imas ovdje tutorial koji je ravilov napravio
Printable View
imas ovdje tutorial koji je ravilov napravio
Zasto pitas, pa potrazi sam... :jehon:
https://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=47137 (tema je cak sticky, stvarno ne treba puno traziti)
EDIT: ili direktan link koji je geco stavio gore.
Ima li promjene u kvaliteti izrade posljednjih serija modela k800i? Meni se čini kokad da ima...Brat je kupio k800i u bla bla paketu za 800kn i prije je imao k800i koji se pokazao odličan! Ispadao mu s motora kad se propne na zadnji, klizio ulicom, po otpadali mu ćoškovi, ali je radio perfektno... Samo mi se čini da je ovaj novi malo više kao gumiran. Tipke su kao od neke plastike koja je više gumirana. Dok su prije bile plastične. isto tako i kućište cijelo kao da ima više udjela "gume"...?
ma nezelim biti nezahvalan, napisao sam tamo da sam razradio to skidanje oklopa i ostalog,,,negsad je problem naci antenu,,,al pokusacu sa Search-om
hvala,,,
evo da se javim, sredio sam k790i,
ocistio sam dobro kontakt na anteni(domaca rakija cisti sve)i sada signal se ne gubi,,nabacio sam i zadnji flash,....jedino mi sada nepokazuje ono G ili E gore kod jacine signala, neam pojma sto????? al vazno je da je signal tu!
hvala raja....
EDIT:
ajd ravilov uzmi u obzir da sam pocetnik ovde.....
Zanima me jel ide Fast Port od K750 na K800? I jel zalemljen ili je samo nekako pricvrscen za maticnu?
90% je samo nataknut.
Evo uspjesno sam zamjenio portove :)
Znaci portovi pasu i nisu zalemljeni na maticnu nego samo nataknuti na nju ;)
Može li se nekako isključiti postupno pojačavanje zvuka alarma i podesiti željena glasnoća? Te opcije nema nigdje u meniju. Može li se možda to riješiti nadogradnjom softvera?
@Shef,
Kreiranje nove teme nije bilo potrebno... :jehon:
ovako iso sam napraviti master reset i sve ok do dijela gdje mi se pojavio ekran sa
select..........info i sve prazno nema drugih slova sta god kliknuo
isto je kad izvadim bateriju:
pojavi se SE logo sve normalno prode animacija samo je umanjena slika i prema dolje
tada se vidi zblesirana slika - sve je manje i slika je malo prema dolje
pojavi se select............ info
kad kliknem info bude prazna slika par sekundi i opet se vrati
kad kliknem select bude ok koji ak klikcem pojavi se prazan tab
sta da radim :(
cak sam i flasho nazad GDFs prek XS++ koji sam prethodno backupiro i opet isto
@znje,
Obavezno procitati pravila foruma, pogotovo ona o naslovima tema (tema sa onakvim naslovom se inace brise bez previse razmisljanja), te koristiti pretrazivanje a ne bespotrebno otvarati nove teme.
ok sorry i hvala, al sad je bitno da mi netko odgovori jer mi je ovo problem :(
moze pomoc oko trazenja i biranja layouta :D?
sta je custom?
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?...t=k800i+layout
ovdje je FS link broken tak da nemogu :(
Evo ti original layout za K800:http://rapidshare.com/files/232620879/LAYOUT.rar.html
1.Downlaodaš file.
2.Extractaj ga.
3.Dobit ćeš mapu layout.
4.Spoji mob sa FAR-managerom.
5.Idi u tpa\system\layout.
6.Tu kopiraj datoteke iz file-a što si skinuo sa mog linka.
7.Izađi iz FAR-managera.
8.Izvadi bateriju.
9.Vrati bateriju
10.Upali mobitel.
Trebalo bi sve raditi,jer sam isto i ja napravio.Radilo je super,samo sam ja opet otišao na master reset i opet je sve bilo bez slika.
Raspalio sam bateriju u zid,sad je smrskana,ali radi,samo što ne puni bateriju.
Kad se stavi na punjač svijetli IR lampica sve dok se puni.
Kad ga želim upaliti onda neće i ne blinka lampica.
Ali,stavljanje novog layouta pomaže,jer se u master resetu valjda poremeti layout.
Nedavno sam prčkao po default.txt u customu i napisao da je model T700.Nije se prikazivalo da je T700 sve dok nije urađen master reset.
Sad piše pod model:Sony Erikson (ne Ericssson) T700 injeksn.
mozes uploadat na nes drugo npr upload, 4shared jer meni rapidshare ne radi
aj pliz bilo tko nek skine i stavi na drugi uppload :(
hvala evo radi :respect:
da li je neko gdje vidjao oklope za k790i,i koliko to kosta...i da li ima gde koji bolje ocuvan mozda i to moze posluzit....!
Mislis na masku?
Ako si iz Zagreba ima tam u Draskovicevoj kod Sheratona ducan s maskama. Za K790/K800 imaju smedje i crne i dodju 160kn.
Bosna, beže moj....
ali hvala ima i kod nas vjerovatno samo treba potraziti,bolje samo da znam cijena otprilike koliko se krece,...pozz
Danas sam zamjenila tel uzela sam napokon k800i koji sam jedva nasla.Nema ga nigdje!Dobila sam garanciju samo postoji li ipak nesto da se ukuca da vidim da li je pricano sa njega?Cudan mi je joistik.Ili ja jednostavno nisam navikla na njega
I da,zelim ubaciti nas jezik,hoce li to smetati telefonu i mogu li se izgubiti neki podatci tako?
A kako ja da to provjerim?
MENU > Settings > General > Update service > Software version -- 4. red.
Samo jedna od metoda kako to saznati, za ostale potrazi po forumu.
Kod mene je R8BF003?Kakva je ta verzija?
to ti je zadnja
To je najnovija verzija. Samo stavi S_Europe FS.
Pa nisi li rekla da zelis nas jezik? :hm:
Ubacis u telefon, naravno. MAIN vec imas dobar, trebas samo pripadajuci FS, a onaj koji ima ovdasnje jezike je S_E_Europe. Naravno moras staviti i pripadajuci custpack.
Za upute kako potrazi po temama u modding dijelu, ima vec vise tutoriala.
Ovo je ionako opcenita tema o K800, a ne za moddanje...
Hvala.Rekla sam da zelim nas jezik ali se nebih nesto bas ja baktala s njim.Ipak hvala vam mnogo!
EDIT:
Danas sam konvertirala neke spotove na mp4 i prebacila ih na tel ali nece da ih otvori?Zna li iko zasto?Da li tel ne podrzava mp4
Ovisi kako si ih konvertirala. Telefon ne podrzava bas sve moguce MP4 formate (MP4, kao i AVI, moze koristiti razne codece).
Vec je bila rasprava o softveru i metodama za konvertiranje videa tako da radi na mobitelu, potrazi malo. Ovo je tema specificna za K800...
Ja opet sa pitanjima.Kada slikam nocu blic je narandzast(jel to stvar kod svih tako),i da li postoji mogucnost da se navece blic iskljuci jer meni se pali ta narandzasta bljeskalica sama
To je svjetlo za autofokus.
Ono služi samo da mobitel "vidi" gdje treba fokusirati, ono ne svijetli u trenutku kada slikaš.
Možeš je isključiti ako staviš fokusiranje na beskonačno (imaš još automatski i makro, ako se ne varam).
A kako na njemu da nastimam da sve sto se slika ili dobija preko blututa se sacuva na memorijsku karticu jer mi nakon dvije slike kaze da nema vise memorije
U kameri: Settings > Save to > Memory Stick
Mozda da malo pogledas upute od telefona? :hm:
ravilov,nisam dobila upute od telefona,i zaista sam mislila da se ovdje moze pitati ono sto te zanima.Sorry
EDIT:
Sorry ako ima neko fin da mi odgovori.Naime kada prikopcam k800 sa racunarom i kada hocu da izadjem nemogu ga ugasiti na racunaru prije nego iscupam kabal,pa kada izvadim usb ugasi se tel i upali sam?
Onda se ispricavam. Stvar je samo da je to bilo jako trivijalno pitanje...
Kako mislis "kad hoces izaci"? Iz cega?
Ako mob stavis u File transfer mode, onda se izlazi tako da i na telefon i na mem.karticu (ako je imas) u My Computer kliknes desnim, i onda Eject, te nakon toga klik dolje desno na ikonicu Safely remove hardware, i opet oba uredjaja. Tako je jedino sigurno da i telefon i komp znaju da su disconnectani.
Ravilov,na svakom tel sdam izlazila tako sto sam u tool baru na ikonicu safely remove nasla mob i close.Sad ako tako uradim ostane mi konektovano
Ma, i meni se događala ista stvar (i par ljudi koji imaju K800).
Kada stisnem "Safely remove"- ništa se ne dogodi.
A, kada ga ištekam "na silu", oko sekundu se prikazuje da je ugašen program i da ga mogu slobodno ištekati ;D
Tako da mislim da se ne treba brinuti oko toga. :)
U principu, nakon Safely remove ne treba vise brinuti sto na mobitelu pise da se ne smije odspajati. No ako vas to ipak smeta, prije safely remove napravite Eject, i to je to.
Opet ja:respect:
Ko ce mi reci sta mi se pojavljuje danas cijeli dan pored onoga gdje se pokazuije mreza,neka ikonica.Izgleda kao da je neko istisnuo bijelu temperu?Sta to znaci i kako da to iskljucim?
To je ikona za 3G pretpostavljam. Iskljucis tako da odes u Izbornik>Podesenja>Povezivanje>Mobilne mreze>GSM/3G mreze i tamo izaberes Samo GSM.
Meni to zvuci kao 3G indikator.
Ako ga hoces iskljuciti: MENU > Settings > Connectivity > Mobile networks > GSM/3G networks > GSM only
BTW slobodno pitas ovdje sto god te muci (tu smo da pomognemo), ali bilo bi ipak lijepo da prvo potrazis... O ovome se naime vec pricalo, i to vise puta (ako se stvarno radi o 3G indikatoru). Tako da potrazi malo za vise detalja o tome.
Hvala to je bilo to.Iskljucila sam.Ma nasla bih da sam znala sta je u pitanju.Zaista ali zaista sam losa sto se tice te mobilne tehnologije a upustvo nemam,zato i pitam.Nadam se da se ne ljutite
Nije da se ljutimo ali ovaj link ti možda pomogne u nekim drugim nedumicama
Priručnik za SonyEricsson K800i
PS
I nemoj više "nemam uputstva". :wave:
Hvala ti Denise :)Ali imam jos jedno pitanje(znam da sam dosadna)koje u uputstvima nema-koliko vam traje baterija?Meni jedva 2 dana a ne cackam ga puno i uopste ne pustam muziku na njega.To me je pravo razocaralo.
Meni na K810 je toliko otprilike trajalo kad sam ga malo previse moddao, to mi je zderalo bateriju.
Sad kad sam obrisao neke moddane dijelove bareija mi traje bar 4 dana, nekad i 5.
Mogu li ja ikako da to uradim da mi duze traje jer stvarno punim svaki drugi dan i to me smara.Jos ga ne koristim mnogo,ne slusam muziku a tek da slusam mogu misliti kako bi bilo
Meni ti traje baterija četiri dana s solidnom uporabom na k800! Jesi uzela novi ili je korišten? Baterija ispočetka dok mi nova s mjesec dana punjenja poprimi kapacitet na više s obaveznim pražnjenjem povremeno do kraja pa full puniti ali nikada ga po cijelu noć ne držim na punjaču! u 7 god. nikad frke sa SE baterijama...
Uzela sam nov telčefon,bio je ugasen jer je baterija bila sprazna.Punila sam oko 3 sata prvi put a tako i poslije.Jako slago ga koristim ali je baterija gotova za jedva 2 dana.Jos uz to nemam ni puno razgovora.....:(
Hmmm, ja uvijek kada uzmem novi tel bar 20% snage ima nova baterija pa mi izdrži cijeli dan onda je ispraznim do kraja pa punim 10 sati pa opet ispraznim do kraja pa napunim i onda normalno dalje s obaveznim jednom mjesečno da se sam izgasi pa ga napunim! Kroz mjesec mi vijek trajanja baterije se poveča i sve mi ok radi...
Kazu da se baterija kad je nova najbolje formira ako se odmah nakon kupovine isprazni do kraja, a onda prvo punjenje cijelu noc. Ja sam tako za sve svoje (nove) mobitele, i zasad nemam prituzbi...
Tako sam i ja radila do sada i bilo je sve ok.Ali eto sad sam se zeznula i pokvarila sve
Meni na polovnjaku traje do 4 dana.
Tek si jučer isključila 3g što je priličan napredak u štednji baterije. Propaj isljučiti ili smanjiti još neke stavke npr razinu svjetlosti ekrana.
Hmmm...nešto tu ne štima! Jesi sigurna da je nov i jeli originalni od sony ericssona ili neki brandirani tipa "vodafone", "o2",...itd? Nekada zna i do softvera biti da nešto ne štima...
Ne znam sta je ali nov jeste
Ako ga nisi kupila u ducanu moguce da ti je neko podvalio staru bateriju onda, ili neoriginalnu, jer meni uz intenzivno koristenje jave, interneta i muzike (i naravno pozivi i poruke) traje bez problema dva dana.
to i ja kažem. Meni k800 traje puna dva dana kad ga pregrijem igranjem igrica, fotkanjem i muzika + poruke i pozivi! Osnovno korištenje sigurnih 3-4 dana. Meni frend ovdje u dućanu prije 3 god kupio nov k750 al mu neki žnj punjač uvalili koji nije punio kopija a original mazli sebi plus dodatna xenon bljeskalica koja išla u paketu a vani mob kupljen pa ga otkodirali i uredno za 2600 kn prodali! Lako moguće da je baterija u mutnim poslovima...
Vrlo moguce.Mobitel sam kupila u radnji nov a baterija je bila skroz prazna,aparat se nije mogao ukljuciti .Moguce da je zamjenjena nekom koristenom ,ko zna.Ali kupim novu i rijesim problem :)
ne mogu sad naci, koje su postavke za konvertiranje videa za k800? u mpeg4? koliko kbs i ostalo
Hm, ovisi o ulaznom videu, a i o tome kakav hoces izlazni...
Vidi ovdje, mozda pomogne: https://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=35887
ok, thx. probat cu sa obadva prijedloga :)
ma probao sam, ali kasni. i da, s youtube-a su svi :)
Pozdrav!
Imam problem sa gubitkom signala neovisno o mrezi posebno u zatvorenim prostorijama. dali je netko imao takva iskustva , mobitel je otkljucan postupkom opisanim na ovom forumu ali to se pocelo dagadjati prije . Dali se moze negdje kupiti antewna pa zamjeniti i kako ta antena izgleda.
Unaprijed Hvala
Da imam tih problema, ali zato što je mob zakucan u zid brzinom svjetlosti, i bio je na popravku, malo su popravili prijem, ali mislim da su rekli da antenu nemogu mijenjati jer bi valjda morali promijenit cijelu ploču, a to se neisplati.
Ja imao k800 i nikakvih problema sa signalom...delao sve pet u svakom pogledu a bio otkodiran!
Sama antena nema veze sa plocom. Jedino ako je zdrmano jos nesto (npr. izlazi za antenu na ploci).
ne znam kaj mu je,to mu se dogadja otkad sam mu mijenjao masku..
znaci zblokira se,ne radi tipke neke,i samo se ugasi,nekad se prije pokaze onaj display kad se stisne gumb za gasenje...:cry:
ima li mu spasa? bio je kod majstora al nije nista rijesio..:angry:
Pa pobogu, kakav je to naslov?! :angry:
Trebao bi obrisati ovu temu, ali ajde... Ovaj put cu je spojiti kamo spada.
imam taj mob već dvije godine i fkt je prava pila sam mi je kamera gluba nije bog zna neka kvaliteta......al sve us vemu je dobar
Cudno mi je kako nisi zadovoljan sa kamerom jer i dan danas ima bolje slike od vecine novih mob-ova......... imao sam ga i ja do prije 1god dana i bia sam pre zadovoljan.......
tak i ja :) imao sam 3 k800 (ne zajedno, nego sam se uvijek vracao na njega :)) a sad sam napokon nasao pravu zamjenu - C901
neradi mi dugme za slikanje,nesto skljocne kad hocu slikat al nece da slika,mogu slikat jedino preko djojstika
Imam ga i ponosan sam na njega, u ured dvije godine smo svasta prosli, od brojnih padova pa nadalje, i dan danas radi kao da je nov bez ikakve greske, osim sto sam malo tipke izlizao. Ali neprimjeti se kada se gleda u tipke, nego kada ga bas nagnes prema jakom svjetlu. Sto se tice kamere tj. slika nemam ama bas nikakvu zamjerku, koristim ga umjesto digitalca i izradio sam dosad mnostvo perfektnih slika na kojima laik sigurno nece skontat neku razliku izmedju mob. i pravog aparata.
@gsi, stisni i drzi dugme za slikanje jedno dvi-tri sekunde, nemoj ga odmah pustati. Tako sam i ja u pocetku mislio da je to dugme pokvareno i da mob. nece da slika.
prijatelj mi je dao nov novcat k800i. ima još foliju na ekranu. problem je čim se stavi baterija i stisnem tipku za paljenje ekran pobjlei sa crnom crtom u dnu to stoji par sekundi pa onda dugine boje po sred ekrana pa malo crne i tako jedno 30 sec se mjenjaju boje i onda se ugasi i sam se ponovo upal i radnja se ponavlja. jel to sowtverski ili hadverski problem
Zvuci kao softverski. Malo cudno da se pojavljuje na novom mobitelu, osim ako prijatelj nije malo prckao po njemu a nije ti rekao.
I za ovo nije bilo potrebno otvarati novu temu.
kako riješit problem kao je moguće
Napravi full flash.
Sve upute i tutoriali su vec odavno tu na forumu, potrazi.
Imam k800..on ima u podesavanjima gsm 3g mrezu i samo gsm...mrezu ima samo na gsm 3g i to po gradu,negde sa starne no signal...menjan je hibrid svice i napajanje i dalje isto radi...sta to de...
:wtf:
Meni tu nista nije jasno, ajd objasni ponovo.
Osim toga, pazi kud postas, ovo pitanje nema nikakve veze sa temom gdje si postao.
@ravilov:
Kolko sam ga ja shvatio..
Kada mu je ukljuceno gsm only u postavkama,nema signala,a kad stavi gsm+3g onda ima signala,i to u gradu,di je jaci signal.
Znaci lovi samo 3g mrezu,zato i ima problema kad se makne iz grada.
A ovo sto ja mjenjano,nemam pojma(mozda neksto sto brebacuje gsm-3g)
@miljenko:jesi probao flesati software?
Ako nisi,probaj.
Prvo pogledaj koji ti je CID. (sa xs++)
Naime imam SE K800i odjednom mi je poceo biti jako slab signal na mobu. Do sad je sve oke bilo no samo odjednom ko da se nalazim u nekoi zabiti :) naime sumnjam na mogucnost kvara antenskog pojacala ili kvara antene, pa bi me sad zanimalo ako je netko imo istih problema da pomogne. Mislio sam kupiti anetnu sa zvucnikom i zamijenit to, al nisam siguran dal i stime dobim pojacalo il se poajcalo nalazi negdje na plocici? Hvala!
ne znam kako je na k800, al znam na k750, pa mozda ima kakve slicnosti
mislim cak da zvucnik i antena nisu u jednom komadu, nego da je antena na posebnoj plastici.
a sumnjam da pojacalo dobijes sa antenom.. cak, 98% sam siguran da ne dobijes.
probaj ga rastaviti, mozda su kontakti od antene izgubili dobar dodir sa maticnom, jer to nije cvrsti spoj.
ockei, raskopam pa vidim! thx ;)
jel mi moze neko pomoc plz...imam problem sa kamerom na k800 kad pokrenem kameru pise mi "KORISTI SE DRUGI PROGRAM ZATVORITE GA PA POKRENITE KAMERU" al nikakav drugi program nije ukljucen pa ako neko zna kako rijesiti ovaj problem bicu jako zahvalan...:DDD
a mozel kako bez tog flashovanja...jer ja nikad nisam to radio i nisam bas upoznat sa tim...
covjece o cemu ti pricas??
u postu #291 ravilov ti je dao 2 linka oba vode na istu temu ali 2 razlicita posta!
odi na prvi post i vidi sta je tamo
aham pregledo sam i skino sam xs++ al nemogu nikako da konektijem mob...nez sto...
a kad dodjes doktoru, jel samo kazes boli me, ili kazes sto, kako i gdje?
malo vise informacija od "nemogu spojiti mob" bi bilo dobro.
Da li se mob pali kad ga spojis?
Da li se ne pali ali ga xs svejedno ne ocitava?
Da li imas instalirane usb flash drivere, koje naravno imas u superthreadu?
Da li imas instalirane drivere ali imas i XP+SP3?
hehehehe
pa de instali sam usb flass driver...i cita sam tamo na nekoj stranici da treba iskljuciti mob pa pri ukljucenju drzati tipku c al ga sve jedno neprepoznaje...