jel tko stavljao na N8 Delight Belle by nicesoni_ash (znaci custom symbian belle,opcionalno prevedena na dosta jezika)
npr. link http://forum.dailymobile.se/index.ph...&topic=57667.0
Printable View
jel tko stavljao na N8 Delight Belle by nicesoni_ash (znaci custom symbian belle,opcionalno prevedena na dosta jezika)
npr. link http://forum.dailymobile.se/index.ph...&topic=57667.0
Sad i službeno Belle u veljači za stare uređaje. Što je najgore već se uređaji stare generacije (N8, C7...) iz tvornica šalju u trgovine sa belle a nama koji ih već imamo trebamo čekat još 2+ mjeseca za update, koje gluposti.
I više ga ne zovu Symbian Belle nego Nokia Belle.
http://conversations.nokia.com/2011/...e-coming-soon/
Evo sam upravo stavio Belle, bilo mi je dosadno i više mi se ne čeka, uglavnom ovo sam stavio - http://www.n8fanclub.com/2011/08/how...html#idc-cover
I jesi se usrećio sa novim update-om!? :D Stvarno vas ne razumijem što vam se toliko žuri za novi update!? Kao da se radi o plati ili penziji pa je čekate k'o ozebao sunce. Ja kad vidim da je izašao novi update npr. za Mozilla Firefox smrkne mi se pred očima, jer se često događa da nova verzija bude gora od stare, a tako je i sa mnogim drugim softverima.
Jesam i za sada sve 5, puno bolje od Anne. I inače sam uvijek za nove updejtove jer uglavnom ima više pozitivnih stvari nego negativnih.
Jesi onda instalirao sve ove widgete koji su se kasnije pojavili? Zanima me jel ima koji manji widget za mail? Jedino loše za sada što sam primjetio je da scroolanje u meniju zna zapinjat.
Na koje točno widgete misliš?
Znam onaj widget za mail ti zauzme pola zaslona, ali sada imaš 6 home screenova pa nije problem. Ja koristim onaj mali prečac za mail pa onda biram koji hoću mail account, ako ih imaš više.
A znam da su nedavno tek se pojavili widgeti tipa onaj za prognozu (dva različita), onaj manji za music player itd. Znam da ima 6 homescreenova, to mi je puno, idealno mi je 3-4 pa zato.
I što najviše moram pohvalit u Belli je upravljanje RAM memorijom, na Anni i ranije bi nakon nekoliko pokrenutih programa odnijelo dio i nebi nikad sve vratilo kad se zatvore programi, a na Belli sad imam oko 110MB slobodno nakon svega.
Što se tiče prognoze skinuo sam foreca weather pa imaš njen widget za staviti. Ovaj program me oduševio na maemu pa sam je i na N8 stavio. Skineš s ovi storea. Za music player imam samo onaj veći gdje imaš ffwd play rew s album artom, na home screenu.
Da sad imaš vjerojatno dosta više widgeta u različitim veličinama. Super mi je onaj sitni za potrošnju podatkovnog prometa.
Koji widget imaš za potrošnju podatkovnog prometa? Dobra stvar na Belle mi je što ima poseban raspored ikona i widgeta za portrait i landscape.
Ovaj gore lijevo
http://img38.imageshack.us/img38/5107/scr000011t.jpg
Sretna Nova godina!
Evo jedan link za Belle za N8 zadnja verzija 111.030.0609. Ova verzija nije tako radikalna kao ona od Taylora ali ima sve novosti što ima i njegova. Znači: novi widgeti, unaprijeđen scroll itd. a što je najbitnije mogu se odmah instalirati nepotpisane aplikacije.
Uživajte!!!
http://jham2005.blogspot.com/2011/12...110300609.html
Fleshao sam danas N8 s Belle iz prijašnjeg posta. Mogu reći samo riječi pohvale. Super radi, mobitel je brzi, novi efekti su super, novi nokia maps je malo vizualno dotijeran, scroll radi bez da zapinje, a ima i dosta sitnih stvari koje su unaprijeđene. Moja preporuka!!!
neke dobre ideje
https://projects.developer.nokia.com/Symbian_redesign
Moze se vratiti na Annu, to samo vrijedi za N8.
Ova verzija Belle radi super, kao i ona sto sam imao do jucer 111.020.0203. Sto se mene tice sluzbena Belle neka dode kad hoce,a mislim zadrzti ovu zadnju nesluzbenu verziju. Cisto sumnjam da ce sluzbena verzija ima efekte u temama i sve ove personalizacije s widgetima i homescreenovima sto ova ima. Biti ce puna zastita sto se tice instaliranja aplikacija itd, a na ovoj instaliras sto god hoces. Jedino ako netko pati za hrvatskim izbornikom,jer nesluzbene verzije ga nemaju.
Zanima me jedna stvar... Imam sad službenu Annu na N8, ali bih ga flešao na Belle 111.030.0609... Ako ga poslje vratim na Annu i stavim službeni Belle kad izađe, dali se gubi garancija?
Ovlašteni serviseri u principu kažu da se gubi garancija ako korisnik sam updatea softver makar preko NSU. Iz osobnog iskustva imao sam problema s E71 koju normalno sam fleshirao s promjenio product code. Problema sam imao s tipkovnicom, pa sam je poslao u Mobis. Kad su mi vratili nisu me ništa pitali, tako da garancija je i dalje važila.
Ne moraš vraćati Annu da biš stavio službenu Belle kad izađe.
Na zadnjoj verziji Belle 111.030.0609 Garmin mobile XT 5.00.60 ima jedan problem. Kad se pukašava upisati ulicu ili bilo što više ne izbacuje qwerty, pa se mora listati po abecedi kako on nudi što i nije neko rješenje.
Umjesto njega stavio sam Sygic Auru koja je stvarno super.
jeli itko imao problema sa flashiranjem preko phoenixa, recimo na 9. koraku kad idem ubacit one nove widgete mi javi system cannot find specifit
Probaj dok si na tom ekranu za upisivanje ulice, drzati meni tipku da udes u task manager, i odma u task manageru stisni na garmin, i opet u polje za upis ulice i trebala bi se pojaviti tipkovnica. Malo komplicirano ali radi na mojoj c7. :)
Sent from my Desire HD using Tapatalk
Ili upotrebi gumb za otkljucavanje i zakljucavanje sa strane - zakljucaj ekran, otkljucaj i mozes kucati... Smesno, ali radi provereno... :-)
nadam se da ovo nije istina
http://www.phonearena.com/news/Nokia...device_id26562
Sumnjam, nema logike u tome.
I Belle službeno krenula!
Ja upravo updejtam preko Nokia suita (naravno nemam HR product code)
Skinuo sam sa NaviFirm-a balkans Belle update i instalirao preko Phoenix-a ali još uvijek piše Symbian Belle (datum inačice 26.11.2011.), a ne Nokia Belle. Inače prod.code je 059F1K9.
Jel i vama stoji gore broj 1..?(linija 1, linija 2)
Uzasno ruzno i glupo sto taj broj uopce stoji gore..
Ne stoji.
Izgleda da Belle ima isti problem kao i Anna: u detaljnom logu ne prikazuje data konekcije.
Mislis ne prikazuje wlan konekcije ili? Jer meni tako odgovara.
Ne prikazuje ni wlan niti gprs/data konekcije.
Znači, "Data counter" (koristim eng. verziju menija) u Log aplikaciji pokazuje sumarni zbroj za poslane/primljene podatke putem gprs-a (ne i wlan) i to je OK, pretpostavljamd a tako svima odgovara.
Problem je u detaljnom logu, tamo ne prikazuje nikakve data konekcije - meni je ovo bitno jer operater mi često zna krivo obračunati data promet.
No, ima rješenje za to: treba hacknuti telefon i instalirati "stari" dataconnectionlogger:
http://forum.dailymobile.se/index.php?topic=53355.0
dosad se nikad nije pojavljivala niti na jednom uredjaju!!
Kad sam stavio belle to se pojavilo..
Uzasno iritira.. Zanimalo me jel se jos nekom pojavio taj magicni broj sa novim updateom.http://discussions.europe.nokia.com/...screenshot.jpg
nisam jedini koji je sa belle dobio ovo, nije do kartice nego do verzije belle-a i od trzsta do trzsta..tj za koje je trziste.
Na Belle koju ja koristim nema oznake linije 1 ili 2. Imam custom Belle 111.030.0609.
Bit ce da sam ja jedini koji imam tu kvaku :D
Inace kak stojite sa baterijom..?
cini mi se da je belle 30% veci potrosac. (moja slobodna procjena,jer uz isti intenzitet koristenja traje manje)
koliko vam traje baterija na n8 sa symbian annom??
meni ne može izdržati cijeli dan ako ga malo jače koristim..
To je ok, jedino to "jače korištenje" svakom može imat drugo značenje.
ali i imam cijelo vrijeme uključenu uštedu energije..i sve to..
dal ima neka jača baterija za kupiti??
Kod mene je potrošnja baterije s Belle ista kao prije s Anna-om, a to je dva, dva i pol dana. 3G uvijek uključen, internet 3G/wlan oko 2 sata dnevno, slušanje muzike oko 1 sat dnevno, 20min poziva, 20-tak sms-a.
Koliko sam upoznat nema jače baterije za N8.
evo je 1 bug: na Nokia E6, prilikom pisanja SMS , nema counter da odbrojava koliko je karaktera napisano i koja je poruka po redu
evo danas sam istestirao bateriju na n8....
dakle ovako.
mobitel je izdržao 16,5h
-mobitel je bio cijelo vrijeme u izvan mrežnom načinu rada i bila je uključena ušteda energije cijelo vrijeme i nisam ni otključao mobitel....
Onda nešto definitivno ne valja. Tako bi trebao danima raditi.
Ponovo fleshaj Belle,ili udari reset u mobu al uz opciju da ti obrise sve..
garant se nesto zbunilo..i nest je pokrenuto u pozadini..procesor nesto radi i guta bateriju.
napravi backup, i probaj.. nemas sto izgubiti..
nemam belle još sam na anni...budem sutra napravio backup..pa hard reset...
hvala na savjetu..
EDIT: Danas ujutro sam napravio hard reset ali mislim da se nije ništa promjenilo...
ali imam garanciju pa ga budem odnio na servis...
Koliko je uređaj star?
čudna situacija..da tako guta bateriju..
može pomoć, kad oću flashat belle u phoenixu, ne pojavljuje opcija mi se box da stavim kvačicu "dead phone usb flashing".
smijem li nastaviti ili ne, po youtube-u su svi imali opciju, a ja nakon više spajanja nemam
ukucaj *#92702689# i vidi koliko sati razgovora ima..? ako ima puno onda je to razlog..
A što se tiče dead phone usb flashinga moras bolje prouciti taj tutorial,i ovdje smo pisali puno o tome.. pregledaj malo genralnu diskusiju o N8
ma znam za taj life timer...ima samo 56:35 sati...
sutra ču ga odnjeti u t-com
stigla Belle za HR, na navifirmu se lijepo vidi :D
VIP
TELE2
T-Mobile
Country Variant (dark grey i silver white)
navifirm 1.2 i 1.5 sad provjerio na 1.3 nema
napraviti reset prije ili nakon updateiranja softwarea?
..evo došao mi je mobitel iz servisa..i pogodite njihov zaključak...
SA MOBITELOM JE SVE U REDU..
i rekli su da su sve istestirali i da je sve normalno..
-i stavili su gore symbian belle mada nigdje ne piše da su što nadopunjavali..pa čemo vidjeti sad sa belle što če biti..!
Znal ko kad dolazi službena Belle za područje Hrvatske?
evo imaš tu
http://europe.nokia.com/find-product...e-availability
...ali ne zna se kad točno dolazi
ja sam pitao vip kažu kad istestiraju što može biti sutra ali i za mjesec dana..a vidim da u mobisu već stavljaju belle pa je vjerojatno pitanje dana
Čitam ove vaše postove, i odem na navifirm i nema za HR belle.. ispadam neozbiljan.. 101% sam siguran da je bilo ono što sam napisao..Vidio, i sad mi je poprilično krivo što nisam udario print screen da vidite da je stvarno bila belle za Hr,al netko ju je povukao.
Kažem 101% znam što sam vidio!!
-pošto imam takvih problema sa baterijom..
dal bi se isplatilo kupiti neku zamjensku bateriju ili nešto slično??
pošto su u servisu rekli da je sa mobitelom i baterijom sve ok...
probaj prvo posuditi bateriju od nekud da vidis da li je problem s njom ili s necim drugim... ako nakon reseta i s drugom baterijom radi kratko, onda je problem ocito u mobu, a ne bateriji... sa zamjenskom baterijom nikad neznas koliki joj je stvarni kapacitet ni kakva joj je kvaliteta...
imaš puno originalnih baterija po oglasnicima,nove upakovane a super cijena. a imaš i u mobisu novu..sa računom i garancijom.
ja vjerujem da je do baterije..
sve je to super...nije mi problem kupiti novu bateriju ili nešto slično..
A što ako se utvrdi da je problem u mobitelu???
šta onda?? A kreteni u mobisu su reklji da je sve ok--znači garancija mi otpada...i šta onda da ga prodam ne pada mi na pamet jer je mob savršenstvo(ima sve što tražim od mobitela) a star je 3mjeseca..
budem probao nabaviti bateriju...
a što ako je stvar u mobitelu?
neki vrag mi se događa sa mobitelom..ugl., neki dan kad sam ga spojio na Nokia Suite ponudio mi je 2 updatea, Nokia Store i Symbian Anna 2/2 (?!?) iako sam Annu stavio kad je izašla..sada mi je ponudio update Ažuriranje vremenske zone (?), jel zna netko što je to..usto jučer mi se ugasio i ispostavilo se da je baterija prazna iako je bila puna kad sam ga zadnji put koristio, danas sam ga jako malo koristio i baterija mi je već prazna..znači jedva je izdržao 24 sata sa malo korištenja..inače oko 2 dana izdrži
@sumnjivi--koji mob imaš??
EDIT:vidim sad u opisu da imaš n8...
-ovi update koji su ti se pojavili su samo nadopuna...teba bar drži baterija 24 sata...a meni bez korištenja na izvanmrežnom drži 16.5h....:blush:
ma sve mi to nešto sumnjivo..kao update mi se nudi nešto što već imam i store mi se updatirao al kad ga pokrenem na mobitelu pokazuje da ga trebam updateirati..ma sve mi se čini da će biti neki reset :D sa brisanjem svega
napravi onda hard reset *#7370#
i onda se spoji na pc suite i pogledaj što ima za ažurirati to ažuriraj pa češ vidjeti kako če biti kasnije....
ma to i planiram..ali jel nije hard reset ono sa 3 tipke
http://mynokiablog.com/2010/10/12/ho...your-nokia-n8/
i to se baš ne preporuča koliko znam
ali samo da dođe belle za vip i radim reset kakav god bio
ma to ti je isti reset...
-Ja sam uspio nabaviti novu bateriju za svoju n8..--stanje se nije promjenilo!
ali u mojem slučaju je stvar do uređaja jer kada sam stavio svoju bateriju u drugu nokiu n8 sve je bilo ok!!
tako da danas idem opet u t-com...
Pogledajte odmah na navifirm :D
Belle za HR (sad imam i printscreen :D)
Neka provjere preko Nokia suita jer na Nokijinij stranici pokazuje da je update dostupan za sve kodove.
ja sam updateirao..i već se satima igram sa mobom..i zadovoljan sam..jedino me preglednik zajebava..jer kad natipkam do kraja ekrana ekran ne prati dalje pisnje nego ostane kao zaglavljen
pitanje jedno mozda glupavo, al zanima me sto je s JAVOM???? nema je vise otkad mi se C7 nadogradio na Belle?! :(
imam program od banke koji mi treba a radi na javi al vise ga nemogu instalirati jer belle izgleda nema jave vise! Dal neko ima isto takvih problema i ak je to rijesio molio bi da mi kaze kako, hvala unaprijed. :)
P.S.
uzput jel je moguce da se vratim na staru dobru annu?! :)
jel ima netko data counter?
ne mogu nigdje na netu naći
Imam je od prije snimljenu lokalno.
Probaj ju skinuti odavde: http://forum.dailymobile.se/index.php?topic=16882.0 (potrebna registracija na forum), a ako ne radi javi mi se privatnom porukom pa ti pošaljem svoju verziju...
Molim vas za pomoc...imam problem sa svojom Nokiom c7,nakon updatea na Annu neradi mi ni wi-fi,bluethooth a ni radio,mislio sam da ce update na Belle pomoci ali nista stvar je ista,cak i poslije reinstalacije,nekoliko puta sam odradio i SOFT i HARD RESET ali nista ne pomaze...sta se dogadja???
Kolegu odnosno mene zanima jeli sluzbeno izasla belle za C7
pokusao sam izravno preko njegovog telefona update,ali mob kaze nece moci bez CPU,pretpostavljam da je o belle rijec!?
ako je...onda mu mogu zapljeniti telefon na kratko(inace je totalni laik po tom pitanju)
Da, izašla je i za C7 tako da mu možeš slobodno zapljeniti mobitel.
Imam jedno pitanje Instalirao sam bellu na E7 i posle instalacije mi trazi siftu zastite. Probao sam da ukucam 00000 ali mi izbacuje da je greska u kodu. Zna li neko koja je sifra zastita za ovaj tel i operativni sistem?
Hvala unapred :)
Inace je taj kod za Nokiu 12345.