A ne razumijem što vam sad toliko znači taj 3G kad je promet skup,kad ponude neku podatkovnu tarifu (nadam se 1.6.) onda će biti važno ima li 3G-a ili nema ;)
Printable View
A ne razumijem što vam sad toliko znači taj 3G kad je promet skup,kad ponude neku podatkovnu tarifu (nadam se 1.6.) onda će biti važno ima li 3G-a ili nema ;)
Pa bolje da sad stave mrežu u promet i sve ispitaju nego da kasnije čačkaju kad ljudima bude trebalo.
@magic_ri: Istina, opet je zadnja dva dana 3G s nama.
@Sniper: Pa radi MMSa koji je free do 1.6, puno mi je draze kad moram cekati desetak sekudni nego minutu za poslati ga.
3G proradio i u Karlovcu!
Mms sa slikom pošalje za nekoliko sekundi. Oduševljen sam (dok je još besplatno)!
3G radi naravno i u Zadru! :hrv:
Danas sam na svom K850 primjetio da mi unutar onog znakića u kojem mi je prije pisalo 3G pojavilo H, što pretpostavljam da označava HSPDA :) :wow:
Pa evo da pitam je li još tko primjetio ili je to bilo samo meni slučajno :D?
Cuo sam i ja da u nekim dijelovima grada radi HSDPA no ne mogu provjeriti jer nemam takav mob :)
Evo konačno i karte pokrivenosti GSM/UMTS/HSPA na njihovim stranicama, dosta je detaljna:
http://www.tele2.hr/mobilni_internet_pokrivenost.html
U Labinu ali u ostalim Istarskim gradovima več duže vrijeme imamo 3G signal sa Tele2 mreže...cjela je Istra pokrivena sa kvalitetnim Tele2 signalom,ne razumijem priče o roamingu sa T-mobileom,ok taj roaming vrijedi na malom podrucju Republike Hrvatske di nema isključivo Tele2 signala...
Vrijedi na cijelom području RH osim Zagreba...
Nisam isprobao ali ne vjerujem da na auto cesti Zagreb Split nema roaminga.Nama mi smisla...Oni imaju roaming za cijelu RH osim Zagreba.
Pa ima, samo kako će rasti pokrivenost signalom Tele2, tako će se mobitel sve manje prebacivati na T-Mobile, do konačnog pokrivanja cijele HR (nadam se...)...
Opet brkate taj roaming....roaming sa T-Mobilom odnosi se iskljucivo na pozive i prijenos podataka tamo di nema Tele2 mreže....šta se tiče 3g signala on ide iskljucivo i smo preko Tele2 mreže....npr koristim usb mobilni internet koji ne radi na roamingu nego samo na matičnoj mreži(Tele2)....i radi savršeno dobro....dosta vas nije upoznato na nacin kako funkcionira mreža!;D....a i sve vam pise na njihovim službenim web stranicama!!!!
naravno da vrijedi na području di nema tele2 signala ali ta podrucja i nisu tako velika....sva veca mjesta gradovi su pokriveni signalom Tele2 bilo 2G ili 3G....kao i svi autoputevi i ceste....sve ovo o pokrivenosti pocelo je biti smjesno,ispada da upopce nemaju svoju mrezu....
http://www.speedtest.net/result/567596578.png evo testirano na 3g mobilnome internetu Tele2....Labin Istra....u vecim mjestima brzina ide i do 5 mbita...provjereno!!!
Zanima me jedna stvar u vezi Tele2 mreze koja mi nikako neide u glavu.
Ovako, imam Sony Ericsson P1i koji ima UMTS i uredno mi radi na podrucju Rijeke (3G signal).
Inače živim na Grobniku, i po Tele2 karti pokrivenosti i tu postoji UMTS i HSPA pokrivenost. I to je stvarno tako, jer moja Tele2 kartica u Sony Ericsson W995 mobitelu lovi i UMTS (3G ikona) i HSPA (H ikona) na Grobniku (pun signal).
No moj P1i, na Grobniku, nema 3G signal (za razliku od Rijeke gdje ga uredno ima svugdje).
Svjestan sam cinjenice da W995 ima UMTS i HSPA, a P1i samo UMTS, ali kako je moguce da nemam obican UMTS na Grobniku na P1i?
Nije li HSPA samo "nadogradnja" na UMTS (kao sto je i EDGE "nadogradnja" na GPRS) i nebi li na P1i trebao imati UMTS i doma?
Molim za objasnjenje.
Na GSM areni kaže da P1i ima na frekvencijske opsege GSM 900/1800/1900 i UMTS 2100
dok W995 ima GSM 900/1800/1900 i HSDPA 900/2100
Ako odašiljač u Rijeci ima HSDPA na 2100, onda je u redu na oba mobitela, a ako je na Grobniku HSDPA 900, onda ga P1i ne vidi već se spaja na GSM signal.
TELE2 brzina neta na www.mobilespeedtest.com
testirano na preko OPERE koji je instalirana u mobitelu radi se o SE V640i
podrucje Zagreb
brzina 3902kbps
sad je ludilo surfati na mobitelu prek OPERE, toliki mi je ADSL kod T-com :jump:
Nalov teme promijenjen.