Pa zašto ne bih mogao dvije pretplate uzeti - ja sam uzeo, mislim i njima je to u interesu, ako netko želi 5 pretplata uzeti...zar ne!? Imaju lijepo u ponudi tamo tarifa start 0 i cijena sticka je 199kn...tako da nema tu ništa puno mozganja, tko želi može uzeti taj ugovor na dvije godine...a u uvjetima (sitna slova) stoji da se raskid plaća 99kn puta broj mjeseci a u tarifi start 0 se nakon 3mj može raskinuti bez penala...Ali sve i da ne raskinem ugovor, i plaćam 240 kn u dvije godine + 200 - opet me stick izašao 440kn što je ok. A druga pretplata je L 100kn uz carnet...uzeo bih stick uz tu pretplatu čak je onda 99kn stick, samo što mi je bitno da mogu raskinuti ugovor kad hoću, jer npr. što ako mi za godinu dana to bude višak...Tako da sada mogu raskinuti ugovor, a imam i stick kojim trošim L tarifu...Mislim, nema velikog smisla uzeti stick bez neke tarife u vipu...Opet vip zaradi! To što tamo piše 1500kn da je stick to mačku o rep, njegova vrijednost je MOŽDA 500kn maksimalno! A kada uzmemo da je brzina 7 a ne 42 - koliko zapravo vrijedi taj stick!?
Znači, ukratko: zaobišao sam pretplatu i nemogućnost raskida ugovora uzimanjem dvije pretplate! I trgovac u vip centru je bio oduševljen i iznenađen kada je na kraju shvatioo što hoću! :D
Jedino je bilo upitno dal mogu dvije pretplate na svoje ime. Ali da nije moglo, uzeo bi brat jednu a ja drugu... Ovaj start 0 nisam raspakaovao, ako zatreba ću koristiti...zasada mi ne treba!
Da se vratimo na brzinu, uzeo sam internet na bonove i brzina je 12,8 Mbps i 2,2 Mbps - ukratko skoro pa duplo brže...Na speedtest.net pokaže i 9-10 Mbps bez problema, ali bilo je i 12 često. Na pretplati ne ide preko 7. Bude 5-6, maksimalno 7. Znači, potvrđeno je. Vip je ograničio pretplatnike na 7 a na bonove 12. Isti stick, ista lokacija, isto računalo - sve isto, samo SIM kartica druga i eto razlike! SIM na pretplatu sam išao preko carnet.vip.hr a na bonove sam išao preko data.vip.hr - preko carnet.vip.hr nešto šteka, radi probleme, neće (na bonove, dnevna tarifa)
Zar nema više smisla da ljudima na bonove daju manje brzine jer imaju uglavnom sporije stickove i manje prometa, a pretplatnici koji više troše i više plaćaju da imaju veće brzine - i ono, PRETPLATNICI su!!! Nije nikako uredu!!! Čisto iz principa, ne kukam jer je i 7 Mbps pristojno, ali očito može biti i 12 još pristojnije!!!
Gledao sam i onaj drugi, wlan stick ali mislio sam sporiji je, a i nije mi nužan baš wlan, ionako imam data na mobitelu...Ono, bolje imati 42 Mbps, bolji ping i tako to...osim toga, mislim da se može uključiti u priču i obični ruter i preko njega podijeliti internet...Laptopi imaju wlan kartice gdje se isto može napraviti hotspot s connectify mislim...
Recimo da se vip iskupio ovim načinom što se stick može kupiti jeftinije u tarifi 0 zato jer su SLAGALI za brzinu 42 Mbps - tako su mogli onda reći i da brzina može (teoretski) biti i 142 Mbps - u praksi mi nikada ne bi znali da to nije 142, jer nam je maksimum 7 Mbps!!!
Evo kako izgleda download, istina varira brzina ali ima i ovakvih peekova (naravno internet na bonove), na pretplati bude isto tako samo peek je maksimalan 900-1000, dok na bonove sam ovdje vidio i 2000 (tj. piše 2MB/s):
http://img31.imageshack.us/img31/3619/bonovi.jpg
Uploaded with ImageShack.us
http://www.speedtest.net/result/1483123348.png- skoro pa 15 Mbps!!!!!!!! Treba prijeći na bonove! :D
http://www.speedtest.net/result/1483137147.png - pretplata, ovo je uobičajeno, maksimum je 7,5 jednom slučajno bilo... :D