To se dogodilo 10aLEX, a ne meni...
Printable View
To se dogodilo 10aLEX, a ne meni...
Prosli mjesec sam tek oko 10-tog dobio ono pismo (sa kodom koji se salje sms-om) objasnjenje je bilo da je zbog toga kasnila aktivacija min. (tj. nije startala prvog u mjesecu)!
Vidjet cu sto ce biti u 12. mjesecu pa javim.
@happydayhr
Evo dobio sam danas 1.12. poruku da mi je dodjeljno 50 min./sms!
Znaci popravili su, kako si rekao!
Ja nisam dobio ni poruku, a ni 50 min/SMS!
Prošli mjesec mislim da sam dobio oko 5. ili 6.11.
Ja sam tek 22.11. preko weba aktivirao , i jos nisam dobio ni ono pismo , potrosio sam tih 50/50 u roku 7 dana od aktivacije ... dobra tarifa :)
meni danas nije došla obavijest s smsom da sam primio 50 min/sms ali sam skužio da mi je to sjelo jer sam zvao a nije ništa skinulo.
e a kaj je s onim pismom kaj mi treba stić i odgovorit na njega? ja njima tamo nigdje nisam naveo adresu (niti se ne traži), samo broj tel. aktivirao sam to negdje oko 15.11 i još mi to nije stiglo a piše da ak ne odg u roku 30 dana na to pismo da će mi ukinut tu opciju. rado bi zvao SZK al se plaća a ne mislim plaćat 1,70 za glupe informacije ili da mi još kažu da nemaju pojma.
ak sam dobro shvatio , u pismu bi trebala doci neka lozinka koja se mora nekak njima dojaviti - mislim sms-om ili mozda preko weba , da bi dalje opcija vrijedila ... Budem i ja probao sad sms poslati da vidim oce li mi skinuti ...
Danas stiglo pismo - samo je problem kaj uopce ne funkcionira , ja posljem a odgovor dodje da je poslan sms pogresnog sadrzaja ... a kod tocno prepisao sa papira i poslao na broj 7092 , i ispada da bi trebao zvati sluzbu za korisnike za 1.70kn/min , poslao sam mail zato jer ne zelim trositi na to ...
to se meni događalo jedan dan (1.12.2008) samo obrnuto. skidalo mi je za poruke a za pozive nije. vjerojatno taj prvi dan kada ti tek aktiviraju novih 50 min/sms to aktiviraju zasebno(posebno sms a posebno pozive) pa postoji kratko razdoblje u kojem ti je jedno besplatno a drugo nije.
[QUOTE=i969i
... treba imati celicne živace za spam poruke. iritiraju me i vipove promotivne poruke, a kamoli spam :D[/QUOTE]
Teško možeš tomatove promo poruke nazvati spam. Vipove reklame da, ali kod tomata sam pristaješ primati reklame. Ako ti to ne paše, ne uzimaš tu ponudu. Simple as that.
Iskreno nisam te bas shvatio sto si sa ovime htio reci...
Potrosnja baterije uz pokrenutu aplikaciju kao sto je npr. MCleaner se gotovo uopce ne mjenja (isprobano na P990)... Java aplikacije su druga prica posto zahtjevaju nesto vise procesa...
A ako si mislio na inace bateriju kod symbian mobitela, ja sam sasvim zadovoljan trajanjem ove na P990, nosi se sa mnogim obicnim mobitelima...
PS: Ovu tarifu ne koristim na Symbian mobitelu, koristim na jednom mobitelu koji doma skuplja prasinu. Iskljucio sam mu zvuk i vibru, pa kad trebam nekog zvati maknem poruke (naravno najcesce ih ni ne procitam) i zovem...
jel zna netko sto ce btii s ovom tarifom poslj enove godine? hoce se moci aktivirati ili sto?
A piše da će se moći danas zadnji dan. Ali ne vjeruj im.
Ili će je ukinut svima (iako su se zaklinjali da neće) ili će je produžit dalje.
Jer ovako zasigurno nemaju ekonomske računice :crazy:
Ha ha ha. Sad sam na tomato stranici pročitao.
Požuri, ova ponuda vrijedi do 31.03.2009.
Ha ha ha
@happydayhr
Ako ukinu tu tarifu onda ce vjerovatno vecina kartica otici u smece, a i nesto zadnjih dana bas i ne salju reklamne sms-ove?!?
Pretekao si me :-)
Jel stigla kome poruka da su mu dodane minute i poruke?
Meni još nije..zbilja do kad će trajati te besplatne minute i poruke?
Dok svi ne otkazemo tarifu zbog ovog kasnjenja dodjeljivanja. :-/
Inace, kodovi *100# i *102# pokazuju broj besplatnih poruka i minuta. E sad, ne znam da li se to odnosi na plus tarifu. Nisam ih probavao prosle godine.
meni je upravo sad dosla poruka da mi je dodjeljeno novih 50 poruka i 50 min :)
pozzzz
kod vrijedi i za plus tarifu, samo za poruke, barem meni...ne pokazuje mi koliko min imam... :)
Evo i meni su dodali u 18:19.
Isti slucaj sa kodovima, za poruke pise 50 a za minute 0.
meni još ništa nije dodjeljeno. niti mi je došla poruka a i provjerio sam stanje kodovima i oboje je 0.
e jel netko ima problema s smsovima a da ga je netko prerucio? mislim da bi trebao na jednom broju imat 70 SMS jer sam preporucio korisnika ali nista izgleda. pise 50..
Ako nekog zanima onih 50 besplanih minuta vaze i prema BiH brojevima (ne svima, ima na njihovoj stranici koji su). Konkretno ja zvao Mostar i nisu mi nista naplatili.
Oni nikada nisu rekli da postoje ti kodovi za provjeru. Mozda je to u fazi izrade pa ce nas obavijestiti kada bude funkcioniralo.
Sa obracunom od jedne sekunde da se prilicno dobro pratiti sa brojacem u telefonu tako da to nije neki problem.
koliko treba da se ta tarifa aktivira, ja sam jucer aktiviro broj, ali jos nista nije aktivirano..napalcujemi pozive.
Koliko se sjecam bilo je prilicno brzo, manje od pola sata.
Posalju ti SMS kad je aktivirano...
Meni je doslo za 5 minuta...
Jesi stisnuo onaj link koji si dobio na mail?
Aktivacija je prošla za manje od 10min. Sve mi je za pozive kaže da imam 0min.
Neznam zašto sam morao ostavit osobne podatke al ajde.
Zato sto ti na kucnu adresu posalju sifru koju moras poslati SMS-om na broj koji bobijes u pismu...
meni vec 2 dana nista.. naravno kliknio sam na link i sve. jos nista do tarife...saljem sluzbi mailove,ali nista.
PS. vec mi je puko film i reko ajd da provjerim i na *100# kaze 0 SMS, i odem ja na net i dekativiram tarifu i napise odmah poruku da sam deaktiviro tarifu?? mislim WTf? pa nikad mi nije ni aktivirana tarifa a ne da sam ju deaktiviro..???
ima netko slican problem.
Meni ove godine nije stigla niti jedna reklama, wtf?!?!
Ma daleko od toga da se ja bunim. :-) Samo me brine da ne bi ispalo nesto kao da nisam primio 50% obaveznih reklama.
@Gayo: Ma ne brini... Ako iskljucis mobitel oni te odmah obavjeste da moras imati ukljucem mobitel. Tako ako nisi dobio takvu poruku onda nemoras brinuti. Ja sam jedan mjesec npr. dobio samo jednu poruku... Nisam siguran, ali mislim da to ima veze sa onim sto se bira, sto te zanima, pa ti posalju poruke vezane uz to...
@n00b
Nisam siguran s ovim:
"Ako iskljucis mobitel oni te odmah obavjeste da moras imati ukljucem mobitel."
jer ja svako vece oko 22h iskljucujem mobitel, (imao sam prije neprijatna iskustva da me netko oko 1h ujutro u pijanstvu zabunom nazove) i nisam dobio niti jednu sms tipa "mobitel mora biti ukljucen"
Nisam taj mobitel gasio u zadnje vrijeme, ali kad sam prvi put aktivirao tarifu (ono prije par mjeseci) sam se isao igrati (palit/gasiti mobitel) kako bi vidio sto ce biti i redovito mi je slalo poruku tipa "ako zelite iskoristiti besplatne minute i SMS-ove morate imati ukljucen mobitel" (nije pisalo doslovno tako, ali slicno).
ma kako javljanje sta ti je iskljucen mob ne baljezgajte meni taj broj nije skoro nikada ukljucen manje više pa je sve o.k.
Procitali me ovi na forumu pa su mi danas poslali jednu reklamu da ne brinem. :-)
Prošlo 5 dana i doma ništa nisam dobio.
SMS-ove i min sam potrošio....nakraju se bojim da mi ne naplate to sve.
Nece ti nista naplatiti...
Ja sam dobio pismo pa nisam poslao tu poruku i nisu mi nista naplatili... Samo ti iskljuce tarifu, tj. vratis se na "normalni" tomato... Sto se tice iskljucivanja tarife, mislim da si mjesec do dva siguran da nece iskljuciti, meni je trajala oko 3 mjeseca prije nego su iskljucili (u pismu pise kad ce iskljuciti)...
Ako ne dobijes pismo do kraja mjeseca nazovi SZK...
izgleda da su to meni ukinuli jer ovaj mjesec nisam dobio ni minute ni razgovore.
nije mi stiglo n poštu ono sranje tak da je vjerojatno to. e jel još uvijek vrijedi ako za 50kn kupiš limenku pa to možeš aktivirat? i do kad će to trajat da vidim dal mi se isplati?
@Winamp: Produzili su ti akciju do 31.03.2009, tako da ima vremena...
Vise informacija: LINK
ma produzit ce oni to jos... to ih jedino drzi
Osim plus tarife, jos jedini plus im je sto pozive prema BiH (tocnije Federacija) naplacuju kao pozive u Hrvatsku.
dali ste dobili kakvu reklamu ? ja već dulje vrijeme nisam.
ja sam si danas isto to kontala...kak vec dugo nisam, i bas mi je danas dosla :D hehehe
Jel ona neka koliko pceli treba da preleti od cvijeta do cvijeta? :-) Koji su oni likovi, hehe.
da to sam i ja dobio :banme:
koje reklama...
a kasnije sam dobio za SE xperia 1
Kolko im treba da mi opet daju poruke i pozive?
Hoču ih odma danas dobit ili kad?
Bas su stoka sto se toga tice. Ja potrosim 30ak minuta mjesecno i ostane mi neiskoristeno ono sta mi daju a danas placam pozive. S vremenom ce to dodjeljivanje doci na 20. u mjesecu. Bas su jadni...
hmmm nemam pojma, danas nisam dobio ništa.
A trebalo je sjest 50min i 50 poruka + 250 poruka pošto sam novi korisnik.
tomato ima super koncepciju, samo je ne provodi. potpuno su neodgovorni. polako mi padaju u ocima..
Dojavljeno je, barem meni.
Hehe, da sam prije reko......ma čitaju oni ovaj forum :)
Je li tko dobio ovaku poruku:
"Od 2.2.09 nakon potrosnje besplatnih SMSova, tomato plus korisnicima SMS ce se naplacivati kao prije aktivacije plus tarife.Vise na www.tomato.com.hr/plus"
Koja je tu razlika nego prije?!?!
Inace proradili su brojaci na *100# i *102#!
ja sam isto tu poruku dobio i došao ovdje po odgovor. :D
da to nije kraj promo tomato tarife?
izgleda da ljudi nisu kupovali bonove. sigurno im je neisplativo?
Nezna po cemu si to zakljucio (posto su nedavno produzili akciju do kraja 3. mjeseca)...
Koliko sam ja shvatio, to se odnosi na to ako si imao opciju 0,35 ili 0,47, onda ti naplacuje SMS po toj tarifi (0,25 kn ili 0,27 kn). Vjerojatno je do sad bilo po "početnoj tarifi" 0,29 kn...
Svaki mjesec i dalje bi trebalo dolaziti 50 SMS-a kao i prije... Ako sam drobro shvatio iz uvjeta koristenja (tocka 9.)...
Ista ta tocka 9 kaze "Novih 50 besplatnih minuta i 50 SMS poruka korisniku se dodjeljuje svakog prvog dana u mjesecu". Ja sam danas, 2. u mjesecu u 10:30 primio sms o dodjeli minuta i porka.
ja sam danas isto dobio 50 sms i 50min, te 250sms beslatno
ali nemogu slati sms-ove... samo zvati.... u čemu je kvaka ?
imam na računu 0.28kn...
hvala
@Chief Wolfinjo
Sam si odgovorio, kad si rekao da imas samo 0,28kn na racunu.
Sigurno imaju neki minimalni iznos.
ni ja nisam dobil do sad nis ..ma doc ce ljudi polako!!
Nikako to nemogu da aktiviram neš me muči,i nemam mms alli mogu staviti u drugi mob,što dalje,dal treba netko tko ima tomatto + pa dal ima netko od vas da mi pomogne ko je več korisnik,???
Di si zapeo i sto te muci?
Nemoras imati MMS, izaberes da imas mobitel koji ne podrzava MMS.
Pogledaj si post br. 11 ove teme...
Ne strana 11, vec u ovoj temi (u kojoj pises) na prvoj stranici ti se nalazi post broj 11, u njemu ti pisu odgovori na gore postavljena pitanja... jos jednom, klikni na ovaj link.
Da li su ti ta dva boroja na Tomatu? Ako jesu, onda odi na http://tomatoplus.tomato.com.hr/mobu...lus/login.aspx i u prvu kucicu upisi svoj broj u obliku 3859XXXXXXXX i stisnes prvi posalji (desno od kucice gdje si upisao broj telefona).
Pricekas da ti dodje poruka sa privremenom lozinkom, prepises tu lozinku i stisnes drugi posalji.
Da pohvalim tarifu malo. Danas sam trosio proslomjesecne besplatne minute. Jos mi nisu dali novih 50 ali fer je da se mogu ove stare koristiti dok nove ne dodaju. Nadam se da im to nije samo greska u sistemu. :-)
Bolja im je greska sada nego prije mjesec dana jer tada su stare minute i poruke obrisali a nove dodavali 2. u mjesecu. Sada makar stare vrijede sta je meni ok jer sam mali potrosac. Uglavnom, nije u redu da toliko kasne.
Al ga kasne.....
Evo meni dodali...
danas i meni
i meni...he he !!!
e ljudi....evo moje pitanje ja sam sebi napravio tu tarifu negdje 10mjesec,i sad preko božiča sam koristio tomato,i sve ok.....sad mene zanima kad bih ukuco bon od 25 kn dali bih ja automacki dobio besplatne minute i poruke ili što moram napraviti....ponavljam da sam još u 10mjesecu se reg pa sam dobivo mjesečno!!
ma zabunio sam se.......znaći uplatim bon od 50kn i dali če mi raditi................
mene zanima nesto...imam ukljucenu tomato plus tarifu i jos dobivam 250 poruka free jer sam bila u onoj akciji...
e sad, sjelo mi je i tih 50 i tih 250 poruka...i to je sveukupno300 poruka...kada sam gledala na *100# vidla sam da imam 350 poruka besplatnih...odakle ovih 50 extra???
Ponukan tvojim postom, pogledam ja poruke i imam 150. Odakle meni ovih 100 extra??? Trebam imati samo 50 iz plus tarife.
evo danas ustanem, pogledam poštu kad ono kuverta od tomata... reko wtf? Otvorim, pogledam i skužim da se radi o potvrdi registracije za plus tarifu, reko ok nema problema.
No onda kad sam skužio da su mi poslali krivu reg lozinku pop***** sam. Ugl lozinka bi trebala biti oblika: REG xxxxa (x-broj,a-slovo) e pa ja tog slova(a) u pismu nemam. Službu za korisnike neću zvat, sad ću im poslat mail pa javim rasplet situacije. Nadam se da je neka greška
Jedna novotarija.
092 99 11 - služba za korisnike (prijava poteškoća pri korištenju tomato usluge; besplatno za pozive s tomato broja). radno vrijeme službe za korisnike je svakog dana od 08:00 od 21:00 sati.
http://www.tomato.com.hr/tomato/show...&idnews=628343
Netom stigao odgovor od szk vezano za visak poruka:
"Pogreskom sustava dodijeljeno Vam je vise poruka. Poruke mozete iskoristiti do kraja mjeseca te Vam ih ne cemo oduzeti."
Ne znam da li je ovo prvoaprilska sala ili sta ali dodijelili su mi minute i poruke jutros u 8:15. Popravljaju se.
Za one koji jos ne znaju a htjeli bi aktivirati Tomato plus tarifu:
od 01.04. tomato plus tarifa nije dostupna za aktivaciju.
http://www.tomato.com.hr/tomato/show...ubcatid=666947
super, sad je porasla cijena sim brojeva sa tomatom+! :D -slobodna prodaja.
stiže uredno prvoga pa nitko ne piše...
:respect:
to se podrazumjeva!!
bok,
dali ste danas primili sms poruku od vipa u kojoj piše
da od 16.06 nastupaju novi cjenovni sustav..
o čemu je točno riječ ?
tnx
@Chief Wolfinjo
Evo pogledaj na ovom linku taj clanak 42 zakona o el. komunikacijama:
http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/340018.html
Nista posebno!