Treba mi pomoc tj koje dimenzije odgovaraju na 190 DPI ( Desire HD ) - na 240 mi sve uvecano.. Ili barem na 200-210max DPI
Hvala
Printable View
Treba mi pomoc tj koje dimenzije odgovaraju na 190 DPI ( Desire HD ) - na 240 mi sve uvecano.. Ili barem na 200-210max DPI
Hvala
Mislim da sam odradio sve kako treba, kad pokusam instalirati, instalira i onda se pojavi "Program application database cannot be found", moze li mi neko reci u cemu je problem? Hvala
Instalirao sam igo prije par mjeseci i radio je ok, sada imam problem kada zelim da odaberem grad u BH, iGO se samo ugasi, za ostale drzave sve ok.
Ima li neko ideju sta bi moglo biti?
Hvala i pozdrav,
P
instalirao i sve OK. Samo nema karti ni na jednom linku? sve mrtvo... Ima li neko link za karte???
TNX!
Probaj ovdje : http://www.mobilepassion.org/viewtopic.php?f=565&t=8345
Treba mi pomoc . Sve sam uradio kako trba oko instalacije i kada pokrenem igo na ekranu experije arc s 854 x 480 pojavi se ffuierror: parse error (ui_MenuNightFilter) , unapred zahvalan dobrom Samaricaninu .
Probaj obrisati save folder u iGo folderu i probaj.
Nakon toga, ako ne radi, obriši folder ui_android.
Ako ni onda ne radi, deinstaliraj iGo i obriši sve što imaš od njega. Onda instaliraj samo čisti iGo bez skinova, bez mapa, POI-a, lang, voice ... i onda probaj pokrenuti. Ako radi onda dodavaj dio po dio i pokreći ga. Ako ponovo javi grešku nakon što staviš, recimo, lang onda nađi novi lang file i probaj s njim.
Sve sam probao i nista i dalje prijavljuje istu gresku . Hvala na pokusaju , mozda ja nesto ne radim kako treba ili je greska u objasnjenju za instalaciju . Pozz
@bokivaradero- probaj s nekim drugim skinom
Kako je stranica s linkovima na mape frknula, stavio sam za sada linkove na dva foruma gdje se mogu nać download linkovi.
http://cafe.mobil.hr/threads/73008-i...sve-rezolucije
Resio , samo download linkovi ne rade. U svakom slucaju hvala.
Prvo da vam se zahvalim svima na iscrpnom uputstvu kako da se instalira navigacija na Android. Telefon nije moj vec od starog, tako da o Androidu nist zivo nisam znao i patio sam se dugo kako da mu instaliram navigaciju.
ALI.....kako to obicno biva imam jedno (vjerovatno retardirano) pitanje. Ja imam Nokiu E7 i tu navigacije ide preko OVI-a koji ukoliko recimo nemate mapu vam downloaduje dio mape na telefon preko wi-fia ili slicno, ali vam i odredi lokaciju bez mapa.
Sad, ja sam na taj doticni Android (inace Samsung Galaxy S I9000) instalirao uspjesno iGo, skin Reborn. Ali kada pokrenem pocne traziti GPS signal i evo vec solidnih 25 minuta ga nije nasao. Sad znam da to teze ide u urbanim podrucjima, itd ali ja sam na zadnjem spratu zgrade sa 9 spratova i u krugu 300 metara najvisocija zgrada ima 4 dakle.....nema opstrukcija i nebo je itekako vidljivo. I gore spomenuta Nokia za 30ak sekundi ga nadje bez problema.
Ja jos nisam skinuo mape, ali dok se to sve skine (solidnih 3 sata ima jos) da pitam ako je ko pametan da mi kaze. Da li je to sad do telefona sto nece da nadje signal? Ako jeste sta da radim? Ili je to do toga sto nemam mapa? U svakom slucaju molio bih odgovor, iako je vjerovatno i poglupo pitanje ali s Androidom nemam nikakvog iskustva a s ovim mobilnim jos manje.
Hvala unaprijed svima.
Hm neznam jel ti treba karta da te gps nade,no znam da je meni na jednoj aplikaciji znao rec da se malo brze vozim da se zakaci na gps...tako da bih rekao da oni traze neko kretanje,makar je ovo samo moj zakljucak
Sent from my HTC Tattoo using Tapatalk
Ovo mi bas i nema puno smisla... Meni su uvijek svi govorili da ako imam problema sa pronalazenjem GPS fixa, da je najpametnije i najbolje sto mogu napraviti stajati na jednom mjestu i ne micati se. Sto po meni i ima smisla. Lakse je naciljati staticnu nego pokretnu metu, zar ne?
ljudaci, skidam paket sa najnovijim navteq mapama i topmapama i kako vidim u paketu dolaze i neke FPA fajlovi i FDA - di to smjestiti? je li potrebno to uopće? čemu to služi?
znam da su FBL - mape, HNR - one bezvezne rute već predispozicionirane, i POI su poi :D :) thanks!
ljudi - trebala bi mi pomoć - koristim iGo verziju 1.7 thin + karte NavTeq 2011.Q4 (znači najnovije :D) - putovao sam prema puli i umjesto da me "GPS šalje" na novu cestu, znači istarski ipsilon, slao me preko stare ceste (limski kanal itd.) -> kilometraža je praktički ista, isključenu naplatu NEMAM, dakle zašto me vozio po starijoj cesti koja je ujedno i lošija? Da mi računa rutu od ponuđenih stavio sam na "najbrže". Šta mislite?
Da li imaš označen i "Autoput" u postavkama?
Isto probaj i "najjednostavnija ruta" ako je imaš u postavkama.
Ako može pitanje.
U temi "iGO MyWay 8.4.3 - aplikacija, karte, dodaci; sve rezolucije" su stavljene 3 vrste karata.
Dali je moguće staviti sve tri?
Ako da, zar ih stavljamo sve u \sdcard\iGO\content\map\
Što se tiče glasova imam ponuđenu hrvatsku i srpsku kokoš (višak).
Gdje da nađem i kako da ubacim i engleski?
Koja je poanta stavljanja svih karata kad ih ne možeš u isto vrijeme koristiti?
Mislim, možeš ti stavit(na karticu, ali ne sve u isti folder), samo moraš mijenjat kad želiš koristit(maknut iz foldera /map koje su unutra, te stavit druge i tako svaki put).
Za engleski ću pogledat jel imam gdje file pa stavim ako imam.
Hvala na odgovoru.:japan:
Tako sam i mislio, ali nikad neznaš:respect:
Zaboravih pitati.
Koja je od te tri najbolja za HR i okolinu?
I dali mogu u folderu maps imati npr. mapu HR od jednog proizvođaća (jer je on bolje pokriva) a mapu za npr. FR od drugog zbog istog razloga?
edit:
Uspio sam sve pročitati.
Mape se mogu miješati samo ostaje problem rute kad je prelaz sa mape na mapu.
Skinuo sam i instalirao " iGO R3.Europe.TeleAtlas"
To je TomTom? Jeli dobra za EU?
Ispada da je za EX Yu najbolji Topmap i to LOCAL PROVIDERS 2011.07 Eastern Europe, samo što je nigdje nema za skinuti.
Jesam li dobro povezao?
gdje ima ova aplikacija za samsung galaxy 5? i kako da ju instaliram?
unaprijed hvala :D
A zasto bi trebala biti posebna verzija za taj model?
Sve je objasnjeno u temi s uputama.
Za Galaxy seriju ima optimizirana verzija jer zna bit problema s standardnon aplikacijom, tako nešto.
Uglavnom, evo linka: http://www.mobilepassion.org/viewtopic.php?f=74&t=7377
A, tako... Pardon onda, nisam znao. Ispricavam se.
možete mi dat link za download? nemogu nigdje nać.
Pa linkovi su na forumu kojeg je yager naveo. Sta ne rade?
Trebas se samo registrirati da bi ih vidio.
Link od aplikacije je bio skinut. Vraćen je sad.
Vratit ću sad i ostale linkove za skinove i potražit za karte jel ima kakva stranica kao prije.
nemogu skinut nijednu kartu. moze link? i kak to instalirat? el treba bit u folderu il rar. datoteci? :fright:
i da, imam cyanogenmod softwer pa je mozda drukcije.
Kakva je situacijama sa rezolucijama za nove high end uređaje, npr. 720x1280?
Koliko vidim, većina skinova se upscalira ili nije full screen. Treba još malo pričekati dok ne naprave full podršku.
probaj pronaći mape na mobile passion ili jednostavno ukucaj u google... teško je reći ovako pošto svaki dan skidaju (čitaj: brišu) linkove sa mapama... na tebi je da budeš brz i uhvatiš koji link... ako ti treba samo od hrvatske ja ti mogu poslati tu, pošto samo i tu koristim (q4 navteq 2011)
-> kad budeš imao sve to, fbl fajl staviti ćeš u folder iGo/content/map.
-> treba biti u folderu koji sam gore napisao u FBL formatu, znači unzippaš
-> nema veze koji ti rom gore imaš, sve je to isti k (ja imam miui na desireu)
1. post- iGO MyWay v8.4.3.179971 Thin 1.7
2. post - razni skinovi
Ovo sam odradio i instalirao na mob, ali jednostavno ove mape nemogu skinut nikako.. treba torturu prolazit da se do njih dođe.. zar nema negdi torent ili tako nešto, manje linkova... koja je najbolja od onih mapa iz 3,4 i 5og posta?
Torrenta mozda i ima, ali nece ih nitko sigurno linkati ovdje.
Ne zaboravi da se tu radi o ilegalnom sadrzaju, pa kad se sjetis toga, zapravo se i nemas neko pravo buniti... Barem ima ikako za download.
Upravu si što se toga tiče, ali eto ipak.. baš je zafrkano..
ob a linka su mrtva, ima li kojiu drugi link, jel moguće uploadati, baš mi treba Bih mapa.. inače, sve sam uspio naštelovati, radi, ali kad dođem do granice sa Bih nema ništa.. ima samo Banja Luka u BiH
može malo detaljnije? ne kuzim bas nist sad.. zahvaljujem.
Na SD kartici u mobitelu imaš folder iGo. U njemu imaš folder content. U tom folderu imaš folder map. U njega staviš karte koje ti trebaju. Karte nisu u .zip formatu već ih moraš raspakirati.
U folder map staviš file croatiaxxx.fbl i croatiaxxx.fda(ako imaš).
U folder poi staviš file croatiaxxx.poi(ako imaš).
bok,
na koji način doći do mapa ako za svaki file koji pokušam skinuti javlja : This file reached max downloads limit
hvala
Jedino da pitaš da netko obnovi linkove. Linkovi se brišu ili na brzinu dostignu limit tako da moraš tražiti da ih netko ponovo uploada.
NavTeq Q4.2011 Europe (map/fda/ftr/fpa/hnr/poi), post #59 : http://www.mobilepassion.org/viewtop...=8345&start=50
Ja sam koristio ovaj link: http://thepiratebay.se/torrent/7119702/[ANDROID]_iGO_8.4___Europe_Maps_2012
Sve je unutra čak i mape za cijelu Europu i EX YU (NavTeq Q3) samo sam ga malo preuredio po vašim uputstvima (ubacio hrvatski, speedcam) i instalirao u HTC 3D.
Radi savršeno i iz prve, a imam android tek 7 dana.
S ovoga linka skidam torrent: http://btdigg.org/search?info_hash=2...d704616436c834, unutra su karte cijeli svijet npr.
1.36 MB
Croatia/building/Croatia_NNG_Petrol station_2011.07_110818.3dl
1.01 MB
Croatia/building/CroatiaNNG_2009.12_100224.3dl
5.99 MB
Croatia/map/Croatia83TA_2010.12_110210.fbl
565 KB
Croatia/map/Croatia83TA_2010.12_110210_(TI).ftr
7.07 MB
Croatia/map/Croatia_83_Navigo_2011.07_110812.fbl
10.6 MB
Croatia/map/Croatia_83_NQ_2011.Q4_120217.fbl
5.53 MB
Croatia/map/Croatia_83_NQ_2011.Q4_120217_(AP).fpa
68.0 KB
Croatia/map/Croatia_83_NQ_2011.Q4_120217_(DA).fda
9.61 MB
Croatia/map/Croatia_83_TomTom_2011.12_111230.fbl
1.17 MB
Croatia/map/Croatia_83_TomTom_2011.12_111230_(TI).ftr
548 KB
Croatia/poi/Croatia_Navigo_2011.10_111108.poi
1.68 MB
Croatia/poi/Croatia_NQ_2011.Q4_120127.poi
355 KB
Croatia/poi/Croatia_NQ_Extended_2011.Q2_110622.poi
4.32 KB
Croatia/poi/Croatia_NQ_Truck_2011.Q1_110511.poi
252 KB
Croatia/poi/Croatia_TomTom_Premium_2011.12_120118.poi
5.47 KB
Croatia/poi/CroatiaNQ_Rich_POI_DKV_2009.Q2_091110.poi
264 KB
Croatia/poi/CroatiaTA_Premium_2010.12_110204.poi
upravo skidam :) brzinom 10mb/s :)
dali možda ima unutra file-ove potrebne za kamione ?
TRUCK INFORMATION ?
slika : http://www.zaslike.com/files/2l2x42y...62fw_thumb.png
Brzina ti varira, ja sam skidao dan i noć, a koliko sam vidio ima i za kamione tako je bar objasnio "yager"
Podaci unutar sd/iGO/content/map:
.HNR - Baza pripremljenih ruta (4 tipa: Brzi, kratki, laki i ekonomični). Pomaže u izračunu trajanja rute.
*.FDA - Upozorenja za vozača - prikaz aktivnih upozorenja(znakova)
*.FTR - Informacije za kamione - koristi se kod izračuna rute za kamione(da se izbjegnu ceste gdje je kamionima zabranjeno i slično)
*.FPA - Adresiranje - adrese ulica
*.FBL - mape
need help, radi se o samoj instalaciji iGo-a. Radim sve prema uputstvu i kada pokrenem iGo dobijem poruku ''program application database cannot be found''.
mobitel je sony xperia s pa je mozda problem sto nema sd kartice?
folder iGo sam stavio logicno, u root memorije telefona.
Mislim da iGO ne moze funkcionirati bez SD kartice. Kopiranje u root memorije telefona ne znaci nista.
Moze raditi, ali ne znam kako izgleda root na tom modelu, tj. sto sve ima u njemu. Ako u rootu imas folder external_sd, probaj iGO folder staviti u njega.
ispod su dvije slike - screen shota - iGo programa i Reborn Skina - mene zanimaju ove stvari koje sam crveno zaokružio i postavio upitnike pored njih - čemu služi ova tipkica sa znakom zabranjeno prometovanje u tom smjeru i prilikom "klika" dolazi +/- i ispod slika "Staklo je: e" i prilikom klika mijenja se u nešto drugo/ drugu stavku? Hvala.
http://www.pohrani.com/f/3Z/hK/eVT64...0412005031.jpg
http://www.pohrani.com/f/3P/4a/1EWf0...0412005043.jpg
Prva slika - to ti služi za blokiranje dijela ceste. Pokazivač (mali crveni trokut) staviš na dio ceste koji je zbog nekog razloga trenutno blokiran (radovi) ili jednostavno ne želiš ići preko njega i stisneš taj znak i nakon toga kalkuliraš rutu.
Druga slika - greška u prijevodu. Vjerovatno je trebalo biti "Staklo je :ne". To ti je on/off prozirnosti tipki. Kada je "staklo" isključeno onda sve tipke imaju bijelu pozadinu.
Zoom-iraj na kameru što bliže i onda stisni na dno ikone kamere. Onda će ti se "tipka" "dodaj kameru" (druga tipka u gornjem redu na tvojoj prvoj slici) prebaciti u "postavke kamere". Stisneš je i tamo imaš obriši.
Nadam se da sam uspio jasno objasniti :D
dali postoje skinovi koji rade na xperia s 720x1280 ovako inače mi sve djeluje umanjeno :)
ne radi ili ja radim nešto pogrešno
Vidim da imamo ogromne probleme s linkovima, brzo se ruše i nikome se ne da tražiti nove. Nije ni meni bilo lako, izgubio sam nekoliko dana samo za kopanje i download. Odlučio sam to podijeliti s vama i ovdje uploadao sve što imam za iGO navigaciju:
Info o datotekama koje su trenutno gore:Code:http://www.mediafire.com/?q3hedfvc6dg2l
Lozinka: C@f3mob!LF0RuM
Postupak instalacije i kopiranja znate i neću ga posebno napominjati. Pazite na korake.= Citat =:
APP.rar > iGO MyWay 8.4.3.179971 Thin 1.7 (samo aplikacija bez skina)
SD.rar > osnovni iGO folder koji ide u root SD kartice
LIC.rar > License (staviti u License folder samo ako se nije napravio kod instalacije)
MS.rar > Mariupol 3.3.3/3.3.4 skin
RS.rar > Reborn 1.5.5 skin
TS.rar > Tiger 1.7.1 skin
LP.part1~3.rar > Local Providers 2011.07 karte (sadrži Building, HNR, Map, POI)
NQ.part01~10.rar > Navteq 2011.Q4 karte (sadrži HNR, Map, POI)
BU.rar > Building iz Navteq 2011.Q3 karata (3D građevine)
PH.rar > Phoneme iz Navteq 2011.Q3 karata
TM.part1~2.rar > TopMap 2011.10 karte (sadrži Building, HNR, Map, POI)
DEM.part1~2.rar > Terrain (grafički prikaz područja)
SC.rar > Speed Cams EU 2012.01
Domy hvala:klanja::klanja:
Ubacio sam u tutorial linkove
gdje mogu naći navteq kartu samo Hrvatske druge zemlje mi ne trebaju
Skini cijeli paket, ne mislim samo hrvatsku kartu uploadati. Mogu dodati jedino ex-Yu...
dakle svih 10 kom. kako se to onda raspakirava sve zajedno ili svaka za sebe
Zajedno, moras sve skinuti, staviti u isti folder i onda raspakirati.
neznam ćime ih unzipaš ja čim god da probam neide....
znam da je glupo ali niko me niti ne pita za lozinku
pokušavam sa win rar om
dakle ja zaplavim sve sa ljevim klikom i prebacim sve u win rar i evo sad on radi radi i na kraju samo prestane
nikakve šifre ne trai
Desni klik na bilo koji file-extract here
To napravi
neide mi skinuo sam svih 11 probao ali neide hvala ipak
Gore si napisao prebacis U winrar???? Valjda IZ winrara? Probaj otvorit jedan rar i probaj samo drag&drop,trebao bi ti pocet extractat i trazit te lozinku
Sent from my Subaru Impreza using Tapatalk
rijeseno.. kako sam popravio ne znam ni sam, uglavnom prosljakalo je= Citat =:
pozdrav svima,
uspjesno sam instalirao navigaciju po tutorijalu sa foruma no kad sam ubacio mape nastao je problem..
pokrenem je, ona krene, izbaci gore kao loading ovo ono, ispise starting i tu zaglavi..
ni makac dalje.
je l` imao neko slicno iskustvo i sta bi moglo biti u pitanju?
hvala
Pozdrav!Zanima me može li se instalirati IGO navigacija na T-mobile Move?Hvala!
1. Gdje ide sadržaj iz EU12.2011? Jel fajlove spud i txt prebacujem u ...\speedcam ili bez fajlova samo spedcamtext.txt i speedcamupdates.spud?
2. Sadržaj EU.01.2012 jel ide u ..\spedcam sa folderom speedcams_full_europe_2012.. ili povadim iz tog foldera *.txt?
3. POI-jel trebam ubacivati sa one web stranice ili je ok ono uz navteq mape?
4. HNR fajl stavljam u ..\content ili u ..\content\map stavim *.hnr?
1. i 2. ubacuješ txt file, ali ubaci onda samo EU.01.2012 jer je noviji.
3. Generalno su dosta i ovi uz karte, ali ako hoćeš više dodatnih lokacija onda ubaciješ što želiš s one stranice
4. u petom postu piše
Podaci unutar sd/iGO/content/map:
.HNR - Baza pripremljenih ruta (4 tipa: Brzi, kratki, laki i ekonomični). Pomaže u izračunu trajanja rute.
Vidio sam to u petom postu ali me zbunilo što su u zasebnoj mapi a ne zajedno s kartama..
Za speedcam znači samo ove 2012, ne treba .txt i .spud! A onaj SpeedcamUpdates.spud što je već bio u ..\speedcam? Da ga ostavim? A imam i speedcam.spdb fajl-nema ga među .txt 2012 mora da ga je iGO napravio naknadno? Čemu služi?
Regular Alerts vs EUR+ o čemu se tu radi? Da stavim regular alerts ili to nema potrebe..koliko sam shvatio postoji neka razlika u prikazu upozorenja..?
Na mobilism,drugi izvor za navteq spominje update V2 karata-2012.04.04. Jesu to iste karte kao ove ovdje na mediafire ili su mediafire V1?
Nemogu ih skinuti..ograničenje..
Budem u novijim verzijama karata sve ubacio u Maps da ne bude zabune.
Lako sam instalirao ali morao sam na par mjesta pogađati što je pisac htio reći zapravo...nije posve jasno...ali dobro sam pretpostavio uglavnom pa je prošlo dobro...
Jedino mi se nije baš svidio igo - u usporedbi s copilotom malo zna kasniti obavijest, ili interferiraju obavijest o skretanju i obavijest o brzini...i sl. Vjerujem da je to i do toga što mi je poslab mobitel (x10 mini)...nekako mi je copilot radio glatko...glas je ljepši, točno govori...čak i u kružnom toku, dok igo je šutio u kružnom. Ma manje više sve je to dobro, samo stvar osobnog ukusa...ili poteškoća, recimo danas mi na vijencu u osijeku ne može naći kućni broj, tj. vodi me na drugi dio vijenca...kokad je netočno na karti. Copilot 8 istovremeno točno dovede...moram provjerit na copilot 9 dal zna gdje je taj broj...možda je do navteq karte da je pogrešno...
Pomoc!
Ja sam apsolutni laik za sve ovo :)
Kad pokrenem aplikaciju pojavi mi se "program application database cannot be found"
Pretpostavljam da sam negdje zeznula kod instacije,a isla sam ovim redom.
kopirala scard i APK fajl na karticu, prebacila skin-a audio i costum u con. i onda pravila ostale map,POI, itd.Gdje sam pogriejsila?! :)
Mislim da se "sdcard" ne treba samo kopirati na SD karticu nego otpakirati tamo.
Jedno pitanje dali se i drugima dešava sljedeća situacija. Kada biram adresu, odaberem Hrvatska, Novigrad - Istarska županija i onda kada idem tražiti adresu nudi mi samo adrese Novigrada iz Zadarske županije!? Neki dan se vozim iz Rijeke prema Novigradu a on lijepo procjenjuje vožnju na 4 sata!? Reko wtf a onda skužio da me šalje u Zadar...
Koliko vidim taj Novigrad nije baš velik. Koje karte imaš?
Ako su TeleAtlas, one baš nisu precizne za RH. Probaj staviti NavTeq ili neke od local providers.
Imam Navigo 2011? S onih linkova niti jedna karta se nije mogla skinuti pa sam skinuo s torrenta.
Pitanje, mozel se Ova verzija koristiti na galaxy note, posto imam ovu verziju sa malom rezolucijom.. ne ide preko cjelog ekrana, blesavo.. Ako ne koja navigacija se moze koristiti za galaxy note..
Možeš probat ove stretch skinove.
Ostale sve navigacije rade. Za više pogledaj u temi s iskustvima.
Sve je objašnjeno u postu broj 3
Koja je zadnja mapa za Ex-Yu za Igo My Way. Ja imam I go my way 8.42 karte su mi August 2010, jeli izaslo sta novo? Hvala
Mobitel je SAMSUNG GALAXY Y DUOS 320X240
Sve najnovije stvari su postane u tutorialu.
Ubuduće provjerite tutorial prije padobranskih pitanja.
Molim pomoć! Na lg optimusu 2x ne rotanom sa GB-om sam instalirao po uputama iGOMyWay_v8.4.3.179971_thin-v1.7.Kad je upalim aplikacija učita podatki dođe do djela starting i tu stane,te nakon nekog vremena se upali poruka : aktivnost igo(U aplikaciji igo) ne reagira .
Skin?
Ajde budi tako dobar pa mi pojasni šta da skinem od ovoga:
http://upload.slike.com/slike/xYL5z.jpg
Ako ne voziš kamion prvo ti ne treba (nteuftr)
Po mom mišljenju ni drugo ti ne treba. To su nekakve unaprijed izračunate rute.
Sljedećih 5 su ti karte i to ti treba.
Sljedeće ti definitivno ne treba (phoneme)
POI i extended POI ti trebaju.
Ako nemaš kamion truckPOI ti ne treba.