu odrediti koji HS želim. U bilo kojem ranijem firmwareu (bio tvoj ili neki drugi s DM-a) sam mogao to napraviti. Osim toga, u 4.0 ekran se okreće i na desnu stranu, ali naopako. Imaš možda ideju što bih još mogao napraviti?
SpeedyGo se automatski pri svakom bootu neće pokrenuti jer autostart kod integracije aplikacije u Z:/ ne radi, pa moraš koristiti neku aplikaciju koja će ga pokrenuti, recimo powerboot...Jer speedygosvr.exe proces mora biti aktivan da dobiješ to 10% ubrzanje.
Kako se okreće ekran naopako kad sam to ispravio. Znam šta si napravio. Restorao si postavke sa Ovi Suitom ili PC Suitom, pa ti je koristio modove sa starog firmwarea. Detaljnije rečeno, vratio ti je restoranjem 10282F0F.cre u C:/Private/10202BE9/persists. To je cache fajl originalnog 10282F0F.txt iz 3.6CFW. Isto ti je napravio i s zaslonima i sa svim ostalim modovima koje sam usavršio na v4.0(i)CFW-ima.
Nažalost restorat možeš samo kontakte, kalendare...POSTAVKE NE SA STARIJEG CFW!
Nisam vraćao postavke jer ih u starom firmware nisam ni backupirao. To s rotacijom na desno se pojavilo samo danas ujutro kad sam čitao SMS i kasnije više nijednom. Ne znam što mu je došlo...
Home screen i dalje ne mogu namjestiti, već sam lud. Stavljao sam čak i datoteke iz original firmwarea, ali ništa. Možeš li mi reći, ako se sjećaš, što si sve mijenjao kad si modificirao home screenove da konačno i to riješim?
v4.0 bi trebao raditi i bez mem.kartice, zasloni isto, mogu danas flešati v4.0 da vidim ponovo, možda je mediafire ili moj komp koruptirao fajlove, iako ne vjerujem.
OVDJE imaš Orange, Vodafone, Full Page, Satio da dobiješ uvid gdje se koji fajlovi nalaze, ja sam njih sve modificirao tako da ovo što ti dajem je samo da imaš uvid koji fajlovi čine HS. Ne stavljaj ih u HS. Popodne ću ti izvaditi sve fajlove iz rofs2 v4.0 svih HS-a, ako hoćeš, sad ne stignem.
Nema potrebe, bit će i ovo dosta, hvala.
Danas sam izvadio SIM i MEMORI karticu iz moba i pokrenuo ga u izvanmreznom radu.
Sad sam sve vratio na mjesto i upaloi mob sada je slobodno 4.5mb memorije a prije no sto sam to napravio bilo je 70mb.
Kako ponovo vratiti memoriju, RAMblow bi trebao pomoci ili ima drugi nacin koristim CFW C6 od PNHT.
thnx
Aloha, imam par pitanja:
-1. imam cooked fw 3.6 lite (veliko HVALA), htio bih staviti 4.0 (v51), kakva je procedura? moram li ponovo staviti original pa cooked.. (sorry ako je već opisano. nisam pronašao)
2. pošto sam primjetio usporenje (npr. sticky notes) i prije upgradea na v50 a i nakon svih modova, želio bih skroz 'očistiti' mob, kako to napravit, formatirati karticu pa staviti najnoviji fw?
samo bih backupom vratio brojeve telefona.. ostalo bih obrisao...
više volim spartanski brz softver, bez nepotrebnih gluposti...
tenkju!
hvala!!
Ovo što si vadio SIM pa je nestalo memorije je jako čudno, to mi lići na nedorađenost C6 od strane PNHT, kao da nije C6 na 5800 softwerski kompatibilan sa mjenjanjem SIM i mem.kartice. RAMBlow može ubiti neke aplikacije i procese, ali ovo tvoje curenje rama nije ni aplikacija ni proces, već BUG.
1. Moraš prvo staviti v51, kako god hoćeš, preko FOTA ili NSU svejedno je, brže preko FOTA (upišeš *#0000# i stisneš potraži nadogradnje). Ako imaš drugi produkt kod nego Balkan BLUE, promjeni nazive rofs3, rofs2 i uda mojeg CFW-a u nazive svojih i presnimi, flešaj JAF-om.
2. CFW v4.0 je najbrži (s obzirom da sam se držao toga da nijednu funkciju ne uskratim) što može. Ako isključiš efekt teme i koristiš neki jednostavan poč.zaslon, ako isključiš vibracije zaslona i wallpaper bit će ti još brži. Koliko aplikacija instaliraš tako će ti se usporavati symbian, jer nema recimo Superfetch fukciju kao Windows 7 na kompu da ubrzava sistem vremenom.
3.Što se tiče backupa, slobodno napravi backup kontakata, kalendara i notifikacija. Postavke NE! Sa mem.kartice spremi na komp ono što ti treba (Music, Images, Videos folderi itd) pa vrati nakon formatiranja mem.kartice. Nakon fleša restoraj backup, fajlove na mem.karticu i izmjeni postavke symbiana nanovo. Napravi novi backup sa postavkama nakon svega.
U 4.postu 6.točka sam vam stavio novi mod od jednog rusa, uključio je efekt rotacije ekrana, uključio efekte čestica i ispravio bijeli bug sličice pokraj "*Prikaži otvorene programe" u opcijama menija. Piše vam tamo uputstva kako staviti. VRLO PREPORUČLJIVO!
tnx gopacic!
ali glupi nokia suite se nece updejtati kak treba na xpu i zaboravio je prepoznavati 5800.
na novom stroju sa win7 se novi ovi suite opet glupira, i zeza onaj modem driver i svasta nesta,
posto sam isprobao sve ideje s googla i potrosio 2 sata, sav zivcan sam odustao.
Rješenje je došlo iznenada, i to od moje supruge.
Nokia je zavrsila na +60 u perilici. I to sa uključenim prajnem srebrnim ionima hahaha...
Eto, više nemam problema. Imam novu staru nokijicu, model s ekranom u 16 boja :)
Nije ni to loše :-D suosjećam, meni je jednom mačić spavao u deci, pa centrifugirao u perilici.
Kupi sad N8 kad izađe, najbolji mob na svijetu. Već su ga uspješno hakirali, povećali broj slicica u 720p videu s 24 na 30 FPS i isključili kompresiju JPEG, tako da slika ima umjesto 2MB 11MB. Mob još nije stigao, a već je zvijer. Čekam da dodje kod nas.
Ako netko često fleša, znam 2 moda za JAF koji će vam ubrzati njegovo korištenje:
1. Kopirajte sve fajlove iz C:\Program Files\ODEON\JAF\JAF USB Driver foldera u folder C:\Windows\System32, to će vam makniti onaj Error nakon pokretanja Pkey-a.
2. Ubacite ovaj fajl u C:\Program Files\ODEON\JAF , kad u JAF-u stisnete Use INI, otvoriti će vam se prozor samo s 5800D-1 i neće vam više dugo u čitavati popis modela mobitela.
Postoji li kakav widget za vremensku prognozu za Tomato home screen? Sad sam slucajno naletio da bi onaj od SPB-a mogao raditi pa cu probati prvom prilikom...
pozdrav imam jedan problem imam cfw od gopacic -a i zanima me kako fleshati bez omnie koje fajlove i odakle ih trebam maknuti... Cfw je 4.0 v51
Nokia 5800 v52.0.7
Kad ce se pojaviti CFW za tu verziju ?
Imate CFW v4.1 za 52.0.007 Noki 5800 skinuti u 4.postu, zajedno s dodatnim programima i temama koje sam updejtao. Nisam stavljao screenshotove jer su skoro isti kao i od v4.0. Updejtao sam i alate neke u 2.postu pa navalite.
Kako su se mnogi žalili na nemogućnost gledanja videa izbacio sam Omniu HS iz CFW. Sve sam napravio nanovo na novom FW-u tako da su vam sve blagodati novog FW uključene.
Ako neko nađe neki bug, neka javi. Ovi Store i dalje morate sami instalirati da radi, imate ga u dodatnim programima.
nakon inslacije , bilo cega , prebacuje na pocetni ekran a ostalo ostaje otvoreno
ikona "nova poruka" je nevidljiva ali kad se na nju kline otvara je
Mislim da si moj rofs3 zaboravio preimenovati u svoj, jer je tema u rofs3, ako nju ne flešne JAF, gube ti se texture kako si opisao. Znači ili promjeni produkt kod u BALAKAN blue kao moj ili promjeni rofs3 naziv u rofs3 od tvog produkt koda, imaš u Navifirmu pregled svih produkt kodova u FW-a.
promijenio sam u RM-356_52.0.007_C01_prd.rofs3 ostali nazivi su isti
da li moze biti greska sto nisam uradio cisti flash vec preko postojeceg, da li treba formatirati mem. karticu
niti jedna tema pocetnog zaslona nema sliku u pozadni
Moraš prvo flešnit originalni 52.0.007 za tvoj produkt kod pa onda CFW.
Nova verzija CFW-a v4.2, samo ako netko nije flešao sa 4.1, jer nema nekih novosti:
- maknut RAMBlow 1.30 (mislio sam da će biti bolja ova inačica, ali niš koristi)
- nova verzija PhoneTorch 2.0.6 i YouTube 2.4(10)
- dodan novi patch PrekiniGasenjeBTIzvanmrezno, koji ne ugasi uključeni Bluetooth pri promjeni profila na Izvanmrežni, objašnjen isto u 5.postu
- stavljen Swype & swerve efekt, nije mi se sviđao Speedy2b
- malo blaži level1 touch feedback
- prebačene instalacije PaintPada, YouTuba i Ogledala iz rofs3 u rofs2
Dodan 5.mod na kraju 4.posta za potpuno otključati Adobe Reader 2.5.496 (da vam ne bude više unlimited trial).
Dodan 6.mod na kraju 4.posta: nova verzija ugrađenog Glazbenog plejera 15.02(1034) [prijašnja je 15.00(969)].
Uživajte!
Postoji li neki način za backup Java aplikacija bez PC Suitea? Iako ih instaliram na karticu, nakon flasha više ne rade. Nije toliko problem instalirati nego je problem svaki puta od autora tražiti novi aktivacijski kôd jer sam ih kupio. Svaki kôd radi samo jednom tako da ne mogu koristiti isti...
Hvala.
Imam teorijsko rješenje, nađi program (koji kao SISContents raspakira .sis instalaciju) da raspakira .jar, nije mi nikad trebalo, ako nađeš, onda ćeš i naći koji fajl unutar te instalacije se obriše nakon fleša ili hard reseta. Meni bi isto trebalo koji fajl sadrži postavke, recimo Jwakeme java aplikacije.
Pa WinRAR otvara JAR fileove, ali ih ima puno da idem tražiti jedan po jedan. Puno ih je više nego u SIS instalaciji.
Evo novi patch Isključi notifikacije pri zaključavanju. Ubacite ga u folder Patches na mem.kartici, aktivirajte te stavite na Auto ako vas iritiraju one notifkacije pri keylocku kad pritisnete bilo koju tipku dok je mob zaključan, HEHE. Ubrza vam zaključavanje i otključavanje jer ne mora CPU više procesirati notifikacije.
Otkrio sam kako da Java aplikacije vratiš nakon fleša ili hard reseta. Ja sam backupirao Ovi Suitom postavke moba i stime su se backupirale i sve Java aplikacije s njihovim postavkama koje su bile instalirane na mem.karticu. Ne znam da li će vratiti aplikacije ako si formatirao mem.karticu, ali ako nisi restoranjem u Ovi Suitu vratiti će se sva Java u Meni moba, jedino što ćeš stime dobiti i *.pre fajlove u C:/private/10202be9/persist folderu, koji su cache prijašnjih backupiranih postavki, a ne novih featuresa koje dobiješ sa v52 softwareom i mojim CFW-om. Probaj kopirati prije restoranja sve *.pre fajlove Nokia FileBrowserom negdje da znaš koji su, pa nakon restoranja obrisati sve i vratiti ove koje si kopirao i resetirati onda mob.
Jedan praznički poklon za sve, CFW 4.3:
- dodana nova verzija Music playera 15.02 u Z:/, pitat će vas u playeru i Ažuriranju programa da stavite nadogradnju, ali ju ignorirajte jer imate zadnju verziju, stavio sam ga u Z jer onda tekst pjesme ne trza, a i uštedi vam 2Mb C-a
- ažuriran SportsTracker na 4.11
- ažuriran RomPatcher na v2.5 i ponovo preveden
- promijenjen autostart RomPatchera (prije je RPAut.exe u starter_non_critical.rsc pokretao patcheve, sad se RomPatcherAuto.exe pokreće umjesto securewidgetpreinstall.exe, time sam ubrzao boot, a neće vam se više Meni prvi put duže učitavat kad stisnete menu tipku)
- dodan patch IsključiNotifikacijuZaključavanja
http://img600.imageshack.us/img600/8256/scr000002i.jpghttp://img207.imageshack.us/img207/6825/scr000004l.jpg
Za stavljanje Lyrics (teksta) u mp3 fajl vam treba WinAMP, MiniLyrics, Internet i vremena. U opcijama MiniLyrics stavite da snima u ID3v2 tag (syncronised) tekst pjesme, a encoding da bude Central European jer će vam Unicode prikazati bug u tekstu kad ga otvorite Gl.playerom. Nažalost nisam našao kako da automatski snimi u svaku pjesmu tekst već to moram manualno, ako netko zna neka kaže.
Zahvaljujem a može pomoć u vezi task managera? Koji je bio na 50. cfw, da li je osto i na 52.?
Otkrio sam kako proširiti liniju prijevoda i dodati hrvatske znakove u .rsc fajlove (tj.potpuno prevesti neki program sa eng na hrv). Treba vam Superpython 1.46.5, MobilRSC i VirtualKey instalirani na mem.kartici. Nažalost MobilRSC nije napravljen za s60v5 već za s60v3, pa morate koristit virtualkey program da bi ste scrollali gore dolje, isto tako ne prepoznaje .r45 već samo .rsc pa ćete morate moje .r45 fajlove da bi izmjenili prvo preimenovati u .rsc.
Ako netko ima volju prevoditi fajlove na gore opisan način, pošaljem mu fajlove.
Isto tako vidim da je izašao RomPatcher+ 2.6, Energy Profiler 1.25. Installserver.exe koji se nalazi u CFW 4.x je uzrok zašto se ne instalira Ovi Store iz Z: na prvom bootu i zašto ne mogu instalirati QT Libraryies na mob. Tj. sve aplikacije koje koriste novi način instaliranja tj, sadrže smartinstaller fajl u .sis instalacije javljaju grešku. Tako da ću morati maknuti installserver.exe i Z:/sys/bin i staviti stari installserver patch u RomPatcher koji radi isto ali bez bugova.
Tako da uskoro možete očekivati novu verziju CFW-a.
Zelim svima sve najbolje povodom blagdana i onima koji neslave,uglavnom ovaj skype, jel se za njega treba instalirati jos kakav program jer mi se nece povezati sa acc.
I također kada odem postaviti mail na google (u mobu preko onog carobnjaka "52.") uredno mi kaze da se povezuje s mailom i ostavim ga 1h i vratim se ka ono on jos nista nije preuzeo niti se cak povezo a uredno sam se prijavio...
Ono za skype sam napisao na forumu već. Nije do CFW-a nego do skypa.
Ovo za mail ne koristim jer imam yahoo a on nema besplatne POP servere kao Gmail. Tako da ti ne znam pomoći jer nisam nikad prčkao oko toga, sumnjam da ima veze sa CFW.
Nova verzija CFW v4.4 za skinuti:
- Izlazna slika pri shutdownu više ne može ići u horizontalni položaj, da vam ne izobliči sliku ako ste promjenili SysAp.mif i aktivirali patch PromjeniZadnjuAnimaciju.
- Maknut installserver.exe iz Z:/sys/bin i stavljen InstalirajSve patch (detalji u 5.postu), jer je blokirao nove instalacije koje koriste smartinstaller tipa QT Libraries.
- Stavljena nova verzija RomPatchera+ v2.6, podržava domainsrv.exe, što znači da možete mjenjati početnu iPhone sliku pri bootu sa PromjeniPocetnuSliku patchom i Splashscreen.mif slikom. Detalje pročitajte u 6.modu ispod CFW-a, a slike pronađite na netu ili sami stvorite.
- Integriranim aplikacijama dorađen HRV jezik (sada s kvačicama i punim prijevodom).
- Obrisao sam JbakTaskman i SportsTracker iz Z:/ jer izlaze nove verzije stalno. Novu verziju JbakTaskmana v1.41 s predefiniranim postavkama ćete dobiti sa CFW da ga manualno instalirate sami (jer je najbolji i pokreće Speedy Go! pri bootu da ubrza mob, provjerite njegov servis da radi u Čuvano tabu KillMe programa ako ne vjerujete, njegov servis mora raditi da biste dobili boost)
Mislim da sada nema nijedan bug, morate priznati da je savršen HEHE.
dr gopacic, jedno pitanje nevezano uz 5800 cfw, nego uz kuhanje
naime, imam slijedeću situaciju, na x6 sam stavio portani c6, sve radi zadovoljavajuće ok, ali ne odgovara mi kalibracija ekrana, kao što znaš, c6 je rezistivni a x6 kapacitivni
moja ideja je da samo kopiram postavke za ekran iz OFW u CFW, međutim, kopanje po rfos2 pomoću NFE 0.3 nije dalo željene rezultate
imaš kakvu ideju, savjet, link...
hvala unaprijed i veliki rispekt za trud i do sad odrađen posao !!!!
Vidim da taj CFW nije portao PNHT, stvar je što C6 ima drugačiji hardware nego x6 i to ne samo ekran, već i zvučnici, tipkovnica, svjetla tipaka, kamere....Trebaš naći sve fajlove odgovorne za to i izmjeniti ih fajlovima sa OFW X6ice. Nemaš drugu opciju nego tražiti po Z:/ koji je fajl/fajlovi odgovorni za touch input, flešati nanovo s izmjenjenim CFW-om i vidjeti razlike i tako nanovo. Ja ih ne znam kao ni nitko drugi jer bi to već promjenili. Ako nađeš, moći ću i ja smanjiti touch input lag na svom mobu. Nikad ti neće ni biti C6 FW potpuno kompatibilan sa X6 koliko se god moderi trudili. Nemoguće je znati koje je sve fajlove Symbian Corporation (odnedavno Nokia) promjenila da prilagodi svaki OFW svakom mobu.
Ovo sam našao za popis bugova na X6 s tim portanim FW:
- Lights on the bottom are acting up, doesnt any X6 owner notice the middle light is brighter than the two?
- Somewhat sluggish compared to OFW.
- Most themes (including Nokia orig themes for the XpressMusic series) are buggy. I want to remove them or is there a fix?
- Sensor is too sensitive.
- Audio Quality degraded a bit. even with my best EQ settings and Loudness.
- Speaker scratching sound that was fixed in v30 is sorta back.
Vidim da tu treba još puno posla. Ili čekaj da netko napravi CFW sa manje bugova ili živi s njima.
Bilo bi dobro da ovo svi pročitaju koji se žele baviti CFW-ovima na symbian, ali isti principi vrijede i za bilo koji drugi OS (Windows, Android...)
Ako želiš raditi možeš probati uspoređivati sve fajlove CORE, ROFS2, ROFS3 sa WinMerge PC programom. On traži razlike u bitovima između istih fajlove, te razlike u direktorijima kojima nedostaju određeni fajlovi, kad usporediš dvje strane. Često sam naziv fajla ti govori šta on radi, ako dovoljno dugo proučavaš fajlove FW-a znat češ šta rade. To je mukotrpan posao, ali meni je dobro došao za pravljenje CFW-a na novim verzijama FW-a.
Kad nađeš neke fajlove, moraš znati programe koji ih mogu raspakirati da ih znaš pročitati, tj. da vidiš kod programskom jezika na ENG jeziku koji će ti objasniti šta taj fajl radi.
Mogu ti pokazati jedan primjer ako se želiš time baviti, to se zove reverzni engenering (jer radiš naopako od programskog jezika i kažnjivo je zakonom :-D).
Recimo fajl za skraćenje vremena pisanja u alfanumeričkoj tipkovnici između 2 slova na istoj tipki, na symbianu, odgovoran je fajl ptiengine.dll i avkon.dll koji se nalazi u Z:/sys/bin i dio su CORE fajla FW-a.
Da bi njih pročitao i izmjenio moraš znati ovo:
Da su ti fajlovi imaju EPOC format (postoji još ARM, THUMB i dr.) RomPatcher može patchati samo ARM i THUMB, ali EPOC format ne. Njih moraš manualno staviti u CFW da bi imao izmjenjene mogućnosti u mobu.
1) Kopiraš z:\sys\bin\ptiengine.dll i z:\sys\bin\avkon.dll iz moba na PC (Nokia file managerom ili X-ploreom ili bilo čime ako ti je hakan mob)
2) Instaliraš Nokia SDK
3) Pokreneš iz njega Petran te u DosBoxu upišeš "petran -nocompress avkon.dll"
4) Koristiš HEX Editor da nađeš u raspakiranom avkon.dll dio koji moraš promjeniti i snimiš
5) Ponoviš petran dekompresiju na ptiengine.dll i HEX Editiraš i snimiš
7) Kopiraš fajlove sa PC-a na mob u c:\sys\bin\
8) koristiš c2z4bin patch (stavlja prioritet sys/bin folderu C:-a prije nego Z:-u) i domainsrv mod (koji ga starta prije nego što se mob boota), ako ti je mob hakan i ima zadnju verziju RomPatcher-a koji ima moj CFW 4.4, i vidiš rezultat bez flešanja CFW-a.
Evo još pomoći. ActiveFile 1.44 program za mob ti može pokazati koji trenutni aktivni procesi (*.exe) ovise o kojim fajlovima (*.dll). U ActiveFileu odeš na Kernel objects-Libraries-Libraries List i klikneš na proces, pokazat će ti o kojem *.dll fajlu ovisi. Njih raspakiraš kako sam objasnio i vidiš da li su oni. Peninputserver.exe je možda fajl koji te zanima.
Pogledaj isto u Z:/sys/bin/peninput*.dll fajlovi mogli bi imati veze sa touch inputom.
puno hvala a opširnim uputama i savjetima za alate
ja sam već flešao sa tim cfw-om i ne primjećujem te bugove, iako ekipa spominje da imaju određenih problema, ja ih ne primjećujem, čak sam stavio i hrv jezik i sve radi ok
evo pitao sam i na pnht-u za istu stvar, neki lik je to uspio podesiti pa mi je napisao ovo:
http://forum.pnht.pl/showthread.php?...ll=1#post31172
možda ti pomogne vezano za touch input lag na 5800
meni se peninputserver pokreće samo kad koristim onscreen querty tak da sam stavio pravilo u taskmanu da ga ubije kad je u pozadini ;)
edit:
sudeći po ovome:
http://www.ipmart-forum.com/archive/.../t-487229.html
ipak to nije to, damn, moram se malo probat pozabavit s tim
edit2:
nakon malo guglanja, naletio sam na ovo:
http://sites.google.com/site/i8910wi...mp-of-the-game
e sad stvari već postaju zanimljivije :notooth:
Izasao je custum firmware od N8 koji je portan za 5800. Da li je tko isprobao, kakva je brzina, da li je usporeno?
Upravo zbog tog si mislim uzeti 5800, jer mogu staviti firmware od N8.. totalno ušminkano..kinetik scrol, fade in out meni..widgets.
goc kada bi mogao ubaciti deafult ikone iz ovog FW-a Fast & Stylish^6 by iepurasu_poznas 8HS English Only. Tu su cini mi se od n8 ikone. Pokusao sam ubaciti hrvatski , ali mi nije preveo meni uopce.
Je li netko probao ugurati nekakav antitheft program u svoj CFW tipa F-Secure? Ukoliko netko ukrade mob, da ga ne može maknuti hard resetom.
imaš program advanced device locker koji može zakljućavati sve stavke na mobitelu i koji može, što je najbitnije, poslati poruku na broj koji ti postaviš u njega, koji ti pošalje broj moba i serijski broj kartice, a nakon toga možeš na njemu narediti da u poruci pošalješ neku šifru ili riječ te da ti on nakon toga zaključ mob i obriše stavke iz mobitela koje si odabrao....
Nisam to pitao. Naravno da tih programa ima cijelo čudo. Pitam je li netko probao nešto takvo ugurati u CFW, ali da radi nakon hard reseta.
http://forum.dailymobile.se/index.php?topic=38043.0
ovaj ce biti bas cool, cak ce moci: "[fixed] web browser bug (can play youtube or other flash content without crash like in xtron^6 and xtron^7 beta 1)"
probao sam u ovih par dana i "Photon C6-02" i "C6 Unleashed TRIBUTE EDITION" i oba imaju bugova. Zar bas ne mogu da naprave ove FWs da nemaju bugova????
Da li je tko stavio cooked N8 firmware na 5800? kako se ponaša i da li je usporeno?
Ma kakav N8 FW, to je C6 FW sa N8 ikonama u meniju, N8 fontom i N8 kinetičkim skrolanjem, bezveze. Ne možeš imati symbian^3 na 5800 jer nema grafičku, znači samo symbian^2 i symbian^1.
Moj već ima N8 font i njegov kinetic, ikone isto možeš staviti, ali ako imaš appshelldata.xml i menu.mif s njegovim ikonama ili stavi neku temu s ikonama.
Koja je uopće razlika kinetičkog skrolanja na N8 u odnostu sa 5800 (tj. Symbian^3 i Symbian^1)? Imam sada N8 ali sam prije koristio Nokiu sa S^1.
gle..ili se ja nisam dobro izrazio ili si ti krivo shvatio! naravnoi da ne mozes staviti firmware..zato postoje cooked firmware...
kinetičko skrolanje nije bezveze...i oni fade in/fade out efekti su cool+ dobiješ mogucnost da staviš razne šorkate na desktop-widgete.
Pozz.. zanima me kako se vratiti na original firmware na 5800 ako trenutno imam na mobitelu firmware od Nokia Photon C6-02 ?? Nosio bi mobitel na garanciju pošto imam problem da se stalno gasi čim ga pritisnem malo jače ili u džepu.. a i gornji desni dio maske kao da nije pričvrćen? Neznam oće se to uvažiti kao garanciju? :D Treba mi hitno odgovor.. :)
EDIT: imam još problem da je trenutni firmware 52.0.7 a za ovaj product code od originala mi je 0575632 je 51.0.6 šta da onda radim dali staviti samo original 52.0.7 i staviti preko toga product code od originala ?
Znam da downgrade ne smiješ raditi.
Možda bi upalilo da preko navifirma skineš v52 original i posli vratiš product code..
NAVIFIRM-om skini official firmware iste verzije koju sad imaš, flashaj JAF-om i kasnije vrati onaj product code koji ti piše ispod baterije.
EDIT: Dok ja cugam, Andro me prestiže. :)
E hvala vam ;)
Upravo instalirao ovaj 4.4 i ne sviđa mi se što nema kinetic scroll u meniju, a navikao sam na to.. Još nema način da se to mjenja?
Za sad ću tražiti neki drugi FW
edit: stavio sam Photon, vrlo zadovoljan :cthumbup:
Ja sam isto stavio 4.4 , konačno sam prešao sa statičnog vipovog v51 i stvarno mobitel leti stvarno puno bolje tj brze radi. Jedino imam problema s galerijom slika /videa dok formatiram karticu sve je ok (bar napočetku) i onda sam ubacil opet svoje foldere i nije radilo. pa isao korak po korak prvo prebacio samo slike , pjesme i video i sve radilo ...pa folder garmin i instalirao ga i onda dobio opet error da je nedostupno, pa maknuo garmina tj opet sve formatirao-- radilo. Stavio i ostale foldere (bez garmina, znaci sigic, cities od ovi maps, BestBirtdhay i mislim jos Sportstrackera2 ) i nakon toga je radilo i sad poceo sve snimat (automatski preko PHTN jBtaskmana, Best brithday i sygica) i poslije ručno preko OVI storea (SportsTracker2 , Shazama, fring, nimbuzz) te ručno preko instala screensnapa, symRDB te SymSMB te opet shvatio da mi ne radi...u ćemu griješim?? ja već mislio da nešto što u folderu koći al tak radilo bez problema 2 sata i 100 put restart i onda mislio da riješio pa opet sad ...več 5 put formatiram karticu.
Ispričavam se ako negdje piše , al friško promijenio ProductKod i updetao na 52 te na 4.4 onaj drugi sa svjetilma .... pa ako zna gdje bi mogao biti problem ili što krivo radim.... Zahvaljujem unaprijed
EDIT
Piše:
Galerija: Datoteku nije moguce pokrenuti iz sigurnosnih razloga
i onda mi otvori poslije praznu datotekusamo s onim linkima za skidanje i nekad ak je sreće tu i tam koju sliku sad upravo dobil one "poderane" tj oštećene i tak...
@Tooutman trebaš viditi kako "leti" uz Photon :) stvarno me iznenadilo, pogotovo brzina okretanja ekrana
E, možeš mi reći jeli se može staviti samo hrvatski jezik na tipkovnici jer mi je sada zamjenjeno Y i Z a nisam navikao na to? I još par manjih detalja na tome..
Dakle ostavio bi engleski za sve ostalo.
E ovako ja sada koristim Photon bez ubacenog jezika, znaci "5800 : RM-356 (English Only fixed by knobtvicker)"i za sada sve radi dobro. Interesuje me koliko imas slobodnog rama( pogledaj preko RAM Blow 1.0)?????
Ovo je lik iz druge teme napisao. Eto ti vidi hoce li ti sta pomoci.
Kao sto sam gore napisao cim ubacim jezik imam problema.
Uglavnom imam slobodno oko 40MB RAM-a.
Nadao sam se da neću morati opet flashati mobitel da bi stavio to, jer sam taman podesio sve što mi treba na njemu. Ostavit ću englesku nema veze
U njegovim osobinama ovg photona pise :"Free RAM after startup : 64.5MB in 5800, 70.8 MB in 5233 (Maximum)". Ja imam 53,51 MB!!! Znaci 10 manje!!!
Svejedno ja cekam da izadje ovaj http://forum.dailymobile.se/index.php?topic=38043.0. On je cak bez portanog c6, a po opisu ce biti izuzetan
Za sada neka ovog photona!
Mozda nam i goc izbaci jos neko cudo u nizu :)
Pozzz
hm, jel moguce da sam brickao mob?
Prvi put sam sad isao flashati, napravio sam sve ko iz uputstava, skinuoo fajlove iz navifirma, stavio ove iz prvog posta, pokrenuo jaf, popalilo mi se ono zeleno sve sta treba, ugasio mob i stisnuo flash, nakon onog upozorenja yes i pritisnuo tipku za paljenje. mob je poceo blicat i ponasat se ko da se nes dogada...
jaf je doso do onoga "pooling phone" i nakon kaj je mob blico 10ak sec sam je presto i iskocilo je upozorenje "Phone didn't respond, if the phone is not started yet please wait for the phone to start and connect to usb, then press yes to continue. If the phone is not responding press No."
i ja stisnem No jer ne responda i phone ostane mrtav, nemrem ga upalit... :S
= Citat =:
Init usb communication...
PRESS POWER ON NOW!
Searching for phone...Found
Sending RAW loader...
Using 009.012.005
Elf2flash 09.11.000
CMT RAW loader...
Patching RAW boot step1...
Patching RAW boot step2...
Patching RAW boot step3...
Sending RAW Loader...
....................Loader Sent!
Stage 2 starting..................PUBKEYS already sent...
PUBKEYS already sent...
PUBKEYS already sent...
PUBKEYS already sent...
PUBKEYS already sent...
...........Phone prepared OK!
Waiting for the phone to boot...
Searching for phone...
Status byte: 8000
Selecting CMT flash...
Result: 0000
Phone is in flash mode...
CMT blocks: 209, APE blocks: 0
Erasing cmt...
Processing F:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-356\RM-356_52.0.007_prd.core.C00...
Erasing cmt zone 00040000 - 00082FFF ... Erase result: 0000
Erasing cmt zone 00083400 - 003FFFFF ... Erase result: 0000
Erasing cmt zone 00400000 - 007FFFFF ... Erase result: 0000
Erasing cmt zone 00800000 - 00D5FFFF ... Erase result: 0000
Erasing cmt zone 00D60000 - 09E5FFFF ... Erase result: 0000
Partition result: 0014
Processing F:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-356\RM-356_52.0.007_prd.rofs2.V07...
Erasing cmt zone 07180000 - 0915FFFF ... Erase result: 0000
Processing F:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-356\RM-356_52.0.007_C02_prd.rofs3.fpsx...
Erasing cmt zone 09160000 - 09E5FFFF ... Erase result: 0000
Processing F:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-356\RM-356_52.0.007_027_000_U001.uda.fpsx...
Erasing cmt zone 09E60000 - 0F71FFFF ... Erase result: 0000
Send CMT CFG...
Writing cmt...
Processing F:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-356\RM-356_52.0.007_prd.core.C00...
Sending CMT HASH for ADA
Sending CMT HASH for KEYS
Sending CMT HASH for PRIMAPP
Sending CMT HASH for RAP3NAND
Sending CMT HASH for PASUBTOC
cmt->PAPUB_CERTIFICATE_DATA_BB5 block detected
cmt->PAPUB_CERTIFICATE_DATA_BB5 block detected, sending...
cmt->PAPUB keys already sent...
Sending CMT HASH for SOS*UPDAPP
Sending CMT HASH for SOS*ENO
Sending CMT HASH for SOS*DSP0
Sending CMT HASH for SOS*ISASW
Processing F:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-356\RM-356_52.0.007_prd.rofs2.V07...
Sending CMT HASH for SOS+ROFS2
Write result 27: 1701
Processing F:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-356\RM-356_52.0.007_C02_prd.rofs3.fpsx...
Sending CMT HASH for SOS+ROFS3
Write result 27: 1701
Processing F:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-356\RM-356_52.0.007_027_000_U001.uda.fpsx...
Rebooting...
Finishing CMT session...
Restarting CMT...
Pooling phone...
Phone not found...
Done!
Izvadi bateriju na 10-ak sekundi i ponovi flash. Ako ne ide, napravi isto to, ali ovaj puta s uključenim dead flashom.
a di ukljucim taj dead flash?
e da, i dok ga poola ekran sflasha al onak ko da je pokvaren, pojavljuju se crtice u raznim bojama i neravnomjerno se pali gasi..
EDIT: uspio sam i radi, problem je bio u nekom od custom fajlova, kad sam ih ponovo prebacio uspjelo je...
je li zna iko moze li se sa ovim svim programima uraditi to na nokiu x6 s 60.5. posto ne mogu uzeti ovo od noki 5800. pozdrav svima.
jel mi moze neko dat upute za instal. najnovijeg port. cfw-A na 5800 ? neki detalji mi nikako ne idu :((
Pa reci što ti ne ide? Imaš sve upute u prvim postovima..
Ili evo link odakle sam ja radio:
http://forum.dailymobile.se/index.php?topic=17667.0
Svaka cast za pravi odgovor,ali jos uvjek me bune 2 stvari .... prva koju varijantu da odaberem u navifirmu buduci da postoje tri iste balkan black sa mojim product kodom , drugo rofs3 fajl nijesam dobio u cfw-u (trebam li njega obrisat buduci da na pnht pise da mi nije potreban , u cfw-u imam samo 1 fajl i to ovaj rofs2 jel samo njega pastujem (promjenim mu extenziju sa originalom) sa ovim ostalim od orig fw-a ili .... treba bit vise fajlova u cfw-u ? takodje na http://forum.pnht.pl/showthread.php?...0-amp-523x-V40 se moze skinut cor fajl a procitao sam na par sajtova da mogu iskoristit moj cor fajl sa orig fw-a
E ako ćeš stavljati PNHT portan fw, nemoj nista sa navifirmom skidati, sve ti je u njihovim file-ovima, trebaš ih skinuti s njihovog foruma.
Iskreno, preporuka je da staviš Photon, otvori tu temu, pod download section si preuzmi Photon 8 ili 9 HS variant za svoj RM, vjerojatno je 356.
Dobit ćeš ja mislim 2 ili 3 file-a koja zamjeniš sa PNHT-ovim, pa njih sve staviš u:
C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-356\
I dalje nastavljaš po onome prije linku što sam ti dao.
znači car si ,ali ja se ovde sad izgubio sa linkovima sta od ovog trebam preuzet ...
5800 : RM-356 (English Only fixed by knobtvicker) tj http://www.multiupload.com/VB92OKBRJI
ili ove dole linkove
CFW's based on ORIGINAL FW.
Photon
8HS variant : Without Flash Live HS
RM-356 | RM-504 | RM-559 | RM-588 | RM-593 | RM-625
A TEL MI JE RM-356, izvini sto smaram ali ovde je sve nabacano kao na deponiji...daj mi link za sta ti mislis da je najbolje..
evo ovaj sam ja sebi i frendu stavio, oboje jako zadovoljni:
http://www.mediafire.com/?biwysgw75sbaxde
To je 9HS With Flash Live.
Sretno :)
ja tek sad nista ne kontam .... znaci nikako da skontam koje sve fajlove da spojim ali nema veze hvala na trudu ,pozdrav :) i ne znam koji xxxxxxx ne upakuju sve lepo u jedan rar file i to bude to .... a ne ovako da se jurim ko debil...pre cu da objasnim bernulijevu jednacinu nego us*ani cfw na *ebenoj nokiji,bas sam puko...
Evo ja ću ti uploadati sve file-ove koje treba staviti u taj folder, samo će trebati malo vremena zbog brzine uploada.. Editirati ću ovaj post.
Kroz nekih pola sata bi trebalo biti.
Evo uploadao sam:
http://www.multiupload.com/OFKXNWH2PV
pa odaberi odakle ćeš skidati :)
je li niko ne zna da li mogu to uraditi na svoju nokiju x6 :(((
a ne verujem koji si car :)) znaci poslednje pitanje nadam se .... jel trebam nesto menjat oko ovih fajlova ili samo njih kopiram u c: ..... rm-356. pitam zato sto sam na drugim sajtovima nasao da mi extenzija i imena fajlova trebaju bit ista kao imena fw-a koja skinem sa navifirmom,inace moze doc do brikovanja fona jer jaf ne prepoznaje nekakve kodove i slicno...
Gle, ja sam to iskopirao iz mog foldera s kojim sam flashao moj i frendov mobitel, dakle nebi trebalo mjenjati ništa.
@boris366 e to neznam stvarno, nisam se puno bavio flashanjem nokia
e ne znam jesam pogodio temu ali ,da nemas mozda linkove i neki tutorial za jezik,a nasao sam nesto i o modifikaciji qwerty tastature,trebala bi mi ruska slova mesto onih budjavih znakova http://forum.pnht.pl/showthread.php?...yaboard-Editor
Eh jbt nisam znao za taj program, ja sam ostavio qwerty kako je.. Sada mi se neda opet flashati i podešavati sve :)
Valjda možeš preko tog programa što si linkao, pišu upute..
e pa ja reko da nisi mozda kuva :) da saznam od nekoga ko je to vec radio isplati li se :)
a nisi mi reko da nemas mozda neki uput za jezike ?
Kad sam ja mijenjao tipkovnicu, onda ovog programa nije ni bilo nego sam radio pomoću HEX editora, a sad je to p***** dim... :D
tek sad skontao da postoji i ^3 symbian za 5800, iskustva mozda ?
pozdrav raja...zna li iko kako staviti cooked fw od n5800 na n97, ili vec ima posebno za n97 ali da je na bosanskom ili hrvatskom jeziku???
tebi valjda samo jezik treba da ubacis u fw ili kako ?
imam ja preveden orginalni fw al je malo poglup a oni cooked fw su ekstra pa da njih stavim ako se kako moze, tako da mi mob odmah bude i haknut i ostalo???
@sanel18 e to stvarno ne znam :/
Svako ko pokusa stavit photon koji je andro dao u linku nemoj da importira jezike jer moze radit samo na eng