Hahahaha, ukljucio sam, radi xD...
Printable View
Hahahaha, ukljucio sam, radi xD...
meni i dalje se i dalja javlja problem... :/
mislim da ću morat čekat onaj novi launcher pro koji stiže tokom januara kako kaže autor
LP+ 0.8.2 imas na Applanetu, home screen loop scroll je prelud( al ne radi mi ova nova mogucnost drawera)...
ma mislim na onaj koji iznova piše, koji će biti stabilniji i brži, koji se ne bazira na stock launcheru
koji task killer imaš, koji android i koji launcherpro?
kako ti ne radi drawer? meni je na milestoneu svaki, ali doslovno svaki drawer radio. nakon što uključiš tu opciju, resetiraj launcher. u biti, znaš li što je taj drawer? to ti je 3D prikaz ikona pri izlasku i zalasku kod scrollanja niz aplikacije kad vršiš pregled istih.
jesi ga excludao već u launcher pro? ako jesi, vrati nazad, prvo ga excludaj u task killeru, pa onda u launcheru. i kad gasiš procese, onda ti on neće biti jer će tada task killer ignorirati aplikaciju u potpunosti. ovako nije, pošto ga nisi u potpunosti ignorirao u task killeru.
samo da napomenem, za one koji imaju problem sa drawerom... izašao je update Cyana, sadrži baš taj fix.
evo vam odmah i link za download:= Citat =:
Update:
4.12.2010 0.04-10.12.04
- Launcher Pro 3D drawer scrolling fix, SMS TP-Data-Coding fix, flashlight code clean-up, Torch app, national roaming fix, multitouch fixes, notification LED fixes, EAP phase 2 fix (wifi), toast message for ScreenTimeout button etc.
DOWNLOAD
Jel vama na froyi baterija ne traje prepreprekratko?:angry:
Meni je strava, ne moze izdrzati preko noci (8 sati u stand by).....:angry::angry::angry:
Vratio sam na 2.1 dok ne izadje sluzbeni froyo.
Ma korisitim (koristio sam) GOT-ov 2.2.1 RETAIL EUROPE (RTEU) clockan na 900 vsel 56
nista drugo.
Ovaj stock 2.1 mi jos uvijek drzi bateriju (17 sati od punjenja a baterija tek na pola) a clockan je na isto kao i na froyo-u.....
Sa ukljucenim wifiem, 3g-om, refreshanjem i sinkronizacijom svakih 10 minuta te svim blagodatima moderne tehnologije koju pruza ovaj telefon:respect:
Tako da mi ni flash ni chrome to phone ni "brzina" ne moze nadomjestiti ionako kratko trajanje baterije.....
Cekam sluzbeni froyo....
:D:D:D ma ne drawer, nego neka nova mogućnost docka, nemam je gdje ukljucit neznam zasto ne radi.
For Plus users only:
* New dock popup: Recent Apps. Will show you a list of your most recently used apps/tasks, so that you can quickly switch between then.
Edit: rjesio sam, samo je trebalo stavit swipe action i izabrat popup>recent apps...Inace beskorisno, kad isto mogu sa longpress home.
P.S. meni na 800mhz bez problema od 8h do 16h, vecinom standby(wifi off), i 90% jos uvijek.
Hi all, we've had a lot of questions as to where we are with the European Milestone FroYo testing. Currently we're in operator testing phase and have completed two cycles of testing on our software builds across the European markets. We have now shared this with our operator and retail partners so they can give feedback and recommendations. We'll continue to update you as we're excited to bring FroYo to Milestone.
Eto, to je na facebooku.
http://www.phonearena.com/news/Android-2.3-requires-no-minimum-processor-speed-Motorola-DROID-owners-smile_id15176
Dobre vijesti o Android 2.3 :-)
Pitanje: Jel ide MicroSDHC u Milestonea i koja je razlika izmedju SD i SDHC?
SDHC ti je isto ko SD, samo ima veći kapacitet (dakle sve kartice ispod 4GB su SD, iznad su SDHC)
s milestoneom su ti kompatibilne microsd(hc) - do 32 gige
i jedna zanimljivost :)
gingerbread su testirali na droidu prije nekih 2-3 mjeseca još (google), tako da je sigurno da će na njega doći...a što se milestonea tiče, iskreno sumnjam..
(izašao je već milestone 2, kojeg će sigurno updateati, a opet milestonea 1 nije prodano ni približno koliko droida u americi, pa sumnjam da će ga updateati na 2.3)
nisu ovi iz motorole europe maloumni. Motorola je gotovo doživjela krah. Oprezni su. Počeli su se lagano otvarati i prema europi. imamo sve više motorola u ponudi. Samo strpljenja. bit će.
Po meni jedina zamjerka zbog sporog izlaženja updatea. to mi je katastrofa. Inače su uvijek bili ažurni sa updateima softa za svoje modele, ali sad očito i nije baš tako. to me smeta podosta, a i politika zaključanih bootloadera mi baš ne sjeda pod kapu. no ajd, nek im bude. doći će dan kad će i ta zaštita prdnut, uvjeren sam.
nije spam, pričamo o updateu firmwarea i odnosu firme prema korisnicima. vezano je uz temu. Čuj, pametni ili ne, to je njihova odluka. Po meni, razmišljaju dobro, iako to ide na štetu nama. Ali yebiga, ne vole svi motorolu. A to i oni sami znaju. Kažem, tržište se otvara, tako se i oni polako otvaraju prema europi. samo polako, stižu nam modeli.
To što ih u hr nema, to nije nitko drugi kriv nego mi sami :) A što se tiče updatea, dani su u pitanju. Za froyo mislim. Ne znam kako će, ali možda još izbace i 2.3, no to se možemo samo nadati. vjerujem da će netko već portati ginger na milestone, a to će nam biti dovoljno.
E pa meni nije bitno hoce li bit official update na 2.3, bitno je da je moguc na neki nacin. Al ono, ako ce vec od****t kupce i nece updateat dalje od 2.2 nek otkljucaju bootloader. Sto se tice novih modela, nije mi bitno jer novog uzimam svakog 2 godine (kad zavrsi ugovor, to mi preko oceve firme), a tko zna kakva ce tad bit ponuda... Ja sam zadovoljan Milestoneom, jer sam prakticki usao u ducan(u 8.mjesecu, nisam imao pojma sto je Android :-D), gledao 5 minuta, mislim - ovi HTC su mi nekako plasticni, SE x10 treba dat 400kn + ugovor, SE x10 mini mi malen, i vidim Milestonea, prelud izgled, tipkovnica, 9kn...wow! xD
Sad dok imam Nandroid backup, ako odlucim probat off.Froyo, slobodno mogu stavit backup na komp, flashat, stavit Froyo, isprobat i ako mi se ne svidi taj obicni, ponovno radim po tvom tutorialu i restoream backup?
manje više sve firme zaključavaju bootloader, osim što je razlika kod milestonea da je na toj OMAP platformi koja ima stvarno rigorozni način enkripcije (100% je nemoguće ga crackirati, osim ako se ne sazna ključ po kojem je kodiran mob)
al ugl...načuo sam nešto da u motoroli pripremaju programčić kojim se može otključati mob
a ići će ovako nekako: spojit će se mob na komp, i ako ga želite otključati pristajete na prestanak važenja garancije (ako je još uvijek pod njom) i to je to..
al vidjet ćemo kad će to zađivjeti u praksi
fora je da su do nedavno bili u ogromnim dugovima i rezali su troškove di stignu...zato su i zaključali taj bootloader, jer ako je otključan možeš staviti bilo koji kernel gore koji eventualno može zeznuti mob, a na tom bi onda gubili dosta love, vremena i tako
flashanjem (ionako možeš flashati samo službene motoroline flashove) i rutanjem nemožeš napraviti takvu štetu mobu
inače, ja se uopće ne slažem s tom odlukom o zaključavanju, al mogu je razumijeti s njihove strane
Sad sam se sjetio skinuti Fps2D sa marketa--> 60fps :) prije samo prokletih 30. Sreća što sam stavio 2.2 :)
Da li netko zna kako mogu namjestiti ovu tastaturu? Nisam našao nigdje u podešavanjima a neznam kako da tražim za nju na netu... Uopće neznam kak se službeno zove, čitao sam wikipediju da saznam naziv al niš, uzalud trud...
http://img440.imageshack.us/img440/7...eenshot1pd.png
mislim da ti je to smart keyboard, uz android skin...
Ali nemam instaliran smart keyboard i pojavi mi se samo u phoneu kad stisnem na ovaj prostor za birat broj...
aha..to ti se samo pojavljuje..
e onda neznam...moguće da je neki bug u CM-u, jer to nije normalno ponašanje
tj. kod unosa broja se nebi trebala prikazivati nova tastatura...
da, zato mi i je čudno...očito postoji negdje ta tastatura samo je pitanje kako ju aktivirat...
tipkao sam malo po samsungu od cure danas i fino mi je to, brži sam i točniji nego na ovoj motorolinoj i lakše mi je pisat jednom rukom...tak da ono, rado bih ju aktivirao haha :)
Ja bi isto htio ovakvu :) dosta mi je ovog ?123 :@:@
hm..jel imaš možda ovakvu motorolinu?
http://solsie.com/wp-content/uploads...06/image64.png
ako da...za nju se kaže da je najbolja soft tastatura, a i sigurno će biti u official 2.2.1 (ako već nisu stavili i u ovu betu)
al svakako preporučam i taj smart keyboard, pošto sad ima i naš jezik za T9, tako da je pisanje daaleko lakše :)
Nije loša upravo instalirao i pisem s njom. T9 ne koristim bitno mi je da imam longpress za znakove da nemoram prebacivati na ?123 svaki malo. I imam hrvatske znakove, al opet ova koju je lujo stavio( i ja sam je vidio jednom na Milestoneu) bi mi puuno vise koristila jer sam navikao na takvu.
Nije skroz takva, vrlo je slična samo je crna i čini mi se da ima malo manje tipke... Takvu sam imao na GOT 2.2.1
Meni je kad stisnem na biranje broja tipkovnica skroz drukcija od te tvoje...
Edit: da ne pisem novi post, te tipkovnice su jednake kao i meni. Znaci jedino ova u Dialeru nije. Eh... jos da je tu iz tvog dialera koristit svugdje, ili barem u portrait modu.
haha očito sam unikat :)
evo i ostalih tastatura:
http://img535.imageshack.us/img535/7...eenshot3dk.png
http://img844.imageshack.us/img844/8...eenshot2w0.png
boja je malo u banani, ne izgleda sve tako, očito je do progića s kojim kresam screenie, sejva u png
0 bodova, kad držim meni dugo samo izleti na kraju normalni meni predviđen za tu opciju (npr. opcije za messages)
istina, to je ta, samo kaj je ova totalno mutna, znači da je napravljena za displaye s manjom rezolucijom, ova koja se meni prikazuje je high-def
A uz to sve mi force closea svaki put kad brže počnem tipkat :/
po meni, od smarta nema bolje. swype je ajmo reć bolji, ali ja ga ne volim jer koristi hr znakove koji se masno naplaćuju u porukama.
Bilo milijun puta. Jedan hrvatski znak(palatali-č ć š ž) vrijedi nekoliko desetaka običnih znakova(tipa ć vrijedi kao npr. 40-50 običnih) i time ti jednu poruku prepolovi na njih nekoliko i misliš da si poslao jednu a zapravo si poslao 2-3-4 i naplati normalno tolko poruka.
OMG mamicu im lopovsku :D gasim hr znakove :@
ovo možda?
http://www.youtube.com/watch?v=q3OuCR0EpGo
Meni je Swype najbolji- ali jedina mana je to što se ne mogu isključiti dijakritički znakovi.
Vidio sam na njihovim forumima da se neki Poljak žalio na to, ali više ne mogu naći.
Uglavnom, imam problem (CM 6.1 0.04-10.12.08b- zadnji).
Ne radi mi WiFi.
Jučer čekam tramvaj u gradu, pogledam ima li koji otvoren WiFi- nađe ih 5- 6.
Spojim se na jedan (piše da je spojen, pojavi se ikona), ali ne učitava stranice (ne kaže da nije spojen na internet- već jednostavno beskonačno dugo pokušava učitati stranicu).
Dobro, mislim si možda je signal slab ili nešto- pokušam se spojiti na drugu mrežu.
Odaberem je, ali sada se neće ni spojiti.
Dođem doma, upalim WiFi, čekam da se spoji na kućnu mrežu- ništa.
A, fizički je udaljen 1.5 metara od rutera.
I vidim da uopće neće ni pretraživati ima li mreža.
Uaplim WiFi i u opcijama vidim da piše "Connecting..." (ispod WiFi u opcijama), ali ništa se ne dešava i nakon negog vremena piše "Disconnected".
Postoji li nešto što bi mogao napraviti osim ponovnog flasha?
Probao sam ponovno "primjeniti" zadnji update (apply update u OR- u)- ali ništa.
Probaj samo izgasiti i upaliti router, meni se to desavalo 2 dana, izludio sam, napravio factory reset(tad jos nisam bio na cm6) i opet nije htio da mi spoji na moj wifi(na gradske mreze je spajao ali sve su predaleko ili me prebaci na neki IP pa moram platit da bi se spojio -.-), sutra ja izgasim i upalim router radi bez greske... Neznam, mozda si vec to napravio, al meni je pomoglo.
I kako ti je zasticena mreza?
Hvala na pomoći, ali probao sam već.
Iako nije do njega problem- neće mi naći niti jednu mrežu.
Iz sobe inače hvata još 2- 3 mreže- a sada ne pokazuje niti jednu.
Isto tako u gradu- ne hvata ništa.
Budem probao staviti predzadnji update.
EDIT: Ista stvar...
Sve ostalo radi (3G, pozivi...).
Napravio ponovni flash- sada radi.
Nisam ni ja imao problema do jučer :)
Nije pomogao. :)
Ali, sad sve super radi.
Evo, skoro sam sve vratio.
To nije moguce jer mi je tako od kad sam stavio cm6, bez igranja s postavkama u recoveryu. A i kad si spomenuo te rezolucije, u OR sam vratio na default rezu jer sam mislio da ce se popraviti...
Cekaj, ako imam nandroid backup( napravljen jucer u tocno 20:00 :)), sad ako ja ponovno flasham i stavim opet cm6, pa restoream taj backup, jel ima sanse da se popravi? Pretpostavljam ne, jer tako opet vracam na isto?
mislim da neće pomoći. i ja sam imao CM6 i isti problem, nakon što sam zdrkao pizdariju za rezoluciju kamere, nastao problem. Definitivno se bug krije u CM6 u kombinaciji sa OR-om, to je bez sumnje tako. Samo što točno uzrokuje taj kvar, ne znam. ja recimo, kad sam upalio kameru, slikao i nakon toga ugasio, pa zatim mob stavio u sleep, on počne zujat ko blesav.
A što se tiče factorya, ako on ne pomogne, onda je jedina sljedeća solucija flashanje ili direktno otkrivanje buga, što se bez hebačke programerske podloge ne mora ni počinjati.
A nista, kad dodje official froyo flashat cu pa cemo vidit. Lol zdrkao pizdariju :D
Uf kako me nervira sta se aplikacije zapravo ne izgase kad izadjem iz njih... udjem u running apps i moram force stop jednu po jednu, cak i ako ih prije toga s nekim killerom pogasim... i kad ih force stoppam tek onda se RAM oslobodi...sa 30-35 na 70 :S
Edit: sry slucajno sam citirao umjesto edita. Glupi tapatalk.
Znaš da postoji opcija u CM- u?
Settings> Applications> Development> Stop app via long-press.
I, malo duljim pritiskom tipke back "ubijaš" trenutno aktivnu aplikaciju.
Makar, Androidu nije bitno da ima što više RAM- a slobodno.
Isto mu je 2MB ili 50MB. A, ako mu sfali (tipa za novu aplikaciju)- automatski gasi najranije otvoreni proces.
upravo tako!
još bi dodao samo da je u biti puni RAM puno bolja stvar od praznog
(npr. aplikacije će se puno brže otvarati ako se ne moraju ponovno učitavati,a samim time će i manje CPU ciklusa trošiti, što opet povlači i dulje trajanje baterije ;))
moj je savjet da brišete sve te task managere, jer baš ničem ne služe
Da, kad se ram napuni aplikacijama, one rade "on demand". pri pokretanju je dižemo iz sna, iz rama. i normalno da je očitanje skoro pa trenutno. inače, koristim task killer, baš za neke aplikacije koje koristim povremeno. recimo, navigacija, browser ili neka igra koja zna dosta potegnut rama. Za sve ostale stvari koje se stalno koriste, widgete, launcher, poruke, imenik... tonu toga, ne treba gasiti. ja sam si to odradio tako da sam sve važne appove stavio na ignore, tako da ih killer jednostavno zaobilazi i da ih ne dira. neka ostaju u ramu.
također preporučujem tako svima da rade.
froyo je odavno gotov, i poslan je operaterima na testiranje..
sad je pitanje kolko će to trajati...al još jedno 2 tjedna najmanje..
i btw, službeni froyo je v31, dok ovaj što je got leakao je v6, čini mi se
dakle sigurno će biti dosta primjetnih razlika u performansama i svemu...
Pfff mogli su bit posteni i rec Q1 i gotovo... bit ce kad, 30.12? Za bozic? Ili jos bolje, "zbog zimskih praznika i godisnjih odmora, nismo u mogucnosti pustiti update. Hvala na razumijevanju." :)
Sto je s ovim novim updateovima za CM6, jesu to znacajne promjene ili manji bug fixevi? Jer kad dodje firmware normalno da stavljamo noviju verziju CMa.
a gle, pogledaj šta koji update donosi, pa ćeš znati.
Froyo je na testiranju kod operatera, trebao bi skoro. Mislim da će ići čak i prije božića, no ne mogu reći sa sigurnošću. Baš sam pričao sa kolegom, pa mi je on dao razmišljati isto... kako to da GOT već nije lakeao i tu novu verziju froyo-a koja je kod operatera na testiranju. fora je što će imati opet potpuno novi kernel od ovog zadnjeg lakeanog. Što bi moglo opet popraviti sliku froyo-a sada i nakon što puste OTA update.
čini se da će biti pušten update froyo-a za njemačke firmware-e. Inače, ovaj spominje neki update od 30-tak mb-a, tako da pretpostavljam da je to predupdate kako bi se kasnije mogao preko OTA povući cijeli froyo na mob. dakle, po ovom tekstu se čini da je u njemačkoj KONAČNO službeno izašao :D živi bili pa vidjeli. Budem update-ao ovdje u temi razvoj događaja, ne bi htio davati nikome lažne nade jer ni ja još nisam u potpunosti siguran, no ovdje možete pratiti razvoj.
Evo i teksta:
ipak lažna uzbuna, čovjeku je ponudio 2.1 update 1 na eclairu. No uskoro bi trebalo izaći, kroz par dana se svi nadaju, bit će objavljeno vjerojatno i na facebooku i na njihovoj službenoj stranici.= Citat =:
so, i have a german milestone, running a 2.1 serviceable non-branded german rom. the device originally had a vodafone rom.
i checked for updates today and it found an update as available, around 34mb.
i downloaded it via wifi but the update process failed, probably to the vulnerable recovery installed.
so, i've gone back to stock, and i'm trying via cable, but the software update hangs forever in the "reading configuration data". any solution for that?
can anyone else in germany verify if the update appears as available for them too?
l.e: gave up on cable update, trying hsdpa since i have no wifi available nao ; it's caled "update package" and is 32.1mb in size.
https://supportforums.motorola.com/c...ftwareupgrades
Initial rollout of upgrade to Android 2.2 planned for Early Q1 2011.
Krasno. Early Q1 Motoroli vjerojatno znaci 31.03. :)
ma ebem njih i froyo.razočaran sam.čak je i wildfire dobija upgrade prije milestonea.nažalost,zadnja motorola u mom vlasništvu.prilazim na htc.iz principa.
zbog principa. haha, smješan si. Pa dobro, tko te tjerao da kupiš motorolu. Motorola je, po N-ti put govorim, vrlo oprezna sa europskim tržištem, i normalno da je slaba podrška ovdje kad su se orijentirali na tržište koje donosi lovu. A to je azija i amerika. Najavljuju da će se vratiti pred kraj 2011 godine u punom stilu u europu. pripremaju lijepi portfolio smartphonea za europu, što će značiti i bolju podršku. Froyo će doći, mislim da ste malo bezveze nestrpljivi. Onom kom užasno treba froyo, taj će si staviti cyanogenMOD-a na mob i imat riješene sve probleme. Ne vidim uopće u čemu je problem.
@Doctor: ne znači im. kad su naveli Q4, nisu naveli ni da je početak ni kraj. nego da će biti u tom kvartalu. Naveli su da je froyo u fazi testiranja kod operatera i da ovi prijavljuju bugove. očito su nešto ipak sjebali. No meni sve smrdi na nešto drugo. Dugo im treba, čak me malo i pika da će možda dodati i motoblur u taj froyo, pa zato relativno kasne. Ovo je dakako moje nagađanje, no ne znam. Možda nas na koncu i iznenade.
ma u k. su totalno.ljut sam,zavlače nas ka budale.nije meni problem stavit cyanogen,ali nije to to.nije u redu da desire ima froyo već više od 4. miseca,a mi raspravljamo kad će se pojavit za milestone.
nije njima stalno do zajebancije s nama magarcima, malim ljudima. imaju oni malo veće apetite. njima je stalo do novaca. ako novac znači da ne izdaju upgrade kako bi ljudi kupili nove izlazeće modele, onda je to njihovo opravdanje. i to sasvim solidno, i oni na koncu moraju od nečega živjeti.
hvala ti na ovoj nepotrebnoj informaciji, nije da nas zanima :)
Pa ja sam rekao da ce kupci shvatiti da ovih nije briga za bugove na uredajima i upgradeanje, i ubuduce nece kupovati uredaje od njih. Tako to ide u 99% slucajeva. Mislim, da mi se pruzi za 2 godine Milestone 3, ili 4 ili sto ja znam, mozda bi se opet odlucio za taj mob jer mi se svidja dizajn i mogucnosti moba(od 1. i 2. Milestonea). Ali bi se dobro, predobro raspitao na internetu kakve updateove i dokad ce Motorola iste izdavati za taj mobitel. Kad HTC, jbmu, moze za mobitel od 1000-1500kn izdati update, Motorola za mob od 4000kn MORA to uciniti prije njih :-S...
P.S. ja imam novi OS, al neki ljudi nisu napredni korisnici, i uopce nemaju pojma da mogu stavit Froyo, ili ne zele izgubiti garanciju. Oni samo zele update da im se popravi alarm clock, neki force close i slicno. A ovi im to ne poprave ili to ucine prekasno.
gogs u pravu si.u pravu sam i ja kad tvrdim da mi se takva politika motorole ne sviđa.htc više brine o svojim kupcima,očigledno.znam par ljudi koji su kupili wildfire,prije par tjedana,sad imaju froyo na njemu.ja imam milestone koji je puno bolji mob.,od 4. miseca i nemam froyo. želim proizvod koji vridi svoje pare. želim froyo na svom android smartphone-u!želim update-e jer volim update-at svoje gadget igračke hehehe.na legalan način. :))
Preluda stvar, samo bi se malo valjalo navikavati.... :) malo vishe, zapravo... ja sam ipak staromodan tip, glasam za qwerty (ne qwertz, stara shkola) ili josh bolje, za tipkovnicu s gornje slike (post od Doctor HR).... :)
Shto reci, nego - shjajno... u doba kad sam pocheo s rachunalima, za vladavine BBS-ova, kodne strane nisu bile osobito populrna stvar i svako se snalazio kako je umeo, tako da nishta ne bih imao protiv SH CH na tipkovnici... dan danas mi se ne da prebaciti na bilo kakvu NON-EN varijantu, usporava zivot i misli.... sem toga, softver koji svakodnevno rabim za poslovne svrhe i dalje (unatoch visokoj cijeni i visokoj verziji!) ne prepoznaje HR karaktere i uzasnih problema imam kad importiram neshto shto je tako nazvano... ocito, od stare navike i neke koristi... :) sorry za offtopic, nije mi namjera smetati......
btw, ovaj forum je "kriv" shto kanim ozbiljno kupiti milestone u narednih par dana - konachno, overclocking, modding, beskrajna chachkanja i veselje novih otkrica - to je neshto shto mi symbian nikako nije pruzao sve ove godine (unatoch sjajnim aplikacijama koje su vjerno funkcionirale s minimumom truda).... 1000x hvala vrijednim ljudima za sve tutorijale i korisne informacije, od velike su mi pomoci da (nakon 7 godina na Tibetu i Nokie u dzepu) shvatim koliko propushtam, ne unaprijedim li se pod hitno androidom.... :) a milestone je bash po mjeri - beskrajno prostranstvo i gusht eksperimentiranja koji mi ni tisucu iphona ne moze dati.... chitam i uzivam... pitanjce - koliko je realno dati novca za telefon? Vjera mi ne dozvoljava dugotrajne ugovore s operaterom (pokushao jednom i ne zelim vishe imati posla s njima), tako da mi preostaju oglasi, a cijena se krece od 1600-2500kn.... molim za neku razumnu procjenu, poshto se vishe-manje svi svode na isto - "kupljen u vip-u, neotpakiran, blah, blah".... moze li se ikako provjeriti to "neotpakiran", s obzirom na masu postova u kojima se objasnjava backup/downgrade, a i na kvalitet izrade (nije bash lako skuziti ni ogrebotine na tako robusnom uredjaju)? Hvala!
puno pitanja... a samo jedan odgovor. milestone, sa garancijom godinu dana i neoštećen, u savršenom stanju, može danas postići 2300 kuna. realno. i maksimalno.
Update nije toliko problem Motorole, koliko Google-a. Pogledajte MS, Phone7 ce ici simultano na sve uredjaje, za razliku od ovih update koji idu po modelima...
a to je problem jer svaki proizvođač tura nešto svoje u android. eto ti recimo, motorola gura taj svoj motoblur, samsung touchwiz, htc sense. mislim da bi bilo u redu da to izvedu kroz neku apk aplikaciju i predinstaliraju u romove prije izdavanja samog uređaja. ovako integriraju duboko u OS sve to i onda ode puno vremena na to. zato update-i kasne. eto ti recimo nexus 1. on je stalno up to date. zašto? zato što je pure google OS i nema dodataka. kako su ga napravili, samo se šibne gore i to je to.
znam, nije to sve tako jednostavno... yebiga, korporacije su. trebali su to pojednostaviti.
Milestone u Rusiji nece dobiti 2.2.
Ja takoder ne shvacam, kakva slika, kakva tipkovnica?
Evo sto je rekao Nadlabak(developer Cyana za Milestone) na pitanje hoce li biti gingera na Milestoneu :).
I'm working on it, very hard. There are some issues to get parts of the modem driver package running (the gkisystem) -it seems not so easy to be solved. But the 2.3 itself seems to be running really great and very fast on Milestone... So fast and great that I don't have any interest in 2.2 anymore... Let's see how the development will go. Currently, there is no when but only what (needs to be fixed). Let's see how it will evolve... Be patient, please.
kao što sam rekao, Nadlabak radi na novom cyanu. no kaže da ga modem driver ovdje zeza, što mi je i logično, jer je to bio problem kad su htjeli portati i froyo gore. mislim da će to uspjet riješiti, nije to neriješiv problem.
čeka se službeni froyo od motorole i novi kernel.