To ne rade ni sa jednim drugim uređajem do sada (osim BlackBerryja koji su prije bili samo u poslovnoj ponudi), tako da sumnjam da bi napravili takav potez.
Printable View
To ne rade ni sa jednim drugim uređajem do sada (osim BlackBerryja koji su prije bili samo u poslovnoj ponudi), tako da sumnjam da bi napravili takav potez.
Nisu svi neshvatljivi. Fileovi se ne mogu slati preko BT-a tako da sve ringtonove, slike i gluposti platiš Appleu i svom provideru. GPS nije iskoristiv zato što Apple smatra da 95% korisnika ni ne treba znati svoje koordinate, bitnije im je vidjeti na fancy karti gdje su (i u tome su vjerojatno u pravu). Ionako će izaći hrpa 3rd party aplikacija za navigaciju sad kad je SDK dostupan. Kontakti isto, žele korisnike maksimalno vezati za iTunes radi prodaje svega i svačega (shema "pa ajd kad sam već tu, da bacim pogled što ima novog" :))
Kako nema 5 MPX? Ja pročitala da ima i u najavama vele da ima..i da je tanji od prethodnika..ne kužim sad niš..? evo i link http://www.youtube.com/watch?v=zTASTyPd1gY
Nema 5 mpx nego 2, i opet nema podrske za video snimanje (jedino dodatnom aplikacijom)
http://www.gsmarena.com/apple_iphone_3g-2424.php
http://www.gsmarena.com/apple_iphone_3g-2424.php
kamera je 2.0mp bez LED bljeskalice i bez snimanja videa.
Ja si nebih kupovao iphone i da imam para, uostalom...
Steve Ballmer!
A kaj se ne može na Iphoneu nakak softverski uključiti prijenos podataka preko BT-a?
LOL ;D Kao prvo, on je Microsoftov CEO pa i nije baš pametno od njega da hvali konkurenciju. Uspoređuje iPhone s Motorolom Q9 koja je potpuno druga klasa telefona, jedino zajedničko njoj i iPhoneu je da su oboje smartphoneovi (i to je u slučaju iPhonea još uvijek nategnuta definicija). Kao drugo, on je i inače malo "poseban", pa mu izjave treba uzimati s blagom rezervom :)
Da li će biti moguće ovaj GPS iPhone otključati odmah ili ima neke opake enkripcije?
Uff da mi je znati odakle si ovo iskopao lol :) neto jako "upućen" čini se= Citat =:
mislio uzet i onda procital ovo..
You can't transfer files via bluetooth,
You cant transfer your contacts directly from your SIM card to the phone memory,
You can't use the full GPS specs, since the device only let you enjoy the maps, but it doesnt realy give an exact information of where you are, nore where you heading to (destination), as well as it doesnt have voice assitance.
and many many more...
good luck IPhone loosers, i mean users.
Kontakti sa SIMa će se MOĆI prenijeti direktno na iPhone, isprobano
a ovo o GPS-u neću ni komentirati,nebuloze samo takve, vidim da Tom-Tom već ima full working softwafre sa turn by turn navigacijom za iPhone i samo čeka službeni početak AppStore-a i zeleno svjetlo od Apple-a.
And many many more... desinformations :)
uff ovakve "provjerene" informacije su mi najjače
Dobih par informacija da će tarife i cijene u HR biti primamljive svima, mislim pa nisu ni oni retardirani cilj im je prodati što više a to neće postići skupljim tarifama:D. Postoji hrpa istraživanja koja kažu da se potrošačke i navike korištenja telefona se znatno mjenjaju jednom kad ljudi krenu raditi sa iPhone-om. Struktura troškova računa se promjeni odnosno manje SMS/MMS-ova više mailova, više sufranja i naprednijih usluga.
ne bih se slozio. vecina ljudi koje ja znam (zapravno svi) potrose mjesecno vise od 100kn. bilo bonovi, bila pretplata.
24mj. mi je logicno, svi bolji mobiteli u t-mobile/vip/tele2 su preko 2000kn na 24mj. (osim K850 na tele2), tako da ne vidim zbog cega sad raditi buku oko toga.
sve u svemu, treba pricekati da dode kod nas, pa cemo onda raspravljati o cijenama i ostalim segmentima. trenutno to nema smisla.
hm pa nebih se složio sa tobom, imam tarifu 200 sa mobile data planom kod vipa i to mi savršeno odgovara mojim potrebama. Problem je u tome što vi bez razmišljanja pokušavate ukalkulirati nešto što je fixni trošak u cijenu koštanja telefona. Tih 24 rate ti je FIXNI a ne varijabilni trošak, odnosno imao ili nemao iPhone mjesečno ćeš potrošiti određeni iznos na razgovore/data/whatever a to baš i ne možeš ukomponirati u cijenu koštanja telefona. Jeidno pitanje koje ostaje otvoreno dali će tarife sa kojima se iPhone bude prodavao biti jednake, manje ili veće od tvog prosječnog mjesečnog računa u zadnjih 6 mjeseci recimo.
Kod mene je to prosječno 250-300 kn (iako varira znatno u sezoni i offsezoni) to je uključen data prijenos koji i nije toliko skup koliko ljudi misle. Brutalno je skup ako koristiš "gost" pristup (cca 100 kb=5kn) koji je ionako tu samo da prisili ljude kojim eventualno treba mobilni prijenos podataka da uzmu neku od tarifa. Na vipu je to 45kn /Mj sa 512 Mb prijenosa uključenih u pretplatu ( kojih u preko godinu dana korištenja nikad nisam probio)
U našim uvijetima 100 kn pretplate je ništa. U principu poslovne telefone poput MDA, HTC, N poslovne serije, BlackBerry i iPhone ne kupuju ljudi za šminku (kupuju u malom postotku) nego im neka od funkcija koje ti aparati nude olakšava posao/život. Ako nemaš dovoljno sredstava za kupnju nećeš ga uzeti, druga je stavr što smo fancy i pomodan narod pa će biti navala i kartičarenja :) al to je tako svugdje u svijetu ne samo kod nas.
Sry na pouzem postu al eto htjedoh rascistiti neke stvari :D
Vidim da si neupućen pa neću đonom :) . Opisano dolazi u novom 2.0 firmware-u odnosno sa samim sistemom ( bez potrebe za 3rd party aplikacijama koje spominješ). A naravno i referenca na "normalno " nije baš najzahvalnija jer na svim telefonima moraš instalirati nešto ako želiš "normalnu" funckionalnost uređaja. Meni normalno znači, skype odnosno neki drugi IM alat ( a koliko znam to nijedan mob/smartphone nema out of the box), MS Office viewer/editor, i da ne nabrajam dalje. Piz*** poput MMSa me ne diraju previše :) s obzirom da MMS smatram bacanjem novaca.
Uglavnom ovo iPhone software se konstantno mjenja, svakim mjesec do dva izađe nova poboljšana verzija software-a sa nekim novim featureima, to je Apple filozofija, koja ponekad može izgledati nelogična ili "flawed" ali pali svaki puta, upravo zbog toga je OS X tako dobar operativni sustav u odnosu na druge.. al eto vidjet ćemo sa vremenom kako će se stvari odvijati :)