Ne ide to tako. Prostor se dijeli na puno, puno manjih dijelova.
Ima raznih vodiča i objašnjenja po internetu kako Android interno funkcionira, potraži malo.
Printable View
Ne ide to tako. Prostor se dijeli na puno, puno manjih dijelova.
Ima raznih vodiča i objašnjenja po internetu kako Android interno funkcionira, potraži malo.
@xlr - nisam htjela dodatno zbunjivati besanu :)
Teoretski da, ali toliko stvari dijeli tu istu memoriju da je tesko napamet reci gdje je tocno otislo tih 5 gb. Skini Disk usage app i pronjuskaj
https://play.google.com/store/apps/d...roid.diskusage
I ravilov je dobro rekao, vidjet ces da puno nekih tebi vjerojatno nepoznatih stvari zauzima slobodni prostor.
Meni recimo 3 gb odlazi samo na cache od Deezer aplikacije. Kada nemam nis instalirano na mobu, neki vrag mi oduzme xy mb od ukupno dostupnih 26 gb. Zato jer i sistemske aplikacije koriste tu memoriju za cache i tko zna sta sve ne. Kao kada kupis stan od 50 m2, a krevet ti zauzme 2 m2 htjela ti to ili ne. Ako pored njega instaliras nocni ormaric, ode jos pola kvadrata :)
Postoji li ikakva mogucnost da se aplikacije koje mi ne nude opciju da ih prebacim na sd karticu da se ipak nekako prebace?
Root.
Trebam neku provjerenu aplikaciju za provjeru interne memorije, tipa chkdsk na Windowsima. Kada ga mountam na PC, vidi ga kao MTP device, a s tim ne mogu ništa.
Disk Usage & Storage Analyzer - vidi internu, ne vidi microSD
Storage Analyzer - li-la, nekad vidi samo internu, nekad obje
Ti si tražio samo za internu pa će ti obje biti ok ;)
Ne kužimo se, trebam nešto za provjeru grešaka odnosno bad sectora.
Nema takve aplikacije.
S obzirom da mobovi koriste NAND memoriju, pretpostavljam da imaju i nekakav bad block management koji bi donekle trebao štititi od bad sectora, tj izolirati ih prilikom njihove pojave. Sve te memorije pate od memory weara zbog pisanja/brisanja i dosad sam vidio svega par developera koji su uspjeli s tim ubiti telefon gdje više nikakav pristup memoriji nije bio moguć. Nisam vidio neku aplikaciju koja bi ti koristila, pa se vodim logikom da vjerojatno nisu ni potrebne - ili čip to sam hendla ili sve ode u k čim se takav problem pojavi pa preventivni check niti nije moguć.
Ima li app da pokazuje badge? Unreal badge neradi tj kod mene nece
Ima neka apk da freezam nfc service? Galaxy mini2 (CM10.1)
S titanium backupom nemogu freezati.
Titanium se veže izravno u sistemski freeze (enable/disable paketa). Ako on ne može, nema načina.
Ma moze on,ali samo donate verzija
Onda kreni u potragu.
Trazio sam ja,uvijek googlam prije nego davim druge ljude. Problem je sto nista nisam nasao.
Mislim da bi mobovi danas trebali dolaziti s predinstaliranim titaniumom :) Ako ga dugo koristis i ne mozes bez te aplikacije topli savjet da je kupis. Meni je to definitivno jedna od top 5 kupovina. Sjecam se davnih dana da je bilo problema s krekovima i verzija 3.8.4 (afaik) je bila radila, ali je bila uberstara. Mislim da nikad nije izasao normalan krek u to vrijeme, zato sam je kupio
Jedino ako dolaze i sa predinstaliranim rootom. ;D
Also, "nije bilo cracka koji radi" je prilično lousy razlog za kupovinu... :belj:
Tada sam bio mlad i buntovan :P S godinama sam ostavio skoro 150ak dolara u Playu, a ne znam ni na sta :O
Davno sam je kupio i za mene daleko najbolja android aplikacija.
Znaci ja jedini ne kupujem aplikacije. Gdje su moji forumski jarani iz doba krekova i krekiranja? :D
Odrasli su i uozbiljili se. ;)
trazim aplikaciju koja radi kompletan backup.pod tim mislim i backup stanja u nekoj aplikaciji/igri.posto na mobu nemam dovoljno memorije bilo bi dobro da se podaci sejvaju na pc.prije sam koristio helium ali vec dugo nisam vracao mob na tvornicke postavkr.mob mi nije rootan.
Uspio sam tako što sam internu memoriju pretvorio iz EXT4 u FAT32 format. PC je u tom slučaju mounta kao removable device i dopusti mi skeniranje bilo čime, međutim, grešaka nema. Očito je neki bug u ROM-u pa sam se poslužio Mediaserver Killerom. Baterija sad traje najmanje pet puta duže.
EXT4 i FAT32 su toliko nevjerojatno različiti filesystemi da si konverzijom fundamentalno promijenio cijelu filozofiju i strukturu zapisivanja i pohrane. Iz toga ne možeš izvući apsolutno nikakav smislen zaključak. Time si nažalost također nepovratno uništio originalne strukture i vjerojatno unakazio funkcioniranje samog ROM-a, tako da je ovo bila višestruko loša ideja.
Bez brige, mislio sam na sve. Nakon toga je reparticioniran cijeli sistem u EXT4 i vraćen CWM backup.
Puno memorije mi ndlazi u Podaci u predmemoriji. Sta je to konkretno i moze li se obrisati.
Može ali će se ubrzo opet vratiti.
Jel moguce da mi je na to otislo 2 gige?
Da.
I MUP stigao na google play :D
https://play.google.com/store/apps/d....devosijek.mup
Ja imam problem. Sve ap koje mogu prebacila sam na karticu. Medjutim kada se ayuriraju vrate se na tel pa ih opet moram prebacivatr. Ima li kako da se namjesti da kada se azuriraju ostanu na kartici
Pitanjce - može li se 'fizička' tipka pokraj home preinačiti? Imam SAMSUNG galaxy Young 2 i ta tipka (dva prozorčića) je zapravo neki history, a ja bi da je ta tipka (kao prije na mom bivšem galaxy S2) za opcije (tipka sa 3 crtice) pa me to najviše zanima. Hvala.
Jedino ako rutaš i s nekim modom.
Pretpostavljam da Xposed ima neki mod za tvoj mob za to.
Vidiš, tak nečega nikada s ne bi sjetio :) -radi.
Međutim, s time ne dobviam ništa, tj. ništa konkretno kao na bivšem S2, bit će da je to i do verzije androida. Na ovom mobu verzija mi je 4.4.2 ali ne sjećam se koja je bila na S2... Znači, kad na home screen-u držim tu blesavu tipku ili bilo gdje na zaslonu - dođem na isto (odabir widgeta, pozadina, uklanjanje ikona) ili npr. kad je neka datoteka u pitanju - isto dobijem sa tipkom sa 3 točkice koja uvijek stoji gore desno.
No dobro, ništa, no svejedno hvala shanta!
imam čudan problem sa tapatalk.isprobao 4.9.3 i 4.9.5 i problem je isključivo kad idem na jedan forum tu se zamrzne i ništa ne mogu.sa drugim forumima sve dobro radi.kad sam instalirao najnoviju 5.3.6 čini mi se,sve radi pic pic.naravno tu novu verziju ne želim jer je smeće...
pokušah brisat,ponovo instalirat i uvijek ista stvar samo na tom jednom forumu.na drugom mobu nema takvih problema...:mad2:
mob ili aplikacija rade problem?
Aplikacija.
Probaj s 4.6.2 verzijom
jel radi na Lollipopu?
Radi. Koristim tu verziju samo. Ne planiram se maknut s nje.
Jedino što ti notifikacije ne dolaze ako su ti potrebne.
I mene je znalo zezat dok sam koristio starije verzije. Instalirao najnoviju i sve radi..
Tak da sam se naviknul,jbga :)
Meni i bolje :D ovak svako malo nesto dodje
Ne znam jesam li pogodio temu,al probat cu...imam problema sa surfanjem.bez obzira koji browser koristim kad restartam mob sve dobro i brzo ucitava.nakon 10-15 min.neke stranice jednostavno ne zeli u potpunosti ucitat,nego samo djelomicno.probao Chrome,Naked i CM browser...ugasim ad blocker i ista stvar...zna li neko sta su tu dogadja?
Samo na wifiju ili ?
I Wifi i 3g...
A to ti se dogadja od updejta na 6?
Da.sad sam ponovo flashao stock image i zasad je sve u redu...stvarno nemam ideju sta bi moglo uzrokovat taj problem osim MM-a...
Pozdrav,imam jedno pitanje imam dva android mobitela. U kuci imam wifi,dali mogu ovog sto mi stoji doma koristit kao spy camera da mi slika na pokret i slike salje mailom na moj mob.....ili recimo samo da stavim da slika na senzor pokreta ako se to moze. Ovaj mob sto bi ostao kod kuce bio bi spojen samo na wifi bez broja...Hvala..
Jednom sam gledao nešto slično, ali nisam nikad do kraja prostudirao niti podesio taj setup. Škicni na guglu nešto slično ovim upitima i trebao bi naći dovoljno informacija za početak. JA sam bio krenuo od nekog članka na netu, naveli su par appova ...
https://www.google.hr/search?q=use+a..._-L8KvUavni8gC
Mozes tako. Problem je sto mobitel na taj nacin jako trosi bateriju pa bi ti trebao stalno biti na punjacu.
Imas par besplatnih aplikacija na play-u. Jednu koju sam testirao (ne sjecam se vise kak se zvala, al mogu potrazit po mailovima), slala je na mail sliku ukoliko bi mobitel detektirao pokret.
Drugu koju sam testirao, postoje dvije aplikacije - jedna za mob koji se koristi kao kamera, a druga za mob kojim zelis pristupat toj kameri (za live prijenos, npr).
pogledaj si aplikaciju Alfred - odlično radi...
push notifikacijom ti javi na drugi mobitel ako je bilo kakvog pokreta, možeš upaliti/ugasiti audio... itd...
i možeš povezati više mobitela po kući u jedan glavni... ne treba ti broj...
http://www.my-alfred.com/
Hvala vam, pokušat ću...
Ima li neka ap koja snima 8el razgovore ali samotoga s kim pricam bez mog glasa
Da, ima. Automatic Call recorder
Samo zapamti da niti jedna takva aplikacija ne radi bas 100% pouzdano niti dobro ako nije root aplikacija ili ugrađena u operativni sustav, tj. ROM.
Inače, to ti je ilegalno ako sugovorniku ne najaviš da ga se snima i ako se on ne složi sa snimanjem ;)
Sjeti se korisničkih službi gdje ti automat jasno kaže da se poziv snima radi unapređenja korisničke službe.
Molim prijedlog aplikacije za Android 4.4 koja bi popamtila postavke zaslona, widgete i njihov raspored na home screenu. Kad radim update firmwarea na mobu onda se sve resetira pa mora ispočetka slagati, a to mi uvijek uzme puno vremena. Hvala!
Nijedna ti widgete nece popamtit.
Jedino sto moze je ikone i to bez roota da naoravis backup ne ide. Ne znam jel Helium radi jos.
Ako koristis neki 3rd party launcher tika Apex, Nova i slicni onda imas unutar njih backup njihovih postavki i ikona.
Bok
Kako sam na custom romu koji je na bazi CM-a,kamera app je očajna i tražim neku alternativu. Probao sam Lenovo Super Cam,ali mi se ne sviđa i bagovita je...
Dakle tražim alternativu...sve opcije otvorene.. Znači može i flash iz recoverya,plaćena na play storu,kupljena u Konzumu :D
Edit:
Snašao sam se LINK
Snap camera je ok.
Pozdrav imam jednu baby cameru koja se sastoji od monitora i kamere koja radi na wirelessu 2.4 GHZ..Monitor je pao i razbio se..Dali ima neki program da uhvatim signal kamere na laptop..android tablet ili tako nesto..Model kamere je: RL-01CRT
Hvala Vam unaprijed.
Mislim da bi moglo preko kompa 100%. Za android prekopaj play store. Ima neki web of cam baby monitor pa probaj.
To što radi na wirelessu i 2.4 GHz ne mora značiti da radi i s 802.11 standardom. Bluetooth isto radi na 2.4 GHz pa nije kompatibilan s WLAN-om. Na koji način si upario to dvoje?
Znam da na kameri ima 4 frekvencije za poriktat,tako u na tom monitoru,i znam da na jednoj od frekvencija mi ponisti wireless od adsl-a pa mislim da je u tom polozaju isto kao i wireless, ako va m to moze pomoci.I kamera ne radi preko routera....thx
ima li ko prijedlog za neki battery widget koji ne guta puno RAM-a?
Jel ima netko iskustva sa korištenjem 2 whatsapp acc na jednom uređaju? Čitam da imaju neke aplikacije pa me zanima jel netko isprobao koju.
Ja san izvadio sim iz moba i vise mi nisu radili ni vocap ni viber. Valjalo je opet aktivirat...
Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk
Ne vidim nigdje posebnu temu za facebook messenger.
Imam oppo find 5, stock android 4.1.1, ugl dugo nisam updateao aplikaciju i sve je radilo super, jucer sam napravio update aplikacija koje najvise koristim pa tako i messenger.
Od tada mi se svaki put kada zatvorim aplikaciju pri sljedećem otvaranju, otvara u prosjeku 20ak sekundi, te se tek nakon toga sinkronizira, dakle dok ju sam ne otvorim, ne dolaze poruke... probao sam - pobrisao datu, stavio da se aplikacija ne zatvara u exception list i nista, i dalje isti problem.
Jel se ikome pojavljuje slični problem?
Jesi li je stavio u startup u slučaju da se nije sama tamo aktivirala?
BTW, danas sam tek skužio koliko messengeri gutaju baterije. Dok sam imao instaliran WhatsApp, Viber i Skype, baterija mi je na kraju radnog dana bila na cca 40-50%. Radi testa sam to sve maknuo i sada je na kraju dana na 85-90%. :D
I meni se to dogada sa Messengerom. Mislim da je do aplikacije.
Poslano sa mog ALCATEL ONE TOUCH P310X koristeći Tapatalk
Koristim aplikaciju battery monitor i sad ako gledam povijest potrošnje vidi se mA (ako je to pouzdano), postotak i napon.
Uglavnom mobitel ne diram u to vrijeme ali odjednom potrošnja strahovito naraste na preko 1000mA ekran u tom trenutku nije radio jel postoji koja aplikacija koja bi omogućila šta se događa koji servisi su aktivni u to vrijeme, dal je slabi signal pa prebacuje izmađu baznih stanica stalno?
Postoji li neka aplikacija da skroz isključi ekran, ali da se na mobitelu i dalje može raditi? Microsoft to ima po defaultu, na Androidu ne vidim način kako izvesti.
Ne kužim na što točno misliš i koja bi bila primjena tomu? Imao sam WP 8.1 i mislim da nisam vidio to nigdje.
Mobitel koristim kao media player spojen na TV i ekran mu je stalno upaljen što poprilično troši bateriju i MHL port je teško može tako napuniti. Eto, samo zbog toga.
kupio sam samsung s6 na telefonu je dosao instalirana app facebook ,ispocetka mi nije dozvoljavao da se logujem , izbrisao sam app ponovo instalirao i uspio se logovati na fb , medjutim trazio mi je podatke kao da se prvi put reg , kad sam usao prazan profil ni slika ni poruka nista na profilu , kako to vratiti postoji li mogucnost za to ? hvala
Probaj u postavkama pod aplikacije izbrisati data i cache i ponovno se probaj ulogirati.
Isto tak, preporučil bi ti da koristiš web verziju jer je Facebook aplikacija prilično poznata kao nepotrebni potrošač baterije i utječe na performanse uređaja.
Ak baš želiš aplikaciju onda ti preporučujem Metal for Facebook, ili Tinfoil for Facebook.
Imam problem s Google Photos appom... Snimio sam slomo video, uredio dio videa koji ce biti usporen, Photos je to sve memorirao i u jednom trenu uploadao (imam podesen backup dok se mob puni). Danas gledam taj video na mobu i vise nema opcije editiranja usporenog segmenta. Cijeli video je usporen i Photos ga moze samo playati. Video je postao dummy usporeni fajl.
Isto to mi je napravio sa svim starim slomo videima.
Slomo filmovi se na web Photosu uredno prikazuju, onako kako sam ih nastimao na mobu... Ali nemam vise opcije ponovnog igranja s fajlom na mobu. Je to nekakav feature posto je app dobio update nedavno?
EDIT: problem nestao, danas su slomo filmovi dobili nazad opciju uredjivanja... bit ce da je google nesto privremeno zeznuo
Moze li preporuka za neku aplikaciju koja biljezi pokrete fizicke aktivnosti i sve trpa po grupama npr pjesacenje,vjezbanje,biciklizam i slicno.Ova od Lg prepoznaje samo pjesacenje i sve trpa tu.
Jesi probala Google-ovu aplikaciju Google Fit? Nisam sad siguran za vježbanje kako bi prepoznalo, možda uz neki smartwatch ili one narukvice, ali meni uredno razlikuje trčanje i biciklizam.
Ja ga koristim za korake... Nedavno je dobio veliki redizajn i dodano je dosta novih funkcija, sa nadolazećom verzijom 1.57 ubacit će još dodatne feature + achievementse. Fora.
Imam problem sa Pintrestom.Cesto ga koristim i potreban mi je ali se desava da sa laptopa udjem na pinterest i vidim svoje pinove sa mobitela tudje vidim a svoje ne.U cemu je problem?
Možda Screen Off?
https://play.google.com/store/apps/d....screenofflock
tko zna instalirati cyanogenmod, uz naknadu? Imam Xperiu st15i, nije problem ako se pokvari...
Jel ima netko problema sa Yahoo mailom na androidu? Danas mi je prestalo raditi, tj nije se mogao povezati i sinhronizirati. Onda sam deinstalirao Xahoo mail aplikaciju i ponovo instalirao i sada se uopče ne mmogu logirati...
Jel ti baci kakav eroor/razlog zašto se ne možeš logirat?
Nemaš Oreo?
Imam Oreo, Huawei Mate 10 Pro. Nije bacio nikakav eror.
---------- Post added at 16:50 ---------- Previous post was at 15:35 ----------
Tražim po netu i našao sam nešto...
https://www.express.co.uk/life-style...wn-Not-Working
Nova laucher prime ja na saleu. 6kn!
Yahoo app mi i dalje ne radi na Oreu na Huaweiu a na Lg V10 mi radi bez hreške.
Poslano sa mog Huawei Mate 10 Pro koristeći Tapatalk
Evo da javim, napravio sam hard reset tj vračanje na tvorničke postavke i Yahoo mail app normalno proradila. Još me zeza taptalk na kojem sam logiran na šest foruma. Prije par dana mi je tražio prijavu na crometeo forum i nisam se mogao logirati jer su kao bili netočni podatci. I napisao mi je da sam iskoristio maksimalni broj prijava i da moram ukucati kod koji stoji ispod ali nikakav kod ne daje i nemogu se nikako logirati tamo. Ostali forumi rade bez greške. Nakon hard reseta ponovo sam instalirao taptalk i opet mi javlja isto. Jel ima netko neku stariju verziju taptalka da probam s njom?
imaš na apkmirror..
https://www.apkmirror.com/?post_type...apk&s=tapatalk
pothitno mi treba neka aplikacija za sprečavanje downloada raznih smeće aplikacija,web stranica koje mi se same od sebe skidaju na mobitel,ono to je već prešlo sve granice hoću recimo otvoriti neku stranicu a ono mi se pojavi neka sasvim druga stranica ili neka igrica ili neki smeće program ma ono više mi mob(kineski Bluboo S1,4gb rama)neupotrebljiv takoreći pa molim pomoć
trebaš ad blocker....recimo Ad Guard ili neki browser sa ad blockerom.naprimjer Brave....
adguard premium..
doduše ova stranica na kojoj se nalazi isto otvara 3 popupa, ali koristi chrome, jer je ugrađeni browser vjerojatno smeće.
ili skini na komp pa prebaci
https://uplod.cc/nsre7f6dklgl