Jel vama radi 0.facebook.com?
Kolko znam to je od sada za sve korisnike besplatno, a meni javlja error da zero facebook nije podrzan od strane mog operatera :wtf:
Printable View
Jel vama radi 0.facebook.com?
Kolko znam to je od sada za sve korisnike besplatno, a meni javlja error da zero facebook nije podrzan od strane mog operatera :wtf:
jel nije to samo za korisnike bonova?
je, u pravu si sada sam im vidio na webu, bilo je i vrijeme da daju nešto džabe. inače pošalju sms za svaku novost. Ovih dana sam samo od Tomata dobio sms da je džabe taj fejs. :)
Se može na Hoću VIP+ tarifi aktivirati onaj SMS paket?
Hoću VIP+ tarifa je sada zauvijek sa besplatnim minutama unutar VIP-a; ili?
evo da pohvalim vip, vec sam bio odlucio otici u tele zbog : ) tarife i vip je u zadnji cas stavio hocu sms+ na neograniceno i ostao sam na vipu, saljem poruke,racun stoji,ne kasne,sve sljaka super.
Ma u zadnje vrijeme mi se čini da bi mi najbolje imati jedan Tele2 broj za besplatne pozive unutar Tele2. Jedan VIP za besplatno unutar VIP-a. I još jedan Tele2 za SMS i 150MB interneta. Samo onda bi me to stajalo 300kn mjesečno (sad potrošim manje); i tramakao bi tri mobitela.
Da stvar bude fascinantna, za sve bi bilo najidealnije imati prepaid, jer su pretplate nekom meni ne shvaćenom logikom -skuplje!
jel ikome od vas oduzelo s racuna nekak sumnjivo novce.,meni je oduzelo preko 35kn na neobjasnjiv nacin.,provjerim preko vip stranice kad ono pise da mi je skinulo par puta po 5-6kn a u opisu pise ostalo??sta je sad to?neam aktiviran surf pakte niti idem igdje osim na vodafone.,i zbog cega mi je sada to oduzelo.,jos jucer navecer sam imao na racunu 139.xx kn a danas ujutro 104.xxkn.,zbog ceha to skida.,zvao sma vip napravili su prituzbu.,i valda ce i vrtait novce.,sl zbilja nije ni prvi put da mi je tak skinilo.,zbilja mi to ide na živce...
Znam da je vip uzimao jedno 50 lipa za spajanje na njihovu stranicu prek moba, neznam jel se kaj promjenilo do danas...
VIP pozivi prema fiksnim (t-com) linijama!
Da li je netko primjetio probleme kad poziva sa VIPa (homebox) prema fiksnim linijama (t-com u ovom slucaju) na podrucju Osijeka?
Ili krivo spoji ili javlja nepostojeci broj!
ma vratit ce nebrini, to je se nekada meni dogadjalo davno, naime nekom njihovom logikom pri svakom spajanju na net oni uzmu 5.91kn sa racuna iz tko zna kojeg njihova razloga, kao neki predujam, ali vrate ti to na racun kada se odkonektiras, medjutim nekada im zaglavi mreza/net pa ti novci zaglave negdje kod njih i nevrate ih wtf?????? Pa se ondam zali i gnjavi sa njima itd. ja sam dugo dugo imao takvih problema s njima, zato sam se i manio njihova neta, mislim ono imam aktiviran paket a oni skidaju s racuna, nekada su bili propusni strasno
nije im fora da ako se prebacis na nizu tarifu,gubis 50% popusta na istu
ja sam mislio da je t-mobile los...ali vip...ljudi moji...
prije tj. dana nazovem sluzbu za korisnike,trazim taj i taj mob...ima ga..hocete preko telefona ugovoriti novi broj,dode mob za max 3 dana ,provjerila sam..moze...dam sve podatke...zovem ja danas..proslo 3 dana..di je zapelo...joooojjj...mi smo vas mail jos nismo procitali...ok,sad jeste,kada mob dolazi???jooojjj nema ga...niti ce ga biti.ma zapravo nije ga niti bilooo,nema ga nigdje vec dugooo..(hahahahhaah).... ja zovem szk... doslo u arena zagreb(ma gleee cuda)..odem tamo,ok ima ga(makar iz prodaje rekli da nema,sefica...skz kaze da ga ima)..no tamo me trazi kreditnu karticu?reko preko szka,mog brata,mog oca..za traifu sve za mene400,nisu trazili kreditnu karticu nego tekuci...nemoguce kaze on...to je vec 6mj..hahahaha
ok,odem ja po karticu(kazem mu da mi rezervira mob,dodem 120% za jedan h,kaze on neeee,nesmijemo)...u meduvremenu me szk zove...dal hocu da mi mob dode u petak,samo moram dati broj kreditne kartice ,od bilokoga,ako ja nemam..kazem evo idem u arenu,tamo cu uzeti,sad..hvala..
dodem u arenu..evo od tate diners..ne moze..on mora doci...reko ja sad je lik preko szk htio samnom ugovor napraviti,reko je da moze broj od bilokoga,ali ja sam odlucio tu po mob doci,jer nemogu cekati do petka...neeee mozeee...ok,zovem tatu dode on za jedan h...ali moba vise nema(bila su 3 prije)...kaze on meni da sam trebao tu kad sam bio rezervirat...reko vas predobri kolega mi je reko da se to nesmije...:)))
zovem szk,da mi ipak mob posalju,dam broj kreditne kartice i sve...aliiiii oni mob nemaju vec 2/3 tj..pa reko popodne ste me zvali,trazili podatke i da mi u petak dođe, ali sam u arenu odlucio otici po njega..ne,nemoguceeeee...hahahahahha
ja znam da sam ja lud kaj sam se zajebavao sa njima...ali t-mobile u 5 god pretplate je mila majka prema ovom jednom danu;)))
@smogovac - koji je mobitel u pitanju? Ja sad za par dana namjeravam uzet Desire HD na novu pretplatu pa imam osjećaj da bi me isto mogli ovako šetat.. Sad ne znam uopće šta da napravim da bi bio siguran da ću ga upecat ako je ovakav kaos :-/
Mozda ti moj post moze pomoci:
Evo, upravo sam se vratio iz jednog VIP Centra (necemo reci kojeg). Bio sam tamo s namjerom da produljim svoju pretplatu i da sklopim jos jedan novi ugovor (u biti prijelaz na pretplatu). Oba ugovora s trajanjem od 24 mjeseca uz trajni nalog. Prvi ugovor uz mjesecnu stopu od 250 kn i drugi ugovor po 150 kn mjesecno. Naravno iskoristio bih blagdansku ponudu od 50% popusta na mjesecnu naknadu. Uz to mislio sam odabrati dva mobilna telefona: HTC Desire i HTC Desire HD. Prodavac mi kaze da trenutno mobiteli nisu dostupni niti u VIP Centru, niti u cijeloj Hrvatskoj te da ako zelim ih mogu rezervirati. Ja pitam da li mozemo rijesiti odmah oba ugovora i makar uplatiti vec oba uredaja pa kad stignu, stignu. Dobijem negativan odgovor. Naime prodavac mi veli da ako NE stignu do 31.12. morat cu odabrat neki drugi uredaj (!!!).
Slijedi moje pitanje i moja, ako hocemo, frustracija:
Zar nije moguce vec danas 08.12. potpisati oba ugovora, odluciti mjesecnu naknadu i potom uplatiti oba uredaja? Tako da uopce nebi bio problem ako stignu u sijecnju ili veljaci...
Zaboravih nadodati da prodavac u VIP Centru mi je ponudio HTC Wildfire (!!!) nakon sto sam ga ja upitao za HTC Desire i HTC Desire HD! Tko je tu lud?
Ah.. :( Ja se samo nadam da će doć do Nove godine jer mi je to jedinstvena prilika da ga se dočepam budući da će majka uzet pretplatu :)
Inače, ja sam isto tako danas bio u Vip centru i pitao kakvo je stanje sa Desireom HD i rečeno mi je da nazovem SZK pa sam sad njih nazvao i kažu da će me nazvat kad dođu.. Živi bili pa vidjeli..
Evo sto kazu s Vipnet-ove stranice na Facebook-u:
Zalihe ovise od trenutne dostupnosti uređaja kod dobavljača, ali što se tiče Desirea HD, nova pošiljka dolazi u Vip centre sredinom mjeseca.
A prodavac u Vip centru veli:
...al ako dodje jedna firma i ih pokupi 15 komada onda nista za sve ostale...
-Evo da nebi bilo da ih samo "kudimo" stalno ja bi sad POHVALIO tj. njihovu ponudu Iphone 4 uredaja koja je jeftinija nego kod konkurencije(citaj T-com)....
Kakva je stvar sa izborom broja, kod uzimanja nove pretplate/broja? Rekli su mi u Centru da mogu izabrati; ali na web stranici vidim da je to ponuđeno samo za poslovne korisnike. Dakle, očito mogu i privatni pretplatnici birati broj?
Znam da je nekad postojala fora da si imao "obične" brojeve (besplatan izbor), pa srebrne i zlatne brojeve koje se je platilo (naprimjer za uzastopno ponavljanje znamenki). Sad toga više nema? Može se izabrati, šta ja znam 091/1111-999 ; ili tako neka zanimljiva kombinacija?
Možeš birati broj, s tim da postoje ograničenja, mislim da baš sa 1 ne može počinjati jer su oni rezervirani za prepaid. Uglavnom ne možeš sve početne znamenke odabrati, a ostatak broja bubneš kak hoćeš i teta na šalteru provjeri odmah je li slobodan. Ja sam tek iz 10. puta potrefio slobodan broj. U biti mi je bilo svejedno, ali oni isto trebaju isprobavati jer im izgleda ne nudi nikakav popis sa slobodnim brojevima.
obično ti to ekipa koja radi na održavanju mobilnihm mreža si pobere takve brojeve sebi "kao testne" pa prodaju okolo po teškim cijenama ... znam za t-mobile ... tipa 0999000009 sl. kombinacije
Jel ikome radi provjera potrosnje (preko Moj Vip)??
Vec par dana za redom i izbacuje error...psmtr!
Ja sam nakon 10 godina korištenja VIPme broja bio primoran zbog svakodnevnog uznemiravanja izvuči broj iz mobitela i čekati da mu istekne rok uporabe.
Moram reći kako se VIP dosta nekorektno i drsko odnio! Ovoga koji me uznemiravao sam prvo prijavio njima, poslao faks kojeg su oni tek nakon 15 dana ležanja kod njih proslijedili MUP-u. To je bilo prije dva mjeseca, naravno nitko ništa nije učinio. Jučer sam stavio karticu u mob samo da vidim jel mi netko čestitao Božić, da ga preusmjerim na novi broj, kad ono DOBIJEM BOŽIĆNU ČESTITKU ZLOSTAVLJAČA!!!
Naravno, zvao sam ih, pošto imam VIP laganini tarifu i opciju VIP 0 (ili obratno) i lijepo im objasnim kako stvari stoje i ako mi mogu prebaciti sve to samo na drugi broj. Odgovor je bio da oni to ne mogu učiniti nego da na novom broju odaberem VIP plus (kako se već zove za razgovore za nula u VIP mreži).
Eto vam nagrade za vjernost od 10 godina!!!
cekaj malo! a sta je MUP napravio? Pa to je u domeni MUP-a a ne operatera. Sto bi operater trebao napraviti po tebi?
Novopečeni sam VIP-ovac, pa ako mi netko može razjasniti jednu stvar, ...
Gledam na moj.vip.hr malo potrošnju, pa mi nije jasno.
Imam:
Korištenje ostalih usluga (ne ispisuje se ako je iznos 0 kn)
Datum Vrijeme početka Pozivani broj Trajanje / Količina (MB)
i onda npr.:
07.01.2011 18:35:17 data.vip.hr .003
A ispod, imam još:
Prijenos podataka
Datum Vrijeme početka Pozivani broj Trajanje / Količina (MB)
07.01.2011 18:35:08 data.vip.hr 2.109
Zašto taj podatkovni promet prati dva puta? Što u ovom prvom znači "ne ispisuje se ako je iznos 0 kn)?
I tako za svako "podatkovno trošenje".
Imam tarifu SZM400 sa 2GB prometa.
Hvala!
Moze mi neko objasnit ak se jedino uspostava placa 20lp kak ja iam potrosnju 3.14kn?
mozda pdv?
na moj.vip.hr pise (Potrošnja do 08.01.2011 12:10 iznosi 3,57 kn, od cega je 0,00 kn data...), po kojoj logici ak je uspostava 25 lp sam ja mogo napravit 3kn57lp, moguce je 3kn 3.25kn 3.50kn 3.75kn al kak 3.57kn?
Lijepo ti piše:
U navedeni iznos nisu uključene Vaše mjesečne naknade, naknada za korištenje radijske frekvencije, PDV i svi popusti koje ostvarujete (uključujući besplatne pozive). Također, postoji mogućnost da roaming troškovi nisu uključeni u trenutnu potrošnju s obzirom da roaming partner podatke o pozivima može poslati s određenim zakašnjenjem. U tom slučaju nastali troškovi u roamingu ulaze u iduće obračunsko razdoblje.
kritika!
dosao racun od vipa danas nesto veci nego inace za vodafon con.
uglavnom raskinuo sam ugovor 20.12 a imao sam paket 5gb. potrosio sam cca 4.3 gb prometa do tog datuma a dosao mi racun na 240 kn naspram uobicajenih 110 kn-cca. sad sam zvao i kaze mi tip na liniji(za svaku pohvalu je bio) da sam propocionalno danima u mjesecu imao i promet sta meni niko nije rekao prilikom raskida ugovora pa nisam imao pravo na 5 nego vise manje 2/3 od tog prometa. znaci ispada da sam jos 10 dana pustio stick "aktivan" platio bi kao i inace a posto nisam docekao cijeli mjesec dobio sam penale. sad kaze najbolje pisat zalbu jer nisam bio upucen u to sve pa ako prodje prodje... ugovorna obaveza je istekla prije cca 5 mjeseci ovo sam i dalje koristio bez potpisivanja novog ugovora da me za to ne napadnete.
ovo sam napisao zato da i drugi imaju na umu kad raskidaju ugovor da je paket proporcionalan broju dana u mjesecu i ako ce neko nabacit savjet sta da jos napisem osim neupucenosti u zalbu
zvali su me iz sluzbe uz nazovimo to tako ispriku nudeci da platim 83,83 kn umjesto onih 240 po kazni radi "prekida" prije isteka mjeseca... naravno da sam prihvatio i zahvalio jer sam ipak i ja u neku ruku kriv.
ja sam zadovoljan
Kad se formiraju računi za prethodni mjesec, na moj.vip.hr ?
oko 10og
ja sam već jučer imao uvid u račun za 01.01.2011
Srećom u onoj tarifi limit 50 sam od ovog mjeseca i ne moram se više bavit drhtanjem i čekanjem računa :D
a kad istekne bye bye pretplata. je***o me 4 godine pretplate.
Možda malo kasno primjećujem, ali sad gleadam kako bih mogao produžiti pretplatu i uzeti novi mobitel, i skužim da su cijene mobitela ISTE za produljenje i potpisivanje novog ugovora. Katastrofalan odnos prema starim korisnicima, nekad su znali poslati ponudu s određenim modelima za produljenje, sada ni onaj jadni popust od 100-200 kuna ne mogu dobit...
ovak : valjanost vaseg vipme mobile surf paketa je istekla te vam je aktiviran novi paket za sljedecih 30 dana.vas vip..Niti mene ko pita ,jel ja hocu il necu,oni ljepo uzmu i bas ih briga.Doduse ja se ne bunim :) ,jer nema smisla ,a i treba mi,jer saljem fotke mailom i svasta jos.
mene isto niko ne pita da li ja iznosim smece negdje pa moram placat odvoz smeca ocu-necu.
a u uvjetima koristenja ti lijepo pise
"Valjanost svakog aktiviranog Vipme Mobile surf podatkovnog paketa je 30 dana. Nakon isteka perioda od 30 dana Vipme Mobile surf paket se automatski obnavlja sve dok ga ne isključite."
"Za deaktivaciju Mobile surf podatkovnog paketa pošaljite SMS poruku '-SURF‘ na broj 792."
haha hvala nered,obicno ne citam te poruke o uvjetima koristenja.
vama sve šljaka kod slanja sms-a?
meni od jucer šteka,posalje poruku,ali ne isporuci,treba mu par sati..mreza ne radi ili..
imam vip prepaid.
Imam problem prilikom promjene tarifnog modela.
Ugovor sam potpisao krajem 8. mjeseca (mislim da je to bio 21.8.) na 24 mjeseca i do danasnjeg dana je proslo cca 10 mjeseci od potpisivanja.
Trenutno sam na tarifi Sve za mene 150, a htio bi ju promjeniti na Bez limita 200 ili cak Sve za mene 250, zato sto su mi racuni svaki preko 230kn (radijska frekvencija, pdv, pa tu i tamo par smsa izvan paketa i nakupi se toga).
Pokusao sam promjeniti tarifu preko mojVip servisa.
No, kada god sam poslao zahtjev za promjenom, on je bio odbijen i u komentaru je pisalo "Unallowed tariff change".
Nije mi jasno zasto.
PS: Znam da sam fulao temu, ali mi se cinilo bezveze otvarati novu temu zbog toga..
Zato sta 12 mj.ne smijes mijenjat tarifni model... :)
Prije je bilo 6mj,kada sam ja potpisivao ugovor,i onda su u 11.mjesecu donijelu odluki da 365 dana nesmijes mijenjat ukoliko je ugovor na 2 godine.
Na stranicama vipa,pod tarife imas link promjena tarifnog modela...
I mene su sj*** ;)
Eto, sa njihove stranice= Citat =:
Postojeći Vip pretplatnici na tarifnim modelima Komplet 600/400/200/100, Model 200/100/50 i Easy+ , SZM 30/75/150/250/400/600 koji imaju obvezno trajanje pretplatničkog odnosa od najmanje 12 mjeseci ili duže mogu prijeći na tarifu Start 25 i tarife Bez limita u nižem tarifnom razredu nakon isteka 180 dana od dana zasnivanja/produljenja pretplatničkog odnosa uz plaćanje naknade od 199kn pomnožene s brojem tarifnih razreda promijenjenih na niže.
Nije mi jasno, nigdje im ne pise da se tek nakon 12 mjeseci moze promjeniti tarifni model...
U onoj tablici pise da je SZM 150 u istom "rangu" kao i Bez limita 200, pa po tom principu nebi trebao placati nikakvu naknadu...
Ja znam da je bilo da unutar tri mjeseca mozes prekinuti pretplatu ako ti se ne sviđa, kolko ja znam.. Sad, jesu kaj mjenjali :-/
[QUOTE=-->Cionn
Znam, al posto quote ne sljaka kad te citiram, nisi skuzil. Ovo moje se odnosilo na tvoje pitanje za tri mjeseca, ja sam odgovorio na kaj se to odnosilo ;) kuzis?
Ma ovaj Vip je totalno sr*nje.
Da ispricam sada sto se sve dogadjalo u vezi mog zahtjeva za promjenom tarifnog modela.
22.6 saljem mail sluzbi za korisnike sa svojim upitom, 23.6 odgovara neki gospodin i pritom mi govori sve sto vec znam i sto sam napisao u prvom mailu. 23. odgovaram i govorim kako sam nezadovoljan odgovorom jer mi operater uopce nije pomogao.
Par dana poslije dobivam novi mail u kojem pise da je moj zahtjev proslijedjen na poslovni@vipnet.hr
Do dan danas nisam dobio nikakav odgovor sto me jako razljutilo, pa sam nazvao SZK.
Javila se neka mlada zenska, koja je ocito u SZK samo preko ljeta, sva zbunjena nezna mi pomoci, pa ju molim da moj poziv proslijedi nekom drugom operateru.
Javlja se sada frajer, koji mi govori 15 minuta o tome koje su mi pogodnosti ako promjenim tarifu.
Napokon je reko da ce poslati zahtjev i da bi se u roku od 24h trebala promijeniti tarifa.
Katastrofa, cijela SZK im je u totalnom k****.
cekas samo tjedan dana.?!?!? o deck, odi na tele2, to je tam brzina svjetlosti :)
A sto je jos zalosnije, sistem mi je promijenio tarifu, ali nije dosla nikakva obavijest (sms, mail, bilo kaj) kao sto je reko operater.
Prekodrinski Vip preuzeo tarife hrvatskoga Tele2.
http://www.vipmobile.rs/privatni/pos...tml?s=politika
Čekamo da se i naš Vip probudi iz ljetnoga sna jer novih tarifa, a 31. kolovoza istječu stare, nema na vidiku.
Inače, Tele2 produžio je Smart do 31. listopada.
I Vip, naš najbolji operator, napokon se udostojio obznaniti da se tarife Bez limita mogu uključiti do 31. 10., a tarifa Ideal do 31. 9.
To je sve od Vipa jer nakon 31. kolovoza tarifa Sve za mene odlazi u povijest.
Šmrc.
dopisujem se tako ja sa Vip szk zbog melodije s automata i eto svrsetka :D
... ipak ste bili u pravu. Naime, na govornom automatu su se cule 2 razlicite melodije od kojih niti jedna nije bila spomenuta 'Walking free'. Ispricavamo Vam se zbog netocnih informacija koje smo Vam slali u prethodnim e-mailovima. Do prije 14 dana svirale su 2 melodije za koje nemamo nazive s obzirom su komponirane za zvucne arhive i nisu komercijalno objavljenja. To znaci da nisu nigdje izdane kao autorsko djelo, nema ih na top-listama i ne kupuju se na javnom trzistu. Kupuju se samo za komercijalne svrhe i kao takve su zasticene.
Trenutno sviraju spomenuta 'Walking free' i jos jedna komercijalna za koju nemamo naziv.
Srdacno Vas pozdravljamo i jos jednom se ispricavamo na netocnim informacijama.
S postovanjem.....
bravo za VIP
I kako su ti nadoknadili štetu?
Da, na žalost, VIP ima jako loš odnos prema postojećim korisnicima - iako tvrde suprotno, ne znam samo na temelju čega to tvrde.
Postojeći korisnici koji su od samih početaka u VIP-u nemaju apsolutno NIKAKVIH pogodnosti, zapravo imaju manje pogodnosti od korisnika koji prelaze sa drugih mreža.
Izgleda da nisu naučili jednu od osnovnih stvari marketinga - da je 10 puta lakše zadržati postojećeg korisnika nego dobiti novog.
Ja sam bio pretplatnik 9 godina, kao i dva člana moje obitelji - jedan član od samog početka, 12 godina, i drugi 7 godina.
Prije nekoliko mjeseci je bila akcija da novi poslovni pretplatnici dobiju 50% popusta na mjesečnu naknadu (za Sve za tim tarifu) ako prvi puta potpišu poslovni ugovor.
Logično sam pretpostavio da mogu prebaciti svoju privatnu pretplatu (na kojoj mi je istekao ugovor) na moj obrt, potpisati poslovni ugovor na 2 godine i dobiti Sve za tim za 50% mjesečne naknade kao što je i reklamirano - čak sam kasnije i na ime obrta dobio taj letak.
Došao u VIP centar da bi mi tamo rekli da nemam pravo na popust, odnosno da mogu dobiti popust samo ako ugasim trenutni broj koji koristim jer njihov sustav tako radi da me moraju prvo totalno izbrisati pa kasnije dodati kao "novog" korisnika, što jednostavno nisam mogao vjerovati .. pa sam zvao korisničku podršku i zatražio odgovor e-mailom - jer sam očekivao pozitivan odgovor, pa sam to planirao iskoristiti ako mi ne priznaju popust.
I oni su mi potvrdili da nemam pravo na popust, odnosno - mogu ostvariti popust samo u slučaju da ugasim trenutni broj telefona (koji koristim 9 godina) i potpišem potpuno novi, poslovni, ugovor - zbog formalnosti. Dakle, morao bih mijenjati broj, to jednostavno nisam mogao prihvatiti jer broj koristim 9 godina, i tu mi je pukao film, prebacio sam sva tri broja na bonove i prešao u drugu mrežu.
Sva sreća pa sam prešao u drugu mrežu jer trošim isto a plaćam duplo manje.
Koliki je rok kada se moze prije isteka ugovora produljit pretplata?
90 dana prije isteka isteka ugovorne obveze.
...dijelim tvoje mišljenje, s time da sam ja taj koji je 12 godina u vipu, od toga 5 godina na pretplati...za 3mj. mi ističe ugovor i odlazim iz vipa, a prije toga ću im poslati dopis sa sličnim sadržajem kao što si ti ovdje napisao, jer me zanima da li će bar onda ponuditi bar nešto (da bude jasno - ništa ne može zadržati, taj će dopis ići samo formalnosti radi, i znatiželje) ...
Imam data karticu i aktiviran paket od 100 MB za 15kn i piše mi ovak:
Dozvoljena potrošnja za opciju Opcija 100MB iznosi 104857600,00 kB vrijedi do 23.03.2012. Potrosnja iznosi 86308,00 kB.
Jel netko tu razumije koliko sam ja to potrošio? :D
Mislim da se ova vrijednost potrošnje čak i smanjila :)
Potrošio si oko 85 MB. Ostalo ti je još 15-ak.
To je logično, ali i gotovo nemoguće pošto se kartica nalazi u uređaju koji jako malo "troši", svega par kB. Čak i pri obračunskoj jedinici od 100kB ne bi došao ni blizu jer nije bilo toliko spajanja. Meni se više čini da taj njihov brojač uopće ne radi :).
neke krivo pise u poruci ili je greska u prepisivanju... 100MB ima 104.857.600 B, a ne kB, trebalo bi pisati 104.857,600 kB... za drugu cifru ako dobro pise jedinica, onda je potroseno oko 85 MB, a ako je opet zamijenjeno kB sa B onda je potroseno 86 kB kaj je nemoguce ako je obracunska jedinica 100 kB... najjednostavnije ti je provjeriti tak da se spojis na mail ili neke kaj jako malo trosi i provjeri ponovo potrosnju pa vidis kak se krecu cifre...
Pa koja im je obracunska jedinica kad moraju u bajtima iskazivati stanje (sigurno nije manje od 1kB)?!?!?
Ili je to malo marketinski da ti se cini da imas 100 miliona prometa. :D
Potpuno mi je jasno sve vezano za B, kB i MB, ali me zanimalo dal netko zna jel taj brojač uopće fukncionira :)
Gotovo je nemoguće da sam potrošio 85MB prometa, ali probam sutra skinuti datoteku od 1MB pa ću vidjeti promjenu :)
Sad mi se baš aktivirao novi paket pa je sve lijepo na nuli :)
http://i44.tinypic.com/fu6vps.jpg
@filipv
Ako koristis na PCu onda moras paziti da ti ne skida u pozadini neki update.
Ja znam da kad sam upalio jedan PC nakon mjesec dana ne koristenja povukao mi je oko 30Mb za update-ove (win, firefox, antivirus, java,...)
Iako imam 110 kn na računu i on vrijedi do 02.06.2012. nije mi nastavilo opciju 100MB očito nego mi skida novce s računa :O :D
Opcija 100MB 15,24 Kn jednokratno Uključeno
Dozvoljena potrošnja za opciju Opcija 100MB iznosi 104857600,00 kB vrijedi do 23.03.2012. Potrosnja iznosi 0,00 kB.
Uključeno, a vrijedi do 23.03., nije nastavilo :S
A evo i potrošnje :D
Datum i vrijeme Tip transakcije Preneseno podataka (MB) Naplaćeni iznos (PDV uključen) Preostali iznos na računu
27.03.2012 16:09 Ostalo 0 0,27 109,18
Moram ih očito zvat :)
Surf paketi se na mobitelima automatizmom produljuju ako ima sredstava na računu, a ako se data paket za surfanje koristi npr. na VIPme USB sticku uz računalo, onda se automatizam isključuje, već korisnik mora sam produljiti paket o isteku kupljene opcije.
Distinkcija je napravljena iz razloga što je mobitel u svakodbnevnoj upotrebi, a računalo tretiraju da se ne mora koristit svaki dan.
Savjet i za mobitel i za VIPme USB stick, dan prije isteka (30.og dana korištenja, dan ranije neko što ističe, pazite, neki mjeseci imaju 31 dan) kupite novu opciju, pa će vam se u tom slučaju pribrojiti MB-i iz opcije koja upravo završava.
Naravno, za korisnike koji nikad ne prijeđu 100 MB u 30 dana (ne mjesec dana), nije bitno pridodavanje "starih" MB-a, ali ako netko ima prosjek mjesečno od 300 MB, za kojeg bi svaki mjesec morao kupovati srednji paket od 49,80kn sa 500MB, neka takav korisnik složi ovakav scenarij:
- prvi mjesec naka kupi veliki paket od 1 GB za 70,12kn, npr 28.3. srijeda
- 30og dana - 26.04. četvrtak neka kupi mali paket od 100MB za 15,24kn,
- te opet 30og dana 25.04. petak mali paket
Na taj način za 70.12+15,24+15,24=100,48kn imaš 1GB+100MB+100MB=1224MB u 29+29+29 dana=87dana što ispadne oko 1224 MB/87 dana= 13MB po danu, i 100,48 kn/87 dana= 1,13kn po danu
Umjesto 500MB/30dana=16,67MB po danu, uz 49,80kn/30 dana= 1,66kn po danu
1,66kn po danu je u odnosu 1,13 kn po danu je 46% skuplje!!!
A onima koji se ne sjete 30og dana (a VIP ne šalje poruku da će paket isteći) neka 2 dana ranije kupe paket, npr.
28.03. srijeda
25.03. srijeda
23.03. srijeda
tj svaku 4. sedmicu na isti dan u tjednu.
Jer bi bilo stvarna šteta kad da kupiš veliki paket a zaboraviš dokupit mali paket, pa ti propadnu preostali MB-i iz velikog paketa.
A na ovaj način ćeš uvijek imati dovoljno MB-a, ukoliko si granično sa potrošnjom prema količini koja se nudi u paketu.
Još jedan slučaj koji prikazuje korisnika koji troši 200MB svaki mjesec, tj trebaju mu dva mala paketa od 100MB po 15,24kn=30,48kn
Takvom korisniku paket od 500MB je previše, 49,80kn u odnosu na 30,48.
Takav korisnik neka prvo kupi veliki paket od 70,12kn, te idućih 7 kupnji u razmaku od 28 dana(ili 29 dana ako će na knap) kupi mali paket od 15,24 kn tj. 100MB
Na taj način je kupio 1GB+7*100MB=1724MB i potrošio je 70,12kn+7*15,24kn=176,80kn
8 kupnji*28 dana= 224 dana
1724MB/224 dana= 7,7MB po danu tj na bazi od 30 dana ispadne je 230MB, i više nego od 200MB koliko je navikavao trošiti.
U isto vrijeme potrošio je 176,80kn/224 dana= 0,79kn po danu, tj na bazi od 30 dana ispadne 23.60kn
Inicijalni trošak od kupnje 2 mala paketa po 15,24kn, tj 30,48kn je sveden na 23.60kn, tj. 30% više bi platio da kupuje po starom.
Za kraj slučaj korisnika koji troši 700MB svaki mjesec. Takav korisnik bi kupovao paket od 1GB, tj 70,12 kn svakih 30 dana
Ukoliko se sjeti kupit drugi GB prije isteka prvog, te kupi 100mb prije isteka 2og GB-a, imati će 2gb+100MB=2148MB za 3*28(29) dana, odnosno treći period će mu trošak umjesto 70,12kn biti 15,24kn, tj. 55kn uštede, uz gubitak 2 ili 4 dana zbog kupnje opcije prije isteka, pa ćemo uštedu zaokružiti naniže, na okruglih 50kn.
50kn na 70+70+70=210 kn čini 24% uštede, ili za one koji gledaju koliko bi platili više. to je cca 31% više bi dali novaca da kupuju 3*1GB umjesto 1GB+1GB+100MB, uz dokupnju prije istekam opcije
E sad, koliko se kome dade zezati, neka sam odluči, ali uvijek je tu podsjetnik u kalnedaru, kojeg ima svaki mobitel.
P.S.: Za zadnji slučaj preporučam Brutalnu tarifu :)
Da, ali je problem što mi u "Mojim opcijama" za promet piše za opciju 100MB uključeno (zeleno) i jedino što mogu je isključiti je. Da li ja sad trebam to isključiti, pa ponovo uključiti ili što?
Iskreno, mislio sam da se ovakve pi*darije događaju samo na Tele2. :D
nije problem kaj je ukljuceno, zato jer pokraj pise da traje do 23. i moze biti ukljuceno jos 2g. ali vise ne vrijedi...
i to nisu nikakve 3.14zdarije nego ne citanje ugovora i pravila po kojima se usluga uzima... ako pise jednokratno onda je jednokratno, zamisli kakva panika bi se digla da je situacija obrnuta i da si htel uzeti jednokratno 1mj., a da ti se na kraju mjeseca automatski produzilo i uzelo ti novce s racuna?? onda bi opet vip bil kriv i radil 3.14zdarije, a za nemar korisnika i njihovo neinformiranje nikad niko nije kriv...
Ja sam kriv jer nisam iz uvjeta koristenja zakljucio da se ne produzuje automatski, ali sam za pi*darije mislio na sam sustav, http://moj.vip.hr koji je tvrdio (i dalje tvrdi) da je opcija 100MB ukljucena i jedino sto mi nudi je da je iskljucim, sto ne zelim. To je greska u sustavu (kao i onaj brojac prometa) koju treba ispraviti, jer ne moze nesto biti ukljuceno, ako je isteklo, a da cak i teoretski moze, sustav bi morao nuditi opciju produzetka/kupovine novog.
Na http://internet.vipnet.hr ( http://vipmevmc.vipnet.hr/ ) je situacija sasvim druga, ali nisam tamo zalazio do danas :)
Tamo je pisalo da nemam aktivnu nikakvu opciju, i ponudilo mi da kupim 100 MB, 500MB ili 1GB :) Tako i treba biti. Što se tog tiče, stvar je riješena :) Još čekam da vidim onaj brojač kako radi.
Zna li netko zašto više http://internet.vipnet.hr ( http://vipmevmc.vipnet.hr/ ) ne rade, tj. nema pristupa njima? Ta stranica mi je super radila za stanje računa i sve ostalo (aktiviranje paketa od po 100MB).
Sad moram preko moj.vip.hr a tamo ne mogu aktivirati paket od 100MB jer javlja Pogrešku 07. Sad mi vjerojatno skida iznos po MB, ali ni to ne piše, u IP transakcijama nema baš ničeg :).
Zvat ću sutra SZK iako moram platit taj poziv jer je VIP samo DATA kartica :(.
Ovom prilikom želim pohvaliti vipnet odnosno njihovu službu za korisnike. Naime dobio sam četiri puta veći račun od mjesečnog prosjeka. Uvidom u specifikaciju vidio sam da prekoračio podatkovni promet koji je uključen u mjesečnu naknadu za nekih 82MB naplaćeno 835kn. Poslao sam reklamaciju i kojoj sam priznao da sam potrošio više MB i zamolio ih da mi to naplate kao ekstra paket a ne po punoj redovnoj cijeni. I odobrili su mi naknadnu kupnju paketa za 50 kn i izvršili umanjenje računa.
Hvala im još jednom.
Ipak ima u SZK ljudi koji pažljivo čitaju reklamacije i pokušavaju izaći ljudima u susret.
Ja nemogu vjerovat kako su dosadni ovi iz vipa.svoj prvi pravi broj sam registrirao prije 5 godina...
eee sad svako malo mi šalju poruke na mobitel da prijeđem na pretplatu,ili me zovu na mobitel ili mi njihovi ljudi na terenu dolaze doma
ne želim prijeći na pretplatu već sam to sto puta reko.
ovaj put mi kazu da bi dobio mobitel za 9 kn,rata za placanje bi mi prvih 6 mjeseci bila 27kn a ostalih 6 po 55kn,makar neam pojma o kojoj tarifi se radi...nema šanse da ću ikad ić na pretplatu ,kao da neznam kako te tamo lako mogu zajebat,i prijatelj je uzeo neku tarifu pa je potrošio i više nego je imao,ali nikakvog upozorenja o prekoračenju limita pa nabio račun o 5t kuna,sad je na sudu...ne hvala
Tako su mene maltretirali pred neko vrijeme, ali drugi operater za fiksnu telefoniju da predjem kod njih. U mjesec dana su me 4 puta zvali za istu stvar, nakon cega sam popizdio, ponovno nazvao sluzbu za korisnike i lijepo im objasnio da me vise ne kontaktiraju za bilo kakve buduce marketinske potrebe. A ako se ne budu pridrzavali navedenoga da cu biti primoran tuzit ih za uznemiravanje. Nakon toga me vise nitko nije zvao.
Gori su nego viagra u spam-u
Jasno mi je da tamo netko samo radi svoj posao i da nije djelatnik telemarketinga kriv za ista, ali brate mili, sto je previse, zaista je previse
Dali jos uvijek itko od vas dobiva promotivne ponude tj.letak za kupnju mobitela,po jeftinijoj cijeni.inace su to prijee dobivali registrirani korisnici koji broj koriste duze vrijeme.a u zadnje vrijeme non stop dobivam poruke od vipa da prijedem na pretplatu i da cu dobiti mob za 9kn i godinu dana popusta na tarife.bolje bi bilo da mi daju popust na neki mobitel na bonove.. .
moraš uzeti pretplatu da bi dobio mobitel povoljno inače ništa ili neki manji popust od stotinjak kn.npr.ako je 900 kn ti dobiješ za 800,ali ne i ako je mobitel 100kn da ga dobiješ za 0 kn.
ma sranje prije 3-4 godine su takve ponude bile predobre a danas toga vise nicega nema.kupio sam jucer preko webshopa ovu nokijicu x2-05,za 249kn..vip ima najnizu cijenu tog uredaja,barem u necem da naidem na jeftinije
Da li ima još netko na tarifi Bez limita 111 problema s obračunom data prometa. Meni 3 mjeseca za redom oko 15. u mjesecu pošalju poruku da sam potrošio 512MB i da mi smanjuju brzinu na 64kb/s, da bih onda došao račun i na računu bi mi pisalo da sam potrošio 300 ili 400MB u toku cijelog mjeseca. Prvi puta su mi se ispričali, drugi put su mi dali besplatnu pretplatu za jedan mjesec i obećanje da se to neće ponoviti i danas opet ista stvar kad je došao račun i curica u SZK veli da što se ljutim da tako i tako imam neograničeni net!! Očito ne kuži razliku između 64kb/s i nekoliko Mb/s. :angry: Zanima me jel još netko iam takvih problema ili sam ja jedinstven slučaj?!
Sad kad sam procitao tvoj post isao sam provjerit za svoj zadnji racun. Imam tarifu bl 444 dakle 2gb po punoj brzini. Na specifikaciji sam potrosio 1940mba a oni su mi 27.07.poslali sms da sam potrosio mb-e po punoj brzini. Sad sam imao poslao upit i zatrazio pojasnjenje pa me bas zanima sta ce mi rec. :)) 2gb=2048mb-a? Ili oni imaji neku drugu racunicu? :)