nije lose za one koji zele nesto besplatnog iako mislim da bi me brzo izludili ti reklamni SMS-ovi.
Kod tomata nova tarifa i novi nacin reklamiranja:
Aktivacijom tarife korisnik svakog mjeseca stječe pravo na korištenje 50 besplatnih minuta i 50 besplatnih SMS poruka. Besplatne minute se mogu iskoristiti na pozive unutar Hrvatske, i to prema svim mobilnim i fiksnim mrežama.
Razlog tim besplatnim pozivima i sms-ovima:
Aktivacijom tarife korisnik je suglasan svakog dana primati promotivne SMS, MMS ili e-mail poruke (u daljnjem tekstu: poruke). Poruke šalje tomato u ime oglašivača. Korisnik dnevno može primiti najviše 10 poruka.
link: http://tomatoplus.tomato.com.hr/mobu...ault.aspx?id=1
nije lose za one koji zele nesto besplatnog iako mislim da bi me brzo izludili ti reklamni SMS-ovi.
E, sad mene zanima da li te poruke dolaze sa istog broja. Ako da, onda se mogu blokirati i imas 50 minuta/50 poziva besplatno/bez gnjavaze.![]()
"Problem upravljanja kvalitetom ne proizlazi iz onoga što ljudi ne znaju, već iz onoga što misle da znaju."
Philip B. Crosby
Darujte krv! Gdje? Pitanja i odgovori.
@n00b
Ako procitas uvijete vidjet ces i ovo :-)
. što znači aktivno primanje promo poruka?
aktivno primanje poruka znači da svakog mjeseca moraš primiti najmanje 50% promo poruka koje su ti poslane. ukratko, drži svoj tomato račun valjanim i ne gasi mobitel!
nije losa ponuda ali ja bi izludio s tih 10 poruka dnevno...
jer mi je jedno vrijeme bilo ukljuceno sport sms i mms na vipu i znali su mi u 8 ujutro dok spavam slati poruke ko je pobjedio koga itd....
----------Sony Ericsson----------
@10aLEX: Recimo na Symbianu ti aktivno primas poruke, ali ih mobitel ignorira i sprema u smece... Tj. dobijes poruku a da ni ne primjetis, bez ikakvog zvuka, vibracije ili onscreen informacije...
"Problem upravljanja kvalitetom ne proizlazi iz onoga što ljudi ne znaju, već iz onoga što misle da znaju."
Philip B. Crosby
Postoji jedan mali problem...Osoba koja ima Symbian telefon sigurno nije na 092 mreži!!!![]()
Oglasi su i dalje zabranjeni na forumu.
@mm22
Ali mislim da 1110 ne prima mms-ove a moras primiti 50% promotivnih poruka, s time da ce vjerovatno sve vise biti mms-ova jer je ipak slika primjerenija reklami nego sam tekst.
Registrirao sam se jučer navečer. Još nisam dobio niti jednu reklamnu poruku.
Evo da demantiram to...
Kada upisujes podatke onda te pita sljedece:
Uz to morate upisati:podržava li tvoj telefon MMS (slikovne poruke u boji)?
- da (pronašao sam svoj telefon na listi i uspješno spremio MMS postavke)
- ne (nisam pronašao svoj telefon na listi)
ime, prezime, spol, datum rođenja, ulica i kućni broj, grad/mjesto, e-mail adresa. i naravno morate prihvatiti uvjete...
Na drugoj stranici izaberete interese (morate izabrati bar 3):
interesi, automobili, kozmetika, obitelj, odgoj djece, sport, zdravlje, filmovi, moda, priroda i životinjski svijet, rekreacija, tehnologija, financije, investicije, muzika, odmor i putovanja, umjetnost i kultura, shopping, hrana i piće, obrazovanje, gastronomija, računalne/on-line igrice
Tu je pitanje koliko koristite internet internet (koristim svaki dan, koristim povremeno)
Nakon toga dobijete E-mail i kad potvrdite e-mail poruku onda vam napise sljedece:
tvoja e-mail adresa je uspješno potvrđena.
SMS porukom ćeš biti obaviješten o aktivaciji tomato plus tarife.
uskoro ćeš na prijavljenu adresu stanovanja primiti pismo sa jednokratnom lozinkom, koju u roku 30 dana od datuma slanja pisma trebaš poslati besplatnim SMS-om na broj naveden u pismu.
ukoliko ne pošalješ lozinku, tomato plus tarifa će ti biti deaktivirana.
Zadnji uredio n00b : 19-09-2008 u 19:09 Razlog: Doradjeno...
Philip B. Crosby
50 minuta i 50 sms-a vrijedi oko 30-35kn, nisam pametan vrijedi li miran san noću i još mnoge stvari tih 35kn...![]()
Pa nije valjda da šalju te promotivne poruke 24 sata. Pretpostavljam da to rade tijekom dana. Jedino ako neka poruka zapne, pa tek mnogo kasnije dođe, ali to se opet može dogoditi i sa običnom porukom.
ma nece slat poruke preko noci...pocnu negdje oko 8 ujutro i do 22 navecer.... u tom periodu... pa nisu valjkda tolki pacijenti da te bude u 3 ujutro zbog neke reklame...
----------Sony Ericsson----------
Ja još nisam dobio nitijednu poruku
@mble127: Obrazloži malo, koji to zakon... Korisnik sam odabere opciju da zeli primati reklame, a za uzvrat dobije "besplatne" pozive i poruke (koje financiraju firme koje se tako oglasavaju). Vip je poznat po krsenju zakona, ali ne vidim koji je ovdje sporan?
Philip B. Crosby
Rado.
Naravno, da stavim "disclaimer", ovo je samo moje mišljenje, jedino nadležni sud ima pravo odlučiti da li je nešto protiv zakona ili nije (tj. telekom regulator u ovom slučaju prije suda).
Ovdje se krši Zakon o elektroničkim komunikacijama - ZEKOM (tj. neke odredbe koje su ostale na snazi iz starog Zakona o telekomunikacijama - ZOT).
VIP je operator sa značajnom tržišnom snagom (proglašen prošle godine zadnji put, zajedno s t-mobilom - Tele2 to npr. nije).
ZEKOM: http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2008/2420.htm
ZEKOM kaže, Članak 128. - parafraziram: da do završetka analize tržišta (koja još nije završena) vrijede obveze operatora sa značajnom tržišnom snagom koje su vrijedile po starim propisima - čitaj po "starom" ZOT-u.
ZOT: http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2003/1731.htm
Članak 57., stavak (1)
(1) Operatorima ili davateljima usluga sa znatnijom tržišnom snagom na mjerodavnom telekomunikacijskom tržištu zabranjeno je subvencioniranje obavljanja telekomunikacijskih usluga jedne od drugih, ili subvencioniranje između tih i drugih telekomunikacijskih usluga.
A na tomato site-u lijepo piše:
http://tomatoplus.tomato.com.hr/mobu...v/default.aspx
zašto je to sve besplatno?
besplatne minute i SMS-ove sponzoriraju oglašivači, a njihove promotivne poruke ćeš svakodnevno primati na svoj mobitel. zahvaljujući tome, korištenje plus opcije je za tebe potpuno besplatno!
"tomato" ima puno stvari za koje bi se moglo pokazati/dokazati da krše zakone (od zakona o el. komunikacijama, do zakona o trž. natjecanju, zaštiti potrošača itd...), ali još nisu tako lijepo to napisali kao ovdje. Gdje su sami to i objasnili
Baš kao da kažu regulatoru, "vidi što možemo"
![]()
ovo je brate neka zesca pravna zavrzlama.
inace podrzavam opciju besplatne minute za reklame, toga vec ima u svijetu pa zasto ne bi i kod nas bilo, barem kao opcija
@mble127
Onda se nadam da ce Tele2 dici tuzbu jer kod nas nadlezne institucije nista samoinicijativno ne provjeravaju. A i opet diskutabilno je sto ce biti jer vjerovatno i sam znas sto je receno za kupovoninu Iskona od strane t-coma i kako danas t-com fino vrsi dumping preko njega.
Ah, bilo je već puno prilika da Tele2 digne razno-razne tužbe protiv "tomata". Prije ih nije tuzio vjerojatno jer je bio na njihovoj mrezi, pa im to bas ne bi bilo zgodno - ovi bi vjerojatno nasli nacina da im "vrate"
Sada, mozda bi i mogli.
Mada sumnjam, jer je to relativno mala kompanija (Tele2) koja sumanjam da ima prevelike resurse za regulatorno-pravne bitke.
Ipak ove dvije tvrtke su giganti s jakim činovničkim aparatima.
Ali nadam se da netko iz tele2 cita ovo, pa da vidi i ovo - ako vec nisu i sami sve ovo skuzili.
Mala kompanija?? Istina da je u Hrvatskoj najmanji operator (a znamo i zašto), ali radije se prije informiraj o tomu koliko Tele2 ima korisnika na svjetskoj razini, a koliko ih ima Mobilkom Austria, vlasnik Vipneta...
Smiješno mi je čitati ove postove kako će okrutni VIP sa svojim Tomatom uništiti jadni mali Tele2...
Ne vjerujem da ce ovime Tomato unisititi Tele2 ali moram priznati da je ovo prva inovativna ponuda na Hr. trzistu, do sada je Tomato nudio minimum tek toliko da kontriraju Tele2 ali sada kao da su se trgnuli i krenuli agresivnije protiv cijelog prepadi trzista. Mislim ovo bi bilo interesantno i nekom sa t-mobile ili VIPa a ni Tele2 (po mom misljenju) nema za sada neki konkretni odgovor jer za sponzoriranje i reklamiranje (te time i besplane pozive i sms-ove) ipak moras skupiti odredjeni broj firmi sto se ne moze preko noci.
Nisam nigdje vidio da piše "uništiti".
Ali to i nije bila poanta ovdje, pa je bespredmetno komentirati.
Nadalje, tražim ispriku, jer ja svoje postove provjeravam i ne stavljam informacije koje skupim tkozna gdje. Također te molim prije nego podrazumijevaš "što je pjesnik" htio reći, da upitas ako je nejasno, a ne pišeš komentare koji mogu biti uvrjedljivi - a zasnovani su na tvojem nerazumijevanju.
Čisto za usporedbu da onda i navedem (a mogao si i ti kada već sve znaš, i razbacuješ se time).
Globalna kompanija Tele2
Prihodi: oko 4 milijarde eura
Korisnici: 25 milijuna
Telekom Austrija (vlasnik mobilkoma i vipneta itd.)
Prihodi: 5 milijardi eura
Korisnici: 15 milijuna
I jedna i druga kompanija imaju i mobilnu, i fiksnu i internet u svojim uslugama.
(pa je tesko mjeriti snagu po "broju korisnika"). Telekom Austrija ima bolju korisnicku bazu, tj. vise prihoda, te je svugdje vlasnik infrastrukture, sto tele2 nije.
No, rasprava koliko je ovo relavantno, bi se oduzila i nije za ovu temu.
Poanta je bila:
Postoji nepravilnost na tržištu - koja najviše šteti Tele2. A Tele2 u Hrvatskoj (jer je za ovu temu malo relevantna globalna razine kompanije) ima mali broj zaposlenika tj. resursa da bi se bavio ovim što sam gore naveo.
Regulativa je vrlo važan dio telekom industrije, i kompanije koje je zanemaruju, uglavnom ne prođu dobro.
To je bila poanta.
A ako je još usput bilo i smijesno, pa zabavi nekoga, time bolje.
1. Uh, ala si se raspisao. Ispričavam se ako te možebitno uvrijedio moj post, no u tom slučaju stvarno moram konstatirati da živiš pod staklenim zvonom! Nadalje, izrazi "nerazumijevanje" i "razbacivanje" nemaju nikakve veze sa mnom.
2. Kad već pričaš o "provjerenim podacima", navedi čime možeš potkrijepiti izjavu kojom "sumnjaš" da Tele2 "ima prevelike resurse za regulatorno-pravne bitke"?
3. Smiješno je da kao mogućnost ostavljaš okolnost da Tele2 zanemaruje regulativu (a ako to trenutno čini, čini to svjesno i s razlogom), pogotovo što ta tvrtka naknadno nastupa na tržištu i izaziva postojeće operatere, za što je poznavanje regulative iznimno važno.
4. U pogledu samog profila korisnika, činjenica je da je Tele2 prodao već dosta toga gdje je bio virtualni operator, i da je na snazi novi profil kompanije, a s tim u svezi evo sljedeći link, zasebice odlomak 2: http://www.tele2.com/pages/Normal.aspx?id=30
5. Ako usporedimo izvještaje a) http://www.telekomaustria.com/dateie...s-qu2-2008.pdf i b) http://hugin.info/133413/R/1237725/264550.pdf , tada teško da možemo govoriti o nesrazmjeru u resursima. Eventualno nepotezanje tužbe rezultat je trenutne interne procjene kompanije, a ne nekakvih nemogućnosti lokalne podružnice.
6. I najzad, slažem se s izjavom da je ovim izazvana nepravilnost na tržištu, ali bez obzira koliko ti inzistirao na tomu da je to glavna poanta onog tvog posta, u njemu je preočito impliciranje izvjesne pravne inferiornosti Tele2 u ovom slučaju.
Točka.
Zadnji uredio Toninjo : 23-09-2008 u 01:25
Bookmarks