Hm, sto ti govori ova (sticky!) tema? :jehon:
https://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=23407
Drugi put nemoj bit lijen trazit, jer stvarno nema smisla stalno svuda ponavljati isto.
Printable View
Hm, sto ti govori ova (sticky!) tema? :jehon:
https://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=23407
Drugi put nemoj bit lijen trazit, jer stvarno nema smisla stalno svuda ponavljati isto.
Zna li netko što je s novim firmwareom? Trebao je izaći u 1.mjesecu a kad ono šipak :jehon:
Evo čitam baš na jednom stranom forumu,kažu da bi trebao izaći u 6.tjednu,što bi značilo sljedeći tjedan...:-/
da, to sam i ja procitao, trebao je ovaj tjedan (kako je pisalo na www.sonyericsson.com) ali nije.
sve vise mi se cini da nece bit novog firmware pa vec su ga mogli napravit, to nije problem napravit da to tak dugo traje.
ovom mobu je očajnički potreban firmware
Zanima me jedna stvar: kada se utipka onaj servisni kod (>*<<*<*) onda ima opcija "Isprazniti bljeskalicu"... Budući da nisam nikad imao fotić,niti znam puno o fotografiji,zanima me što se događa kada stisnem to?
Evo moram priznat da me jedna stvar strašno iritira...
Kada odem u onu multimediju i na fotke pa album kamere,tamo mi se pojavljuju i neke slike koje nisam slikao s mobitelom,nego su neke najobičnije sličice... To je stvarno iritantno,ako piše album kamere,onda bi po meni trebalo tamo biti samo fotke od kamere! :mad::rifle:
Jel se događa još nekom to ili je to samo bug kod mene?
Nisi jedini kome se to događa, i meni se to događa, vjerojatno svima. To ti je bug koji bu rješili vjerojatno s ovim novim firmware-om koji bi trebao izaći ovaj tjedan...
Pojavili su se prvi moddovi za k850, nažalost bez objašnjenja kako ih prebaciti na mobitel. Maknut je operatorov logo i sitnice još neke...
Znaš šta,stvarno su me ovaj put naživcirali ovi iz SE-a,ovaj mob je pun bugova,a oni toliko odugovlače s tim firmwareom... Iskreno,ne vjerujem da će izaći ovaj tjedan,tako su i najavljivali da izlazi do kraja 12.mjeseca,pa onda do kraja 1. (što je čak pisalo i na njihovim stranicama),i sad evo najnovije informacije navodno week 6... :mad:
Vjerujem da će to bit zadnji firmware za K850. Koliko dugo odugovlače, misilm da bi trebao donest više poboljšanja neg kaj ima funkcija uopće.
I sad jedno pitanje. Kako je ovo prvi mobitel ("prvi") na kojem nedostaje ona tipka walkman (play - pause) koja se nalazi obično na suprotnoj strani mobitela od tipki za pojačanje tona (zoom i sve to), da li postoji kakva kobinacija tipki koja bi zaustavila pjesmu koja se trenutno izvodi bez da vadim mob iz džepa jer je ovo zbilja iritantno vadit svaki put za zaustavljanje pjesme... :-/
Ja ne vjerujem da će to biti zadnji firmware... Sigurno će u novom opet biti nekih bugova pa će opet morat ispravljat... Nema šanse da će ostat na jednom jedinom novom firmwareu sa jednim od svojih top modela...
A za ovo play-pause,to i mene iritira i ne postoji nikakva kombinacija koliko ja znam :-/ A najgore je to što ne možeš ni ostavit otključanu tipkovnicu pa onda stisnut stop na touch-tipci jer ako ne zaključaš tipkovnicu imam osjećaj da će se sve tipke postiskat :-/
Postoji jedan način, da isčupaš slušalice iz moba pa ih ponovo uštekaš, samo nemreš opet upalit... Jedino nabavit nove slušalice...
:lol::lmao:
Da,ja nisam razmišljao na tako kreativan način lol :)
Da,jedino slušalice s kontrolama preostaju kao rješenje :-/
I još jedna stvar koju sam primjetio a mislim da je do softvera,kada gledam neki video svaki put mi prvih par sec videa nekako ubrza,a onda kasnije ide normalno... Stvarno se nadam da će sve to zakrpat novim firmwareom :rolleyes:
Planiram da predjem na ovaj tel, sa N80i trenutno. Svidja mi se sto ima pozitivnih komentara.Vidim da je vecinom stvar ukusa ali mislim da ce mi se svidjeti. Malo mi Symbian dosadio...
Ništa od novog firmwarea ni u week 6... E ovo je sad stvarno iritantno :mad:
Evo citat jednog člana sa esato foruma:
A što je najgore,mislim da bi ovo čak i mogla biti istina :( :-/ :thumbdown= Citat =:
Things are quite simple actually! They are TOTALLY incompetent to rectify the vast collection of bugs found into the firmware! They REALLY WANT to release an upgrade but they SIMPLY CANNOT! This INABILITY is what distinguishes companies with a 9% world market penetration from companies with a 40% penetration!!!
This comes from a K850 owner who has been testing an N82 over the past two days!
A k800i je dobio 2 nova FW za skoro nedelju dana...
Upravo gledam, Nokia izbacila novi model, N82. 95% identicne funkcjie kao i N95 ali ima Xenon blic... Jos nisam siguran sta da radim... Na kraju, ima iPhone da kupim...
Da :jehon: Čudna politika SE-a... Imao sam K800 i na njemu onaj predzadnji (sad već pred-predzadnji,tj R1KG001) i nisam imao nikakvih problema s njime... A oni sad poboljšavaju K800 umjesto da prvo riješe kritične bugove na K850... Stvarno nevjerojatno,baš sam razočaran sa SE-om :-/
Nemam pojma sta su poboljsali... Ja i dalje ne vidim neke znacajne promene u FW, znaci displaydriver je updateovan to se vidi, takodje i camdriver(slike su mnooogo bolje, nema toliko suma uopste)
Evo da i ja velim o bugu na k850,događa mi se da dok pišem poruke nakon neispisanih 160 znakova on mene prebaciva na sms2,pa mislim ko tu kog zahebava,to je jedna stvar druga je,kaj mi se danas dogodilo oču slikat al mi ne otvori poklopac od objektiva,i tak sam probal 3-4 puta i niš mislil sam da mi je prdnul poklopac,al nakon restarta moba posle je bilo sve ok.Pa mislim stvarno taj se firmware čeka ali.....
Točno,vjerojatno je to... Ili si možda stisnuo one još neke druge znakiće (tipa ono i s crtom i druge) pa ti to pojede par mjesta više ;) Ne vjerujem da bi SE napravio baš toliki bug... To bi stvarno bilo sramotno :jehon:
Što se tiče neotvaranja poklopca kamere,ja zasad nasreću nisam imao problema s time... Generalno,moj i nema toliko puno bugova (kad uspoređujem sa drugim vlasnicima),ali svejedno ih ima dosta :-/
Mislim da svaki taj znak te košta nekih 30 znakova (nemoj me uzet za riječ, ali nisam puno fulao...)
Pa dobro bice do sledece godine :D
več sam lagano bijesan na SE:mad: :rifle:
EDIT:
evo stavil u mob R1CA037,pa bumo vidli kak dela
da al,čini mi se da je to samo ko neka nadogradnja,navodno novi firm.je 038.037 verzija kamere je 2.9 isto ko i na 029 firmware-u,znam da 037 ispravlja neke sitnice u vezi kamere naspram 029 koje su me živcirale,neznam sam ja to krivo pročital/shvatil,037 koristi 2.9 camera a 038 3.4,i kak vele razlike su nezamjetne,pa mislim ono...mahh,moguće da sam krivo nekaj pročital:D
znam samo da je ona prva verzija 029 koma,za ovu se nadam da je bolja,a za nadolazeće verzije da ne pričam,izgleda da če ovaj mob imat svijetlu budučnost
platil sam,mislim tip servisira mobitele,onaj 029 je fakat koma,lagano sam bil poludil,čak sam zapravo prednjačil u broju bug-ova ispred svih vas,sad se to smanjilo,nadam se.E sad sljedeći firmware skidam prek update service-a,nadam se da bu bil ponuđen 038.
A jel saznao tko kak bi se mogao čitat pdf preko K850?
Evo ja se danas ujutro probudim,upalim mob (gasim ga preko noći) i vidim nestala mi pozadina i umjesto toga je pozadina od teme. I dobro,idem ja stavit natrag svoju pozadinu kad ono šok... Kad stisnem koristiti kao pozadinu kaže "Datoteku nije moguće koristiti" i onda odmah nakon toga iskoči "Memorija puna: Izbrišite jednu ili više stavki"... I naravno,ne mogu staviti nijednu drugu pozadinu,dakle nije stvar samo u toj slici... I da,memorija mi nikako nije puna jer imam još skoro 3 GB prazno na memory kartici i 36 MB u samom mobu...
Sad mi je stvarno prisjeo SE... Ne mogu vjerovat da su ovi iz SE-a takvi šupci da naprave takav SKUPI poluproizvod i onda ne izbacuju firmware niti 4 mjeseca nakon što je pušten u prodaju :angry: Vjerujem da je ovo moj zadnji SE u sljedećih par godina (a da napomenem,dosad sam bio samo na SE-ima,nije da sam bio neki super fan,ali mi se sviđao),jer je ovo stvarno ipak previše...
Moje misljenje je da se s frimwareom mogu rjesiti sitni nedostaci a ne kao sto su neki ovdje pricali jaci zvuk,bolja slika,puuno veca brzina i takve gluposti,da SE moze poboljsat k850 oni bi to napravili davnih dana a proslo je 4 mjeseca i jos nista...
Da,pa jasno je da sa novim firmwareom se neće pojačati zvučnici ili ne znam što,ali se sa novim firmwareom trebaju ispraviti ovi bugovi... I brzina se isto može (i trebali bi) poboljšati novim firmwareom,pogotovo u media meniju,a i kada svira neka pjesma preko media playera,mob se abnormalno uspori tako da je muka uopće navigirati po izbornicima :-/ Ne znam,sa K800 sam bio stvarno zadovoljan i kada sam dobio ovaj mob mislio sam da će biti još bolji,ali očito to nije slučaj :(
i meni je tak isto,bez obzira dal za pozadinu imam nekakav flash ili gif svejedno ostanem bez toga kad palim mob,caka je u tome da sliku ili swf moraš prebaciti u memoriju telefona onda je ok,to sam skužio drugi dan kak sam kupio mob ali i na k800 je mislim tak,tu na forumu smo to utvrdili da je to u više firmware-a dok na w810 nisam imao s time problema
Ma dobro za to,ali ja sad ne mogu staviti nikakvu drugu pozadinu... Probao sam i upaliti-ugasit mob,ali i dalje ne može...
P.S. Ja sam imao pozadinu na memory kartici i nije mi se gubila,ali evo danas je nestala i ne da mi da postavim više bilo kakvu svoju sliku za pozadinu...:angry:
IMHO, krivo. Obicnim stavljanjem drugih drivera moze se poboljsati zvuk, kamera i ostalo, kako se onda ne bi moglo to isto sa cijelim firmwareom.
E sad, druga je stvar da SE to ne zeli, ali to ne znaci da se to ne moze.
@Sniper,
Editiraj temu na kompu i stavi u nju svoju zeljenu pozadinsku sliku. :spin:
Znam da nisam pomogao, mogu jedino reci sto sam vec prije rekao, a to je da otkad sam na svoj K810 stavio najnoviji soft (R8BA024), i meni se isto tako ponasa, znaci nakon gasenja i paljenja se resetira na pozadinu iz teme. S tim da ja bar mogu ponovo staviti svoju pozadinu... Ovo da prebacim sliku u telefon nisam jos isprobao.
ekipa koji firmware koristite?
@sonyck, kako se ne bi moglo novim softom poboljšati performanse?
Pa stavljaju se modificirani driveri bilo za zvuk, kameru, display....modiralo se w800 i k750 te su fakat bile vidljive promjene...
Druga stvar je da li SE to želi napraviti.. ako toliko poboljšaju pojedine segmente, noviji modeli im se neće prodavati ali opet imaju totalno glup stav....kaj ne bi bilo bolje da su ''doradili'' odmah na početku kameru s obzirom da im je to glavni kec iz rukava kod ovog modela i na taj način privuku masu ljudi....a ne ovo, masa ekipa koja jauče na model a toliko love izvukli iz čarape za njega....lol
izasao je novi firmware R1EA031, ali samo za SC za sada, uskoro ce valjda doci i za SEUS
Pa čuj na prvi pogled malo bolji,naspram 029 koji je blago rečeno koma,znam da je to smo nadogradnja,koja je dobrodošla,al vjerujem novija verzija če ispravit ostatak bugova i donijet poboljšanje i u kameri tj fotiću.Al zasad je ok nije još to to naravno,al velim naspram 029 je malo bolje,kak je kod ostalih s tim firm.?ak ga ko ima
Jel moguce na K850 staviti novi software preko kabla kojeg sam dobio uz mob? S kojim programom to mogu? Molim vas neki link... Hvala!
SEUS
Sony Ericsson Update Service
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=23407
malo koristi serach
još nije dostupan novi firmware za k850 preko SEUS-a,mi isto čekamo
je li to jos nije izasao novi firmware za taj telefon i samo da pitam... da li ce biti moguce sa tim novim firmwareom debrandirati mob... ili ce se morati jos cekati???
?!
Ne znam kakve veze novi ili stari firmware ima sa mogucnoscu debrandanja. :jehon:
To je do alata za debrandanje a ne do firmwarea, a koliko znam K850 je DB3150/CID53 za koji jos nema alata...
jer izaso novi firmware?
gledao sam na jednom forumu i neko je reko da je izaso za nasu regiju jer to tocno?
Za w960 je izašao novi soft, napisat ću promjene u odgovarajućoj temi ali ne znam kako nije izašao za 850?? čudno
nema još za našu regiju,probao prije 10 minuta
Razumljivo je da za w960 izađe negdje odmah nakon p1 jer su identični, ali čemu ovoliko čekanje....nije valjda da si daju vremena da naprave bombu od kamere i da kompletno isprave one djetinjaste bugove.. :)
prema ovome nova verzija firmware-a R1EA031
http://semcblog.wordpress.com/firmwares/
upravo stavljam novi firm.prek update service...
javim se posle:)
uhh,dobar je i dost brz,kameru sutra testiram i ostalo,ekipa požurite dok ima:)
evo baš ga ja update-am,bumo vidli kak bu delal, napokon je došel :D
i kakvi su vam utisci???
dajte malo podijelite to sa nama
Evo mene nazad,ostal ugodno iznenađen,e to je sad to,mob je brz stvarno brz,fotić je isto poboljšan,bacam slike posle da vidite,inače ja zadovoljan,ak naletim na koji bug javim:D
Novi firmware leti!!! U odnosu na prošli brži je 3-4 puta sigurno!!! Obavezno upgradati!
slažem se s dečkima da je mob brz,i fotić je isto poboljšan,a valjda ga se isplatilo čekat,sve u svemu,dobil je prolazu ocjenu kaj se mene tiče :)
super... e sad i ja idem si uzet k850i... samo da vas pitam kolika je cijena kod vas u hr??? ja sam nasao za 320€... da li se isplati???
kaže mi seus:
"incompatible macromedia version.
required verision available from
http://www.macromedia.com.
application will terminate"
i šta sad? neki dan je normalno radio. kako baš sad kad je izašao novi firmware ne radi? mora da je neka sabotaža. :creep:
Jesi provjerio sve prema ovom tutorialu (inace se nalazi u sticky)?
Imam R1CA029 i kada sam išao nadograditi softver, odabrao sam regiju i javlja mi da nadogradnja nije moguća, da imam najnoviju verziju??? U čemu je problem? :hm:
@predator,
Jel imas mozda brandirani/zakljucani mobitel?
Softver za takve izlazi (dosta) kasnije, kako je vec davno objasnjeno.
nije ni moj brandiran i uspjelo je
probaj ovako,kad pokreneš seus i dođeš do koraka kad odabireš mob,već imaš odabran k850 pošto si već pokušavao napraviti upgrade,klikni da ponovo odabereš vrstu moba,prvu ikonu s lijeve strane i ponovo odabereš k850
meni je tak uspjelo
http://img504.imageshack.us/img504/1276/seusef5.jpg
i ekipa,vaši prvi dojmovi?
Imam jedan problem,
jučer sam dobila k850i i odmah sam prebacila nekoliko slika i mp3ca na mob
napočetku sam ih mogla pronači pod meni-multimedija-foto/glazba,
ali više ih tamo nema, sad ih mogu pronači :angry: samo u meni-rokovnik-datoteke-slike/glazba. zašto je to tako?????
i jel moguče nešto učiniti da ih vidim i pod multimedija???
kaj ovaj tip drobi,da ovo su test driveri
http://www.esato.com/board/viewtopic...121&start=4650= Citat =:
hhhhhhhhhmmmmmmmmmm R1EA031 IS NO ALFA DRIVER...R1EA031 IS A TEST DRIVER..........AND IF YOU DONT BELIEVE ME, CALL SUPPORT !!
THE NEW upcoming K850 FIRMWARE WILL START WITH R1C...
they even told me to NOT install R1EA031 on my unbranded k850, they said its coming a new real firmware to k850, named: R1C.......
Pod "driver" naravno misli "firmware", samo se nije dobro izrazio. :)
A moze biti da je testni, zasto ne? No s druge strane, ako stvarno toliko poboljsava stvari kako mnogi tvrde, ne vidim zasto ga ne koristiti... :-/
No dobro, bar sad znamo da bi mogao izaci jos noviji, R1C. :spin:
Evo ni meni neda nadograditi novi softver :( Toliko dugo ga čekamo i onda ga ne možemo nadograditi,mislim stvarno...:(
Eto, moj K850 koji sam imao prije 2 tjedna je "krepao". ne regaira na nista, na vadenje baterije, na SEUS, ne moze ga se nikako pokrenuti. stvarno jadno za 3700 kn da ti krepa nakon 2.5 mjeseca :(
i da, krepao je sa najnovijim firmwareom
krepao je i moj. i to kad sam pokušao nadogradit firmware. nadogradnja nije uspjela i sad ga više ne mogu upalit. izgleda da ga moram nosit na servis.
ma taj SEUS je u kur... napravili su ga ko ni sebi ni svome...sacekajte ljudi neki tool za flashanje i onda mirno ubacis fw koji budes htio (a do tad je izasao) i mirna bosna ,nema zajebancije ni servisiranja..
čovječe pa onda se ja mogu smatrati sretnim da sam uspio s seusom i još mob radi
Hm,pa ni vrag da su počeli k850 rikavat radi stavljanja novog firmware-a.Inače meni se dvaput jučer ugasil,i to dok sam riktal mreže HSDPA-3G,zblesiral se i zgasil,ovo ču smatrat kao povremeni bug na novom firmware-u;D ,posle je bilo ok inače kod mene sve dela bez greške,e sad bum videl kolko bu baterija izdržala