Zapravo, treba staviti da se ponavlja svakih 30 dana jer toliko traje jedna aktivacija :)
Printable View
Ma, sve je to navlakuša! Oni bi trebali obavijestiti korisnika da mu tarifa istječe sutra npr. 08.34.
Ja sam svoj datum zapamtio jer mi je prvi sljedeći dan u mjesecu nakon rođendana :)
I, pametno je netko ovdje napisao-da nikada ne dopušta da mu saldo padne ispod sto kuna.
Da, troznamenkasto uvijek imati na računu....
Što se tri provjere (min, SMS, MB) tiče, tako je kako je, a oni nisu dužni slati obavijest o isticanju tarife. Ali upravo sve ove provjere sadržavaju datum kad istječe tarifa...
Meni se sa inicijalnog 30.og, datum isticanja već preselio na 28., tako da pažljivo s pamćenjem datuma u mjesecu....
Pa kažem, u gmailu se postavi sms remainder, e-mail remainder, pop-up notification za android...i tako da se ponavlja svakih 30 dana! Što ste zapeli da baš operater mora poslati obavijest - naravno da bi bilo lijepo, ali pošto ne šalju evo ima bespla odlično rješenje...U kombinaciji s podsjetnicima za rođendane, kalendar blagdana i popisom zadataka je odlična stvar.
Imate za android app Gtask koja u widgetu prikazuje onda sve redom, blagdane, rođendane, podsjetnike...
Ali da ne kompliciramo - gmail sms na određeni broj mobitela i riješena stvar! Ovu uputu bi trebalo staviti u sticky za tomato brutalnu, tj. prva stvar koju treba napraviti! Znam par ljudi kojima se desilo da su zakasnili dan pa im se deaktivirala tarifa...bezveze moraju davati opet 20kn a možda čak i nije dostupna trenutno za aktivaciju...Zapravo 2 osobe su upravo zato i napustili tu tarifu - jer su bili ljuti što su im ugasili tarifu bez razloga...ljudi ne žele takvo kažnjavanje!!!
A sestra mi je napustila bonbon zato je bi morala svaki mj. nadoplatiti 40 kn - ne želi obavezu nadoplate...tj. MORALA bi svakih 2-3 mj bar nadoplatiti da ne izgubi broj...ljudi ne vole takve stvari! Nadoplatiš kad imaš koliko imaš! A ako je već takva tarifa sa strogim pravilima - obavijest bi bar bila kulturna ako ništa drugo! Zato imamo gmail :D
Samo je taj gmail calendar meni nekako nepouzdan...jedno vrijeme sam imao postavljeno da mi svaki dan salje poruku na mob.Na pocetku mi je i slao ali poslje kako kada.Jedan dan ti dode poruka,drugi dan ne.Jedan dan ti dode u 12 pa drugi u 12:30.Ne znam dali su i drugi imali slicnih problema sa reminderom?Tesko mi je se oslonit na nesto sto i nije bas toiko pouzdano (iako ga i dalje koristim).
A onda u mobitelu postaviš u kalendar podsjetnik, ili alarm ili tako nešto...
Opet ista priča :) Podsjetnik, sync google-mob, imaš info na mobu, pod podsjetnikom aktiviraš 2-3-4 dana prije da ti šalje sms i mail (mailovi uredno stižu), dodaš alarm, obojaš datum na stolnom kalendaru u crveno... Ima načina samo ovisi koliko široko gledate.
Osobno koristim Smooth Calendar widget koji mi pokazuje događaje koje sam upisao u kalendar + radi i alarm a sms ne trebam jer mi je sve prikazano u widgetu.
Ono sto je netko vec rekao treba paziti jer nije isti dan svaki mjesec vec je 30 dana pa ako mjesec ima 31 dan onda se dan ranije reaktivira!
Kupiti prvi bon od 200kn a poslije svaki mjesec (bilo svakih 28 ili 32 dana) nadoplatit 100kn...i nemaš brige sa hvatanjem u zadnji čas. Čim plaća/džeparac dođe...100kn bon i to je to (ako je potrošnja mjesečna oko 100kn naravno) :)
Tarifa je produljena opet, do 30. rujna.
"Broj preostalih minuta, SMS poruka, megabajta i do kad ti tarifa traje provjeri slanjem besplatne SMS poruke sadržaja ? na broj 4222."
Jel ovo znaci da sad sve informacije dobijes u jednom SMS.-u?
hvala
Da! Prije si morao koristiti dva USSD koda I jedan sms da saznas sve.
divno, idem si iz zahebancije upisat broj u imenik.hr i eto me tamo :mad: :mad:, sa adresom i kartom , a trazio sam da mi to ne stave... Brutalna tarifa... eto nek si netko provjeri, ja sam ih upozorio da to uklone, u protivnom prijava
I meni su prilikom prelaska na Brutalnu u podacima označili polje za imenik bez mog znanja, ali bio sam svjestan toga jer je sve crno na bijelo. Jedan dan sam ih nazvao i rekao da me obrisu i nakon 5min mi je dosao sms da sam obrisan. Nakon par dana sam nestao iz imenika.hr. Jbga, morat ces platiti szk.
Ako si slao upozorenje imeniki.hr, odustani. Oni samo syncaju bazu s podacima operatera. Danas te mogu obrisati, ali sutra nakon synca ti si opet tamo.
slao sam na info@tomato. uopce me ne zanima, ono sto sam ja potpisao je sadrzavalo da ne dopustam, a prijava ce redom ic hakomu, inspektratu i onoj agenciji. dao sam im 10 dana i ne namjeravam placat szk za to
Ako si siguran da na onom ugovoru nije bila označena kvačica za imenik onda ih treba goniti do kraja. Tim bolje ako je kopija kod tebe. Javi nam čitaju li mailove.
Meni su rekli da postoji pretrazivanje po broju i po imenu i da su to dvije razlicite stavke u ugovoru. Mozda je i ovdje slicna situacija.
ja sam sad trazila i po broju i imenu, nema me... trazila sam da ne budem dostupna u imeniku...
samo ja ugovor nemam... ne znam kako, ali nemam (jer sam inace brutalno pedantan po tom pitanju, tocno postoji dio u ormaru gdje cuvam TKI stvari). Gonit cu, naravno da cu gonit, nije mi ovo prvi okrsaj sa imenik.hr, samo cekam odgovor od tomata, a dalje ide prijava.. taman sam im dao rok do datuma do kojeg ce mi zavrsit ispiti, pa cu imat poprilicno vremena i bit ce mi dosadno :D
Zar ne bi bilo jednostavnije zatražiti brisanje iz imenika i gotovo?
bi, ali sa sljedecom sinkronizacijom imenik.hr bi se opet tamo pojavio. i nebitno je to, bitnije je tko je PREKRSIO ono sto stoji u ugovoru
Kako to misliš da bi se opet pojavio? Ako tražiš brisanje od svog operatora (Vipnet), to moraju poštovati svi operatori imenika i davanja obavijesti o brojevima.
aha, mislio sam da si mislio na imenik.hr.. da, pa trazio sam micanje i zaprijetio prijavom ako ne maknu u zadanom roku lol
Evo uveli su podsjetnik.Danas sam dobio poruku da mi 29. naplacuju 55kn
Ptičica mi je rekla da je netko Hakomu poslao molbu da zamoli Tomato da olakša posao korisnicima, spriječi isključenja zbog zaboravljivosti!
@Mr.Bean
Ti si dobar, meni su jutros 27.9. poslali poruku da su 26.9. (jucer) naplatili za 30 dana ali dobra stvar je da su mi odmah rekli da je sljedeca naplata 26.10. (makar ne moram sam racunati kada istice 30 dana). :)
Ja imam dva broja na Brutalnoj, jednome je istjecalo prije tri dana-ništa, drugome istječe večeras malo prije ponoći-ništa.
Stigla obavijest maloprije. Svaka čast! :)
To sad pocinju slati tu obavijest jer valjda ne namjeravaju vise produzavati rok za aktivaciju :)
Ja cu i dalje ostaviti google da me obavjestava, njima vise vjerujem ipak :p
Sad su pak podivljali:D,jutros mi dosla jos jedna obavijest da ce mi sutra u 11 biti skinuto 55kn te sam nakon 2 sata jos dobio poruku da brutalna vrijedi do 30.9. te ako je sada aktiviram imat cu je zauvijek (a vec je odavno aktivirana).Tako nesto u tome stilu...Da,moze se zakljucit da ju vise ne misle produzivat.
Pozdrav ekipa
evo ja sam 26.09.2012. zatražio prijenos broja iz Tele2 u Tomato u svrhu prelaska na Brutalnu tarifu. U Vipu mi je rečeno da će prijenos broja biti aktiviran danas 1.10.2012 te da ću moći aktivirati Brutalnu tarifu ali pošto je ona bila aktivna do 30.09. sad mi ju ne da aktivirati a oni su sve tako lijepo obećali i rekli da je sigurno da ću moći aktivirati.
Jel imao ko sličnih problema?
Hvala
Nazovi SZK i zatrazi ukljucenje brutalne. Kod njih je vidljivo kad je predan zahtjev za prijenos i po tome bi ti trebali omoguciti aktivaciju.
nazvao sam , rekli su da će pokrenut postupak i aktivirati tarifu
Imaš Simpa Prejaku Opciju ili Bonbon pakete
I smart od gregora
Ja sam se financijski preporodila otkada sam uzela tomato broj i ovu brutalnu tarifu. Jest da sam nekoliko puta zaboravljala obnoviti bon kako bi mi se mogla produžiti tarifa, ali i s tih 20 kn uključenja (znači, kad zaboravim :D) sam u plusu. Ja isto još uvijek ne dobivam podsjetnik, ali si zato u kalendar ukucam dva dana prije isteka da si moram obnoviti bon.
U čemu je brutalna bolja od Simpa prejake? Ne znam jesam li nešto propustio, ali meni se čine identične, osim što je kod Simpe 50kn aktivacija.
Razlika je u tome što u Brutalnoj svih 1000 min možeš iskoristiti prema bilo kojoj mreži, dok u Prejakoj imaš 200 min prema Vipu i tomatu, a 800 min prema ostalim mobilnim i svim fiksnim mrežama.
S obzirom da više ne postoji Tomato tarifa Na tuđi račun (kao ni Brutalna koliko vidim), jel to znači da će se ukinuti ovaj limit od 200 min prema Vipu? Nema mi puno smisla uzimati Prejaku s tim limitom, kad su mi svi na Vipu. Šteta, ostalo zvuči taman meni po mjeri.
Ograničenje se vjerojatno neće ukidati, budući da postojeći korisnici tarife Na tuđi račun istu mogu koristiti trajno.
ako zoves i saljes poruke prema inozemstvu, brutalna je jeftinija. evo npr. medjunarodni sms je na brutalnoj 0.51kn dok je na simpi 1.01kn, pozivi su isto dosta jeftiniji na brutalki nego ga simpi. te kao sto je rekao mephisto razlika u minutama. ali ako ti 1GB interneta nije dovoljno, u simpi mozes aktivirati dodatne internet opcije, dok tomato to ne nudi.
Tomato mora uvesti nešto novo, jer sad nisu konkurentni sa tarifama koje nude. Pošto je simpa postala trajna, vjerojatno će pred Božić i tomato ponuditi neku brutalnu 2.0
Dobio sam sms s obavijesti o promjeni opcih uvjeta poslovanja tomata 12.10.u jednim dnevnim novinama pa mozda bude nesto novo
I ja sam dobio tu obavijesti, kazu da ce biti objavljeno u Vecerenjem Listu
ništa vezano uz tarife...
Vezano je uz nove uvjete prijenosa broja.
Bilo je prerano za neku novu tarifu. Mislim da cemo za to cekati prednovogodisnju ponudu
U Vipnetu vjerojatno čekaju rezultate Nonstopa i onda će odlučiti što će ponuditi u Tomatu.
Iako nije tema VIP, samo kratko da se nadovežem na citat.
Ono ljudi što ja znam da su još na bonovima na VIPu, srdačno su moju preporuku za NonStop+ tarifu, jer što su prije plaćali 100, 150 nekad i više kuna, U NonStop+ tarifi plaćaju do 100kn.
Naravno, sada kada Brutalne nema, NonStop konkurira TOP tarifi u Tomatu, i mislim da će glavni čimbenik dobro proboju NonStopa što ipak nudi besplatno unutar VIPa i za 20kn manju naknadu.
500MB će nekom biti malo, to stoji...
Ali mislim da bez obzira na sve, Tomato mora izbaciti neku tarifu ala Brutalna, ali ne vjerujem da će biti bolje od Brutalne...
Kako većina korisnika Brutalne tarife (a i ostalih korisnika) nikada ne iskoristi više od 500 od ponuđenih 1000 SMSova, 500min je također većini podosta, jedino 500MB bi moglo praviti problem nekima u doba smartphonova.
Obzirom na Prejaku opciju kod Simpe koja ima uspostavu poziva, meni se kao nova tarifa nameće neka koja neće imati uspostavu poziva.
Recimo:
89kn
500 min
neograničen SMS (zato što ih ništa ne košta)
500 MB
s mogućim dokupom data paketa, recimo: 500MB = 29kn
Kao što se vidi, to bi bilo neka kombinacija TOP tarife i Brutalne tarife, ali bez NzUP.
:)
EDIT: Ovdje namjerno ne želim pričati o konkurencije previše, čisto što VIPnet unutar svoja 2 bonaška branda može ponuditi...
Od sutra opet dostupna Brutalna tarifa.
:) A jesu originalni.
Još fale Na tuđi račun Tomata i Flat od T-mobilea
Do kada ce se moci aktivirati
16. Ako korisnik isključi Tarifu sam ili mu tarifa nije automatski produljenja zbog nedovoljnih sredstava na računu, u razdoblju do 30.11.2012. može ponovo uključiti tarifu prema uvjetima iz točke 4. ovih uvjeta korištenja. Ako korisnik isključi Tarifu sam ili mu tarifa nije automatski produljena zbog nedovoljnih sredstava na računu u razdoblju nakon 30.11.2012. neće više moći uključiti i koristiti Tarifu.
On ima svoju Prejaku tarifu, jedino sto Tomato/VIP duplo konkuriraju Brutalna/Savrsena.
ok, sad sam se uključia :D ...možda je bilo pitanje...nemoj te zamjerit (;)
Sad sam aktivira brutal tarifu, dali je potrebno u postavkama telefona tamo di je proxy Port i ostale opcije od poslužitelja...
dali je potrebno postavljat nick i pass???
Ako se mozes spajati na net ne treba nista.Ako ne ide onda preko njihove stranice trazi da ti posalju postavke.
koristite li kakav alat za kontrolu prometa? (preporuka)?
na Androidu ICS4.03 ima neki alat za upozorenje i ograničenje prometa neznam jel to šta "valja"?
Najbolji alat je ? na 4222
ok slažem se :)
a tamo pod pristupne točke mi stoji Broadband(data.vip.hr) i imam Start(gprs0.vip.hr) dali tu treba šta mjenjat.?
ps:tamo na početku sam pročita da treba registracija!!
ja sam je aktivira bez registracije! znači samo sam posla SMS 4888 i dobia obavijest da mi je aktivirana tarifa...:)
tako da netriba registracija kopija osobne ;)
jel itko zna,hoće li tomato skoro reaktivirati brutalnu??
Dogodi li se vama na Tomatu ili možda čak Vipu da vam 3G mreža jednostavno padne ponekad? Na mobu to izgleda tako što mi signal skroz padne (zapravo, nema ga, prekrižena ikonica), ali još uvijek vidim ime operatera umjesto "no service" poruke. Ako se prebacim na 2G onda sve radi. Taj pad traje kratko, par minuta rekao bih i dogodi se rijetko, recimo par puta mjesečno dok sam spojen i koristim net.
Ako se događa još nekome isključit ću mogućnost da je moj mob problem. U suprotnom znam gdje trebam početi tražiti uzrok.
Meni se cesto dogodi, jednostavno nema nikakve ikone ispred jacine signala znaci ne vidi se ni H niti E, nakon sto ugasim i upalim uredjaj sve bude ok.
A razina signala, one crtice pokazuju nešto ili su i one prekrižene? U mom slučaju se pored nestanka signala podrazumijeva da nestane i net.
Razina signala puna.I meni nestane net.
Meni se danas dogodilo da mi jednostavno nestalo signala na neke 2-3 sekunde, također i hspa naravno. Uzrok - nemam pojma.Ali eto, samo danas. Vidjet ću hoće li se ponavljati.
Meni je isto nestao DATA signal na minutu...neznam više gdje sam se nalazio točno...
Evo ja sam primjetio da mi zadnja dva dana "push" ne radi, tj. da sam morao syncat mail...
Danas mi nije radio net.Upalim mobile data i nista.Odem na google i kao da nije upaljen.Poslje pokusao ponovo i proradilo je...
Kažu da su upoznati s tim, nešto im ne štima:
https://twitter.com/vipnetHRV
= Citat =:
Došlo je do ispada prometa na 3G baznim stanicama. Upoznati smo sa poteškoćom i intenzivno radimo na otklanjanju iste.
Evo je opet: http://www.tomato.com.hr/brutalna-tarifa
AJMOOOOOO !!
Brutalna dostupna za aktivaciju do 31.03.
--
ne vidim zasto bi nesto bilo drugacije od ljetos
Evo ja ju koristim otkad je izašla, sve radi kao i na početku :) Prije sam također bio na bonbonu pa mi je jasno zašto se to interesira, tomato (tj vip) mreža je neusporedivo bolja (barem u području kojim se ja krećem).
Također na brutalki od početka, prešao s bonbona, internet je za koplje bolji. Jedino nekada ujebe ježa ovaj bug s nestankom 3G signala o kojem smo pričali na prošloj stranici
Da, i meni je 3G signal identičan kao i na VIP mreži bio presudan faktor za migraciju na tomato.
Isto tako. Aktivirao brutalku na drugom broju odmah cim je proradila. Paralelno imao vip sve za mene 150.(odjavio) Nikakve razlike nisam primjetio. Toshiba na 3g
Potvrdjujem navode kolega iznad mene, Meni osobno trenutno najbolja tarifa na trzistu.
Plus sto tomato roaming radi ko suza,nema call back i medju jeftinijim je. U godinu dana internet mi je zastekao tri puta po 5 minuta da ga nisam imao.
:) Da ne bi bilo sve kroz ružičaste naočale, ja sam u prosincu u 7 dana uspio potrošiti besplatne MB u Britalki. I morao sam čekati do datuma obnove tarife. Za razliku od jednog operatera koji dopušta obnovu čim data promet potrošite, ovdje toga nema.
Mislim, nije neka zamjerka, tarifa je možda i najbolja prepaid tarifa kod nas!
ja sam na simpinoj prejakoj i unatoc tome sto dobivam dupli iznos svakog bona, sve mi se cini da cu se prebaciti. taj iznos mi svejedno ode na uspostavu poziva ako uzmem bon od 50kn, a relativno cesto imam i neke smetnje u razgovoru i net je los, cak i kad imam 3g ili h+ sve to nesto sporo ide.
sto vi mislite, da ostanem ili da grabim brutalnu dok je ima?
Mene su malo smetale one "tišine" u razgovoru na bonbon mreži, a to svaki dan vidim kod šefa koji je na poslovnoj t-mobile tarifi. Svaki 10. poziv neki problem - ili je tišina kod uspostave ili nešto zašteka usred razgovora. Osobno se ne sjećam kad mi je tomato razgovor zaštekao, a da nije s druge strane bio šef ili temobajlovac.
Doduše, sjećam se da i vip zna imati ispade mreže pa se moraš oslanjati na 2G, samo to je zanemarivo naspram cjelokupnog iskustva.
Što rekoše za roaming, nema call back fore i nije loša pokrivenost u ovo malo što sam se vozikao okolo.
Je li isplativije naspram prejake tarife - nemam pojma :)
Otišla moja brutalna bye-bye. Biser - zaboravio nadoplatit račun :wall: