Dajte ljudi pomagajte ako boga znate uslika me radar i prije dva dana.Postoji li mogucnost da skinem tocke interesa sa radarima za Svicarsku.Znam da ponavljam isto pitanje ali jednostavno moram jer ne uspjevam sam nista pronaci.
Dajte ljudi pomagajte ako boga znate uslika me radar i prije dva dana.Postoji li mogucnost da skinem tocke interesa sa radarima za Svicarsku.Znam da ponavljam isto pitanje ali jednostavno moram jer ne uspjevam sam nista pronaci.
probaj ovo
link
Pozdrav imam nokiu e55 i instalacija i sve prođe bez problema. Ali problem se pojavi kad treba upisati upisati kucni broj. Buduci da mobitel ima Half-QWERTY tipkovnicu on upisuje samo pocetna slova u adresu i nikak da ga nateram da pise brojeve. Kolko sam cital po netu da je ocito problem da garmin ne prepoznaje Half-QWERTY tipkovnicu. A u 137 stranica foruma predkraj sam naisel da je neko pital za to pa nije odgovora dobil.
Jel itko zna kako to rjesiti?
Hvala
Koliko sam vidio po netu, izgleda da nema drugog rješenja osim MagicKeya...
http://discussions.europe.nokia.com/...ems/m-p/656699
http://forums.techarena.in/portable-devices/1328686.htm
Znam to sam i ja videl :)
A jebi ga radije budem pricekal novu verziju garmina ili novi firmware
Imam poblem sa baterijom na mobu (e71).
Prije mi je baterija trajala 2-3 dana, a sad manje od dan i pol.
Nije mi bilo jasno kako a onda sam skuzio da svaki put kada palim garmin, GPS trazenje signala je ukljuceno. Prije izlaza iz programa ugasim GPS (one 4 crtice u lijevom uglu) i izađem van.
Kad opetu uđem u garmin, GPS mi je ukljucen. Milsim da mi to zdere baterju. Kako da to rijesim?
Instalirao sam garmin xt, map source i adria route na svoju nokiu e 52, radio tu sve po tutorijalu i proradilo mi je iz prve. Danas mi se pojavio problem, pokušavam upaliti garmin i pojavi mi se loading screen i tada me jednostavno izbaci iz programa. u čemu bi mogao biti problem? Trebam možda sve opet instalirati?
Kod novijih verzija nema povećane potrošnje jer se svi procesi isključuju zajedno s aplikacijom, ako je to u opcijama namješteno.
Nedavno sam već rekao, bio Garmin gore ili ne, baterija mi traje jednako odnosno 4-5 dana. Ukoliko češće koristim navigaciju, naravno da se brže potroši, ali to je tako na svim mobitelima, bez obzira na aplikaciju.
garmin guta bateriju i bez njegovog koristenja. imam najnoviju verziju garmina i u postavkama mi je iskljuceno "lounch background process", no kad upalim garmin, on i dalje trazi gps, one crtice su ukljucene
Pa normalno je da traži, koja svrha od Garmina, ako nema GPS-a...
pa radi u pozadini i trosi bateriju. htio bi da kad ukljucim garmin aplikaciju, da onda sam ukljudim i gps
tako sam imao na xperiji
moze li mi neko dati link od ovog file da skinem (samo mi jos on nedostaje za instalaciju), ne moze se skinuti sa ove stranice sto ima u postu za instalaciju http://www.mediafire.com/?32vf8qn6mz22x10#2
imam zadnju verziju softa 5xxxxxx
Hvala svima koji su se javili na PM i upozorili na mrtve linkove. Napravljen je reupload famoznog 14. dijela CNEU karte koji sam stavljao valjda 10 puta na MediaFire i tek je maloprije prošlo. Sve ostalo je dodatno uploadano i na RapidShare u slučaju da MediaFire opet bude u banani. Linkovi za RapidShare su u uvodnom postu tutoriala. Javljajte i dalje ukoliko nešto ne bude radilo...
Vec 4 god Garmin jos uvijek ne radi na svim uređajima! Zašto? Kao prvo oni misle da su svi Symbian mobiteli isti što nije točno. Svaki ima svoj posebni s3e.icf,db,patchinstall,patchserver i firmware što zahtjeva različita podešenja za svaki uređaj.
Uređaji na kojima garmin radi:
Nokia:e51,e52,e71,e90,5320,6270,n76,n81,n86,n95,n9 7,n8,x3,x6,c6
Samsung:
G810 (ne i g818),l870,i8510,i8910
Sony Ericsson:Radi na svim SE Symbianima ali usporava rad i blokira neke funkcije.
Pozz dečki.
Jučer sam ostao jako iznenađen garminom, jučer sam bio potpuno na nepoznatom terenu i upalim gps, odmah pri ulaskom u karte piše dolje lijevo "no map", mislim možda kad uhvati signal i mape se pojave, kad ono ništa, nema karti odem u postavke i odaberem "pregled karte" i pojavi se karta sa mojim položajem. Izađem iz toga odem u kartu, no opet piše "no map". Evo i danas probam opet isto, ne znam gdje bih mogao biti problem. Možda nemam karti na memory card?
Edit:
Proradilo. U kameri naparvio da se spremaju slike na mob, jer mi je bila puna kartica, ai zbog toga nije neki dan radio nokia maps, sad prebacio na memory i proradio Garmin.
Imas negde u postovima kako se gasi launch background process, a tako kako si ti uradio nije dobro. Potrazi, sigurno ima. Secam se da se ta f-ja pali, pa se gasi a u medjuvremenu mislim da se gasi o telefon. Pozdrav, imao sam identicnu situaciju, sada je super.
imam N95 obična, i prije dva dana sam instalirao garmin, sve po tutorijalu, radi super, ekstra, jedino što mi se nekad desi da kad hoću da pokrenem garmin izbaci mi poruku "da nema dovoljno memorije,potrebno je minimum 8 mb."kada ugasim i ponovo upalim mobitel onda radi odmah.
što mi se to dešava i može li se to kako izbjeći...
pozz i hvala...
Isključi sve programe u pozadini pa vidi kako će se onda ponašati. Da, Garmin treba 10-ak MB RAM-a da bi normalno radio...
da, razmišljao sam o tome, ali nigdje ni na jednom programu u meniju nema onog "kruga" koji je znak da je program pokrenut, znači po mom mišljenju svi su zatvoreni.postoji li neki drugi način da vidim koji program je pokrenut i koliko zaista koristi memorije?
također, puno vam hvala na onom tutorijalu za instalaciju, sve je prošlo OK...
To što nema kruga na aplikacijama ne znači da neki suvišni procesi nisu aktivni. Instaliraj KillMe i sve će ti biti jasno. :)
Samo bih htjela da se zahvalim moderatoru na perfektnom tutorijalu za instalaciju Navigacije Garmin XT, ja sam prvi put sama instalirala, sve pratila korak po korak, za 15 min sve uradila !!! :)
Dali mi samo jos netko moze reci kako da ubacim speed cam za bosnu i hrvatsku ??? to je POI ??? jesam u pravu ?
Unaprijed hvala !!!
a gdje se mogu skinuti ti POI podaci, tj fileovi ???
Ja imam instaliranu mao stariju verziju garmina (50050) i malo stariju kartu Adrija route (3.00) pa sam pokušao da instaliram noviju kartu Adriaroute (3.10). Nešto sam zeznuo pa bih sada reinstalirao Garmin, zamjenio bih ga sa novijom verzijom ali me interesuje kako da sačuvam neke tačke na mapi koje sam prije sejvao.
Slobodno instaliras novu verziju garmina preko stare tako da ti sve postavke i karte ostanu. Ako si nesto bas zeznuo i zelis krenuti ispocetka, onda neznam gdje se kriju te tocke. probaj procackati po garmin folderu ili ga barem backupirati na sigurno pa se kasnije igras sa vracanjem podataka.
pozz.instaliro sam garmin navigaciju na sony vivaz pro kad upalim garmin i odem na info pise mi da otkljucam ESN a instaliro sam sve kako je objasnjeno dali to znaci da je i dalje zakljucano ili.hvala
Vjerojatno onda nisi dobro izgeneriro ključ, pazi koji generate stišćeš, prati dobro?
Pozdrav svima. Garmin mi sad radi kao satić, na N95 8GB, pogotovo otkad sam instalirao Sygic. Sygic je u banani što se tiče Bosne ali otkako sam njega instalirao Garmin mi pronalazi satalit u par sekundi. Prije je to trajalo i po 10-ak min. Ne znam da li će ovo još nekom riješiti problem sporog povezivanja sa satelitom ali čisto da spomenem. Elem, imam još jedno pitanje. Ne znam zašto ali neke manje uličice u mom mjestu ne postoje u AdriaRoute 3.10 pa me interesuje da li je moguće da ja te uličice "ucrtam" na mapu i da ih "upload-ujem" kako bi eventualno još netko mogao da ih koristi? Ja imam strpljenja da to uradum detaljno ali mi treba da me nako uputi na link ili tutorial koji opisuje postupak. Kad bi nas više radili takvo što imali bi praciznije i detaljnije mape. Eto, ako netko nešto zna neka javi.... Hvala
na mob mi pise id kartice sa 9 brojeva dali je to ispravno ili mor imat vise
Kako namjestiti da adriaroute i bluechart rade istovremeno, naime kad su obe instalirane karte garmin mobile xt koristi samo adriaroute. Da bi koristio bluechart moram pomoću mapsourcea ukloniti adria route. Ideje?!
Ja sam instaliro na svoju Nokiu 5800xm garmin, prebacio karte i u programu piše da su karte unutra, stisnem na njih, izlista mi kolko su velke (mb) i ime.. Ali kad stisnem da vidim kartu, onda cijelo vrijeme mi pokazuje UK, a ne Hr, doduše još nisam uključivao gps otkad sam instalirao Garmin.. U čem je problem?
...potrebno je da garmin nađe satelite i da nađe tvoju trenutnu lokaciju i tad će sve biti ok...
Nema mi map source unutar Settings>Map.
jeli ima negdje dataljnija karta bosne i hercegovine imam ubacenu ovu adria route 3.11 ali slaba pokrivenost manjih gradova u BIH
Nema, to je trenutno najbolja karta.
Srdačan pozdrav svima
Ukratko : Imam instaliranu stariju verziju karte Europe i sve šljaka. Instalirao sam novu City Navigator Europe NT 2011.10 Mapsource install i imam problema sa otključavanjem !
Nisam na forumu našao mjestima gdje je to objašnjeno + linkovi. Mislim da sam shvatio da treba skinut mapsorce + crack ali ja jednostavno to ne mogu naći na internetu. Može li netko kratko objašnjene i link za mapsorce + link za crack. Naime našao sam na ovom forumu i jedno i drugo ali od različitih verzija pa ne šljaka.
P.S. Zašto za Navigator Europe NT 2011 u tutorialu piše mapid 378
Navigator EuropeNT 2011 ID 2200
Oprosti nije ID 2200 Ako misliš na Map Id onda je to 2204.
run CNEUNT2011_10Update and unlock with jetmouse KG and mapid 2204 in a patched mapsource v. 6.15.11
link
Pozdrav
Evo boljeg rjesenja pa probaj:
KONVERZIJA MAPA KOJE DOSAD NISTE MOGLI OTKLJUCATI SA UNLOCKEROM:
http://rapidshare.com/files/41385947...erENU.rar.html
Putanja koju treba podesiti u programu C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\GARMIN\Maps\City Navigator Europe NT 2011.10.gmap
za XP - C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\GARMIN\Maps
za Vistu, Windows 7 - C:\ProgramData\GARMIN\maps
nakon zavrsene konverzije, obrisati trajno izvorne mape koje se nalaze na prethodnim putanjama i poslije je dovoljno pokrenuti Unlocker i trajno otkljucati mape za sve uredjaje.
Dakle, pomno sam pratio tutorial za instalaciju i sve je proslo bez greske do samog kraja. Instalirao sam Adria Route. Sad je problem u tome sto mi mobitel (Nokia n95 8gb) ne moze naci niti jedan satelit. Drzao sam ga preko 10 min na otvorenome i samo se pojavila jedna crvena crtica. Uključen mi je i a-gps i integrirani, sve osim bluetooth gps-a. Treba li biti baterija mobitela mozda puna??Ili sam napravio gresku u koracima?Idem u Zagreb za par dana i bas bi mi trebala navigacija....
Prvo bih želio da se zahvalim za ovaj tutorial! Odličan je! Pored svega toga još samo imam problem sa zumiranjem. Naime, imam nokiju e71 i sve je savršeno sem zuma??? Pomagajte!
Šta ti ne radi ili radi kako ti ne bi želio? Možda jednostavno u postavkama trebaš isključiti automatski zoom i to je to...?
a dali si probao shift + 1 stisnuti za zoom?
pozdrav svima. Imam jedan problem,a to je da kada idem istalirati karte (točnije 17. korak po svetom tutorialu) otvorim AdriaRoute 3.10 NT.exe i uredno mi ga očita al na kraju mi kaže requested operation requires elevation?? Što to zapravo znači i kako riješiti problem??
imam problem!imam ubacene dvije karte AdriaRoute 3.10 NT i City Navigator Europe NT 2011 na nokiu n 97 u masovnu memoriju.AdriaRoute 3.10 NT mi radi kada je instaliram poslije City Navigator Europe NT 2011 a tako i City Navigator Europe NT 2011 kada ga instaliram poslije AdriaRoute 3.10 NT.prilikom instalacije posto karte imaju isto ime gmapsupp.img kada ubacivam trazi mi da promijenim ime onoj koju zadnju ubacujem.kako da ih spojim u jednu kartu i da rade?
Pozdrav svima
Instalirala sam sebi na nokiu 6220 c i prebacila mape i sve je proslo u redu, ali kada idem da vidim kartu nista ne prikazuje i pise dolje ispod gdje pokazuje sa koje se visine gleda no maps
odgovor ti je na kraju prvog posta: http://cafe.mobil.hr/threads/68684-T...56k-warning%29
basemap naravno nemaš?
pričekaj da ti nađe satelite pa će ti prikazati i kartu
pitanje 30: http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=60070
Pozdrav ljudi...imam nokiu E66... i muci me instaliram ja to sve po tutorialu i sve ok...i palim garmin i nece mi na signalu koji treba ulovit pokazat nista osim prve crte koja je crvena...znaci prakticki nece mi nac satelite...zna ko mozda u cem je problem ????
koji je to gps ??? upaljen mi je intergrirani gps ....gdi se pali taj a gps ???
Vidi u manualu:
http://nds1.nokia.com/phones/files/g...66-1_UG_en.pdf
tu pise samo kaj ustvari je a-gps...daj ko zna di se pali to...treba mi sutra navigacijaaa !!! hala unaprijed onome ko zna...
Strana 85, positioning methods.
jel moram imat city navigator evrope ako ocu stavit adria route?
moze bez problema
pozdrav nabavio sam nokiu n70 odnosno ona je s60 2sd, pa me zanima imam li kakvu opciju s navigacijom za nju ili?
imaš garmin, ostalo je neupotrebljivo, iako ni garmin nije najsretnije rješenje zbog rezolucije ekrana
a dali mi se onda uopce isplati instalirati i zezati?
doso sam do koraka 10kad pokrenem pojavi mi se ovo http://www.pohrani.c m/f/34/p8/1c2Dg6jf/screensnap000010.jpg stoji 2-3 sekunde i vrati me u "meni" i nista se ne dogadja. koristim e52 nokiu= Citat =:
10. Kad instalacija završi, u izborniku pronađite GMobileXT i pokrenite ga
edit joj pogjesio sam podforumu ovo trbe da ide u s60 3rd, izvinjavam se
nesto si vjerojatno preskocio,ma gotovo 100% sam siguran
jesi li dobro otkljucao garmina?
ajde odi u folder garmina na memo.card i napisi sto se sve nalazi u njemu trebalo bi biti 9 foldera,dvije plave ikonice sa upitnicima i dva txt
upavu si, bila su samo 4 foldera pa sam ponovo prebacio, sad radi, hvala :)
Poštovanje, zanima me da li se može otključati Garmin Bluechart VEU014 karta u IMG formatu bez ID kartice?
Znači da se otključa trajno za sve uređaje. Probao sam sa Garmin Unlockerom, međutim koliko sam skužio on služi samo za karte instalirane u Mapsource-u. probao sam sa MAP Reverse Converterom ali mi kaže da karta nije konvertibilna.
Hitno mi je, molim odgovor što prije.
Hvala
Ovak tutorial je stvarno odličan i svaka čast autoru, meni sve radi super na E71...ali imam pitanje...nekako sam primjetio da je vijek baterije kraci....jel postoji kakvo rijesenje za to?
Nisi pročitao sve, nekada se to rješavalo preko app naziva KillMe odnosno čitajući: FAQ:[Obavezno pročitati] Garmin Mobile - često postavljana pitanja i odgovori
Prvo da pohvalim ulozeni trud za pravljenje ovog tutorijala, stvarno svaka cast.
Ali sad kako to obicno biva, mi pocetnici za navigaciju moramo nesto da pitamo.
Uspeo sam da odradim sve ali kada trazim gps ne moze da uhavti vise od jedne male crvene crtice koliko god cekao. Cak sam poslusao i savet onog decka koji je rekao da nadjem u pozicionim metodama ali tamo je vec sve podeseno. Da li je moguce da sam nesto lose uradio, na primer da sam lose prebacio mapu pa ne moze da uhvati 3-4crtice?
Hvala unapred!
jeje skuzio sam, potpuno zaboravih na taj FAQ..sve je u redu sad...hvala svima.
Sve je u redu, svaki prvi puta kad palis Garmin, moras pricekat da nađe satelite...i to po mogucnosti da budes vani, a ne doma/u kući... Najlaksa metoda ti je da kad si vani, bezveze odaberes kamo zelis ic , nađes neku adresu i cekas da ti pozicionira GPS i napravi kalkulaciju rute...nakon toga, izađes i radiš kaj te volja.
Probaću sad ponovo. Mada danas dok sam išao do skole bio je upaljen sve vreme i ipak 1crtica.
Jedino što nisam probao jeste da nađem neku lokaciju, pa ću te sada poslušati.
Hvala na brzom odgovoru.
Imam problem sa E52. Instaliram sve po uputstvima i nikako nemogu dobiti CARD ID, uvjek mi piše 0. Probao sam i starije verzije, format kartice i nemogu nikako dobiti potreban ID. U čemu je caka?
Hvala
Imaš ga zapisanog u GarminDevice.xml datoteci u Garmin folderu, redak <Id>XXXXXXXXXX</Id> pa probaj tako.
To mi nije ID kartice, nego IMEI. Iako sam sada i tako probao ali nejde :(, ne razumijem zašto neće
Krivo gledas, imas tocno 10 znakova koji predstavljaju ID kartice i koji bi morao vidjeti iz same aplikacije.
Kada otvorim garmin na mobu, idem na postavke, info i tamo imam IMEI: broje 10 znakova, IMSI:broj 10 znakova, ID kartice: 0 - baš nula
To je u programu, a što piše u onom fileu? To bi trebao biti 13. redak, ako gledaš u Notepadu bez word wrapa...
Da. U xml-u mi je taj ID isti broj što i IMEI u aplikaciji. Kada probam sa tim izgenerirati broj za sw.unl neradi. još jedno pitanje, ono. UNL je L ?
EDIT:
sad sam probao i preko card readera instalirati aplikaciju pa staviti u mob, i opet 0. Negdje sam naletio da je to rješenje...
Postovanje. Idem za nekoliko dana u Dubai. Postoje li karte za Emirate? Moze link, nemam vremena za pretrazivanje. Pozz svima.
Pozdrav svima, imam identičan problem kao i Kruno-51: CARD ID mi je 0, a u tom GarminDevice.xml fajlu mi je kao ID napisan IMEI.
Također je riječ o E52.
Da li itko zna u čemu bi mogao biti problem? Hitno mi trebaju karte. :(
Formatirajte karticu u mobitelu i ponovite instalaciju. Ako ne ide ni tako, stavite karticu u card reader i instalirajte preko njega. Nešto od toga mora pomoći...
Isprobao sve kombinacije, pa ćak i drugu mem karticu, al ništa... mob više nije kod mene tak da više nemogu probati :( (kolegi sam stavljao navigaciju)
P.S. Da li je moguće da je neki problem do win7? Iako nebi trebalo biti, dok sam imao E71 eve je radilo bez problema.
Evo možda ti ovo pomogne: Ja sam na kraju jednostavno kao Card ID napisao taj broj koji piše pod IMEI, jer to nije IMEI (barem ne onaj koji se dobije sa *#06#) nego nekakav Garminov broj, odradio sve ostale korake u tutorialu i evo sada radi (barem za Zagreb).
Ja nisam uspio registrirati garmina na taj način.
Več duže vrijeme tražim gdje bih mogao skinut Garmin moobile xt 5.00.70 i upustvo za instalaciju????
Moze li mi neko pomoci treba mi Garmin za nokiu C7 to je Symbian^3 OS ?
skinuo sam sa vaseg download linka 16(cty navigator europe) i sad hocu da skinem ostale medjutim na vasem liknu nema downloada :/ za ostatak
Imam problem sa Gmobile XT i otključanom kartom http://thepiratebay.org/torrent/6064...11.32_NT_(2010)
Naime, karte koje stavim na memori card(8GB) sa MapSource-om, su vidljive kad pokrenem aplikaciju, ali gore spomenutu, već otključanu kartu, koju učitam direktno na karticu u mapu garmin u ispravnom obliku(gmapsupp.img), garminxt ne vidi.
U čemu je problem?
garmin mobile xt ne prepoznaje fajlove s kartama ako su veći od 2GB