Iskreno: i dalje imamo informacije da će to biti kraj godine ili početak sljedeće ali nas nekoliko u smjeni je isto zapazilo ovo o čemu fićo i xlr pričaju. No nemamo službenu informaciju da se "gedore vrte i majstori rade".
Printable View
Iskreno: i dalje imamo informacije da će to biti kraj godine ili početak sljedeće ali nas nekoliko u smjeni je isto zapazilo ovo o čemu fićo i xlr pričaju. No nemamo službenu informaciju da se "gedore vrte i majstori rade".
@bonbon
Imam problema sa sms-om. Ja obicno gasim preko noci mobitel i sada mi se desi ako mi netko npr. u 7h ujutro posalje sms a ja ga upalim u 8h tom sms-u treba sat-dva da ga ja dobijem (rekao bi da sms-centar ne pokusava poslati poruku dok ne dodje neka nova?!?). To mi se nije prije desavalo, u zadnja dva dana sam to primjetio.
Druga stvar je da mi vise ne dolaze sms-ovi od gmaila (alarmi iz kalendara) i to je prije radilo ali u zadnjih cca. mjesec dana vise ne radi!
10aLEX, može na bonbon@bonbon.com.hr mail s opisom i podacima?
Nismo još imali situacije s sms-ovima od gmaila pa te molim da u mailu opišeš tu uslugu.
Pa će se slati na provjeru da vidimo gdje zapinje. ;)
edit: thanks, stigao mail.
Evo, meni opet push radi! :D doduše, nema službene dojave od bonbona o pushu, ali evo, radi! :)
Ja sam isto imao neke poteškoće od gmail sms-a, koristio sam onu autorizaciju u dva koraka - i nikako da mi pošalje sms kod. Sva sreća da sam imao na kompu snimljeno 30 dana pa sam odmah to ugasio - očito nije pouzdano! Radije zato preporučam koristiti aplikaciju na mobu za generiranje koda...
A push sam primjetio da isto kokad radi bolje jer dok sam na netu iskoči mi mail - prije mi je iskakao samo nakon što se tek spojim (ako ima koji mail)...ali ja se spojim, ne iskaču mailovi (dakle nema ih) i onda nakon 20 min dođe mail (valjda je tada baš stigao)...nisam obraćao pažnju. Morat ću baš upaliti stalno data da vidim kakvo je stanje sada! Bitno da se radi na tome - onda će nešto i biti od tog...najgore je kad se negira problem!
Samo da provjerim info kojega sam čuo popodne-bobnob bon od 40 kuna više ne traje 40 dana nego 30 u kojih je moguće potrošiti 1000 free minuta unutar mreže. Navodno je osoba obnovila tim bonom 22. 10. i traje joj do 22. 11.
Problemi s data konekcijom? Samo meni ili? Ne pomaže mi ni paljenje/gašenje veze kao ni reboot, jednostavno se neće spojiti.
Rekoše na tviteru da im štuca internet.
Probao sam sad kratko surfati, šljaka normalno. Možda su u međuvremenu sredili stvar, nisu ništa službeno rekli.
Bilo je nekih problema. Ako i dalje ne radi probajte ugasit pa upalit mob.
Ne kužim, to ti demoliraš bazne postaje ili? :D
ako želiš možemo slati zahtjev da se provjeri što se tamo događa.. .
Evo, push radi sad kak se spada, upravo sam imao malo testiranje sa iPhoneom.
Ujutro sam primjerio da mi mob malo previše vibrira, što je zapravo dobro, znači da je push proradio. Odma sam dobio obavijest od twittera. No, mislio sam, prestalo bu do popodne, kak inače to ide...
I sad, ja upalim 3g, ostavim mob neko vrijeme zaključanog, i probam Find My iPhone. I radi, odma prikaže poruku i sve, locka, poruke dolaze od fejsa, twitter se oglašava...
Da li to znači da je bonbon ipak uspio složiti sve ove jeseni, kao što su obećali? :)
Izgleda da si slučajno pogodio vrijeme kad im je bilo proradilo, meni push na gmailu i dalje ne radi. Tj ko žmigavac je, radi, ne radi, radi, ne radi :D
A kod mene potpuna suprotnost :) Push uredno radi od kraja 10. mj. kada je počeo davati znakove života. Prvo je štucao gmail, ali je proradilo. Da pokucam u drvo...
Cijene mobitela su malo pretjerane, u početku je jedino ona X8 bila povoljna, a sad... :angry:
Svi ti mobiteli imaju neku svoju nabavnu cijenu. bonbon ne kupuje velike količine pa je iz tog razloga teže dobiti povoljniju cijenu. Kad se tome doda da su mobiteli na prepaid tržištu skuplji od mobitela postpaid tržišta kužim tvoj stav. Ali se ne slažem da su cijene pretjerane, jer nam nije u interesu prodavati nešto što je iznad prosjeka tržišta u Hrvatskoj.
sa ovim novim SE walmanom ste definitivno pretjerali jer se taj uredaj nade za 1560kn u trgovinama. a bude jos i otkljucan....
@bonbon - ako kupitte malo mobitela dobijete lošiju cijenu i onda ljudi to baš neće kupovati jer nije ništa povoljnije nego u trgovinama ili je razlika neznatna. Ako kupite puno mobitela onda dobijete povoljniju cijenu i ljudi će kupovati jel je povoljnije nego u trgovinama...
Znači, ako želite da ljudi kupuju mobitele preko bonbona onda trebaju biti što povoljnji -tj. trebate kupiti od proizvođača veće količine...Zato, dobro birajte da je to interesantan model i kvalitetan - a ne da kupite velike količine žnj proizvođača upitne kvalitete, slabih karakteristika itd.
Meni baš nema smisla da bonbon ima u ponudi sve moguće mobitele po tako normalnim cijenama - bilo koji mob se može kupiti u t-mobile, vip-u tele2, ili slobodnoj prodaji...Bonbon bi se mogao koncentrirati na recimo 5 mobitela i onda svakih godinu-dvije ubacivati novi model koji dođe...a izbacivati stari. Evo x10mini je odličan mobitel i može naći svoje kupce kroz 2-3 godine...Ovaj iphone, htc flayer, ideos mi se čini kao da ste stavili eto samo nek ima u ponudi...iako će rijetki tek pogledati iphone za 4440kn - niko nije lud dati 4440 kad ga može dobiti za kunu u t-mobile (karikiram).
Od onih 5 mobitela što sam naveo, nemora biti 5 - nek bude 3. Npr. jedan najjeftiniji do 1000kn, neki srednje klase koji je 2000kn i najskuplji od 3-4 000kn - naravno, kada kupite velike količine biti će i povoljan. I naravno, posebne akcije uz kupovinu mobitela su poticaj za kupnju (što sam ranije spominjao, tipa novac nazad na račun, 50% na opcije...) Tako meni kao kupcu neće biti žao dati 1500 kn kada za taj novac dobijem još nešto osim mobitela...Ovako evo ljudi gledaju "pa ima u trgovini za 1560kn i još otključan".
Vezano uz te akcije 50% popusta na opcije - ja sam ranije nadoplaćivao i trošio 40 kn. Znači jedan bon nadoplatim i aktiviram opciju jednu za 30 kn i to je to. Sada akcija za nadoplatu 80 kn 50% popusta na opciju, pa reko ajd isplati se i ja sada uplaćujem 80kn/mj. i aktiviram jedan najveći paket i jedan srednji...Znači, u konačnici, pričam više, surfam više, TROŠIM VIŠE...konkretno duplo više! Jer gledam da za 20ak kn više što platim dobijem znatno više...Tako da nevjerujem da bi bonbon akcijama bio na gubitku, zapravo suprotno! Kada pridodamo tome i da ste potiče kupovina mobitela (olakšava se odluka)...
hvala na sugestiji za aparate ali vjeruj mi, kupnja veće količine mobitela nema smisla, znamo svoju računicu. nismo do sad kupovali "velike količine žnj proizvođača upitne kvalitete" niti namjeravamo. Samo smartphoni po cijenama koje ne mogu biti preniske ali koje su realne na ovom tržištu.
meni je super što na ovom forumu ekipa piše puno i traži puno. bar imamo pokazatelj gdje se može napredovati. tu je napisano puno prijedloga i želja i jasno je da nećemo moći sve ispuniti ali stvarno hvala svima što nam ukazujete gdje se mogu napraviti izmjene.
Trebalo bi u ponudi biti više mobitela, barem još 2 kom...
Vidiš, ti bi još 2, a mlesic kaže da bi bilo ok da budu samo 3. :) Teško je sve želje pokrit...
@bonbon
Ova tvrdnja nije bas tocna:"...bonbon ne kupuje velike količine pa je iz tog razloga teže dobiti povoljniju cijenu"
Ajde mi onda objasnite kako imate iPhone ako ga niste dobili jer ste Virtualni Operater t-mobile-a?!?! :D
Ajde neka t-mobile naruci vecu kolicinu mobitela pa onda i vi profitirate.
@bonbon
Ne zato sto je virtualni operater, vec zato sto je virutalni operater od t-mobile-a
Po meni je to dokaz da imate iPhone i da mozete "posudjiivati" modele koje je narucio t-mobile (te time price o direktnom narucivanju i malim kolicinama bas ne "drzi vodu" :))!
bonbon nije virtualni operater T-Mobile-a već je brand HT-a. Ako se u isti koš ne stavljaju Iskon i T-Com onda se ne bi trebali stavljati ni bonbon i T-Mobile. bar ja tako gledamo na to. :) pošto HT ima dogovor s Appleom jasno je da je bonbon lakše mogao osigurati količine iPhone-a jer je led probio T-Mobile.
Ono što svi mogu vidjeti je da bonbon ne radi copy paste mobilne ponude T-Mobile-a i da nam oni ne daju višak aparata. Istina je da su to dva branda HT-a ali tu postoji itekakva konkurencija.
Ne moraš vjerovati ali spika o direktnom naručivanju i manjim količinama je istinita. Naravno, tvoje je pravo ne vjerovati i misliti da ti ja tu "bacam krafne u oči". Ako budeš u ZG javi se pa ti bonbon ekipa rado stvari pojasni i usmeno na cugi ;)
3-5 ili 7 razlika je mala, bitno da nije 17. Ali to onda nek je stvarno 5 super povoljnih mobitela, koji imaju potencijal biti zanimljivi par godina (x10 mini navodim kao primjer). Žnj mobitel mi je taj Ideos. Žnj se zove, žnj izgleda a i cijena mu je onda Žnj...eto, djeci vjerujem da je zanimljiv i dostupan onda. Ajd treba biti i takav jedan. Samo mene više zanima Arc, Galaxy S i tako neki ozbiljniji mobiteli (iphone ne smatram ozbiljnim modelom mobitela jer je to više accessorise modni dodatak - jednom riječju ajfon). Bio je u ponudi HTC Wildfire ili koji već - e tu mi se činilo da krećete u dobrom smijeru. Ovaj novi SE walkman je isto uredu mobitel, samo da je tu npr Galaxy S u ponudi za 1500 kn - e to bi već bilo nešto! Sada je to stariji model (čitaj: jeftiniji) a odličan, provjeren. Nek je i 2000kn uz akciju "pare nazad na račun" ili tako nešto vjerujem da bih odmah počeo štediti za njega... A ovako, ideos, walkman, x10 mini to je sve tako eto jeftina kategorija. Za ozbiljnije korisnike nema jedan pošteni mobitel (kažem mobitel, ne ozbiljan modni dodatak) :D
A vjerujem da će biti i boljih mobitela u ponudi - nemogu biti lošiji, jer se samo bolji i bolji proizvode... ;)
rak21, naravno :D
mlesic, sve je to stvar percepcije.
recimo, SN su proglasile Darija Srnu najboljim igračem kvalifikacija. Po meni to nije sigurno tako. Ali to je moj pogled.
Ti Huawei smatraš "žnj" proizvodom dok sam se ja uvjerio u zadnjih nekoliko mjeseci u njegovu kvalitetu i stava sam da se ta firma podcjenjuje. To tako ide.
(sad ćeš ti reći da je Srna odigrao super zadnjih 10 utakmica)
Hrvoje (da se i potpišem kad iznosim svoj nogometni stav) :D
Ok, da ne oftopičarimo, nekome je Huawei ideos igrač godine a nekome galaxy S. Složit ćemo se da se ne slažemo! :D Ja bih u utakmici radio gledao profesionalne igrače SE vs Samsung nego Huawei vs Konzum.
Mlesic nikako ne shvaća da se Bonbon ne može razbacivati akcijama u kojima potrošeni iznos za mobitel nakon određenoga razdoblja, uplaćuješ li bonove određene vrijednosti, dobiješ na račun.
To vrijedi samo za skupe mreže, Vipme ili Simpu, koje tako privlače kupce.
No one imaju skuplje minute i njima darovanje kuna na takav način ne radi štetu.
Slično je i s telefonima.
Ako hoćeš bolji telefon, otići ćeš u Vip ili T-mobile, ali onda moraš računati da će te odrati na cijeni minute.
Ne će te odrati jedino u Tele2, ali ondje pojedinci dobivaju ospice kada čuju kako radi Služba za korisnike.
Tako je Symbeq, bilo bi zanimljivije, više golova, moguća iznenađenja - u prijevodu na mobilnu industriju iznenađenja, iznenadni golovi, servis, kvarovi nisu dobrodošla stvar. Traži se pouzdanost i stabilnost - da se zna da je to pobjednički mobitel a ne da su moguća iznenađenja.
@DŠ - onda bonbon ne treba ni prodavati mobitele uopće, tj. mogu staviti u ponudu po tim tržišnim cijenama koje će onda rijetki kupovati. Ja sam mislio da bonbon želi privući što više korisnika, da kupuju mobitele kod njih i onda ostanu ih i koristiti kod njih... Ja ako kupim mob u vipu ću biti prisiljen i koristiti ga u vipu. Baš me zanima jel prodan koji iphone u bonbonu?
Zasad ja vidim da bonbon ne prilvači korisnike mobitelima, a mogli bi - pokazali su da mogu imati jako povoljne mobitele...Ovako bonbon samo eto posreduje u trgovini mobitela, kao da sam otišao u konikom pa kupio mob na akciji, i još ga čak zakodiraju u bonbonu a ne daju ništa kuna nazad u bilo kojem vidu (a mogu, jer su tel. operater). Čak i u njemačkoj kad kupiš neki mob za 30 Eura dobiješ npr 25 Eura nazad na račun. I tamo kod njih mislim da ne postoji istek bona, nego nadoplaćivao ti ili ne račun ti je aktivan...nema 90 dana 270 dana i te fore.
P.S. T-mobile je vlasnik bonbona, kao i simpe zar ne? Te spike mi smo odvojeni, zasebni su ok - ali penezi se sljevaju na jedan račun, zar ne? Bio ja na T-mobile, Iskon, bonbon ili simpa - moje kune uvijek završe na istom mjestu!?
To nije tajna. Ali percepcija ljudi je često da je vlasnik T-Mobile a ispravno je da je vlasnik HT.
Znači mama je HT, djeca su T-Mobile, T-Com, bonbon, Iskon...
Očito tata neda djeci baš da rade što hoće - da je bonbon samostalan onda bi mogao dijeliti i banane onima koji prieđu kod njih na mrežu ili kupe mob. Ovako bonbon mi izgleda kao da ipak ima vezane ruke donekle...Tu i tamo koja kratka akcija, ograničene količine mobitela, vremenski rok trajanja i sl. Mislim, uredu je to, dinamično i sve, ali nema odlučnosti da jednostavno izbor uvijek bude bonbon...Kada se ljudi pitaju gdje kupiti mobitel da odgovor bude očit - bonbon, jer je tamo najjeftinije. Zašto ostati na bonbonu, zato što onda taj novac koji sam dao za mob mogu tamo i potrošiti? Zašto bih ga tamo trošio - pa zato jer su tamo najjeftinije minute, sms, internet...
Hoću reći da cjelokupna slika bude bonbon kao najbolji i najjeftiniji! Trenutno bonbon tu i tamo bljesne nečim odličnim i povoljnim...bar takav ja dojam imam. Inače, meni se čini bonbon odličan i savršeno mi paše, samo što ako za recimo godinu dana budem htio kupiti novi mob a situacija bude kao sada morat ću ići na pretplatu, ili konikom po mobitel...to mi nekako nema smisla. Operater bi trebao imati neku solidnu ponudu mobitela koje pojeftino mogu dobiti oni koji koriste tog operatera. Ovi trenutni mobiteli svi koji su bili spadaju tako u jeftiniju do najjeftiniju kategoriju- koja bi pasala eto djeci i mladima...ali neki mladi i rade, imaju plaću i ne žele najjeftinije mobitele za djecu..E tu su onda prisiljeni ići bratu T-mobile ili komšiji Vipu...Ako imaju para ne znači da su glupi pa da bace 4500kn za mob koji mogu dobiti za 45kn u pretplati...Ipak tata HT ne da djeci da rade što hoće :D
bonbon je trenutno najkvalitetnija prepaid mreza, a ocekivat da ce cijene mobitela bit u rangu ili malo vise sa onima sto nude vip i tmobile u postpaidu je ipak malo naivno ocekivat. isto tako, naivno je i govorit da je bonbon samostalna mreza...ona je samostalna sto se usluge tice,ljudi,podrske i slicno, ali uvijek ce HT imat glavnu rijec kad ce se radit veliki koraci(kao npr uvodenje puno jeftinijih uredaja)...jer da imaju tako jeftine mobitele ko bi onda jos bio u npr tmobileu? niko pametan naravno...i zato ce uvijek HT/Tmobile dozirat ponudu u bonbonu, jer bi inace sami sebi radili konkurenciju i gubili ljude na pretplati(sto je po meni ujedno i najbitnije za neku mrezu). a onda opet, da nema HT-a nebi bilo ni bonbona, tako da je sve to zacaran krug. dobro da je i ovako, pa su bar veca konkurencija vipu,tomatu i tele2
da li netko od korisnika ili još bolje, iz bonbona, može potvrditi da je push proradio i da sad normalno funkconira?
Ne radi.. A vidi ovoga; ne dolaze mu sve poruke a jako je zadovoljan..
Ma jok.. Ali necu i ne mogu biti zadovoljan nefunkcioniranjem osnovnih usluga. Nepojmljivo mi je da u 21. St. ne radi push a jos gora su mi razna nebulozna objasnjenja kad svi dobro znamo da imaju svu potrebnu infraksturu..
Znači to što se zna zbagirati za tebe nije problem, čak štoviše, jako si zadovoljan. Toliko zadovoljan da svaki mjesec plaćaš tu uslugu i pišeš kako si zadovoljan :D
Ne želimo da dižeš tužbe nego da budeš realan, iskren i objektivan. I meni radi, nisam primjetio probleme, ali daleko od toga da ih hvalim jerbo od bonbona nema nikakvog glasa po tom pitanju. Radije gledajmo na to kao na neslužbeno alfa testiranje :)
edit: Znam da ste se oglasili, nespretno sam se izrazio - mislio sam na bilo kakvu službenu potvrdu da se nešto uopće događa ;)
bonbon se više puta oglasio po ovom pitanju pa nema smisla da se ponavljam :D
kad bude novosti, javim. ;)
Pa nisam hejter, pa da hejtam (doduše moglo bi se reć da sam fanboy :notooth:), ali push mi je radio prošli tjedan, bez greške, i sad je ovaj tjedan opet počel po starom.
Al kad sam tako zadovoljan: bon od 80 mi drži već evo, skoro mjesec dana (sad trenutno imam cca 55 kn). Ne zovem puno, a to kaj zovem, ajmo reć da mi se isplati. SMS mi je fora kad je ista cijena kam god da šaljem, tj na sve mreže, dok sam na t-mobileu pazil kome šaljem. Bonbon je prva mreža koja mi se dopala, nisu "uškopljeni" ko ostali :D
Znam da sve to znaš, ali sad sam argumentirao svoj stav :biggreen:
@bonbon znamo :) a jel ima kakvih novosti o onoj registraciji? barem kolko još moramo čekat da saznamo koje su to "pogodnosti"? :D
Tokom prosinca spremamo neka iznenađenja za registrirane korisnike. Ostalo je tajna. :P
Koliko ja znam nisu, ti podaci nemaju veze s registracijom.
Registrirani korisnik je onaj koji je napravio account na bonbon.com.hr (ime, prezime, broj) ili postoji neka druga procedura?
edit: ah, ignorirajte, na webu je ipak osvanulo nešto novo:
https://www.bonbon.com.hr/registriraj_bonbon_broj
Sniper u pravu :) REgistracija na webu nema veze s time.
Dobro ste zamaskirali ovo i ovo, u sklopu nagrada(pretpostavljam da će bit neke nagrade kao).
Te drugo, zašto kao fizička osoba moram OIB dati?
Zna se gdje se OIB daje::thumbdown:= Citat =:
podnošenje porezne prijave, odnosno bilo kakva korespondencija s Poreznom upravom, potom u obraćanju organima uprave i lokalne samouprave, te prilikom korištenja elektroničkog poslovanja, primjerice internetskog bankarstva.
Osobni identifikacijski broj dužni su prilagati i obrtnici prilikom izdavanja vlastitih računa
Imam tri pitanja oko te registracije:
1. Moramo popunit ovo - https://www.bonbon.com.hr/registriraj_bonbon_broj da bi dobili ta iznenadjenja?
2. Ako se registriramo SMSom, prvo posaljemo registracija na taj broj, a onda ce nas preko SMSa traziti ime prezime, JMBG i ostale podatke?
3. Sto to tocno znaci za nas (osim tih iznenadjenja)? Jel ide nase ime u neke masonske baze podataka ili tako nesta?
yager, nismo ništa zamaskirali jer registracija nije obavezna. nudimo mogućnost i pogodnosti za registrirane pa tko želi može se registrirati.
OIB nam treba radi identifikacije i svi podaci koji su navedeni su tajni te se neće distrubirati dalje.
macgyver, ovo iznad je odgovor na tvoje treće pitanje. što to znači za vas? znači da prilikom identifikacije možeš navesti adresu, datum rođenja, ime i prezime a ne PUK1 broj koji rijetko tko zna, za slanje paketa poštom (npr. zamjenski SIM)...
Registrirati se možeš i preko web linka koji si naveo i preko SMS-a, maila, MMS-a.... Kad pošalješ poruku sustav te sam vodi i postavlja pitanja. Ali ak mene pitaš, najlakše je preko weba.
A kada će postati obavezna, znam da svako malo odgađaju pa više ne znam koji je rok dat operaterima. A ovo s tajnošću podataka je u hrvatskoj teška smijurija, počevši od toga da su taj OIB reklamirali kao tajni broj, a sad te svaka baba na šalteru to žica. A i distribuiraju se ti podaci naveliko, redovito dobivam ponude za osiguranje auta od firmi koje nebi smjele znat da ga ja uopće posjedujem.
Ne znam za osiguravajuće kuće ali znam da mi pazimo na to. Što se tiče datuma kad će biti obavezno još se ništa ne zna. Istina da se konačna odluka odgađala više puta..
Jedini razlog zbog kojeg je potreban OIB je blokiranje registracija na izmišljena imena. Inače ovo je bio vrlo čest slučaj dok su i Simpa i VipME djelili dodatne kune za registraciju. Moglo se na onaj listić upisati bilo što (npr. Moja adresa vedra nebesa...) i registracija je prolazila. Bilo koji drugi razlog ne drži vodu, jer ako se već registriram sa namjerom da postojim u nekoj bazi podataka onda ću dati i točne podatke.
Zasto se ne salje obavijest kad istekne paket? Istekao mi je internet promet a da to pojma nisam imao, sreca nisam napravio velik promet pa nisam popusio puno novaca, ali svejedno mi je nevjerojatno da ne dode nikakva obavijest, tim vise sto nigdje nije moguce provjeriti dokad traje odredeni paket.
Obavijest se šalje. Kad se potroši paket i kad se upozorava da ističe i slijedi reaktivacija ako je iznos na računu dovoljan. A što se dogodilo konkretno u tvom slučaju? Možeš mi poslati broj na PM pa da detaljnije provjerimo?
Šalje se obavijest inače dan ranije a i sam se obnavlja ako imaš novca na računu. Ovo se tebi dogodilo i to je iznimka. To mi je veliki plus u odnosu na tele koji ti samo pošalje vaš paket je deaktiviran, i onda izgubim MB.
Nego bonbon kad će korekcija paketa, tele je izdao novu smart tarifu na bonove. Poprilično dobru u određenim slučajevima.
Ma tarife su ok, jedino bi mogli malo pojačati data pakete, pogotovo ove niže.. I obračunsku jedninicu za data smanjiti sa 100 na 10..
Imam kritiku i dalje na internet.
- push i dalje ne radi skorz kako treba, bilo je naznaka da se popravio ali nije to 100% dobro kao na drugim mrežama
- na određenim lokacijama u ZG u gradu gdje se vidi da je signal dosta dobar i očitava mi 3G na net je nemoguće ić, ništa ne otvara i stalno vrti, isprobano na 3 različita bonbon broja sa 3 različita smartphonea, čak i jedan Tmobile korisnik je imao isto problem tamo (jedna od lokacija je područje oko Basciere kod savskog mosta, cijeli taj dio očito pokriva isti repetitor, surfanje je nemoguće već tjednima, ima još jedna lokacija ali nemogu se sjetit sad gdje je to bilo...uglavnom...u 30% slučaja stalno neki problem, signala ima ali nemože se ništa sa njim)
Za sve ostalo ogromni plus...ali ovo gore živcira...pogotovo kad je nešto hitno...
Došla mi je poruka sad ujutro da mi je paket deaktiviran, a zapravo je bio deaktiviran već malo iza ponoći, dakle prvo se deaktivirao a tek onda za 10ak sati je poslana poruka da je deaktiviran.
No nema veze, valjda je izolirani slučaj. Pitao sam zato što sam svaki put dosad obnavljao par dana prije nego što mi je istekao pa nisam imao iskustva s time, odnosno nisam znao šalje li se uopće ta poruka :) Ako bude problema opet sljedeći mjesec, javim se.
@djibuti, mi mislimo da paketi još valjaju pa nema potrebe za korekcijom :D A gle, lijepo da konkurencija reagira. Nigdje ne piše da će naše cijene ovako stajati vječno.
@Symbeq, iako još nemamo informaciju da sve radi što se tiče pusha čuli smo reakcije mnogih korisnika da je situacija puno bolja. Ali još uvijek nije službeno sve popravljeno već se radi na tome. Što se tiče ovih lokacija i neta, osobno nisam imao problema kad sam bio u Staroj Savi (a tamo sam dosta često) A i 3 naše cure žive u domu i njima je sve ok. Ajde ako će ti se dat, zapiši vrijeme i datum + lokaciju pa mi javi da provjerimo što je s time. Pretpostavljam da gašenje i paljenje mobitela ne pomaže. Thanks za "ogromni plus".
@Sniper, inzistiram. :) Aj please, pošalji broj da provjerimo.
dobio sam info poruke da će mi se svi paketi obračunat upola cijene, ali ipak se samo jedan umanjio... neka greška sustava ili ipak bi se mogli svi obračunat upola manje? :D
Jesi siguran da je pisalo "SVI" paketi? Jer popust vrijedi za nadoplate od 80 i 160kn. Po principu, jedna nadoplata, jedan popust.
O cem ti pricas? Pa poanta OIBa upravo i je da to nije tajan broj, dok je JMBG kao tajan jer otkriva neke podatke (spol, datum i mjesto rodjenja itd.).
OIB ne otkriva nista, pa ne mora ni biti tajan i svi ga imaju pravo znati.
Sve osiguravateljske kuce imaju pristup centralnoj bazi, i zato imaju pristup. Nema veze s tvrtkom, nego sa registrom, koji je drzavni.
Inace, moze se i iz OIBa saznati JMBG, recimo sad kad su izbori na stranicama izbornih povjerenstava. Samo upises oib i prezime i imas dobar dio podataka, di ko zivi, JMBG itd.
e da, imam pitanje :D :D vrijedi li tih 50% popusta i za vise od jedne nadopune i aktivacije unutar mjesec dana??
naime, tata je 24.11. obnovio sa 80kn, i aktivirao paket velikih razgovora, i naplatilo mu je 30kn... potrosio je minute pa smo mu jucer ponovno obnovili sa 80kn, medutim paket je bio 60kn..?
vedranvex, da ako još nisi popust koristio. ali kad ga iskoristiš na jednom paketu, nema više. osim ako nisi imao više nadoplata.
tutlek, jednostavno, jedna nadoplata bonom većim od 80kn, jedan popust. ako bi uzeo 7 bonova, dobio bi 7 popusta.
zasto mu je onda naplaceno 60kn? jel se moze provjeriti??
pa nije dosla poruka... nisam ni znala da se treba cekat poruka...
no dobro, ako se i trebala, bonbon, jel se moze kaj napravit? ionako vidite u sistemu da je obnovljeno sa 80kn...
tutlek, bonus ti nije nestao. jer ako ga nisi iskoristio pri sljedećoj aktivaciji paketa on će biti 50% povoljniji.
pa ok za to... ali znaci da sam ovaj put popusila jer nisam cekala tu poruku ;( pa me zanimalo dal se da kaj napravit ;))
Ta poruka je zeznuta stvar, i ja sam jednom zaletio prije nje. Uglavnom, cekajte poruku! :)
Mene je zeznulo jer sam razmisljao na sljedeci nacin: besplatne minute dobijem puno prije same poruke, valjda je tako i s bonusom. Ali eto, nije.
današnji mejl od bonbona= Citat =:
Bok!
s obzirom na trud i angažman koji si već uložio na našem site-u, htjeli smo da prvi saznaš neke stvarčice. Budući da bonbon korisnici sada mogu registrirati svoj bonbon broj, svi koji to učine moći će sudjelovati u hrpi nagradnjača tijekom 12. mjeseca. Sada slijedi ekskluzivna informacija za tebe: počevši s 6.12. pa sve do kraja godine podijelit ćemo 10 HTC Wildfire S mobitela, 1 HTC Flyer tablet i 90 bonova od 40 kn registriranim bonbon korisnicima.
Informaciju imaš :) i sve što trebaš napraviti ? ako već nisi ? je registrirati svoj bonbon broj jednim od nekoliko dostupnih kanala (prema principu ?koji ti je najjednostavniji?) pa biti na Facebooku i Twitteru tijekom 12. mjeseca. Kako se registrirati, provjeri ovdje.
Ako ti je jednostavnije, možeš odgovoriti na ovaj e-mail i napisati želiš li se registrirati kao fizička, pravna ili maloljetna osoba i mi ćemo ti poslati obrazac za registraciju na tvoj e-mail. Obrazac jednostavno popuniš, pošalješ nam ga natrag i pričekaš SMS da si registrirani korisnik.
I da, tko zna, možda ovo nisu sva iznenađenja u 12. mj... :)
Sretno i pozdrav od bonbon ekipe!
Da li tko u Osijeku i okolici ima problema da mu puca veza kad je stavljen mobitel na perf. WCDMA/GSM. Jucer sam primjetio probleme sa time pa sam vratio na only GSM i to mi se ne desava!
Ne mogu reci da li je do mreze ili do mobitela, kupljen prije par dana Xperia mini pro SK17i.
Probaj staviti GSM auto PRL. Nekako se bolje ponaša u uvjetima lošeg 3G-a (ukoliko uopće imaš 3G signal). Nisi ništa rekao o signalu kojeg koristiš, na koji način ti puca veza itd.
Imam 3G signal, na xperiji ima one 4 crtice i oznaka 3G/H/E ovisno, i kada sam na pref. WCDMA pune su 1 ili 2 crtice i 3G/H,a kod only GSM pune sve 4 i E(dge).
A pucanje veze znaci da se za vrijeme razgovora prekine veza!
Ista situacija sa signalom je i kod mene. Imam 2-3 crtice 3G signala koji najčešće padne prilikom poziva i sve 4 crtice EDGE-a. Kod mene prilikom poziva signal pleše između 3G-a, pa EDGE-a sve do običnog G-a :D ali veza ne puca. Doduše, kristim GSM auto PRL jer koliko sam informiran, on će me zadržati na 2G signalu ukoliko je 3G signal preslab. WCDMA prefered radi upravo suprotno - prebacuje te na 3G sve dok ga ima, pa makar on bio jako slab.
@xlr
Hvala za objasnjenje, moram malo detaljnije prouciti moj SK17i jer za sada nisam nasao taj GSM auto PRL, ja imam samo only GSM, only WCDMA, pref WCDMA/GSM!
Ne znam gdje to podešavaš, ali baci oko ovdje: odi u dialer i utipkaj ovo *#*#4636#*#* i pod phone information bi trebao imati dosta ponuđenih tipova mreže. Ukoliko si već gledao tamo i nema, onda ni ja nemam više ideja.
@xlr
Super, sa ovim kodom i ja dobijem GSM auto PRL (naravno toga na Settings/mobile network/... nema )! Hvala jos jednom!
Pisao sam u općem dijelu o androidima ali evo i ovdje da samo spomenem: Upaliti Airplane mod, pa ga ugasiti i onda mob kao troši manje bateriju. Rekao bih da je istina, za 9 sati mi je potrošio 15% baterije (od toga zaslon uključen 24 min 40%,9min razgovora, par poruka,..) Rekao bih sada troši 1% za 1 sat u standby modu. U uputama ne netu se spominje i taj kod *#...pa se tamo može uključiti/isključiti GSM/WCDMA što već..uglavnom, to mijenjanje/traženje signala pocucla bateriju na androidu - cell standby time without signal 50% ili više... To s tim kodom nisam probavao nego samo ovo airplane trick, kao to onda ugasi GSM traženje signala...
@mlesic
Oprosti ali nisam shvatio poantu tvog posta!
Hoces da kazes da bi mozda GSM auto PRL mogao vise trositi bateriju ili ...?
Poanta je da airplane mod ugasi sve "antene", tj. ugasi i gsm i wcdma. A kada se upali, onda se upali wcdma ali ne i gsm - i zato kao ne traži gsm signal nego je spojen samo na wcdma. E a te fore s tim kodom, također postoji nešto ali onda za posve ugasiš gsm ili wcdma - to ni sam ne kužim, ima brdo nekih opcija u izborniku, ali pošto jednostavno airplane on/off to riješi nema potrebe (bar kod mene) ništa dirati u tom izborniku.
Proguglaj Airplane mode trick - Time Without Signal (50%) Bug...
A to što puca veza možda odabrati ručno wcdma ili gsm, znači ne preferiraj nego SAMO wcdma ili SAMO gsm. E sada šta više troši bateriju to neznam, loš signal najviše troši bateriju...i pogotovo kada ga nema!
Inace sad kad sam na GSM auto PRL imam pojavu da sam nedostupan, ne uvijek vec povremeno! I upravo Sluzbi za korisnike pokusavam objasniti da provjere to, ali nece ako sam usamljen slucaj zato ako jos netko ima tih problema neka se ovdje javi.
@mlesic:
Pa nije bas tako los signal ipak se krecem u centru Osijeka, a ne po sumama i gorama :D
I ja sam u osijeku ali sad mi razina 67 %, korištenje 15h 30 min (23min wlan, 27min poziva, Zaslon uključen 1h). Znači 2% na sat. Rekao bih da mi se poduplalo trajanje baterije - prije je bilo 24 sata uz korištenje, 2 dana bi bilo možda da stoji na stolu da ga ne podignem...Izvjestit ću kada se baterija posve isprazni rezultate.
Inače, meni su ljudi govorili da ne budu na bonbon isporučene poruke u zadnjih par dana - ja nisam primjetio...
mlesic, bili su problemi zadnjih dana s tele2 mreže kad bi se slao sms na bonbon. kako je sve manje pritužbi, vjerujem da je tele2 riješio problem.
Rade li ti kodovi i za iphone?
Ne bih znao...to provjeriti negdje pod iphone sekciom.
Ja i dalje imam problema sa Xperiom mini pro! Napisao sam upit u temi o mini/mini pro ali mi se nitko ne javlja pa i dalje ne mogu zakljuciti da li je do mobitela ili do mreze.
Znaci ne pomaze ni GSM auto PRL jer mi i tada ili sam nedostupan ili je za vrijeme razgovora se gubi glas druge osobe.
Mislio sam da ce pomoci ako iskljucim Data conection ali to ocigledno ne pomaze.
EDIT:
Evo primjera da se to i drugima desava (sa bonbon foruma):
i meni se isto događa na nokiji
kada stavim na UMTS ili dual (GSM/UMTS) svako malo mi puca veza (razgovor, ne samo internet) i potpuno mi nestane signala, čim stavim samo na GSM radi bez problema
probao sam i na drugom smartphoneu - ista stvar
također ne ovisi o lokaciji (centar Zagreba ili istočni dio svejedno se ista stvar događa)
ovo je počelo prije nekih 10-ak dana.
A opet kolega iz susjedne sobe ima iPhone 4S i nije primjetio taj problem a isto je na 3G konekciji stalno.
10aLEX, ajmo probat sa zamjenskim SIM-om. Možda je tamo greška. Javiš nam se na: bonbon@bonbon.com.hr ?
@bonbon
Jel netko od vas prati ovu temu na www.bonbon.com.hr:
https://community.bonbon.com.hr/T4Um...t=1084&start=0
Sad napokon kad se jos ljudi javilo sa slicnim problemima vi meni nudite zamjenu SIM kartice, ajde radje pokrenite tu tehnicku sluzbu i neka malo pogleda gdje je problem:
Prije nekog vremena to se događalo i meni. Uređaj je Galaxy Mini, područje je Maksimir (Zagreb). Dok je uređaj na 3G kao preferiranoj mreži, ponekad je dolazilo do nekog kratkotrajnog prekida. Dobivao sam poruke od Tko-me-zvao, ljudi se žalili da praktički svaki drugi put kad me nazovu dobiju poruku kako sma nedostupan.
Kao da operaterska oprema automatski prekida konekciju nakom što istekne neki idle time, a to se detektira i ponovno spoji u slučaju poziva, pa je onda broj nedostupan... Nešto slično onome principu na koji su korisnici žalili u temi o mail pushu.
Sad sam na 2G + EDGE, 3G samo iznimno ručno uključivanje i nikakvih problema dosad. Signal nije bio problem, uvijek ga je bilo dovoljno za razgovor bez smetnji. Ali ta nedostupnost i kratkotrajni dop konekcije je bio iritantan.
U logovima s centrala se bilježe i ovakvi eventi, tako da se vrlo lako mogu analizirati, bilo kroz DWH bilo kroz call record baze.
Ma pratim. :) Ali i dalje isto nudim. Zamjenski sim.
Jer na našem forumu se javilo ukupno troje ljudi s tim problemom a recimo područje centra Zagreba prema istoku je gusto naseljeno. Mi imamo bar petero agenata na toj lokaciji koji nisu zapazili probleme. Dok si ti u OS, mlesic isto. Ajmo probat sa zamjenskim simom. Ništa te ne košta. ;)
A, to svakako i meni dođe svako malo poruka tko me zvao - netko me pokuša nazvati pa neuspije od prve nego od druge ili čak trećeg pokušaja...Ili nekada za vrijeme razgovora mi ne zvoni da me netko zove nego stigne poruka da me netko zvao - znači trebalo mi je zvoniti za vrijeme poziva kao i uvijek ali par puta se desilo da nije... Nisu mi pucali razgovori ali evo, stizale su poruke tko me zvao iako je mob uključen i ima signala. 3G, osijek, x10 mini. Ja sam mislio da je to normalno kod bonbona tako ponekad...Rješava li to onda zamjena sim-a? A također i curi se to dešava, baš neki dan joj bilo tko me zvao! Ona koristi Edge signal, tj. nema 3g mobitel.
Što se tiče interneta, a rekao bih da ponekad "zaštopa", pa ga odspojim i ponovno spojim...sada nemogu točno reći...recimo youtube nekada neće učitati, nego moram ponovno učitavati, neke stranice javi grešku pa moram reloadati...neznam, nemogu uperiti prstom na problem ali jednostavno nekada kao da "zaštopa"...
Drugi proglem: u postavkama, pod status mi daje da je moj broj telefona neki drugi broj, koji zapravo nije!? Može li se zamjenom sima to ispraviti ili kod Vas nekako u sustavu? Jer kada neku aplikaciju skinem kojoj treba moj broj telefona on povlači taj broj koji nije moj...
Pretpostavljam da vam se ljudi ne javljaju baš s tim "tko me zvao" ili pucanjem poziva jer eto ni ne obraćaju pažnju na to...evo ja se nisam obraćao, mislio sam da je to normalno...Dakle, znam sada pouzdano za 2 korisnika (3g i 2g mreža), provjeriti ću još s ostalima jel dobivaju te poruke..
mlesic, jel se to tebi ( a vjerujem i curi) događa dok ste na netu? ono, spojeni ste, pa dođe poruka da je poziv propušten?
pitam jer se to događa ako se surfa dok si na EDGE-u.
to sam brojem u telefonu je naša greška još sa samih početaka. imaš jedan ali zbog greške u sim kartici u izborniku telefona ti piše drugi broj. uglavnom, točan je onaj koji ti je još daaavno došao u sms poruci i kojeg znaš. ovaj u telefonu možeš zanemariti.
Da, zanemarujem ja taj broj, ali aplikacije ne...
A cura ne koristi internet na mobitelu uopće, a ja ne koristim EDGE,...znam za to da je na edge moguće ili samo razgovor ili samo internet - ali ne radi se o tome.
Nego ja nju pokušam nazvati i odmah me izbaci, ni ne zvoni... Pokušam ponovno i onda recimo uspijem. Ne dešava se često ali se dešava konstantno. Znalo mi je prikazati i po 3-5 poruka odjednom tko me zvao... Rekao bih da češće se to dešava kada ona mene zove negoli ja nju.
Pozivi mi uredno dolaze dok sam na netu s 3G. Nemam non stop uključen data, nego po potrebi...ali kad se desi poziv, uredno prođe.
A to sa EDGE, mislim da onda bude info da je korisnik zauzet, ne prekine odmah poziv ako se ne varam - znači postoji razlika...
Dodatak: dešava se i ostalim ljudima, mama moja kaže da su joj stizale poruke tko me zvao i čudila se jer joj je upaljen mobitel. Također i prijateljice njezine kažu da su im stizale poruke...(nalaze se na selu gdje nema 3g signala)..tako da evo, dešava se nešto očito, nekakve poteškoće...A to kada stigne poruka netko je znači pokušao nazvati i nije uspio - pukla je veza!
Da se i ja ukljucim u ovu "Tko me zvao" raspravu.
Ja sam do prije 10 dana imao obican dummy mobitel, koji je imao samo EDGE i nikada bas nikada (od 6.mjeseca koristim bonbon) mi nije dosla poruka "Tko me zvao".
Ali mi se to desilo kad sam ukljucio "GSM auto PRL" na ovom novom (Xperia mini pro). Ja sada u 90% slucajeva koristim "only GSM" i nemam propustenih poziva ni "Tko me zvao"!