Uopće.
Najeo se, vjerojatno ću nešto za školu raditi...
Printable View
Uopće.
Najeo se, vjerojatno ću nešto za školu raditi...
Probudio se.
Idem na trening :wave:
Laganini slusam mjuzu na poslu, mogu reci da mi je ugodno.
Ako imate vremena copy/paste-ajte ovo u youtube:
Markus Schulz - Dark heart waiting ( Jochen Miller remix)
Neznam koliko vam mjuza znaci, no ona mene pokrece. Ona je moj zivot!!
Gledam da jednom godisnje otputujem u inozemstvo na kakav Trance party, nazalost isao bi i vise da mi "krvna slika" bolje izgleda tj financije. No tu je nazalost moj posao isto veliki faktor jer radim 10 i po mjeseci non stop bez slobodnog dana. No srecom onda dobijem veliki godisnji pa picin i putujem koliko mogu.
Da li mozda ima jos Trance zaljubljenika? Ako vas interesira ovakva mjuza mogu vam zaspamati inbOx s youtube linkovima.
Evo me :D poslusaj i od schulza the new world
sry na OT
Dečki, postoji tema za to ;)
Kako možete vidjeti u njoj, ima na forumu još Trance zaljubljenika... :)
A niko nevoli Vatru... Pih! :belj:
Trebal bi napravit nekaj iz engleskog, al mi se neda, bum sutra... A sutra ocekujem 100 komada trzalica :guitar:
Ako mi itko moze pomoci u vezi prve pomoci..
Situacija:
Starija osoba hoda uz ulicu, pocne teturati i na kraju padne tako da glavim udari o rinzol. Pri svjesti je, ima krvarenje iz nosa, zali se na bol u vratu i nije komunikativna (ne zeli nista reci o bolestima, alergijama, lijekovima koje uzima itd.). Kako postupiti??
OT: Odmaram doma
Pozvat hitnu? :belj:
experimentiram nes na iPod-u.. Sad sam ukljucio shuffle po prvi put. Bome, samo najdraze pjesme mi pusta :notooth:
E da, zakaj ljudi koji rade u Optici daju krpicu za naocale kaj mi sam zmrljaju cvike? -.-'
A kaj ces ga gledati 5-15minuta dok hitna dodje?
Povest računa da se ne miče previše zbog mogućeg loma vratnog dijela kralježnice i izbjeći eventualno gušenje krvlju koja ide na nos,naravno pozvati hitnu pomoć...
OT: Ručak smazan i sad ne radim ništa pametno...
Pa, bas i nisam neki skolovan doktor il kaj vec, tak da jedino hitnu znam pozvat (ak ne zabravim broj u medjuvremenu..)
Igra ko Depict na iPhoneu? ^^
Znači, tipična baba...
Nakon što se prestaneš smijati :evil:, ustabiliš je (pošto je boli vrat) i čekaš hitnu.
Možda su ti zmazani prsti, ili krpicu koristiš i za držanje vrućeg bureka :p
Izvadiš mobitel, pogledaš status (ili je/ga uslikaš i staviš na status), pustiš si muziku...
@Smuch: Teoretski bi ga trebao uspraviti u sjedeci polozaj i staviti ga u "polozaj mislioca". Dakle da je rukama oslonjen na noge i da drzi "mekani" dio nosa recimo desnom rukom, a u lijevoj ima gazu u ruci da lovi krv koja kaplje.
A sad, problem je kod toga sto je dovoljno da ti samo posumjnas u to da je ozlijedjena kraljznica i to je dovoljan razloga da ga moras fiksirati uz tvrdu podlogu i ne smijes ga micati.
A kak ces onda stopat krvarenje? S tim da kod "poze mislioca" trebas ga nagnut naprijed...
A sekundarnim pregledom (poslije orijentacijskog-svijest, disanje, jace krvarenje, sok...) trebas ustanoviti dali ima deformacije/rane/krvarenje iz tog podrucja, i shodno tome postupiti..
Bas zeznuta situacija..
I inace, trebas ozlijedenom ili naglo oboljejoj osobi davati i psihosocijalnu podrsku (razgovor, drzati ruku..) :lol:
@georgy: To radis samo kada je osoba u nesvjesti i u bocnom polozaju i nemas kaj vise radit (muzika, fejs itd.. :D)
Kazem,ako postoji i najmanja šansa da je kralježnica oštećena,nije ni najmanje pametno micati unesrećenog tako da po pitanju toga "polozaj mislioca" ne dolazi u obzir. Šteta koja vjerojatno može nastati manja je od krvava nosa i na to treba obratiti pažnju... *ebeš nos u tom slučaju. Nos improviziraš ili u najgoru ruku pustiš da curi i eventualno brišeš jer opet ne preporučam nikakva mrdanja unesrećenog pa makar ni za nos obrisat. ;)
Moguce da se treba ozlijedenog u bocni polozaj staviti, kako bi krv tekla i dalje kroz nos, a glava (tj. vrat) ostao u neutralnom polozaju (treba nekaj mekano ici pod vrat).
Al tesko je svu tu teoriju primjeniti u stvarnosti...
Jel ko zna kak osposobit ovo čuko kaj čita otiske prstiju na laptopima? :notooth:
Probaj staviti prst na to.
Šalim se, instaliraj drivere i program koji dolazi s njima pa vidi dalje.
OT: Pogledao NU2, sad mi je Pernar još više antipatičan. :D
Znas, problem je kaj nemrem nač drivere :whistle: i linux je na njemu, na lenovo stranici ima samo za Windowse :belj:
Traži na forumima o Linux distribuciji koju imaš.
Makar, koji će ti to...
OT: Prvi put od kad koristim kompjuter koristio tipku između windows i ctrl tipki :notooth:
Mislim da je to menu tipka... :hm:
Definicija ceste po HAK- u:
"Cesta je svaka javna cesta i nerazvrstana cesta na kojoj se obavlja promet."
Dobro, a što je cesta u javna cesta? :jehon:
@georgy
u onoj temi nema trance
ps. new world je "stara" stvarcica al je stvarno super
kad sumnjate da netko ima polomjenu kicmu mozete mu brisati nos i malcek ruke pomaknuti. No ne smijete ga micati osim ako je jako velikoj zivotnoj opasnosti. A da se uopce ne smije dirati to uopce nije istina. Jer kako onda doktori micu ljude? a to mi je doktor objasnio na predavanju neki dan..
Ja znam šta bih ja napravio. Ne nosi mi se nekoga na duši cijeli život pa ću ga ja radije smirit i ne dat mu da se miče ako već moram bit tu u tom trenutku. Nek ga doktori skrpaju tko god da je,ja se ne bih frajerisao. ;)
N76:
Krivo si shvatio.
Teoretski mu ne smijes ni ruke podizat, jer time mices i lopatice koje opet stiscu kraljeznicu.
Osoba kojoj je krazljeznica ozlijedjena i u nesvjesti mora ici u bocni polozaj kako bi sprijecili gusenje jezikom.
Tu je frka, jer je idealno 2-5 osoba za pomicanje, a ako je samo 1 osoba onda je to riskantno.
Smijes ti pomicat osobu, ali samo ako znas kako.
@Smuch: iz definicije prve pomoci: "prvu pomoc pruza osoba koja se prva zatekne na mjestu nesrece i o njenom znanju ovisi spasavanje ozlijedjene ili naglo oboljele osobe" :)