Sorry, prvi put mi je..
Potencijalno glupo pitanje, ali... Koji bi bili glavni razlozi da flešam mob u K810? Što je bolje, osim track id...?
Pitanje nije glupo, ali je vec prilicno puta odgovoreno.
No evo jos jednom: dobijes TrackID, PhotoFix, mozda jos pokoju sitnicu, te mogucnost stavljanja patcheva za K810, kojih mislim da ima vise nego za K800.
ja sam ga fleshao u k810 radi patcheva jer ima ih puno vise nego za k800,a tu je i protect patch
kakav je to protect ptchh?
Mogucnost zabrane pristupa nekim delovima telefona(poruke, file manager...)
ali mislim da ga ima i za k800, ali ja svakako preporucam k810 r8ba024 (za njega ima najvise patcheva, imas i elfove...)
Vidio sam na prvoj stranici par acoustic drivera, koji su po vama bolji??
Pogledaj (i trazi ako nema) u temi namijenjenoj za CID52 patcheve.
Ovo je tematski forum, pa nemojmo ici off-topic.
ne znam da li je ovo pitanje vec postavljeno (ispricavam se ako je) samo me zanima podrzava li soft od k810 flash menije,znam da k800 ne podrzava
Postavljeno je, i to mnogo puta.
Ne podrzava.
Vec su mnogo puta nabrojane razlike izmedju K800 i K810, i ako bolje pogledas, nigdje se ne spominje Flash.
Eto, znatiželja je bila jača od mene pa sam flešao stvar i sve radi ok. Samo me jedna stvar interesira, sad kad imam soft od K810, ima li za njega neki sms lock patch? Guglao sam ali slabo mi izbacuje stvari... :(
imas privacy patch kojim mozes zakljucat poruke, imenik, slike, zvukove....
edit:
na drugoj stranici ove teme, klik- malo procitaj temu, imas ravilovov patch na hrvatskom (ja mislim)
Hvala care! :)
na koji nacin da vratim one originalne ikonice i njihov normalan raspored kod S500@W580? Stavio sam neki custom meni, i tek kasnije skuzio da ga mogu integrirat u temu.... a sad vise neznam doc do originalnog menija!
EDIT: demit, ma skuzio sam da moram ponovno flashat, a bas sam ga lijepo spimpao..:(
samo stavi original menu.ml za mobitel koji ti treba
dal postoji neki patch ili camera drajver da se poveca rezolucija dok se snima video,jer na 176x144 rezoluciji slika je totalno govno,vide se pikesli (male kockice).meni bi trebala rezolucija videa 240 x 320 ili tak nest jer mi je toliko velik ekran od moba.Na drugom mobu Samsung sgh-d600 koji ima 2MP kameru imam rezoluciju 240 x 320 (neznam tocno,ili je nesto sa 352xnesto )i slika je odlicna dok se snima video ,a ovaj ima 3.2Mpx kameru a slika je govno.
P.S napravio sam flash k800i u K810i R8BA024 CID52
ne mozes povecat rezoluciju, mozes samo povecat broj fps-a - sto povecava gledljivost, ali velicinu ne mozes povecat
to je poznata boljka se, nokia isto na mobitelu sa 2mp ima 10x bollji video nego k800
bas me zanima jel k850 isto ima los video
jel moze netko postat originalni camera driver za k800?
hvala!
edit: da li ako restoram GDFS, da li ce se vratiti originalni camera driver?
A ne bi malo potrazio, ha? :angry:
http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=...&postcount=278
BTW postoji posebna tema za ovakve zahtjeve.
Otkud ti to?
Camera driver nema nikakve veze sa GDFS-om.
jel to samo meni, il se nemre nis skidat s tog 2shared-a?
jel originalni camera driver bolji na novijim verzijama softvera, konkretno na ovoj zadnjoj?
pitam jer nisam bas zadovoljan nocnim snimkama s number1-ovim, a pogotovo ultimate-ovim whitan driverom. (pa danu je druga prica, to je sve ok..)
cemu uopce sluzi taj backup GDFS-a, sto on tocno backupira?
ako je backup GDFS-a onda se malo zamisli pa ćeš skužiti što backup-ira.i bolje si napravi backup jer ak si sj. GDFS teško da će ti mob više raditi.ustvari bude ti valjda radil ak staviš tuđi GDFS ali ti bude dosta nestabilan.
ugl. sam ti napravi backup i ak ne znaš bolje ništa ne prčkaj po GDFS-u
Ljudi,tribam malu pomoc,tj. informaciju,imam k-800 i cvrci mi slusalica prilikom razgovora,stvara se ona distorzija i kad smanjim zvuk slusalice,je li to crkla slusalica ili bi mi koji acoustic driver pomoga. Hvala
@igugliel
jel ti tako sa svakim s kim pricas?
probaj stavit drivere pa vidi, nemas sta izgubit
je sa svakim proba sam vec dva drivera,ali nisam cuo kako je sa originalnim od najanovijeg onog sw,proba sam eXtreme_Audio_III,i onaj sto je ka najbolji na prvoj stranici ovog foruma.
imam osjezaj ka da je nesto u slusalici ili da nesto stoji na njoj sto radi te vibracije,ali nemam pojma mozda je slusalica u banani.
da li me moze software zezati,ovaj 004 njega sam sinoc stavio,a i sinoc sam uzeo ovja mob,naravno polovan liku nije htilo spremati slike posli slikanja pa mi ga je proda za moj k-750 i 100 kn,stavio sam taj sw jer sam vidio da je najnoviji,kamera radi perfektno jos sam u bacio i onaj utimate cam driver onaj standard,a slusalica zuji.
koji 004 softwer?
mislis k810 r8ba024?
ne vjerujem da je do softwera, ako stavis drivere za zvuk- nema veze koji je soft
p.s.
koristi opciju edit da ne pises 3 posta za redom
R8BC004-za k800 nisam se htijo zajebavati s tim od k810 jer sam citao na drugim forurmima da tipke nesvitle neke i da neradi poklopac za kameru,sory sto se tice postopva,a i ostalom vidis koliko sam ih sve skupa napisa tako da to nisam ni zna za taj edit,znaci sw nemore tu igrati ulogu,a slusalica da je u banan,je li kompatibilna sa slusalicom od k750? Ti si flashao svoj k800 u k810,i je li sve funkcionira i koliko je recimo k810 bolji od k800?
evo, ja danas stavio k810i R8BC004 na svoj k800i. stavio sim lock patch, naknadno sam stavio driver za kameru, patch lighteffects (nakon toga sve tipke svijetle normalno), i ono što mi je bio cilj, glasniji zvuk u slušalici.
sve sam backupirao prije preko myexplorera i vratio kontakte i poruke i sve ostalo
čini mi se da radi brže, nekih razlika nisam ni primijetio. zasad radi normalno bez problema, jedino mi žao T9 unesenih riječi :((
moram priznati, da toliko volim SE k800i mobitel i program MYphonexplorer da to nije normalno :D ;)
care aj mi samo pojasni taj patch lightefect kako ga ja stavim tj.patchirami i di da ga stavim. P.S. di si nasa firmware za k810 main i flash.
osnova mi je bio ovaj post: http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=689539&postcount=2
a to ti je drugi post, na prvoj strani ovog topika
ovako, skinuo sam rar sa http://www.4shared.com/file/26861357...ects_k800.html
ekstraktao arhivu na d: . a pošto sam videl da mi treba samo jedan folder, točnije fajlovi koji su u njemu (systemeffects) pratio sam putanju njegovi pa je to onda bilo D:\lighteffects_k800\TPA\PRESET\SYSTEM\lighteffect \systemeffects
ušao sam u xs++, kliknuo na fsx TM, zatim start fsx, pričekao da se izlista, zatim otvorio s desne strane: tpa - preset - system - lighteffect - systemeffects i tamo su se nalazili fajlovi. s foldera na disku sam odvukao u xs++ dio gjde su se nalazili ti fajlovi i fajlovi su automatski uploadni i zamijenjeni. zatim sam pritisnuo shutdown. i otkopčao mob i to je bilo to :)
http://img.w3dizajn.net/images/2008-...23gi_thumb.png
ista stvar sa audio i driverom za kameru
EDIT: FS i MAIN i custom, sve ti je u linkovima na prvoj stranici :banme: :crazy: ;D
hvala care sve radi perfektno,i dalje me jebe malo slusalica ali to cu prominit s vremenom,jos me nezivcira jos mogu cuti i razumit ljude.
imas lighteffects koji stalno blinka i s njima rade normalno kod slikanja sve tipke
ljudi imam problem sa k800..ovako ubacivao sam meni pomocu ovog tutoriala
i sve je uredno zavrilo ali kad upalim mob i idem u menu pojavi se ovo:= Citat =:
1. Make this folder on your Memory Stick:
\MSSEMC\Media files\other\menu\menu\
2. Extract Icons Pack and choose your icons from some of folders.
3.Copy all that icons including menu.ml file to:
\MSSEMC\Media files\other\menu\menu\
and copy all shortcuts to this folder:
Your XS++ folder\files_to_upload\tpa\preset\system\menu\
4.Turn off your phone, reinsert the battrery and plug your USB cable only to PC
5.Run XS++
6.Click start
7. Hold C on your phone and connect it to USB.
8.Click Customize file system and choose BreakXS. Now select your phone model, CDA and region.
9. Click FSX.
10.Click Add File, write this:\tpa\preset\system\menu\menu.ml
11. Click Start FSX and follow the instructions.
12. When program is finished disconnect your phone from USB
13. Turn on your phone and you will have new menu icons
please ako itko zna u cemu sam pogrjesio neka mi kaze...= Citat =:
CONFIGURATION ERROR. PLEASE CONTACT YOUR NETWORK OPERATOR OR SERVICE CENTRE
Nije dobar menu.ml...
hvala milanche91 ja sam pogrjesio krivi mi je shortcut bio..pardon na gnjavazi ;)
Pozdrav,
Evo i ja da se ukljucim u ovu temu, imam problem sa mojim K800i nemogu nikako da ga nakacim na pc, ustvari kad ga prikljucim na dcu-60 komp mi ne javlja nista kao da ga nisam ni prikljucio( probao drzat c, a takoce probao i 2,5 drzat) nikako da ga prepozna ima li ko kakvu ideju, instalirao sam usb drivers sa prve stranice ali nista kao da nema moba nikako na kablu. Nece da se upali i kad ga stavim na punjac svijetli mi LED lampica iza infrared-a.
POMOC
jer ti mob prije radio nego si što prčkao po njemu, ili si ga prčkanjem sjebao, uglavnom mislim da si sjebao gdfs, nadam se da imaš backup, ako ne jbg, jedan mob manje
Ma nije radi i sad nikako da ga spojim ima li koji naci na ga uopste dobijem kao novi hardwere na kompu, i ako si sad tu ja sam te ubacio na msn pa mozes tamo postat isto,
hvala za brz odgovor
Da nemaš možda vistu? :jehon:
nemam imam win xp ali evo sad sam probao i preko far-a ali isto ni on nije nista pronasao ko da mob nije prikljucen na usb, ako ko ima koju ideju neka pise, ja cu probavat.
Nakraju ce cekic da radi hehehehehehe
Glupo pitanje: jel ti ugasen mob dok to probavas?
Ma buraz on je mrtav a ne ugasen
jesi instalirao prave drivere?
ove sa prve stranice?
ma ja sam ga dobio mrtva i porbao sam sve smoguce driver-e al nista ne reaguje komp ga ne prepoznaje, probao sam i sa far-om ali nista imali koji nacin da ga kom prepozna, ili je bas mrtav
koji su se driveri za cam pokazali najbolje za k800?
iako je to vec 100 puta odgovoreno (ovisi o tebi koji ce ti biti najbolji) ali meni su najbolji ultimate (iams ih tu negdje i na estato forumu)
meni ti driveri loše rade,neznam zašto...kad slikam vani po danu blic je na auto,i opet blicne i slika bude pre pre svijetla,zašto koristi blic po danu ako je na auto stavljen..?
sad imam kopritis 3.6 final with 24fps VR settings ali nisu baš ni oni nešto ali bolji od ultimate
ultimate ima force flash (samo ime govori sto je to) i samo iskljucis automatski flash i to je to
a koji su od od ova tri najkompletniji...najrealniji?
Ultimate v2.44 Standard™
Ultimate v2.44 VividColour™
Ultimate v2.44 Withan™
sad imas i v3 withan, ali na estatu je pisalo koji driver je bolji za sta (vivid color za boje- ocito, standard- nema poboljsanja boja, withan- to se ne sjecam- neka me neko ispravi ako sam krivo napisao)
ja sad koristim v3 withan i predobar mi je
evo i link
Evo jedan link di ima skinuti dosta drivera za i acoustic,cam,display,fw i ostalo
http://k800download.ic.cz/download.htm
dal je oguce flash-at w8050i > w880 jer ja sam to uradio i komp mi prepozna mob kao w880 ali display je i dalje bijel , pa sam porucio sebi flex kabal da ga zamijenim da vidim je li tu problem
Kao prvo, model W8050 ne postoji. :)
Kao drugo, mislim da je tu slicna situacija kao sa W800 i W810: iako se mozda na prvi pogled cine slicni modeli, na nekoliko je slucaja dokazano da stavljanje W810 firmwarea na W800 gotovo bespovratno unisti telefon.
Postoji tema Crossflashing, tamo je popisano koji modeli prihvacaju koji firmware, sve izvan toga je eksperimentiranje, naravno iskljucivo na vlastitu odgovornost.
Jučer sam stzavio na mob v3 withan i ne čini mi se nešto boljim od predhodne verzije, skinio sam ga jer je cijela kamera nekako usporena, neznam da li je kod vas tako ali kod mene se baš osjeti usporenost pri micanju lijevo-
desno-gore-dolje....
mislim da ti to ovisi o osvjetljenju, nacinu slikanja i ostalim uvjetima slikanja (isprobaj malo petljat po postavkama)
Isao sam promijenit skin playera pa sam ubacio patch ali nije radio, slucajno ga nisam izbrisao pa sam preko njega ubacio drugi patch za player i sad kad zelim bilo koji patch ubacit il izbrisat pojavi mi se greska
pise
Block @$45880000 read error. Have only 00000000 bytes
a ovaj dio "$45880000" se mijenja ovisno o patcu...
Sto da radim?!? mobitel radi ok, jedino kad zelm uc u player restarta se mobitel.. sto da radim...
ma pitao sam odmah ovdje, ali sam kasnije pričao na msn sa jednim članom koji mi je sve objasnio, pa sam zaboravio editovat poruku :D
Jos jedna zamolba...
Kako mogu premjestit gdje da mi stoje datum i vrijeme, mogu li ih centrirat nekako da stoje na sredini pri dnu ili na dnu po sredini kad skinem da pise pozive i meni?!
jel mi netko može napravit ovakav layout ?!
http://i28.tinypic.com/212wt49.png
i jel mi netko moze rec gdje mogu nac za izgled sata kad se zakljuca tipkovnica pa kad se nakon nekog vremena sat pojavi, pa trebaju mi za taj sat nekakve moddane, vidio sam nedavno da su neki to lijepo sredili al neznam gdje je....
za ovaj "sat" pogledaj negdje zadnji post u temi elfpack, trazi nesto pod imenom sleepmode
za ovaj layout- ja ti ne znam to napravit (mozda da pitas na se nse- u, onom linku koji sam ti dao), ali mislim da ce ti trebat patch da maknes pozive i menu
e ljudi jel mi zna netko reci zasto kada idem napravit backup gdfs-a u xs-u mi nece... tj pise Sending db2020_cid01_prodid_p3j.bin... i nemrda se dalje... s tim da mi napravi folder backup ali u njemu nea nist
isto tako ne zeli da flasha.. u istom programu.. a u setoolu kad probam flashat dodje do
ChipID:9900,EMP protocol:0301
PHONE IS RED RETAIL PRODUCT
FLASH CID detected:52
Speed:921600
OTP LOCKED:1 CID:51 PAF:1 IMEI:35975701480971 CERT:RED
FLASH CID:52 COLOR:RED
LDR:061201 1314 HANCXC1329129_DB2020_FLASHLOADER_R2A005
Flash ID check:2019
Flash props sent ok
CSloader version:
070410 1557 HANCXC1250562_DB2020_CSLOADER_R3A009
loader startup: executed
loader filesystem startup: executed
loader GDFS startup: executed
Flashing upgrade archive:C:\Documents and Settings\the Analyst\Desktop\New folder\New folder\New Folder\K810_R8BA024_FS_S_E_EUROPE_RED52.fbn
CURRENT FLASH FILE CID:52
File archive consist of 7299 blocks.
SFA block not accepted. (32/7297),error:01FF
Elapsed:33 secs.
i katane... nece dalje zna netko kako?
pomoc?
Pa pricekaj malo. Neke operacije su malo sporije...
EDIT:
Hm, ovo jest malo cudno...
Jel ti USB Flash driver dobro instaliran?
Probaj ako mozes flashati (ili barem detektirati) telefon na nekom drugom kompu.
hm.. na drugom kompu nisam probavao jer mi malo zeznuto (slomljena noga pa moram cekat da se frend vrati iz zg i donese laptop...)... a brijem da su driveri instalirani dobro.. jer mi ocita sve one informacije i sve to.. jedino neznam sta mu ovo znaci.. dakle u xs-u nakon kad izlistava sve te informacije stoji i
17:03:40| Warning: IMEI name does not match GDFS name (IMEI:NULL GDFS:K800)
17:03:40| ...using GDFS name
doro sad ovo drugo... ali neznam ovo "upozorenje" koji mu je...
i da... dao sam mu vremena... (dva filma odgledao...) a jbg bili zanimljivi...
to i meni pise, nista ne znaci= Citat =:
Warning: IMEI name does not match GDFS name
ali ne znam za setool
mozda nesto sa setoolom nije u redu, probaj skinut neki drugi (mislim istu verziju, ali sa neke druge stranice)
evo uspjeh u SETOOLU i bilo sve normalno... (koliko znam) ali nakon toga.. (flashovanja) opet ga prikacim odem na identify i izbacuje mi:
Flash ID check:2019
Flash props sent ok
OTP LOCKED:1 CID:51 PAF:1 IMEI:XXXXXXXXXXXXX CERT:RED
FLASH CID:52 COLOR:RED
set_gdfs_props failed, exiting
Elapsed:30 secs.
ajde do sad me nest mucilo i nisam mogao reflashat ga ali eo konacno jje poceo pa se josh javim
EDIT:
ej ljudi... novi problem imam koji glasi...
unknown ChipID (0), RETRY
Can't load ID loader !
Elapsed:9 secs.
phone pre-boot failed,possible RECOVERY needed.
Elapsed:9 secs.
usred posla mi nestalo struje.. i sad nemogu apsofakinglutno nist..
backup gdfs ili postoji jos koja mogucnost
bas imas srece :)
probaj ga fashnut, ako ne reagira- vrati gdfs (ako si ga uspio spremit)
ej evo kanacno uspjeh i sve sredih..
jel mi moze samo netko reci tj dati link ako ima di pise kako doci (te izbrisati) zasticene slike/ muziku..
i da jel ima netko program za lockat poruke/datoteke? za rba00247
Bok ljudi.
Meni baca eror kada hocu skinuti bilo koji od ova 3 customa, tj. da je izbrisan. :cry:
A treba mi custtom za R8BC004
K800
Ako netko moze samo da mi stavi link za njega, hvala.
EDIT:
Evo uspio sam ga u jednom trenu jucer skinuti, sve 5.
Georgy, hvala takodjer.
bestjaca, mozes stavit custom od bilo kojeg, samo da je k800/k810
evo, stavi ovaj- mislim da ima hrvatski jezik
ako nema, javi pa ti kazem kak da ga ubacis
idiotikus, zasticene slike i ostalo brises sa far managerom (sefp pluginom)
a ovo si, ja mislim, krivo napisao verziju firmware-a - sta nemas k810 r8ba024?
ako imas, a vjerojatno imas (:))- onda pogledaj ovaj thread, a nadam se da znas ubacivat patcheve :)
Da Krivo Napisah... Nebrzaka Sam Bio Pa Sam Se Morao Zurit... Hvala..
bok ljudi..
ovako..
imam K800i, cid53 tocnije...
uspio sam promijeniti audio drivere, font u mobu, maknuti operator logo i promijeniti raspored datuma i sata.. pomocu farmanagera i jdflashera..
uglavnom, jos bih htio promijeniti ikone u meniju i oznake za bateriju... i jacinu signala..
ne kuzim taj quick acces patch.. stvarno sam procesljao foruma i foruma.. sljedece me muci..
trebam skinuti MAIN s mobitela.. kak? otkud? cime?
jel to stvarno potrebno za ovo?
znam da sam prije na w850 to mogao isto preko farmanagera...
eto, ako je itko voljan odgovoriti i pomoci, zahvalan sam
EDIT:
oke, cim sam ovo napisao sam skuzio..
stavio meni ikone u tpa/preset/system/menu ili kak vec i proradilo..
jos sad me samo ovo zanima, za bateriju..
jos ne znam kak i di..
prvo, zidane- koristi opciju edit (nebi trebao pisati dva posta zaredom)
drugo, ne mozes promijenit te ikone (bateriju, signal...) zato jer je cid53, a niti jedan, besplatan, alat ne podrzava patchanje cid53 mobitela
znaci, za sad- nista od patcheva
sorry zbog double post-a.. zaboravio na edit funkciju..
nikako znaci??
hmpf...
a kak to da te ikone za bateriju itd. ne mogu samo zamijeniti pomocu farmanagera?
kaj ne bi trebalo samo naci gdje se nalaze?
ne, zato jer se na k800/k810 te ikone mijenjaju samo pomocu gfx patcha (a cid53 se ne moze patchat)
Je li mi moze neko uploadati na rapid ili neku drugu strnicu vec patchirani firmware da je odkljucan za K800. Thx anyway
Evo mene. :comp:
Dajte ljudi ima li nacina da se pojaca "jacina zvonjave" ne jacina reprodukcije muzike na playeru, to sam rijesio sa Peter_s_R8_W880_v1__DRC_on__IFS
i OK se cuje. Ali jacina zvonjave kada me netko zove je ostala ista.
100% sam siguran jer sam drivere stavio na moj k800 a na zeninom K800 su ostali originalni. Reprodukcija mjuze je drasticna razlika, ali jacina zvona s istom melodijom je ista. :cry:
Ima kakav driver za jacinu pozivnog zvona? :tomato:
nema mi hr jezik.
kako mogu da instaliram hr?
probaj neke druge drivere, ja imam (ja mislim) one od w880 i jace mi se cuje sve (i muzika i zvonjava i sve)
Po tko zna koji put: CID53 se jos ne moze flashati, modati ni patchati free alatima.
Nisi jedini, svi cekamo da izadje softver kojime ce se to moci.
I ne znam zasto samo zbog ovog pitanja otvarati novu temu. :jehon:
Zasto? Zar je toliko tesko flashati i ubaciti patch? :jehon:
A nisi niti rekao za koji CID bi trebao.
http://rapidshare.com/files/11695836...__IFS.zip.html
eo kolega ..mislim da ce ti zena bit zavidna :P (ove ja koristim i prejebeni su)
Ej prijatelju hvala, ali bas te ja imam u mobu. Ti kazem da je reprodukcija brdo bolja od originalnih ali kada zvoni poziv, e onda je isti klinac na jednom i na drugom. Koji bi od onih fileova koje dobijem kada otvorim zip, mogao biti taj za zvonjavu , pa da se njega mjenja ili sta vec?
ovo ostalo je super.:respect:
moze mi netko objasniti kako staviti umjesto tipke "menu" u stand by modu neku slicicu na primjer i napraviti da bude recimo precac do KDplayera
recimo ovako:http://www.youtube.com/watch?v=LQYslI8rZ7A