Zašto nebi došao? Možda iPad 3G koji bu imal najnoviju stvar, neviđenu do sad, USB (ne nema usb robot ili neš slično, dakle usb)..
Mislim da bu ubrzo neke zakrpe za tu kameru da se može koristiti i za komp recimo skype il neš slično...
Printable View
Zašto nebi došao? Možda iPad 3G koji bu imal najnoviju stvar, neviđenu do sad, USB (ne nema usb robot ili neš slično, dakle usb)..
Mislim da bu ubrzo neke zakrpe za tu kameru da se može koristiti i za komp recimo skype il neš slično...
Čuo sam se s T-mobile i pitao za iPhone 4, kad se očekuje itd, pa su mi rekli - očekivano - da "zasad nema informacija da li će taj mobilni uređaj biti u ponudi". Drže se to ko da je neznamkaj...
Vjerujem da će biti u ponudi, pošto se može rezervirati...
mbusic- Nekako mi se čini da Hrvatska nije baš zemlja za iPad... Naravno, bilo bi ljudi koji bi kupili. Ali, ne znam da bi operater zaradio kao na iPhoneu...
A, i kolika bi cijena bila- 10 000? :notooth:
Ma ovi iz t-mobile su totalno neinformirani. Ja sam kupio Xpreiu 4 mjeseca prije neg je došla u T-mobile... Toliko o tome koliko im se žuri bilo koji mobitel uvest... A da ne spominjem da sam ga dobio jeftinije, 4 mjeseca ranije... Sramota
@georgy
Moguće i to što kažeš, meni nit se sviđa nit ga namjeravam kupit, a nemam ni nekog prevelikog interesa da ga pogledam. Znam da mi ga ima frendica, neznam odakle joj al eto neda mi ga se otić ni pogledat :)
Nazoveš službu za korisnike i rezerviraš.
Kažeš im u kojem centru ga želiš i to je to.
Evo, 630€ 16GB i 740€ 32GB za slobodne uređaje. Znači, kod nas najvjerojatnije cca 7000 kuna, tj. kao 3GS. A 3GS će (valjda) sniziti.
Je, taman posla :) Pa nisam lovu našao na cesti :D
Neee, ja bi u tarifi i300, recimo. Potpisao. A to nema rezervacija, pretpostavljam, to treba čekat da se pojavi u HR pa onda tek čekat... grrrr
Zašto nebi radilo?
Koliko sam skužio, FaceTime je samo za iPhone, videopozivi operatera nemaju veze s tim i nebitno je dali ih operater podržava. Zato još to samo radi na WLAN-u.
Data i Voice SIM kartice su fizički iste, očeto je ralika u uslugama koje su uključene za broj kod operatera.
Zašto nebi radilo?
Zato jer sam tako zaključio :p
Mobitel se može rezervirati u T- mobileu- što je po meni znak da će biti dostupan samo tamo (kao i dosadašnji iPhonei), T- mobile ne podržava videopoziv.
Koliko sam skužio, FaceTime je samo za iPhone, videopozivi operatera nemaju veze s tim i nebitno je dali ih operater podržava. Zato još to samo radi na WLAN-u.
Trenutno je samo iPhone 4 na iPhone 4 i preko WiFi- a.
Dogovoriti će (prvo sa AT&T, najvjerojatnije) da to ide i preko obične mreže.
A, ovako su omogućili tek toliko da se ljudi zabavljaju dok ne dođe prava stvar. Makar, po meni taj videopoziv nije ništa posebno- eventualno bi bilo korisno nijemim i gluhim ljudima.
Sada, ako je to neka nova tehnologija- različita od videopoziva- ne znam...
Data i Voice SIM kartice su fizički iste, očeto je ralika u uslugama koje su uključene za broj kod operatera.
I?
Radi samo prek WLAN-a, znači nebitno je dali naši operateri podržavaju Video Call ili ne. Apple koristi svoju tehnologiju koju daje drugima ako žele. Ako će drugi proizvođači to prihvatiti, onda bi FaceTime radio neovisno o modelu mobitela.
Kako me ne razumiješ...
Trenutno radi samo preko WLAN- a.
Ali, rekao je Steve Jobs da pregovaraju sa operaterima.
Zašto bi pregovarali sa operaterima, ako se taj videopoziv odvija preko WLAN- a?
Već postoji ta tehnologija, postoji Skype i fring pomoću kojega možeš održati besplatan videopoziv i preko 3G- a (potreban je samo pristup internetu i program na oba mobitela, operater nema veze s tim pozivom- tj. ne treba podržavati videopoziv jer to nije videopoziv u pravom smislu).
Nema razloga da sada svi prelaze na "Appleov standard"...
Em do sada videopoziv nije baš zaživio (na početku je propao zbog skupoće, mislim da je bilo 2- 4 kune minuta- a i nema neku široku primjenu), em već postoji standard koji radi kako spada, a i sumnjam da bi ikoja normalna tvrtka (koja drži do sebe) prihvatila tehnologiju suparničke tvrtke (pogotovo Applea koji je iPhoneom oduzeo dio tržišta svim ostalim tvrtkama).
I mogu si misliti kako bi FaceTime na ostalim mobitelima radio isto kao na iPhoneu...
Dao bi se kladiti da bi u tom slučaju iPhone imao neku prednost.
Mario- nije nikakva vijest.
Kao što sam napisao, to već postoji dulje vrijeme.
Samo što sada Apple to reklamira kao neku njihovu novotariju jer su stavili prednju kameru na iPhone.
Sve je to super da Fring i Skype omogucuju slicnu stvar. Ali to nije ni priblizno isto FaceTalku..
Uglavnom, vidjet cemo kada izadje iPhone 4 i prvi reviewovi :D
Kako nije isto?
Jedina razlika je da će FaceTime biti integriran duboko u sam OS.
I biti će jednostavno uspostaviti "poziv", jednostavno kao i govorni poziv.
To nije isto.
Pravi multitasking (kao kod Symbiana, npr.) omogućava da se neka aplikacija izvršava u isto vrijeme kada i neka druga.
iPhone "zamrzne" aplikaciju koja je u pozadini i može koristiti samo resurse koje je Apple odredio.
Ali, to se baš ne može uspoređivati- pošto sve ovisi i kakva je baterija, tj. što očekuješ od nje.
Imaš ovdje dobar članak sa usporedbom multitaskinga kod "novih" OS- eva- ako te zanima. :)
Ne kažem ja da je FaceTime loš (nisam isprobao), ali definitivno nije nikakva novost (jedino što Apple reklamira kao da je nešto revolucionarno).
Pitanje,
Ako dobim iPhone iz Njemačke iz T-Mobile DE, dal će mi raditi telefon na T-Mobile HR kartici?!
Znam za mikro sim i imam rješenje.
@ Petr: AFAIK, ne. To što je i jedno i drugo T-Mobile nema veze, to su dvije različite mreže. Ali nisam 100% ziher...
In the menatime, iTunes 9.2 za Windowse je vani, i ja si upravo apgrejdam 3G na iOS4 GM :laluna:. Nažalost, još nema JB (ima za Mac) tako da neću moći aktivirati wallpaper i mutlitasking, ali i to će za koji dan valjda ;)
UPDATE:
Gore je. Sve 5, sve radi...
pitanje slicno kao i ovo prije postavljeno...ako recimo uzmem iphone 4 iz amerike i za taj softver postoji i jailbreak i unlock, onda bi mogao koristiti na T-mobile mrezu?
I ja svoj 3GS apgrejdo :)
Javim se poslje :)
Kako tocno provjerit, nebi htio bacit lovu u dim???
Pregovaraju s operaterima jetbo je GSM mreža u Americi dosta loša, pogotovo 3G signal. A preko Edge-a bi vjerojatno jako trzalo i bilo neupotrebljivo. Zato je za sada uvijet WLAN.
Steve je na prezentaciji rekao da je FaceTime tehnologija otvorena i bilokoji proizvođač je može implementirati u svoje mobitele. Žele postaviti standard za video pozive. Koliko će uspjeti u tome, budemo vidjeli.
ja cu ipak sacekati dok ne izade JB :) iphone (ipod) bez JB je kao da kupis auto, a ne dobijes kljuc :) :D
pitanje za one koji imaju Iphone 3g i os4, dali se isplati prelaziti? Napisite kratki review (prednosti nad od 3.1.3) Postoji li jailbraik? Vi ste stavili betu?
Ako imas 3GS onda ti se isplati prelazit, jel prakticki imas sve funkcije kao i iPhone 4.
Sa 3G-om ne dobijes multitasking, a meni je to bezveze onda :/
Ugl, mene ne bedira toliko JB, jel znam da ce u roku par dana do max 2 tjedna doc JB i za njega ;)
A mozda cemo se nacekat dok ne izadje iPhone 4 pa cemo tek onda dobit JB..
Ugl za sada mi se svidja iOS 4, sve ide brzo i obozavam one foldere ;D
Nije sluzbeno, nego je iOS4 od GM [Gold Mastera]. To je verzija iOS4 koji je Apple dao developerima poslje WWDC-a
Za sada moze samo 3G i 3GS napravit upgrade, a kazu da vec ima JB..
OT: Multi tasking je odlican, svidja mi se i custom walpaperi :D
Za sada samo rijeci pohvale, jos samo da nadjem prokleti JB i ja sretan..
http://www.walyou.com/blog/2010/06/0...ak-developers/
Nisam siguran kaj je ovo :/
Nemam vremena pregledat video
da, folderi ce se moci praviti po defaultu na OS4, ali mulititasking nece na 2G (samo na 3G), Na Cydia-i ima vec nesto za multitasking ali je malo sporo (tako sam procitao)
Neće ni na 3G- kao ima preslab procesor.
Postoji backgrounder aplikacija- meni je normalno radila...
evo sta pise na Apple stranici
za iPhone
iOS 4 works with iPhone 4, iPhone 3GS, and iPhone 3G. Not all features are compatible with all devices. For example, multitasking is available only with iPhone 4 and iPhone 3GS.
za iPod Touch
The iOS 4 Software Update works with the second- and third-generation iPod touch. Not all features are compatible with all devices.
(Not all features are compatible with all devices. For example, multitasking, custom wallpaper, and Bluetooth keyboard support are available only with iPhone 4, iPhone 3GS, and the third-generation iPod touch (32GB and 64GB models from late 2009).
tek sad vidim, necu moci ni wallpapere mijenjati :(
Ma čeka se JB za Windowse, damn! Već postoji JB koji radi i koji omogućava wallpaper i multitasking na 3G, i bogme ću JB svoj 3G samo radi toga (dosad nisam JBao, nisam imao potrebe). E al sad hoću. Pas kosti :)
Samo da izbace za Win, no po onome što čitam okolo, neće izlazit prije nego što se pojavi zvanični iOS4. Dakle ne prije ponedjeljka. No opet, to što stvar radi na Macu obećaje da bi mogla i vrlo brzo po zvaničnom objavljivanju (downloadanju) iOS4 doletit i Win verija JB.
Ostalo super, sviđa mi se iOS 4. A i ovaj revamped me.com, ako netko još koristi... Stvarno dobro :)
cekaj znaci moci ce se multitasking na 3g ak je jailb?samo pretpostavljam da ce to onda dosta sporo biti inace bi ga stavili da se moze i normalno
neznam ak je vec napisano negdi, vidim danas da su u t-mobileu stavili predbilježbe za iPhone4...
vidim da ima puno nagađanja oko toga kad će se kod nas moći kupiti pa me zanima dali ima netko provjerenu informaciju kada će ga T-Mobile imati u ponudi?? Ja mislim negdje krajem 9.mj ali ako neko zna točno neka kaže.
evo pušten je iOS4!
kakvo čekanje, JB za 3G (za kratko) i Unlock su vani :)
Izvor: www.index.hr= Citat =:
"U JAPANU započela je prodaja četvrte generacije uređaja iPhone. Osim u Japanu prodaja Appleovih uređaja u ponoć je započela i u SAD-u, te u europskim zemljama poput Francuske, Njemačke i Velike Britanije. Od rujna ove godine u četvrtoj generaciji Iphone moći će uživati i Hrvati zajedno sa 88 zemalja.
Velikih redova ispred Appleovih trgovina u Japanu ne nedostaje, iako je popularnih bijelih uređaja iz prodaje već nestalo.
Naime, dnevna prodaja uređaja iPhonea procjenje se na oko 160.000 komada. S početkom prodaje iPhonea 4 na postojećim modelima operativni sustav unapređuje se na iOS 4. Prema pisanju magazina PC world alati za popularno otključavanje sustava su spremni."
Jel se to samo meni čini ili su u Appleu dosta zeznuli:
http://mashable.com/2010/06/23/iphon...=retweetbutton
Ovaj problem sa antenom mi gadno izgleda (znao sam da će biti problema sa antenom čim su na predstavljanju rekli da kućište služi kao antena)
A ja to stvarno ne razumijem... Pa otkad postoje uređaji sa antenom, uvijek ti daju upute "ne dirat antenu", "ne pokrivat antenu rukom" itd. Uvijek, i za sve, još od mobova s antenom na izvlačenje pa nadalje. Uvijek je tako bilo - ne diraj antenu.
A sad ovi stave antenu u dio kućišta koji MORAŠ dotaknut čim diraš mobitel, htio-ne htio. Stvarno mi nisu jasni...
No, valjda će i to riješiti nekako. No opet, ne izgleda mi kao nešto što će se riješiti softverom, tak da ne kužim kak misle to sredit osim da izdaju novi hardver (novi uređaj). Neki factory-recall ko na autima što zna bit? Nemam neku pametnu ideju, moram priznat...
Ipak bi mogao biti softwareski problem... :jehon:
Čudno, ali ajde- vidjet ćemo :)
haha svašta... evo da i ja potvrdim, probao sa svojim 3G istu stvar ko i ovaj na videu i isto mi se dogadja, nije mi ful ostao bez singala al mi se spustilo na 2 sa 5 crtica... imam 3.1.3 al mi je baseband ostao na 5.13.04 od iOS4... i sad mi je najgore da izbace novi firmware sa novim basebandom pa da mi ne radi sa 3.1.3 a nisam zadovoljan sa iOS4...
Izgleda da su u Appleu svjesni problema (koji je hardverski). Rješenje? Nemojte držati telefon tako... :D
http://www.engadget.com/2010/06/24/a...re-holding-th/
btw. http://cache.gawker.com/assets/image...69b74/340x.jpg :D
Sumnjam da je hardwerski ako se problem javlja i na prijasnjim iPhone-ima..
Dakle, ocito su oni nekaj sje*ali u softu..
Primjetio sam da na iPod Touch 3G ne hvatam WLAN mrezu koju sam prije bez beda lovio..
Neznam, možda i jesu u softwareu nešto zeznuli, ali to je manji dio problema (koji se dešava i na starijim modelima). Kod iPhonea 4 je problem što je antena u kontaktu sa kožom. Evo jedan članak napisan nakon predstavljanja iPhonea koji je predvidio probleme i opisuje u čemu je točno problem: http://translate.google.dk/translate...ml&sl=da&tl=en
Teško da je problem softverski. Jedino što mogu napraviti je softver koji pokazuje veću snagu signala nego što to u stvari je.
Po meni najjednostavnije rješenje je sloj bezbojnog laka ili neke farbe koji bi služio kao izolator između vlažne ruke i metala,a opet nebi trebao stvarati nikakve smetnje signalu. Preporučam lak za nokte ;)
vele da problem se stvara ljevacima jer je ključno mjesto u donjem lijevom kutu, a iphone izbacuje zaštitu 16.7. na tržište ;)
Apple je izjavio da je saznao uzrok problema gubljenja signala. Kazu da su sje*ali neku formulu za izracun "crtica". Dakle nema veze sa hardwerom tj sa antenom. Svi koji su kupili iPhone 4, mogu ga u roku od 30 dana vratiti u ducan.
Samo, nije mi jasno ako je softwerska greska, kaj nebi bilo jednostavnije izbacit neki mini update za iOS 4 nego da sada ljudi vracaju preko 2 milijuna mobitela?
No, vjerujem da ce kod nas doc ta 1. Serija sa tom greskom pa cu ipak pricekat malo sa kupnjom novog iPhonea.
Naši news portali (index i jutarnji) su krivo pročitali originalnu obavijest.
Oni kažu da prikazuje dvije crtice, a trebao bi pet, dok u Appleovoj obavijesti piše da u nekim situacijama prikazuje dvije crtice previše.
http://www.engadget.com/2010/07/02/a...ue-fix-coming/
I ta greška se odnosi na sva četiri iPhonea.
Ma kakva software greška, to su neistine. Neznam samo šta oni misle da je svih 10 milijona kupaca potpunih naivaca... Što jednostavno ne priznaju grešku i isprave ju kako spada. Još će se proslaviti još jednom izjavom tipa izumili smo zaštitu za antenu, prvi u svijetu mobitela! Dobro li izmišljaju toplu vodu u tom Appleu kao da su svu pamet ovog svijeta popili. Najbolje još kad kaže "znate kako ste oduvijek htjeli imat video poziv na mobitelima, e pa Apple je za vas izumio video poziv", mislim da je zapravo htio reći " Sjećate se kako smo zajebali kada tehnologiju tada staru 10 godina nismo ubacili u prvi iphone, a pritom ne mislimo na bluetooth, mms i te gluposti, nego na videopoziv, e pa našli smo način kako ga ugradit..."
A kako onda objasnjavas da i na iPhone 3G se javlja taj "bug"?
Ne vjerujem da je hardware u kurcu nego da je ipak u softu greska...
Al zakaj onda traze kupce da vrate sve uredjaje?
No bilo kako bilo, ja se dam kladit da cemo mi u Cro, kao i uvijek dobit neke sje*ane verzije iPhonea..
ja sam prebacila na 4.0, silom prilike...bzvz, nista posebno...nista brzi nit nista...i jos ga ne mogu ni jb...
fali mi moja tema i moje aplikacije i sveeeeeeee..... :(
ANTENA SE NE SMIJE DIRAT GOLIM RUKAMA, a oni naprave antenu oko cijelog mobitela... Greška proizvođača, nek ju isprave, neznam kako al nekako (i to ne softverski jer to je prodavanje magle)
Nisam do sad shvaćao ali sad shvaćam. Ljudi su toliko zaljubljeni u Apple pa taman da im Apple isporuči mobitel bez kamere oni bi rekli, ma kamera je sigurno tu sad će oni neki firmware update napravit i vidit ćete vi kameru ;)
Oni kažu greška je u softu, ti samo vjeruješ. lijepo su gore rekli i to stoji, antenu ne smiješ dirati golim rukama. I ako se koristi bilo kakva zaštitna maska, a ima ih hrpa, signal je neometan, dakle problem je hardverski i reagira na dodir ruke, ako na ruci imaš, rukavicu, ili na iphoneu, na primjer, bumper, sve štima.
stoga to je njihova greška i softverski mogu signal vizualno pojačati pa kada padne izgeda da je još uvijek relativno jak. jer da signal pada kada antenu jednostavno prekriješ to bi bilo čudno, ovako ipak imaš jasan dokaz da je soft, budući da reagira na dodir ruke.
neće namjerno prodat sjebane uređaje, al daj razmišljaj jebote, plasiraju uređaj i tek onda otkriju da imaju problem sa antenom. i to hardverski, što je lakše, napraviti cijelu novu generaciju ipravljenih uređaja, ili reći da je problem softverski, nitko ništa ne pita, i mirna bosna.
korisniici su tražili da svaki kupac iphonea dobije free bumper, to bi bilo odlično riješenje.
svaki mob ima problema sa antenom tu i tamo ponekad, neki češće naravno, ali ovdje je stvar u učestalom i očiglednom drastičnom padu, bez obzira na dobru pokrivenost signala u tom području.
u međuvremenu je gsmarena u svojem reviewu rekla da signal padne, drastično, ali u dobroj pokrivenosti bez obzira što je pao, teško da će se prekinuti poziv, dok u lošijoj, očito hoće
ili će do rujna raditi uređaje sa ispravkom nekakvim (znali su proizvođači, zapravo još uvijek znaju, davati drugačije verzije uređaja za drugačija tržišta, pa mi u većini zemalja nećemo imati taj problem) ili će dijeliti bumpere, ili se praviti da se ništa nije dogodilo, dati novi sotf i eto, potonjim najviše gubiš, jer bez obzira što imaš jako jako dobru antenu (i stvarno antena, bez diranja navodno radi iznimno) i jako dobar signal, voice quiality ti nije baš dobar a i tu i tamo prekine razgovor kao i na prijašnjem iphoneu. gdje je napredak?
i jailbreak navodno dolazi ovaj tjedan, a iphone kod nas je u rujnu. što je daleko, no ima identične cijene kao 3gs sada stoga lako si je zaračunati koji će trošak kome ispasti (taj dio jest provjeren)
Hmm.. A ti si ocito jos jedan od one sorte genijalaca koji su popili svu pamet svijeta?
Ok, ako je tako, onda mi ovo objasni: kako signal isto rapidno pada na 3GSu i na 3Gu?
Jel i na njima hardwerska greska?
Jel i na njima mi rukama "ometamo" antenu?
Eto, da mi opet ne kazes da se tu sramotim ;)
meni na 3gsu ne pada signal....
eto, ja ti kazem izprve ruke...ne kazem da nije moguce, ali eto, meni srecom ne pada...
drzala sam ga u ruci minutu i variralo je jednu crticu gore-dole, tak je bilo i prije. ...
jedino mogu potvrditi da baterija drzi dulje, jer sam danas cca slusala 2h muziku, a baterija je na 90%, prije bipala na 70-80...
"Lack of antenna coating on some iPhones may be part of the problem"
http://www.phonearena.com/htmls/Lack...e-a_12233.html
Meni se ovaj članak čini kao najlogičnije obrazloženje problema s prijemom signala.
stvar je u tome da oni čini se nisu nikakvu zaštitu na tu antenu ni stavljali.. Što znači da bi se svi ajfonovi trebali vratiti u tvornice na "premaz". A eplovska bagra je to znala 100%, samo štede svaki cent kako bi povećali profit. A što je najjadnije, još na svom propustu pokušavaju zaraditi prodajući smeće od bumpera za 30$ koje košta par centi..
Ne vidim tu logiku, kako bi povecali profit prodajom "ne funkcionalnih" mobitela?
To kaj nisu htjeli ili nisu znali zastiti antenu, ne mora znaciti da su htjeli kasirati vise para..
Ovak i onak ce oni sad biti u debelom minusu samim time sto moraju tj rekli su da ce primiti svaki iPhone 4 nazad..
A ko da si sada prvi puta u zivotu vidio da netko prodaje nesto 20x skuplje..
Gledaj, ne kažem da su oni to namjerno napravili, i sigurno nisu ali da su znali da će tih problema biti - znali su. U prilog toj tvrdnji ide i to što su paralelno sa ajfonom predstavili i te nesretne bumpere a ništa slično s prijašnjim generacijama nisu napravili.. Vjerujem da se ovo desilo: prekasno su uočili taj propust (nakon što je iphone 4 već debelo bio u proizvodnji) i niti su mogli (zbog vjerovatno velikog pada dionica) a niti su htjeli (sindrom "bezgrešnog Jobbsa") odgoditi prodaju. No ako se već prave grbavi (a prave se, nađi na netu prijepis mailova između središnjice apple.a i apple store prodavača u kojima savjetuju prodavačima da ne priznaju kupcima nikakav propust sa antenom i da ih uvjeravaju da su u području preslabog signala te da ni u kojem slučaju ne obećavaju besplatne bumpere kad se javi netko sa problemom..) trebali su upakirati taj sugavi bumper (koji bi ako već košta, u prvom redu trebao biti izbor kupca a ne nužda jer apple nije bio u stanju dovoljno istestirati svoj uređaj prije puštanja u prodaju) zajedno s mobom i doviđenja (a ne još pokušati zaraditi i još k tome nabijajući toliku cijenu za to smeće od komada plastike i gume). To nije krajnje rješenje ali bi bar malo ublažilo pojavu gubitka signala i bijes kupaca.. Ovako će ih vlastita gramzljivost i lakomost najviše koštati..
Da, ni meni se svidja ta ideja sa bumperima, prvo zato sto ne volim ganz novi mob odma strpat u plastiku, neg ono, neko vrijeme ga ipak zelim drzat kao mobitel, a ne kao komad plastike..
Vidit cemo kako ce Apple to rijesit, u najgorem slucaju, oni ce morat platiti svoju gresku..
Da, no ne žalim ih niti malo.. I savijet svim registriranim korisnicima itunesa; AppStore je izgleda haknut, javlja se brdo korisnika kojima su nabijeni računi od nekoliko $ do nekoliko tisuća $; sam apple savjetuje da se promijeni lozinka i privremeno uklone podatci o karticama..
Slažem se sa ovim premazom, neka vrsta bezbojnog laka, vjerujem da bi to rješilo problem...
Ovaj mobitel je trebalo da bude veliki bum... ali nista... Kazu da je predhodnik bio bolji..
čitaj recenzije.
Evo i potvrde da software update neće riješiti ništa po pitanju signala: http://gizmodo.com/5580587/
kao što sam i rekao ;)
A, jel zna itko nesto u vezi Retina display-a?
Cuo sam da i sa njim ima problema, da se pojavljuju zute crte po ekranima i takve stvari?
Kažu da je to od svježeg ljepila i da nestanu nakon par dana.
ma da, njih nema više kao peoblema.
uglavnom problematična je bila zadnja strana. ali budućii da valjda ne bacaš mobitel po podu 4,5 puta tek toliko, to i nije problem. ali se ogrebe lagano.
problem je bio display ali ispada da dakle nije problem. a i ovo sa antenom će vjerojatno biti sređeno, čak štoviše, nitko ne tvrdi da je kritično ili da je mobitel neupotrijbljiv pa očito nije ni to jako velik problem.
Jučer izašle u javnost neslužbene cijene u Italiji. Za 16GB navodno će trebati iskeširati 659€, dok 32GB verzija ide na ogromnih 779€. Za usporedbu, 3GS stoji 619, odnosno 719€.