A onda nis drugo nego servis.... :D
Printable View
A onda nis drugo nego servis.... :D
E sad me zanima jos jedna stvar...dakle mob je brandiran na T-Mobile i kad bi ga debrandiro jel bi ona tipka (lijeva iznad one tipke za nazad) jel bi jos uvijek bila za internet ili nes drugo jer to me tak strasno zivcira...pa nea veze ak je CID53 bar da ga debrandiram....a ako ostaje to za internet onda necu nis ni radit...:D
Pa mogla se ranije tema otvorit. Vidio sam ga i isprobao cini mi se ok. Dobar dizajn ima kameru velike reze ali koliko sam vidio slike nisu najcistije.
Samo bih vas molio informaciju o firmwareu za K770i. Jel ima neki noviji firmware od R8BC004? Ako ima, mogu li linkovi?!
Unaprijed hvala!
Za sve koji misle da su slike s K770 kamere loše, evo podataka: u VIDI-evom testu je nadmašio čak i nokiu N95 8GB... A video ima neki camera driver koji snima u 200x300 ili tako nekoj rezouciji ali ne znam naziv napamet...
Kupila sam ga i ja prije par dana i jako sam zadovoljna s njim.Jedino mi smeta sto sam na k800(momak ima)vidjela slike poredane nesto slicno ovom
http://www.letsgodigital.org/images/...en/13/k770.jpg
samo ima vise slika nego ovdje.Kod mene to nema.Kako da to nastimam?
I taj stepen zracenja da li je toliko opasan ako ne pricam nesto posebno dugo
@besana,
Pa vec sam ti objasnio, u onoj zatvorenoj temi. :jehon:
Ako nije tako, onda ne znam... Mozda onda to K770 ne moze.
Moze,postavila sam sliku gore i vidi se na telefonu.Meni je tel na nasem jeziku .A sto se razgovora i zracenja tice da li je opasno ako se upotrebljava maksimalno sat na dan(sat razgovora nekada i manje)
Pa, koliko ja znam, nitko se dosad jos nije ni brinuo o tome, kamoli stradao od toga. A ljudi pricaju i znatno vise...
Znam ali mnogo sam citala da mu je zracenje jako veliko zato pitam....
Ja imam mobitel 9 mj., i mogu reci da je ovo jedan od najboljih mobitela koje sam vidio. Kamera odlicna, cijena i display takodjer. Imao sam K800, i imam C702, ali mi je ovaj ipak najbolji, po pitanju dizajna, displaya, a i kamere, jer je jednostavna za koristenje, a radi odlicne slike.
Btw, onakvo gledanje slika se namjesta pod opcije->vremenski prikaz. A i u ovih 9 mj. mi nije narastao, neki novi dio tijela, a ne razgovaram puno, pa ne vjerujem da je toliko opasan. :D
A gdje nadjes opcije i vremenski prikaz?
Pa u albumu kamere pod datotekama.
Nasla sam.Hvala ti.Na k800 izgleda malo ljepse i vece ali vjerovatno ovaj tel nemoze tako
Pod opcije->nacin prikaza se igraj s prikazima, mozda dobijes nesto.
Sad ne kuzim sto mislis. Mozes pritisnuti tipku "gore" dok si u standby-u, ako je to to.
Znas da ti se iznad slika pokaze neki kao kalendarcic gdje se slike slazu po mjesecima i danima?Ima li sanse da to sklonim da ostanu samo slike
http://www.swotti.com/tmp/swotti/cac.../imgK770i1.jpg
Vidis 3 reda slika i gore iznad pise august.....E taj kalendar da se skoloni?
Pa to onda uopce nije Timeline view... :jehon:
To je onda 3x3 ili 5x5 thumbnail view.
Izgleda 3x3.Pa neznam kako da namjestim na timeline.
Znam da je obicno pitanje ali se ne razumijem....
I imam jos jedno pitanje-vidjela sam na pijaci kod momka jednog nov k800i,moj k770i je jeftiniji od toga,i za zamjenu mi trazi moj i 50km tj 25eura.Da li se isplati jer moj je koristen nekoliko dana,pod garancijom a kod njjega ne dobijem garanciju ali je tel nov.Ili ima neka sifra da se ukuca da se vidi jeli nov?
To ti se ne isplati. IMO, K770 je bolji jer ima bolju kameru za po danu, tanji je i ima bolji display. A dob mobitela AFAIK mozes provjeriti jedino hardverski, tj. samo na naljepnici ispod baterije.
BTW, mobitel je najvjerojatnije kupljen na crno, ako nema garancije.
Vjerovatno,on je izgleda nov....Meni recimo display od k800 je bolji(malo veci)....I cudi me da je cijena od k800 skuplja nego k770?
Kao prvo, jos uvijek ne kuzim ovo za raspored slika. Kazes da ne znas kako do timeline viewa, a spominjes kalendar gore koji se pojavljuje samo u tom modu. :hm:
Kao drugo, za procjene mobitela postoji drugi podforum, pa sva pitanja u vezi toga molim preusmjerite tamo. Taj podforum postoji s razlogom...
Kao trece, K770 je mozda noviji model, ali je AFAIK po SE hijerarhiji modela pozicioniran "nize" od K800, pa nije cudno da je jeftiniji.
K800 mozda ima velik display, ali on je nekvalitetan po prikazu pa mi je bio jedan od razloga da predjem na K770. BTW, K800 je po koncepciji skoro 2 god. stariji od K770, ali je kao nov pozicioniran vise od K770. Kao nov, kostao je oko 4000 kn, a K770 oko 3500 kn.
Ne razumijem se bas toliko u tu tehniku,ali znam da bi prikaz slika nije kao na slici koju sam postavila od mobitela.Usput juce sam cijeli dan imala teskoce sa stabilizacijom slike.Svaka skoro kada se prebaci na komp je mutna.:angry:
Moracu ipak mjenjati za k800
Kako mislis nekvalitetan po prikazu?
Los je prikaz slike, izbljedjeo i nema senzor za svijetlo. BTW, i meni su slike iz prve bile mutne. Treba se nauciti koristiti tipku za kameru (ili samookidac).
Moguce.Slike jesu ok zaista kada ja slikam ali recimo kada slikam sebe samu ili sa nekim,svaka je uzasno mutna.E samo me to nervira
Koristi samookidac i/ili nasloni negdje mobitel. BTW, ispruzena ruka se vise trese nego u normalnom polozaju.
Pokusacu.Ako slika bude ok ostavljam mobitel.Hvala,javim utiske
Kako poboljšati radio prijemnik na K770i Orange? Evo nekoliko stvari.
1. Selektivnost: Npr. veoma jaka radio stanica na 88,5 pravi smetnje od 88,3 do 88,7. Ili slabija na 87,9 pravi smetnje od 87,8 do 88,0. Može li se softverski poboljšati selektivnost tjunera (da se 88,5 čuje samo na 88,5 ili da se 87,9 čuje samo na 87,9) ?
2. Osetljivost: želim da tjuner u mom mobilnom biti malo osetljiviji. Npr. veoma slaba stanica na 95,5 koja se jedva čuje da se čuje srednje.
3. Stereo: hoću da prijemnik pokaže stereo i pri slabijem signalu, a ne samo na odličnom signalu. Može li se to softverski učiniti?
4. RDS:hoću da prijemnik pokaže RDS i pri slabijem signalu, a ne samo na odličnom signalu. Može li se to softverski učiniti?
@BoshkoIgich,
Drugi put pazi kud pises postove. Vidim da si novi, ali ne mozes samo tako upadati u prvu temu koja ti se nadje pod misem.
Nažalost se ne bi moglo. Jedino da hardverski pokušaš napraviti bolju antenu.
Hmm... Eventualno da prepraviš slušalice da su ujedno i jača antena.
BTW, ovo bi ti moglo biti zanimljivo: http://forums.se-nse.net/index.php?showtopic=9765
:freakout:
Sta ti planiras svemirce hvatat?
Takodjer, postoji posebna tema o kucnoj izradi raznih kablova/konektora za SE, mislim da je sad vec prikladnije da se prebacite tamo.
Ne, nego DX signale, uključujuči i one iz Rumunije, a sa slušalicama od RO stanica u kući kvatam samo Radio Romania Cultural na 89,5 a na potkrovlju i Cultural na 104,1 (dosta slabo sa fadingom) i Oltenia na 105,0(stalan signal, ali velike smetnje sa Darikom iz Sofije (Bugarska) kojeg hvatam i u kući).
:jehon:
Mobitel je prirucni radio, bolje si nabavi normalni radio-prijemnik.
Ne. Ja sam lovac na daleke FM signale (DX-er). Istražujem krajnju granicu prijema udaljenih FM stanica. Moj najudaljeniji prijem je Radio Romania Cultural na 104,1 kojeg na potkrovlju hvatam sa slušalicama i to sa fadingom. Udaljenost do predajnika je 352 km + okolna brda + Stara Planina.
No dobro, jos uvijek smatram da je mobitel potpuno kriva oprema za takvo sto.
Zatim, ovo nije nista specificno za K770, sve izneseno vrijedi za bilo koji model koji ima radio, pa ovo polako prelazi u off-topic...
Moze li se ovaj mobitel otkljucat u kucnoj radinosti?
da, evo tutorial
1) Fire up Far Manager.
2) Press alt+f1(see pic below)
3) Select db2020 script then click on "jump to......"
4) Then select oflash
5) Flash the phone's MAIN with R8BE001 MAIN.
6) To make life easier flash the phone's FS with R8BC004 FS.Yah, i know what im talkin.
7) Add custom file to the phone..
8) Turn on the phone, wait till the system boot for the first time..
9) Now turn off the phone and connect to FAr manager using JDflasher, select db2020 script and select ofs.
10)Now, copy the tpa folder from anycid folder..
11)Disconnect the phone from FAr Manager and turn on the phone.
12)Now go file manager and then go to game, you will find a program named "executor". Select the file and the phone will turn off.Don't turn it on..
13)Now connect to FAr manager using JDflasher, select qa2020 script and then select bflash..
14)Then flash the phone's MAIN only with R8BC004 MAIN
15)Here come the most important part, after flash the MAIN with R8BC004 MAIN, now you need to aply quick access patch
16)OK..You are done, now you can add any patches and most important is you can aply remove sim lock patch..
ovako dok otklopim poklopac kamere neko vrijeme mi je mob kao smrznut a onda pise : izvrsava se drugi program u pozadini. zatvorite ga a zatim pokrenite kameru.
ima li netko ideju kako to sloziti? hvala
Bilo je vec takvih problema. Potrazi malo.
hy
također imam ovaj problem s kamerom....
što napraviti?
:wtf:
Sto ne citas prijasnje postove?
U tele2 je 595 kn.jeftino
I najisplatljivije, ne samo za te novce. Ima bolju kameru i od C702, C510, Cookie-a...
Logično,već je dugo na tržištu pa je i cijena očekivana.Šteta je što nema dobrog starog K800 u ponudi:cry:
pokusao sam ubaciti flash teme u sony ericsson k770 (db2020 CID53) preko xs,a2,far,jflasher medjutim nemoze ni preko jednog...znam samo da preko xs++ nikako ne moze jer ne podrzava cid 53...moze li neko da mi kaze koju aplikaciju da koristim da bi ubacio flash teme ili jos bolje da stavi link od te aplikacije ...hvala
Jedino i iskljucivo jdflasher. Vec bezbroj puta napisano.
Ako ti ne radi, nemas dovoljno novi jdflasher.
Mozda zna itko u kojoj rezoluciji snima ovaj mobitel video,koja je najveca rezolucija i kakav je zvucnik.negdje kazu dobar negdje los?please help me!
Ovaj mobitel definitvno nije najbolji za snimanje videa, ali je najbolji za gledanje videa od svih koje sam imao.
C510 je također odličan, ali nažalost ga nisam imao. Imam C702, koji ima dosta lošiji ekran od C510. BTW, frend ima C510, i nigdje ne mogu naći seznor svjetla, koji postoji na K770. To mi je jedina zamjerka na njegov ekran. A i ovo što kažem za ekran, kažem da realnije prikazuje boje od K800, K530, W200, C702, K550... A i neki od navedenih imaju i manju rezoluciju, te na DB3150 mobitelima znaju "štekati" videi u Multimedia Video playeru.
Drzimo se ovdje K770 ako moze. Za usporedbe modela postoji poseban podforum. Zahvaljujem. :)
mob je kupljen u 7. mjesecu te mu je nakon mjesec i pol vrisnuo vibro. Na servisu je vibro motor zamjenjen i stavljen je novi soft. Kada je dosao sa servisa uocio sam nove probleme. Vibro nekad radi a nekada ne, kada su iskljuceni tonovi kod poruke ne vibrira,a kod dolaznih poziva vibrira sa zakasnjenjem od par sekundi. Poslao sam ga opet na servis i stavili su novi soft ali mob ima iste greske i vise mi nepada na pamet da ga saljem na servis posto ga u dva navrata nisu uspjeli popravit. Jel itko imao slicnih problema i ako moze kakva pomoc...
@ dabaa: fino ti odi tamo,ponesi sa sobom papire od prosla 2 popravka, i reci im da ak nisu u stanju to popraviti nek ti daju novi mob!
jer ako ni nakon 3 pokusaja ne mogu to srediti,onda...
kuzis.. mob je nov,a vise je na servisu nego kod tebe..
mislim da to nije zakonom propisano,odnosno da oni nisu zakonom obavezni tebi dati novi mob,ali mozes to traziti!
edit:
@ravilov: nisam bas siguran da je to zakonom propisano..
a i ne znam da li se to odnosi na visestruki popravak istog kvara, ili popravak razlicitih kvarova.
aj bas me zanima ako netko zna bas zakonsku podlogu (ne nagadjanja) za ovaj problem. nek napise.
Mislim da cak postoji i zakon o ovome, ono nesto o zastiti potrosaca...
Ja sam sad nekak zapeo za ovaj mobitel i htio bi ga uzet u paketu u tele2,sad nebi htio da bude zvucnik jadan kao na w302,kojega sam se rjesio,pa me zanima koliko je glasan,dali je zvucnik solidan kao npr.na w350i ili g502
već prije mi se desilo da sam pritisnuo da me više nikad ne pita dali želim ići na net kad pritisnem onu malu tipku između lijeve ekran tipke i back tipke, ali mi nije bio problem sve do sad kad sam slučajno u đepu pritisnuo tu tipku, a da nisam odmah shvatio to pa mi je otišlo dosta kuna s računa..
može li se kako vratiti da me ponovo to pita prije nego me spoji na net ili je jedino rješenje zaključavanje tipkovnice?
EDIT:
mislim da sam u krivi pdf napisao, pa nek se prebaci u odgovarajući
Ne samo da je krivi podforum, nego otvaranje nove teme uopce nije bilo potrebno.
Kupio sam polovni K770, radio je normalno i bio je na Tmobile, a pošto sam ja Vip, išao sam ga dekodirati i pri tome sam stavio onaj 1. softver (mislim da je najstariji). To je bilo prije nekih 3-4 tjedna. I neki dan mi se počeo ekran palit-gasit, treperit, invertirati boju, text i slike. Danas sam stavio novi softver bez dekodiranja i opet me ekran zahebava. Pitanje: je li to tehnički problem ili softverski? I kako ga popraviti?
pozz svima,
Jel znate od kojih sve mobitela mogu iskoristit displej za ubacit u k770i, buduci da moj vise ne radi?
Ako ne, di/kako se to uopce da saznat...
Trazio sam neispravne k770i ali i ovo malo oglasa sto je bilo je vec rasprodano...
Displej je poceo raditi gluposti u zadnje vrijeme, nestajalo bi slike, ili bi slika odjednom postala invertirana, ili bi se boje poremetile odjednom (sve ostalo je radilo), dok se na kraju displej nije potpuno ugasio.
Sa ebay-a sam uzeo novi displej i što se sad događa - kad ga upalim mobitel zavibrira, upali se LED ali nastavi blinkati samo... nakon nekog vremena se opet ugasi.
Pitanje - da li je ovaj problem do mobitela ili do displeja?
jel moguce da je softverski problem? mozda trebas noviji..
po mojem to je problem mobitela.
instaliran je najnoviji, ponovno sam ga instalirao no ništa, gledam po google dosta o tome i vidim dosta ljudi ima problem s time, no nikako nemogu pronaći pravi odgovor na to, većina ljudi koje ja znam da su imali taj mobitel riješili su se mobitela no mene zanima o čemu se to radi, imam 2 takva mobitela sa istim problemom, volio bih ih popraviti...
Poz, evo imam problema sa ekranom koji izgeda ovako
http://img84.imageshack.us/img84/1811/img0011ei.th.jpg
Uploaded with ImageShack.us
Zna li netko u cemu je problem i kako ga rijesiti?
huh, mozes probat staviti ponovo originalne display drivere
@Madfish
Display driver? Na koji nacin to da napravim? Noob sam sto se tice tih stvari...
@ukiy,
Onda se bojim da ti nije jos vrijeme da krenes cackati.
Display driver se stavlja kao i svaka druga customizacija (ukljucujuci custpack), ako ne znas kako se to radi, onda ti preporucam da ipak prvo prolistas ostale teme i tutoriale. Neces pozaliti, pogotovo kad je moguca alternativa zbrljat mob nepazljivim flashanjem.