1. Ima
2. Slike su odlične, po danu, po mraku loše
3. dolazi
Pozz
Printable View
1. Ima
2. Slike su odlične, po danu, po mraku loše
3. dolazi
Pozz
Danas ga kupio za 1900kn,na crno,kao lik garantira za nju.i odmah imam par pitanja:
-ono slovo E(nesto edge) to mora stalno goriti i sta je to?
-kako se gase oni tonovi,iritantni,kad radimna postavkama i spremam promjene a on drci?
-i jos nesta,kako da vidim koji je softver,lik kaze da je za nase trziste?
upute su samo na njem i eng.
moga si proci i jeftinije...
za vidit software *#1234#
a ovo za tonove, ne znam ti, ja ionako onako ne prcakm puno po postavkama, jednom sam ga namjestio i sada radi kao sat (ako mislim na isti zvuk)
koje si ga boje uzeo
ja sam dobio upute ne engleski i danski
ali ova je dobra :lmao: da garantira ....svakako :lmao:= Citat =:
Danas ga kupio za 1900kn,na crno,kao lik garantira za nju.i odmah imam par pitanja:
-ono slovo E(nesto edge) to mora stalno goriti i sta je to?
-kako se gase oni tonovi,iritantni,kad radimna postavkama i spremam promjene a on drci?
-i jos nesta,kako da vidim koji je softver,lik kaze da je za nase trziste?
E ti označava EDGE ,ako ne koristiš wap slobodno ga iskljući http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=487975&postcount=8 .
Evo mene opet da gnjavim u ovoj temi ali što ću kada mi dual funkcionalnost jako nedostaje.
Imam opet nekoliko pitanja:
1) dali se kontakti u imeniku mogu primati i slati putem bluetootha ili trebaju nekakve vražbine da kontakte sa SonyEricssona prebacim u ovaj mobitel.
2) Kako je sa MMSovima i podatkovnim vezama na relaciji primarna i sekundarna kartica jer ponekad znam čitati E-mailove na mobitelu.
3) kod instalacije Java igrica i programa dali je postupak jednostavan kao na SE uređajima (pošalješ putem BT, odabereš mapu kamo ćeš istalirat i to je to), ili je postupak zahtjevniji.
Možda su nekima pitanja pod 1 i 3 glupa ali ja do sada nisak koristi niš drugo nego SE i nešto malo Nokiu i nisam baš upućen pa se nemojte ljutit.Nebi se želio razočarat kada kupim uređaj.
Molim sve korisnike koji imaju iskustva sa SE i Samsung uređajima da me upozore na bitnije razlike u softweru između ova dva brenda. Može i na PM da se ovdje ne stvara hrpa OT postova.
Što se tiče cijene danas sam razgovarao sa švercerom iz Rijeke i rekao mi je da je cjena 1800kn iako mislim da ču se odlučiti na legalnu kupovinu.
Ovdje u slavoniji su drugacije malo cijene ipak smo mi bogatiji od ostatka hrvatske.znam za njegovu garanciju ali on ima i servis mobitela pa ako se ne do bog stogod desi imam se s kime natezati.
Ubaciš *.jar i *.jad file u "ostalo" pa na *.jad file ->options->install= Citat =:
kod instalacije Java igrica i programa dali je postupak jednostavan kao na SE uređajima (pošalješ putem BT, odabereš mapu kamo ćeš istalirat i to je to), ili je postupak zahtjevniji.
nista ja nisam skontao na tome linku koji si stavio za taj edge
Dao sam ti link za isključiti EDGE,ne kužiš kako to napraviti ?= Citat =:
nista ja nisam skontao na tome linku koji si stavio za taj edge
Upišeš *#4777*8665# u mobitel.Pojavit će se GPRS Menu i idi na "GPRS Attach" i izaberi "detach".
Fala mnogo,sacuvao si mi par zivcanih stanica!!:)
Hvala na brzim i kvalitetnim odgovorima. Mislim da će u skorije vrijeme past jedan.:wave:
Zna li još netko nešto o ovome
= Citat =:
Izvorno postao posjedon1;
Opet ja!
Pitanja:
-zvuk za vrijeme razgovora mi je puno losiji preko SIM2 nego preko SIM1 bez obzira dali ja zvao ili mene zvali.Ima li itko sta pametno za savjet?
-kad sam stavio memorijsku karticu gori mi stalno oznaka od nje pored onog malog zvonca od general profila.kako da je ugasim?
nemojte pizditi,meni je ovo prvi samsung nakon cijelog zivota nokia pa molim vas za razumijevanje!!
Tako je kod svakog samsunga i ne može se to izgasiti.= Citat =:
-kad sam stavio memorijsku karticu gori mi stalno oznaka od nje pored onog malog zvonca od general profila.kako da je ugasim?
Malo glupo rjesenje.
A sto se tice kvalitete nista?
Za poglasnit zvuk za vrijeme razgovora udji u tajni meni: *#0206*8378#, pa H/W test, pa slave audio settings, normal, rx vol. i povečaj si sve vrijednosti.
neznam nisam uočio taj problem a koristim telefon puno, i zvuk je isti uvijek
micek imaš slave audio settings i audio settings, prvi su za sekundarnu karticu a drugi za primarnu, tak da si poštelaš onu karticu koja ti pravi probleme.
Vec probavam..
strpljenja ljudi moji...
...konacno sam i ja kupio ovo cudo...:hrv: ...
..dobar mobitel...za sada jako zadovoljan...
Gdje su postavke za poruke?ne mogu naci kako da mi poslane poruke cuva u onom sent boxu?
...to ti je tako kod samsunga...
Sta tako?uopce se ne moze namjestiti da cuva poslane poruke?
i ja sam to trazio al nisam našo
Malo ima samsungovih nelogicnosti,isto me pati u kalendaru,kakvu napomenu trebam upisati da bi mi zvonio alarm taj određeni dan u navijeni sat i da ispise napomenu?
ima nelogičnosti u softveru samsungovom, ali jbg kupi Nokiu ili Sony Ericsson s dual simom:respect: :respect:
Da ga naprave odmah bi ga kupio,a u meduvremenu snaci cu se sa ovim samsungom.
:wall:
Ante OS!
Koje dvije kartice koristis u njemu?
Je li ti losiji zvuk na SIM2?
osjeti se razlika u kvaliteti zvuka kad radi na slave kartici...
...mozda se to moze srediti preko nekih kodova....
pa već sam vam na prethodnim stranicama napiso kak pojacat zvuk na sekundarnoj kartici, kaj ste zbunjeni tak da neznate čitat?
Nakon pomnog proučavanja ovog topica,sve sam bliže odluci da kupim ovog "Dualistu".Sve mi je jasno,postavke,mogući problemi,itd,itd.Mene zanima ako netko ima iskustva povezivanja tog telefona sa bluetooth slušalicama,kako se ponaša,ima li kakvih problema? Naime imam Jabru BT2020, često sam u vožnji, i kako to biva,tada dolaze najviše i pozivi.
Unaprijed hvala na odgovuru.
P.S. Pozdrav malcomu i ante_os, mojim sugrađanima,mojim essekerima... :) ,nemojte ih sekirati puno stari forumaši :nono:
Ako ces ga vec kupovati u trgovini onda emmezzeta nikako,oni prodaju svu tehničku robu koja se proizvodi za istočna trzista.kupi u županijskoj u samsung centru,mislim da ti je cijena podjednaka svuda.
Subota kasno popodne, jedino emmezzeta radi....Kupio, pregledao ga i isprobao na licu mjesta sve funkcije (uz veliku pomoć savjeta sa ovog topica). Totalno ispravan i sve radi besprijekorno, naravno i HR meni je tu !!! Ma nije mi problem bio ga isprobati, u GSM vodama sam od samih početaka, onog vremena kad je minuta koštala 10 kn,a zadnje 3 godine sa PDA HellwtPackard 6515 i Mio 701 Windows Mobile telefonima, tako da je bila sitnica Dualistu isprobati. Da, šljaka i Jabra BT2020 bluethoot slušalica. Što reći,nego pravo olakšanje što više ne moram nositi i privatni i službeni mob...U glavnom, najviše su mi pomogle recenzije sa ovog topica, puno više nego suhoparne upute za telefon...
Dečki havala još jednom.
P.S. Gdje mogu naći one kodove za tajne menije za ovaj Samsung ?
Bok!
Ma evo si dao truda, za te kodove, a i za pojačavanje zvuka na sekundarnoj SIM kartici, na engleskom ali korisno:
[QUOTE]Change volume for incoming calls on SIM2 (slave):
Here a few keyboard–codes for Samsung SGH-D880 Duos:
IMEI: *#06#
Firmware-Version: *#1234#
S/W-Version: *#1111#
H/W-Version: *#2222#
Software/Hardware-Info: *#0206*8376263#
Test-Mode-Menü: *#0206*8378#
Change volume of secondary (slave, SIM2)
More volume:
Start Test Mode Menü (secret code , see above):
Choose menu no.2. HW test
Choose Menü 2. Audio Setting
Choose Menü 15. Audio AMP
Change SLAVE_IOM2_NORMAL from 13 to 18 gesetzt (same as master SIM)
Change SLAVE_IOM2_HEAD to 26.
SAVE !
With this setting incoming calls on slave (SIM2) are on same volume level as master (SIM1)
Another advice: For those who usually do not need tri-band availablility, you can save energy by switching off the 1900MHz frequency for SIM 1 !
Secret codes available at (german language):
https://www.hoang.de/index.php?optio...d=25&Itemid=25
Pozdrav svima
koliko kosta u emmezzeti?
2499 kn. bilo u Petak
Nekad mi se smrzne, pa se resetira.
Još nekom?
Točno toliko...Inače firmware koji u sebi ima hrvatski jezik mora nositi oznaku D880XF***. Inače prezadovoljan sam. A što se tiče čvrstoće kućišta,evo događaj koji mi se dogodio danas oko 15:30 sati...
Samsug mi o opasaču u torbici sa desne strane,kišobran u lijevoj ruci.Zvoni mob,lijevom rukom u kojoj je kišobran potežem na desno prema mobu,vadim ga te sad i desnom rukom pokušavam prebacit mob u lijevu ruku, te na visini od 110 cm ispada Samsung na čisti asfalt pješačke staze....Ja se smrzo....Dižem ga problijedio...a ono....NIŠTA !!! Ni ogrebotina, ništa puklo, ništa ogrecano, baterija i poklopac na mjestu, klizni slider i dalje čvrsto klizi,nema lockera. Isprobam sve funkcije,pozive,odlazne ,dolazne, GPRS, fotoaparat, vibru,....sve radi. Nevjerovatno, ili je to prikriveni titanski materijal, ali znam.....puka sreća !!! Nepokušavajte to...
Inače najmoćnije mi je to što ne moramo mjenjati primarnu i sekundarnu SIM, nego pozive i SMSove iz imenika ili broja izabireš sa kojeg SIMa šalješ ,bez obzira koja je prva a koja druga...
Natrag na tekmu na TV....
Razmišljam o kupovini d880 jer svakodnevno koristim dva aparata imam par pitanja
1.Ako sam tenutno na t-mobile mreži a netko me zove sa vip mreže da li vidim propušten poziv?
2. Koliko vremena traje prebacivanje sa sima na sim?
3. Ako u organizer napišem u toliko i toliko nazvati taj broj, da li direktno iz organizera mogu zvati upisani broj(neke najjednostavnije Nokie imaju tu opciju)?
Unaprijed hvala na odgovorima
:hrv:
Znam kako ući u tajni meni , međutim ne mogu se baš najbolje snaći.
Imam dva pitanja
1.Kako pojačati mikrofon u koji govorim , jer mi sugovornici često kažu da me slabo čuju(kada uđem u audio settings ne znam što se odnosi na pojačavanje mikrofona ako takva opcija postoji)?
2.Kako pojačati mp3 ringtone(koja opcija u tajnom meniju pod audio settings)?
Unaprijed hvala na pomoći i odogovorima!:respect:
...nakon skoro mjesec dana koristenja osobno sam zadovoljan mobitelom
...jedinu primjedbu uputio bih na izdrzljivost baterije od trenutka kada mobitel zapocne signalizirati da je treba napuniti jer od tog trenutka traje iznimno kratko i nakon toga se mobitel ugasi:smart: ...sve drugo OK!
uf meni izdrzi bar jedno 4 sata, sad ak je to tebi malo onda ok.
a grebiga, kaj bi ti da još izdrzi jedan dan :)
...evo, sve ti ovdje lijepo pise....
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=47853
NS ili UST,nikakav usb kabel.= Citat =:
Koliko je tesko nadogrditi, je ide samo sa usb-om ili treba neki drugi kabel
ako može mala pomoć!
imam problema kod poziva sa kartice koja nije primarna,moram prebacivati svaki put kad želim zvati sa te karticce i mob se mora resetirati.
ima li neka postavka koju moram uključiti da se to ne događa.
PRVO PROČITAJ TEMU, A ONDA POSTAVLJAJ PITANJA. NA OVO JE VEĆ BIO ODGOVOR
Pročitaj cijelu temu, ukratko, u imeniku prebacuješ sa onom tipkom sa strane!
Imam taj mobitel , koristim obje kartice i za sada sam zadovoljna, posebno kamerom..imam jedno pitanje-Kod pisanja sms a postoji mogućnost umetanja slika, animacija itd..E, sad -kod umetanja istih postoje mogućnosti-umetni smajlić, postavljenu animaciju i moju animaciju..Pitanje-šta je to moja animacija i kak se stavi?
Ja imam sljedeći problem. Naime, mob sam kupio jutros.
Unutra imam VIP i TELE2 karticu (staru). Kad je VIP primarna kartica, onda je sve OK, ali kada stavim Tele2, nakon par sekundi mi napiše INSERT SIM CARD i totalno se zablokira tako da moram vaditi bateriju.
EDIT-Bog te mazo, ja patim jako da mi mob ima jake zvučnike. Kad, ono D880 doslovno "šapuće". Ekvilizator ne postoji u klasičnom smislu da se može namjestiti po onim stupcima gore-dolje, nego ima nekih 5 već definiranih stavki, a također me jako nervira što se zvuk nakon svakog napuštanja MP3 Playera vraća na 50% jačine.
Mob je stvarno ekstra što se mrežnih mogućnosti tiče, ali kao glazbeni telefon, "pada na ispitu".
EDIT2 - Ljudi, meni javlja da "Ovaj tip mobilnog telefona ne podržava TELE2 MMS i WAP postavke"... WTF? VIPnetove postavke sam dobio i spremio bez problema.
To je Tele2, što je najgore daju ga u svojoj ponudi
Još nešto, jel ikako moguće pojačati melodiju kad se pjesma sluša preko vanjskog zvučnika?
Stoji mi na max 14, ali melodija se gotovo ne čuje.
Jel moguće u onom "tajnom meniju" ili kako već postaviti skalu po vlastitom nahođenju?
koliko ja znam ne
Ne igrajte se s tajnim menijem ako ne znate što je točno koja komanda da si ne zeznete main postavke u uređaju
mene najvise brine dali mogu npr slati poruke sa sekundarne kartice a zvati sa primarne? kolko sam shvatio samo sa onom malom tipkom sa strane odaberem s kojom karticom zelim slat poruku/zvat?
a sta se tice slusalica, kakva je kvaliteta zvuka i kakvog su oblika? jel jedna krac jedna duza ili su jednake? sta nije standard na svim samsung mobitelima memorijska od 4gb a ovaj "guta" samo dva, razmisljam o kupnji ovog moba iz razloga da ne nosim svi cigle u depu nego samo jednu pa mi ove stvari jako puno znace
jucer sam imo mobitel u rucii i malo ga "razgledo" i jako sam zadovoljan samo mi jos nije skroz jasno kako se bira kartica s koje sse zove jer je radio samo s jednom karticom.. kupit cu ga pocetkom 9.mj
Radi na principu primarne i slave kartice, uvijek zove i salje poruke automatski s primarne no ako vi ne zelite da salje-zove s nje pritisnete malenu tipku sastrane. Ovaj je postupak objašnjen već nekoliko puta stoga vas molim da čitate temu i pratite odgovore
Naime ja sam kupio ni vise ni manje nego 2 doticna telefona i ovaj mi se problem dogadja na obadva??
Samo se meni desava kad mi je primarna kartica t-skam a sekundarna paradajz aka tomato!:vamp:
Kako se rijesi taj problem?
vidim da je moby nastavio pisat dalje ko da je uspio to rijesiti...
Pošto mi je VIP bila SIM1, a Tele2 SIM2, vidio sam da nije dobro stavljati SIM2 kao primarnu. Pogotovo kad sam otkrio da mob radi istovremeno s obje kartice, samo se mijenjaju pritiskom na onu udubljenu tipku s lijeve strane.
U biti, možda i nije problem. SIM2 vjerojatno ne može glumiti primarnu karticu.:dunno:
ma meni je bitno da mi je primarna kartica od t-coma jer tamo imam vise mogucnosti.
Na sekundarnoj mogu samo slati i primati sms te obavljati pozive - to mjesto mi je dušu dalo za tomato koji inace puno manje koristim.
Poznanik jedan ima isti mobitel i kad sam mu rekao za problem on mi je pokazao na svom da sve normalno radi :vamp:
ukoliko nema rjesenja za moj problem, otici cu do europatredea jerbo da mi oni rijese problem kako znaju i umiju :(
Mobitel je napravljen da se koriste dvije sim kartice istovremeno ili da se swap-aju (promijene funckije [SIM1 bude sekudn. ,a SIM2 bude primarna])= Citat =:
U biti, možda i nije problem. SIM2 vjerojatno ne može glumiti primarnu karticu.
Moby dali ti imaš 32,64 ili 128 bitnu sim card ?
samo da napomenem, radi mi probleme ako metnem t-com u slot 1 ili u slot 2 (samo kad metnem da mi bude t-com primarni) nastaju problemi.
Znaci na bilo koji nacin ako je t-com primarna stilta mi se mob...
Jeli ti SIM kartica 64 ili 128 kb ?= Citat =:
Znaci na bilo koji nacin ako je t-com primarna stilta mi se mob...
kolku memorijsku katicu se moze stavit unutra? jel to ovisi o softwareu?
kolko moze na D880XFHB1?
2 GB.
Probao 4 GB (sandisc 4gb hc), mob ju uopće ne prepoznaje.
a onda mi ne ostaje nego kupiti 2gb
pozdrav ekipi,
da li se netko susreo s opcijom Tv-out ?
U uputstvima piše samo da se može mobitel prikazati na TV-u, ali kako i na koji način to nema nigdje.
Slijedeća je stvar da se nikako ne može aktivirati kućni SMS i stalno javlja grešku kod slanja, a u T-mobile več dva dana prtljaju i nikako to aktivirati (na drugom telefonu (ericson mi to radi normalno s drugom karticom).
Koji su uvjeti da bi se mp3 mogao postaviti kao ton poruke, npr. imam jedan ton od 36kb i za njega mi ne dopušta postavljanje kao zvuk poruke, dok drugi od 33kb može!?? Jel mozda fora u bitrate-u ??
Koji Firmware imaš na mobitelu ?= Citat =:
Koji su uvjeti da bi se mp3 mogao postaviti kao ton poruke
Firmware: D880XFHB1
Uspio sam naći riješenje, naime ako se želi neki mp3 postavit za ton poruke ili poziva mora biti dugačak najmanje 3 sekunde i stvar šljaka bez problema.
Bitrate nema veze može ići od 32-320 kbps
Kako je kod vas koji imate druge firmware ???
koliko dođe ovaj mobitel sad i gdje se može u splitu kupit?
Eto, od jučer kod mene.
Kako sam se do sada koristio Nokiom i SonyEriksonom,privikavam se.
Prvi dojmovi su OK.:beer:
evo samo da javim, da je tiltanje ocito tj sigurno imalo veze sa starom karticom!
teta je stavila svoju t-sakm i radi joj normalno kao primarni...
hvala na pomoci :)
pokusao sam izgasiti ono slovo E (edge) preko uputa sto su napisane na ovom topicu, medutim nikako ne uspijevam ;:(
Nakon sto ukucam prvi dio deaktivacijskog koda, umjesto brojeva 8XXXX
dobivam ------
Tako i treba biti, samo radi po uputi
D880XFHD2 je trenutno najnoviji FW sa hrvatskim jezikom za D880 (izdanje travanj 2008. rev 2 )
Moj je D880XFHB1, još nisam našao D880XFHD2 za download.
pitanjce
čitam malo na internetu jedan članak
Na D880 Duos u Postavkama>Postavke poziva>Svi pozivi>Telefonska sekretarica, možete uključiti ili isključiti istu. Kada ju uključite trebate snimiti svoju pozdravnu poruku. Napokon.
ja tu nemam mogućnost uključivanja sekretarice ..
Ni ja (fw. D880XFHB1).
Vjerojatno su recenzirali mob s nekim starijim (ili novijim) firmwareom.
Te opcije nema kod mene !
Verzija je ....HD2.Vjerovatno je to kao opcija (koje nema).;D
steta
to mi se cini ko korisna opcija :angry:
Jedno pitanje;
Kupio sam danas D880 a nemam ga jos u ruci jer putuje postom.
Nikad nisam koristio Samsunga pa me interesira kako ide prebacivanje kontakata iz Outlook-a USB kabelom koji je u kutiji.
Treba koji software ili ide automatsko?
Kako razvrstava kontakte u memoriji telefona; po imenu ili prezimenu i ako je moguce to mijenjati kad su jednom u telefonu (kao kod Nokie).
Hvala
Za prebacivanje kontakata iz outlook-a probaj s Mobil Master-om= Citat =:
Nikad nisam koristio Samsunga pa me interesira kako ide prebacivanje kontakata iz Outlook-a USB kabelom koji je u kutiji.