Ne možeš ga spojiti na net nego preko "zraka" - dakle ili EDGE/3G mreža (preko mobilnog operatera) ili preko nekog WiFi routera (access pointa). Ako nemaš WiFi router doma, to znači da ga doma nećeš moći tako spojiti...
Printable View
Ne možeš ga spojiti na net nego preko "zraka" - dakle ili EDGE/3G mreža (preko mobilnog operatera) ili preko nekog WiFi routera (access pointa). Ako nemaš WiFi router doma, to znači da ga doma nećeš moći tako spojiti...
Ili kupi WiFi USB dongle (ako nađeš u oglasniku jeftinije nego ruter) pa imaš WiFi.
Ili napraviš po jednom od ova dva (prvi, drugi- drugi izgleda jednostavnije) tutoriala (ali, iPhone mora biti jailbreakan- pošto trebaš SSH instalirati na iPhone).
Ako misliš kupiti iPhone 3GS- ništa od toga, jer se ne može napraviti jailbreak na njemu (ako ga kupiš u dućanu, 99% šansa da će biti taj "problematičan" 3.1 software ).
Pa da mislio sam uzimati 3gs 16gb. Sto nistaa onda on JB, a hoce li ga biti? posto mislim ovih dana ga uzimati, pa da se ne zeznem, da uzmem 3g?
Aha ok, i jos samo jedno pitanje.. Uzeme Iphone, u tmobu, u tarifi i300 i tamo mi sve naprave, jel ja mogu onda uzeti recimo simpa karticu(na bonove) i staviti ga u njega? tj. hoce li raditi.. posto se on aktivira na tu karticu koja je u njemu jel? Sorry al sam noob za iphone.. Mozda je glupo pitanje ali ipak me to zanima..
Kodiran je na mrežu, a to bi trebalo značiti da će raditi na svaku 098/099 karticu koju staviš, bez obzira na tarifu, na bonove/pretplatu i slično - bitno da je T-mobile varijanta.
Ali probaj, bar je to jednostavno - ubaci karticu u nečiji iPhone, i sve će ti bit jasno.
ja iman 3gs jailbrejkan, moze se :S
iPhone 3G 3.1 - može se napravit Jailbreak, ali SIM unlock još nije moguć. Jesam li u pravu?
Imam problem sa JB 3gs, imam 3.0.1 ali mi javlja na kraju restorea: This device is not eligible for the requested build.. Sto sada???
i meni pise isto imam 3.0 firmware. navodno se vise nemoze napravit restore a da se ne napravi update na 3.1
http://thebigboss.org/2009/09/10/3gs...ot-restore-30/
Pitanje:
Imam iphone 3g 16g i jailbreak, takodjer imam ibluetooth. Nakon sto sam prebacio jedan amr zvuk u folder koji sam zelio istog ne mogu reproducirati niti ga cak naci u mobu. Jel iphone uopce moze reroducirati amr zvuk i kako. P.S. jel ga moram staviti u neki određeni folder?
Pitanje.....Kako aktivirati internet tethering na iPhone 3gs.
Na VIP-u sam.
Mislim da tethering ne radi na JB iPhonima, za sad. A tvoj 3GS je, pretpostavljam, JB (čim je na VIPu).
Nije JB,kupljen je u Italiji.Inače čitao sam da se tethering treba uključiti u
settingsu,Settings > General > Network > Internet Tethering.
Međutim,kad odem tamo Internet Tethring opcije nema.
Pokušao sam preko help.benm.at ,ali ništa.
Help:hm:
kupio sam iPhone 3G jos u 1mj.
Firmware 2.2.1
Modem firmware 02.28.00
Na njemu je naprevljen jailbreak i unlock... i uspjesno je radio do danas na tele2 kartici.
Danas sam napravio update Firmware-a na 3.1.2 pomocu ovog postupka
http://www.redmondpie.com/jailbreak-...indows-anu759/
i nakon toga i Unlock..
http://www.redmondpie.com/unlock-iph...rasn0w-pak569/
Uglavnom mob vise ne moze naci mrezu i skroz je usporen...
Molio bi pomoc da ponovno profunkcionira HVALA!
http://slike.hr/slike/img0001_aaa5a.png.html
Linkovi ti bas i ne pokazuju sta bi trebali ali po screenshotu moba vidim u cem je problem. Taj unlock je napravljen za baseband koji dodje sa os3.0 a tebi je ostao onaj sa 2.2.1. Znaci prvo ga moras downgradeat na sluzbeni 3.0 , mozes ga nac u prvom threadu ovog foruma. A onda ponovi upute. Po kojima si ga jailbreakao na 3.1.2. Downgrade ti je najlakse napravit preko quickpwn.Znaci ovako:
1.Ugasi mob
2.Stavi ga u recovery mode tako da držiš home tipku i uštekaš ga u komp.
3.U itunes Shift+click na restore
4.Izaberi službeni 3.0 kojeg si skinuo odavde: part1, part2 i part3
5.Dobit ćeš error 1015, nije bitno to se i traži
6.Ugasi itunes.
7.Skini quickpwn, to je stari alat za jailbreakanje
8.Pokreni quickpwn i slijedi upute, tražit će te praktički samo da ga restartaš tako da držiš home+power i onda opet samo power na 2 sekunde. Sada imaš obični emergency screen.
9. Ugasi quickpwn i upali itunes, pusti da ga aktivira preko neke t-mobile kartice.
10.Ponovi postupak sa tvojih linkova za jailbreak na 3.1.2.
može na bilo kojim windowsima od xp nadalje
@ FREAKed
Poslusao sam tvoje savijete, skinuo sam sluzbeni Firmware 3.0 sa foruma.
Krenuo sa koracima koje si napisao...
Samo na koraku 5 mi se nije pojavio nikakav error, nego se mob restorao do kraja bez ikakvih error-a.
Sad sam trenutacno na:
Firmware 3.0 (7A341)
Modem firmware 04.26.08
http://img124.imageshack.us/i/img0001s.png/
i radi s t-mobile karticom!
Zatim sam probao napraviti jailbreak na 3.1.2. sa Custom ipsw ali mi je sada iTunes izbacio error... i prekinuo postupak.
Sad ne znam kaj dalje.... :)
koji error, morat ćeš malo guglat kak bi se to napravilo sa 3.0 na 3.1.2 jer ja trenutno baš nemam vremena tražit a svoj sam namjerno digao sa službenim jer sam na t-mobile a htio sam novi baseband
Evo uspio sam napraviti jailbreak + unlock iPhone 3G koji je trenutacno na:
Firmware 3.0 (7A341)
Modem firmware 04.26.08
I to sa: redsn0w-win_0.8 uputstva su ljepo opisana na ovoj stranici:
http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=4301
Fino sljaka na Tele2 karici :)
http://slike.hr/slike/img0002_a49e3.png.html
Sad cu probat dignut sa 3.0 na 3.1.2 sa Custom ipsw...
ljudi može par savjeta..upravo sam dobila iphone naravno iz tmobile,znam da je 16gb i da je 3gs ,i ja bih to sad unlocala jer koristim vip..pa vas molim za pomoč kako krenuti ali ono laganini ..molim vas..znam da tu sve piše na forumu ali ne kužim kojim redom treba..hvala vam punooo...nisam htjela otvarati novu temu pa se ubacujem ovdje ako može
odi u settings-general-about.
očitaj šta ti piše pod version i modem firmware. ako je modem firmware 05.11.07 onda ga zasad ne možeš otključat.
imam ja jedno pitanje vezano za iphone naime kad primim poruku il kad idem u settings jako sporo mi otvara....dal zna neko kak se to da sredit?
Ispricavam se ako je vec bilo,ali ne mogu naci odg na forumu.Tek sam poceo koristiti iphone.BTW: 2G classic,JB,3.1. itunes 9,imam Hr racun
Kako napraviti,izbrisati,preimenovati foldere u aplikaciji foto(ona sa ikonom suncokreta)?Postoji vec po defaultu jedan folder u aplikaciji foto,to je album u koji idu slike snimljene sa kamerom,pokusao sam sa add folder to library preko itunesa i napravio mi je foto knjizicu(isto sa ikonom suncokreta)ali kako napraviti neki novi folder,taj "foto knjizica" pobrisati ili preimenovati nemam pojma.
Trazio sam preko neta i nasao upute za mac preko iphoto,ali nema za windowse.
Hvala unaprijed na odgovorima.
@pravas nikako
@texas sve slike koje misliš syncat trebale bi ti bit u my pictures folderu ili folderu za koji si namjestio itunes da vidi kao my pictures. nakon tog samo odeš na photos kad spojiš iphone i syncaš foldere sa slikama koje ti trebaju
Zvuk SMS-a prilikom razgovora
Hm...pricam ja tako na ajfonu i dolazi mi poruka...cujem zvuk poruke kao da je fon na stolu
jel to normalno kod ejpla ili WTF !?
Pitanje filmici skinuti sa youtube-a sa mxtube 1.5.....
Di se ti filmici nalaze? Trazim po var-u ali 0 bodova
jailbreak/restore pitanje.
dakle, da od-jailbreakam telefon dovoljno je u itunesima napraviti što? samo update na zadnju verziju firmwarea? što ako nemam backup, hoće li mi onda izbrisati imenik i smsove?
što uopće jailbreakani ajfon napravi sam sebi kod updatea?
trebaš prvo reć jel imaš otključan iphone ili koristiš t-mobile. ako ti ne treba mogućnost otključavanja onda ugasi mob, drži home tipku i ukopčaj ga u komp da dođe u restore mode, i klikni restore. I da, tako ćeš izgubit sve podatke. backup ti ionako ne bi pomogao jer ako želiš vratit backup s jailbreakanog iphonea na obični to ne prolazi baš.
da je otključan, rekao bih ;)
ne treba mi otključan mob. situacija je jednostavna: imam verziju 2.2.1, jailbreakanu. hoću napraviti update. čitao sam okolo, ekipa sugerira napraviti backup, eventualno vratiti na tvorničke postavke, napraviti restore backupa i onda upgrade.
koji je pravi, bezbolan način (čitaj: koji će mi zadržati kontakte i smsove, za ostalo me boli dupe)?
.... dočim drugi kažu da se može samo i apdejtat, da to jednostavno odbrejka telefon i bok.
hm.
iskustva?
Pa, da- napravio update ili restore- "od-jailbreakati" če se.
Samo, s updateom ćeš dobiti još par korisnih stvarčica.
(naravno, govorimo o updateu ili restoreu pomoću iTunesa- čisti restore ili update).
Kontakti i SMS:
Kontakti- sinkroniziraš ih sa Windows Address Book (ili što već koristiš) i poslije ih sinkroniziraš s "novim" iPhoneom.
SMS- nisam siguran, ali mislim da bi običan backup trebao raditi.
ne koristim ništa za sinkroniziranje kontakata sa ajfonom. ali, zar se ne bekapiraju isti sa, jel, backupom?
Ma, da...
Mislio sam da sam negdje vidio da backup možda ne radi sa novijom verzijom softwarea, tj. s a starije na noviju.
Ali, dalje sam gledao i vidim da bi trebalo raditi.
onda napravi backup, ali obriši sve aplikacije prije toga.
Da li se mogu prebaciti pdf datoteke sa kompa na iphone?
Da.
Imaš dosta PDF readera koji imaju opciju da FTP- om prebaciš datoteke na iPhone.
Ja koristim Good Reader- jer ima najbolji zoom, a ti nađi koji ti se sviđa (ima i besplatnih, naravno).
Hvala :)
Kako omoguciti MMS na 2G iphoneu?
Malo sam trazio po netu i nasao:
http://forum.lowyat.net/topic/1077183
http://forum.lowyat.net/topic/1077183/+220
http://mytriniphone.com/blog/2009/06...to-iphone-2gs/
Ali ne mogu naci aplikaciju ActivateMMS2G preko cydie.To je besplatna aplikacija?Ima netko iskustva s tim? :hm:
Kako se naplacuju MMS,pojedinacno/uobicajeno ili preko "mobilne podatkovne mreze"?
Dali nekome radi mms na iphonu 3G soft 3.0.1. mreža VIPnet (pretplata) bez dodatnih apčlikacija swirlymms i sl. kupjen u t-mobileu i otključan preko cydie?
1. Isprika ako je negdje bilo slično pitanje, pokušavao sam sa tražilicom i nisam uspio.
Dakle: Dali se na iPhone može postaviti(instalirati) Garmin navigacija kao kod simbian mobitela, i ako može nekakav link na tutorial ili slično
Hvala :drink:
Zna li netko kako se iz hystorija na iphonu pozivi bišu pojedinačno
bok !!!
Zanima me da li kada nesto skidam preko PROGRAMA INSTALLOUS-a npr neku aplikaciju i pise 0.99 dolara, da li ce to meni naplatit ili to nema veze ???
normalno iphone je jailbreak...
ispričavam se na ovom glupom i vjerovatno već ponavljanom pitanju ali moram:
Radi li novi 3gs sa tele2 karticom?
Hoce li mi ko reci zasto mi telefon secka vezu pri razgovoru?? 3G poz.
Neće, bez brige...
To je samo "informativno".
Npr. svidi ti se aplikacija i tamo vidiš da košta 0.99$ i misliš da to nije puno za tako dobru aplikaciju- pa je kupiš.
Ili aplikacija je osrednja, a košta 9.99$- pa vidiš da nije vrijedna.
Inače, Installous se (kao :notooth:) koristi da isprobaš aplikaciju.
Da ne daš 10$ za nešto što ti je bezveze kada isprobaš (a nema lite verzija da vidiš kakva je aplikacija).
kako onemogućit iphonu da se spaja na mobilni internet? Skinio mi je 20kna danas jer sam probao učitat sliku tamo gdje nema wirelessa. :(
I ona ikonica kraj mrežnog operatera 3g sad se pretvorila u kružić. Jel to znači da tu nema 3ga ili? HVALA
Naravno, staviš u željeni format i ubaciš u iTunes. Sinkroniziraš i na mobitelu su.= Citat =:
Opet pitanje?
Dali je te filmice moguce staviti u ipod pod video mapu... I di se u opce nalazi ipod mapa
Preko iPhonea odeš na iphonenodata.com i instaliraš noedge3g profil.= Citat =:
kako onemogućit iphonu da se spaja na mobilni internet? Skinio mi je 20kna danas jer sam probao učitat sliku tamo gdje nema wirelessa.
WiFi će raditi normalno, samo se iPhone više neće spajati bezveze na onaj skupi internet.
Ako ti kada zatreba "običan" (ne WiFi) internet- makneš profil.
Da, to znači da sada možeš surfati samo po GPRS- u.= Citat =:
I ona ikonica kraj mrežnog operatera 3g sad se pretvorila u kružić. Jel to znači da tu nema 3ga ili?
Nemaš signal 3G mreže.
A, i onako ti ne treba 3G ako ne želiš da ide bezveze na internet.
Da, da...= Citat =:
znaci mogu skidati bez problema !? besplatno...
Hoćeš još jednom pitati? :p
Di bi covjek to naso kod nas http://www.griffintechnology.com/pro...universal-plus
Instalira sam profil i kreten opet skida mailove nekako :( Stoji onaj kružić, a ne 3G i opet on po svome. Kako opće maknit onih 100 tisuća mailova šta sam ih dosada primio u gmailu a da ih ne brišem orginalno sa gmail stranice? On kako god koji izbrišem učita novi šta mi naravno ne treba.
Ugasi EDGE, i u Settings> Mail, Contacts, Calendar> Fetch New Data> isključiš Push, Fetch odabereš Manually.
A da makneš gomilu mailova, mislim da imaš samo dvije opcije:
1) Odlogiraš se iz računa, pa se logiraš kada ti zaterba
2) U Settings> Mail, Contacts, Calendar> kod Mail> Show> 25 Recent Messages
upisi u safari unlockit.co.nz i spoji se.
koliko se sjecam,ne moras nista instalirati samo se spojis.
ili pod network internet data(to je u setings pa general) u APN upises DISABLED,ali ovo ne funkcionira uvijek. :hm:
Javi jel pomoglo :gimmebeer:
Jel netko zna kako dock staviti gore,da bude tocno ispod status bara?
...opet ja :smart:
PITANJE : danas sam instalirao program SKYPE i moj prijatelj isto, i probali smo nazvati jedan drugoga i radi dobro, ALI MENE ZANIMA DA LI JE TO STVARNO BESPLATNO (znam da trosi internet promet) ???????????
Besplatna je komunikacija "s programa na program" (tj. između dva kompjutera/ mobitela s instaliranim Skypeom). Naplaćuje se ako želiš zvati npr. sa mobitela (Skypea na mobitelu) nekoga izravno na kućni (ili mobitel)- znači da on nema veze sa Skypeom. Jednostavnije rečeno- "Skype to Skype" je besplatno, a "Skype to biloštodrugo" (;D) nije besplatno. Ali, za to moraš prije "kupiti" minute, tako da nema nočekivanih troškova. :)
pitanja
kad stavim vWallpaper, odredeno vrijeme radi super al nakon nekog vremena mi se video smrzne i to je to, ili ponovo pokrenuti winterboard ili mob.
sof. 3.1.2 (7D11)
modem 05.11.07
blackra1n
blacksn0w
kad skinem sa appolousa gymgoal ili kaj drugo bilo koju verziju na kraju kod instalacije mi napise
"Unable to find executable"
EDIT:
evo i slike
http://i38.tinypic.com/4tps7k.png
1. ukljucio iPhone i spojio se na iTunes
2. stisnio Restore
3. sada se pravi restore po 1000 put ali dobro
4. evo zavrsio restore sad mi se na fonu pokazao USB kabal i gore znakic da ga spojim sa iTunsom......i pise mi: Slide fo emergency
5.Na iTunsu mi pise: The SIM card inserted in this Iphone does not appear to be supported
6. izlazim iz iTunsa i zatvaram sve programe (iPodService, AppleMobileDevice) i iskljucio sam iPhone i USB cabal
7. sad ukljucujem fon i usb i pokrecem Blackra1n i Make it Ra1n
8. eo pokazao se onaj lik i poruka za doniranje
9. reboota se sam fon (prikopcan je jos uvijek sa usb-om)
10. i zavrsio je JB, ( dalje je spojen usb sa laptopom)
11. spajam se na Wi-Fi mrezu
12. pokrecem sad ikonicu na fonu Blackra1n i instaliram prvo Cydiu
13. zavrsila instalacija cydie sad mi se instalira sn0w
14. instalirao se sn0w i opet nema J*****G signala tj GSM mreze
....I DA, CIJELO VRIJEME JE BILA SIM KARTICA U FONU I CIJELO VRIJEME JE BIO PRIKOPCAN USB CABLOM
zakaj restore?
ja sam sa 3.0 napravil normalno update preko itunesa samo sam stavio tmobile karticu
kad se napravio udate skinuo blackra1n.exe pokrenuo
instalirao blackra1n, rock i cydiu stavio rele2 i radi
samo me installous muci
nikakav restore, a bio sam jb i unlock na 3.0
jedino sam napravil sync imenika i ostalog
Ima i update 2.0.4 koji radi na "clean"
nisam znaš di da stavim pa sam ovdje odlučio
navodno se širi neki virus po jailbrejkanim iphonima i koristi defaultnu SSH šifru. preporuča se da korisnici promijene šifru
Code:As you may have read on other sites a new virus is spreading on the jailbroken iPhones. The virus uses the default password in SSH to take over the phone, but there is a simple way to prevent the virus to take over the phone and it is by changing the default code for SSH
Just follow these simple steps to change the default SSH password:
1. Install the “Mobile Terminal” through Cydia
2. Run Mobile Terminal and type “su root” (press “enter”)
3. Enter the password, which is “alpine” as the default (hit “Enter”)
4. Type “passwd” (press “enter”)
5. Confirm password twice (to confirm with “enter”)
6. Done
zanima me moze li se u kojoj od "navigation"aplikacija izabrati samo hrvatska(ili obrisati ostale zemlje) tako da mi zauzima manje prostora na disku. nema smisla gubit 1gb na navigaciju jer sadrzi karte francuske, ukrajine itd, a ja putujem samo hrvatskom, ponekad bosnom.
Ovak,stari mi ima ipgone 3g pa ovo mozemo nazvati pitanje iz usluge.....
razbio mu se case s prednje strane di je ekran. Kakve su mogucnosti kupnje novoga casea i gdje zamjeniti to?
Unaprijed hvala
potraži na MACKORISNIKU korisnika Tomm. on se bavi time i odlično to radi
jedno pitanje,,pošto baš ne koristim mms tek sam sad instalirao swirly mms i sad mi gore pokraj postotka baterije stoji neko malo slovo "m"
jel to sad stalno stoji ili treba nesto napravit,,,
riječ je o iphonu 3gs 3.1.2.
molim pomoc ! kupio sam iphone 3gs jucer ,nadogradio jb 3.1.2 , instaliro cydia , preko cydia instaliro installous, odem na appulous.us ali nikako da udjem na server,
1. trazi odgovor kojeg neznam.
- trebam navigaciju- navigo pokusao sam sa torentom ali nisam uspio preko foruma shvatio sam da je najbolje preko appulous
- problem imam sa bluetooth, instaliri sa cydia ( system-ibluetooth-prilikom pokretanja izbacuje error
ibluetooth ne radi na 3gs-u a troll bridge na appulo.us trenutno nije u funkciji pa možeš skinut bez da upisuješ išta, iako trenutno na appluo ne vidim nijednu verziju navigona koja bi ti mogla dobro doć jer ova označena kao europe je samo rumunjska karta.
jel postoji kakav bluetooth za 3gs ili bar naznaka da ce ga biti???
ni jedno ni drugo. MeDevil već dugo radi na poboljšanoj verziji trenutnog ibluetootha ali nigdje nije spominjao 3gs. Može bit da je to samo zato što zadnji put kad je stavio ikakvu obavijest je bilo prije izlaska 3gsa
znaci da zasada bluetooth za 3gs neradi
imam iphon 3gs 16gb. napravio JB i unlock kad pokrenem ifun box tamo mi pise da uredjaj mora biti JB da bi mogao u potpunosti pristupiti uredjaju??
jel se jos kome to dogodilo i ako ima kakvo rijesenje???
Mislim da iFunBox ne radi na 3GS-u.
Kupio sam iphone 3GS na T-com pretplatu, 3.1.2 verzija i sad bih ga jailbreako i otključao pomoćo blackra1n-a. Zanima me treba li prije toga aktivirati telefon preko itunesa s 098 karticom u njemu ili se odmah može odkodiravat, tj. ako i ne treba aktivacija da li ju je ipak poželjno napraviti?
Pomoć, ne želim iz principa platit, a ne bi ga htio ni s.ebat!
Evo ja sam novi korisnik Iphone-a, napravio sam jail break, sada me interesira ima li kakav tutorijal za instaliranje navigacije i linkovi gdje se navigacija i karta mogu skinuti.
Hvala!
Kupio sam JB 3GS s 3.1.2. softom,ali ja nemam ikonice od itunesa,safaria,you tuba sto vidim da ostali telefoni imaju.Imam ikonicu cydie i probao sam skinuti nesto iz njene ponude ali nije islo.
Wi fi mi isto ne radi...
Spojio sam se na itunese i skinuo skype i jos par stvari ali ih ne uspijevam instalirati na iphone,prozor s aplikacijama u itunesu mi je zamrznut,vidim ikonice od skinutih stvari tamo ali nista ne mogu napraviti s njima...
Ima li tko ideju sto je problem i sto bih trebao napraviti?
Hvala
e imam jedno pitanje mozda glupo jer se ne kuzim u iphones ali me zanima,imam neke kombinacije i mislin uzet iphone3gs preko tcoma "na crno" pod ruku jel e sad dali su njihovi svi mobiteli zakljucani?ili to tcom zakljucava?to je jedno a drugo ako su vec zakljucani posto ja nisam na tmobile nego JUNETINA2 zanima me kada se napravi taj unlock i jailbrake stalno nesto govore kao ako nadogradis soft da se ponistava unlock i onda ne radi na druge mreze pa me zanima dali on automatski radi update softa ili kao sto je na nokia ako hoces napravis upgrade ako neces ostanes na tome i koristis ga kako te volja hvala decki :)
Oni kupljeni u Hrvatskpj, znači kod T- coma su zaključani. Mislim, možeš kupiti otključani na sve mreže za kojih 6000 kuna u T- mobileu, ali ne znam da je itko tako kupio... :D
Uglavnom, update miče jailbreak i unlock. Ali ne radi update "na silu"- već pita, tako da nemaš brige :)
i da ja bi ga mogao nabavit mislim oko 3500kn danas ce mi frend javit cijenu tako da nece bit 6000kn
Imam par pitanja, pošto kupujem 3GS znaci dobijem ga zakljucanog na t-mobile mrezu, a pošto cu koristiti neke druge mreze trebao bi ga unlockati, e sada da bi ga otkljucao on mora biti aktiviran, znači moram ga aktivirati sa t-mobile karticom u sebi, napraviti unlock i onda slobodno druge kartice, ili to nekako drukčije funkcionira, naravno napraviti cu i JB kasnije, i još nesto, mobitel nije limitran trenutno za unlock onom nekom verzijom basebanda posto je za to izasao onaj unlocker novi jelda, znaci ne moram se brinuti da mi to ne uspije mozda ? e tako hvala unaprijed !
ok hvala, sve mi je jasno, i jos nesto koji OS se preporuca za najbolje rezultate, windows XP sp3 ili nesto drugo, Win7 mi trenutno nije dostupan !