Kako se ne bi znalo kad solazi u Hrvatsku. U 7 mjesecu, čak je i datum poznat, ali ga sad napamet neznam.
Printable View
Kako se ne bi znalo kad solazi u Hrvatsku. U 7 mjesecu, čak je i datum poznat, ali ga sad napamet neznam.
@bluedevil
da to je dvosjekli mač, ako budem čekao a oni ga ne uvrste u ponudu popušio sam xD
@god's servant
znam ja kad dolazi, ali je pitanje dostupnosti u t-mobile ponudi zamjena za bodove
Pardon.
Da ti dam jedno svoje mišljenje; novi 3Gs bi sigurno trebalo pričekati jer kupovati sada iPhone 3G kada se zna da novi model izlazi za mjesec dana je pomalo glupo :( imam osjećaj da bi se poslije tukao u glavu - Zašto?
@ zaak: to nije vjerojatno nego sigurno. Na žalost.
AT&T ga daje za $199 u nekoj od tarifa, k vragu. Košta ko fasl pive i još malo... Ali kod nas, vjerojatno bubreg i dva zdrava oka. Doći će, pa će bit preskup, pa će cijena lagano padati, i kad omjer bude pogodan, onda bih ga i ja kupio. A do tada imam 3G, i ništa mu ne fali. Prodat ću ga, vratit dio para (mada sam ga uzeo za 400 kuna, tako da ću to ziher dobit za njega i za godinu dana) i dodat za novi - kao i sa svakim drugim do sada.
da, a mogo bi onda 3g uzet, jedino neznam kako rješit internet, iPhone opcija (75kn 512MB) je dosta skupa u odnosu na konkurente
Iskreno po svemu sto citam o 3GS verziji cini mi se da nije neka strasna razlika. pogotovo ako pretpostavimo da ce GS biti u pocetku jako skup
onda ti se krivo cini iskreno receno :)
prvo bolja kamera sa autofokusom koj reagira na Touch i video snimanjem i editiranje videa, Jaci i noviji procesor, 256MB ram memorije, jaca baterija
to su sve stavke za koje bi se odma odlucio za 3Gs a da nemam model prije njega tako da ako netko nema predhodnika a zeli iPhone svakako bi mu preporucio nek sacega cijene od T-Coma pa da onda odluci :)
Ma sve to stoji o izmjenama na novome modelu. Ali to mi je vise kao redizajn a ne novi model. Naravno ako odvagnemo koliko je sadasnji povoljan u T mobile a uz pretpostavku da ce GS biti daleko skuplji.
Nekako mi se cini da 3G moze zadovoljiti veliku vecinu korisnika
kupi preko oglasnika 3G-a za sad ili čak 2G. Poslije ga prodaj i kupi 3Gs i iskoristi bodove.
Ja znam, da bi ja odhebo sve te bodove i od Mudrinića ne bi kupio ništa. Samo oglasnik i to sa garancijom.
I takav će te ispasti jeftiniji nego kod Ivice. Ako sumnjaš, vidjet ćeš...
nego ljudi, proslo vec cca 36h od moga pokusaja za aktivaciju ali "confirmation mail" ne stize :(
Gdje ti stize mail? Da nije u SPAM folderu?!
zvao sam danas T mobile i vrlo ljubazna djelatnica iz tehnicke podrske za iPhone kaze da se strpim jos 12-24hcca jer je OS 3.0 napravio laganu pomutnju... ;)
mogu li kako deinstalirati neke aplikacije koje su tvornicki postavljene?
npr: zelio bih maknuti you tube i stocks
I ja - barem Stocks ;)
Ne ide, ove "built-in" se ne miču, barem ne na legalan način. Može se preko nekih programčića maknuti, ali nema official way.
Mislim da je jedna od tih unofficial bila iFunBox, ako se ne varam, ali ima ih još...
pa napravite da vam je zadnji page za najslabije koristene aplikacije, ne vidim di je problem.
ili kako da im promijenim mjesto ako je moguce
pa samo dugo držiš prstom na nju dok se ne počne trest od straha. onda možeš bilo koju ikonicu micat gdje god hoćeš i iz tog moda za uređivanje izalziš sa home buttonom
Ili instalirate BossPref i sakrijete ih.
Pošto ne možete staviti zabranu (restriction), može na youtube.
Ima li Iphone 3g opciju prepoznavanja rukopisa??
Može li se s Iphoneom koristiti neki stylus - na primjer za pisanje ako ima prepoznavanje rukopisa???
Imaš stylus, ali ja nisam vidio handwriting recognition...
nema recognition ali možeš koristit writepad, besplatan je u appstoreu i on prepoznaje rukopis i to vrlo dobro, a onda copy/paste u poruku il gdje ti već treba. Nespretno u svakom slučaju
Ok puno hvala.... ma nije bitno to sto nema prepoznavanja rukopisa nije mi to ni potrebno a i stylus mi bas nije potreban kada kažu da je ekran odličan ali ipak dobro je znati.... HVALA
Ne znam da li je bilo već sličnih problema, ali eto smatram da je ovo prikladna tema.
1) Naime prije mjesec dana sam kupio iPhone uz produženje ugovora na 24mj, i odmah prvi račun me zaprepastio. Došla je normalna cifra za pozive i poruke, ali su me oderali za 1500kn prijenosa podataka!!!
2) Sad, ja čisto da napomenem, kad god sam išao na net, koristio sam wifi. Zanima me kako je došlo do tolike cifre???
Čak ni to kad sam koristio wifi, nisam toliko puno prometa napravio da je moglo toliko izać.
3) Ima li negdje kao u 'normalnim' mobitelima da ja jednostavno obrišem te postavke za GPRS (kao što sam npr. napravio u 5800) i jednostavno da se ne može konektat osim wifi?
4) I još, što mi preporučujete da napravim u vezi T-lopova? Mogu li nekako raskinuti ugovor pozivajući se na ovu pljačku s obzirom da više ne želim biti njihov član.
Unaprijed hvala na savjetima.
1) Česta pogreška kupaca iPhonea
2) 100kb = 5 kuna, tako da nije problem "nabrati" 1500 kuna
3) Ima, odeš preko mobitela na http://iphonenodata.com/ i tamo instaliraš profil koji onemogućuje spajanje na internet (osim, naravno, putem wifi- a)
4) Plati račun. Ako ne platiš, stiže tužba, ovrha i tko zna što sve još. Raskinuti ne možeš, jer si 99% napravio taj promet, a i raskidanjem ugovora moraš platiti pretplatu za sve preostale mjesece (i, naravno, sva dugovanja).
Tako da nemaš baš puno izbora...
Osim :mad:, ali to neće previše promijeniti stvari :)
a kaj nije morao, ako je produzio ugovor s t-com, dobiti gigu ili dva prometa, ovisno o tarifi?
ako je uzeo na flex,ne
Iphone je JB i otključao sam ga na sve mreže, software je 3.0 a firmware 4.26.08, također imam Cydiu i itunes ali 8.2. Ovako:
1.Prvo da li mogu sa tom verzijom itunesa instalirati crackane apps?
2.Postoji li mogućnost nekakvog spajanja preko GPRS-a ovog moba (koristim vip) i kako da to isklučim? Pošto se spajam samo WIFI?
3.Sa cydie sam pokušao instalirati MMS swirly ali nisam uspio i kako se zove program za zoom na snimanju?
4.Stavio sam program Cycorder. Postoji li mogućnost prebacivanja tih videosnimaka na comp?
1. Ja mogu :), pa vjerujem da ćeš i ti moći
2. Preko iPhonea odi na http://iphonenodata.com/ i instaliraj profil
3. Camerazoom se zvao, ali meni nije radio na 3.0
4. Postoji, snimke se nalaze u /private/var/mobile/Media/Videos
Možeš ih prebaciti pomoći iFunBoxa (s kablom) ili sa WinSCP (preko wifi mreže).
Ok hvala. Ali za ovo drugo pitanje? Reci mi gdje u telefonu mogu vidjet jesu li mi podesene postavke za gprs te ostale za VIP? Jer ako nisu ne bi se trebao spajat preko GPRS-a ako se ne varam??
EDIT: Zasto ne mogu instalirati swirlymms?
Jel moguce Iphone spojiti na običnu Sony liniju koja ima ulaz za USB stick?
1.pitanje...kako da se ulogiram na određeni forum putem iphonea ako mi nick sadrži kvačicu (slovo č)? A na tipkovnici nema interp. znakova...
Držiš prst malo dulje na slovu C dok ti se ne pojavi "izbornik" u kojemu biraš Č (ili neku drugu "varijaciju" slova C).
pomoc
imam dva iphonea 3g
jednoga spojim na itunes i napravim syn. stavim si odredene albume (muzicke)
spojim drugi sa drugim albumima, ali svaki put moram slagati listu albuma ispocetka prilikom syn.
dali je moguce dodavati pojedine albume da ostali nemoraju biti u itunes-u ?
kod mene ga nema pa ti govori sto hoces.
;D
Ima, ima...
Ako imaš 3.0 software- imaš i MMS.
Uđeš kao da pišeš poruku i lijevo od polja za upisivanje teksta imaš okruglu ikonu u kojoj je kamera.
Stisneš na tu kameru i ubaciš sliku.
Nešto mi se čudno događa.Baš sam instalirao Navigon,Traffic HR,Easy Wi-fi i još neke aplikacije,ali sam primjetio da se dosta zagrijava i neće puniti bateriju,odnosno brzo se prazni.Resetirao sam ga,ali opet isto.Kad sam ih izbrisao,sve je opet bilo u redu.
Imam instalirano puno aplikacija i sve radi Ok,a sličan sam problem imao i kad sam instalirao NFS Undercover i Asphalt pa sam ih morao obrisati.Ima li neko sličan problem?
ja nisam htio đejlbrejkat ajfon,jer sam mislio da se gubi garancija i sve to..tako da to nisam uopce proucavao niti nista..
sad mi frend kaze da se ne gubi i da besplatno mogu imati sve igre,programe i sve to iz app ducana,ako ga brejkam??to istina??
Pa naravno,ja imam brdo aplikacija sa App storea,a nijednu nisam platio.
Ništa se ne plaća, ubaciš installous repo unutra i peglaj ;)
ljudi kolko je sada cijena ajfona 3g? naravno na burzu mislim :D
Vise manje nazalost isto
8gb novi najcesce 2200kn
mene najvise zanima jedna stvar: SMS,kak to ide kod iphona? jel tesko napisat dugu poruku,dal se "tesko" dolazi do izbornika poruke,jel ima brojac poruka,i tak do..uglavnom kak bi ocjenili smsanje kod njega..
Kada se naučiš- nije teško.
Staviš si poruke u dock i dostupne su ti uvijek jednim pritiskom.
Tada su ti prikazani svi razgovori (kao na MSN- u, vidiš ime osobe i onda kako je išao tijek poruka, meni je to baš fora).
Ako želiš novu poruku, samo stinseš gore u uglu ikonu za novu poruku (kada si ušao u poruke) i pišeš.
Meni je SMS- anje super napravljeno, ti "razgovori" kao na MSN- u su mi super detalj.
Evo ja imam par pitanja:
1) Imam na dva kompa instaliran iTunes i koristim oba dva, danas sam na jednom prebacio 2GB pjesama, ako sad spojiom mob na drugi oce mi izbrisat pjesme s iPhona ukoliko napravim sync a u tom iTunes-u nisam dodao pjesme tako isto i s aplikacijama?
2) dali postoji neki drugi nacin za prebacivanje pjesama na iPhone i koji je nabolji player za iPhone?
3) Jel ima neka aplikacija da mi omoguci spremanje kontakata iz imenika na sim karticu?
Za sad samo to :-)
Jedno pitanjce vezano za jailbreak pomocu purpleraina....
nakon sto se skine taj mali programcic i sve se to lijepo pokrene, treba li PC net vezu ili taj mali program sve sam odradi, pa ti pokrenes freeze u iPhoneu....itd...
Netreba veza na internet.
jedno pitanje posto sam nov u iphonu. Vidim da je izasla nova verzija softwera 3.0.1 e sada ja imam 3.0.0 i jelbreikan iphone i sve radi savrseno dali cu nadogradnjom ponovo morati jelbreikati ili ce mi sve ostati kao do sada. Hvala
Morati ćeš ponovno :)
ja cu ostaviti na 3.0.0. odlicno mi radi neda mi se nanovo sve mada nisam imao nikakvih problema pri prvom
Postoji programcic "SMS COUNTER" za brojanje poruka i super je. Nego zanima me koja je razlika izmedju 3.0 i 3.1. Isplati li se upgrade tj.ponovno JB??
Htjela bih prebaciti divx filmove sa kompa tj. cd-a na iphone da ih mogu gledati...može mi netko objasniti postupak kako se to radi please?
http://www.videora.com/en-us/Converter/iPhone/
......mislim.........valjda!
Basically da: konvertiraš film u iPhone-kompatibilan format s nekim od brdo toolova (čak dosta ih je freeware) --> google: free iPhone video converter
Onda taj filmić drag-drop u iTunese, pa spojiš iPhone, odeš na tab s filmovima (na iPhonu) i odabereš koje hoćeš syncati, i klikneš SYNC.
a titlovi? :)
mene zanima kako se registrirati na appstore bez broja kreditne kartice ?? tnx
otvori itunes i prije svakog pokušaja za reg odi na neku free app i stisni da ju kupiš. Onda će ti ponuditi registraciju u kojoj ćeš moći odabrati opciju bez kreditne kartice
evo konvertirala sam film u format koji podržava iphone i sad je film kad otvorim iTunese pod Library-Movies...ali kako da ga smjestim u Iphone? Sync sam napravila, ali nema ga u mobu, ne kužim kako? Trebao bi biti pod iPod Videos jel tako? Kako da ga prebacim u phone?
Skužila sam, sve ok.
E ovak stari ce kupit iphone 3gs uz produljenje ugovora flex bla bla... i dat ce ga meni, e sad imam nekoliko pitanja:
1. dali ja mogu bez problema stavit svoju simpa karticu i da sve radi normalno? 2. stari je danas bio u t-ducanu u shoping centru precko i tamo mu je gospodja rekla da se prvo mora "narucit" iphone iz glavnog t-centra tj. da se mora otic tamo i predbiljezit tak nes, kaj nemre se to sam otic u neki od malo vecih t-ducana sklopit ugovor dobit mob i to je to kao kad je burazu kupovao xm 5800? Pa ako neko moze objasnit to sve di se mora to otic i kolko se mora cekat?
neki su cekali do 2-3 tjedna, ali to ti nista ne znaci, sve zavisi kad dolazi nova posljika.
nema ih na lageru, zato se moras predbiljeziti.
simpa kartica ce ti najnormalnije raditi.
Dobri ljudi pozdrav,
Možda se već ovdje pisalo ali ja nažalost ne mogu naći pa molim pomoć...
do sada sam imao Nokie razne (zadnja N96) pa se sada malo mučim sa Iphone trikovima...
Dakle imam Iphone 32 gb , kupljen u tmob. i tamo otključan...
uredno sam se prijavio i skidam sve aplikacije preko Itunesa...
Dakle problem ja da nikako ne mogu koristiti funkciju Sync na Itunesu???
Muziku sam sa kompa nekako ubacio, filmove takodjer, međutim ne mogu
prebaciti neke aplikacije koje sam skinu sa i tunesa na komp...
također nisam uspio sync-ati kontakte sa kompa...
malo mi je bezveze davati novce za MOBILE ME...
Pls pomoć, neznam da li nešto krivo radim , uglavnom to je sve kod nokie puuuuuuuuuuno jednostavnije....
ej ljudi pozdrav...
imam i ja par pitanja u vezi iphonea... potšo sam novi na jabuci
sve sam uspješno napravil jb, unlock, radi tele2
1. jel zna ko točne postavke za tele2 mms, wap radi
2. moguce spojit iphone na komp i stavit par dokumenata, tipa pdf-a i worda, bez da moram na net (ko usb stick) il stavit koji .avi film pa kod frenda pogledat ili sl.
3. kako poslat skupni sms (više primaoca) a da nije mms
@ brAngel
1. imaš s ljeve strane library, pogledaj dal su ti aplikacije u nutra
2. klikneš dolje na iphone, prošećeš skroz desno do aplikacija i označiš kaj očeš, očeš sve il samo jednu
3. ako nemaš u library-u alikaciju nego na kompu, jednostavno klikneš u ljevom kutu itunes-a, file, add, i sad kaj očeš file ili folder
4. za kontakte (tako sam ja napravio sa omnie hd), priključio stari mob. u komp. u postavkama sinkronizacije odabrao outlook za sve, malo u outlooku sve ispravio dodao par mailova, slikica itd. (pogotovo kvačice) i to je to... napravio sync na iphone
nadam se da sam ti pomogo - i ja sam novi, evo svega dva dana ga imam al sam prezadovoljan
malo je razilka sa symbiana na jabuku al u redu je
i kamera je čist solidna (iPhone 3GS)
1. jel zna ko točne postavke za tele2 mms, wap radi
1. Tele2 pretplatnici
Naziv profila: Tele2 WAP
Početna stranica: http://wap.tele2.hr
APN: internet.tele2.hr
Proxy: 130.244.196.090
Naziv profila: Tele2 MMS
Server poruka: http://mmsc.tele2.hr
APN: mms.tele2.hr
Proxy: 193.012.040.066
2. Tele2 "bla bla" korisnici
Naziv profila: Tele2 WAP
Početna stranica: http://wap.tele2.hr
APN: wap.tele2.hr
Proxy: 130.244.196.090
Naziv profila: Tele2 MMS
Server poruka: http://mmsc.tele2.hr
APN: wap.tele2.hr
Proxy: 193.012.040.066
2. moguce spojit iphone na komp i stavit par dokumenata, tipa pdf-a i worda, bez da moram na net (ko usb stick) il stavit koji .avi film pa kod frenda pogledat ili sl.
Program iFunBox
3. kako poslat skupni sms (više primaoca) a da nije mms
Ako imaš 3.0 OS, kada otvoriš pisanje poruke jednostavno u polje primatelja upišeš jednog, pa drugog... (ili stisneš + pa biraš iz imenika).
Probao sam sve moguče kombinacije i mms na tele2 pretplati nikako ne radi!
upravo sam probao... nejde...
wap radi al mms ne...
možda je potrebno i ovo ostalo:
Maksimalna veličina MMS poruke i
MMs UA Prof URL
ovaj ifunbox znači treba instalirati na računala s kojima oču raditi?!
a nešto tipa kad dođem kod frenda koji nema neta nema ničega al ima jedan zanimljiv podatak na officeu, i nema cd, nema usba, ništa, samo moj iphone...
imao sam na omniji i ostalim symbian uređajima da ga komp. automatski prepozna i radiš kaj očeš, staviš slike, dokumente, muziku pa i .exe fileove (primjer: taj ifunbox.exe i pokreneš ga na drugom kompu i radiš ssh na njemu)... tu toga nema?!
jedno pitanje vezano za iphon navigacije, zanima me vase misljenje koja je najbolja po vama!!
ja koristim navigon i u potpunosti zadovoljava moje uvjete..
aha zapel sam
piatanjce
instaliral sam atube za skidanje videa na jutubu
eeeee, sad bi ja taj video probal nac pomocu ifile da ga mogu premjestit npr. u download jer mi samo jedan filmić može biti unutra
a?
u čemu može bit samo jedan filmić. Inače za youtube je najbolji mxtube jer ima super opcije i možeš te filmiće odmah i gledat u njemu
Skino sam program aTube za skidanje YouTube fimova
Međutim kada skinem film mogu imat samo jednog
Mogao sam, došo je update i sad mogu imat dva, wow.
Hvala na preporuci za mxtube, idem odmah probati.
Jel zna možda itko dal je moguće koristit iPhone kao eksterni disk bez instaliranja bilo kakvi aplikacija na PC, na iPhone slobno.
samo kao wifi disk, šta meni ne znači apsolutno ništa. Za drugi način nisam čuo
Ah, šteta baš mi dobro poslužio kao prijenosni hd
Ovaj mxtube, radi ko vurica
Hvala
Moze pomoc, molim ko zna pomocu kojeg programa mogu citati word na netu, kako otvoriti dokument u novom wordu, treba mi radi ispita na faksu jer neki su u tom formatu pa nemogu otvorit...na iphonu ofkors
Imam par pitanja
iPhone 3G 2.2.1
1. Da li se nakon Jailbreak-a i unlock-a gube sve aplikacije i postavke(postavke
maila i wlana...,slike, muzika...)?
2. Kako napraviti backup iPhone-a (mislim backup svih podataka i postavka
tako da se mogu povratiti na iphone ako nešto pođe po zlu)
3. Kako napraviti upgrade sa 2.2.1. na 3.0.1....pošto iTunes automatski tjera
na 3.1.
zahvaljujem
hm......
1-ne
2-kad god radiš sync s itunes (gledaj gore u traci na vrhu itunes), on prvo radi backup...
3-hm....skini negdje 3.0.1 i onda preko itunes...dfu mod pa klikni restor dok istovremeno držiš tipku shift.......i onda nađi taj 3.0.1 gdje si spremio kad si skinuo....
Imaš Documents to go, ako se ne varam, taj program može Word 2007 otvarati i editirati.
Ili reci profesoru da stavlja u .doc formatu ;D
Da, plaća se- 4,99$
Ali, našao sam besplatni viewer.
Pa probaj s njim.
Pa, da, s njim onda otvoriš.
Odite vas 10 i prijetite mu ;D= Citat =:
hehe tvrdoglav je prof već su mu govorili, kajćeš...
Ili mu pokažite kako da konvertira u doc. (mirnija solucija) :)
A, oprosti, krivi link mi je ostao u clipboardu. :)
Uglavnom, ovaj je pravi (aplikacija se zove Documents 2 free).
A ne može ga netko skinuti, taj DOCX, pa ga otvoriti na računalu, SaveAs DOC, i onda ga mailati okolo? A i prof je kreten, kaj misli da svi moraju imati Office 2k7?
Evo skinula sam taj free program..sam da skuzim jos kak radi :D Ma da ne kuzim kako jedino on stavlja u tom novom wordu, svaki put moram zicat nekog ko ima novi office da mi pogleda...
Zanime me sad nakon sta mi je iphone JB da li iTunes kad radim sinhronizaciju radi i backup i cydia-e i svih aplikacija sta su sad na iPhonu?
Kako sacuvam sadašnji/trenutni backup koji je u itunes-u, odnosno backup koji je jos napravljen dok je na njemu bio firmware 2.2.1. U kojem folderu na PC se sprema backup?
Vidim u iTunes-u Edit/Preference/Device da stoji samo zadnji backup koji se radio pri zadnjoj sinhronizaciji.... da li je moguce tu sacuvati vise backup-ova?
zahvaljujem
iPhone 3G 3.0.1 JB/Unl
isprobaj ovo, za komp http://docx-converter.com/
Ne preporučam ti stavljati backup nakon friške reinstalacije moba. Jer u backupu se nađe svega i svačega, pravog smeća koje ti može raditi probleme s mobom. Inače, cydia ima aplikaciju za backup svojih appova ali i taj se sprema zajedno s kompletnim backupom u iTunes. Jednostavno si napravi popis programa koji su ti potrebni pa ih ponovno na friško skini i instaliraj. A sve ostalo (kontakti, kalendar, SMS...) možeš pospremiti putem SSH na komp i samo vratiti datoteke natrag: http://www.ihackintosh.com/2009/07/m...-contacts-sms/
Malo više gnjavaže naizgled, ali puno bolje rješenje.
pozz imam jedno pitanje, danas mi se na iphonu pokazala brojka 1 u app storeu i odem tamo i ponudi mi update za neku aplikaciju i ja prihvatim.
međutim to je trajalo i ja prekinem taj update i sad mi ostala neka ikona ispod koje pise cekanje i nikako je maknut,,,ako moze neka pomoc!!??
hm...pa najjedostavnije makni tu ikonicu, tj. taj prog. ako ti već netreba.......
završi započeti update ili ukloni aplikaciju sa telefona.
kako misliš da je neće ukolniti, sinkronizirao si sa itunesima i pokušao na računalu ili...?
Zanima me, mislim si nabavljati Iphone za koji tjedan, imam adsl, al neam wlan, nego obicni ruter, e sada kako vidim da se se svodi da svi skidaju sa wifija, odnosno spoji se na kucni i onda stavlja fakeapn i ostale app. iz cydie, zanima me da li ja kako mogu natjerati iphone ili ga spojiti sa kompom pa da mi je na lanu i onda inst. aplikacije ili bas moram putem wifija tj. kupovati wirless ruter.. Puno hvala..