sve se radi na svoju odgovornost.ako radiš sve kako piše po tutorijalu nemaš šta zeznuti!
Eto ja sam isto se bojao toga al sad sam sve savladao i imam froyo na legendu!
Printable View
sve se radi na svoju odgovornost.ako radiš sve kako piše po tutorijalu nemaš šta zeznuti!
Eto ja sam isto se bojao toga al sad sam sve savladao i imam froyo na legendu!
Hvala vama na pomoći,al ipak nesmijem,a vidim da će uskoro izađi update androida 2.2 verzija.I kazu da će to sve moci kad se izvrsi update.Pa cu ipak pričekati.
razmišljam si uzet legenda, zanima me jel vam dovoljna interna memorija za aplikacije, mislim koristit msn, skype i još par igrica hoće li biti dovoljno i zanima me ako je kupljen kod tele2 ili vip jel radi na 098? hvala :)
bit ce ti i vise nego dovoljno :) vjeruj mi! :) kao sto sam ti bio rekao, ok uredjaj, mene je smetao losiji ekran pri suncu.
eto izašao froyo za legend i radi predobro! http://www.dkmdesign.dk/custom_roms/..._WWE_FroYo.zip
i koji je postupak update-a froya?
za koji dan planiram uzet legendu pa bi odma stavio froyo
moraš imat rootan mob da bi stavio rom,kad rootaš ubaciš rom preko recoverya ili preko aplikacije rom menager
How To: Root the HTC Legend - http://theunlockr.com/2010/06/07/how...he-htc-legend/
How To: Load a Custom ROM on the HTC Legend - http://theunlockr.com/2010/06/07/how...he-htc-legend/
A sve ostalo imaš na forumu http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=593
Pffff izgleda mi komplicirano....do sad sam peglo stalno po nokia-ma i symbianu :)
radiš sve po tutorijalu i nemaš beda....
Pozz ,zar se nemože izvršiti update preko telefona ,ako je izašlo zvanično.ili se mora baš ovako kako ste vi gore napisali..
neznam dal se da kod nas skinuti još...ovo je vodafonov rom....
Ok ajd valjda će ubrzo kako svi govore.Pozdrav
EDIT:
Ljudi moželi pomoć imam instaliranu navigaciju igo i sve ok radi ,al u zadnje vrijeme mi kad je pokrenem trosi mi kredit na tel,pošto je u mene na ultra paket sa dopunom kartica.I sad nesmijem pokretati navigaciju ,a neznam da sam ja gdje čačkao pa sad mi i internet trosi.Pa ako moze i neko zna gdje da to isljucim ,hvala....
kolko ja znam nebi smjela trošiti internet promet
Znam da nebi smio trositi interent jer koristip sam ga prije nije trosio,al vjerovatno sam nesto cackao i negdje ukljucio da mi skida sa neta,al sad neznam gdje..
pozz.. mene zanima jedna stvar...
uzeo sam neki dan HTC Legend od kolege i prezadovoljan sam mobom...
uglavnom on ga je rootao i stavio froyo na njega... ja kad sam ga uzeo, promjenuo sam micro sd (stavio svoju od 8gb) u naparavio reset OS-a na tvornicka podesenja...
sad me zanima jel uredaj i dalje rootan i kako se to moze provjeriti?
rootan je i dalje bez brige...nema to veze sa memorijskom karticom
Rootanje se ne gubi ni resetom ni promjenom kartice.
Najlaksa provjera (za laike) - skini neki program sa Marketa koji treba root ovlasti, ako te nakon pokretanja pita da mu das root ovlasti, mob je rootan.
evo sad sam se i sam uvjerio da je rootan ;)
thx na odgovorima...
Pročitao sam svih 9 stranica, i nigdje nije nitko napisao na što treba pripaziti prilikom kupnje ovog mobitela.
Na što treba obratiti pažnju?
Jel postoje kakve kineske kopije?
I ako je mob lockan na VIP (ili neku drugu mrežu) dali se može unlockati sa Turbo SIM-om?
Moj je legend iz vipa i nije zaključan.a kupljen je prije manje od dva mjeseca.što se tiče odključavanja siguran sam ga ga vip može odključati al to se i masno plaća,a ovo sa Turbo SIM-om kolko vidim po netu i nije najbolje rješenje jer se non stop stvaraju neke komplikacije tijekom rada uređaja.
Šta se tiče kineskih kopija neznam dal postoje al mislim da ćeš na to teško naletiti kod nas u hrvatskoj.Prilikom kupovine dobro pogledaj uređaj,serijski broj i garanciju i nemaš frke.
Uređaj je skoro cijeli od aluminija i neznam baš dal trebaš na nešto posebo obraćati pažnju osim da je ispavan,da nije lupan i slično.klasika ko da kupuješ bilo koji mobitel.
Evo mogu ti odma reći dvije mane telefona ako se i odlučiš kupiti ga.
Kamera je dosta loša,slike su zadovoljavajuće jedino u idealnim uvjetima
Zvučnik telefona za ringtone i preslupavanje mp3-a je smješten na pozadini telefona i jao se gubi na glasnoći telefona kada ti je mobitel na stolu ili slično.To i nije tako strašno al to sam primjetio već nakon prvog dana korištenja.
Što se tiče ostalih karakteristika ja sam prezadovoljan!
Aha, nadam se samo da će raditi na T-Mobile bez Turbo SIM-a.
Imam sada Galaxy-a, zaključan na VIP, i s Turbo SIM-om radi bez problema na T-Mobile.
Kako misliš kamera je dosta loša?
5 MP, trebala bi biti više manje solidna...
I zašto nitko u podforum "Fotke s mobilnih telefona" ne stavlja slike novijih mobitela da vidimo kvalitetu slike?
A ovo za zvučnik mi je poznato, nije ništa strašno, ali ako je mobitel na nekom ravnom stolu onda se jako slabo čuje zvuk.. u džepu nebi trebalo biti problema..
I koristite li ikakvu zaštitnu futrolu? Koje su najbolje, neke originalne ili silicone cases?
Nadam se do sredine tjedna Legenda u mom džepu!
mogu ti postati slike nije problem.
a šta se tiče zvučnika u džepu nema nikakvog problema sve se čuje super.Ja sam ti imao foliju par dana al sam ju maknuo jer mi nije baš touch bio kao prije.a šta se tiče torbice imam ti silikonsku presvlaku 40kn sam platio.
Sve u svemu nećeš se zeznuti ako uzmeš HTC Legend po meni je to osličan telefon a i cijena je uredu.pogledaj si za te pare i samsung wave,mobitel je prežestok!Istina da nije android al bada OS radi tolko dobro da sam se poprilično iznenadio
Kolko vidim na xda nije baš nešto popularan, nema baš nešto custom romova, dok za Hero ih ima hrpa stvarno. Ja sam tip koji voli eto to pa zato.
Te uz to još da je 2000kn previše za taj moj, jer se za par sto kuna više može ubost Desire.
Za Hero i Legend nebi dao više od 1500kn.
I ja bi isto rađe Desire al kad sam kupovao imao sam para kolko sam imao tak da sam uzeo legend.A šta se tiče romova ima ih oko desetak što je sasvim dovoljno ovak i onak sam sve isprobao i skužio da mi je najbolji froyo 2.2 i još overclock napraviš na 787 i sve radi glatko i brzo!
Definitivno ću kupiti desire kad padnu cijene iako mi nije baš ljepši od legenda al je hardwerski bolji i ima kolko tolko budućnost!
Ovo što kaže Rašo da imam para za Legend, ali ne i za Desire.. Da imam uzeo bih ga bez razmišljanja..
A radije ću kupiti Legend jer ima više RAM-a, bolji procesor, LED flash, i sveukupno je malo bolji od Hero-a, bez obzira na te ROM-ove, mislim da će mi original Froyo 2.2 biti sasvim dosta!
Pozz,imali ikakvi naznaka za službeni 2.2 android zahtc legend.
koliko ja znam izašao je
Ja sam probavao ići opcije pa na about telefon i update tel i nema kaže update.Pa zato pitam dali je ko mogao da update izvrši.preko wireless na telefonu..
kolko ja znam nemožeš ga skinut još tom metodom.....
Ja sam naknadno instalirao froyo
Ok hvala pomoći.pa imali gdjetaj exe fajl i kako da update izvršim ako je to tako,hvala...
e sad malo previđe pitaš, pošto nemam legenda nemam pojma, potrudi se malo, malo pogledaj tamo na xda developers, tamo imaš sigurno sve opisano step by step i kad to napraviš napiši ovde kako si to napravio da drugi nakon tebe znaju
moraš imat rootan mob da bi stavio rom,kad rootaš ubaciš rom preko recoverya ili preko aplikacije rom menager
How To: Root the HTC Legend - http://theunlockr.com/2010/06/07/how...he-htc-legend/
How To: Load a Custom ROM on the HTC Legend - http://theunlockr.com/2010/06/07/how...he-htc-legend/
A sve ostalo imaš na forumu http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=610 a froyo ti je ovdje http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=841517
meni je dosad svaki HTC imao prosjecan ili cak ispodprosjecan zvucnik... nekako mi se nokia i pokoji samsung cine najbolji po tom pitanju...
ja ne koristim nikakvu futrolu, display je relativno zasticen od sitnih grebotina nakvim premazom ili cime vec... a inace pazim na mob.. a i nema nista ljepse sad zimi kad ga uzmes u ruku a onaj aluminij hladan ko led :D
nego mene zanima jedna stvar... citao sam sad da bit sutra-preksutra trebao izaci official froyo za legenda... u mene je kuhana verzija... pa me zanima jel se isplati staviti tu verziju (jel brza ili manje bugovita iako ni na ovoj nisam primjetio neke greske)... i jel se moze to uraditi preko wirelesa posto neznam hoce li prepoznat update jer na mobu je vec froyo (nesluzbeni doduse :))
a imate i sad skinit službene htcove, vi vjerojatno mislite na ove OTA naše vipove ili čije već
neće to bit ništa drugačije od ovih službenih, možda koja minorna aplikacija manje više
Večeras dogovorio se za kupnju Legenda, idem ga pogledati, nadam se da će sve biti u redu i da će završiti u mom džepu!
Javim se večeras jesam ga kupio ili ne..
Daj mi samo još recite gdje se nalazi serijski broj na mobitelu, jer se provjerava u samom mobitelu putem nekog koda ili negdje ispod poklopca od baterije/SIM kartice/memorijske kartice?
*#*#4636#*#* - zatim Phone information i piše ti IMEI unutra.
Kupio sam Legend, izvrsno stanje, samo mala packica kod optičkog joysticka (vjerovatno od nokta), kupljen je u VIP-u (ali hvala Bogu radi na T-Mobile), Eclair 2.1 na njemu, ja zasada zadovoljan, puno mi bolje reagira na dodir nego Galaxy, vidi se da je puno brži, kamera iako ima puno više opcija od Galaxy-a čini mi se da je malo lošija, ali dobro..
Jel na kraju izašao službeni 2.2 da ga odmah idem stavljati?
oko joy-a je metal tako da cisto sumnjam da je to od nokta :D :D šalu na stranu, posjedujem legenda i prezadovoljan sam uredajem, neces se zeznut sigurno..
koliko ja znam da nije jos izasao, u mene je modacom kuhani froyo i prezadovoljan sam s njim... nisa primjetio neke bugove pa sad mozes pricekat sluzbeni rom ili rootat uredjaj i staviti kuhani rom ;)
A nije ni bitno, uglavnom ima neka sitna packica ali to je sve 5 ništa se ni ne primjeti :D
Gdje ste kupili silicone case?
Našao sam na eBay-u jedan dobar crni za 2$ ali mi se neda čekati 2 tjedna..
A jel se stavljanjem službenog ROM-a gubi garancija?
I jel ima kakve razlike naspram originalnog software-a (2.2)
Googlo sam i čitam po netu da je ovih dana trebao službeni Froyo izaći, ali gledam još ga nema.. sad mi teško se strpit da mob bezveze ne zatrpavam glupostima ako uskoro izlazi Froyo.
izašao je službeni froyo(znači sa htcovim sense ui) za legend, znam 100% jer je u mene portani legend rom na heru
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=726005
evo ovo ti je moddani ali sa sense ui-jem
i mislim da gubiš garanciju i ovako i onako, jedino ne gubiš garanciju preko OTA updejta a kad će ti to izać, strah me iti razmišljat hehe
Da vas pitam još nešto, dobio sam Nokijin USB kabal, isti onaj koji sam imao na N82, služi za povezivanje s kompom preko USB-a, i kao punjač kada se ušteka preko USB-a u punjač (a punjač u struju). Šta nebi trebao biti HTC-ov taj USB kabal??
EDIT: I kako da smanjim broj Home Screen-ova?
Imam ih jedno 6-7 a ja bi ih smanjio na 3.
ja imam onaj stari što mi je ostao još od diamonda i imam punjač na struju sa onim mini usbom što se nalazi na 2.5" hddovima i oba rade sad ti vidi
jeli piše baš nokia na njemu ili je priključak isti kao u nokie
to se lik zajbao ili je možda imao samo taj pa ti poslao svejedno jer kako veliš radi sve normalno
ma enmas potrebe ga ni mjenjat... radi kao i svaki drugi ;) al eto mozda zbog kasnije prodaje...
A i tebe pate nebitni detalji... :)
Meni zvuci da je kabel obican standardni mini USB, kakav koriste mnogi proizvodjaci. Ako radi to je to, valjda je izgubio originalni kabel pa ti ubacio taj od nokie, buduci da su tehnicki identicni.
Big deal. :rolleyes:
Pozz svima ,ev ovako meni je danas na htc legend javilo da imam update telefona .ono about telefon pa chek update i ima neki update 24 mb,i ja sam to uradio i instalirao preko wirelles i sad mi pise verzija da je android 2.1 update 1,a prije je pisalo samo adnroid 2.1.Pa znali ko kakva je to update nije onaj 2.2 što govore.
nije to unaj 2.2 ne brini http://img202.imageshack.us/img202/9947/056d.gif
Vidim da nije a dali će i on tako biti kao i ovaj prek wirelles telefon,pozz
da, kad izađe bit će preko wireless, ili preko ko zna čega, jer dok izađe tko zna kakav ćemo prijenos podataka imat, hehehe
Zamjenili smo se za USB kablove, isti su to mini USB-ovi, ali eto, neka bude sve original :D
Slučajno je zabunom ubacio, al našli smo se, razmjenili i sve 5 :)
I po meni je malo glupo što USB služi za povezivanje s kompom i za punjenje preko punjača, onda svako malo moram ištekavat
zašto bi morao svako malo izštekavat
Pa kako nekužiš, kada trebam nešto prebacivat sa kompa u mob (ili obratno) moram ga spajat sa kompom, a kada ga treba punit navečer onda ga treba u punjač uštekavat i tak stalno..
Bio mi je bolji princip poseban USB, poseban punjač, no nekome ovo više odgovara vjerovatno jer mora furat manje kablova, ali eto meni se ovo baš nesviđa pa ću naći neko zamjensko rješenje i sve 5 :)
Android 2.2 OTA kreće od sutra:
http://www.androidguys.com/2010/12/0...ng-december-9/
Ajde super da Froyo napokon izlazi :))
Da vas pitam, koji program koristite za paljenje LED flash-a?
Probao sam preko switchpro widgeta, ali nereagira, moment flash je samo za galaxy ni on neradi...
kužim ja tebe dobro ALI onaj post je bio navlakuša
pozabavi se malo aplikacijama, evo jedna od mene
http://www.fjsoft.at/en/ , skini i instaliraj na pc, sa marketa skineš sebi klijent i to je to, zaboravi na izštekavanje i ušekavanje kabla više
2.2 OTA....stigao froyo na moju legendu........jeeee
opala, ovome se stvarno nisam nadao
izgleda da ipak nitko od naših operatera nije prčkao ništa nego je samo proslijeđen
svaka čast
Evo i meni piše da je stigao.
-Update: Android 2.2 and HTC Sense update 82.42 MB
Jeli itko već stavio?
Kolko to traje otprilike preko Wifi-a?
stavljaj i napiši svoje dojmove
ako sve prođe ok i meni danas stiže legend, ako mi se svidi hero ide u prodaju ako ne
bye bye legend
Evo i ja napravio update, sveukupno traje 15-20 min.
Za sada nevidim većih razlika osim što se dobije program Flashlight (odličan je, upravo ono što sam trebao, pali LED flash i ima 3 stupnja jačine svjetlosti, samo šteta što se nemože staviti kao widget), Navigation (ali piše da još nije dostupno u našoj zemlji), Wi-Fi Hotspot, Places, i to je mislim zasad to. Dobro je što se nebriše ništa (sve aplikacije i widgeti ostaju kao i prije).
Zasada nisam primjetio nikakvu veću razliku naspram Eclair-a, (mada se nisam ni na Eclair naučio, imam mob tek 2 dana), ali evo drago mi je da je da je izašao Froyo, nadam se da im je i Gingerbread u planu
Znači to je taj što se čekao foryo 2.2,jeli tako
Evo i ja sam upravo update izvrsio i sada je android 2.2 i sve je super ,tj puno bolje i brze ide sve .samo neznam čemu sluzi wi.fi hotspot.Moželi mi neko reći ,hvala...
http://tinyurl.com/3adf5xt
izvoli
kako ga mozemo staviti mi sa modacovim froyom? I jel ista official optimiziraniji od kuhanog?
Meni se najvise sviđa na ovom androidu 2.2 live wallpaper.Eh sad moželi se jos toga skinuti negdje ti live wallpaper.Hvala unaprijed.izvinte ako sam dosadan..pozz
Market, razne stranice di imaš aplikacije, itd....
Dali pod live walpaper misliš na ono kad je u vremenskoj prognozi recimo kiša pa onda padaju sve kapljice po ekranu i brisač ih briše?
To nisam primjetio na Eclair-u, vjerovatno je ovo s Froyom došlo...
Inače ovo mi je jako fora, šteta što se to samo jedamput desi kad se mob otključa.
Pitanje u vezi ovog Home Screen-a (slika s xda od nekog hrvatskog forumaša)
Jel zna netko kako se zovu ovi widgeti dole što pokazuju postotak baterije, temperaturu, memoriju, itd. i ispod njih ovih 5 ikonica (pozivi, sms, gmail...)
I dali je moguće staviti ovaj unlock screen
Naravno na sve mislim bez rootanja mobitela.
ja cu ti odgovoriti za live papere.. to ti je animirani wallpaper...
http://www.youtube.com/watch?v=9phlk78qcro
@GT-R - System info widget je to.
A to za ikone je LauncherPro
To je standardni Froyo screen lock.
Što dobiješ rootanje imaš u Android FAQ(moj potpis)
Skidao sam dva system info widgeta s marketa i nijedan nije kao ovaj na Home Screenu.
A vidio sam i na forumu da neko ima te widgete, ali nemogu sad naći di je to...
I kolko sam čitao, standardni je za rootani Froyo screen lock, meni je na službenom ostao isti kao i na Eclair-u, znači samo prema dole povučem.
Našao sam system info widget, lock screen ću kasnije sredit, sad se malo mučim sa LauncherPro aplikacijom.
Sve mi je na HTC Sense lijepo namješteno, samo sam htio da se dole promjeni onaj standardni izgled u izgled od LauncherPro-a.
Jedva sam ga našao, kada stisnem Home tipku onda se otvori izbor HTC Sense ili Launcher Pro.
Kada otvorim LauncherPro onda nema nijednog widgeta, dole se otvori na traci onaj standardni izgled s prečacima, i ostali neki prečaci su tu ali nijednog widgeta. Nije problem staviti te widgete, ali neznam kako staviti onaj od HTC Sense sat sa vremenskom prognozom..
koliko ja znam, ako koristiš launcher pro nemožeš više koristit htc sense ui widgete
ako koristiš launcher pro skini sebi weather&toggle widget
mislim da ga nećeš nać na marketu pošto se htc nešto buni
potraži ga na 4shared.com
A jel ima razlike između Weather & Toggle Widget-a i Beautiful Widgetsa?
I jel ima ikoji od njih kao i na Sense widgetu da bude animirana vremenska prognoza, ono da pada snijeg po ekranu, kapljice pa ih brisač briše.. ?
EDIT: I predlažem da se otvori neka posebna tema o Widgetima, da se tamo slobodno raspravlja, a ne ovdje da zatrpavamo temu o Legendu sa pitanjima o widgetima.
vidim ja da se netko jebeno napalio na weather animation, hehehehe
koliko ja znam brisač ima samo sense ui
Pa to mi je prefora, da ima još negdje da se mogu podešavati te animacije i dodavati nove, rado bi se time pozabavio :)
A sad mi je to malo premutavo sve mjenjat, ostavit ću zasat Sense, predobar mi je, eto šteta samo što nemogu promjenit onaj donji taskbar da stavim od Launcher Pro-a.
I da, pitam po xx put, kako smanjit broj Home Screenova? Imam ih 7 komada, smanjio bi ih na 5 možda.
LauncherPro može mjenjati broj homescreenova, Sense ne može.
BeautifulWidget ima animacije vremenske prognoze kod unlocka (neznam ima li brisač, ali ima oblake, kišu i te fore) - potraži u njegovim postavkama.
Možda je ovo dobra tema za pitanja koja te muče:
http://cafe.mobil.hr/threads/65519-A...ti-i-diskusije