ja licno, iskreno ne bi nikada uzeo taj iphone... jer je tu nabacano svega i svacega i jednostavno to je previse nestabilno.......
mozda nekada kad se izda neka 3. 4. verzija tada bi mogao razmisliti o tome...
Printable View
ja licno, iskreno ne bi nikada uzeo taj iphone... jer je tu nabacano svega i svacega i jednostavno to je previse nestabilno.......
mozda nekada kad se izda neka 3. 4. verzija tada bi mogao razmisliti o tome...
dobro stoji to sto ti kazes u vezi WM; ali ja mislim da je iPhone nestabilan. moje misljenje... rodjak koji radi u vodafone shopu u njemackoj mi je isto potvrdio.... ne mora znaciti da je upravu... ali eto
iphone je dosta stabilan i brz...kod nas ga nece bit tek iza nove godine i onda je jos upitno kad, jer je velika potreba za njim te mora jos prije stic i u francusku i njemacku...
uglavnom sad je AT&T zabranio prodaju vise od 2 uredjaja po osobi, i osoba mora dat ID i kupit na karticu, nema za ke
Vjerujem da se nece kod nas sluzbeno prodavati bar do iPhonea v2, a mozda i dulje. Dvije milje korisnika su qrac u ovom slucaju, jer ako oduzmemo poslovne, prepaid, neaktivne i sve druge koji trose manje od 50 eura mjesecno (wishful thinking, u svabiji je 50 eura, kod nas bi sigurno bilo vise) ostaje tek 20% originalnog broja ljudi. A to je nista s obzirom na to da ce T-Mobile prvi profit od iPhonea vidjeti tek za godinu dana.
Da prostiš, yebeš ti to kad oni ne mogu zaraditi od nekoliko desetaka tisuća prodanih jedinica. Da mi je znati koliko košta izrada jednog. Kako samo taj Apple diktira svoja pravila i radi od svih budale, a ovi im još za to i (masno) plaćaju.
Sony na svakom PS3 gubi oko 200 dolara, Microsoft isto na svakom Xboxu 360, dok Apple na svakom iPhoneu zaraduje oko 200 dolara... Ne da mi se traziti izvore za to, otprilike je takvo stanje. AT&T i ostali operatori vjerojatno zaraduju samo od pretplata koje su, btw, uzasne:
http://blog.wired.com/photos/uncateg...iphontco_2.jpg
iPhone M iPhone L iPhone XL
minutes (inclusive) 100 200 1000
minutes (additional) 0,39 € 0,39 € 0,39 €
SMS (inclusive) 40 150 300
SMS (additional each) 0,19 € 0,19 € 0,19 €
Voicemail incl. incl. incl.
WLAN-Hotspots incl. incl. incl.
EDGE - flatrate incl. incl. incl.
price per month 49,95 € 69,95 € 89,95 €
Transparentni rip off na kub.
Isuse boze,Kome mi novce dajemo...Stari moj,i to velike novce.A to zapravo i neosjetis kad imas ugovor ali kada to sve zbrojis...Stari moj
Pa i Apple bere lovu od milijun drugih nameta: Made for iPhone program, dodatna oprema, lova od operatora, certificiranje...
Ajde da razbijem mit, vidim da vas zanima, već duže vrijeme spremam članak nikako da ga složim do kraja upravo o ovoj temi.
trošak proizvodnje jednog iPhone-a za apple je negdje oko 200$, prodajna cijena je 399$, znači Apple ima skoro 200$ maržu po telefonu x 1.3 milijuna prodanih primjeraka = četvrt milijarde $ na samim uređajima.
Ajmo dalje, nezna se točno ali pretpostavlja se ugrubo da od AT&T-a APple inkasira 18$ mjesečno po svakom aktiviranom iPhoneu.To je 432$ kroz dvije godine. Pomnožite to sa cirka 1.3 milijun dosad prodanih iPhonea i dobivate brutalnu računicu od pola MILIJARDE $ zarade kroz dvije godine samo na USLUGAMA (tj samo na tom što je nekome prodao ekskluzivno pravo da prodaje iPhone) s obzirom da je ugovor sa AT&Tem potpisan na 5 godina ispada da će APple krozi tih pet godina ( s pretpostavkom da ne proda više niti jedan iphone na at&T.u) inkasirati ukupno 1.4 milijarde $. Dakle samo što je nekome prodao pravo da prodaje telefon u SAD-u. Ugovori sa T-mobileom, Orangeom i O2 još uvijek nisu poznati ali se šuškalo o čak 40% tnom djeljenju dobiti ostvarene preko iPhonea.
Ovdje nisam ubrojao zaradu po komadu prodanog telefona. nego samo djeljenje dobiti sa mobilnim kompanijama. iPhone SDK izlazi u veljači, a sa njime dolazi i hrpetina programa, igara, wallpapera, ringtonova itd... to je još jedan vid zarade. Ne postoji čak ni teorijska mogućnost da Apple gubi novac na iPhoneu.
A gdje su slušalice, screen protectori, dockobvi, kablovi, evo ja sam od kad ga imam kupio dvije tobice, screen protector, dodatni sync kabal. Svatko tko ima iPhone potroši još barem 100 njak $ godišnje na dodatnu opremu. to je još nekih 100 milijuna dolara.
Apple ustvari zarađuje po 1 prodanom iPhoneu VIŠE nego ijedan proizvođač mobilnih telefona DOSAD.
okvirno se slazem s ovim sto si napisao i ciframa koje si naveo. citajuci to , nekako mi je drago da apple toliko zaradjuje jer u toj tvrtci stvarno ima genija za koje mislim da rade odlicne proizvode i to nude masama. definitivno probijaju granice i postavljaju nove standarde a drustvo to nagradjuje
*autor posta stedi za iphone
To je samo tvoje subjektivno mišljenje. Oni prvenstveno nude fini dizajn i dobar proizvod, a sve se to toliko prodaje samo zbog toga jer imaju najjaču marketinšku kampanju na tržištu. Reklama čini čuda, you know? Ima još toliko odličnih i boljih proizvoda na tržištu, pa jedva da recimo to tako "krpaju kraj s krajem" jer se ne mogu nametnuti na tržištu zbog nedovoljno financijskih sredstava koje bi potrošili na reklamu. Geniji su prema tome, u svakoj takvoj firmi.
prije sve ne bih se slozio s racunicom koju nam je ponudio Bi0.
2 bitne stvarni nije zaracunao kad se gleda zarada iPhone.
1.) potrosnja od trenutka kad je dosla ideja za iPhoneom, do trenutka kad je dosao u prodaju, dakle proces dizajniranja isto, osmiljavanja.. smatram da je jedan od najskupljih u povijesti mobilne telefonije (moje misljenje, ne mora tako biti).
2.) potrosnja appla na marketinsku kampanju, koja je uvjerljivo najjaca do sad za jedan mobilan telefon i ne zelim niti predvidati koliko je iznosila
sigurno ima tu jos dosta detalja koje treba uzeti u obzir, ali mi trenutno ne padaju na pamet (ipak nisam ekonomista, samo u pokusaju).
sto se posta od frishkog tice. postoji jedan bitno stvar, a to je user friendliy i dizajno. sta mislis da se svim ljudima da prckati po WM i symbian, cekati po 30 sec da otvori poruke (ovo je karikirano)? samo zbog toga sto je neki telefon "bolji" (ima vise opcija i mogucnosti) ne znaci da treba proci bolje na trzistu, ma kakav marketnig stajao iza njega. mozda najbolji primjer ove stavke, a da se ne tice mobilnih komunikacija, je PS3.
naravno da i kampanja od applea igra tu veliku ulogu, "uvjeravaju svoje kupce da su cool" bio je citat jednog novinara buga.. :)
a uostalom, mislim da nema smisla komentirati prodaju iPhone, jer se do sad prodavao samo u americi, tj. nedavno je dosao u europu, pa kad vidimo te prodajne rezultate cemo pricati. :)
Nema samo Apple user friendly sučelje, a usporedio si kruške i jabuke: symbian ili wm sa jednim iPhoneom koji to nije. I upravo je najvažnija ta stvar koju si naveo: imati Appleov proizvod je imati nešto cool. I najveći dio kupaca upravo se vodi tom mišlju, željeli si oni to priznati ili ne. Ne velim da si jednog dana i ja ne bih kupio nešto iz njihovog asortimana, ali kad vidim da njihovi notebookovi 2-3 puta skuplji od ostalih, ne pada mi na pamet, jer sigurno nisu 2-3 puta bolji.
A to što potencijalne kupce ucjenjuju sa potpisivanjem takvih masnih ugovora samo sa jednim operaterom mi je u najmanju ruku odvratno. Ali očigledno ima i više nego dovovoljno onih koji će pregrist i taj drek samo da ga mogu imati.
Ne vidim zasto bi bilo koja od te dvije tvrdnje bila istinita. Sto se reklama tice, vecina toga je za Apple besplatno napravila cijela blogosfera i najvise Gizmodo i Engadget, kao i svi ostali, uglavnom "cool" blogeri koji cim su kul koriste Mac...
Zasto bi proces dizajniranja iPhonea bio ista skuplji od recimo bilo kojeg smartphonea? Ima vec postojeci OS, ...
zato jer je apple obecao ljudima nesto sasvim novo u svijetu mobilnih telefona, od dizajna, softvera, videa, glazbe itd. ljudi su takoder ocekivali od apple-a da napravi nesto jos nevideno na svijetu i apple je sigurno ulozio puno truda, a i novca da to napravi. uostalom, iphone je proglasen kao izum godine.:hrv:
http://www.youtube.com/watch?v=lcB8CKa73B0
Pogledajte kako mocne stvari moze ovo cudo...
Definitivno ima i senzore.
pa i je. ti senzori, gledanje youtubea, ekran, virtualna tipkovnica, sucelje koje omogucuje rad s prstima(meni je cool ono zoomiranje)
je je, sve to ima samsung, nokija, ili htc, ali nitko da se sjeti napravit normalan uredjaj koji ima sve to u jednom i da radi. eto genijalnosti
I jos u tako tankom kucistu s obzirom na to da je smart phone..
Genijalnost iPhonea je to što su oni baš te stvari ukomponirali u njega? Zašto onda ne može slati MMS-ove, skoro pa najonosniju stvar danas u mobilnoj tehnologiji, primjerice? A i ta cijena? Kako bismo to opravdali osim činjeicom da se radi o Apple proizvodu?
Ne znam, frish, svako ima pravo na svoje misljenje, ali po meni je ta cijena i sve to opravdano...
S obzirom na to da ima i-pod u sebi i da ima sve moguce stvari koje meni trebaju (mms mi nimalo ne treba) je odlican...
A i uz to, baterija je savrsena..ocekivao bi da se trosi kao benzin ali nije tako..
ovako smo srali i po nokiji n95 a sada skoro ju svako ima
http://www.youtube.com/watch?v=s_f-KK140vM
Evo ti ovo, ja sam po ovome razumio da je ovo najtanji smartphone uređaj os svih do sada...mozda nije...
A i ti ga lupiš i ostaneš živ. To što ga je nekolicina na ovome forumu imala je zanemariva brojka, a i oni koji su ju imali prodavali bi ju brže nego što su ju kupili. I silaziš s teme.
@repy
Daješ mi link na video sa iPhone prezentacije Stevea Jobbsa. Totalno objektivno. Ponavljam, to nije smartphone, na njega se (trenutno) ne mogu stavljati 3rd party aplikacije, kao što je to moguće sa symbianom ili UIQ-om.
mislim da ce se druge godine moci stavljat aplikacije na iphone
iPhone nije revolucionaran po nicemu. To je sve stvar marketinga i blogerskih pizdarija - propaganda ljubitelja Applea i svega sto proizvedu.
mozda zato sto je to prvi telefon jedne tvrtke? naravno da ce biti skuplji od vec uhodanih proizvodaca.
inace, sta tu ima biti tocno? to su cinjenice i ti ocito nisi shvatio sto sam s njima htio reci. svi trube na sav glas kako apple masno zaraduje, a u tu racunicu ne ubrajaju ove dvije stvari koje su i te kako bitne i koje u konacinici umanjuju prihod applea.
e da, jos nesto. nista nije besplatno u svijetu marketinga, nemoj se zavaravati.
naglasak na trenutno.
rospaya, stvarno si u(na)poran.. :) moc sugestije je jaka, ali u tolikoj mjeri bas i nije. meni ne pada na kraj pameti kupiti iPhone, ali mi ne pada ga niti podcjenjivati, ali vidim da useri WM platforme se najvise osjecaju ugrozenima, ne znam zasto.. skuzili smo sto hoces reci, tak da ono, mozes prestati :crazy:
reci da se iPhone prodaje u toj mjeri u kojoj se prodaje zahvaljujuci blogovima je naprosto smijesno. posjeduje taj "coolnes" (ha, izmislio sam rijec) faktor koji ga prodaje, a ne blogovi.
Svatko moze situaciju analizirati kako zeli, a ocito je da drukcije gledamo na to.
Btw, koristim WM i Symbian u isto vrijeme, a kritike ne upucujem zbog mobitela kojeg koristim, nego bi svatko normalan to treba, bez obzira na platformu koju najvise voli.
Pa lol to se zove ekonomija obujma, kad radiš računicu koštanja nečega uzimaš apsolutno SVE potrošeno i ugrađuješ u cijenu koštanja, dakle i WC papiur koji su programeriu/dizajneri potrošili dok su kenjali prilikom osmišljavanja, inače ti računica nema smisla i gubiš na proizvodu. Cijena koštanja kao što sam napisao je oko 200-250 $ neznam točno imam link gdje je izračunato.= Citat =:
2 bitne stvarni nije zaracunao kad se gleda zarada iPhone.
1.) potrosnja od trenutka kad je dosla ideja za iPhoneom, do trenutka kad je dosao u prodaju, dakle proces dizajniranja isto, osmiljavanja.. smatram da je jedan od najskupljih u povijesti mobilne telefonije (moje misljenje, ne mora tako biti).
Novac utrošen u marlketinšku kampanju je neznatan u odnosu na ostale velike kompanije poput NOkie i SE.= Citat =:
2.) potrosnja appla na marketinsku kampanju, koja je uvjerljivo najjaca do sad za jedan mobilan telefon i ne zelim niti predvidati koliko je iznosila
Kod iphonea se desio školski primjer viralne medijske kampanje ( Blairwitch project je prvi u nizu viralnog marketinga) dakle od inicijalnog izdvajanja od par milijuna (neznam nije ni bitno koliko) za marketing, nakon toga preuzimaju usmena predaja, blogovi tech magazini i slično. Jednom kad hype dobije zamah nema zasutavljanja, jer sam sebe hrani i nije potrebno dalje doljevati gorivo. Proguglaj malo viral advertizing pa ćeš vidjeti, skroz zanimljiv koncept Apple je uvijek izrazito štur i škrt o detaljima novih proizvoda pa tako i iPhoneu. Ako te zanima način na koji je to apple ostvario pogledaj ovdje pa ćeš dobitri mali uvid ( spominju se i briojke) http://www.marketingapple.com/
ja jesam ali za prokljuviti ovo ti netreba masters iz ekononije, samo malo zdravog razuma i interent= Citat =:
sigurno ima tu jos dosta detalja koje treba uzeti u obzir, ali mi trenutno ne padaju na pamet (ipak nisam ekonomista, samo u pokusaju).
Neću ulaziti u to što Appleovi kupci misle o sebi ali novinari buga (pogotovo kolumnisti) nikad isu bili referenca za pamet i daleko su od vrhunca domaćeg IT novinarstva.= Citat =:
naravno da i kampanja od applea igra tu veliku ulogu, "uvjeravaju svoje kupce da su cool" bio je citat jednog novinara buga.. :)
Zbog čega nebi imalo smisla? Zarada je zarada bez obzira dali je ostavrena u tunguziji, bliskom istoku europi ili SAD-u= Citat =:
a uostalom, mislim da nema smisla komentirati prodaju iPhone, jer se do sad prodavao samo u americi
Ma pričaš gluposti, ako je ijedan rtelefonsmartphone onda je to iPhone, koji od samsunga, HTCova, nokia ima FULL BLOWN OS na njemu, dakle ne okrljašteni mobilni os nego terminal iz kojeg možeš aposlutno sve, ssh, apache web server dignut, bonjour networking nema šta nema nemoj pričat pizdarije....
čizs krajst koje sve nebuloze čujem, MMS je obsolete, zastario, održava se slabašno samo u europi, u SAD-u tu je mail, u kompletnoj aziji mail... jedino se europa drži MMSa ko pijan plota, zasjtarjela tehnologija koja će kao i EMS ako se itko sjeća toga otići u ropotarnicu povijesti
cijena? 399$ ? 399 E odnosno 269 funti preračunaj si u kune i dobit ćeš računicu, koliko košta symbian sa približnos sličnim funkcijama tu negdje.... ma ajte molim te
Nije bas... Pretpostavljam da postoje kalkulacije koliki postatak vlasnika iPhonea je preslo na Mac OS kao sto postoji za iPod, a vlasnik Macintosha u SAD-u ce definitivno vise dodatnih stvari kupiti, kao i jaci model za razliku od onoga u tunguziji ili hrvatskoj gdje je standard dosta manji. Kod nas lova ide i uvozniku, distributeru itd. dok u SAD-u ide izravno Appleu u dzep.
Isto tako, SAD je nazalost srediste tehnoloskog razvoja tako da ce veci brand awareness u SAD-u biti puno vise cijenjen nego recimo u hrvatskoj gdje nitko nece kupiti Mac jer zna dvoje ljudi koji ga imaju, dok svi drugi imaju vindoze. Karikiram, no vjerujem da kuzis sto zelim reci.
Sa ostatkom posta se slazem :)
aj pročitaj malo ovo
http://en.wikipedia.org/wiki/Viral_marketing - pa će ti biti malo jasniji cijeli koncept, vidim da ga ne možeš uopće pojmiti
usudio bi se reći da je preko 60% iphone prodaje APple može zahvaliti silnom hypu koji se oko njega stvorio (probio je sve rekorde najtraženijih riječi po googleu) alexi i još par analitičkih kompanija koje se bave tim istraživanjem
Prvo, to što ti misliš da je MMS zastario i što misliš da si hoch kaj šalješ slike e-mailom, problem je tvoj. MMS je sasvim dovoljno popularan u Europi da ga se ne bi smijelo izostavljati kao mogućnost na jednom telefonu koliko košta kao taj iPhone.
A drugo, nisi li zaboravio tu cifru zbrojiti sa 24 mjeseca minimalne mjesečne potrošnje?
Koliko % korisnika za to zapravo zna? Koliko toga mozes napraviti na out of the box iPhoneu, a koliko na nekoliko puta jeftinijem HTC-u?
Nije bitno dal je cijeli OS ili nije kad (trenutno) ne mozes nista od toga koristiti! Jednog dana, ako ce se stanje promjeniti onda cemo razgovarati o tome, a danas, dok iPhone nema multitasking ili instaliranje dodatnih aplikacija onda nije smart nego dummy.
(Ali rospaya, jailbreak iPhone to moze! Mozes i na WM-u instalirati server, no govorim o out of the box rjesenjima)
pričaš gluposti, meni se čini da ti neznaš definiciju smartphonea - ima ljudi koji ovdje mogu posvjedočiti da ako netko zna (bez lažne skromnosti) šta je smartphone onda sam to ja.
Definicija smartphonea nije mogućnost out of the box instalacije aplikacija što ti sugeriraš
Ajmo ne kakit kad me već prozivaš za riječnik, ne mislim da sam hoch nego mi je puno jeftinije i jednostavnije mailat slike nego slat nekome MMSom na mob, davnih dana sam odustao od MMS-a, prtvo zbog skupoće= Citat =:
Prvo, to što ti misliš da je MMS zastario i što misliš da si hoch kaj šalješ slike e-mailom, problem je tvoj. MMS je sasvim dovoljno popularan u Europi da ga se ne bi smijelo izostavljati kao mogućnost na jednom telefonu koliko košta kao taj iPhone.
A drugo, nisi li zaboravio tu cifru zbrojiti sa 24 mjeseca minimalne mjesečne potrošnje?[/QUOTE]
O kojoj cifri govoriš?
Znači po tebi bi telefon potpao u kategoriju smartphonea kada bi određen postotak ljudi znao da mu telefon može nešto napraviti. Preko 70% ljudi koji imaju neki smartphone nemaju uopće pojma potencijalne stvari koje im telefon može napraviti....= Citat =:
Koliko % korisnika za to zapravo zna? Koliko toga mozes napraviti na out of the box iPhoneu, a koliko na nekoliko puta jeftinijem HTC-u?
Ma kako nemogu, evo upravo se ssha na svoj server, i upladam slike, bonjourom mi mac srče iz njega sve slike slikane sa njim ajde rospijo pa nečemo se za jezik potezat= Citat =:
Nije bitno dal je cijeli OS ili nije kad (trenutno) ne mozes nista od toga koristiti!
= Citat =:
(Ali rospaya, jailbreak iPhone to moze! Mozes i na WM-u instalirati server, no govorim o out of the box rjesenjima)
ovo se obično priča kad se nema argumenata, činjenica je da ja mogu dugnut apache i servat web stranicu sa iphonea a ti sa WM nemožeš, isto kao što sam prije par godina mogao sa Zaurusa a ti nisi mogao sa WM...
Definicija smartphonea kao telefona na kojem možeš radit "pametne" stvari out of the box mi je apsurdna i sam znaš da si u krivu samo to trebaš sam sebi priznati
E upravo zbog ovih i još par stvari sumnjam da će ikad doći u hrvatsku, a prelazak iPhone korisnika na Mac OS nema poveznice sa brojem prodanih komada. A evo barem 5 ljudi koje znam da imaju iphone potrošili cu cca 400-800 kn na accessories ( torbica screen protector, dodatni kabal) tu u hrvatskoj tako da nismo daleko od prosjeka= Citat =:
Nije bas... Pretpostavljam da postoje kalkulacije koliki postatak vlasnika iPhonea je preslo na Mac OS kao sto postoji za iPod, a vlasnik Macintosha u SAD-u ce definitivno vise dodatnih stvari kupiti, kao i jaci model za razliku od onoga u tunguziji ili hrvatskoj gdje je standard dosta manji. Kod nas lova ide i uvozniku, distributeru itd. dok u SAD-u ide izravno Appleu u dzep.
IKužim šta si htio reći i tu se slažem sa tobom, jbga takva je trentno situacija ali primjećujem da se polako okreće od kad je Apple prešao na Intel... broj switchera se udvostručio, al to ti je opet ona usmena preporuka....= Citat =:
sto tako, SAD je nazalost srediste tehnoloskog razvoja tako da ce veci brand awareness u SAD-u biti puno vise cijenjen nego recimo u hrvatskoj gdje nitko nece kupiti Mac jer zna dvoje ljudi koji ga imaju, dok svi drugi imaju vindoze. Karikiram, no vjerujem da kuzis sto zelim reci.
Ti i ja to mozemo, no stvarno ne mozemo pricati o sirem trzistu kad velika vecina ljudi to ne moze jer jednostavno ne zna za to. U Appleovim ocito to nije smartphone, ne znam zasto bi bio u mojima?
Priznajem, stvarno mozes svasta sa njime i mocan je ako je u rukama nekoga tko zna kako i sto napraviti sa njime, no za milijun i 750 tisuca ostalih ljudi on je obican dummy. Moras priznati da je to kod WM-a i S60 drukciji omjer - da gotovo svaki vlasnik takvog uredaja (koji se ne kupuju zbog sminke ili popularnosti, za razliku od iPhonea) zna sto sa njim moze.
Btw, upravo imam rastavljenog C700 na stolu :)
Objasni onda ovo.
http://img135.imageshack.us/img135/200/putty3te1.gif:comp:
(baš me zanima koliko će vremena proć prije nego primjeti moj sig.....pa me napadne da sam blesavi widows cheerleader ili takvo nešta.....stvarno,mac useri su stvarko ko scijentolozi ponekad)
= Citat =:
Ti i ja to mozemo, no stvarno ne mozemo pricati o sirem trzistu kad velika vecina ljudi to ne moze jer jednostavno ne zna za to. U Appleovim ocito to nije smartphone, ne znam zasto bi bio u mojima?
Iznenadio bi se koliko ljudi koji imaju iPhone (govorim kod nas) kad mi se vrate za par tjedana nakon što sam im otključao telefon traže da im objasnim upravo te "smart" cake. Sačekaj samo veljaču i free SDK, vidjet ćeš trista čuda i Sype, i BB klijent i news reader i još milijun kerefeka. Apple je specifičan i zatvara sve paranoično i zato stock iPhone nije smartphone al kad zagrtebeš malo po površini vidiš da ima sakog vraga.= Citat =:
Priznajem, stvarno mozes svasta sa njime i mocan je ako je u rukama nekoga tko zna kako i sto napraviti sa njime, no za milijun i 750 tisuca ostalih ljudi on je obican dummy. Moras priznati da je to kod WM-a i S60 drukciji omjer - da gotovo svaki vlasnik takvog uredaja (koji se ne kupuju zbog sminke ili popularnosti, za razliku od iPhonea) zna sto sa njim moze.
Jel to onaj moj prvi? :P= Citat =:
Btw, upravo imam rastavljenog C700 na stolu :)
Sad mi je jasno ovo grčevito branjenje. Sig.
Ne da mi se više.
E da. Whatever.
Lol šta da ti opbjansim? madoxu vjeruješ lol?? pa to je gif koji je složio da bi dokazao svoj point :)
evo pa gledaj šta je terminal lol
http://www.youtube.com/watch?v=qZS9097Ki4E
dobro ovo je već bolje.... ono madoxovo čudo što si bio pokazivao nije imalo veze sa vezom. Za ovo čak ni nisam znao, ovaj MWS mi zvuči fenomenalno, jesi koristio, odnosno imaš link za dl?
edit: našao
eo ti par kontri pa da vidimo
http://myskitch.com/lusucic/dock-20071104-213622.jpg
http://myskitch.com/lusucic/dock-20071104-213858.jpg
pa da vidimo tko kaže da iPhone nije smartphone lol
Da sa ovim se slažem, dosta Mac Korisnika (TM) ;) se zna ponašat kao hrpa bezmožnih (lol) Zealota ali sebe ne ubrajam u tu skupinu, imam mozak znam šta su + znam šta su - cijele te priče.... koristim i dalje Win i linux povremeno , uostalom imaš link pa čitaj ;D= Citat =:
A čuj. Ko što rekoh jednom,večina korsnika maca su ko članovi nekog kulta ala scijentologija. Mozak baj baj,koristi mac i osječaj se haj!
Aha! Da, skužio me. Zaspamao si temu, a meni se ne da natezati s tobom. To je tvoje mišljenje. Ne znači da iznosiš činjenice.
http://i6.photobucket.com/albums/y22...hki/zacepi.gif
Baaaj!
Da tek sam sad skužio da sam spamer žešći ,ja sam dao svoje argumente odnosno činjenice, ako misliš da su fejk de lijepo dokaži kao kolega prije tebe sa nokia mobile web serverom., mindless zealot nisam, znam ograničenja i nedostatke svega što koristim ali znam dobro i pluseve i minuseve sve opreme koje koristim .... a nemoramo se natezat , nema frke za to, svatko svojim putem
a što se tiče gifa imam jedan link za tebe
http://img502.imageshack.us/img502/5...ikestfutt7.jpg
no phun intended lol :)
baaaj
http://gizmodo.com/gadgets/apple/no-...iew-276116.php
Evo jedan po meni odlican review, ima se što vidjeti..
...klasična i beskonačna prepucanija Apple korisnika i nas, običnih smrtnika PC & ostale neApple opreme...chill out...
...iPhone je shit i to je odavno zaključeno - prodaje ga IME i to je sve...da ga je napravio Alcatel ili :D Telit, ko zna da li bi opstao 6 mj. na tržištu, pogotovo na "american soil"...jer je i prvo predstavljen u Americi - a dobro se zna zašto - tamo je zaluđenost iPodom i tim shranjima PREVELIKA...i naravno, kad su ostali vidjeli kako je Amerima ispran mozak, svi su poludili za time...
Ovo si dobro reko...pogotovo mi se sviđa dio sa alcatelom i telitom... :D
PS. frish - skuzili smo da nije jos odavno.. :D
ljudi... stay on topic... :)
ma svega ima u oglasniku ;-)
evo da se pohvalim, ja sam danas uzeo svog iphona i moram rec da je apsolutno predivan. koristio sam ga nesto malo i predobar mi je
daj baci mali revju onda
i da...Imam pitanje u tcomu u njemackoj...Iphone se mora uzeti na ugovor?
dolazi u hrvatsku oko bozica negdje u t-mobile ...
meni je osobno u ruci uzasan ... velik je i poprilicno tezak, kamera efektno izgleda na njegovom povecem ekranu, fora je listanje slika (djeluje kao da je traka dugacka spojenih slika pa se onako vuce od slike do slike) i fora je onaj senzor za zakretanje telefona ... od ostaloga mi se nista nije dopali, niti meni niti pisanje sms niti ista ... ja bi prije uzeo pradu, iako je odvratna zbog sporosti kod pregleda slika ili pricekao armania ako bi odlucio na takav telefon ..
meni je bezveze mob..jer mi se cini ko igracka..nema nikakve pametne funkcije koje tebaju mobu..to je vise za ljude koji vole mediju..mjuzu slike i tak..glupo mi je sto na njega idu posebne igrice..i nemogu sve..pa nemres koristiti ko konzolu..,mena mms...ma bezvez..
nevrijedi toliko,slaba kamera...a i sta ce ti onaj senzor..za okretanje
Naravno pretpostavka, oliti glasina koja kruži već neko vrijeme vjerojatno
http://www.mackorisnik.com/2007/09/1...ne-u-hrvatsku/
odavde
Koji t mob koristiš kad ti je velik i težak.... a iz izrečenog vidi se da nisi koristio duže od 10ak minuta, al ajde svatko ima pravo na svoje mišljenje koliko god bio u krivu :))
http://www.mackorisnik.com/2007/09/1...jos-puno-toga/
imaš ovdje uspredbu veličine sa BB Pearlom i SE
Pa cudi me kako se ne moze nista saznat u vezi toga hoce li ili nece doc u hrvatsku?! Puno ljudi radi u T-mobila i vec bi se valjda culo dali rade na tome da dobave iPhone u Hr ili ne. Procurile bi neke informacije
Jer po appleovim standardima, ne cini mi se mala stvar projekt oko pustanja u prodaju u neku zemlju. Nije to ono: "Marice, aj reci ovima u eplu da nam posalju dvajest hiljada njihovih telefona"
Ili se možda pak radi o poslovnoj tajni, pa će se konkretne stvari znati na vrijeme.
Ja isto sumnjam da ce doc. Ovako si ipak veca eksluziva ako ga imas ;-)
Zanima me jel ima na hrvatskom jeziku tutorial kako otkljucati iPhone ili
neke slike ili mozda cak video?
Nasao sam na netu al je na engleskom a neznam bas engleski(nesto krivo
prevedem i ode mobitel).
Hvala
Nek mi javi na PM
Vidio sam po netu (rijetko ali ipak) da se ljudima iphone pocne cudno ponasat ili crkne sam od sebe -iako je prije dobro radio. To nekako povezujem sa prckanjem po telefonu, instaliranje dodatnih aplikacije i sl.
A sad me zanima, tko sigurno zna: dali istaliranjem dodatnih aplikacija preko 'installera' mogu narusit stabilnost iPhona?
Zbog cega onda ljudima telefon ode kvragu? Stvari poput random restartanja i slicno
Za iphone svakim danom izlaze na desetine novih aplikacija od kojih polovica nije za upotrebu. Zato ne instalirajte aplikacije koje nisu prije provjerene. Na netu imate hrpu primjera kako se iphone pretvori u običnu ciglu radi takvih programa. Ako imate sreće bit će dovoljan soft reset a u nekim ne pomaže ni restore na orginalni softwer. Što se tiče unlocka iphone-a tko se ne razumije u to bolje da ne pokušava jer će vjerojatno zabrljati.