bilo bi dobro,kada bi prijenos broja bio odradjen unutar 10 dana....ali meni bi telci malo "pomogli" da to potraje koji dan duze
Printable View
bilo bi dobro,kada bi prijenos broja bio odradjen unutar 10 dana....ali meni bi telci malo "pomogli" da to potraje koji dan duze
Ja sam bio u vip i "prijenos broja" iz tm. ( do 30 dana?????)
Prijenos broaj samo do 30.11. (potpis)
Mislim da to jednostavno nije istina; jer piše: "Na sve pozive primjenjuje se naknada za uspostavu poziva od 0,25 kn i obračunska jedinica 60 sekundi."
Na SVE pozive, dakle na one uključene u mjesečnu naknadu, i i na one koji nisu uključeni.
Nisam na VIP-u; ali meni to ovako zvuči. Probaj pitati još jedanput. Ili neka me prosvijetli netko tko koristi Sve za mene tarife!
pa ide u sklopu tarife u kontekstu da će se naplaćivati iz tarife a ne da će se dodatno naplaćivati na računu kao recimo parking
dakle ako ste u tarifi 150 i pričate 3 minute od tih 150kn će vam biti oduzeto 3min poziva+uspostava poziva.
Što je sad to???? Ja sam pitao na prodajnom mjestu i zvao sam SZK triput i odgovor je bio da tih 50kn pokriva naknadu za uspostavu poziva???!!!
Da ako gledaš na 50kn koje dobiješ kod prebacivanja broja u VIP iz druge mreže.
Ovako "gola" tarifa je 150kn + na to svaki poziv 0,25lp.
Eto još jedna potvrda da je i naknada uključena. Prebacili su me danas u VIP pa sam opet zvao SZK jer mi nije radilo slanje poruka. E sad, imam jedan problem i nadam se, nadam se da će ga riješiti u moju korist. Naime, ugovor sam potpisao 14.11. na tri mjeseca i 19. kad je počela božićna akcija sam došao u vip centar gdje sam i potpisao ugovor da revidiramo ugovor (po savjetu SZK) jer me još nisu ni prebacili i da hoću ući u božićnu akciju. Sve pet, sve štima al da moram pričekati prvi račun te da će me onda prebaciti. Al sad mi je operaterka dala misliti jer sam ja od danas službeno pretplatnik VIPa i prema tome ne bi mogao ući u akciju, al budući da su me danas uključili te da sam ja htio potpisati ugovor na 24 mjeseca i da su mi tipovi u vip centru rekli da je to moguće poslala je upit onima gore iznad sebe.
Uf sad sam išao još jednom pročitati tu božićnu akciju. Dakle, ako produljujem ugovor onda mogu ući u akciju. E sad, budući da sam potpisao na 3 mjeseca (najmanje moguće ugovoreno vrijeme pretplate kod VIPa) dal se to smatra da mogu potpisati novi tj. produljenje ugovora?
Možeš odmah drugi dan produžiti. Cijene aparate će se gledat kao kod novog pretplatnika.
Samo što ti se ugovor neće brojat od npr. sutra nego se nastavlja do kad ti glasi ova 3mj. Znači zapravo češ bit na ugovoru 27mj.
sve poziv = naknada za uspostavo poziva
isto u tele2 pretplata, t-mobile aha, itarife, za sve, ....
vip:
75 kn 150 min, 25 sms, 125mb;
150 min + 60 sms = 37,5kn + 37,5kn + 11,9 + 10 - 50 = 47,5
tele2 KO: 111 + 17,4 + 10 = 138,4
TM i75 = 75 + 18,75 + 134,25 + 17,15 + 10 = 255,15
Super, hvala ti care na odgovoru.
Ovo gore nisam skužio. Što želiš reći?
EDIT: aaa radiš usporedbu pretplata. Iz ovog je vidljivo da je VIP trenutno jefriniji, sad je samo pitanje dal će se zbilja držati da je naknada za uspostavu poziva pokrivena s bonusom 50kn.
U uvjetima promocije piše crno na bijelo:
"4. Iznos pogodnosti (50 kn mjesečno) na tarifama Sve za mene 30/75/150/250/400/600 korisnik može potrošiti na:
* pozive unutar Hrvatske (pozivi unutar Vip mreže, prema fiksnim i drugim mobilnim mrežama), uključujući i naknadu za uspostavu poziva
* SMS, eSMS, MMS i eMMS poruke unutar Hrvatske
* prijenos podataka unutar Hrvatske.
Mjesečni iznos dodijeljen kroz ovu promociju ima prvenstvo u potrošnji, odnosno primjenjuje se prvi. To znači da se prvo troši 50 kn dodijeljenih iz ove promocije prema definiranim pravilima i redovnim cijenama iz cjenika, a nakon toga se primjenjuju druge pogodnosti iz tarifa (uključene minute, SMS poruke i prijenos podataka) i promocija. Pogodnost će biti prikazana kao iznos popusta na Vip mjesečnom računu."
Iznos pogodnosti ne primjenjuje se (ne može se potrošiti) na: iznose mjesečne naknade tarifa i opcija, pozive prema specijalnim brojevima i usluge s dodatnom vrijednosti, roaming pozive, roaming SMS/MMS poruke i roaming prijenos podataka, međunarodne pozive, dodatne usluge (npr. Vip parking, mPrijevoz,...) i ostale usluge s uključenim PDV-om, jednokratne naknade i radijsku frekvenciju."
Inače na VIP prodajnom mjestu su mi rekli da je potrebno do 30.11. samo podnijeti zahtjev za prijenos broja iz druge mreže i da se automatski upada u akciju na zalasku (1200 kn).
Da li ovo znači da se prvo troši tih 50kn po 0,91kn/min + uspostava poziva i poruke i internet promet, pa tek nakon potrošenih tih 50kn tek se onda troši tarifa što bi opet značilo da ćemo na kraju plaćati usposavu poziva. Tj. za tarifu 250kn koja je sada 125kn + 10kn (rad. frek.) = 135kn bi to značilo dodatno 30-40kn ovisno o količini poziva za uspostavu poziva?
Meni se to čini tako, iako sam i ja podnio zahtjev za prebacivanjem, uvijek ima neka "caka".
Pozdrav
@johnnydk
To što si ti sam zaključio je točno u dlaku, dakle prvo se troši tih 50kn na sve usluge i naknade, a zatim se načinje mjesečni paket ( i uspostava poziva se počinje dodatno naplaćivati)
Tih 50kn kaj se prvo troše idu po tarifi:
poziv: 0,91kn/min + 0,25kn/uspostava
poruka: 0,34 kn
mms: 1,99kn
1MB interneta: 4,9kn
Ne! Od danas ima sve za mene 600.
1) besplante minute, SMS, Mb
2) 50kn prijenos broja
Sve za mene 600:
300kn
200 poziv = 50kn = besplatno = 0
Danas: 14 poziv i tpo : 25.11.2011 22:19 0,000kn
Do you speak croatian???
50kn ≠ naknada za uspostavu poziva.
Gle neznam, kod nas u firmi je bio agent iz VIP-a, koji je rekao ovo što sam ja gore napisao, bio je vrlo precizan i izgledao je kao da zna o čemu priča.
VIP zna biti buggovit, pa kad ti dođe prvi račun javi kolika cifra ti piše na njemu, jer ovo nema smisla.
dali se u ovoj bozicnoj akciji moze uzet bilo koji uredaj ili samo odredeni,jer sam vidio da je neko u nekom threadu nabrojao uredaje kkji su dostupni u bozicnoj ponudi.ali to nigdje nisam nasao ma vipovim stranicama.
Možeš uzeti bilo koji uređaj, ovi iz božićne ponude su samo preporučeni.
Po meni je najbolje uzeti Galaxy S (tarifa 600 - 9kn, tarifa400 -499kn)