Vidim i cini mi se komplicirano :))
Printable View
Vidim i cini mi se komplicirano :))
Piše sve crno na bijelo, isprintaj tu specifikaciju i pokaži je onome tko ti kaže da se ne možeš nakon 6 plaćenih računa prebaciti na nižu tarifu. Općenito T-comovi zaposlenici šire dezinfomacije, tako je u nekih 40% slučajeva. (ili bih rekao da nisu dovoljno informirani)
Ma nije mi to komplicirano, nego ove sheme od ispravljaca su brutalne ;)
Ja sam kriv kaj sam isao na svoju ruku uzimat 4s prije par mjeseci, mozda bi ovak puno jeftinije prosao da sam tu trazio pomoc ;)
Sad kako si to jednostavno prezentirao možda bi se i upustio u cijelu priću, ali imam hrpu pitanja.
Prvo kako će mi tolerirati da sadašnjeg nosioca extra obitelji XL (350kn) prebacim u člana (50kn) prije isteka ugovora.
Drugo kako će mi dati 50% na pretplatu kada je član 2, koji je postao nosioc nove tarife ekstra obitelj XXL,oduvijek tmobile broj, odnosno da li je sigurno da sa prebačenim brojem kojeg dodajem kao člana ,automatski djelujem sa 50% na cijelu pretplatu.
Treće , zašto moraju postojati vremenski odmaci između koraka.
omogućuje: Specifikacija EXTRA tarifnih modela, članak: 19.
Clan obitelji Xxl, prijelaz iz druge mreže koji donosi -50% 24 mj
Ne krenes li danas sve se pomice za 30 dana. Odgovor: zato sto tako to funkcionira
To znam, ali kad si meni napisao da sam napravio 1. gresku kad sam preneso broj u total L, pa ja sad kazem da nisam prenosio broj, nego je to bio simpa prijelaz..
Inace skidam kapu za kombinacije ! ;)
Sad mi pomalo jasnije , ali , sorry ako sam dosadan , imam još par pitanja.
Što je najbolje uzeti kao broj za prijenos u t-mobile ( prepaid , vip, tele2 , tomato )?
Da li je dovoljno uzeti XL umjesto XXL ( jer mi je to dovoljno za moje potrebe)?
Što ako danas krenem i dođem za dva dana i nemaju više iphone? Da li mogu kao rezervirati i platiti pa čekat dok se ponovo ne pojavi?
Da li je moguće prebaciti bodove sa postojeće tarife na novu tarifu odmah po potpisu ugovora?
Samo da potvrdim , ako danas otvaram novu XXL tarifu , otvaram ju bez ugovorne obaveze , a za dva dana potpisujem na dve godine i kupujem mob?
svaki odgovor otvara novo pitanje :)
Ova kupovina online, to znaći da za tri dana kupujem on line i ako ga nemaju na lageru morat će mi ga po tim uvjetima prodat ćim dođe.
"Ova kupovina online, to znaći da za tri dana kupujem on line i ako ga nemaju na lageru morat će mi ga po tim uvjetima prodat ćim dođe"
Ne!
Daj idi vec jednom u t-centar. Stavi clana na total XXL i rezerviraj iphone4s
Ili
Pročitaj opce uvjete, specifikacije tarifnih modela, uvjete promotivnih ponuda... Pa ne misliš da ću ti danonocno odgovarati o tome sto piše u tim dokumentima?
Ili
aktiviraj danas tri brutalke. plaćaj 165kn/mj + uspostave poziva i kupuj najnovije iphonove kodirane na vip za 3000kn putem njuskala
@ispravljach i ostali koji su se naknadno uljučili
najprije svaka čast za uložen trud u razradi kombinacija.
Pa ako može da se uključite u moj plan. ako šta griješim ili postoji bolje rješenje.
1. žena pred 1 mjesec potpisala extra total s na 24mj. i uzela mob samsung
2. ja prije par dana prije nego što sam otkrio ovaj forum i vaše vještine uzo isto extra total s na 24 mj. htc rhyme 298,00kn.
ja bi sada:
1. prebacio sebe u extra obitelj m (moj broj nositelj) 152,00kn
2. uzeo bonbon broj i prebacio ga kao člana za 50% popusta znači (152/2)76+20r.f je 96 kn
3. nakon 6.mj prebacio bi se u extra obitelj L i ženin broj prebacio u obitelj L kao člana (254/2)127+30 je 157kn
157kn umjesto 220kn jel to štima?
nije neka ušteda al neka!
E da sam prije naišao na ovaj forum ali nažalost nisam..
No možda ima kvaka?!? Šta ti misliš?
Pošto sam telefonski 26.04.2012 naručio produženje pretplate i kupnju htc rhyme i nisam još potpisao ugovor odnosno mob mi do danas nije još stigao neznam dali mogu stornirati odnosno ne preuzeti mob.?
A morao bi i provjeriti dali još imaju iPhona 4s.
Još jedno pitanje:
Šta se tiče bonbona (pošto nije pretplata i neće biti nositelj tarife) ako mi budu radili probleme šta da im kažem?
tnx na odgovorima.
Peh dok sam bio na putu za doma, danas žena preuzela rhyme i potpisala tako da iPhone zasad otpada.
Nema veze iskombinirat ću već nešto možda od staraca.
S obzirom na novu ponudu "neograničena priča" (sklapanje ugovora bez kupovine telefona), radim si novu kombinaciju, pa me zanima par informacija:
- mogu li se kombinirati popust 50% i ponuda "neograničena priča"?
ako da, da li je moguća ova kombinacija:
- 5. mjesec - uzimanje prepaid/pretplate bez obveznog trajanja (npr. tele 2) -> nositelj obitelji M/L "neograničena priča" + 50% popusta -> prebacivanje žene sa extra total M u obitelj
- 6. mjesec ->radimproduženje ugovora za svoj broj -> Extra total L/XL + iphone 4s ili HTC one X -> nakon 6 mj prelazak u obitelj M/L
dodatna pitanja -> može li žena iz extra total M u obitelj M (već je prelazila sa sve za mene 250 u total M)
-> mogu li ja nakon 6mj sa Extra total L u obitelj M?
-> u slučaju da uzimam iphone 4s da li je rok za prelazak u obitelj 6 ili 12 mjeseci?
moze jedna pomoc od vas koji se kuzite u te tmobileove tarife..ja vas nemogu bas pohvatati
pretplatnik sam t mobila 4 godine...tarifa extra total s..izaso mi ugovor prije 2 mjeseca i sad trazim najpovoljniju kombinaciju za produzit ugovor,tj da kupim neki dobar telefon za malo para.imam 24,5 godine tak da imam popust onaj od 50 posto na pretplatu..zena mi ima 21 godinu,i ona je na simpi..
koja bi bila najpovoljnija kombinacija za nas?hvala unaprijed svima
"Neograničena priča" je već dostupna na ovim tarifama koje si razmatrao, tako da nemaš potrebe za promjenu plana. I tada je nećeš dobiti ne ograničeno vrijeme od 6 ili 12 mjeseci, već za stalno.
Može ako je na toj tarifi više od 6 mjeseci, u suprotnom nisam siguran, ali mislim da bi trebala moći.
Možeš.
U tom slučaju 12 mjeseci.
Imaš pravo, hvala, zbunilo me "zašto platiti 150 kn?" na njihovoj stranici i znak za beskonačne minute kod prikaza tarifa - mislio sam da rade kontru Tele2 te da ta verzija "neograničene priče" uključuje i druge mreže, ne samo t-mobile.
Samo još jednom provjera - ako 6.6. produžim ugovor uz kupnju mobitela (5.6. mi istječe ugovor) u nekoj total extra tarifi (npr XL, koju sam predhodno aktivirao u 5. mjesecu), mogu 100% doći npr 20.6. tražiti promjenu u nositelja obitelji + prijenos broja tele2 (50%) popusta - bitno mi je da znam ako se sigurno može jer sam bio u nekoliko t-mobile centara i dobijao sam različite informacije, tako da znam ustrajati ukoliko me 20.6. budu čudno gledali kada im dođem sa svojom konstrukcijom :)
Prvo odgovori na ova pitanja:
1)Koliko bi maksimalno izdvajao za račune?
2)Kolike su vaše mjesečne potrebe što se tiče poziva/poruka/interneta?
3)Koje bi uređaje htjeli uzeti?
Tako ti je rekao kolega ispravljach, tako bi i trebalo biti. Nema razloga da sumnjamo u njegovu informiranost. Već oko 10. idi u T-centar tražiti formiranje obitelji i istodobno zatraži prijenos broja na kojeg ćeš ostvariti 50% popusta na pretplatu, tako da taj popust stigneš ostvariti s obzirom da akcija traje do kraja lipnja.
Ja sad trosim oko 100kn mjesecno,a ona 50kn.
znaci tak nekak da nam bude i sada,oko 150kn.
Ja imam oko 100uspostava mjesecno,a ona 50.
99Posto kolega i sto zovemo je na 098.
Poruka oko 100 na mjesec,al i manje,posto je jeftiniji poziv od poruke
500Mb interneta maximalno
A telefon nemam odredeni,nesto po vasim preporukama
Po mojoj procjeni imaš dvije opcije:
1) Ti i žena svatko na svoju Extra Total S, uz popust od 50% i neograničenu priču, to je minimalni iznos od 2 x (50,82 kn + 10 ) = 121,64 kn mjesečno + uspostave poziva, dodatne usluge. Veličina paketa za svakoga: neograničeno unutar T-coma, 150 min prema ostalima, 50 poruka i 512mb po max brzini.
Po ovoj vašoj potrošnji kako si napisao sveukupni trošak račun bi bio oko 160 kn mjesečno. U ovom slučaju najpovoljniji uređaji po meni su:
-Lumija 710 (možete je kupiti i ti i žena po 498 kn),
-HTC Rhyme, ako kojeg nađeš (298 kn za tebe, 398 kn za ženu)
2) Obiteljska tarifa, minimalno Obitelj L, jer vam treba dodatni broj iz druge mreže da ostvarite popust od 50% na pretplatu. Ukoliko je netko od vas (žena) spreman promijeniti broj onda možete u Obitelj M (jer je u njoj max broj članova = 2). Fiksni trošak uz 50% popusta na pretplatu: 96,22 kn (Obitelj M) / 157 kn (Obitelj L) + uspostave poziva, dodatne usluge (40ak kn). U kombinaciji s Obitelj L je do prije koji sat iPhone 4S 16GB koštao 498 kn, ali sada mu je cijena skočila. Trenutno je isplativa Lumia 710 ( 298kn u M / 8 kn u L ), ali ta cijena vrijedi samo za tebe. Za ženu bi mogao iskombinirati HTC Explorer za 148 kn, jer je na produženje za člana obitelji 148 kn (ali ona prvo treba postati pretplatnik da bi mogla ići na produženje).
Meni je malo bolja opcija 1).
Molim ostale da nadopune moj prijedlog, osobito kolega ispravljach.
Ne sumnjam ja u kolegu ispravljacha(dapače, vrlo sam mu zahvalan na idejama i pomoći), nego u neinformiranost djelatnika t-centara. Zanima me samo na što se mogu pozvati ako mi u drugoj polovici šestog mjeseca kažu da se ne mogu prebaciti u obitelj isti mjesec kada sam produžio ugovor. U jednom centru su mi rekli da ne mogu postati nositelj obitelji 6 mjeseci (što je potpuna glupost), a u druga dva da mogu postati nositelj obitelji nakon jednog obračunskog razdoblja (što meni ne odgovara jer gubim 50% popusta). Stoga me samo zanimalo ima li gdje u uvjetima navedeno da se nakon sklapanja OTPO-a (bez promjene tarifnog modela) mogu isti mjesec prebaciti kao nositelj obitelji (kako bih se mogao pozvati na tu stavku ukoliko me budu maltretirali u t-centru).
SeriousG, pitaj u SZK i t-centru kada ćeš moći produžiti ugovor. Je li to 6.6.2012. Ili nakon 20.6.2012. kada im bude knjizeno da si platio 24.racun po prethodnom otpo-u?
Pozdrav!Supruga i ja smo pretplatnici u T-mobileu nekoliko godina.Ja sam produžio ugovor u 12. mjesecu prošle godine u Extra mix S tarifi (uzeo sam SE X8) a žena je uzela Iphone 3gs negdje u 1. mjesecu ove godine u tarifi Extra total M tarifi.Što nam preporučate?Da li da uzmemo tarifu Extra obitelj M?Mjesečno trošimo oko 300 minuta razgovora,100-tinjak poruka.I da li možemo uzeti novi mobitel,barem 1?Ja imam 33 godine,žena 29.Hvala svima!
Mix S (86 kn) + total M (162 kn) > obitelj L (157 kn), 3.clan koji kupuje mob prelazi iz druge mreže i donosi -50% 24 mj
Hvala na planu.Samo,jesi siguran da dobijem 50% popusta na cijelu tarifu ako dovedem samo 1 clana iz druge mreze?
Pročitaj zadnjih par stranica ove teme i sve u vezi tog popusta će ti biti jasno.
Malo sam prostudirao temu.Znači,odaberem tarifu Obitelj L,uz moj i ženin broj dovedem još jednog člana,npr. simpa broj i račun nam bude 157 kn?Da li bih mogao uzeti Nokiu Lumiu 710 za 398 kn?I to sve moram uraditi do kraja 6. mjeseca?Oprostite ako sam naporan i hvala svima!
Pitanja ako znate...
Kada će mi aktivirati tarifu total s - (ugovor potpisan 03.05.2012 - tel. i ugovor stigli poštom)?
Dali tek početkom sljedećeg mjeseca? - tako mi piše ns telekom IDportalu!
Dali onda mogu u ovom mjesecu osnovati obitelj m + čaln bonbon? ----- ili moram čekati aktivaciju total s pa osnovati obitelj m sljedeći mjesec????
ne bi se reklo s obzirom sto pišeš u nastavku
netočno, vidi #430
netočno, pogledaj cjenik za članove
uf, bar nešto da si napisao točno
s koje tarife si prešao na total s 3.5.2012.?
Znači,broj mora biti iz druge mreže (vip,tele2),jel?
A tko bi bio nositelj?Na stranici T-mobilea piše Za nositelja tarife 398 kn. http://www.t-mobile.hr/2/20-30-01-12...BLACK&ilink=eo
Na tarifu total s sam prešo sa mrak tarife60.
Uzeo sam htc rhyme 298kn ugovor na 24 mj.
da
žena, Extra total M. ona ne može postati član dok ne plati 12. račun po novom ugovoru
prijelaz na novu tarifu ce ti izvršiti 1.6.2012., eh sada... PROBLEM!
kada zatražiš prelazak na nositelj obitelji M moglo bi ti se dogoditi da ti to izvrše tek 1. srpnja, a tada nema -50% 24 mj.
za svaki slučaj pitaj ti i SZK i T-centar: kada će biti proveden prelazak iz total S > nositelj novoformirane obitelji M: tijekom lipnja ili 1. srpnja
odnosno, bi li mogao u t-centru već sada zatražiti prelazak u total M, a da to bude aktivno (1. lipnja). očekujem negativan odgovor jer ne možeš dva puta u jednom mjesecu zatražiti promjenu tarife. u tom slučaju se vadi na to da je ugovor sklopljen u travnju (narudžbon mobitela), a samo formalno potpisan u svibnju kada je isti isporučen.
Da,a pošto je ona uzela Extra total M u 1. mjesecu ništa od svega ovoga što sam ja zamislio.
@ispravljach,
Na stranicama tmobila stoji ovo"Prijeđite u T-Mobile mrežu* i iskoristite 50% popusta na mjesečnu naknadu odabrane EXTRA tarife: Priču, Mix, Total i Obitelj tijekom 24 mjeseca*. Uživajte u bezbrižnim razgovorima, porukama i surfanju internetom."
* znači=Ponuda se odnosi na pretplatnike koji prenoso broj na T-mobile pretplatu.
Dali to isključuje bonbon broj?
I još jedno pitanje ako sada uzmem obitelj m - 50% (bonbon broj)
Za šest mjeseci želim prijeć u Obitelj L dali ću ostat bez popusta 50%?
Eto bio u tcentru i zvao SZK i odgovor je isti:
Ne može se ostvarit popust za tarife obitelj ako se prelazi sa bonbona već isključivo sa tele2 ili vip i to p r e t p l a t e!!!
Vidio svojim očima aplikaciju koja ne dopušta unos ništa osim tele2 ili vip brojeva!
A i u uvjetima korištenjamotivne ponude članak 1 je vrlo jasan:
Uvjeti korištenja promotivne ponude za prijenos broja u
pokretnu elektroničku komunikacijsku mrežu
Hrvatskog Telekoma d.d.
1. Svi p r e t p l a t n i c i koji u promotivnom razdoblju od 25. srpnja 2011.godine do 30. lipnja 2012. godine
prenesu svoj broj iz drugih pokretnih elektroničkih komunikacijskih mreža u pokretnu elektroničku
komunikacijsku mrežu Hrvatskog Telekoma d.d. (dalje: HT), odnosno podnesu zahtjev za prijenos
broja te postanu T-Mobile pretplatnici, HT će u dodijeliti popust od 50% na mjesečnu naknadu
odabrane tarife kroz 12 ili 24 mjeseca. Navedenu pogodnost novi T-Mobile pretplatnici mogu
ostvarivati potpisom ugovora na 12 ili 24 mjeseca.
Sada treba ić u tele dva vidit dali postoji još pretplata za 0kn, na netu je nema!
ja sam sumljao u postove Daruvara28 (#326 i #343) te Ankujunda (#196) koji su tvrdili da je moguće ostvariti -50% na tarifu 12/24 mj prijenosom prepaid broja iz druge mreže.
onda sam u travnju formirao obitelj. ubacio prepaid iz druge mreže kao pretplatnika u obitelj i potpisao ugovor i, na čuđenje djelatnika t-centra, sustav im je prikazao da imam pravo na -50%.
tijekom svibnja planiram četiri totala prenijeti na obitelj i unijeti četiri prepaida iz drugih mreža.
javim kako je prošlo, ali to neće biti prije 25.-27. svibnja.
ne
"tijekom svibnja planiram četiri totala prenijeti na obitelj i unijeti četiri prepaida iz drugih mreža.
javim kako je prošlo, ali to neće biti prije 25.-27. svibnja.
ne"
Pa daj provjeri dali ćeš moći! čisto sumljam!
Ne znam sada da li da idem u tele2 po pretplatu ili prepaid jer u uvjetima jasno piše pretplata.
Moći će jer sustav to dozvoljava. Jedino je pitanje hoće li mu to pojedini djelatnik htjeti napraviti. Meni je djelatnica A rekla da može, dok je djelatnica B govorila da to prolazi kroz sustav, ali da ona to ne bi napravila.
Stvar je u tome što njihov sustav ne može razlikovati prepaid i postpaid korisnika druge mreže (vip, tomato i tele2).
Zato se pitam bi li taj prijenos i 50% popusta prošao s bonbon brojem, koji se ipak nalazi unutar T-mobilea. Djelatnica B rekla za kombinaciju s 097 brojem da nema šanse da će proći kroz sustav.
Ne prolazi sa 097 predbrojem probali smo par puta i sustav ne dozvoljava!
De facto ako te uhvate ode ti i popust na pretplatu i djelatnica sa posla!
Prije nisu razlikovali korisnike bonova i pretplate koji prelaze iz druge mreže u T-mobile, a sada je to navedeno u uvjetima.
Uvjetima? Stavi link
Koliko ja znam na početku te specifikacije je oduvijek pisalo "pretplatinicima koji prenesu broj u T-mobile mrežu.......", zbog toga neki njihovi službenici ne žele ostvariti prijenos i popust za prepaid brojeve, ali stvar je da njihov sustav ne može razlikovati pre- i postpaid na drugim mrežama.
Pozdrav svima.
Malo sam novi ovdje, ali pratim već duže ovaj forum, pa me zanima dali je itko dobivao poruke o posebnim ponudama prilikom produženja ugovora i o čemu se točno radi. Naime meni je istekao ugovor ovog mjeseca pa sam dobio poruku od T-mobilea da su mi "pripremili" nešto i da im se javim na neki 0800 broj, al kad zovem na čekanju sam po 10-ak minuta i nikako da mi se javi operater.
javi što su ti ponudili putem 0800
A zapravo ništa. Javio mi se popodne neki zbunjeni lik i govori mi ustvari sve što znam, tj. da imaju neke novije tarife (Extra total) uz besplatne razgovore (jednokratna naplata od 20 kn) i da je to puno bolje od tarife koju sam do sada imao (i150), jer da će mi se smanjit mjesečni račun. Ja ga pitam jel` to to i on veli da je. Toliko od njihovih poruka, slali su mi dvije i imao sam propušten poziv s tog broja, pa sam se ponadao nečemu boljem.
Jel ima netko novih (preciznijih) saznanja sa prebacivanjem prepaid broja iz druge mreže radi ostvarivanja 50% na pretplatu?
Kao što sam i rekao, probao sam obaviti prijenos s Bonbon brojem. Isprve mi je djelatnik T-centra govorio da popust -50% uz prijenos vrijedi samo za postpaid brojeve, ali vidio sam da to govori samo zato što mora. Nakon što sam rekao da znam da prepaid brojevi također prolaze kroz sustav te da mi prebaci bonbon broj, savjetovao mi je da to ne radim jer se 097 brojevi nalaze "unutar" njihove mreže te da nema šanse da takav prijenos prođe.
Potom mi je rekao da odem u Vip/Tele2 i uzmem karticu za koju će mi odmah napraviti prijenos i popust, što sam i napravio. Popust je aktiviran i sve prošlo ok. Zanimljivo, na zahtjevu za prijenos broja, djelatnik je taj broj označio kao postpaid broj. Očito njihov sustav ne primjećuje razliku.
Jedno pitanje ispravljachu: Rečeno mi je da se +club bodovi ne mogu koristiti na broj koji ulazi u obitelj, tek nakon 3 mjeseca. Zato sam naručio Huawei G5510 za 8kn, nije mi bilo toliko bitno koji ću mob uzeti pa se nisam prepirao. Je li on bio u pravu, pošto si mi ti rekao da se to može izvesti, na način da se broj ubaci u obitelj, te se onda koriste bodovi?
Jel se može znati u kojem t-centru si radio prijenos?
Nisam stigao ovo odraditi prošli mjesec pa planiram sad ovako:= Citat =:
sadašnje stanje
obitelj XL (nositelj: ugovor za 6 mj) + (član 1: ugovor za 3 mj) + (član 2: ugovor odmah)
prijedlog 1. ispravljacha:
30. travnja - član 2 > total XXL
2.-10. svibnja - kupnja mobitela po želji (iPhone4s 16/32 gb za 8 kn...) u total XXL
10.-15. svibnja - total XXL > nositelj obitelji XXL + prijelaz iz druge mreže koji donosi -50% 24 mj
~20. svibnja - nositelj i član 1 obitelji XL > članovi 2 i 3 obitelji XXL
REZULTAT
smanjio si pretplatu za 92 kn/mj i kupio super mobitel za malo novca
21.05. član 2 > total XXL i kupnja mobitela po želji (htc one x ili iphone 4s za 1200 kn...) u total XXL
22.05. svibnja - total XXL > nositelj obitelji XXL + prijelaz iz druge mreže koji donosi -50% 24 mj
~25. svibnja - nositelj i član 1 obitelji XL > članovi 2 i 3 obitelji XXL
Da li to funkcionira? I jedino je pitanje gdje mogu odraditi bez velikih problema prebacivanje VIP prepaid broja?
Gadno si se zeznuo, jer, ako se ne varam, tada si mogao iPhone 4S uzeti za 8 kn.
Mislim da bi te ovaj boldani dio trebao više brinuti od prijenosa za ostvarenje -50%, jer ti ovo možda niti neće proći kroz sustav. Tada ćeš morati djelatnika natjerati da ti šalje zahtjev nadređenima da to odrade, i onda će proći. Također, prvo otiđi rezervirati uređaj (moj savjet, ne iPhone jer je trenutno preskup, tako da možeš novi uređaj uzeti za 6 mjeseci) i traži provjeru kreditne sposobnosti za Total XXL. Prijenos broja će ti 100% proći, nemoj se brinuti oko toga.
Najvažnija stvar, nemoj oklijevati. Ne smiješ pokazivati nesigurnost i neznanje u T-centru, nemoj pitati "je li se može", već im reci "napravit ćete mi to i to", inače ništa od ovoga neće proći i mogao bi ostati 24 mjeseca vezan za skupu pretplatu.
Ajde da te onda pitam mogu li ja to još uvijek napraviti, pošto nisam mobitel uzeo, već sam ga samo rezervirao (Huawei G5510). Datum prijenosa je 25.05, i tada bih trebao doći po uređaj. Jel mogu ikako otkazati tu rezervaciju i uzeti neki drugi uređaj?
Također, ako si Explorera uzeo za 148kn, znači vrijedi cijena kao za produženje ugovora (prihvaćanje posebne ponude)?
probaj
ja uzeo na simpa brojeve koji su aktivni najmanje 90 dana, njihovim prijenosom u obitelj kao pretplatnike
čim uđe u obitelj (ali nakon 24-48 h) možeš umanjiti cijenu mobitela prilikom potpisa OTPO-a i zamjenom bodova. vidi:
Uvjeti T Cluba za skupljanje bodova
članak 2.4.
Baš sam danas otišao u t-centar onako za probu. Rekao da bi član 2 prešao u xxl total , a odmah zatim u obitelj. I da li mogu nakon toga dodati sadašnjeg nositelja kao člana novoj obitelji. Na sve je naravno rekla da ne može. Znači specifikacije tarifa pod ruku i inzistiranje.
Trenutna best buy opcija za porduljenje OTPO-a ili prijelaz sa simpe na OTPO je HTC Rhyme uz Extra Total tarife:
Posebna Ponuda:
S -> 298 KN
M -> 198 KN
L -> 98 KN
XL -> 8 KN
XXL - 8 KN
Prijelaz sa simpe na OTPO je za 100 KN veca cijena za sve navedena tarife.
Samo što ga nitko neće naći u nijednom T-centru. Cijena mu je pala 28.04., ja sam već 29. išao tražiti i uspio rezervirati 2 komada (od 3 preostala u tom centru, u drugom T-centru su 2 preostala bila već rezervirana).
30.04. kada sam potpisivao ugovor, već su svi bili rasprodani. S obzirom da kažeš da ih nema preko weba (a nije ih bilo ni 29. kada sam ga pokušao na taj način kupiti), mislim da je davno "prošla baba s kolačima" što se tiče Rhyme-a.
Trenutno su Explorer i Wildfire S povoljni uz produljenje ugovora na člana obitelji (148kn i 348kn), pa ako je koji ostao u centrima, valja iskoristiti priliku. Potpišete ugovor na člana, prebacite broj na Priču XS nakon par dana, te sljedeći mjesec raskinete ugovor.
Evo, ja krenuo u akciju ostavrivanja svog plana, otvorio pretplatu kod drugog operatera
Pitanje za ispravljacha - da li mi je sada kasno prebaciti se na Total XL (preko web sučelja) za ostvarivanje 7.6. Total XL Produljenje ugovora+mob -> 20.6. nositelj obitelji + tele2 (50% popusta)?
Iz centra su mi rekli da ugovor mogu produljiti odmah nakon generiranog računa za 5. mjesec, odnosno oko 7.6.
Također, koliko dana ranije rezervirati mob?
Evo ja ću ti odgovoriti, a ako bude nešto krivo siguran sam da će me ispravljach ispraviti. :-)
Možeš se preko weba prebaciti na Total XL kad god hoćeš do kraja mjeseca, a promjena nastupa od 01.06.
Evo ovdje ti je ispravljach sve rekao:
Dakle, nekoliko dana nakon što potpišeš ugovor, idi u T-centar i formiraj Obitelj XL te dodaj člana iz druge mreže kako bi ostvario -50% na pretplatu. To će biti korak koji možda svaki službenik neće htjeti napraviti, ali ti ga nemoj pitati jel se može, već traži da napravi što tražiš od njega. Ako sustav odbije traži da šalju nadređenima zahtjev da ručno izvrše to što tražiš, što ćeš na kraju i dobiti.
Ja bih ti preporučio da početkom lipnja odeš u T-centar, rezerviraš mobitel i zatražiš provjeru kreditne sposobnosti za potpis OTPO na Total XL. Tako da 07.06 kada dođeš potpisati ugovor ne bude nikakvih problema.
Kome istice pretplata, ili će potpisivati novi ugovor, savjetujem da pričekate 6 mjesec ;) ne smijem ništa više reći ;)
A cuj, ako mislis uzimat mobitel, i da udjes u obitelj, mislim da ti je svejedno, ali za svaki slucak pricekaj 6. mjesec, mislim da ce biti u prvoj polovici 6og mjeseca nesto ;)
Glasine su se pokazale istinite kada sam pričao i za Savršenu tarifu. Al eto da odgovor je na savršenu, znači kopija. jedino nisam siguran za cijenu. biti će ili 150 kn ili manje.
a hoce bit moguca kupnja uredaja uz potpisivanje ugovora po nekim normalnim cijenama? :)
A što će onda biti s onom T-mobilovom porukom "Zašto trošiti 150 kuna?"...
http://cdn.androidtapp.com/wp-conten...es-550x777.jpg
I na facebooku su napisali da novi mjesec donosi nova iznenadenja tako da nesto stize sigurno 1.6.
E sad zasto nam nitko ne kakva ce biti tarifa? Ili rade za t-mobile pa ne smiju ili su culi glasine kao i mi ostali. Uglavnom sve ce saznati uskoro.
Ne radi se o jednoj tarifi,već o više tarifa i o pogodnostima za produljenje OTPO-a( evo ispravka ako baš želiš)
Damnn,a baš krenuo u T-Centar na prekid ugovora.....al i morat ću jer mi nebu dali da s Extra mix predjem na tu,stoga lijepo papire i u VIP :)
EDIT: Mogu potvrdit,lik na šalteru mi je reko istu stvar ko i Kruno..... al svejedno,bye bye T-Mobile :)
S dolaskom novih tarifa, dolazi i novo pitanje :)
Pretpostavljam da moj plan sada pada u vodu (7.6. OTPO+mob sa Extra total XL -> 20.6. nositelj obitelji XL + tele2 broj), budući da ću biti primoran promijeniti tarifu prilikom produživanja ugovora?
Mislim da ti ne pada u vodu, zašto ne bi mogao prijeći s Total XL tarife kao nositelj u Total Obitelj+ XL tarifu?
Ja još uvijek planiram odradit svoj naum:
XXL + mob - pa obitelj XXL + prepaid (druga mreža) u obitelj za 50% .....
Kako sam preletio specifikacije tarifa uvjeti su ostali isti.
Ono što me još uvijek mući da li kad potpišem OTPO XXL tarifu i uzmem mob po povoljnijoj cijeni mogu u istom mjesecu , odnosno drugi dan pretvoritu XXL obitelj ili moram čekat drugi mjesec (drugo obračunsko razdoblje).
To mi je u biti i pitanje, hoću li moći produžiti ugovor sa "običnom" extra total XL tarifom ili ću morati prijeći na extra total+ XL?
I ukoliko moram produžiti ugovor sa extra+ XL tarifom, računa li mi se to kao promjena tarifnog modela (koja bi me onda priječila da promjenim tarifni model u istom mjesecu u obitelj)?
Uvijek možeš produžiti ugovor s postojećom tarifom, bez obzira bila ona u ponudi za nove pretplatnike ili ne. Evo ovako je meni kolega ispravljach napisao:
"Ulazak/izlazak u/iz grupnih tarifa (obitelj, mobile start/plus...):
1.~8. u mjesecu traje do 10. u mjesecu
~9.-31. u mjesecu traje do 24 sata"
Mislim da ne bi trebao imati problema kada budeš tražio prijelaz s tarife Total XL na nositelja Obitelj+ XL i da ćeš sve moći napraviti unutar istog mjeseca. Čak i ako ne uspiješ, mislim da će se ova ponuda s -50% na pretplatu opet produljiti.
Ali čemu plaćati toliku tarifu, samo da bi dobio jeftiniji uređaj? Bolje uzmi Total L, jer ćeš kada uključiš opciju Flat imati sve isto kao i na XL tarifi za 150kn + r.f. umjesto 225kn + r.f. Osim ako ti je 6 x 75 kn ili 12 x 75 kn (ako uzimaš iPhone) manje nego iznos koji uštediš pri kupnji.
Sad su objavili :
"S danom 01.06.2012. godine prestaje prodaja EXTRA mix i total tarifa te više neće biti dostupna posebna ponuda uz novo obavezno trajanje ugovora na 12 ili 24 mjeseca. "
Postoji i članak 10 u spec. extra total plus koji kaže da pretplatnik može samo jednom promjeniti tarifni model unutar obračunskog razdoblja. E sad ja ne znam di piše da je obračunsko razdoblje 10 u mjesecu.( isprika ako sam nešto krivo shvatio)
Tako da npr meni postoji sumnja da bi mogli tu napraviti probleme jer ako izlazim iz postoječe obitelji u XXL+ , to je već jedno prebacivanje, a onda u obitelj XXL+ je drugo.
Da, to bi mogao biti potencijalni problem. Ali mislim da će akcija popust od 50% na pretplatu uz prijenos produžiti iza 30.06., kao što mi je rečeno da će opciju Flat biti moguće aktivirati iza 30.06.
Zato sam i rekao, osim ako taj umnožak nije manji od iznosa uštede. U istim tarifama je npr. razlika 700kn za HTC One X, 500kn za Sony Xperia S, itd.
Npr. za iPhone 4S 16GB ušteda od 900kn na tarifi je jednaka umnošku 12 x 75kn.
zasto nakon 6 mjeseci?? :)
Nakon 6 mjeseci se može prijeći na tarifu niže vrijednosti. Zbog toga uspoređujemo cijene mobitela u Total+ L i XL tarifama i gledamo jeftniju opciju.
Da samo ako slijedeći mjesec to ukinu onda cijela prića pada u vodu jer tako jeftino mob možeš dobiti samo u xxl tarifi, a to ako se ne prepolovi i nije baš sretno rješenje.
Meni je bitno kad zarotiram cijelu priću da imam istu ili manju pretplatu nego sad (extra obitelj 350)
Ja trenutno ciljam na 2 telefona htc one x ili iphone 4s.