Dodao bi jos da Galerija napokon prikazuje slike u .raw formatu...
Printable View
Dodao bi jos da Galerija napokon prikazuje slike u .raw formatu...
Kakav je ekran u stanju mirovanja? Pokazuje li napokon 3rd party notifikacije i jel moguće upravljati Music playerom preko tog ekrana?
Vijek baterija se smanjio ili i dalje može držati oko 1 dana?
Ma sve radi kako treba....
http://cloud.tapatalk.com/s/587e79d1...17-210053.png?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...17fe456e75.jpg
Imao sam Samsung s4 i spajao na komp. bez problema a s7 edge, nece..
Omogucio sam Developer Options i omogucio USB Debugging i odredio da se USB koristi za prenos medijskih datoteks..
Probao instalirati KIES, nije pomoglo, trazio je da pronadje problem ali je to trajalo u nedogled..proguglao i isprobao masu USB Drivers, svaki put instal, restart, deinstal restart instal drugoga i tako 10-tak sati i nista..
Ako je neko imao isti problem neka pomogne..
Zaboravi Kies,instaliraj Samsung Switch i ako ti ne prepoznaje mob,odaberi u opcijama reinstall drivers...Nakon tog procesa ce ti sigurno raditi/prepoznati mob..
TomZG, oces mi pomoc da mi opises u par koraka postupak...imam Samsung Switch..
U samome Samsung Switchu pronadjes opciju reinstall drivers (ako se ne varam u gornjem desnom uglu programa je negdje- nisam trenutno pri kompu pa mi je glupo lupati napamet) i dalje te on sam navodi sto da radis...Kies pobrisi da se ne "krizaju"...takodjer,probaj spojiti na neki drugi USB utor tako da na njega instalira svjeze drivere
Ajme falija san..
TomZG, ne ide..Deinstalirao sam sve sto je imalo veze sa Samsungom, ocistio registre, restartao, pokrenuo Samsung Switch, odabrao da instalira USB drivers, retartao i opet nista...on kao na djelic sekunde kao oce ali tako stalno blinka...u device manageru pokaze da je instalira drivrs ali ipak ima usklicnik a kad idem desni klik da azurira kaze da je najnoviji..
Jel se ikome uopce spoji na Win 8.1?
---------- Post added at 15:41 ---------- Previous post was at 13:54 ----------
Kad idem u device manager to izgleda ovako:
http://www.igreklik.com/slike/images...0965813354.jpg
Kad idem da azurira izbaci ovo:
http://www.igreklik.com/slike/images...7552829701.jpg
...nista, nisam dobro citao, delete...
Ekipa hvala, rjesio sam..
Pobrisao sve drajvere koji su vezani za Samsung, sa
http://www.nirsoft.net/utils/usb_devices_view.html
ustekao mob i stvar radi...
Sad mi treba pomoc za unos ime i prezime u tel, imenik...zelim da mi bude ime a onda prezime i tako da se prikazuje a on meni prikaze obrnuto, prezime pa ime...one sheme prefiks i ostala shr...nja me ne zanimaju...kako to dovest u red ako se moze?
Koji jezik koristis na mobu?
Hrvatski
Uđi u Imenik >> Postavke i tamo bi trebalo biti to što ti treba.... btw ja sam na Nougat-u....al trebalo bi biti isto.... https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...a4d3420f16.jpg
S7 Edge Powered by Echoe
Jedva sam nasao di se uopce nalaze postavke za imenik:
http://rg-slike.cf/images/Screenshot...71424Pdx3p.jpg
Nougat je dostupan za S7 (flat) iz VIP-a...
Jel probao netko Nougat na S7?
Dobre i loše stvari?
Vidi post #199
Prije par dana sam dobio Android 7 za Samsung Galaxy S7.
Čini mi se da je lijeva soft tipka postala slabije osjetljiva na dodir, odnosno pri dodiru se osvijetli, ali nema akcije. Međutim ponekad reagira sasvim normalno.
Mobitel je star 3-4 mjeseca pa mislim da nije za očekivati neki drugi kvar.
Ima li netko slično iskustvo?
Ne. Ako već nisi probaj napraviti povrat na tvorničke postavke, ako jesi testiraj malo jel' ti se samo čini ili je stvarno problem. Ako je, pravac servis :/
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Meni ima slabu responzivnost kod micanja ikona na ekranu. Znači, čak zabilježi dodir i x puta uđem u program, a želim samo pomaknuti je**nu ikonu.
Jeste napravili factory reset poslije updatea ili samo nastavili koristit... Znam da je gnjavaža onima koji ne koriste sinkronizaciju svega s cloudom, ali stvarno su velike razlike između M i N verzije i FR je praktički obavezan...
Factory reset je postao pod obvezno prilikom skoka na "veću" verziju androida...
Ma da... I znam da je većini muka jer ne žele/ne znaju/ne mogu odraditi sinkronizaciju svega što imaju pa ih je uvijek strah da će izgubiti podatke, gnjavaža im je prisjećat se lozinki, postavljati ponovo sve... Al s druge strane kad bi ljudi malo vremena uložili u svoj uređaj vjerojatno bi bilo puno manje pitanja kako ovo, kako ono, gdje je ovo, gdje je ono, a i ljudi bi generalno bolje znalo što uopće sa svojim uređajem mogu.
Ugasiti tefon. Drzati (u isto vrijeme) home+volume up+power tipku dokle god se ne pojavi plavi ekran sa androidom koji ce izbaciti poruku No command...Potom u recoveryu odabrati wipe data/factory reset i nakon njega Wipe catche partition...
Ja to radim na svakom telefonu nakon veceg updatea i nikada nisam imao ikakve probleme (vjerujem da dio zasluga ide tome sto nemam Facebook za koji odgovorno tvrdim da je najvece smece od aplikacije,ali on nije bitan u ovoj temi)
Da se izrazim zdravoseljacki: prelazak na novi android bez factory reseta je ravno ulasku s prljavim carapama u nove cipele :D
Meni se imenik ne sviđa i postavke skoro crno bijele.
Nisam napravio FR, sve mi radi ok, čak je i baterija dosta bolja.
Nisam ni ja napravio reset na tvorničke postavke.
Baterija ista kao na MM, tu negdje. Postavke su mogle biti malčice bolje napravljene. Podsjeća me na Win mobile ovako sve skupa kada gotovo pa stanu na jedan ekran.
Zbunjuje me (vjerojatno ne znam podesiti) jer mi sada nema više natpisa pjesme koju slušam na zaključanom zaslonu s Always-on uključenim, a slušam preko PowerAmp-a. Prije je bar bio naslov pjesme, a kako sam vidio sada bi se moglo i prebacivati pjesmu bez uključivanja zaslona.
I dalje jedan od najfluidnijih Androida koje sam imao. Nisam uopće Sammy-boy, do ovoga modela sam imao Note4 jedino. Bome sa S7, ma koliko mrzio ovaj brand, evo već gotovo 4 mjeseca ga imam za glavni mob.
I, ne znam zašto ga ocjenjuju (zvuk) ispodprosječnim kada meni radi dosta jako. Ja zadovoljan, a baš sam picajzla oko zvuka. :)
Hi @Moby ..
Isto koristim Poweramp i na AOD radi sve kako treba...tapneš dva puta po pjesmi i otvori se player i tu mjenjaš pjesme itd... isto tapkajući dva puta...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...546d968214.jpg
S7 Edge Powered by Echoe
Zaboravih napisati da koristim BT slušalice.
Ja jučer napravio factory reset. Sve isto osim što sam izgubio pola dana
evo i ja napravio update na android 7.0 i nisam napravio factory reset, ali sve šljaka dobro. :)
Meni isto sve radi ok osim sto mi je prijasnji dizajn otvorenih prozora, kao postavke i sve ostalo, izgleda bez veze toliko da bi najradje se vratio na prijasnju verziju...
meni se dizajn ni najmanje ne svidja... ne znam tko im dizajnira sucelje, al trebali bi mu dat trenutacni otkaz.
sve ostalo je ok..
Hvala vam na ovim feedbackovima, ostajem ja na marshmallowu :)
A ja jedva dočekala da se više riješe onih šarenih ogromnih ikona u notifikacijama i ružnog sučelja... Sad je napokon sve minimalistički, elegantno, neupadljivo i uz crnu temu stvarno dobro.
Da, ovisi što se koristilo, ja koristim istu temu ko i na Mu... Bit će valjda updateane, pošaljite poruku Developeru da se požuri...
E previdjela sam da vjerojatno više nemaš podatke o temi koju si koristio ni o Developeru... Ako znaš nekog sa S7 tko je još na Mu možeš je potražiti u themeru pa tamo i kontaktirati onog tko ju je napravio i pitati hoće li updateati za N.
dali se kako moze prebaciti cijeli mob u crno bijeli mod. znaci da su sve app u crno bijelom modu kada se uredaj upali.
Jedino...Postavke- Pristupačnost- Vid- Negativne boje i Sivi tonovi...al nisam siguran da je to što ti tražiš...
Na IPhone-u ima jednostavno da se prebaci sve na crno bijelo u postavkama pa me zanima dali i ovdje negdje u postavkama se moze.
Meni je to fora da imam. Sve crno bijelo
Što nije da se prije moglo ako bi se uključila ona ekstremna štednja baterije?
Sada, mislim (na Nougatu) nude jedino onaj "jednostavni mod". Inače, toliko su ga zakomplicirali u Postavkama da više i ne istražujem. Podsjeća me na Windows telefone od kojih sam definitivno digao ruke, dijelom i zbog tih nebuloznih Postavki. Kao "sve na jednom mjestu", a ono figa!
Ja koristim black temu i tako su postavke, notifikacijska crno bijele. Ostalo nije, ali da, ako uključiš ultimate power save onda je sve crno bijelo sivo ili inverziju boja također.
Je netko aktivirao ovo protecto jamstvo ili putni paket?
Uzeo u abrakadabri sgs7, dosao bez racuna i garantnog lista... Hilerijus!
1) Traze li danas uopce garantni list za ostvarenje one defaultne samsung garancije jer me uvjeravaju da moze samo racun?
2) Treba li za aktivaciju protecto jamstva nekakav podatak s garantnog lista?
Pozdravljam kolege, dugo me nije bilo na forumu, praktički otkad sam počeo koristiti iPhone. Evo, za koji dan (prekosutra) dobijam S7 pa me zanima nekoliko stvari, a radi se o notifikacijskoj LEDici odnaprijed, da li je na Nougatu ispravljeno da se LEDica ne pali kad je telefon u Do not disturb modu? Telefon nije vjerojatno nadograđen na Nougat pa me zanima isplati li se nadograditi sa MM?
Lijepo, čestitke na novom stroju :) .
1. za sve do sada garancije koje sam ja odrađivao bio je dostatn samo račun, ali moj savjet je - pitaj putem maila (da imaš pisani oblik) za ostvarivanje garancije samo preko računa.
2.ne bi trebao, ako imaš račun to bi trebalo biti dovoljno.
Iako mi nije jasno kako ti nisu poslali ni jedno niti drugo. Da nisu možda slali mailom pa ga sistem bacio u Spam?
S obzirom da nisi koristio S7, slobodno ga nadogradi na Nougat, osobno ne prelazim još, jer mi se ne sviđa izgled menia, ali s vremenom ću ga nadogradit. Za LEDicu ipak ne bih znao reći.
Ja da sam znao, kad ga naadogradim na Nougat da cu dobit to sto sam dobio, ni u ludillu ga nebi dogradio..sad imam mob koji izgleda ko zadnje govno..ljut sam na Samsung, koji im kreteni rade izgled menia..Neki govore o nekakvim poboljsanjima sa nadogradnjom, nema nista ali doslovno nista, sve su to gluposti...bas nista ne dobijes...svi lazu sebe pa tako i drugoga kako sad imaju svemirski brod, imaji sranje kao i ja....prvom prilikom cu ga vratiti nazad na predhodno stanje...
I mene kopka S7, sad kad je pojeftinio, i dobiva se putni paket uz njega ak ga kupim još ovaj tjedan...
Meni se osobno sviđa Nougat i izgled, puno bolje nego MM. Još ako je RAM management dobar (a i to vidim da je dosta poboljšano) onda mi se čini da će G4 na bubanj vrlo skoro :D
Dobro, sad znam više. A jel neko zna što o LEDici u DND modu?
Sta se ne moze downgradeati software preko odina (?) bez uzdrmavanja knoxa?
Cujes, ni meni ne steka al nije mi ni prije nista stekalo...moze da kaze tko sta oce, sad je mobitel sporiji bar dlaku, djeluje mi kao kanta..sve ostale izjave su laz jer ga imam..i jos taj Nougat, ljudi o tome trkeljaju kao da se radi o nekoj super atraktivnoj curi ili nekakvom svjetskom cudu pa tko ce ga prvi imati...a svasta!!!
Vidim da ima u DND modu da možeš birati da li LED blinka ili ne.
Prije sam mogao za svaku aplikaciju ili obavjest podesiti koju boju želim LED-a. Sada ima samo na par.
Uglavnom nisam oduševljen novim.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...4cb2f4c5b1.jpg
Sutra ću ja to sve isprobati kad ga dobijem, još uvijek je na MM.
Osobno sam prezadovoljan uređajem, radi odlično na MM i uz Nova i ADW Launchere sve izgleda perfektno, i savršeno paše uz MM meni.
Zanima me još samo jedna stvar - kod rootanja, ima li ikakve šanse da ne okine Knox?
ja sam neki dan uzeo S7 i prodao xiaomija. da sad su pale cijene pa sam dobio S7 za 3000kn iz njuškala.. (T-com)
odmah po paljenju je upgrejdao na N i radi ok, čak sam ženin S6 upgrejdao i sučelja su im identična ono ko dva jaja..
root je kompliciran i ne ide bez ikakvog okidanja knoxa.. data partition je encripted i treba ju decripted da bi se formatirala i onda može root. pritom se vraća na tvorničke postavke. gore ide TWRP. ztasad ga furam stock pa bum vidio, možda dođe do nekog jednostavnijeg načina roota.. (CF autoroot koji je radio na MM)
navikao sam na nabrijani xiaomi sa SD821 pa mi je S7 malo lagav, ali kad stavim gore neki custom rom bit će ok. gledam onaj ambasadi stock odex preroot itd..
https://forum.xda-developers.com/gal...-odex-t3507499
Mene osobno dosta smeta što je Samsungu jedinom u svijetu Androida pošlo za rukom da bilo koji launcher osim tvorničkog izgleda grdo.
Imam Novu full i, nije to-to. Kako na MM tako se nastavlja i na N.
Evo, baš danas sam nakon nekih 20 dana forsiranja na Nova launcheru i izgledu Google Pixela, vratio na TouchWizz i prelijepo mi izgleda. I, to čak ne mreža 5x5 nego 4 ikone u redu. Eto, kažem, zbilja imam iskustvo kod Androida. Samsung mi čak nije niti omiljen brend, ali pokazao se jako učinkovit, brz, pouzdan. Glasan je za moje pojmove poprilično, sučelje je jako fluidno, gotovo da nema laga... kamera od 10 fotki napravi 9.5 kako treba...
Još ga počinjem i voljeti :) Eto, jedino što me malo nervira jest taj umjetni AMOLED s pre-prenaglašenim bojama, ali sve u svemu S7 je najbolji mobitel do sada u mojim rukama.
Kako i di se bira opcija brzog punjenja?
Pod "Baterija" one tri točkice desno gore..."Napredne postavke"... ;)
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...2fe661461b.jpg
S7 Edge Powered By Echoe
Nakon kaj je izašel S8, nekako sam dojma da će S7 i dalje biti prilično dobar mobitel za kupnju, štoviše nekak sam malo nabrijaniji na S7 još kad malo padnu cijene :D
Bogami...ja sam se nabrijao na 8+...imao ih danas oba u rukama i stvarno su ludilo...makar mi je i moj 7 edge top :)
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...2e3268f4c6.jpg
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
edoxs, hvala i da te pitam jel steti bateriji to brzo punjenje buduci da mi nije bas neophodno eventualno ponekad?
Nisam neki stručnjak ali brzo punjenje je na mojem S7 edge od prvog dana i u tih 10 mj. nisam primjetio nikakvu razliku (štetu) :) ... evo jedan zanimljiv članak... https://www.google.de/amp/preporucam...016/06/05/amp/
S7 edge Powered by Echoe
Dobar je ovaj novi sat i vremenska prognoza na S8.
Da, jedna od stvari koja me oduševila jest to brzo punjenje baterije kod S7. Još uz Qi jastučić, nemam potrebu za USB kablom, a brzina punjenja je tu negdje, uglavnom za manje od 90 minuta je s 20 na sto posto. Impresivno.
Nakon nekoliko dana korištenja S7-ice, evo par riječi od dugogodišnjeg Nexusaša i Samsung hejtera (da, hejtera).
Telefon je genijalan!
Užasno sam zgriješio kad sam pomislio da ću prelaskom s Nexusa 6P naći mir i spokoj na iPhoneu 7. Našao sam odličan mali preskupi telefon koji nije imao zadovoljavajuću kameru. To me ful kopkalo jer em je skup, em je iPhone i svi se kunu u iPhone kameru, em ne želim ići s konja na magarca. Samsung S7 je bio jedini Android izbor i korak naprijed kojeg sam u početku odbacio zbog... pa eto Samsung iskustava iz prošlosti i njihove politike u sadašnjosti.
Par usporedbi sa Nexusom 6P i možda iPhoneom 7:
Dizajn - jebenica. Čak nije ni sklizak u usporedbi s metalnim mobovima, staklo se lijepi za vlažne prste. Estetska 5ica, isto kao i IP7. Plastika oko AF i HB senzora je već dobila siiitne crtice koje se jedva vide iako je mob u caseu. Mob uredno koristim jednom rukom što sam i želio.
Ekran - amoledski odličan, vidljiv na suncu (N6P tu ima minus, osim ako rootaš i koristiš HBM, onda su jednaki). Prezasićen za moj ukus, nažalost, ali naviknut ću se. AOD je fora stvar, bolje radi od ambient displaya (kojeg su navodno popeglali na Nexusima) i užasan je dekoncentrator na poslu jer mi uvijek pogled bježi na njega (šta to svijetli? a jebi se AOD-e)
Led lampica - velika i vidljiva sa 5 metara (što N6P nije bio slučaj, sitna led točkica). Bilo bi super ako ima neki način da se dodatno podesi prema aplikacijama koje nemaju tu opciju u vlastitim postavkama.
Home button - jebeni lag još od stoljeća sedmog, wtf dude Brže je iz appa izaći klikom na back nego na home. Navika mi je koristiti taj home jer onda se appovi lipo brzo pokreću...
FP senzor - (i dalje) spor. Sporiji od N6P kojem su i ovako dodatno usporili FP očitanje na 7.0, a spor je iz jednostavnog razloga - mob očito čita prst tek >nakon< klika. To radi vjerojatno jer taj home button služi isto kao power button - prvo upali ekran, a ako se još malo zadržiš na tipki onda ga otključava. Glupo! Tko klikne home button zaslužuje da mu se mob otključa u roku odmah. Ako želiš provjeravati lock screen, klikni power button. Imho, u cijelom tom "klik procesu" ima dovoljno vremena da mob snimi prst dok naslanjaš prst na tipku i klikčeš je i - voila, imaš otključan mob. Prije nego me napadnete, napravio sam na mobu i test FP-a na 6.0 - svakako je sporiji nego na 7.0.
Softver - odmah sam flešhao Nougat jer MM je izgledao kao govno u vrtiću. Vrlo stock Android look nakon Material Dark teme, sve što mi treba. Launcher sam zamjenio Nova launcherom, koristim isti setup već godinama i uspješno sam ga "prepisao" s Nexusa. Osobno mislim da u romu nema toliko puno Sammy bloatwarea, poubijao sam većinu predinstaliranog, ali poželio sam ubiti još možda 5-6 dodatnih appova, ali ne ide.
Root mi zasad ne fali jer ne znam ni šta bi radio s mobom (još). Tasker uspjeva i bez roota odraditi automatsko podešavanje rotacije i duljine osvjetljenja ekrana po appu i sl. sitnice. Otom potom.
Mob nije smooth, ima mjesta gdje zašteka, trzne... Kao i svaki droid.
Glupo mi je u recent apps ono listanje kartica i kako kartice "skaču". Nisam jednom krivo kliknuo karticu jer preskoči.
Kamera - ima sve ono što Nexus nema, i radi to jednako ili bolje. Definitivno nemam primjedbe koje sam imao s IP7. OIS na svim rezolucijama videa, 60fps, kakav takav slomo, dovoljno featurea za manualno fotkanje. To je to, S7 je bio jedini ispravan odabir kad sam prodao/izdao Nexusa. Zasad nemam nekih zamjerki osim što nema opcije gašenja zvuka kamere (ali Tasker tome lako doskoči).
Baterija - jedan puni radni dan bez jebemti, u pravilu i više. Oko 6-7h sot-a, ugrubo recimo, nisam još uspio odgurati ciklus do nule. Ne smeta mu lošiji 4G (-100 do -110 dBm), vjerujem da će vikendima trajati urednih 2 dana uz manje sot-a. Nešto što na Nexusu nisam mogao izvući usprkos većoj bateriji i boljoj kontroli nad OS-om.
Kako vidjeti onaj graf baterije gdje vidim linije awake, wifi, gps, charging itd.? Po defaultu je dosta da klikneš na graf baterije i otvori detaljniji graf, ali ovdje to ne radi.
Mislim da je to otprilike to. Uz mob koristim Ringke Onyx case, čekam još to Nillkin staklo pa ću vidjet hoću li ga zafitiljiti u zid ili ostaje na ekranu. Putni paket, jamstvo na lom ekrana, male stvari koje će me nadam se zadržati na ovom mobu sljedećih bar godinu-dvije. Imam dobar filing s ovim mobom :)
Jedini mob do sada koji mi je prepoznao preko Shazam-a mjuzu u prepunom kafiću. Ima jako dobre mikrofone, svaka snimka, bilo video ili diktafon su fantazija, jasne, glasne... Kamera u auto-modu radi zbilja jako dobre fotke. Jbg, 12MP se osjeti kada se zumira ili kada se pokuša vidjeti bogatstvo detalja. Ipak nešto manje u odnosu na 16MP (LG G4), ali zanimljivo kako koristi i najmanje osvjetljenje na cesti kako bi fotka ispala što bolja.
Do sada zbilja, ono, milijun smartfona mi je prošlo kroz ruke, ali s ovakvom lakoćom dobiti vrhunske fotke, imati dosta glasan zvučnik (mogu se basovi osjetiti). Perverzija!
Da se razumijemo, nisam postao Sammy fan i čekam što konkurencija ima za ponuditi, ali bojim se da će svi ostali malo pričekati.
Smeta me, da, spor čitač otiska, sam logo na vrhu, to što ne podnosi 3rd apps kao glavne (i ja koristim Nova launcher, ali ne mogu ga prilagoditi po svom ukusu, odn. uvijek mi bolji izgleda s tvorničkim Touchwizzom), ikonice u not. baru su presitne, Poweramp mi pri dolasku poruke ili stavljanja na punjač otkazuje automatske kontrole slušalice itd... ali sve u svemu, ocjena 4+!
Zove se "Gear"...nisam siguran ali mislim da je nema u HR "Samsung Themes"...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...d1c25516f6.jpg
S7 edge Powered by Echoe
@xlr
Okorjeli nexusaš prešao na Samsung :eek:
Svetogrđe :o
Šalu na stranu.Čudim se malo tome,ali razumijem.Čini mi se da je i Samsung konačno opet složio dobar mob.Još od Note 2 izbjegavam Samsung iz dosta razloga,a kad vidim da je neki hater Samsunga prešao na S7 i još je i zadovoljan onda je to ipak neki napredak.
Isprobao sam S7 i dosta mi se toga svidjelo.Naravno kamera,posebno brzo fokusiranje i slikanje objekta u pokretu.
dobar zvučnik i kvaliteta mikrofona.Čisto,jasno i glasno...
Ekran je naravno vrh iako pod direktnim suncem bi moglo i bolje.
Ono što me i dalje nervira je multitasking jer čim otvoriš više aplikacija,one malo "teže" reloada,posebno igre...
I dalje štuca tu i tamo i lijen je usporedbi s nekim drugim uređajima koje sam imao ili imam..Nije to ništa strašno,ali meni puno znači...
Čačkanje po kernelu,custom recovery i romovi bi mi jako falili kad bi uzeo S7,tako da.... :rolleyes:
Ali S7 je sad stvarno dobra kupnja.Na Njuškalu se da pronaći za 2500kn i stvarno je malo toga što mu za tu cijenu može parirati kad se gleda sve ono što nudi.Kompletan stroj s malo realnih mana :D
ima dovoljno developmenta za S7.. i kernela i romova, lineageos itd..
A Knox?
A Knox .... kao i do sada... 0x1....
S7 edge Powered by Echoe
A može mi netko baš onako, zdravo seljački definirati Knox na Samsungu? Jer vidim, ima čak i nekakva Tajna mapa, Powered by Knox. Mislim se, Opa, što li je ovo sada. :D
a kao zaštita nekakav firewall od prodora hackera, krađe identiteta, slično kao lockani bootloaderi na nekim mobovima..
meni doduše nikad nije nitko ukrao identitet, ali vani je to valjda češće..
.....i ne samo to,slike videa app i svašta još možeš spremiti (sakriti) da ti nepoželjni (cura,žena,ljubavnica...)ne ulete u mob....
Ima i "Secure folder" kojeg se može preuzeti u "Galaxy apps"....
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...e520c0d592.jpg
S7 edge Powered by Echoe
Izbacili su u zadnjih mjesec dana dobrih tema. Evo baš trenutno koristim neku, a sliči mi kao znak YASSA-a iz ex države. Dobra tema.
Šteta što su sve na istu foru. Nema promjene teksta (fonta), rijetko koja ima svoje ikone npr. za Samsung prognozu. I, više volim ove svjetlije, što je killer za AMOLED ekran.
EDOXS, odakle ti sat po sredini not. bara? Root?
Je...root...custom rom...... :)
S7 edge Powered by Echoe
Rekao sam još davno, kada budem imao para za kupiti pixela, kupiti ću si iz principa ajfon. I kupio sam ga, da bi ga prodao nakon 15 dana jer je imao koma kameru. Nisam mogao više nositi nexusa 6p jer je velik, a ljeto dolazi (opet). htio sam manji mob sa jednako ili boljom baterijom i kamerom + manje tijelo i do 5" ekran. Nebitan proizvođač. Ajfon i SGS7 su bili jedini izbori na kraju, mogu samo reći da mi je S7 puno bolji izbor, čak i naspram nexusa 6p (ako zanemarim fizičku veličinu moba). Ovaj mob ima sve što ti treba out of the box, još uvijek me pozitivno iznenađuje.
Jednom, kada skupim malo više materijala, ću detaljnije usporediti kamere na 6P i S7. Trenutno sam vrlo zadovoljan, iako je 6P bolje odrađivao hdr snimke u uvjetima kada je jak izvor svjetla u pozadini (sunce i sl.).
Ovo što si napomenuo sa pozadinskim osvjetljenjem primjetio sam posebno na suncu. Umjetni izvori nisu toliko primjetni.
Zna li mi netko objasniti, problem misteriozne naravi...
Naime, koristim Poweramp kao glazbeni svirač. I preko BT slušalica i preko žičanih, događa mi se da mob prestane reagirati na komande za prebacivanje ili vraćanje pjesme unazad. Kada i radi, kada prebacujem pjesmu zna se dogoditi da ubaci nekih 1 sekundu neke druge pjesme (u onom razmaku između prebacivanja). Do sada nisam uspio riješiti taj problem. Radije uzmem drugi mob koji normalno radi (LG Spirit).
Imao sam taj bug na nekom nexusu dok sam jos koristio poweramp. Danas ga vise ne koristim, deezer i s7 u paru s bt/zicanim sluskama rade ok. Nakon vikenda mogu probati testirati poweramp i prebaciti neke mjuze na mob jer sad nemam nis gore.
Nekako bih pripisao taj bug powerampu. Probaj se poigrat s bufferima i audio postavkama, promjeniti neke vrijednosti
Probao sam ovo kod sebe (S7, Nougat i update od travnja, Jaybird X2 BT sluške).
Google Play Music radi normalno, nema tog misterioznog pojavljivanja pjesme kod skipanja preko tipki slušalica.
Power Amp (imam pro verziju) ima taj problem kao što si opisao. E sad, nedao mi vrag mira išao sam kopati i našao problem - odi u settingse - audio - fade/crossfade - manual track change fading - stavi no fading. Također tu se igraš sa svim fadeovima kod play/pauza itd... Ja to inače volim ugasiti. Probaj pa vidi je li to to. Nisam imao problema s skip/forward kontrolama na slušalicama.
***-*-*-***-**-
Evo jedan kratki review nakon sad već mjesec dana korištenja S7ice. Neki će vjerojatno znati da sam oduvijek bio Nexus fanboy, ali i često baš kritizirao isti taj Nexus. Zadnji Samsung mi je bio SGS2, odličan i užasan mob. Nakon toga su se izredali samo Nexusi 4, 5, 6P i 7. Jedini koji je imao sve što mi je trebalo bio je 6P - ali u malo prevelikom formatu.
Uzeo sam S7 nakon što sam pogriješio s iPhoneom 7. Htio sam mob veličine Nexusa 5 (oko 5”), kamerom jednak ili bolji od 6P te ako je moguće jednakom ili boljom baterijom (jbga, 3450mAh zvuči mnogo za small form factor mob).
Da krenem redom:
Izrada: premium. Ne skliže se kao metalni mobovi, ali grebe se na pogled ispod obrva. HRM i flash su dobili crtice samo od nekoliko čišćenja od majicu. Koristim case pa nemam toliko brige. Zvučnik je osrednji, čak i loš ako ste se navikli na stereo na 6P (oh, I miss you so much). Mob izgleda skroz solidno! I ima ogromnu ledicu. Sad iz dijametralno suprotnog kuta sobe vidim kojom bojom svijetli.
Ekran: overkill. Mogao je biti i lošiji, ne bih primjetio. Po defaultu prezasičen, stavio ga ručno na AMOLED photos profil i zasad mi je dobar. Osvjetljenje na suncu je najveći plus, ono što recimo 6P nije imao (ili si trebao rootati da bi imao). Koristim nativnu rezoluciju, probao i onu korak ispod makar nisam primjetio manjak oštrine niti boost na bateriji u svakodnevnom korištenju. Nepotrebna opcija imho. Night filter i AOD su mi najdraže opcije.
Softver: samsungovski :D Toga sam se najviše bojao i zbog toga sam mrzio Samsunge. Ružno, ružno, ružno… Dok nisu izbacili taj Nougat update. Čim sam ga uzeo u ruke instalirao sam update. Marshmallow nisam ni htio koristiti. Preporod! Uz besplatnu Material temu, UI izgleda skoro kao stock i vrlo jednostavno što preferiram.OS ima miljon (uglavnom korisnih) featurea. Root mi ne fali jer sam dosta stvari mogao dobiti i bez njega. Ne fale mi toliko updateovi jer ovo što imam sada radi odlično i bez greške, čak bolje nego stock rom na Nexusu 6P*.
* - e sad, prije nego krene poplava, Pixel nisam koristio jer nemam para za njega i ne radim usporedbu s njim. 3 godine Nexusa 5, 1 godinu Nexus 4 i 1 godinu 6P. Svi oni su imali kraljevski tretman kod mene, a ja sam se osjećao kao njihov rob :) Konstatno su se događali problemi tipa nejednaka potrošnja baterije u idleu (nekad 0,5%/h, nekad 2%/h), nepostojeći wakelockovi i sl. S rootom sam imao maks. kontrolu iako nisam uspio ništa ekstra postići. Na stock romu nisam mogao biti. Bilo je to povuci-potegni i konstantno praćenje xda foruma.
Priznat ću da je Samsung sasvim fino sredio ovaj Nougat i kod mene ima jednu solidnu četvorku!
Baterija: iznad očekivanja. Tražio sam oko 5h sot-a za moje korištenje (koje je onako, identično zadnjih 2-3 godine) i 15-18h na bateriji (jedan radni dan) i dobio sam malo više od toga… 6-7h sot-a i oko 24-30h na bateriji (jedan radni dan i jedno sljedeće jutro recimo tako). Idle potrošnja je stabilna, nema iznenadnih drainova preko noći, očito nema ni nepoznatih wakelockova. Samsung je maknuo feature da klikneš graf baterije i vidiš awake time, isprva me to smetalo, ali onda sam počeo koristiti mob kao average Joe i zaboravio na to. Danas me iskreno niti ne zanima šta bi taj graf pokazivao. Ukratko, imam mob koji mi preko vikenda uredno traje 2 dana bez da si mislim koliko mi je baterije ostalo. Radni dan uredno izgura sa preostalih 40-60% (ovisi koliko sam se dosađivao na poslu), a do spavanja najčešće ostane sa 20-30%.
Kamera: bolja nego što sam očekivao uz određene limite. Ajmo to reći ovako: 6P ima odličnu kameru i to mi je benchmark za dalje. IP7 (ne plus) ima znatno lošiju kameru što sam nemali broj puta utvrdio iz prve ruke. Taj model definitivno više nema šta tražiti u domeni iole boljih kamera među mobitelima ako ga jedan Nexus 5 dan-danas gazi u detaljima - testirano. S7 ima kameru u svakom segmentu bolju od 6P osim par stvari koje sam primjetio:
- HDR mod slabo odrađuje posao ako je jače osvjetljenje u pozadini. Sjene su i dalje prejake na fotki iako u stvarnosti ne djeluju tako.
- slomo snimanje je nezgrapno ako koristite Google Photos app. GP app loše reproducira slomo video i zbog toga moram koristiti Samsung galeriju, urediti slomo video (editor je jako dobar), exportati video i tako zapečen slomo onda uploadam na GP i može se gledati - minus je što nema naknadnog editiranja slomo dijelova.
- front facing kamera je užas. Ima fokus 3 metra od leće. Vidim da se mnogi žale na fokus i kao da taj problem nisu imali prije, dunno. Ne koristim ffc, a i to kada koristim ne očekujem ništa od nje.
- fotke nekad ispadnu malo svijetlije, da ne kažem isprano, pogotovo pri jako sunčanom danu. Slider manualne ekspozicije u tom slučaju bude koristan.
- photosphere fotke su mi čudne, dosta su loše kvalitete ako ideš zumirati. Kad si skroz odzumiran i vrtiš se okolo izgledaju lipo. Čim malo zumiraš kreću i artefakti… Možda je neka greška u procesiranju fotke, to se još moram poigrati.
Ono što je dobro:
- pro mode, dosta korisno ako se nekome da igrati. Traži nešto vremena, kontrole su imho nezgrapne s tim sliderima. Nisam probao druge manualne kamere al mislim da bi se to dalo još fajntjunati da bude bolji UX.
- 1080p60 majka. Snimanje videa na mobovima napokon ima smisla.
Ono što je odlično naspram 6P:
- fokus! Radi sada i iz prve. Prestao sam okidati 2-3 fotke zaredom i doma gledati koja je bolje fokusirana. Odlično napravljeno.
- OIS je također dobrodošao feature i definitivno ga osjetim u korištenju. Falio mi je.
- panorama mod radi bez greške i output je prilično kvalitetan. Na 6P bi na 10 panorama, 5 imalo negdje neki loš spoj ili puknuti horizont. Mrzio sam koristiti pano mod samo zbog toga.
- macro rastura, pogotovo manualni macro kada ti se slika na ekranu dodatno zumira da bi preciznije naštimao slider (vrlo korisno ako fotkaš vani, na suncu, i kad je teže vidjeti male razlike na ekranu).
- bokeh :D ne znam, morao sam to napisati, baš mi je fora kad fotkaš nekog na metar-dva udaljenosti, a pozadina iza njega je lagano (ili više) zablurana. Subjekt je kristalno oštar i nema softverskih gimmicka oko dobivanja tog depth-of-fielda nego sve odradi hardver kamere. Fora, ništa više.
Isprva sam mislio napraviti neku usporedbu fotki između 6P i S7 ali ne znam koliko to ikoga zanima sad kad imamo sve to na netu. Osobno sam napravio usporedbe i iz toga sam izvukao gornje zaključke.
Neki zaključak:
Mob ima sve što sam tražio i nadam se, ako ga ne razbijem, da će mi potrajat bar dvije godine. Ima ugodnu veličinu, jednostavan je, lako baratam njime. Sa 6P sam jedva pisao poruke dok vozim bajk, imao sam samo jedan džep na tijelu gdje sam ga mogao nositi. S druge strane, 6P mi ne fali nimalo jer imam jako dobar softver prilagodljiv mojim potrebama (jbmu izgleda kao nexus, a setup mi je isti godinama) i imam odličnu kameru za moje potrebe. 6P mi fali više iz nostalgije, to je bio imho jedini zaokruženo kompletni Nexus.
Kao neke long term mane mogu izdvojiti stakleno tijelo, zakrivljeni ekran i zvučnik. Maskica će mi vjerojatno 98% vremena biti na mobu (Ringke Onyx), ali u dolasku je Dbrand dragon naljepnica. Zbog ekrana cu vjerojatno ili odjebati kaljena stakla ili ostati na ovom Nillkinu koji se blago dignuo po rubovima. Smeta me i ne smeta me. Iako imam to dvogodišnje jamstvo na lom ekrana nisam raspoložen prolaziti te procedure i sitna slova. A zvučnik, heh, zvuči kao gameboy. Niš posebno nakon što čuješ bolje :)
Ljudi, pozz!
Već neko vrijeme nisam bio aktivan na forumu, ali skorašnji događaji me natjerali da se vratim...
Naime, prekjučer mi Galaxy S7, star 8 mjeseci, nije htio brzo puniti. Pokušao sam isključiti i uključiti opciju brzog punjenja, ali opet nije htio brzo puniti. Nakon cca 4-5 sati se napunio.
Jučer mi baterija bila na 16% i ja ga stavio puniti, kad ono, uređaj uopće ne prepoznaje punjač i ne želi se puniti. Prvo sam mislio da ne valja utičnica pa sam probao staviti u drugu, ali opet ništa. Zatim sam uzeo drugi samsungov punjač od Galaxy Grand Prime, ali ni preko njega nije htio puniti.
Preko noći je baterija s 57%, s uključenom štednjom baterije, pala na 24% što mi se nikad nije dogodilo (uvijek mi je preko noći s uključenom štednjom baterija pala možda cca 3%).
S uređajem sam dosad bio prezadovoljan, nikad nije zastao ni na trenutak ili nešto drugo, ali eto ovo je došlo sasvim neočekivano i mogu priznati da me začudilo.
Danas sam uređaj predao u T-Centar na reklamaciju i rekli su mi da servis u prosjeku traje 2-3 tjedna.
Zna li netko što mu se dogodilo, u čemu je problem?
Kolike su šanse da dobijem drugi (novi) uređaj?
Baterija riknula 1/1, dobit ćeš drugu ako jamstvo pokriva.
Jamstvo za sgs7 bateriju je 6mj, prema agramovom jamstvenom listu
Pa neće valjda bit da ću ja njima još morati platiti? Koja glupost...
Naravno, ne gine ti 200-300kn za to.
Mozda ako nastupis sa pricom da ti je >uredjaj< neispravan jer ne puni brzo, onda se to gleda kao neispravnost uredjaja i ne mogu te ebat s jamstvom baterije. Ne znam, svakako idi s pricom da je mob preko noci poblesavio.
To bi moglo proći ali samo ako je knox 0x0 ;)
Uređaj nije root-an niti ništa, čak nisam ni OS aktualizirao nikako. Prvo uređaj nije htio brzo puniti pa onda nikako nije punio, a na kraju je baterija poblesavila.
Čak se kod zadnjeg punjenja malo htio puniti pa malo nije (kao da gubi kontakt) i sad više nikako neće + gore navedena baterija koja "poblesavila".
A gle, garanciju imaš, nosi ga u servis i to je to.
A ostavio sam ga danas u T-Centru da ga šalju na servis. Dobio sam neku Lumiu kao zamjenski uređaj.
Ti je mozda bio i kontaktu s morem? Sumnjam, napisao bi, al frend mi je imao slican problem nakon pada moba u more. Par dana je stekalo punjenje i zvucnik, onda ga je oprao u destiliranoj vodi i usb port takodjer pa je radio normalno. Sretno!
Ne, nije bio ni blizu vode. A ništa, vidjet ću šta će reći ovi iz servisa...