baš bi vidio da li bi tak pričao da je netko tvoj umro . . .
a po čemu je njegov sprovod vijest?
nije bio nikakva javna ličnost, samo dečko koji je umro od posljedica nemilog događaja . . .
tako da . . .
Printable View
Nemas osnovno znanje sto je novinarstvo, koje su zadace novinara niti objektivnost oko ove situacije.
Upamti da se vijesti ne pisu bez razloga, to sve kosta novac i radi se jer nekoga ocito zanima. Ponavljam: mozda je hladno i bezosjecajno, no sama cinjenica da o tome raspravaljmo to stvara vijescu.
a gle. naravno da ti nije svejedno kada je netko tvoj u pitanju, kada se nekome bliskom desi tragedija. u tim trenucima nije nam ni do cega, a kamoli do novinara koji cesto djeluju napasno i hladno, al boze mili, to im je posao!
osudjujem prenapuhavanje i senzaciolizam tamo gdje on uopce nije nit potreban niti opravdan.
no, slozit cemo se svi, da nema novinara i da se preko medija nije proculo za ovu tragediju, taj zlocin bi prosao nekaznjeno i neopazeno! ovako barem citava zemlja osudjuje huligane! a sto se vise takvih stvari dozna, to se i sanse da ce se nesto poduzeti povecavaju!!
Lukinim bliznjima malo u ovom trenu znaci cinjenica da ce mozda bas sva ta pompa oko njihove tragedije danas - sutra mnogo znaciti za sigurnije ulice. no, kada se emocije slegnu, i oni ce drugacije gledati na novinare.
E tu je problem, jer se tesko stvara balans izmedu tih vrijednosti i one da vijest mora biti prenesena.
No prisutnos novinara na pogrebu nikako nije nepristojno ili necovjecno. Necovjecni su oni koji su ga prebili, a necovjecni oni koji tvrde da je bila fer borba, dva na dva (na drugim forumima)...
ma gle, nisu meni oni niti tolko smetali da su bili ok, ali blicanje svakih 5 sekundi . . .
pa možeš isključiti blic, okinuti par slika, a ne ovak . . .
a ovaj zločin će tako i onako proći nekažnjeno . . .
http://www.index.hr/vijesti/clanak/n...ka/392003.aspx
evo opet . . .
zar treba još netko umrijeti da se u ovoj državi nešto pokrene? :thumbdown
... ocito smo mi generacija koja ce trebat malo bolje odgajat svoju djecu... rec ce nam da smo staromodi ali ja nebi da mi se dijete ševi sa 12 godina, sa 13 drogira, sa 15 bude trudno a sa 17 okolo razbija drugu djecu jos ni ne shvacajuci sto znaci doslovno razbiti nekome glavu. ocito je smrt posalica danas u drustvu. sve je to po meni premlado da shati posljedice bilo cega!
a vlada nije kriva onda treba intervenirati kad je ovo vec gotova prica, tu treba roditelje nalemati kakve to vrijednosti usaduju u djecu i usaduju li im uopce sto vrijedno...
Kako vlada nije kriva? Jel donesen zakon o nelemanju djece? Po mome mišljenju, djeci su dane prevelike ovlasti, a oni ih ne znaju upotrijebiti, niti im poznaju značenje.
Da se razumije, nisam za kažnjavanje djece batinanjem jer teror rađa teror, ali kako da ti razgovaraš s npr. 12-godišnjakom/njakinjom i očekuješ da iz riječi dijete iscrpi neku mudrost.
Valjda nije ona stara da je "batina iz raja došla" do sada bila glupost?
Nešto ne valja u društvu u globalu, ovo su samo posljedice.
nažalost, u tom smjeru ide današnji svijet . . .
a baš bi volio ja naletiti na tu dvojicu . . .
pa da malo popričamo . . .
nisam agresivac, ali ne bježim od sranja . . .
pa da vidimo ko će koga . . .
a s godinama ce bit i gore.
nemozes ti 12 godisnjaku pokazat da sam iz neveg izvuce poantu... nego mu od malena usadivat neke moralne vrijednosti!
pa makar i batinama ako drukcije nejde (no ne govorim o zlostavljanju ovdje samo o jednoj čuski) samo sto je najsmijesnije sto di onda dijete doma moze pozvat socijalnu sluzbu i zagorcat zivot jos malo ekstra?
a zasto? samo zato jer je zlocesto!
pa zasto si npr ti normalan, zasto sam ja? djelom jer smo takvi kakvi smo a takvi smo zato jer smo ipak neke moralne vrijednosti dobili od nasih roditelja.... normalo ako je neko djete zlostavljano da nece niti ono bit puno drukcije od svojih roditelja kad za drugo ni ne zna!
novinari su druga prica. to im je poso, kopat vijesti. a i dobro je da ih ima da roditelji malo obrate pozornost na to u kakve im osobe djeca odrastaju!
eto npr ovakva razmisljanja, bez uvrede.... normalno da ces se branit ako te netko napada ali cemu riskirat svoje zdravlje, svoje ruke, noge, organe i mozak samo zato jer ti je neko nesto krivo napravio?
nek ti oni budu primjer i miči se od takvog društva... jer to ti ne treba u zivotu. zao mi je ako si decka poznavo ali nemoras zato i ti stradat.... vec ce njima stic pravda u zivotu...
vlada nije kriva direktno, tj kriva je zato sto donosi zakone koje ili nema tko provoditi ili su neprovedivi (odn, potrebno je uciniti citav niz prilagodbi) na neko (ne)odredjeno vrijeme. sve je to divno na papiru, no u praksi jako lose.
ne Moby, djecu zaista nije u redu batinati, pogotovo ne ove starije, jer to u njima moze samo jos dodatno pojacati bijes i agresiju!! a uz roditelje koji su, slazem se, primarni u odgoju, tu bi razne sluzbe trebale biti puno angaziranije i prisutnije. primjerice, svi smo mi relativno nedavno izasli iz klupa, neki se jos i skoluju, a neki vec i imaju svoju djecu u klupama. e sad, pitam ja vas, koliko su skolski pedagozi i psiholozi angazirani? za njih se cuje tek kada se vec napravi neko sranje po skoli. a oni bi trebali raditi na nekoj prevenciji takvih stvari,a ne saniranju! ako dodje do saniranja, vec otprije nesto ne stima.. eto, to je to krivo provodjenje nekih stvari, a za to cak nit vlada direktno nije kriva.
e, a sad, roditelji! to su biljke posebne vrste, to bih ja namlatila malo gore nego sto njihov podmladak mlati po Bundeku i okolici! vjerujte mi, kakvih se sve roditelja ja nagledam, lupala bih od muke glavom o zid.. i sto meni vrijedi sto ja na poslu dusu ispustim da malim smrkavcima objasnim neke stvari i reguliram njihovo nasilno ponasanje (a sve mladji i mladji postaju sve agresivniji), kad ih mater/caca poslije vrtica odvedu kuci i posjednu pred teve i crtice koji u danasnje vrijeme educiraju samo o nasilju.. rzgovaram s takim biserima od roditelja, molim, objasnjavam.. i ne.. njihov potomak drugo jutro u vrtic dolazi s puskom?! nije dijete krivo.. zaista nije..
i sto s takvim neodgovornim roditeljima? nazalost, prvo bi njih trebalo preodgojiti da bi bili u stanju odgajati djecu.. eh, nazalost, svatko moze biti roditelj.. :-/
Jasno, uz druge ustanove za odgoj djece su primarne škole. Nastavnici bi trebali biti "produžena ruka" roditelja. Ali, u kome da djeca traže/vide uzor? U ljudima čija su mjesečna primanja 4.500kn? Ili u Hamdiji koji je osvojio milijun kuna s tri razreda osnovne škole?
Čitav sustav vrijednosti je, neću kazati, okrenut naopako jer bi to značilo kao da postoji. Bojim se da u današnjem svijetu ne postoji nikakav sustav vrijednosti, odn. jedino što vrijedi su pare. Dok se ne nađe love, valja se opijati ili drogirati, usput zlostavljati društvo uokolo.
Čisto stanje stvari, bez preuveličavanja.
Tesko je generalizirati u ovoj situaciji, jer poznajem previse ljudi koji ce te prebiti samo zbog izgleda ili iz dosade. Medu njima ima bogatih i siromasnih, obrazovanih i glupih, jednostavno cijeli spektar drustva.
Mislim da se vise radi o mentalitetu ulice i copora. Najcesca argumentacija im je da je to normalno... U slucaju metalaca i duge kose najcesce cujem "sto ce on tu meni sa dugom kosom, jëbena sotonjara"... 90-te su krive. Rat je stvorio glup sustav vrijednosti i pravo pojedincima da sami dijele pravdu na osnovu onoga sto je njima normalno.
Metalac? Automatski nisi vjernik i zasluzujes batine. Stranac? Ateist? Krivi naglasak? Ili samo kriva politicka orijentacija? Sve (u njihovim glavama) valjani razlozi da dobis po glavi. Stvari mogu ici i lokalnije, od razlicite regije, grada, skole ili razlicitog kluba za kojeg navijas.
Gornji razlozi su odgovorni za 70% nasilja medu mladima. Usput bi primjetio da su napadaci uglavnom desne orijentacije.
Koji frik, sve bi dao da sam to mogao vidjeti.. Vertova škola garant :D
http://www.barkun.hr/content/view/15216/32/
(..ne radi se ni o kakvom navijaču ;D)
Prekjucer...
Poznanik i prijatelj...
Pocivao u miru...
R.I.P...
http://www.dubrovniknet.hr/?vijest=1609
EDIT: I ova sranja da nije imao kacigu,nek si nabiju u ******!
http://www.vecernji.hr/newsroom/blac...25414/index.do
hrvatska policija . . .
i mi bi u eu . . . :lmao:
žao mi je dečka, znam kako je to . . .
misli čim ima značku i pištolj, da je bog i batina . . .
Objasnjenje:
One koje treba hvatat,nemogu,ili ne smiju...
Evo,dva dana nakon pogreba i svakakvih sranja koje novine pisu po nalogu velikih riba,izasle su neke stvari na vidjelo...
http://www.korcula.net/razno/info01.htm
Koliko ce to koga dotaknut,neznam,ali bih volio da oni koji zasluzuju kaznu zbog takvih stvari,da je i dobiju...
nije da ne mogu, ne smiju . . . ;)
mogu oni, ali su tu više sile . . .
stvarno mi je žao dečka . . .
i to još jednom pokazuje kako se u hrvatskoj radi . . .
a, ako znaš, tko je pronašao kacigu na tome mjestu?
sad idem doma, i po baštijanovoj, kako je renovirana, policijski auto, s 4 policajca unutra, projuri s jedno 80 km/h, a ograničenje je 40, uz to pretiču na mjestu na kojem to nije dozvoljeno, ugrožavajući, uz sebe, i ostale sudionike u prometu . . .
na intervenciju nisu išli, jer nikakva signalna svjetla nisu bila upaljena . . .
dokle god takve osobe rade u policiji, tako će nam biti, nažalost . . .
Ovako je bilo:
Brat poginulog i jedan njegov prijatelj su sutra dan posli po motor i srediti u bolnicu da se tijelo poginulog dovede na Korčulu,radi pogreba. Prvo su kod kuce skoro poginuli obojica jer ih je jedan nadrogirani idiot zamalo pomeo s autom. Naime,vozio je kroz crveno na semaforu u suprotnoj traci,tj frontalno prema autu u kojem su se ova dvojica vozila prema trajektu,i dalje prema Dubrovniku... Da nisu imali sa strane ceste za prisilno skrenut,tko zna sto bi bilo... Shrvani tragedijom,nista nisu poduzeli,vec su krenuli dalje svojim putem. Na trajektu su sreli dvojicu doktora u autu doma zdravlja kako zovu policiju,jer ih je jedan (gore navedeni) idiot skoro ubio s autom... Nikad neznas,sto te i gdje ceka...
Vratimo se na pitanje... Dosli su po motor koji je maher iz osiguranja vec odfurao doma u stilu: popravit i prodat... Oni su mu rekli da ga nece dobit,i uzeli su motor... Kacigu su zajedno pronasli (dakle,sutra dan nakon tragedije) nepunih 5 metara od mijesta nesrece,a ovi,nazovimo ih "policajci" su zatvorili cestu i promet 3 sata,i zbog ljenosti tamo pizdili i slikavali,a kacigu nisu nasli,tj nisu je ni trazili,jer s obzirom gdje je bila,bili bi je nasli da su je trazili... I,tako su gladne novinare nahranili s cistim dezinformacijama,koje su,naravno,velikom brzinom procurile u medijima,te je Hrvatska javnost bila obavjestena o tome kako je nesretni mladic s Korčule bas zbog toga poginuo... S ovakvim pizdarijama nerviraju ljude koji su poznavali pokojnog Stanka,i tjeraju ih da mrze zakon,koji bi trebao vrijedit sa svih jednako... Sto sad? Tko ce odgovarat za takve propuste...? Tko zaposljava takve ljude i naziva ih zakonom,te im dopusta da ga provode i kroje...?
Evo bas sad na novoj izvanredne vijesti...
a evo i na tportalu....
konacno!!!! jos treba onog mladica uhvatit......
evo i na indexu:
http://www.index.hr/vijesti/clanak/u...ic/395798.aspx
o'so za cacom.. :-/
Nije da sam bio obozavatelj,al zao mi coeka...
R.I.P
unistila ga droga
:(:(:(
U nedjeljno jutro u stanu na Oranicama u Vrapču Dino se probudio i rekao Danijeli da mu je loše. Ipak, nije htio zvati liječnika već se odlučio samo odmoriti i zaspao. Oko 13 sati Danijela ga je pokušala probuditi, shvatila je da nešto nije u redu i pozvala Hitnu pomoć, ali već je bilo kasno.
Moj sin je dobio ime po njemu, zabavio je milione bez obzira na njegove poroke!
SLAVA MU I LAKA HRVATSKA ZEMLJA!!!
:(:(:(
http://img73.imageshack.us/my.php?im...inalphpjg2.jpg
na RTLu su rekli da je vjerovatno dobio epilepticki napad jer je kao imao pjene po ustima, a da su ti napadi moguci kod ljudi koji su se prije drogirali... :(
na kraju te sve ipak snade :( zao mi je da je otisao iako nisam bila neki prevelik njegov fan :( RIP
Bas sam se nadao nekom koncertu u blizini, a onda se ovo dogodi... rip
No! No, no, no! Rip :(
Sada me totalno zanima WTF se događalo ovdje.
Na Balkanu sreco :) Kaj mislis gdje zivis! Cisto normalno za ovaj mentalitet/geografski polozaj... zao mi je samo ljudskih zivota.
Kao i u svakom velikom gradu nažalost, previše mafije se nakotilo tu :(
Katastrofa...
Sve u svemu,neznam tko je komu sta duzan,al uglavnom su ljudi skontali da mogu ubijat i podjebavat pravdu,pa im je tak svejedno... Zalosno je to sto za takve ubojice i slicne kriminalce nemamo pravu kaznu...
nda, balkane moj. bas sam negdje citala komentare, talijanska mafija je world wide poznata, ali kad oni po italiji prave belaj ne diraju zene i djecu! a bome i u talijanskoj vladi lete ministarske glave nakon takvih pizdar*ja..
kod nas.. nikom nista, ajmo odlikovat covjeka koji je ubio malu bogatunovu 'cerkicu.. fuj fuj.
selim se promptno! i zaista ne kuzim lokalpatriote koji su i u ovakvim situacijama u stanju velicat divnu nam domovinu 'rvacku i vladajuci 'adeze dok nam djeca ginu pred ulazima u kucu!
na vam 'rvati, za ovo ste se borili!
fuj!
Zanimljivo je pogledat kako se kod nas izvršavaju kazne. Evo recimo Petrač vikendom ide kući a i dobio je i 15 dana "godišnjeg".
Kod nas se isplati bit kriminalac
ne, ne, kod nas ne isplati biti bilo kakav kriminalac! moras biti u podzemlju, s facama poput petraca! oni su svi povezani s politickim vrhom i svi su tudjmanova skola! tako da naravno da su takvi "zatvoreni" s ciljem mazanja oci javnosti u igri "vidi gle kako nam pravna drzava sasvim solidno funkcijonira", dok u praksi zive puno bolje od vecine 'rvackih gradjana.
di u svijetu ima najmanje 'rvata u imigraciji? tam se selim.
Možeš si mislit kak će skinut Rončevića. Sad će izvući papire i krenut: "ali statistika kaže...!" Kužim ja da ovo nisu bili slučajni slučajevi i slučajne žrtve, ali ja sada moram u grad i to samo u kvart i nije mi totalno svejedno.
ovo je jako žalosno...zagreb moj zagreb.
nadam se da će naći ubojicu i ubiti njega i njegovu obitelj, zatvor nije za takve!
Ma ne treba ubiti obitelj, nisu oni ubili....
Ali ne kužim psihu ljudi koji su spremni oduzeti ljudskom biću život... ja bih rekao "da" za smrtnu kaznu, ali onda postajem jedan od gore navedenih ...
E Lijepa Naša, s pukom koji "srlja ko guske u maglu" i koja je premalo inteligentna..... i političari što iskorištavaju to... A policija... no comment... vidite sami....
Ja bi opet uvela GOLI OTOK..nevjerojatan je naš zakon i kazne koje razno razni teški krimosi dobivaju..uzalud onda i rad policije i svih kad ti krimos izađe nakon par godina i još dobije vikende i godišnji HALO??? Nek se reagira kaj se toga tiče, zato se i događa sve ovo jer su kazne kod nas ne smiješne nego presmiješne i prežalosne..
nisam za smrtnu kaznu, ali za dozivotnu, i to visetruku svakako jesam!
a koga smatras ubojicom therrlu: onoga tko je okinuo obarac ili onoga tko je to platio?
i kakva logika, tu logike nema! sto je logicno u cistoj ljudskoj izopacenosti? niti jedan roditelj ne zasluzuje da mu dijete izdahne na rukama, ma ciji god on ministar ili odvjetik bio!
nista nije sveto, sve je bruto i neto.. nazalost.. i ljudski zivot ima cijenu :(
@frish - šta ubojica je dobar čovjek?
@La_LuNa - po meni bi oni jednako trebali odgovarati
evo najvece i najsretnije vijesti dana, dinamo je dobio tottenhama spartu nec i udinese u zdrijebu kupa uefa.
slavlje moze poceti!
S takvom ekipom se logika ne moze uopce koristiti.
Pun mi je K.... vijesti o nekakvoj Ivani Hodak. Ko je ona da vec tri dana novine i tv drobe o njoj celo vreme?
Ne znam po cemu su ova dva ubojstva i samoubojstva gdje je otislo cetvero ljudi manje vazna stvar od ubojstva Ivane Hodak?
U kakvom je drustvu bila tak je i zavrsila.
Vjerojatno netko zna nesto o toj Ivani pa mozda i ono ko je sve presao preko nje i sta je sve utrpala u sebe. To je ipak Zlatna mladez.
Odvjetnici su gamad koja se prostituira i prodaju stoseve o eticnosti, moralu i ostalim pizdarijama. Njemu trebaju ubiti kcer da bi on rekao istinu ?!?!?
Pa ono HALO !
Zlocinacka organizacija ne postoji ?!?! Pa kolko moras bit glup da plasiras takve fore a ljudi su se po Zagrebu sa zoljama tukli.
Mislim da ce na kraju ipak biti "pojeo vuk magare". Neke se stvari ne smiju reci jer je ekipa odozgo direktno umjesana u kriminal.
Sad bljezgaraju kak su Zagreb i Hrvatska nesigurni. Ja se uopce ne osjecam nesigurno. Nesigurni su oni koji trebaju biti u zatvoru.
Eto!
I zivo mi puca ona stvar za nekakvu Ivanu Hodak.
Žao mi je što je cura ubijena, svakom normalnom bi trebalo bit žao. Međutizin, slažem se s Neredom, u čemu se razlikuje ubojstvo Ivane Hodak od ubojstava, otmica i drugih mafijaških obračuna?
Mafija postoji, to je činjenica, a Ivana Hodak je kćer odvjetnika koji brani mafijaše, a ta ga činjenica svrstava u isti koš s mafijašima.
Opće je poznato da se mafijaši i međusobno ubijaju.
I šta je sad tu čudno.
S druge strane, Petrač na odsluženju zatvorske kazne koristi slobodne vikende i "godišnji odmor". Pa jebote dokle smo došli.
Sad mi je na koncu žao onih profa sa prometnog faksa što ih je pohapsilo, jer da netko stvarno nešto želi napravit na tom području, onda bi policija onako nasilnu upala u sudove, pravni faks, pohapsila sav odvjetnički ološ, pa bi onda vidili čija majka crnu vunu prede.
Nije problem u mafiji kao takvoj, nego je problem što mafija seže u sam vrh vlasti.
Pravni sustav, uključujući odvjetnike je rak rana ove države i tu leži suština problema. Ostalo su samo simptomi.
u, sto volim etiketiranja..
dakle, mile, ona je 'cer mafijaskog odvjetnika, automatski je i ona djubre iz podzemlja koje treba slistiti? nered, ona je dijete tzv. zlatne mladezi, po difoltu je djubre koje zagadjuje zrak kojeg mi svi ostali udisemo?
ma da je ne znam ni ja sto, opet ne zasluzuje dva metka u glavu!
normalno je da ce se njeno ime potezati po medijima jer njena obitelj nije anonimna hrvatskoj javnosti, posebice ne u datim okolnostima! sto opet ne znaci da je njen zivot manje ili vise vrijedan od zivota male Nike, ili zene iz Pule. znamo kako mediji funkcioniraju, cemu sad iscudjavanje nad time?
sad cemo malu proglasiti droljom i ne znam cime ne jer je imala 3 - 4 bogata decka i tatu koji brani mafijasa?
jasno nam je valjda svima da je pravna drzava neukusni vic, da je to famozno podzemlje usko vezano za drzavni vrh jos otkad nam je drzava bila u pelenama. ali stvarno nije u redu reci da vam puca neka stvar za nju samo zato sto potice iz etiketirane obitelji..
a to da zagreb nije siguran, naravno da nije! ne samo zbog mafijaskih obracuna vec i zbog svih ostalih strahota koje se dogadjaju. ja jedino poludim kad napuhani 'adeze i sanader krenu srat' da je Zagreb puno sigurniji po statistikama od ostalih velikih gradova.. 'ebale vas statistike, zagreb je naspram ostalih velikih gradova selo niti s milijun stanovnika! s kime su se usporedjivali, tanguzijom?!
meni je više pun kufer tih vijesti o toj Ivani.
suosjećam sa njenom obitelji. izgubili su kćer. sigurno im nije lako.
ali...
mene živcira što su sad takvi ljudi eksponirani i samo se o njima priča.
što je sa ostalim ubojstvima? što je sa one 17godišnjakinje što je umrla na isti dan u Zagrebu? to su novinari zaboravili već.
Ali me najviše živiraju političari.
Kada su pretukli Miljuša, kada su ubili onog malog Luku, kada su usred bijelog dana pretukli čovjeka nasred ulice, onda nije bilo nikakvih smijena.
Prošlo je više od 3mj a napadače nisu našli.
i onda kada se desi ubojstvo neke poznate osobe (ili osobe iz poznate obitelji) onda se alarmira i sam vrh vlasti, onda lete smjene.
a kada najebu "mali" ljudi, onda nikome ništa. niti jedne smjene ni ništa. već samo prazna obećanja i govor da je Zagreb siguran.
Ebeš ovakvu državu ako "mali" ljudi mogu biti ubijani a da se ništa na poduzima, a čim se ubije netko tko je bilo državnog vrha, onda se sve alarmira
(mali ljudi su pod navodnicima, jer su ti mali ljudi zapravo i veći ljudi od ovih koji se druže sa mafijom.)
Kako bi mi jedna osoba rekla za ovu Ivanu Hodak.
"Da se družila sa normalnim ljudima, nebi joj se to desilo. sama si je kriva"
Možda i je sama kriva a možda i nije. ali je mogla birati ljude s kojim će se dužiti.
I da, sad su svi odjednom zaboravili na malog Luku, na novinara Miljuša i na ostle ljudi koji su usred bijelog dana nastradali.
Da malo ubijem monotoniju...
Link
Ajde draga oladi malo. Ne stavljaj mi riječi u usta. Mislim, nisam te dosad doživio tako isključivu, jer ovo što ti navodiš je isključivost i insinuiranje. Vodiš se logikom "ako nemaš akvarij, odma si gejpeder." ;D
Gdje sam ja to rekao ili naveo na takav zaključak?
Dakle:
1. Ivana Hodak je Kćer mafijaškog odvjetnika, a usput i cura drugog mafijaškog odvjetnika. To je činjenica. Svaka osoba sa IQ>80 može dalje sama donijeti zaključak.
2. Ono što nije fer prema drugim žrtvama mafije je to da se tek sad digla prašina i da se tek sad nešto poduzima. O medijskoj buci da ne govorim.
I dalje mi kažem da mi je žao cure, a i njenih roditelja, najgore od svega je kad roditelj izgubi vlastito dijete.
Bilo je samo pitanje vremena kad će mafijaški obračuni "prelit čašu" kako gospoda premijer i precjednik zbore, kao da dosad nije bilo dovoljno i kao da su ove žrtve prije Ivane Hodak manje vrijedne.
Ko zivi u takvom okruzenju mora biti svjestan rizika.Jasno da ta cura nista nije kriva,ali nazalost ima oca koji je mafijaski odvjetnik i isto takvog decka.
Mafija u HR egzistira jos od proglasenja neovisnosti i ne trebaju cuditi ovakva ubojstva jer mi se cini da je mafija jaca od drzave.
ma shvacam ja mile sto zelis reci, no vidjela sam da su neki postevi kretali u tom smijeru, a ne volim da se nesto obezvrijedjuje samo zato sto se povlaci po medijima.. vec sam jednom napisala, i opet cu - svi dobro znamo kakvi su i kako funkcioniraju nasi mediji! naravno da bi se o ivani pisalo i da joj je samo vlas s glave pala, jer je slucaj zagorac sada aktualan. to opet ne znaci da je ona vise ili manje vrijedna od ikoga drugog tko je izgubio zivot, samo je veca vijest. tako to nazalost funkcionira.. to prodaje naslovnice..
naslusala sam se svakavih izjava, da ona to zasluzuje jer se druzila s krivim ljudima, da joj tako treba jer je bila drolja (!?)
pitam se kakav je to um koji moze doci do takvih zakljucaka.. bit ce da je malogradjanstina ljubomorna na svakoga tko zauzme redak u novinama, pa makar i smrcu..
a to da nije prvo mafijsako ubojstvo stoji, no svakako je najbrutalnije. cim ima prefiks naj, zasluzuje medijsku paznju.
ma stvar je samo u tome sto fakat ispada da su drugi manje vrijedni. Zakaj niko nist nije napravio kad je Domini dobil sa zoljom http://www.vjesnik.com/pdf/1999%5C12%5C09%5C14A14.PDF .
Pa kolko normalan moras biti kao odvjetnik i tek kad ti ubiju kcer onda izjaviti "e sad cu ja rec sve i ici do kraja".
Sad stvaraju sami paniku kak je citava zemlja nesigurna. Po cemu bi bila nesigurnija nego prije 5-6 godina ? To sto im lova curi na sve strane i sto neki dobivaju penzije u BiH i Rvackoj to nikog ne smeta !!!
Koja budala ide smjenjivati nekoga u miliciji kad oni sprovedu kriminalce i onda ih sud pusti. Zalosno je to sto je trebalo preko 15 godina da neko javno kaze da organizirani kriminal postoji.
Al dobro je Zagi rekao na onoj tajnoj snimci iz Beca...
"Pa jeste vi svjesni sta vi otvarate", "pa jel znate kuda ce to otic".
Pa nece valjda Seks koji sve zna i ostala garda upletena u to mirno gledati kako ih love.
Al pazi foru sa Zagijem i dijamantima.
1. Za dijamante se sazna tek kad je Petrač optužio Zagija da ih je ukrao.
2. Ti fantomski dijamanti su kao fol nestali 2000. godine a tek 2007 se postavlja pitanje di su.
3. Postavlja se pitanje jesu li ikad postojali.
Kako to 7 godina nitko nije skužio da im fali 500.000.000 $ u dijamantima iz trezora. Pa nije to kutija cigareta.
Samo nek se zna da je Mesić bio u državnom vrhu kad se oružje kupovalo i švercalo i da je i on direktno upleten u tu aferu. Ne bi on bez veze slao svog doušnika u Beč na razgovor sa Zagorcem.
Dobro im je Zagi rekao, nisu trebali u ovo osinje gnijezdo dirat jerbo ako se klupko odmota moglo bi bit i po Mesiću. Sreća Francekova što je na vrijeme riknuo.
But guess what. Ovo klupko neće imat tko odmotat, jer će se cijeli sistem pobrinuti da se ne odmota, a to je zato jer je sam po sebi mafijaški ustrojen.
P.S. da se ne shvati krivo, ne branim Zagija (ZNA SE ko je i šta je Zagi), samo mislim da je on u ovoj priči najmanje zlo.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/i...lu/407017.aspx
udarna vijest na indexu
Evo, nađeni i napadači Luke Ritza
http://www.index.hr/vijesti/clanak/u...de/406791.aspx
katastrofa..
i sad nek netko kaze da nam je drzava divna, da je stvorena od strane samih svetaca i da je vode isti takvi.. i da zagorac nije triger.. mda..
bi vas vidla da imate djecu koja su se u tom trenu nalazila u blizini..
a sto se luke tice, da, divno je sto su nadjeni njegovi ubojice.. no Luka je, u generalnoj prici, tek nebitna stavka.. njegovi ubojice mogli su biti nadjeni i prije i kasnije, al vidi gle, nadjeni su bas sada, u sveopcem rasulu, kako bi se stvrio privid da pravna drzava nesto radi..
smaknuca u po bijela dana, bombe u sredistu zagreba ne puno kasnije od pola bijela dana.. ne kazem da me strah.. samo me sramota gdje to zivim. strah ce me biti kad cu za koju godinu svoju djecu pustati na iste te ulice..
nikad se sigurnije nisam osjećao u gradu . . .
nek se gamad međusobno poubija, sve je u redu dok ne stradaju nevini, a zasad takvih žrtava ovih ubojstava nema . . .
neka samo tako nastave, ovim tempom, mogla bi hrvatska i postati država, samo nek se međusobno poubijaju . . .
bio sam nedaleko od mjesta događaja, i čulo se, u 5 minuta je cijeli centar bio blokiran . . .
čudi me da nisu blokirali mostove i da grad nije nadlijetao helikopter . . .
možda pukanić ipak nije vrijedio ko ivana hodak . . .
uglavnom, samo tako dalje . . .
sve je u redu dok ne stradaju nevini . . .
Ono što je dobro za ravnotežu među zvijezdama je to da su se mafijaši počeli ubijat međusobno.
Ono što je loše, ovo su metastaze hrvatske stvarnosti.
Što prije emigriram, to bolje za moju djecu. A ostali neka uživaju u svehrvatskom tisućljetnom snu i njegovom ispunjenju.
Hm... Po cemu smatrate da Niko Franjić nije nevin? Naravno da uz takve obracune nece samo stradati samo mafijasi, zato pazite sto prizeljkujete...
Naravno, uvijek postole tzv. kolateralne žrtve. To je cijena života u banana-mafijaškoj državi.
A po cemu ti smatras da je nevin????
svi su oni isti i mozda je i on previse znao....
ista stvar sa ivanom hodak... ona je bila kcer mafijaskog odvjetnika, a mozda je i ona bila upletena u nesto sto nije trebala. mozda motiv ubojstva uopce nije bila osveta njezinom ocu, mozda je ona nekom nesto skrivila....
zagreb sve više postaje beograd
@Black_Hawk: Gledaj, zivimo u pravnoj drzavi (koliko toliko), a u takvom ustroju vrijedi da je covjek nevin dok mu se ne dokaze da je kriv... Imas li kakav dokaz da je upleten?!
Nikad neznas, mozda mu se negdje zurilo, pa je zamolio Pertaca da ga tamo prebaci... Iskreno neznam ko je on, ali sumnjam da je bio nesto duboko upleten u mafiju... Kao sto je Drug Mile rekao, on je najverojatnije samo kolateralne žrtva, a takvih ce biti jos bude li ovakvih obracuna. Ako se sjecas vec ih je i bilo, npr. 1999. g. kada su zolje letjele po Cvjetnom trgu, kad je poginuo Zoran Domini.
ne, mi ne živimo u pravnoj državi, mi živimo u hrvatskoj, što je sve samo ne to . . .
ali nema veze, navikneš se s vremenom . . .
kao što sam rekao, nek se ubijaju sve dok nema nevinih žrtava . . . ;)
Jedino sto je preostalo Policijskoj Upravi Zagreb je ....
http://img523.imageshack.us/img523/7303/zagrebhy5.jpg
:lmao: :lmao: :lol: :lol:
mislim da im ni to ne bi pomoglo . . .
i on bi dao otkaz . . . :notooth:
noob, covjece!
ja ne mogu vjerovati da je tvojim prstima napisano da zivimo u pravnoj drzavi!!
molim te, daj mi broj svoga dilera, i ja bih to na cemu si ti, ocito je genijalno ;D
hrvastka nije nista. ime na papiru medju granicama na karti. ovo nije drzava. da bi nesto zvali drzavom ta ista mora imati infrastrukturu. mi nemamo nista. samo slova na papiru. igra demokracije. i to losa igra. em nas jebu ovi nasi politicari iznutra, em nas prca citav svijet kako se kome sprdne. samo da mi je otic. ja ovdje nemam nista. domovina je tamo gdje je dom i obitelj! ja ne zelim dom i obitelj u ovakvoj drzavi.
Tocno to OuttaControl... Hrvatska je na papiru pravna drzava, ali to ne primjenjuju...
To sam napisao zato sto ja vjerujem u pravnu drzavu (kao pojam), ali nazalost to se u "lijepoj nasoj" (ovo sam stavio pod navodnike zbog sarkazma sa nebi opet bilo :)) to se pravo ne provodi... Osim u nekim jako bitnim slucajevima, npr. jucer je bilo na RTL-u, bakica pala sa bicikla i jos joj naplatili 400 kn kazne zato sto je prebrzo vozila "pony"... Eto to je nacin na koji nasa drzava funkcionira... "Opljackajmo posteni narod, kriminal ostavimo neka cvjeta, mozda i mi dobiemo dio kolaca"...
dobro je, to smo razjasnili, svi se slazemo ;)
a sto se Franjica tice, nesto prejezivo su jucer pricali, na novoj mislim: covjek prezivio vukovar i to u onom autobusu zarobljenika, ranjenika, tako nesto. nedavno prezivio gadnu prometnu. rekao ako je jos ziv - zivjet ce vjecno.. i sad ovo.. jezivo.
a sto se tice bakice na poniju, luke ritza i ostalih "malih" ljudi, takve kazne ce se naplacivati i takvi slucajevi ce se rjesavati samo kako bi se odrzao privid te "pravne" drzave, dok smo u velikim stvarima daaaleko i od slova p u praksi pravne drzave.
i jos nesto, svi su se uzjogunili i uzjapurili na termin "izvandredno stanje" i graknuli kako nam ne treba cistka kavu su sproveli u srbij.. olfo, to je krsenje ljudskih prava.. ma sta nam ne treba!! itekako nam treba! onaj tko se usudi reci da organizirani kriminal ne upravlja drzavom (a dosad nam je valjda svima jasno da organizirani krimial postoji) je zapeo u nekom svom imaginarnom svijetu!
kakvo mrtvo krsenje ljudskih prava s generalnom cistkom!! ovo je krsenje ljudskih prava, dopustiti da glavnim gradom usred bijela dana ubijaju i postavljaju bombe! zbaoga, pa tamo su bila djeca u skoli i na fakultetu!!
e Nerede svaka cast,ali mislim da bi i on odustao.
novinari su mi fora pogotovo ovi iz nacionala , odmah iskorištavaju priliku da ocrne nekog ... pitali su jučer na onoj izvarednoj konferenciji karamarka da zašto je prekinuta zaštita pukiju , a on im je odgovorio da je prekinuta uz njegov pristanak al da to još mora provjerit, što je najbolje tad i nije bio ministar ...
Evo jedne sportske vijesti (pogotovo za one koji prate nogomet)
Redknapp novi trener Tottenhama!
Daklen,vako:
tu sve piše
svi pokupovati tankove i ajmo tankati . . . ;) :notooth:
Barel nafte= 50 dolara. Mi plaćamo 7 kn po litri- enough said.
Čak i kad bu barel nafte 10 dolara, mi ćemo lijepo plaćat 5 kn.
bolje 5 nego 10!:jump:
To što cijena benzina brže raste nego što pada je u potpunosti razumljivo. Uvijek je lakše da nešto poskupi nego da pojeftini. Lakše je nešto potrošiti, nego zaraditi, ili.....lakše je juhu ohladiti nego je zagrijati. Čista primjena drugog zakona termodinamike ;D
Barel nafte može u dogledno vrijeme pasti na razumnih 30-40 dolara i to je to. Tada će benzin kod nas biti oko 6 kuna. O povratku na 4 kune iz razine 2000-2002 možemo samo sanjati. I da......kruh i burek neće pojeftiniti, kao ni autobusne karte, to je barem jasno.
@Drug mile..j....s burek i kruh, smo da pojeftini Zlatorg i cevapi;D
Olobođen laptalo
Tko je orgirao?
Kako god okrenes covijek je slobodan... Drago mi je... :)
fala bogu da je pravda na kraju zadovoljena . . . ;)