Jesi skinuo 4.4.2 i pokušao preko Odina ili si pokrenuo OTA provjeru za novim softom? Gdje si ti to u kojim postavkama provjeravao za novu verziju? Šta si i kako pokušavao u vezi nadogradnje? Puno je tu nepoznanica, a malo toga si rekao.
Jesi skinuo 4.4.2 i pokušao preko Odina ili si pokrenuo OTA provjeru za novim softom? Gdje si ti to u kojim postavkama provjeravao za novu verziju? Šta si i kako pokušavao u vezi nadogradnje? Puno je tu nepoznanica, a malo toga si rekao.
Ispričavam se, I9506 je trenutno na Androidu 4.3. Postavke->Više->O uređaju: piše da je Android 4.3 na njemu (a na geekaphone piše da je nadogradiv jedino do 4.3). I kada u istom tom izborniku odem na aktualizaciju softvera, piše da su sve aktualizacije već instalirane. Međutim, na GSMareni piše da I9505 može ići do Androida 4.4.2 i trenutno mi i je na toj verziji (kroz sve silne aktualizacije unazad godinu dana). Evo sad sam provjerio i stvarno je, a trenutno nema novih dostupnih aktualizacija. Kažem, meni je potpuno nebitno koji je Android u pitanju, čak sam sa ovim starijim Androidom na I9505 bio zadovoljniji jer mi nije blokirao na 30 sekundi kada nekog zovem (mada i ja zovem jednom mjesečno) ali me čisto zanima u čemu je kvaka. Vjerojatno ću zadržati ovaj noviji S4 kojeg sam neki dan dobio, jer je noviji, ima brži procesor, brži takt RAM-a, Adreno 330 (naspram 320 kod starije verzije) pa pretpostavljam da bi svakako trebai biti bolji. Ako ništa, noviji je i nekorišten. Oba uređaja su iz Skandinavije.
Za i9506 zadnja verzija je 4.3 oznaka ML6 za Skandinaviju, dakle nema 4.4.2 za njega. Inače ovo što ti blokira kako kažeš na 30 sekundi pri zvanju to ti je zbog toga jer si ostavio uključen LTE (4g) mrežu pa mu treba vremena da se prebaci na 3G/GSM jer 4G mreža služi samo za internet, a ne za razgovore. Stavi si na WCDMA/GSM i onda nećeš imati te zadrške.
Jel to znači da uopće neće biti ili? Sada vidim po Internetu da negdje piše da će biti Android 4.4 za I9506 (čak je već po nekim izvorima trebao doći) ali nema ništa.
Nije mi na 4G nikada bio, tako da u tome nije problem. Prije mi se to nije dešavalo, tek nakon nekih updatea softvera u drugoj polovici moje godine korištenja.
Neznam hoće li biti ili ne, to Samsung odlučuje.
Meni stvarno nije jasno zašto su uopće izdali taj i95o6 model.. Čitam da ljudi pizde jer nikako da dobiju kitket. Nego, posto imas obadva, jel se vidi kakav napredak u brzini pri svakodnevnom koristenju? I sam sam bio u nedoumici uzeti ga ali sam na kraju odustao (i uzeo obicni s4) jer ce situacija sa novim verzijama softa biti i gora. S4 ce jos godinama imati odličan suport, za i9506 cisto sumnjam :/
Bolje izbjegavati te van serijske modele kojih u stvari ni nema kod nas za kupiti. Nemaš podršku kako softversku tako ni jamstvenu, a to je najbitnije. Bolje hardwerske komponente u slučaju ta dva modela baš se i ne primjete u svakodnevnom radu. Oni koji su picajzle smetat će im i najmanje trzanje koje je kod bilo kojeg stock androida neizbježno. Drž se provjerenih stvari i to je najbolje.
Pre svega cao.
Zamolio bih vas za jednu pomoc.
Imam S4 GT- I9505 sa vec ugradjenim fabrickim softverom 4.4.2 kitkat.radio mi je nekih 20 dana i odjednom je poceo da blokira,izgubio je tonove zvona,zvuk u slusalici,povremeno otvara sam sta hoce,potrebno mu je jako dugo da se pokrene jednostavno ostane ponekada zaledjen i jako se grije u gornjem dijelu.da li neko mozda zna u cemu je problem ili sta da uradim?
Hvala vam.
Pa flešaj neki "čisti" softver koji je preporučen u 1. postu, npr. SEE zadnji iz 5-og mj. i onda vidi šta se događa. Prati upute polako i radi sve kako je napisano. Ako ni onda ne bude dobro, nosi ga na servis ako imaš važeću garanciju.
ma nemam garanciju nisam ga tu kupio iz njemacke je,nosio sam ga u servis i skinuli su mi softver i stavili novi i on opet isto,povremeno pocne raditi ok ali na kratko nekih par minuta radi odlicno i onda opet isto,cak mi gubi mrezu pa dodje i opet po starome kao sto sam napisao u onome malo pre. A star je nekih mijesec i pol.
Probaj onda tako kako sam ti rekao, stavi SEE zadnji i vidi šta će biti.
ok. sutra idem po mob.ostavio sam ga u drugom servisu, mozda ga oni naprave, ali ako je isto onda cu mu reci da tako stavi kao sto si rekao.ako bude opet isto onda ces mi dati br moba da dodjem do tebe da mi sredis jer vidim da se jako kuzis u to i da ga imas u malom prstu.
---------- Post added at 21:33 ---------- Previous post was at 21:17 ----------
uu izgleda da sam izbrisao slucajno sto si mi poslao. evo ti moj mail pa mi tamo posalji.
boro898@gmail.com
---------- Post added at 21:34 ---------- Previous post was at 21:33 ----------
uu izgleda da sam izbrisao slucajno sto si mi poslao. evo ti moj mail pa mi tamo posalji.
boro898@gmail.com
---------- Post added at 21:37 ---------- Previous post was at 21:34 ----------
ok. kako ti kazes.nisam daleko,ali opet ti hvala.pokusacu sam.
Ok, hvala na info, no skrati to kvotanje, nema potrebe cijele upute kopirati još jednom.
Do sada ga nije bilo, to je vjerojatno od nedavno u ponudi. Ako do sad nisu pustili KK za njega, mislim da ni neće jer već je 7mj. prošlo od prve verzije.
Nema update za black verziju
A bogami ni za i9506
Kako nadograditi crni S4 9195 mini koji je kupljen u trgovini (dakle nije vezan uz nijednog operatera)? Jel postoji neka regularna metoda ili još nema?
Metoda je ista ko i za sve Samsunge, samo što još uvijek nema 4.4.2 za s4 mini iako je najavljen sad za 6-ti mj.
Kako ne? :)
http://www.sammobile.com/firmwares/3/?download=30856
Da ne pametujem, imaš na gornjem linku pojašnjeno kako ide.
Za verziju NB9 tj fleshanu preko odina tj. ovu od tele2, jel ima ovaj update. Pogledao sam kod frenda koji ima iz vipa NB8 verziju i njemu nudi taj update od nekih 130MB pa me zanima koji da flesham prvo NB8 ili NB9. Ako netko ima NB9 da mi kaze?
To je danas krenulo, jučer ga nije bilo.
---------- Post added at 16:16 ---------- Previous post was at 16:14 ----------
Ne, preko ODIN-a. Imaš u prvom postu u ovoj temi sve objašnjeno, "nadogradnja for dummies" by bpodnar, samo, treba to i pročitati jel da?
Otvorio sam temu za S4mini i KK da ne trujemo po temi starijeg brata.
LINK
Ni nisi trebao kad je procedura nadogradnje u dlaku ista. Ovakva pitanja kakva je postavio "fernand0" postavljaju lijenčine kojima se neda čitati.
Momci, moze li ovaj South East Europe firmware i na S4 kupljen u Madjarskoj ili da trazim neki drugi?
Može
je li itko updateao galaxy s4 active?
Ima li veze da li je Windows 7 32 ili 64 bita? KIES je odlično radio na 32-bitnom sistemu ali mi sada na 64-bitnom mi izbacuje greške i ne pokreće se.
Šta će ti Kies kad imaš Odin?
U prvom postu piše da se koristi i Kies
Kies se instalira samo da se prepozna telefon (andorid driveri i sl.), prije flešanja sa Odinom, Kies se mora ugasiti preko taska....
Opet neki čitaju letimično.
MOze li se stavljati noviji firmware tipa ovaj koji je sada na snazi da zamjenim sa south east europe
1.http://www.sammobile.com/firmwares/3/?download=30796 stari
2.http://www.sammobile.com/firmwares/3/?download=33573 noviji
Možeš.
U cemu je razlika ako netko zna?
Vipov ti je vjerojatno brandiran, boot animacije i vip aplikacije. SEE je čisti fw, bez ikakvih dodataka od operatera.
Čuj kolega, ti da si čitao od A-Ž cijelu temu onda bi naišao na par mjesta gdje se govori o različitim modelima Samsungovih telefona i bilo bi ti odmah sve jasno. Za početak vrati se stranicu unazad i pročitaj post 119 i 120 i biće ti sve jasno. Ima na još par mjesta post 94, 95 i dalje. Dakle, ako si detaljno pročitao prvi post gdje su upute ne možeš govoriti da si pročitao cijelu temu jer je očigledno da nisi. Radi takvih "padobranaca" kao što si ti, morao sam svaki puta posebno naglašavati i pojašnjavati neke stvari u prvom postu ali izgleda da to nekima nije dovoljno. Najbolje bi bilo da tražim od moderatora da sve postove u temi spoji u jedan tj. u prvi, onda ćete valjda pročitati stvarno sve pa neće biti problema. :D
Hm. Izgleda da ti nisi dobro pročitao moj post. Ja nisam pitao za "razne modele Samsunga" nego decidno za određeni model, a takav post na ovoj temi ne postoji. Šta možemo, ovakvi "padobranci" nisu stručnjaci za Android kao ... Ipak hvala što si se potrudio da i ovo napišeš.
A zašto misliš da je tvoj mobitel drugačiji od drugih Samsunga i da se drugačije nadograđuje? Nemoj ovo shvaćati osobno, ali možemo tjerati mak na konac unedogled. Poanta mog obraćanja tebi je ta da ti ukažem na očigledne stvari koje su već odavno rečene, samo treba nekad malo i između redova čitati. ;)
P. S. Članovi foruma koji imaju ukupno 3 posta od kojih su 2 u jednoj temi su za mene redom padobranci pa nek se ljuti ko oće
Ne mislim ja ništa. Ja sam samo nov u ovome području i ne bih želio da upropastim mobitel koji sam tek kupio prije mjesec ili dva. Uostalom forum i postoji zbog toga da onaj ko zna više pomogne onome koji zna manje. I mogao si me bar nazvati roniocem; bojim se visina :)
Ima netko neki info, dali dolazi update na 4.4.4 i kod nas?
Pozdrav, imam pitanje, probao sam sve ovo, mobitel mi je iz Njemačke ali tvornički otključan na sve mređe odnosno ne brendirana verzija, e sad kada sam probao preko Kies-a 3 reinstalirati zadnju verziju dobiva grešku "GT-I9505 does not support initialization", Mobitel sam dobio sa I9505XXUGNF1 firmwareom (sve radilo normalno, punio je brzo, baterija je kako tako normalno radila) nakon toga sam napravio 2 updatea za redom preko OTA (trenutna je verzija I9505XXUGNG8) i od tad samo problem sa baterijom i čak mi sporo puni mobitel. Probao factory reset i sve ali ne pomaže, a kada sam probao na Odinu 3.09 napraviti reinstall tj. downgrade na I9505XXUGNF1 firmware dobijem FAILED na samom startu "there is no PIT partition" ili tako nešto piše, ista stvar i kada sam probao re-flash I9505XXUGNG8. Mobitel nikad nije root-an ili kako se to već zove. Istina nisam probao niti jednu drugu verziju Odina, niti drugi USB port. Sutra ću kupit novu bateriju jer je i vrijeme (smatram da do godinu dana radi kako treba) ali me zanima razlog zašto ne mogu preko KIES-a reinstalirati firmware?
Svasta moze biti. Olaksaj si i sa sammobilea skini neku sluzbenu verziju i iz download modea pomocu odina pukni stock rom. Mora upalit.
Radi se vjerojatno o tome da ti je u Odinu označena opcija Re-partition čim ti javlja da nema PIT fajla. Ako je, makni kvačicu s toga i probaj ponovno flešati. Provjeri pa javi.
Slijedi moje upute sa početka, uzmi original kabel od tog telefona jer nisu svi microUSB isti. Prvo što bih ti savjetovao je da probaš promijeniti USB ulaz pa ako imaš desktop PC onda ubodi kabal iza na matičnu direkt. Osim toga pripazi da ti su ti svi KIES procesi u task manageru pogašeni. Ajde probaj to pa javi.
Sve sam napravio kako treba, uključio onaj USB debugging, spojio na USB u matičnu ploču (istina nisam probavao druge portove), pokrenuo Odin kao administrator. Možda je kabel otišao, primjetio sam da mi sa original punjačem jako sporo puni (5 sati). Prije updatea to nije bilo tako.
Probaj drugi kabal pa ćemo vidjeti za dalje!
Odlična vijest!
I9505XXUGNF1 firmware uspješno vraćen! Sjetio sam se da imam hard disk sa strane i instalirao na njega Windows 8.1 Update 1, drivere od matične i Samsunga, zatim napravio sve isto kao i prije samo što sam koristio ODIN 3.10 (iako mislim da nije bilo zbog toga) i baam sve super radi. Prije mi je u recovery mode-u kada stisnem "Reboot now" dolazilo dolje "Pogreška!" i mobitel se resetira, sada kada sam išao napravit factory reset i wipe cache više ne piše ta pogreška, nešto je preko OTA updatea očito krenulo krivo i taj update je bio horor za mene, sporo punjenje, super brzo trošenje baterije. Sada bar znam da imam čisto instalirani firmware. Hvala na tutorijalu.
Drago mi je da si riješio problem!
Ne razumijem pitanje?
Htio bi h skinut najnoviji firmware sa Sammobile-a, istu verziju koja se nalazi već na mobitelu, ali taj koji se nalazi na mobitelu je instaliran preko OTA update-a. Sada bih htio napravit kao neki reinstall tog isto firmwarea ali da bude onako na čisto, kao što je clean install Windowsa.
skini soft, upali Odin i udri
Aha. Samo me to zanimalo, nije nužno da to mora bit upgrade/downgrade nego može biti i isti firmware. Hvala još jednom.
EDIT: I još jedno pitanje, da li je potrebno napravit factory reset prije flash-anja s Odinom? Ovo pitanje vjerujem da i druge zanima.
Ne treba, osim ako telefon nije pun smeća kojekakvog.!
ispricavam se sto upadam kao padobranac
ali bolje pitat znalce
imam sgs4 kupljen u njemackoj u o2, otkljucan..sve je isto kao na slici
http://i60.tinypic.com/o2t82.jpg
da li mogu flashati ovaj black edition stock rom bez problema?
zahvaljujem se na dogovoru i ispricavam jos jednom
edit: hvala na brzom odgovoru
Možeš!
samo da javim, vidim sad da ima i novija verzija SEE BE firmwarea
http://www.sammobile.com/firmwares/d...XGNH2_SEE.zip/
nisam jos flashao, kad uhvatim vremena
da puknem onda ovu noviju verziju black editiona?
btw sinoc idem rootat fon i okinem knox:D
*ebo ih knox. :D
Ja sam mu ubio svaki dio i sve uspomene na njega. Đubre.
...i uspomene na garanciju također.
Ne sekiram se. Ako bude softverski kvar to cu ja a ako ne daj Boze bude hardverski onda ili oglasnik ili smeće.
Ekipa, unrootao bih mobitel, i sad našao sam upute, trebam skinuti stock firmwere al ne znam koji od ovih skinuti?
http://androidromupdate.com/2014/03/...itkat-firmware
podaci o mom mobitelu si isto kao i u slici u prvom postu
Skini sa Sammobile gdje lijepo odabereš model telefona i zemlju. Najmanja je mogućnost zajeba tako
Riješeno. Hvala :)
Kupio sam curi S5 mini ali ima uvodnu animaciju od T-mobile-a i jos nekakvih nepotrebnih gluposti. Zanima me mogu li na ovaj nacin prefleshati telefon, ali da stavim od tele2 firmware tipa ovo:
http://www.sammobile.com/firmwares/d.../SM-G800F/TWO/
Možeš
Ima li tko kakve naznake za update na 5.0?
pozdrav :)
jesam ja jedina koja je preuzela novi update?
nisam stručnjak i moje znanje je nikakvo :p
dakle jucer ujutro sam updejtala novi firmware na s4 e sad. mob mi sad izgleda kao dječja igračka :D
sav meni je bijeli ( više nije crni) ikonice vise nisu ravne linije nego je sve kao crtić :P
ok da ne duljim postat cu koji screen shot jer me nešto muči. ali sa tapatalka jer preko laptopa ne znam kako se to radi :( :P
---------- Post added at 13:27 ---------- Previous post was at 13:11 ----------
http://tapatalk.imageshack.com/v2/15...11e502467b.jpg
Znaci crtić ikonice
http://tapatalk.imageshack.com/v2/15...e7aa5687da.jpg
http://tapatalk.imageshack.com/v2/15...49dff028f9.jpg
http://tapatalk.imageshack.com/v2/15...b2c6a10126.jpg
http://tapatalk.imageshack.com/v2/15...f4b7a4aac4.jpg
I ono sto me najvise nervira je - kako maknuti ovu cipelicu ?
http://tapatalk.imageshack.com/v2/15...22d335bcbc.jpg
Malo nam "zaspao" tutorial? S4 (Tele 2 firmware) mi ne nudi OTA iako vidim da postoji. Skinuo sam sa Sammobile SSE 5.0.1 , jel ovaj tutorial vrijedi i za Lollipop?
Dakle ovako...okinuo sam nadogranju SEE putem Odina...sve je prošlo OK...za sada mi se čini da malo brže ždere bateriju.
@cleaning lady
Odakleti ovaj updateza HT? Preko OTA?
Mislim da da, krenuo je Lolipop za S4. Preporuka je napraviti wipe data/cache iz recoverya nakon instalacije.
@target Hvala na savijetu! Daj za nas bedake postupak po koracima. Jel to znači brisanje svih podataka iz S4(uključujući slike i aplikacije)?
Ne ,ali mob mi je postao zesce sr*** od ovog :(
---------- Post added at 17:28 ---------- Previous post was at 17:23 ----------
Evo ovako. Ja sam na t mobilu (na zalost) ako to uopce ima ikakve veze. Skuzila kako maknuti pedalu sa lock screena ali mi uopce ne pokazuje sat (uzasno iritantno jer ga svaki put m9ram otkljucati da bih vidjela koliko je sati.. i sto zaboga znaci ovo ? http://tapatalk.imageshack.com/v2/15...9bf6550110.jpg
Zasto sada odjednom sistem memory ? Sto to znaci ?
Nece mi ofvarat stranicee.. niti mi pokazuje broj otvorenih tabova na internetu , a internet mi je požderan u tocno 5 dana
---------- Post added at 17:28 ---------- Previous post was at 17:28 ----------
Aha a baterija traje oko 2 i pol sata
---------- Post added at 17:30 ---------- Previous post was at 17:28 ----------
I update mi je ponudio sam mobitel.. inace nikada
---------- Post added at 17:31 ---------- Previous post was at 17:30 ----------
Do sada nisam updateala mobitel
Ovo mi je prvi put... barem mislim ?? Zapravo ako sam i updateala ovaj cu zapamt zauvijek. Treci put upravo punim mobitel. Pozdrav svima...
http://androidflagship.com/400-boot-...-recovery-mode
Tu ima korake za ulazak u recovery. Da, sve s telefona se briše i vraća na tvorničke podstavke. Prvo paljenje traje malo duže i telefon izgleda kao kad je prvi put upaljen.
Ne mogu pojmiti da se prilikom update na novi firmware treba brisati sve sa telefona da bi to dobro prošlo. ****** onda i novi firmware ako te natjera na toliko posla, bolje ostati na starom.
Pa ja sam ostavila par slika i nista se nije pobrisalo
Ja nisam napravio wipe...sve radi normalno.
Ne mora se raditi wipe, ali je preporučljivo. Pogotovo kada ide veći upgrade gdje ima više promjena. Masu puta se pokazalo da telefon nakon wipea radi bolje, brže, bolja baterija, itd...
2 cleaning-lady: ako si radila samo update, bez wipea bilo iz telefona bilo iz recoverya onda je normlano da se ništa ne briše. Sam update uvijek zadržava sve podstavke i podatke na telefonu.
Ja ni ne znam sto je to recovery
Zato imas google.
OT: Meni je stock kit kat odlican,jedino sam radio root i uklonio gluposti i mob leti.
Jel netko proučio ovo http://androidxda.net/how-to-root-ga...tripping-knox/
Rootanje bez gubitka KNOX garancije?!
A sto je to google ? :D salim se naravno !
Znam sto je recovery ali nisam sigurna kako se radi :)
Najprije procitaj o tome jer mozes zbrickat mob pa placat nekome sa ga vrati u zivot. Da ces ga dovest u nepopravljivo stanje,neces,al svejedno. :)
Da li mi se isplati prelazak sa DBT regije na SEE (našu regiju). Ima li kakve koristi od toga u vezo Google Play Storea, signala i slično kada su naše mreže u pitanju?
Ja sam preuzeo nadogradnju, nista nije pobrisalo i sve radi kao sta je radilo jedino mi se nesviđa kako sad to sve skupa izgleda...vise mi se sviđalo kako je bilo, sad je kao na S 5
Pitanje:
Ako je moguce vratiti na predhodno stanje bez ovoga update ja bi rado to vratio ali je, mislim nemoguće...
Pozdrav svima !!
Skinuo sam SEE Black Edition i sve radi ok, samo nema opciju pod " MOBILNA MREŽA " da se odabete LTE !!! Ima samo GSM, WCDMA. Na " goloj " SEE ima opcija za LTE.
pozdrav
neznam dali ima koga vise u vezi ove teme
imam samsung s4 GT-I9505 kupljen je u njemackoj i vec dvije godine je radio na vip kartici ali preko jucer mi je ponudio update i to sam napravio nakon toga nekoliko sati kasnije mob je zablokiraoi restartao se poslje tog nemoze se upalit prvo sam probao wipe chache data obrisat nije pomoglo onda sam factory reset napravio ni to nije pomoglo,onda sam skinuo sa sammobile za vip firmware i pokusao stavit sa odin kies vec imam od prije instaliran ,sa odin mi izbaci gresku pit particion neznam vise sta da radim , dali ima pomoci za to ili ga mogu bacit .molim vas ako tko zna sta i gdje trebam skinut koji firmware da ga ozivim,hvala vam unaprijed.
@bosko5
Skini njemacki DBT sofware lolipop 5.0.1
http://www.sammobile.com/firmwares/d...05OXAHPK1_DBT/
Flashaj preko odina a ne kiesa. Bootaj u download mode vol+ pow home pa onda confirm sa vol- dobar kabel i flashni. Ak ga mislis bacit, posalji ga meni
:o
Probaj s drugim verzijama odina. Ne pali svaki samsung sa svakom verzijom odina. Pravi rom mora sjesti.
Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk
Onaj koji ti ponudi na stranici je dobar i obicno najnoviji..