updateovao sam na v15.0.15 i bolja kamera i mozda malko brzi telefon....
Printable View
updateovao sam na v15.0.15 i bolja kamera i mozda malko brzi telefon....
da li bih onda mogao napraviti update firmwarea preko NSU-a ?
jel to netko probao, da ne sj... mob.
hvala na savjetima...
edit..rijesio pitanja iz ovog posta..
znam da trebam napraviti backup podataka prije update-a, ali mene zanima da li svi programi rade poslije update-a, ili postoji mogućnost da se neki program mora ponovno instalirati...
Bok ljudi, nedavno sam kupio E65, mob. mi je super, ali muci me jedna stvar nikako ne mogu napraviti update softvera preko Nokia Softvare Updatera, kada pocne traziti uredjaj Pc Suite mi pokaze da je mob. disconnected via USB i nakon toga se opet spoji, ali postupak ne uspije, pa ako netko zna nesto vise o tome molio bih da mi odgovori. Hvala!
Hajdmo redom.
Potpuno isključi/zatvori Nokia PC Suite (tako da nema ni njegove ikone u trayu),skini i instaliraj zadnji driver (ovdje),instaliraj ga pa spoji telefon na kabel i pričekaj dok se instaliraju driveri - sve će ići automatski i samo završiti.
Zatim pokreni NSU (bez PC Suitea,ako treba i iz Program files oldera ukoliko ti nije u All programs popisu) i prati upute.
Naravno baterija neka je puna i najvažnije - napravi backup na memorijsku karticu (u meniju pokreni Mem.card aplikaciju pa u njenim opcijama nađi) kako bi mogao vratit imenik i ostale važne podatke nakon nadogradnje jer oni nepovratno nestaju.
PC Suite zna na nekim N80 modelima izazvati iste simptome,telefon je spojen ali ga NSU nemože prepoznati.
Ja osobno nemam uopće PC Suite instaliran na kompu,samo NSU i sve radi savršeno.Za ostale potrebe koristim MOBILedit i MobiMB.
A evo i vijesti od NSU-a,izvinte što nije bilo prije,nestigoh:
= Citat =:
Izvorno postao Nokia software update news
Pokusao ponovo i nista, moj product code je 0554111, mob. je kupljen na crno sa TIM mreze i ima hrv. jezik, na 19 strani post 474 ove teme nasao sam da treba ukucati code 0542345 i da se onda moze updaitat software pa me zanima da li je to odgovarajuci code i da li ce to rijesiti moj problem. Hvala!
ako je E65 u pitanju, ja sam koristio 0542345. i imao sam hrvjezik... :)
Nešto malo u update Softa kod E65 ti se pisalo i u slijedećoj temi:
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=50691
pa ju pogledaj... ;)
Pokusao sam sa promjenom product coda i uspjesno ga promijenio u 054234, ali mi je problem ostao isti u trenutku kada NSU trazi uredjaj, odspoji se od PC-a i opet se spoji s time da je i prije toga bio spojen i postupak ne uspije.
Pozdrav N. 3110c spajam preko kabla i zelim napravit Phone software update dobivam poruku "Connected phone not recognizet"?
sta bi to bilo sad?
- Skini zadnje drivere (Nokia_Connectivity_Cable_Driver_rel_6_85_10_0_eng. msi) vidi moj post br.509,
- skroz isključi PC Suite da ga nema ni u trayu,
- instaliraj nove drivere,
- spoji mobitel da se novi driveri instaliraju (ako neće onda prvo makni stare pa instaliraj nove)
- ako komp traži;napravi restart
- ukoliko ti je mobitel još spojen na kabel pokreni NSU i nastavi po uputama koje ti daje.
Javi rezultate.
meni to neradi probal sma i pise mi conectet phone was not recognized
smsfreak pratil sam tvoje upute
Pokusavam staviti novi soft na 6630 i samo mi ova slika stoji i ni makac http://uploadcentar.com/img20/th1726untitled.png
Ovo je prvi puta da pokusavam staviti soft.
Ljudi ja jos uvijek ne uspijevam napraviti updait na E65, mada sam isprobao gotovo sve nacine ovdije opisane, po vise puta i nista, NSU i dalje kaze "Unable to find phone". Pa ako netko ima rijesenje neka javi. Hvala!
da li treba neki poseban, original kabal da se updatea 5,50 na 6300
krene sa podizanjem novog softa, i onda mi je izbacio nesta za kabal, ja odma prekinuo nisam ni skuzio sta je pisalo
...btw..probao sam sa kablom od v3
u slucaju da mi treba kabal, dal da probam nabavit neki nokijin kabal sa nekog drugog modela ili da ga nosim u mobis da mi oni stave soft i koliko to kosta..da se mene pita ja bi da je free
edit: evo probao ponovo i sad se vise ne da povezat, kaze da spojim mob sa kablom, a vidim spojen mi je sa ps suite-om, al eto kad ide update onda kao nije spojen
kod mene sve sređeno, stavio sam na komp od frenda NSU i tamo iz prve apgrejdo firmware.... do kompa je....
Da li možda netko zna, da li će se pojaviti nova verzija firmware-a za Nokiu E61i?
i ako će se pojaviti, kada ??
(mislim na noviju verziju od 2.0633.65.01 ; 03-10-07 )
Dodaj si ovaj RSS kanal u neki od njuz readera pa ćeš znati kad je izašao a i ostale vijesti vezane uz Updater.
Da li neko zna da li je izasao novi firmware za N80i?Evo vec isti je pola godine.Ne mogu da vjerujem da Nokia to dozvoljava. Ima nekih sitnih bugova ali opet bi to trebalo davno da se ispegla...
Software available again for Nokia 3109, Nokia 3110 Classic, Nokia 5200, Nokia 5300, Nokia 6300 and Nokia 7373
= Citat =:
Software updates are available again for the products listed above. In January Nokia had to temporarily remove all software updates for these products due to problems experienced while trying to update certain software with the Nokia Software Updater.
eto sve je u naslovu , ukucao sam nekakav al nakon updatea mi ipak nije bio i hrvatski jezik ... pa ako tko zna točan za n73 ME :cool:
0539291 probaj.
Moguce je da se upgrade-ova nokia 9500?
Hvala.
Ako pronađeš svoj uređaj na ovom popisu onda je moguće,u suprotnom idi u najbliži servis da ti stave noviju verziju softvera telefona.
(zadnja za 9500 je 6.27)
skroz sam zaboravio staviti link u text
Evo ti jedan, iako ni on nije baš posve točan.
http://hunajatehdas.net/nokia/firmware/en/model:E70
Dali neko moze da mi kaze koja je zadnja oficijelna verzija firmware-a za Nokiu 6288 ?
Aha, hvala ti na odgovoru, nije mi jasno zasto nece da stave tu noviju verziju na Updater, ne vidim u cemu bi mogao biti problem...
Ima li mozda neka druga stranica sa koje se moze skinuti taj zadnji firmware ?
takva situacija je i sa mojom 6630.softver mi je 5.03.08.znam da je izašao 6.30 ili tako nešto,ali updater pokazuje da nema novijeg softa.pošto telefon radi bez problema ne zamaram se previše s time.
LOL
http://europe.nokia.com/link?cid=EDITORIAL_529078#faq12
http://www.nokia.com.hr/link?cid=PLAIN_TEXT_763008#15= Citat =:
12. Will the warranty be void if I update my Nokia device firmware using Nokia Software Updater?
No, it will not.
= Citat =:
15. Hoæe li garancija biti važeæa ako nadogradim softver koristeæi Nokia Software Updater?
Ne, neæe.
:retard:
Nokia 6120 Firmware Updated To v4.21
http://www.symbian-guru.com/
jeli zna netko jel se moze stavit hr jezik na nokiu ako sam stavio novi soft?
Ne mogu nikako napravit update nove verzije softa. Trenutna verzija mi je V3.60. Probao sam i sa NSS mjenjati product code ali NSU uvijek javlja isto "Telefon nije podrzan" Stavljao sam ove product kodove:0539820,0536013,0529704,0528607,0527338
probao i sa kodom od njoke 6288:0539843..i uvijek rezultat isti,tj nista.
Ima li tko kakav savjet?
koliko znam preostaje ti jedino Phoenix...tako meni isto za 6230i njoku
Objasnio sam na prošloj strani ukratko u čemu je kvaka sa 6280 unatoč drugim product kodovima
http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=...&postcount=503
Jel ikom dostupan ovaj frimware v.21?
meni jos nista.
E da, kako se mjenja onaj balkanski kod (producte code)?
već je x^n puta objašnjeno kako se mijenja product code...
mogao si malo prelistati ovu temu, ili ako ti baš neda, onda bar pročitati OBAVIJESTI!
njih nije teško uočiti i pročitati
http://cafe.mobil.hr/announcement.php?f=8&a=41
eh da ne čitam sad sve ono gore, zna li tko oću li upateom firmwarea kad izađe za nokiu e51 izbrisati sve one gluposti od t-mobilea kad je kodiran?
Službena vijest:
= Citat =:
Nokia N95 software version 21.0.016 released - 26 March 2008
This software version includes Flash Lite 3 support (enabling users to watch Flash video web sites such as YouTube) and Widget support. The release also includes standby-time improvements and improvements to Bluetooth headset interoperability.
Pa ne cini mi se da ima neceg bitnog,pricekat cu da vidim sto ljudi kazu....:respect: :hrv:
Ja cu danas nabravit backup pa cu stavit novi frimware v.21
Evo stavio sam v.21
Mobitel radi dosta lakse, slike mi isto lakse oocitava i pregledavaju.
Mozda mi se cini ali mi se baterija manje trosi.
Eto na brzinu.
E da kako da vidim koji produc code imam u mobitelu?
Ispod baterije mi pise 0548086 a u mobitelu imam HR jezik
Ja sam isto stavio novi soft, i meni se cini da baterija malcice dulje traje. Neznam jel je to Placebo efekt...Pozdrav!
i ja sam ubacio novi soft i meni se cini da baterija duže traje
I ja sam stavio v.21. Kod restarta soft se brzo podigne. Baterija sigurno traje dulje. I nekako sve brže radi.
Sa NNS-om. (nemesis service suite)= Citat =:
E da kako da vidim koji produc code imam u mobitelu?
Ispod baterije mi pise 0548086 a u mobitelu imam HR jezik
dogradio soft, nadam se da stvarno vrijedi
ermm,stisnem scan for new device na NSS-u i nish ne nade???
imam nokiu N95 i zanima me na koji način da napravim backup i da ubacim ovaj zadnji firmwarea 21.0.016........ako ima netko volje da malo pojasni ili da stavi link ako postoji sticky ili sl......
hvala svima...
ekipa bok
sigurno vam je cudno al ja zelim svoj stari firmware na n95 al nazalost prije update-a nisam pogledala koja je verzija
jel postoji neka mogucnost da to vratim nazad
Samo u servisu koji ima opremu za to,ovako kod kuće ništa.
A od vijesti izdvajam:
= Citat =:
Nokia E61i software removed
Support for E61i has temporarily been removed from the Nokia Software Updater service. Other Nokia products are not affected. Support will be reintroduced as soon as possible. We apologize for any inconvenience this may cause.
v.21.0.016, baterija jednostavno traje dulje, brze ide kroz meni i stvarno vrijedi:hrv:
evo meni kad instaliravam soft na mob preko NSU vista samo na jednom javi neku grešku i ovo stoji 15min....nikaj se ne dogadja jel zna tko u cemu je problem
ovako da se pohvalim napokon sma uspio instalirati soft v20.0.016 nakon 2 dana pokušavanja i straha prilikom instalacije jer se neš blokalo stalno ali ajde sve 5 završilo ....oni koji se nemogu snaci na engl. izborniku moraju pricekati još. ja sam i dok sma imao hr izbornik iimao sve na engl jednostavno se lakše snaci barem meni
http://img241.imageshack.us/img241/8...6bm9cw6.th.pnghttp://img241.imageshack.us/img241/8...74typu4.th.png
http://i29.tinypic.com/talw5x.jpg
dojmovi...
ASR-fenomenalno radi prezadovoljan(namucio sam se dok sma ga našao :P )
brzina-fenomenalno klizi po meniu nema štekanja iz foldera u folder ni ne primjetiš koliko brzo ide :p
Fotke-ne ceka se gotovo ni 1sec izmedju slikanja (dok sam na V15 morao cekati nekih 10 sec nakon prve 2 slike za trecu)
Slide-kada se prebaci dakle iz normalnog slide-a u music u 1sec sve se stvori u landscape gotovo se ni ne primjeti
to su prvi dojmovi...trajanje baterije bi se trebalo povecati 1.5h u music playeru dakole bez musica nekih 8h to cemo viditi kroz par dana jer sam ga tek sad stavio.ja sma pre zadovoljan.sutra cu u školi vidjeti kako mi hvata wlan pa cu i to napisati
N95 8GB product codes
0550348 - FRANCE
0550352 - ALPS
0549487 - EURO1
0550359 - EURO2
0550370 - TURKEY
0550372 - SCANDINAVIA
0550373 - BALTIAN
0550798 - RUSSIAN
0550799 - UKRAINE
0550800 - BELARUS/MOLDOVA
0550375 - CIS, Bulgaria
0550378 - EURO3
0550379 - BALKANS
0550801 - GREECE, CYPROS
0550802 - ISRAEL
0555180 - SINGAPORE
0555181 - MALAYSIA
0555187 - EMERGING ASIA
0550455 - INDONESIA
0550454 - NEW ZEALAND
0550453 - AUSTRALIA
0550459 - THAILAND
0550457 - VIETNAM
0558086 - SCANDINAVIA
EDIT by Ico:
čemu sve ponavljati kada sve to već piše u obavijesti:
OBAVEZNO PROČITATI: Upgrade firmware-a, promjena product code-a i traženje aplikacija za Nokije
stoga, ako netko želi promijeniti product code, nega pročita obavijest!
A kada se ocekuje da ce se i normalnim putem (da nam ostane balkan PC) moc to napravit,znaci preko NSUa?
a uskoro sigurno jer je sad prva verzija za skandinaviju(domacu) regiju a kroz 4.mj ce biti i za balkan product code
dobio sam nokiu N73 na kojoj (ja mislim) FW od N73ME.
evo sta dobijem kad otkucam *#0000#:
da li je ovo FW od ME, sta znaci ovo (07), i da li mi preporucujete neki noviji koji je stabilan?Code:v 4.0750.31.2.1
15-12-2007
RM-133
NokiaN73 (07)
Konačno veliki update za (relativno svježu) N82! Od očekivanih stvari donosi Flash Lite 3, widgete i još hrpu sitnijih bugfixeva.
Nisam još probao da li je dostupan, budem večeras...
Detalji na SF i SF Forumu:
http://www.symbian-freak.com/quides/...change_log.htm
imam mali problem sa nemesisom nemogu promjeniti produkt kod kad skenira stalno se pojavljuje eror tako da nemogu skinuti firmwar sa hrvatskim jezikom
što da radim vepra isto to pati ...
kod mene je verzija 1.0.38.12 i vec sam trei moba sredio s njim bez problema
kad spojim tel odaberem pc suite i radi
imam i ja jedan problem.NSS mi ne prepoznaje mobitel kad kliknem scan za promjenu product codea vec stalno neki error.
kliknem phone info,scan i nakon toga se pojavi u ljevom kutu:"scan for product...error!"
zna li neko rijesenje ovoga?
Vepre, mislim da trebaš deinstalirati PC suite i sve Nokijine programe sa kompa, i onda ponovno instalirati NSS.
Mislim da je neki problem s novim nokijinim drajverima...
P.S. Znaš li možda koji je product code za HR (tj. Balkan :-)? Jel' 0551522?
sve sam to i napravio pa nece.sad ponovo instaliram PC Suite i NSS pa cemo vidjeti!
edit:uspio konacno.morao sam sve obrisati,ponovo instalirati i tek sam onda uspio.:respect: hvala
Nokia software updater v 1.4.36 je izdana pa nadogradite svoje. (najbrže je pokretanjem postojeće instalirane verzije programa)
Službena vijest bi trebala biti uskoro objavljena ovdje.
bok,dali netko zna kada ce bit dostupan novi firmware za kodirane uredaje,tj.konkretno za vodafone-ove.
dali su velike razlike izmedu v.20 i v.21 ?!
pozdrav
...samo tren - od kada je n95 u vipu kodiran? :confused: ...
evo dostupan je soft v20 i za balkan code :p
0550379
evo sad sam bio na nokiinom sajtu i proverio soft za svoj produkt code...ima v20 :D :D :D :D jedva cekam da instaliram :D
Za mene još ništa pas mater
koji je to biser napiso da je izašo novi soft. za n95 8gb balkan kod 0557650 , nemojte širit netočne informacije :)
PS. obrisan post od dotičnog dezinformatora.
PPS. a jesam nasjeo, pripremio fon back up, format , a nisam provjerio dostupnost soft.gggrrrrrrrrrrrrrr
@ lubenne baalkan kod ti je 0550379 - BALKANS
više ovdje http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=...&postcount=562
a evo i da nadodam malo toga nakon tjedan dana korištenja
dojmovi...
ASR-fenomenalno radi prezadovoljan(namucio sam se dok sma ga našao :P )
brzina-fenomenalno klizi po meniu nema štekanja iz foldera u folder ni ne primjetiš koliko brzo ide
Fotke-ne ceka se gotovo ni 1sec izmedju slikanja (dok sam na V15 morao cekati nekih 10 sec nakon prve 2 slike za trecu)
Slide-kada se prebaci dakle iz normalnog slide-a u music u 1sec sve se stvori u landscape gotovo se ni ne primjeti
WLAN- radi fenomenalno totalno sam oduševljen nakon onog v15 na kojem mi se veza rušila i makar bio 2m udaljen od routera.
Baterija-vidljivo se poboljšalo trajanje baterije puno ga koristim slušam mjuzu non stop i to vecinom na zvucnike i traje mi oko 3 dana dok ne slušam mjuziku 4 i pol dana sigurno .makar previpe ne obrracam pažnju na to,kad je prazan stavim na punjenje i koristim ga full
I evo gaaaaa :
http://img501.imageshack.us/img501/8614/123ap5.jpg
:D
ASR sam nasao iz prve i ne znam sto je tako super.isti je ko i rotateME,mozda je rotate me cak i bolji
moze li mi netko pomoci, naime kada preko NSU zapocnem update, sve normalno pronadje mob i najnoviju verziju softa, ali onda update pocne i pise eta 15 minutes i tako samo stoji cijelo vrijeme kao da je zaledjen i to je to ne ide ni gore ni dolje i onda sam primoran prekinuti proces, jel netko zna u cemu je problem, koristim win vistu, a mob je N95 8GB da li bi trebalo promijeniti product code mozda ? unatoc tome sto NSU prepoznaje kod ?
pozdrav svima, novi sam i na forumu i sa n73.
kupio sam tu nokiu jučer, polako se snalazim sa tim programima i svime, ali me zanima kako dodat jezik u firmware? sad imam engleski, hrvatski i još par nepotrebnih, a trebao bi mi talijanski, jer sam naviknut na njega, stare nokie koje sam do sad imao su imale talijanski, ali ova n73 nema.
Prvo trebaš napraviti izmjenu prodcut code-a na mobitelu.
0539239 --> ovo je product code s talijanskim jezikom za N73.
http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=...&postcount=160 -->ovdje je opisano kako promjeniti product code ,u tom postu je opisan i upgrade fimrware-a preko interneta kako bi dobio talijasnki jezik kad promijeniš product code.
hvala, upravo čitam. ali ako to napravim, tada ću izgubiti hrvatski i engleski, ili neću? jer bih volio imat tal kao glavni jezik, ali hrv da mi ostane radi naših slova. također, dali kad napravim update firmwarea, dali mi se izbrišu sve instalirane aplikacije i tako to? jer sam se dosta namučio (iako sad bih to sve skupa brže napravio) dok sam sve doveo u ovo stanje koje je.
hvala unapred.
koliko se isplati raditi update uz dial up vezu? koliko bi to vremenski iznosilo?
koji je najnoviji firmware za n73 music edition
Za sve koji imaju problem na Win Vista prilikom update-anja i kada se FW skine i krene instaliravat javi se greška Nokia layer ili tako nešto,mob ne iskopčavati s usb-a ostaviti da mu ekrean svijetli bijelo te otvoriti Task manager (ctrl + alt + delete) i ugasiti NSU (end now) i ponovno otvoriti NSU te ce ga prepoznati eventualno tražiti da se stavi na punjenje zatim ce se instaliranje nastaviti bez ikakvog problema i dovršiti ! ja sam to supio jucer napraviti !
molio bih ako mi netko moze pomoci jos uvijek se tesko snalazim na ovom forumu, a prvi puta bi htio ovako nesto raditi na forumu!
ima li netko product code za nokiu 5610??
hvala
Izvor: http://europe.nokia.com/A4577225= Citat =:
Nokia Software Updater planned maintenance break - 17 May 19:00GMT - 18 May 19:00GMT
There will be a planned maintenance break this weekend, during which time the Nokia Software Updater service will not be available. During the maintenance break, customers attempting to use the Nokia Software Updater will see the message "Connected phone not supported". We apologize for any inconvenience this may cause.
Pozdrav! Imam jedan problem. Napravio sam update softwarea na v 20.0.016. i izgubio sam hrvatski jezik. Posto je mob kupljen na crno u njemu mi je dosao hrv. (vjerojatno stavljen od prodavaca). Engleskim se koristim sasvim solidno ali ipak sam navikao na nas jezik. Pitanje - kako ga vratiti?
I da, telefon je N95 8gb.
Nisam primjetio ranije :D
= Citat =:
Nokia N73 software version 4.0812.4.x released - 22 May 2008
This software version includes support for mobile TV (when used with SU-33W receiver) and Express Mail clients. This release also includes updates and improvements to Nokia Maps and improved Java support.
-----------------Nemesis Service Suite Beta 1.0.38.14-------------------Čini se da je ovo izašlo prije 20-ak dana ali nisam provjeravao uopće ranije.
http://img214.imageshack.us/img214/5...ononnewnr1.jpg
ovaj nss ne radi,tj kad stisnem na scan ne prepozna nish;why?
Skini zadnju verziju NSS-a (sad sam stavio link u post iznad),zadnje USB kabel drivere,instaliraj i pokušaj ponovo.