a dobro nisu nepostojece
uvijek postoji onaj šok...
sad se svaki put nekako cudno osjecam kad sam u autu...
nemos to opisat jednostavno dok ne dozivis
Printable View
Evo vratio se s traume. Nevjerojatna hrpa nesposobnjakovića. Doktor mi nije ni prišao na manje od četiri metra, samo puca pitanja. Fala bogu da sam bio relativno spreman na to kaj mu moram naglasit inače bi mi napisao da sam prehlađen il nekaj i poslao me doma.
Zipa ovo: velim da me bole desno koljeno, lijevo rame i da me fakat rastura lijeva Ahilova tetiva. On me pita da li sam dobio udarac, ja mu kažem da nemam pojma jer se ne sjećam ničega između trenutka udarca i trenutka neko vrijeme kasnije kad sam došao sebi. Tri sekunde, pol minute, nemam pojma.
Frajer me poispita, na brzinu izdiktira sestri, uzme druga sestra karton i furaju me na rengen i malo našopaju radijacijom. Da mi rengenac karton da nosim natrag i vidim da je lik napisao "Događaj rekonstruira." uđem nutra i velim im da im nisam stigao reć da mi je slabo čitav dan i da nemam apetit (jer su me tako brzo obradili da brijem da sam nutra bio manje od minute - a btw, čekaonica prazna, ako ne računamo frenda koji je došao sa mnom). I velim sestri za to i da su krivo napisali za rekonstrukciju, a ona mene napadne da zašto ja to nisam rekao. Ja njoj velim da sam ja to izričito naglasio, a ona meni da kako ja sad mijenjam priču i da zašto nisam to doktoru rekao.
Tu sam ju htio potegnut nogom već, ali još smirenije i pristojnije joj ponovim da sam ja to rekao i da me ne naziva lažljivcem. Ona bahato "e pa sad je gotovo, ja tu nemrem promijenit kaj sam napisala, to je zato da se to ne bi mijenjalo poslije bla bla" totalno nadrkanim tonom.
Ja ju lijepo pitam: "Znači vi ste napravili grešku i sad mi govorite da se to ne može promijeniti i da je to gotova stvar? Znači ja imam netočan nalaz jer se vama negdje žurilo?" (a je, skužio sam da je doktoru bio taman kraj smjene)
Ona je krenula odgovarati, ali mi je ovaj drugi doktor kaj je došo rekao da se mogu požaliti nekom pročelniku smjene sutradan od 11.
I hoću :angry:
BTW, prekasno mi je palo na pamet, ali čisto da rezimiram ovo preglupo iskustvo kao savjet nekome tko će se naći u sličnoj situaciji:
- pozorno slušajte što doktor govori sestri da upiše u nalaz. Ako nešto od toga slučajno ne razumijete, obavezno ga pitajte što to znači. On je na to dužan odgovoriti.
- pogledajte nalaz čim ga "završe". Ako piše dijagnoza, pitajte doktora da vam ju objasni. Ako je određena neka terapija i zanima vas, pitajte i to.
- a ako slučajno dođe do ovakve situacije di nešto nisi stigao reći ili su krivo upisali (ja još uvijek imam karton na kojem piše da sam polomio šaku lijeve ruke, a na rengenskoj snimci fino piše desna, što je i bila), jednostavno odite ponovo na šalter za prijave i sve ispočetka. To se nisam odmah sjetio napraviti i sad mi je žao. Deset pokušaja, deset pokušaja - ne znam za ostale, ali meni vlastito zdravlje nije za zezanciju.
I da, mislim da ću to dati u ruke nekom od tih legalnih utjerivača dugova. Ostat ću u debelom gubitku što se auta tiče, a nije isključeno ni da ću si morati platiti neku fizikalnu terapiju zbog vrata.
ma fučkaš pare stari al zdravlje je najbitnije , to je taj rizik kojeg treba bit svjestan kad sjedneš za volan ... mene je recimo od tri sudara ( nijedan nisam bi kriv) dva napucala žena na semaforu , isto kao i tebe ni kriv ni dužan i pras u guzicu ( i ja vozim corsu al 2002g ) ... iskreno ja o tim parama i ne razmišljam već o mogućim komplikacijama sa policijom sa osiguranjima , il nedaj bože sa zdravljem
Ma sparanoizirao me frend doktor - veli da mu je kolegica dobila isto tako u dupe, nije imala nikakve jače bolove niti ništa slično, ali par mjeseci kasnije joj se dioptrija spustila za 6. Pa si ti misli - nije moždina za zezanciju... :-/
Bitno da ste glavu izvukli obadva, ostalo nije tak bitno.
A glede servisa... danas se to kompjuterski kontrolira na stolu za razvlačenje, tak da varijanta tipa "nebu to nikad isti auto" već davno ne stoji. Nismo više u srednjem vijeku (bar ne u svakom pogledu), tako da ćeš sad lijepo pričekat i vidjet. Ono što vidim da rijetko tko računa je da tebi taj auto vozi i dobar ti je (barem do prije unfalla). Jasno ti je da ti za totalku daju pare po knjigama, što je sića i za to nećeš dobit neki auto. Imam kolegu u sličnoj situaciji, istina manje razbijen nego ti, i čovjek pravo veli: nemam para za novi, ako ga prodam dobit ću k.c i opet neću imat novi, a prije sudara mi je radio kak treba.
Ovi ga na osiguranju psuju, tjeraju da uzme pare na ruke, ovo, ono, ali ne pristaje čovjek - i ima pravo. Ide kod zastupnika (Honda je u pitanju) i popravit će auto. I boli ga k.c jer, velim, taj auto za lovu ne vrijedi ništa, ali njemu vrijedi, i vrijedit će još dugo.
A glede popravaka, da ti ja velim kakve sam krševe vidio i kako ti auti voze nakon toga... Što reći nego da i neki autolimari koje znam uzmu krš, srede ga pa ga oni sami voze. Misliš da bi to radili da je auto u stanju "nikad ko prije"? Nekad, nekad je tako bilo. Danas više nije tako, dapače.
Isusa ti, pa ja se užasavam od same pomisli da moram na hitnu ili u bolnicu. Pa jel postoji kakva kontrola koja nadlega te samoprozvane bogove? Zaboli mene što on/ona misle da bi trebali imati veće pare za to kaj (ne) rade. Ako si se već odlučio za tu profesiju, provodi ju kako spada, nemoj mi se igrati sa vlastitim životom.
Zanima me, je li ikada u Hrvatskoj ijedan doktor bio osuđen za nemar?
Hmmmm...brbljalo jedno:))
čuvajte se (((((( )))))
ocpenito najbolje je ic doktoru ponoci ak imas mogucnosti i volje , to sam primjetio, ali ćelex u vom slučuaju nije ni to upalilo (smjena nazalost).
ali , ak su u karton upisali dasi povracao i da imas glavobolje , skup s ovom ozljedom šake , i to je vec nesto.
Ma ozljeda šake je stara par godina, to je samo primjer njihovog nemara :)
Evo upravo idem u hitnu, u 11 trebam tražit nekog gospodina na Š, voditelja nekakvog, i žalit ću se na tretman koji me dočekao i na bezočno izigravanje postupka medicinskog pregleda, a da ne spominjem ultrabahatost medicinske sestre za koju baš ne bi kočio da ju vidim na zebri :D
nemoooj pricat snjom udaaariii juuuu, udarii juuuu :banme:
hehe
samo se ti zali!
Hmmm, magične riječi dana su "prijava zbog nesavjesnog obavljanja dužnosti", "privatna tužba za nemar", "moj odvjetnik", "odšteta" i "zvanje novina" uz vađenje press iskaznice u Mulder-Scully stilu :notooth:
Nakon toga mislim da će biti više nego sretni da mi napišu ispravnu povijest bolesti ;)
povijest bolesti?? akhm...to će bit ko Ana Karenjina..:P
aaaaaaaaa mwa u čelo blentravo:p
reko idem na traumu, ne kod psajkologa :notooth:
ma nabiem ih, odo pit krvi :bat:
poslal bum ti vrechicu, samo reci koju grupu oš :) il da napravim miks? :D
sa bahatima, bahato :evil: :banme:
i to ti netreba, ak hoces da ti neko nekaj napravi, lijepa rijec i kava ne kostaju puno a da treba bid dosadan, treba, no ne i brezobrazan... tako ti nitko nece izaći u susret, tj- sad- od toga vise neces imat nikakve koristi...
izigravaj bolesnika, ne junaka.... ako zelis iz sveg tog izvuc neke koristi.
oni se s tuzbama i tim sranjima susrecu svaki dan, s dobrim razlogom ili bez...
da joj na 20 dkg jubilarne napišem ovo http://hr.wikipedia.org/wiki/Hipokratova_zakletva?
:angry:
sto ljudi, sto cudi...
a danas su ljudi takvi kakvi jesu, bez obzira kaj je to human poso, neres ti uvijek bit dobro raspolozen.... za taj faks trebaju uvest jos jedan predmet a to je "gluma", kako bit uvijek sretan, simpatican, i nasmijan kad te mozda neko i vrijeda i sere po tebi...
ne kazem da je cellex takav :D ali da, danas doktori uglavnom ne pricaju nista ako ih ne pitas a sestre nemaju bas toliku slobodu govora....
to je za ubuduce, jednom kad odes kod doktora, znas kako se treba ponasat drugi x kad odes...
ali to je tak svuda.
to grozno izgleda.... mislim da bi trebao dobiti pare ako ti je tip uredno dao papire, bez obzira što policija nije bila prisutna...
Imala sam dva sudara u životu i to je grozan osjećaj...
U prvom slučaju nas je policajac u civilu u zavoju dobro opalio...naravno zvali policiju i sve je dobro prošlo nakraju, pare i to i bez ozljeda...
Drugi slučaj, u 4 ujutro ja i dvije frendice stojimo na pješačkom i čekamo zeleno da se upali, i dok laganini prelazimo cestu neka žena nas dobro opalila i dok je ostali dio ekipe došao,žena se dobro zaključala i pobjegla i vikala kroz zatvoreni prozor da nas nije vidjela...neznam kako nas nije vidjela,nigdje nikog na cesti....e tu sam imala dobre glavobolje.. i rame me dobro bolilo.. uh kad se sjetim...a što se tiče doktora/ice me jako dobro primila...sve ovisi na koga naiđeš..
Čeeeek, maleno moje stvorenje, oš ti reć da sam ja bio bezobrazan? :angel:
Dakle uđem u ordinaciju i pozdravim, nitko mi ne odzdravi.
Pitam legitimno pitanje o vlastitom zdravlju, ne dobijem odgovor.
Smireno upozorim na pogrešku i brutalno me otkanta.
Nisam ja taj koji treba poraditi na manirama, a kave i čokolade kupujem u znak zahvalnosti, a ne nosim ih unaprijed kao mito da bi netko obavio svoj posao s minimalnom razinom ljudske pristojnosti.
Tužba mi nije ni na kraj pameti, ali naučio sam da se u ovakvim situacijama mora priprijetiti kojekakvim potezima da bi odgovornim ljudima došlo iz dupeta u glavu da nisam uplašena bakica koja nema pojma ni o čemu i koju može poslat doma bez odgovora.
U krajnjem slučaju, jednom kad moja povijest bolesti (s tim da uopće ne vjerujem da ih braniš, napravili su pogrešku i nisu imali obraza priznati, već su me nazivali lažljivcem i insinuirali da sam glup) stigne na stol nekog agenta u osiguravajućem društvu, bit će velika razlika u odšteti koju će mi isplatiti. I kad to tako podcrtaš ja ne mislim dozvoliti da ostanem bez par tisuća kuna koje će mi trebati da si kupim novi auto zato što sestra nije dobila već par mjeseci i zato što je doktoru kraj smjene.
Or iz it đast mi? :p
ja se gubim...čekaj malo,što se tu dijeli:nisamnormalna;....;)
to su zerotova opterećenja, nije ni pitao je li sestra bila brkata il dal je imala sve zube, il bar prednje :D