PowerAmp jedini koristim vec 2 god. Savrsen.
Printable View
PowerAmp jedini koristim vec 2 god. Savrsen.
Poweramp, kupljen prije nego je istekao trial :rolleyes:
@ravilov
File widget?
https://play.google.com/store/apps/d...id+file+widget
Moze li mi iko reci na Evernote da li se moze staviti podsjetnik na nesto i da ti zvoni na taj dan?Kako da nastimam? I da li se moze boja mjenjati da nije bijela vec da je kao kolornote u boji.Hvala
Znam da može, neznan točno kako, ali znan da catch ima tu funkciju, a catch i evernote su 99% iste aplikacije, pa malo prokopaj, jer ne vjerujem da je bas isti način
Oprosti na krivoj info, znan da sam se uvijek premišljao između njega i catcha, pa sam brzinski instalira evernote da se sjetim zašto sam oduvijek koristio Catch. I evo, nema remindera, čudno, ali nema.
Jako slične aplikacije, pa mi je posebno čudno zasto ova ima, ova ne. Još jednom sorry na mojoj brzopletosti. :rolleyes:
I zašto ne probaš Catch? Kad već pričamo o tome? Just a thought...
Pokušavam svoju Xperiju T namjestiti da malo brže vibrira kada je u Silent modu.
Ima program Vibrator koji nudi desetak opcija vibriranja, ali kada mi telefon zvoni, vibrira po defaultu.
Mobitel mi nije rootan, a ne znam je li potrebno?
Aplikacija Vibrator je aplikacija koja simulira vibrator koji zadovoljava ženske potrebe :biggreen:
Tebi treba RingDimmer , ima i free verzija.
koji mail klijent koristite?
u vrijeme kupnje mobitela je k9 bio najcesca preporuka, kako sada stvari stoje?
k9 mi se poceo mutaviti, od tri accounta (s kojih je duze vrijeme uredno kupio mail) sada samoinicijativno gleda samo jedan, a i mislim da je vrijeme za promjenu rado bih nesto vizualno ljepse ako tako nesto na androidu uopce postoji.
Defaultni mail klijent? Gmail?
Ja imam dva accounta i K9 mi je najbolji. Vizualno je *ovno al je dobar.
Probaj MailDroid(free verzija ima reklame)
https://play.google.com/store/apps/d...aildroid&hl=en
Ili Aqua Mail
https://play.google.com/store/apps/d...AquaMail&hl=en
Ili Touchdown
https://play.google.com/store/apps/d...Lm5pdHJvaWQiXQ
Neko dobro besplatno rješenje nema baš osim k-9. Poigraj se malo s njim, reinstall pa podesit opet.
Edit
Stigla beta nove Opere. Za pocetak odlicno
https://play.google.com/store/apps/d...c2VyLmJldGEiXQ..
Koristim Aqua mail i meni je do sada najbolji... Kod free verzije mozes imati samo 2 accounta i salje vlastitu reklamu sa svakim tvojim poslanim mailom, Pro verzija kosta, ali je odlican i vizualno puno ljepsi od K9....
Moze li se nekako app s playa koja se plaća crackati ili naci kao takva.Trebao bih flight radar 24 pro...Jest sitnis ali nemam kredditnih kartica...
U prvom postu imas popis stranica za to.
Ili guglaj ime aplikacije i dodas rijec "apk".
Flashlight aplikacija, ali ne flashlight aplikacija koja će mi pokretnanjem upalit "sebe" i ponuditi brdo opcija, nego flashlight koji će mi pokretanjem s homescreena samo upaliti led lampicu i drugim pritiskom ugasiti?
Tiny Flashlight + LED
ili Power Toggles. Dodaš kao prečac kao widget(ne radi na svim mobovima ali probaj).
Tražim aplikaciju za Defy koja će uključiti LED-icu kamere kad me netko zove ili pošalje poruku, slično kao na iPhoneu. Probao sam 4-5 verzija i nijedna ne radi na Defyu.
Probao ovu. Meni radi na HOXu
https://www.dropbox.com/s/nk3okn0gzu...0V%204.2.1.apk
Da ne otvaram novu temu:
Osim aplikacija titanium backup, my backup (koje imam kupljene, TB se može upload na dropbox a mybackup imam 600mb online) - kako je najbolje napraviti backup aplikacija? Može li se jednostavno napraviti copy/paste aplikacija iz /system/app - jer tako vidim da savjetuje pri brisanju bloatware...? To mi se čini nekako najjednostavniji način i imam jedan apk fajl, dok pri backupu sa titanium imam tri. Isto tako i user apps? Pitam jer bih htio napraviti backup svojih kupljenih app s google play - jer vidim kako evo znaju neke odjednom postati "loše" i maknu ih - kao npr. addfree. A i bilo bi zgodno imati sve "offline" za slučaj potrebe...Korisnički podaci mi nisu bitni, samo aplikacija kao takva...tako da me zanima:
Kako najjednostavnije napraviti backup aplikacija? Sviđa mi se copy/paste način - jel to ok!?
Meni najjednostavniji način za to je pomoću ES File Explorera. On ima opciju da backupira .apk fileove aplikacija koje imaš :) Ja redovito radim backup svih aplikacija jer se nerijetko appovi pogoršaju nekim novim updateom pa da se mogu vratit :D
Ovisno kakav točno hoćeš backup. Ne postoji univerzalan odgovor/način.
Ako hoćeš samo i isključivo aplikacije, onda da, možeš običnim kopiranjem.
Ako hoćeš i osobne postavke neke aplikacije, morat ćeš kopirati i pripadajući folder iz /data/data.
Ako hoćeš i Market/Play link, to je već kompliciranije. U tom slučaju je najlakše koristiti TiBu ili sličan.
BTW user apps se ne nalaze u /system/app.
Da, i zato isto. Sad mi skype ne želi se logirat npr. Probao sam sada copy/paste sa es file explorerom i radi. Sviđa mi se da imam apk koji mogu instalirati. Ne volim baš backup..to tamo gdje su bitne postavke.
Da znam, user su na /data/app.
Znači ne ostaje market link nakon copy/paste? To mogu sa mybackup ili titanium povezati? Mislim da sam tamo negdje vidio market link opciju.
Volio bih imati apk koji mogu instalirati offline po potrebi. I da bude kao da je s marketa instalirano - znači market link. A titanium znam za backup gdje imam 3 fajla, i korisničke postavke...
A titanium vs mybackup - koji bi bio bolji tj. pouzdaniji. Imam oba kupljena. Bilo za vraćanje na isti mob bilo ako kupim novi mob?
Da ne kompliciram sa ovim copy/paste ručno...iako mi se više sviđa..
MyBackup sam koristio JAKO davno, OK je ali ništa posebno. Ne znam kakva je plaćena verzija.
Osobno bi preporučio TiBu jer već i u osnovnoj (free) verziji ima odlične mogućnosti.
TB znači. Ionako ga stalno koristim. My backup je odličan za kontakte pa ga zato koristim.
A TB ima i enkripciju. Inače jel zna bit kakvih problema ili grešaka pri vraćanju backupa - na novi mob ili nakon factory reseta? Romove ne stavljam zasad - bootloader zaključan, garancija itd...
TB ne možeš ni koristit onda jer pošto imaš zaključan bootloader nemaš ni root prava ni ništa.
Ako hoćeš samo apk aplikacije to možeš i u ES File Manageru.
Ako hoćeš i data aplikacije TB.
Nema mudrolije neke.
Imam root kao i cwm /x-parts. Xperia Ray.
To sa es file expl. moram vidjet. Na njega sam zaboravio. Pretpostavljam da ostaje market link?
Probao sad i copy paste i ostane market link-restart jedino treba čini mi se da bi prikazalo app.
To je to. Es file explorer radi dobar posao. A druga opcija, naprednija je Titanium Backup.
A kako napraviti backup kad nemam root pristup? MyBackup nije besplatan, TB ne radi.
Probaj Carbon
Vidio sam ga u starijim postovima, ali nije kompatibilan s uređajem - Samsung Galaxy I5500.
Mybackup ima na mobilism. Probaj es file explorer. Netreba root za user apps čini mi se.
Ima li neka dobra aplikacija za lock screen? Na Xperiji mi je dosadila defaultna, konkretno ona traka za povlačenje.
Imam trenutno WP7 lockscreen, ali ta aplikacija više ne radi nego radi. Mob se zblesira pa ga na kraju ne mogu otključati. Fora mi je što samo palcem gurnem lock i mob je otključan.
Widhetlocker
Može se prilagoditi kako god želiš. Ima hrpa tema na netu već za njega.
Ubise me ovaj media server vise.Svakih par dana moram restartat mob kako bi izbjegao da mi media service pojede svu bateriju dok je izgasen ekran.Postoji li neki "data checker" koji pregledava slike i ostale fileove pa da vidim koji od njih eventualno stvara probleme?Dakle treba mi aplikacija koja gleda dali na mobitelu postoji "corrupted file".
Hvala
Kod podešavanja widgetlockera ukoliko ima root može se postaviti root upravljanje notification trakom i gašenjem ekrana - poigrati se time koje bolje radi, koje se bolje ponaša. Od tema za widget za otključavanje zgodan mi je onaj ICS, kružić pa kad stisneš pojave se okolo kratice, otključavanje...estetski čisto a opet ima brdo kratica...teže slučajno otključati i sl.
Ima li aplikacija za detekciju policijskog radara pri vožnji? Navodno ove free s Play storea su fejk. Ili stalno signaliziraju ili se ne čuju.
A kako misliš da bi to radilo? Većina normalnih aplikacija za navigaciju ima točke gdje se obično nalaze radari, ali to nije mjerodavno.
Postoji li aplikacija za FM transmitter? Naime, jedina koja je nudila odašiljanje na nekih 5 preddefiniranih frekvencija, kaže da nije pogodna za moju Xperiju T.
Moby, ti stvarno imaš najluđe ideje... Kao da uz pravu aplikaciju od mobitela možeš dobiti apsolutno sve što zamisliš.
FM transmitter je hardverska komponenta, ne znam kako očekuješ da ikoja aplikacija nadomjesti hardver.
Molim vas, app za blokadu media scanner. Jel ono bila prije aplikacija media scanner root? Ili slično.
Jel netko koristi to?
Negdje na XDA je bilo napisano kako ga totalno ubiti, ali nije baš pametno, potraži...
Za voznju biciklom po prirodi koja vam je najbolja aplikacija? znaci da mjeri one "osnovne" stvari... nije problem ako je potrebno platit, kupit cu ju jer cu ju dovoljno koristiti.
hvala
Ima ih (pre)vise i na kraju se svodi sto ti ljepse izgleda. Meni je Endomondo dobar, ali nisam ga dugo koristio, mozda su ga i pokvarili u medjuvremenu.
Strava ti je za bike super. Ako ništa drugo samo i čisto bajkerska je. U početku je imala siromašan UI, ali sada stvarno izgleda jako dobro. Imaš sve šta ti može uopće za trebati. A imaš i ture ostalih članova, pa možeš naći nešto zanimljivo.
Map my ride je meni isto bila dobra.
Ma sve one su dosta dobre, samo stvar što ti se ovako na oko svidi. Šta se tiče funkcija, sve ti je to poprilično slično.
---------- Post added at 15:57 ---------- Previous post was at 15:54 ----------
Nebi ga baš tija totalno ubiti... ;)
Ma gledam kako što više izvući iz aosp romova, pa tražim... i tražim....
Jel "strava" besplatna ili ?
Jel prati povijest voznji, tj. jel moguce zadat odredenu dionicu koju bi svaki dan pokusao proci u sto bolje vremenu?
Jel moguce dijelit na "drustvenim" mrezama?
unaprijed hvala ekipa!
A što ne pogledaš sam? :jehon:
https://play.google.com/store/apps/d...?id=com.strava
Endomondo - odlična stvar. Prikazuje puno toga, za razne sportove...
endomondo i strava, meni su oba super. koristim malo jedan pa malo drugi, ne mogu se odlučiti :D
Zahvaljujem svima. Volim cuti iskustva direkt od ljudi. to je najbolje
Endomondo jer ima opciju štednje baterije, slušanje glazbe, dosta postojan gps lock, google maps, modovi vježbanja, utrka sa samim sobom, prikaz brzine, prosječne, put, kalorije,hidracija... Rekao bih kompletna sportska app. A i kvalitetna je. Naravno, probaj 2-3 pa koja ti se svidi ili pokaže boljom!
Zanimaju me ove aplikacije
Kako na fotografiju staviti da se slika sa datumom i satom(xperia ray)
Koja je aplikacija najbolja za skidanje dokumenata sa interneta
A šta bi to bili "dokumenti sa interneta"? :jehon:
Jesi li baš ili jel neko testirao ovu aplikaciju. Evo recimo ja sam i uopće app ne funkcionira. Recimo, Tapatalk i WhatsApp sam uz još neke uvalio u tu "hibernaciju". Poslije gledan sa Better Battery stats da imam partial wakelock i od Tapatalk i od WhatsApp, ali šta mi posebno govori da app uopće ne radi je to šta imam Beautiful widget, koje uopće ne koristim i baš radi toga sam ih stavio u hibernaciju i evo slike da nebi mislili da bezveze pričam.
Na prvoj vidite Tapatalk i WhatsApp
Druga beautiful widget
Treća čak i alarm od BW.
http://img.tapatalk.com/d/13/04/01/gaqugeda.jpg
http://img.tapatalk.com/d/13/04/01/umyqure2.jpg
http://img.tapatalk.com/d/13/04/01/a2yvu8ar.jpg
Provat ću sa GSam battery monitor pogledat ali...
Meni radi, provjerio preko Wakelock Detectora.
@Mata- a stanje si gledao odmah, u istom ciklusu punjenja?
@mata, ne trebas brinuti o tim sitnim wakelockovima, neces bas profitirati na bateriji ako ciljas da samo njih uklonis.
Anyway, meni takodjer nije jasan taj greenify. Stavim npr chrome u hibernaciju, minimiziram ga s home tipkom i pogledam task manager - chrome je i dalje u pozadini sa svojih 80mb rama. Ja sam to shvatio kao da app "nestane" i iz rama sve dok ga ne "probudis" - kao freeze u TB-u.
Ma greenify je vise manje placebo efekt rekao bi.
Ja sam si stavio Hibernate widget (koji dolazi s appom) i kad kliknem na njega nema više ničeg od tih aplikacija u task manageru. Inače Greenify hibernira te aplikacije ne čim izađeš iz njih, nego tek neko vrijeme nakon što se ugasi ekran. Ili ovako "ručno" pomoću tog widgeta :)
Gledao sam u istom krugu punjenja, ali nakon reboota, ali evo od jutros isto stanje... A sinoć napunio mob.
Slažem se za placebo...nažalost.
Pogotovo, ako je netko naveo da neću uštediti bateriju.
Možda taj widget samo killa app, pa je ne vidiš. Neznan... Recimo, glupo je što user appove ne možeš uvalit u hibernaciju, a recimo neda mi TiBac da od talka napravim user app iako sam gapps naknadno stavljao. Ovo samo napominjen kao meni nelogično...
A taj app bi onda trebao kada je screen on, dopustiti appovima u hibernaciji da odrade svoj sync ili šta već app mora raditi Jesam u pravu? Ako jesam, onda će opet wakelock biti prikazan???
Ma neznan...
Pokušat ću sa onim apom šta ga Mario92 koristi...pa ću usporediti dobiveno. Bilo bi dobro kada bi u BBStats točno pisalo kada se dešavaju wakelocksi...
---------- Post added at 15:30 ---------- Previous post was at 14:51 ----------
http://forum.xda-developers.com/atta...2&d=1364727514
System monitor... Ako netko voli samo vidjeti. Ovo je lite verzija. Imate je i na play storeu.
Kasne još nekom poruke zadnjih dana na Whatsappu?
Mislim na kašnjenje kad je mob u stanju mirovanja.
Otkad ga imam zna mi se desiti da mi cijeli jedan batch poruka (10-20kom) zakasni i nakon nekog vremena dobijem xy poruka iz tog grupnog chata. I tako recimo svaki drugi-treci dan, nebitno na kojoj sam mrezi ni koristim li mob u tom trenutku.
I meni zadnjih tjedan dana zna kasniti kad je u stanju mirovanja, bilo 3g ili wlan.
trebao bih savjet (vec sam pitao na mobitel dedicated dijelu, ali mislim da je ovo bolje mjesto)
dakle uzeo sam one x, do sada sam imao desire (prvi koji je ikada izasao), desire je rootan, ali sto se x-a tice sumnjam da cu ga rootati, bar ne u skorijoj buducnosti.
htio bih data iz nekih aplikacija prebaciti s desirea na x.
dakle trebalo bi mi nesto poput titanium backupa, ili mybackup pro-a, ali da radi na ne rootanim uredjajima.
dobio sam savjet za carbon, ali doticni ne radi na desireu.
s obzirom da znam da android 4 i 2 nisu medjusobno kompatibilni jel ovo uopce moguce?
da jos jednom napomenem, ne zelim prebacivati cijele aplikacije nego samo izvuci podatke iz nekoliko njih kako ne bih trebao ponovno natipkavati vece kolicine teksta.
Instalirao sam Whatsapp prošli tjedan, stalno ga koristim i nikakvih problema ni kašnjenja.
Iz kojih aplikacija?
Ako se radi o tekstualnim podacima to se sprema na sd karticu. Prebaciš folder aplikacije i to bi to trebalo biti.
Nešto ostalo da vratiš na One X koji nema roota ne znam.
memopad, tapatalk, k9 (ne da mi se rucno postavljati x racuna), ima jos nesto, ali se trenutno ne mogu sjetiti.
eh da, postoji li trenutno browser of choice?
prije dvije godine su se svi kleli u dolphin, jesu li se stvari s androidom 4 i chromeom promjenile, ili da nastavim s delfinom?
Šta li moze biti problem sa Whattsapp - om? Možda je do rom-a?
Misliš na custom romove?
Moja žena ima stock rom:banghead:, tako ne mislim da je do roma.
Izgleda da nije, jer je kod mene custom :confused:
Osobno bi prije rekao da je problem mreže jer se očigledno ne događa svima i uvijek.
Neznan... :confused:
aha, ok u tom slucaju cu pokusati naci apk, pa tako instalirati.
nego s obzirom da je nova igracka tu, preporucite mi trenutno graficki najimopresivnije igre koje se mogu naci?
[to je za pokazivanje :)]
uz to me zanimaju old skulizometrijske arkade, postoji li na androidu nesto poput golden axe-a, ili diabla?
[ovo je za mene :)]
EDIT:
sto se carbona tice, skinuo sam apk i pokusao instalirati - "there is a problem parsing the package"
Napravio sam backup sa carbonom i sve ok,sada me zanima gdje se nalazi taj backup file ?Kopirao sam cijeli folder carbon,jeli to dovoljno ili ima jos negdje neki file?I dali poslje samo moram vratit folder na mob i ici na restore ili kako?Probao sam napravit backup na dropbox ali to traje predugo s obzirom da i nemam neki brzi upload...
To je taj. Ovisi gdje si spremao. Ali nema drugih.
Dropbox... Ne zamaraj se uopće sa njim ako ti je backup veći od 200tinjak MB
Zna li netko dobru aplikaciju za LED notifications, ali da pojačava intenzitet jakosti LED svjetla? Na Xperiji T kada sam vani, pa čak ako je tmurno vrijeme, ja LEDicu ne vidim na blinka.
Ima na Play storeu raznih, ali nude samo promjenu boje, ne i pojačavanje intenziteta jačine.
Ne postoji to što tražiš.
Prijatelj ima Xperiu Arc (LCD) i radi mu NoLED, tako da... ;)
Meni ne radi.
Niste shvatili sto Moby zeli. Zeli pojacat jacinu svjetla fizicke LED lampice za obavijesti sto je ne izvedivo.
http://www.xda-developers.com/androi...arc-s-and-pro/
Tko zna, možda radi na Xperiji T :)
EDIT: Ili možda ovo:
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1956735
Prema pisanjima Google planira kupit Whatsapp
http://www.phonearena.com/news/Googl...illion_id41612
Može preporuka aplikacije kako staviti smajlije, srca, znakove na twiter, instagram...? Iphone valjda ima to automatski u tipkovnici, kako bi bilo za android? Imaju oni osnovi :) ;) ali nešto malo više...?
Gledao sam emoji aplikacije ali želi postati sliku itd. Meni treba samo znakovima (ukoliko ima tako nešto)
Tako nešto. Samo što koliko sam vidio za tako nešto treba root, stavljati fontove, mijenjati fajlove - a to nije poželjno - novi xperia Z s garancijom, osiguranjem i tako to...i pogotovo što nije moj nego od djevojke...a njoj se digne kosa kada spomenem root :D
Probao sam emoji neke app ali uglavnom ne funkcioniraju na instagramu ili žele objaviti smajlić kao sliku i slično... Ona bi da bude npr onako crno srce, ili ruka što pokazuje i slično...jednostani neki! Meni se čini kako je to iphone fora + instagram.
Stavi neku drugu tipkovnicu, tipa od Samsunga(ona ima to srce i to), ili Kii Keyboard. Mozda ima jos neka s vise predefiniranih smajlija, ali ne znam vise.
dal ima koja dobra aplikacija u slučaju da se mobitel izgubi pa da ga se putem neta nađe? imao sam na iPhoneu,zvala se Find my iPhone..i radila je tako da ako se izgubi,mob ti locira na google karti.. dal ima takvo što za android?
Avast anti theft (ako ne treba cijeli paket, nakon instalacije se obrise i ostavi anti theft samo)
https://play.google.com/store/apps/d...mobilesecurity
Cerberus Antitheft takodjer
Cerebus je stvarno dobra aplikacija, nedavno mi je prijatelj pokazao... Super mi je i ona opcija sa slikavanjem.
Ne bude ti žao tih par dolara
Cerberus Antitheft mi se sviđa al se mora kupit licenca..jel ima da je free?
Nema besplatan. Isplati se investirat ako zelis takvu aplikaciju.
Lijepi pozdrav, zanima me da li postoji aplikacija koja bi omogućila drugoj aplikaciji da bude stalno pokrenuta? naime trebam više android uređaja koristiti s istom aplikacijom i da bude stalno pokrenuta, radi se o vip fiskalnoj blagajni?