Očito je da ima razlike u displayu...razlika je i više nego očita...
no meni se niti ne sviđa baš previše taj mob..mislim na K850...a i treba se naviknuti na tipkovnicu...no za sve postoji prvi put...:satan:
Printable View
Očito je da ima razlike u displayu...razlika je i više nego očita...
no meni se niti ne sviđa baš previše taj mob..mislim na K850...a i treba se naviknuti na tipkovnicu...no za sve postoji prvi put...:satan:
tipkovnica i navigacija uopce nisu losi.ekran je nesto svijetliji nego na K800,a sam mob je robusno napravljen.
jucer sam imao priliku konacno ga isprobati i ostavio je na mene dobar dojam.
ja ću ga sutra il preksutra nabavit prek oglasnik, pa ću svoje dojmove napisat
ja sam rodjen 31. 12.
pitaju me moji sta bi da mi kupe za rodjendan ja kazem SE k850..
sad ako ga dobijem ja vam javim ... a ako ne ... :(
jos cemo vidjet :D
vi koji imate k850 probajte za pozadinu postaviti sliku ili swf i ugasiti/upaliti mob i dal izgubite pozadinu?
na mom mobu je tako i probao sam ono što je izabrano za pozadinu staviti u memoriju telefona i onda je ok,na w810 je bilo svejedno dal su slike u mobu ili na mem.sticku
problem ti je u kartici, izgleda da ju mob ne detektira navrijeme.
Problem je u bugu ovog prvog softvera, sa novim če to biti rješeno.
da, i kod mene se izgubi
evo ja u kupnju k850i prek oglasnika, tražim da je mob nebrandiran i da nema naljepnicu vodafon na poleđini u kutu i nikak nemrem nać, izgleda da danas neće bit niš od kupnje, možda sutra il idući tjedan ak naletim na mob bez kelje iza
tak mi je bilo i na w910
izgleda bug u oba firmware-a
ej ljudi evo meni se je posrecil i dobio sam danas mob i to prije rodjendana :D
ja sam zadovoljn.. mob stvarno radi super.. slika odlicna.. uglavnom koliko sam danas uspio vidjeti mob je lgendaran..
zanima me samo jedna stvar.. on je plav i zanima me jel se mogu palit ova bocna svijetla??
ja sam cuo da mogu al ne znam kako.. ako neko moze da mi pomogne bio bi mu zahvalan
e da bas na tu traku sam mislio.. meni je neko rekao da moze al nije vazno :D
i daj mi reci postavke kamere.. kamera mi je slabija od k800 i
ajde molim te ako su tebi postavke postavljene kako treba pa mi napisi ovdje sta gdje treba biti :D
unaprijed tnx
može li mi netko objasnit kako kako stavit flash temu?
Ne kužim kako ti je kamera slabija nego na k800? Možda ti je nekaj krivo podešeno. Danas sam fotkao na Sljemenu sa k850, frend sa k800 i fotke od k850 su mi ispale bolje, detalji su oštriji. Ali ovo je prva verzija firmwera koji ima dosta bugova pa kad izade novi i novi driveri za kameru fotke če se sigurno još poboljšati.
Ti si slikao s 3 ili 5MP?
Dajte vi koji imate 850 ako nije problem, stavite par slika u onu temu da ostali vide kakve su slike, ja sam vidio dosta slika na stranim forumima i neke su u rangu s k800 što i nije prihvatljivo, dok su ostale žešće editirane u raznim programima tako da je to sve malo zbunjujuće....
opet s druge strane, svi čekaju taj novi soft--> ne očekujte čuda jer bi bilo logičnije da su mogli, stavili bi te camdrivere u prvu verziju da privuku ekipu....
Doraditi će postojeće drivere ali promjene neće biti baš previše uočljive po meni..(ispravite me ako griješim)
ha meni se čini,da bi promjene trebale bit uočljive,inače če se postavljat pitanje pa kakav je to k850
da, i meni su slike dosta losije, pogotovo unutra. jucer sam bio u svatovima i dosta sam se napatio da slike ispadnu koliko-toliko dobre. sa k800 sam sve slikao sa automatskim postavkama, dok na k850 to ne ide. slikanje unutra sa auto postavkama daje pretamne ili prezute slike. vec mi je lagano prisjeo telefon, jel kad nesto "hitno" trebam uslikati, neda mi se namjestati po meniju gluposti, nego ga samo hocu upaliti i slikati.
Jel imaš od vodafona soft? Na par mjesta sam našao da se ljudi žale na fotke sa vodafone softom. Meni na automatskim postavkama slike ispadnu dobro, nisam primjetio da su lošije od k800. Kad bi ručno stavio postavke slika bi ispala malo bolje, ali nisam primjetio neku veliku razliku u odnosu na automatske postavke.
ne, nebrandiran je. najgore je sto slike unutra ispadnu zute bez blica, ili ako stavim blic, onda upali previse blica i slike su presvijetle
evo i ja sam nabavil mob u petak u crno zelenoj varijanti, nema vodafon soft i sve je super, dojmovi su dobri, touch tipke mi je lijepo i praktično rješenje,i još mi je lijepo kad sam u multimedija izborniku izbornik se okreće po položaju mobitela, a kaj se tiče vaše rasprave gore o fotkama, uspoređival sam s burazovim k800i i na k850i su za nijansu bolje, ja nemam nikakvih problema s njima, možda ovo kaj veli predator gore da su lošije zbog vodafonovog softa:wave:
izasao je novi firmware, ali jos uvijek se ne moze nadograditi
R1DA038
- Released on SEUS starting 21/12/07
Improvements / Changes
- SMS/MMS icon changes
- Media Player modifications and speed improvements
- Java benchmarks show significant speed improvements
- Updated Camera driver
- Updated Java engine
Performance
- JBenchmark 3D HQ: 441
- JBenchmark 3D LQ: 430
- JBenchmark 2: 950
- JBenchmark 1: 5802
Software versions:
EROM: R6A008
LCD: 200703291
Camera: 3.4
Videocall camera: 3.0
Content: PA17
Java: 8.1
Text: AP
u cemu drzite K850 da se ne izgrebe? ja sam si narucio Crystal case, ali tek sam kasnije vidio da se telefon izgrebe u njima.
@zvone, ne treba očekivati čuda od ovog updatea softa, brijem dok ekipa ne razbije zaštitu i uzme modanje camdrivera, da ne bu niš od toga.. tako je bilo sa k750/800-->
Da se malo ubacim u rasprave, ali samo sa pitanjima: rijetko mijenjam mobitele pa stoga zečim da imam što bolji, imao sam Ericsson T10 (moj prvi mob:)) pa Ericsson T66, onda SE T610 pa SE S700 i sad bi uzeo K850, stoga ako mi vlasnici K850 mogu reći kakav je? Kak' je tipkat poruke sa onim mikro sitnim tipkicama??? a i taj imitant joysticka mi je cudan, jel se lako snaći po toj tipkovnici? ima ga u oglasniku već za 2500kn pa bih ga kupio kroz mjesec-dva...
Tipke su mi na početku bile čudne ali kroz par dana sam se naviknuo na njih i sada bez problema tipkam. Možeš tipkati tako da samo noktima stisneš tipku a budući da su tipke dosta razmaknute možeš tipkati i sa cijelim prstom bez da stisneš susjednu tipku.
Što se tiče zamjene za joystick, navipada, i on traži privikavanje. U početku mi je bilo malo čudno ali sada bez problema baratam s njim. Njega je najbolje pritisnuti s noktom jer se nalazi između tipki. Sve je to stvar navike.
U ovom updateu vjerovatno neće biti velikih poboljšanja kamere ali treba ga staviti pa čemo vidjeti koliko ja bolja. Na prvom softu kamera je imala oznaku 029, ovdje su driveri kamere poboljšani i oznaka je 034. Treba staviti taj novi update i u praksi vidjeti rezultat.
slažem se ,treba probat i vidit,a promjena bi trebalo bit u svakom slučaju,kakve god da jesu
Hvala predatore. K850 bi htio uzet najviše zbog kamere, jer ipak ne znam kad ću imati love za dobar digitalac, a tu sam pročitao da mu je kamera samo MALKOC bolja od K800, kak sad to??? onda bolje uzet K800 za 1000kn u oglasniku! Jako mi se sviđa što prima micro SD, jer ipak se one koriste u svim mogućim uređajima pa su maltene duplo jeftinije.:bigjump:
To je optimizam svakog čovjeka koji posjeduje k850 i to je sasvim normalno.. pa ipak nije to telefon od 500 ili 1000 kn..
pogledaj čisto s logičkog aspekta;
-> SE izbaci toliko očekivan tel od strane korisnika, svi jedva čekaju da vide tih sjajnih 5MP
- dođe na tržište i ekipa ono razočarana žešće jer kaj su to napravili od kamere da je samo malo poboljšana u odnosu na prethodnika ili nimalo
- e sad, svi čekaju izlazak tog softa kao ozebli sunce jer im je ovo voda od kamere za toliko lovice
- dođe novi soft a ono mrvice od pobljšanja.. ekipi ništa jasno
Poanta ovog posta je da su oni iz SE-a mogli ili htjeli, stavili bi žešće drivere unutra i tako privukli gro ljudi a konkurencija poput primjerice N82 bi pušila..
A ovako, oni puše jer se kamere na N82 kod korisnika učinila boljom i svi su se počeli rješavati sony ericssona..
Nemoj me krivo shvatiti, daj Bože da griješim pa da s narednim softverima kamera bude fakat u stopu sa pravim digitalcima..ali za to je očito mala vjerojatnost, ili ista uopće ne postoji.. vrijeme će biti najbolji pokazatelj.. :))
Meni je kamera na k850 ok, nisam razočaran s njome, sve ovisi što čovjek očekuje i ako se ne ispune očekivanja onda je razočaran. Što se tiče poboljšanja njih če sigurno biti, s vremenom. Sigurno se mogu napraviti bolji driveri za kameru ali trenutno ih nisu napravili. Sječam se nove verzije softa za k750 (ne mogu se sjetiti koja verzija), s njime su slike bile vidno bolje, ali taj softver je izašao oko pola godine nakon samog mobitela. Dakle za sve treba vremena, mogli su pričekati sa izlaskom moba da ga još malo poboljšaju (softverski) ali onda bi se drugi bunili jer mob kasni sa izlaskom.
Kao što sam rekao, meni je kamera ok, nisam razočaran, kamera je samo jedan dio mobitela, više od kamere me oduševio media player i to je po meni največi napredak u odnosu na prethodne k modele.
Uglavnom treba se još malo strpiti pa kad dođu nove verzije softvera i kamera drivera vidjeti da li če biti poboljšanja i kakva če biti.
evo nisam vlasnik ali frend ima pa ti mogu iz svoje ruke opisat... mobitel je remek-djelo... ono zakretanje ekrana je savrseno.tipke su ugodne malo se treba naviknuti al ono (svaki dan prckam po mobu pa sam navikao..) ugl kamera je solidna ali bi za 5mpx trebala biti bolja,no dobro ipak je ovo mobitel al svejedno za te pare moze bit bolje ..jbg imas samo jednu flash temu i to je to.. touch tipke su ok izvedene i treba skinut zastitnu foliju s ekrana da bi sljakale savrseno.ko sto znas u mob idu 2 vrste kartica u isti utor (ja tek neki dan saznao) ,mob je onak robustan i nekak mi se cini podosta tezak i to mi se svidja.eto ak te jos sta zanima brijem da bi ti vlasnici mogli jos bolje objasniti,al to je moje msiljenje.. i da u oglasniku je vec 2450 kn;) pada padaaaaa cijenaaa :D
Evo pošto je noćas bilo veselo,fotić me ugodno iznenadio,naravno bljeskalica je igrala glavnu ulogu,i mogu reč sve pohvale naravno ima tu i tam da je slika mutna,al to su se frendu ruke tresle dok se ne navikne;D
Bilo je scena naravno di je bljeskalica prisutna al slike su ispadale tamne skroz,još da mi se nije baterija spraznila joj pa veselju nebi bilo kraja,drugi put ak idem nekam moram obavezno imat full punu,nikad se nezna;D ostalo sve štima usput,sretna nova 2008.
pa rekao sam prije nekih dva mjeseca da ce do Bozica biti 2500kn.trenutno ne vrijedi vise.
Cijena je fakat počela enormno opadati, e sad kako navodi xulos ovog pajdu iz oglasnika za 2450 kn, možda je patka samo da bi ostali srušili cijenu a telefona nigdje...
Ovo govorim jer ima par ljudi na F.hr koji namjerno kao rade s najnovijim telefonima pri čemu su jeftiniji i do 500 kn od konkurencije i kada ih nazoveš da se dogovorite za sastanak, ne javljaju se više a kupci nabrijani.. bacaju krafne ekipi bezveze..
Malo sam geldao K800 i K810, K810 je dosta tanji, ali ipak bi K850 kad mu cijena u oglasniku bude 2 soma kuna :)
Ako brzo dođe do oko 2200kn ja ga uzimam...
brijem da bi mogo uskoro bit 2200 al to mi ne stoji kad je t650 u oglasniku 2100 ,ipak za 100 kn vise imas puno bolji mob :S
jel veličina spremnika primljenih i pošaljenih sms-ova ovisi o mjestu na kartici, eventualno o internoj memoriji moba, neš sam prčkal po tome i zapelo mi to za oko?!
e napokon da su i to rešili s porukama,e ne na k750 sam svako malo moral brisat
a čemu služi onaj playlists folder u datotekama?
Ne vjerujem da bas same pjesme, ali vjerojatno kad u media playeru napravis playlistu i pozelis je spremiti, tamo ce zavrsiti.
mogu ići pjesme unutra al onda nikakva korist od njih. i ne završavaju playliste iz media playera tamo.
kaje s novim firmware-om?jel ko stavil ga ili još treba čekat?
Evo baš čitam na esato forumu komentare ljudi koji su stavili novi firmware (R1DA038). Kažu da je sad baterija otišla kvragu,navodno sad traje duplo manje ako imate uključenu 3G mrežu... Mislim :wtf: Stvarno katastrofa...
je li mozes ovo malo pojasniti??? je li ovo nesto tipa dual sim adapter ili???= Citat =:
ko sto znas u mob idu 2 vrste kartica u isti utor
@sniper, ako se ubace obje kartice istovremeno, npr. svaka od gige, da li će telefon pokazivati stvarno stanje memorije od 2 gige u tom trenutku?
krivo si ga shvatio, mogu ići dvije vrste kartica u njega ali ne istovremeno. znači, ili ti je unutra microSD ili ti je unutra m2
da, m2 okrenes na jednu, a micro sd na drugu stranu. ne moze se pogrijesiti ili krivo ugurati :)
da malo podignemo temu,nego jel ko probal novi firmware?nek dojmove s nama podjeli ovdje
ja pokušavam s seus-om svaki dan ali ništa
prije budemo mogli napraviti s xs-om ili setoolom flash firmware-a nego s seus-om(bar se nadam)
koja je sad razlika u firmware-u pošto central_eurpoe i s_e_europe imaju hrvatski,nije bitno kojim ćemo ga flešati u budućnosti,ako netko zna
hvala
novi firmware je trebao izaci danas ali nije. treba biti 100 % ovog mjeseca jel tako pise na sonyericsson stranici. 038 verzija je samo za brandirane telefone a i nije bas nesto zato sto brzo isprazni bateriju. tako da jos bolje da su nju preskocili za nebrandirane telefone
hm,bumo vidli onda kakav bu firmware za nebrendane mobitele,al ak je to tak taj 038 pa kaj onda donosi novog tj kakva poboljšanja,al ovo da brže prazni bateriju hmm....
kak bilo da bilo,nadam se da bu nadolazeći firmware koji god da je,da bu ispravil neke bugove...samo nek bateriju ne dira:D pošto mi baterija izdrži danas je sedmi dan,a još sam na 20%
evo ga c/p sa Esata za 038 firmware
R1DA038
- Released on SEUS starting 21/12/07
Improvements / Changes
- SMS/MMS icon changes
- Media Player modifications and speed improvements
- Java benchmarks show significant speed improvements
- Updated Camera driver
- Updated Java engine
Bugs / Issues
- Battery life seems to have been reduced with this firmware revision.
Performance
- JBenchmark 3D HQ: 441
- JBenchmark 3D LQ: 430
- JBenchmark 2: 950
- JBenchmark 1: 5802
Software versions:
EROM: R6A008
LCD: 200703291
Camera: 3.4
Videocall camera: 3.0
Content: PA17
Java: 8.1
Text: AP
kaj je to službeno sad tj taj firmware za nebrendane mobitele ili...?
tak pise na SE stranici :)
= Citat =:
If you have purchased a K630i, K850i, V640i, or W910i please update your firmware in the next release in January 2008 for optimal performance.
jer mi moze neko rec zasto nemogu stavit zadnji firmware imam trenutno 037?
HVALA
ak koristiš prek onog service update,mislim da još nije službeno došel.
da da skuzio sam malo sam prenaglio s pitanjem , a da nisam procitao prethodne postove.= Citat =:
mozes ako imas vodafone, O2 ili neki drugi brandirani mob. novi firmware za nebrandirane treba izaci ovih dana. svi ga cekaju
thx
ovaj patch za ikone baterije ide u moj mob čim bude to moguće(r1da038)
http://img155.imageshack.us/img155/7...baterijca7.png
jer mi moze neko rec zas na k850 baterija se tak brzo prazni?
pce novi firmware to rijesit?
jel netko očitao k850 s xs-om?
moj je DB 3150 i CID 52
http://img401.imageshack.us/img401/5784/cidro1.th.jpg
e ljudi evo doslo je vrijeme kada cu i ja svoj k750 zamijeni sa k850. pa me zanima jedna stvar nasao sam ga dosta povoljno, ja mislim, 320€ ali je vodafone!
sad mi recite da li je vec moguce ga debrandirat ako ne da se kanim toga dok ne bude moguce a ujedno bit ce i jeftiniji!
a sta mislis o cijeni? isplati li se dati sad te pare, a dupla radost za nekoliko mjeseci hem ce bit jeftiniji hem ce bit free alata???
tako ce i bit... sacekat jos koji mjesec a onda se bacit na posao:D
kako mi je to prejeb.. mobitel ,jedva cekam da ga uzmem... al treba dosta love za njega :(
ja pak čekam da ga mogu prek service update,skinut novi firmware,vala bum dočekal...
kolko vam baterija izdrži?evo baš sam gledal kod mene max.9dana...
kod mene je na SE K750 znala bit i po 10 dana... hehe...
ja vec imam kes za k850i ali cekam da uzmem brandiran jer ce biti jeftiniji,.. 30-50€ a onda cu ga moc free debrandirat!
9 dana :wow: Pa jesi ga ti uopće dignuo sa stola? :D
Meni traje 3-4 dana neke prosječne uporabe i zadovoljan sam s tim...:)
Što se tiče novog firmwarea,svugdje su najavljivali da izlazi sigurno do kraja 1.mjeseca,a evo danas je 31.1. i ništa :-/ Ne znam što čekaju ovi iz SE-a,mislim da je već krajnje vrijeme za novi firmware...
ma meni baterija vrijedi 2 dana najvise uzas sam da firmware to rijesi jer cu ga vratit.
Meni baterija izdrži 4-5 dana, zadovoljan sam s tim rezultatom... kada će već jednom novi firmware??? :hm: .
koristil sam ga pisanje sms-a,tu i tam koji poziv uglavnom šparal sam ga,mislim da je posljedica toga zbog tog valda kaj sam bateriju formatiral kak spada:D :D
inače mi je znal oko 6-7dana ajmo reč prosjek neki.A moral bi isprobat uz učestalije slikanje i snimanje videa pa da onda vidim
Najviše troši bateriju kod fotkanja sa qsenon blicom, pogotovo ako staviš redukciju crvenih očiju...
Malo sam lijen tražit ali samo da pitam kao korisnik koji nije koristio niti jedan SE jos od T68i, dali se firmware može update-at kao i kod symbiana doma preko kabela? :retard: