Pozdrav iz Barce!!
Printable View
Pozdrav iz Barce!!
Pozz iz Krojejše! :wave:
Kak je tam? Ima kaj zanimljivog? :)
Fora :D
Jucer krivo napisao, bio na treningu, danas tekma :D..
Al jedini minus je to sto stalno pada kisa :/..
Ma ko da je kisa neki problem :belj:
Danas idem sa tatom glesat Rio! Yaaay :jump: da, znam, beba sam i gledam crtice... Crtici su zakon :laluna:
Danas sam imao dosta posla al pošto smo se sinoć sašili ko budale,ništa nisam napravio... :notooth:
Došao iz Maksimira, bluetooth prijamnik radi kako treba.
Ah, što bih ja bez Kineza... :D
Kak radi na Trešnjevki?
Haha! Gingerbread na i7500! Hell is frozen over... again! :D
Inače pozz, jučer se "malo" sredio pa tek sad došao sebi :)
Vratio se sa staze gdje se odrzava velika nagrada Barçe..
Fora izgleda, usput posjetio i muzej Dalija..lud covjek..
:wave:
Koja je cijena kontaktnih leca? I kak se to mora mjenjat? Il da radje ostanem na ovim zvijanim sotonskim naocalama? :satan:
Cca 500 kuna. Ovisi koje (tvrde ili meke).
Ako ti naočale nešto posebno ne smetaju- ostani na njima (tj. one na tebi).
Sutra odo na Brijune, valjda će pasti neko kupanje :)
A nezz, nije da mi je nekaj bitno, tvrde il meke...
A naocale su tolko zvijane da mi smetaju slusalice, i napravile su mi udubljenje iza uha... Sam bog pa nisam celav, pa se nevidi :notooth:
Ne biraš ti tvrde ili meke- to ti okulist odredi.
e vidis, ja sam uvijek prije za lece neg za naocale. al to je samo stvar navike, ja lece nosim vec 16 godina.
fico, cijena i trajnost ovisi o vrsti leća.
eksli, georgy, moze i on sam birat jel hoce meke ili polutvrde :D pogotovo ako ode u neku privatnu optiku.
ja bas razmisljam da se prebacim na meke (inace sam svo ovo vrijeme na polutvrdima). samo kaj, yebiga, koliko god one udobnije bile, skuplje su i krace traju..
Ja sam mislio da "tvrdoća" ovisi o vrsti "bolesti oka".
Ali, izgleda da sam u krivu. :)
Nema tu biranja dok oftamolog ne ustanovi dioptriju i promjene na oku na koje utječu leće ili naočale. Ja imam npr. astigmatizam i trebo bih nositi tvrde ili pak polutvrde al oči mi ih ne podnose. Zato sam se i vratio na naočale.
P.S Sretan Uskrs svima koji ga slave! :beer:
ne ovisi.
postoje misljenja da tvrde/polutvrde lece kod djece u pubertetu (znaci, dok je oko jos u razvoju) zaustavljaju rast dioptrije, al to nit je odkazano, nit je sa svima takav slucaj.
a i okulisti po bolnicama (rebro, vinogradska) su skloniji davati polutvrde lece kad su djeca u pitanju najvise zato sto ih je lakse za odrzavati i stavljati/vaditi na oko.
smuc, jos jednom, danas postoje meke lece za astigmatizam.. sjecam se da smo pricali vec o tome..
ali da, stvar ovisi i o samom oku.. ja npr imam zdrave oci (dioptrija nastala zbog potresa mozga i pomaka receptora) i nikad nisam imala problema s lecama, ama bas nikakvih sve do pred godinu i pol. odjednom se pojavile upale. neko vrijeme nisam nosila lece uopce, i onda se nakon 6 mj opet vratila na lece. sve je bilo okej do nedavno. sad opet imam problema, doduse ne s upalama vec sa stravicnim zamucivanjem leca u oku. nis ne pomaze, nikakve tekucine i tabletice za ciscenje proteina.. postoje nagadjanja da oko nakon nekog vremena pocne odbacivati polutvrde lece i to mi je potvrdilo nekoliko okulista. tak da cu ja morat prec na meke.. vec mi je palo na um da to mascenje lece u oku mozda ima veze i s trudnocom/hormonima jer se pocelo pojavljivati paralelno s trudnocom, al nisam do sad naisla na takav slucaj kolko god da sam guglala raspitivala se, a ne da mi se cekat da rodim pa da otkrijem jel u hormonima problem. bum si kupila meke :D