evo i to sam napravio ali ništa...
Printable View
evo i to sam napravio ali ništa...
Kako dodati pjesme u defaultni Music player?
Koliko znam one se automatski dodavaju, ali meni piše No songs.
Da pojasnim stvar. Koristim PowerAMP otkad znam za Android i još uvjek mi je najbolji player, ali pošto ga više nemogu imati full bez rootanja (a zasad mob nebih rootao), htio sam staviti playerpro koji se nađe full i radi bez problema. Imao sam ga i prije ponekad i uvjek je radio. On mi neprepoznaje nijednu pjesmu na external sd, tj. memorijskoj kartici, osim onih od Sygic navigacije u folderu Res (to su neki zvukovi za navigaciju).
Developer playerpro aplikacije mi je rekao da provjerim dali stock Music aplikacija pokazuje sve pjesme jer se playerpro valjda po njoj mjeri. Samo piše No songs. Bilo je par melodija od navigacije ali sam ih pobrisao s playliste. PowerAMP i svaki drugi program normalno čita podatke s memorijske pa tako i muziku, pa me zanima zašto stock Music, tj. playerpro neprepoznaje tu muziku? Probao sam clear data, restart moba..
Gdje ti stoje pjesme? Stavi ih u folder Sounds ili Music, a onda refreshaj library.
Na memorijskoj.
U opcijama PlayerPro ima onu mogućnost da se odabere folder iz kojeg će pjevati pjesme, kao i PowerAMP, ali nereagira, kao da je smrznuo, nemožeš ići po folderima.
Sad kompliciram, i fulo sam temu jer se ipak radi o aplikacijama, ali na SGS I i Desireu mi je bez problema prepoznavao pjesme na memorijskoj i stock Music i PlayerPro.
Imam na memorijskoj 4 foldera s pjesmama raspoređenih po žanrovima.
Danas sam jednom folderu pridodao 4 pjesme i Music player i PlayerPro prikazuju samo te 4 pjesme.
Nakon refresha mediastore-a iz PlayerPro, opet su sve pjesme se "sakrile".
Neznam stvarno šta me zeza, prije kad mi je god PowerAMP štekao samo pokrenem stock Music i uvjek sve pjesme tu.
Da ti nije kartica koruptana? Spoji mob u storage mode i ko imaš Win7 trebao bi ti izbaciti upozorenje ako ima problema. Ili ručno poskeniraj check diskom.
http://www.youtube.com/watch?v=pnOtb...ayer_embedded#!
Evo video kako staviti old bootloader
jel video kamera ima manuel(touch)fokus jer maloprije sam isprobavao u tele2 dućanu i neće da fokusira,pokušao snimiti na stalku di stoji onaj papir sa specifikacijama i cijenom i nemože postići nikakvo izoštravanje,kad idem slikati sa fotom onda je sve normalno
toliko se zagrijao za njega kad sad ovo,trenutno imam iphone 3gs i s njim nemam takvih problema
Autofokus na videu radi prilikom snimanja, ne i prije :)
problem je što sam ja upalio snimanje i opet nije postigao oštrinu,bila je udaljenost od nekih 10-15 cm
Ma radi, samo trebaš biti strpljiv, ne reagira baš instantno.
Meni ju fokusira odmah na početku kada počnem snimati, znači prvu sekundu-dvije slika se zamuti pa izoštri i onda bude dobra.
Kad sam tek kupio mobitel i za probu snimao po noći, nikako mi nije mogao fokusirati sliku prilikom snimanja, uvjek bi bila mutna. Vjerojatno loši uvjeti tome pridonose, a 10-15 cm je možda ipak preblizu da fokusira neznam. Sve u svemu kvaliteta snimanja je odlična, jedina boljka mi je baterija, taj me problem prati od SGS I pa sad i na SGS II. Display nekad bude 2h 30 min a baterija oko 20%. Sve palim samo kada koristim, Wlan upalim, kad završim sa sufranjem gasim ga, brightness na najmanje, nekada i screen filter dosta dugo bude upaljen i opet nikakvog napretka.
Auto sync je uvjek off, mail, facebook push ugašeni, sve kako bi se poboljšala dugotrajnost baterije ali bez efekta.. Pričekat ću još službeni ICS pa ako se stanje nepopravi možda nabavim neku jaču bateriju.
Baterija je očajna, meni je suludo imati smartphone sa isključenim data (bilo wifi bilo GSM/UMTS)...U takav telefon trebaju puknuti bateriju kapaciteta min 2000 mAh.
Direktni suparnik, HTC Sensation je po pitanju baterije definitivno bolji.
..prvo da se malo pohvalim, da drugi tjedan dobivam Ceramic White SII :)
Dalje imam jedno pitanjce, naime, iako nam NFC nece dugo trebat, cital sam po netu da neki modeli imaju neki nemaju..
Pa jel ko provjeraval dal ova verzija koju T-Mobile prodaje podrzava?
I pitanjce oko ove maskice, naime namjeravam ju uskoro kupit, pa da pitam, jel itko koristio nju il zna nekog da ju ima?
http://www.shield-case.com/image/pro...ront-black.jpg
kod nas i u vecini EU se prodaje int. vezija SII i baterija sa NFC-om i poklopcem ti nece odgovarati na nas SII. odnosno odgovarat ce ti bat, ali neces moci iskoristiti poklopac. uzmi non NFC bateriju + poklopac (The product code is EB-K1A2EBEGSTD).
ovdje imas sve detalje:
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1239719
poz
Mislim da ovo nije normalno, meni je baterija znatno duže trajala. Znam da sam mogao odgledati dva filma od sat i pol i da je još ostalo dosta baterije. Baterija mi je držala u prosjeku oko pet sati upotrebe. Imao sam uključen sync, gmail, fb itd, uglavnom preko wifi a i data je bio uključen. To je jako malo trošilo. Ako je to bilo uključeno preko noći (gotovo nikada nisam gasio sync postavke) baterija je pala za oko 5%.
Za stock rom ne znam kako je bilo, nisam ga koristio ni tjedan dana. Zašto inzistiraš na službenom romu?
edit:
MEni je to bila jedna od boljih baterija na android uređajima. I na anandtechu je jako dobro prošla. Većinom sam dobivao malo lošije rezultate od navedenog testa :dunno:
Znam, nedrži svima isto, to iskustvo imam još od SGS I kad je nekima duplo dulje trajala nego meni, imao sam Darky-a i još brdo aplikacija smrznuto ili obrisano sa Titaniuom.
Sjećam se kada sam kupio mob da mi je display bio preko 4h, nekad skoro i 5h, sad je to nemoguća misija. Moram izbrisati aplikacije koje nekoristim kao facebook i još njih pa da vidim onda dali će se stanje išta popraviti.
A neznam, ako pak odem na custom ROM, kada se budem htio vratiti na službeni treba onaj coutner poništavat USB Jig-om. Pošto uskoro dolazi službeni ICS njega ću još probati, pa ako nebude bolje idem na custom.
Zanimljivo je da ako upalim display na samo 2 minute, ako je baterija bila 96% kada sam upalio display, nakon te 2 minute bude 95 ili 94%, znači kad god je display upaljen gledaš kako se postotci smanjuju brže nego što minute idu.
Ufff... Dura bez brige jedan dan... S tim da se surfa poprilicno, maila, smsa, par poziva, obavezno citanje novina i foruma a k tome i malo igre na wcu :). Svjetlina je automatska i samo jedan mail se sinkronizira svakih 15 min...
Probao sam par kernela al speedmod je fantastican da ga koristim ko nokiu 3310 bez problema 5 dana ako ne vise... :)
Ja sam prezadovoljan...
Ja je koristim i mogu reci da je maska odlicna!
..izvrsno, kupujem drugi tjedan, cim stigne u agramtrade :)
imam osjećaj da mi je mob nekako usporio. kao da je prije bio brži.. nekad kad scrolam od početnog zaslona pa nadalje znaju mi mjesta za ikonice biti prazna pa se onda brzo pojave ikonice. a memorija mi piše da je popunjena 715 od 832.. prije mi je bilo 400 od 832 a od onda sam instalirao možda 3 do 5 aplikacija.. što mu bi? :)
Definitivno ti nešto ždere previše memorije, trebalo bi ti pisati koliko koja aplikacija uzima RAM-a tako da eliminiraš problematičnu :)
a gdje da vidim koliko mi koja jede ram memorije?
Pod settings/applications.
Molim da mi neka dobra duša kaže kako da prebacim (odnosno u koji folder) muziku u SGS II. Spojila sam ga USB-om ali ne znam gdje staviti muziku i trebam li neki programčić za to ili da samo prebacim...? Hvala.
U principu je svejedno gdje ih stavis, player bi ih trebao pronaci gdje god da jesu. Najjednostavnije i najpreglednije je da si napravis folder na kartici i nazoves ga Music, Glazba ili kako vec zelis i tamo pobacas muziku :)
Moze prijedlog i cijene za promjenu kompletne maske, kolko, gdje,...
Malo mi skliznul iz ruke... ;(
Najbolje da ju spremiš u folder po nazivom Music(sistem automatski detektira da je glazba u pitanju).
Također, i ostale stvari spremaj u posebne foldere
Objašnjeno na dev.android: http://developer.android.com/guide/t...#filesExternalCode:Music/ - Media scanner classifies all media found here as user music.
Podcasts/ - Media scanner classifies all media found here as a podcast.
Ringtones/ - Media scanner classifies all media found here as a ringtone.
Alarms/ - Media scanner classifies all media found here as an alarm sound.
Notifications/ - Media scanner classifies all media found here as a notification sound.
Pictures/ - All photos (excluding those taken with the camera).
Movies/ - All movies (excluding those taken with the camcorder).
Download/ - Miscellaneous downloads.
Da kupiš masku i sam promijeniš?
GALAXY S2 disassemble
Možda ti i ovo pomogne, Samsungova kompletna servisna knjižica(+100 stranica)
Joooj... Nebi ja to sam... Kaj? Europatrade?
koji je najbolji screen protector za s2?
razmišljam da si ubodem zagg jer mi se cini kao najsigurnije (i najskuplje)
ili neku sa ebay-a za ~20 kn?
stvarno mi nije jasna ta ram memorija. nakon sto mi je zauzimala 700 mb restartirao sam ga i pala je na 290. gledao sam apps koliko trose i najvise mi trose facebook i messanger. jedan 44 drugi 20. sve ostalo oko 2 mb ili manje. a nakon dva dana od restarta mi je sa 290 narasla na 550 i izgleda da ce opet doci do 700. moze neki savjet pliz?
Može. Ne zamaraj se RAM memorijom jer Android radi s memorijom potpuno drukčije od npr. kompa. Imaš top mobitel kojem ništa ne fali i pusti ga neka radi kako je predviđen da radi. Pročitaj neki članak o memory managementu i kako radi interni task manager.
Nisi rekao niti imaš li uopće nekih problema zbog zauzeća memorije - radi li ti mob lošije, bolje, što ti očekuješ od njega? Ako je tvoj upit temeljen samo na većoj ili manjoj brojci slobodnog RAM-a onda najbolje da se malo informiraš o tematici.
Eto i mene u krugu ponosnih vlasnika :)
Bijeli.. predivan :P
S obzirom da sam vec uvelike upoznat s androidom i njegovim mogucnostima, iako se jos nisam odlucil na rootanje i customROM-ove, mogu rec da sam zasad jako zadovoljan..
Prvih par dana, jedan cijeli dan mu bio max... sad vec polako sam skuzio sto ga jede.. pa neke aplikacije maknul i slicno..
Nocas mi s ukljucenim wi-fi otislo samo 4% u 8 sati standby-ja... ja zadovoljan..
Dalje, neznam kakva ko ima iskustva s Facebook aplikacijom, to je jedina aplikacija koja me muci, u kontekstu da stalno vrti svoj servis a netreba mi jer ne koristim nikakve notifications preko nje... ima ko kakvu ideju da se taj servis stalno gasi kad izadem iz te app?
S druge strane, foursquare mi upaljen ocito, al nema ga pod servisima, jer sam dobio notification za friend add, dok evo, od face-a ne trazim nista i opet se vrti 1 process i 2 servisa...
Kamera i video preeedobri, odusevljen sam.. Mal je problematicno sto je blic jak do bola, i u prostoru s nedovoljno svjetla, dok opali fotku ljudi mi zazmire.. jer bljesti do bola :D hehe
Malo me brine punjenje baterije, naime, traje skoro 2.5-3 sata, ak recimo punim bateriju od <10% pa do fulla... I dosta se grije mobitel.. znam da se mora nest grijat jer se baterija puni, i da se mozda jace osjeti jer zadnja stranica mobitela tanka.. al u svakom slucaju mi se taj detalj i ne svida previse..
Jos bi me zanimalo, ak ima tko kakav app za analizu potrosnje baterije, jer me zanima kaj sve spada pod Android OS, on mi je malo predominantan u potrosnji... Nekad i vise od displaya, a to mi generalno nije prihvatljivo?
Zasad nekakvim ostalih zamjerki i nemam, iako sam 2 mj koristio Galaxy S, ovaj dual-core je drugi svijet, sve leti, i to mi najbitnije :)
Maskica jos nije dosla, tak da nemogu dat i taj info, al trebala bi ovaj tjedan..
Ako ko ima kakva pitanja slobodno me kontaktira :)
ovdje mozes vidjeti detalje sta mozes sve freezati sa Titanium backupom ako ne koristis. meni je cjela hrpa toga ugasena jer ne koristim facebook i sl.
https://spreadsheets.google.com/spre...=0&output=html
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1069924
-----
za "analizu" baterije koristi:
battery monitor widget
BetterBatteryStats
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1179809
-----
za ugasit autorun-ove koristi Gemini App Manager
poz
jel ima koji flashani rom a da sadrži hrvatski jezik?
dali rootanje sa CF root briše sve prijašnje podatke sa moba? aplikacije i ostalo.. i što je bolje s2 root ili CF root.. za CF root imam kernel a za s2 nemogu nikako naći insecure kernel.. hvala na savjetu unaprijed
Ne briše.
Insecure kernel ne mora biti identičan onome koji imaš na telefonu ;)
ovdje imas sve jedino mozda ne rade linkovi jer su manje vise svi servisi pali neki dan.
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1101671
CF-root je kernel.
mislim da bis trebao malo prouciti jos tematiku prije neg se bacis na rootanje/fleshanje,...
poz
CF-Root jest kernel, ali kernel s kojim se može rootati telefon. Flashanjem dobivaš root, busybox, CWM recovery. Tako da je čovjekovo pitanje potpuno legitimno.
to sam već gledao ali nema mog kernela XXKI4 na popisu..
Kupio sam telefon prije nekih 15 dana. Iako mi je sve u pocetku izgledalo dobro ( instalacija, podesavanje, gomila aplikacija) pojavio se jedan sad vec iritantan problem. Naime kad razgovaam sa ljudima upozoravaju me da me slabo cuju ili da me cuju uduplo ili cak i da moj glas "zavija" usto sam se malo prije i licno uvjerio zovuc se sa kucnog telefona. Zanima me da li se kod jos koga pojavio slican problem i da li da na vrijeme nosim na servis ili se moze nes uradi preko nekih dodatnih podesavanja.
Pozdrav forumu
To je poznat problem na SGS2. Rješenje ti je ovdje. Jasno, ako ti je telefon pod jamstvom, nosi ga na reklamaciju ;)
imam problemčić.. rootao sam mob. na odinu je sve prošlo ok samo što mi sad stoji kad se pali mob na samsung galaxy s2 sa žutim trokutićem i ne mrda od tu.. što se dešava?
Idi u recovery i napravi wipe.
Ako ti ne radi tako imaš uppute na xda.
neće mi ni u recovery mode.. :(
samo se nadam da mi mob nije za u kantu... :( pliz ako netko zna pomoći .. znači stoji na žutom trokutu i neće sa home, power i volume up button u recovery... ako treba platit ću za pomoć
Nije za kantu, bez panike.
RAdi li download mode? Vol down power i home. Ako da flešaj custom rom (koji radi wipe) preko odina i to je to.
download mode je jedini što radi.. a gdje bi mogao naći taj custom rom koji radi wipe? kakve sam ja sreće taj kod mene neće radit.. tj koji je to rom?
Ako ti radi download mod onda nemaš brige. Piše u onom linku koji sam postao. Villain rom 1.1. Mislim da možeš staviti i bilo koji službeni rom jer će flešati rom, kernel i radio pa onda možeš odraditi wipe.
skinuo sam vilian i kad ga raspakiram onda mi otvori code, modem i mislim da je treći rom.. jel sva ta tri trebam flashat preko odina?
Sory ja više nemam s2 da mogu testirati. Mislim da se preko odina ide samo .tar.
Ja taj stari villain nisam našao. Ovaj novi ne ide preko odina. Možeš probati s službenim romom ili probaj instalirati Lite'ning rom. On ide preko odina i mislim da radi wipe. Ako i ne radi trebao bi omogućiti da dođeš do recoverya.
HTH
Problem je da je novi villain u .zipu za flesanje cwmom. Nema .tar, a zip preko odina ne ide.
Stavi odinom orig rom gore. On fleša rom, kernel i radio. Nakon flešanja napraviš wipe i riješen problem.
riješio sam.. puno hvala
Postoji li bilo kakav nacin da se skonta je li mobitel nov ili polovan ( galaxy s2) ?
Kupio sam galaxy s2 "nov" (bar bi trebao biti) ali ja iskreno nisam bas siguran...
Razlog:
Naljepnica koja je bila na njemu je malo izgrebana :) ali je bila ona fabricka sa nekim natpisima i nije bilo mjehurica vazduha ispod,samo je bila malo izgrebana... :)
Molim pomoc,ako nekao zna kako utvrditi starost mobitela.
imam jos jedan problem : kada upalim mob pojavi mi se zuti trokutic,sta on predstavlja?
Hvala
ne sjecam se vise dali ti daje zuti trokut kad prvi put upalis jer nije setiran, ali inace zuti trokutic pokazuje nakon flashanja odinom ili sl. stoga bi zakljucio da je uprav to slucaj sto znaci da je bar upaljen i prckano je po njemu odnosno neko ga je roota-o ili fleshao.
poz
Jeste daje zuti torkutic sa uzvicnikom.. Znaci postoji mogucnost da je mob koristen i da je vracen na fabricka podesavanja?
cek jesi ga setiro odnosno namjestio sve, ako jesi onda je definitivno razlog da je prckano po njemu odnosno da mu je counter pomaknut X puta. to se inace moze resetirat pa taj koji ti je prodao ocito nema pojma.
edit: gle, ja se nebi zamaro previse ako mob ispravno radi i nije ostecen. provjeri ako ti se da senzore za vlagu iako koliko sam skuzio to si vec uzeo pa ti je sad malo kasno.
nisam nista podesavao... Neznam na koja podesavanja mislis...jbg kupio sam mob,sve radi dobro izgleda ali sumnjam da je koristen... Prvi put kad sam upalio mob imam taj trokutic...i svaki put kad ga upalim imam taj trokutic... mob sam kupio prije 15ak dana
pa to sam mislio da, da ga koristis itd i da ti je sve ok. mislim da ti onda nema drugo razloga da bude trokutic nago da je fleshan. mozda ga je tip unlockao da ga moze prodat kao "unlocked" pa je ostao trokutic. mislim ne smeta ti to nis, samo moze bit bezveze za vidit. kupi jig na baji i uvali ga unutra i to ce pocistit (ako je stari bootloader).
ma ok ako ne smeta nista pro radu nek stoji... Meni ne smeta vizuelno :)
Jbg malo mi je krivo jer sam dao novac za "nov" mob i sad se dvoumim da li je nov, jer bih ga fakat vratio,i nebi bilo posteno nikako da mi je prodao polovan mobitel pod nov...
I jos da te pitam u zadnjem donjem dijelu mobileta ima bila je naljepnica horizontalna (po sirini mob) to jeona fabricka mislim,e da li je nju moguce naljepiti na polovan tel? posto je ona bila kad sam ga kupio...
Dali se može promijeniti izgled ikona na uređaju?
imam samsung galaxy s2 sinoc mi se ispraznila baterija kad sam je stavio na punjac ne reaguje,sta napraviti telefon se vise ne moze ni upaliti ne reaguje ni na sta
Možda se baterija "prepraznila". Izvadi je van na pola sata. Nakon toga je stavi unutra, priključi na punjač i ne pali mob dok se ne počne puniti.
@ haris Mobitel je korišten. To su one fore iz oglasnika:"Samo isproban da li radi". Ja bi dodao na par dana/tjedana :D
Ako te tješi i ja sam kupio "nov" nexus, s podešenim gmailom, kred. karticom na marketu itd. Ja sam dobio račun iz vipa po kojem je vidljivo da je mob kupljen dva dana prije tako da me nije previše briga. Ali nije ok. I dva dana korišteno je korišteno.
mobitel ti je sigurno koristen.. ako je zuti trokutic znaci da je rootan mobitel tj da mu je omogucen administratorski pristup.. ali to ti nije uopce problem jer se to da lako maknit.. ja sam svoj isto kupio na crno ali lik mi ga je prodao sa originalnom naljepnicom na kutijii nikad nije bio otvaran.
jel moguće da se pomjerio džek za punjenje jer kad pomjerim telefon prestane se puniti
Jbg ljuti me to stvarno,nije uredu da se prodaje polovan mob pod nov,a bil mogao ikako dokazati da je mob polovan,sa kojim argumentima da odem do njega i da mu ga u facu nabijem :)
Ako puni/ne puni ovisno o tome kako pomičeš kabel onda je moguće da su se pomaknuli kontakti na portu u mobu ili u kablu.
Nema nikakve veze što itko kaže o korištenju/nekorištenju mobitela. Mobitel je nov ako je kupljen u dućanu s današnjim datumom kupnje. Ako ja držim neraspakiran mob doma pola godine ne znači da je nov. Od kada garancija i sva ostala prava teku? Od dana kupnje u dućanu. Kraj priče.
Zašto pušite te gluposti iz oglasnika?! Gleda se isključivo datum prodaje na računu. Imaš račun? Imaš datum? Nabij mu na nos račun s datumom kupnje.
Da ali jasam u ducanu kupio ovaj mob... Lik koji radi tamo mi je prodao mob...
Postoji li neki datum u mob kad je prvi put upaljen,datum...koliko sati razgovora ima kao na nokiji ili bilo sta da mu mogu reci da mi da drugi mob...
Koliko ja znam ne možeš. Možda uz pomoć kodova. Probaj to potražiti. Ja sam od prve samo našao #*2558# = Time ON
U papirima je sve čisto?
Kakva je garancija? KOji je ovlašten servis za popravak?
tražio sam kodove jedno vrijeme i nista nisam uspio naći...
Imam samo garanciju koju sam koliko primjecujem on pisao u ime radnje tako da mi to nista ne znaci. Ovlasteni servis se ne spominje vjerovatno donosim u njegovoru radnju i on preusmjerava u neki servis...
To bi značilo da će on plaćati ovlaštenog servisera za tvoj mob. Teško. On je mob vjerojatno uzeo vani za male pare i preko svoje firme preprodaje po lokalnim cijenama. Ta garancija je upitna, ali vjerujem da ukoliko ima neki GSM shop može ti lako preflešati rom i napraviti neke softverske zahvate.
zna ko kak sloziti dok se ekran ugasi da se pojavi animacija ko kod gasenja u starih CRT-ova?
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
On bi trebao da mi rijesi vecinu kvarava koji su nastali ne mojom krivicom... Štio se tiće garancije ona i ne vrijedi mnogo jer ne obuhvata display,bateriju,kameru, padove u vodu,ili ostecenja... tako da mi ne znaci mnogo :D
Ako je mobitel OK, nemoj se previše zamarat. Kao što si i sam naveo, garancija ne vrijedi za večinu standardnih oštećenja, a i kad imaš garanciju, masu puta se desi da ti nešto nađu što kao garancija ne pokriva ili je nastalo tvojom greškom (prema iskustvima forumaša problem sa matičnom pločom)
Prije par godina imao sam SE X1, bio u ono vrijeme top mobitel, ali u prva tri mjeseca bio više u servisu nego kod mene.Bio užasno spor, baterija iscurila za 4 sata, zvuk nikakav... Tek kad sam flešnuo novi rom od delvopera, mobitel se preporodio.
Tako da sam ja jako skeptičan oko ovlaštenih servisera i garancije.
nakon rootanja moba i uklanjanja nepotrebnih stock aplikacija baterija mi traje duugooooo.. trenutno mi je 2 dana 20h 17 min i 26 sekundi... a imam još 12 posto baterije.. a stalno prčkam po njemu... a nemam nikakve taskmanagere a i štednju baterije sam isključio jer mi se činilo da mi nije baš fluidan mob.. sad je.. :)
Jesi samo rootao ili si stavio i neki custom ROM?
prvo sam probao vilain rom.. htio sam si stavit hyperdroid ali nigdje ga nisam našao za instaliranje preko odina već bi mi trebala sd kartica a nju nemam.. tako da sam si stavio nazad svoj stock rom a sa titaniumom sam si pobrisao nepotrebne aplikacije sa onog popisa.. neznam dali sam zabrijao ali stvarno mi sve to izgleda lijepše i fluidnije a eto idem sad punit bateriju koja mi je na 5 posto nakon 2 dana 23 sata i 30 minuta.. primjetio sam da mi više zaslon nije na potrošnji od 49 posto već je sad na 32 posto... android sustav 18.. android os 15 a sve ostalo ispod 10 posto.. najbitnije mi je da izdrži dva dana a sve ostalo je plus.. eto.. zadovoljan sam...
A koje si sve aplikacije u biti deinstalirao?
neznam dali se smiju stavljati linkovi tu ali evo.. tu je popis aplikacija...
https://spreadsheets.google.com/spre...=0&output=html
jel zna netko koji bi kernel najbolje išao uz checkrom evohd u vidu najbolje potrošnje baterije? darknight, siyah ili neki treći?
Koristim Siyah v2.6.12+ i uz maximalno korištenje (WiFi ili 3G non stop, ekran cca 3-4 sata, 1. mail push osvježenje, 2. mail svakih 30 min) i bez problema izdrži kroz dan (7-24).
Pred dva tjedna sam bio na skijanju i u romingu mi je izdržao 7 dana i 15 sati na jednom punjenju, data i wifi ugašeni,mobitel bio cijelo vrijeme u stand by-u, imao u cijelo to vrijeme 30 min poziva i ekran bio upaljen 3 sata
Podržava i RedPill ;)
Trebam preporuku MHL adaptera.
Gdje kupiti?
Na Ebayu su većinom svi isti, povoljni, ali kvaliteta sigurno nije bogzna šta.
Vaša iskustva?
Kvalitetu čega točno tražiš? Zašto ne kupiš skuplji, on je sigurno napravljen od kvalitetnije žice :)
Pa prvenstveno mislim na kvalitetu izrade, ovi kineski su sigurno tanke žice, spojevi lako pucaju, a za sve piše da podržavaju 1080p.
EDIT: Našao sam Samsungove OEM MHL adaptere, oko 15$.
Ovaj Travel Charger, nije mi baš jasan, može i kućni punjač ili?
Travel charger u principu ima samo nešto višu izlaznu struju zbog čega brže puni. Vjerojatno dolazi i s UK/US adapterima... Ako MHL prima micro USB konektor, možeš spojiti bilo koji izvor (kućni punjač, USB kabel spojen u komp).
Mob se može spojiti s TV-om i preko USB kabla (ako TV ima USB port).
Mobitel mora biti u Mass storage modu i zbog toga tv prepoznaje samo external sd.
Ulazi se u foldere kao na kompjuteru, odabire se fajl i šalta dalje. Malo sporo se prikazuju thumbovi (sličice) ali ništa strašno (možda ima veze moja class4 memorijska).
Tako da ovo može služiti za pregled filmića/slike/glazbe preko TV-a, sve što treba je USB kabel koji se dobije s mobitelom i TV.
Dok kod MHL adaptera treba i HDMI kabel i još izvor struje. Malo komplicirano i skuplji način ali se definitivno isplati (gledajući filmiće na YouTubu).
Sve izgleda perfektno i kvaliteta slike je odlična, pa sam bio malo u nedoumici dali da odustanem od kupnje MHL adaptera pošto ide i preko USB kabla, ali nije skup taj adapter a i jednostavniji je pa ću ga ipak naručiti.
Jasno mi je što je MHL :) samo kažem da možeš u njega slobodno uštekat bilo kakav micro USB kabel za napajanje (nebitan izvor), osim ako proizvođač nije mjenjao konektor (a ne vidim zašto bi). To napajanje je ako se ne varam samo opcionalno. Sve bi trebalo raditi i bez njega, ali svakako je MHL zbog te mogućnosti puno praktičniji i imho ispred HDMI vulgarisa.
Kako koristiti internet vezu koju koristi laptop ili pc na samsungu kad ga spojim usb kabelom?
A ja i dalje ne mogu spojiti mob na komp (win 7). Reinstalirao kies, reinstalirao drivere... malo radi pa opet ne radi...
Ne znam u cemu je kvaka...