Najbolje devizni racun, iako ja i sa ziro racunom placam preko neta bez naknada
Printable View
Najbolje devizni racun, iako ja i sa ziro racunom placam preko neta bez naknada
Po mojoj procjeni, ne isplati se kupovat mobitel na ebay-u, jer ti na kraju ispadne skoro isto, imajuć u vidu da shipping nije jeftin i ako imaš u vidu da nije sigurno da imaš garanciju na mobitel.
Naravno, provjeri kakav je seler (da li mu je iznad 99% ocjena) i da li pravi isporuke za Hrvatsku ili gdje god živiš.
došle su mi slusalice...
odmah na prvi pogled vidi se da nisu original. zvuk je ok, basa previše, samo me užasno živcira kada stavljam lijevu slušalicu u uho čuje se neki klik unutar slušalice te sumnjam u dugotrajnost slušalica.
sada ih treba malo uhodati da dobe još malo bolji zvuk.
za 100 kn neznam dal bi našao bolje u prodavaonici.
jel će taj klik s vremenom nestati? stalno stišćem i stišćem, ali nikako da nestane
Probaj promjeniti one gumice na slusalicama, stavi manje ako si ih dobio u kompletu.
Ma probao sam ih sve i sve isto. Inace koristim one najmanje jer nemam velika uha.
Ma priviknut cu se, ionako ih ne koristim puno, uglavnom kad putujum autobusom, a doma koristim px100 koje su mila majka prema ovima
jel mi netko može dat odgovor na slijedeće pitanje. koliko treba da se čeka roba naručena iz Britanije?Naravno tu mislim na period, od kad je roba dostavljena na poštu?Naravno i ako izuzmeo carinu.
Dva tjedna bi bio neki prosjek, da, ali evo kod mene je trenutno slučaj da već 3. tjedan čekam dvije pošiljke iz UK-a. Valjda zbog nadolazećih praznika, tko će ga znat...
edit: jedna je stigla.
Za mobitele ima stvari koliko je kupcima samo volja...
Kinezi su najjeftini samo treba se cekat puno dok ne stigne posiljka. Na primjer kod njih su stitnici za mobitele jako jeftini, pa se isplati narucit vise komada - cijene ovisni od modela ali ima i za 2 dolara dobra da se nadje (sa shippingom) :)))) Sluske slucajno ne narucivat jer one su lose...
Jel zna netko sellera sa dobrom garderobom i dobrim cijenama :)
zasad imam odlična iskustva sa ebaya. Izuzev jednog primjera, kupovao sam glavni flat kabal za motorolu v3, sve je uredno stiglo na prvi pogled, lijepo zapakovano, u foliji.... dao ja čovjeku i feedback uredno, no kad sam krenuo sa ugradnjom, skužim da je na vitalnom dijelu izgreban i vodovi oštećeni. naravno, kad sam ga ugradio, nije radio kako treba, počeo mi ispisivati broj 3 na ekranu i jednostavno nije radio. nisam bio puno oštećen, nekih 20 kuna, no to mi je dovoljan razlog da prije nego ostavim feedback, da ustvari pogledam što je sa njim i da li valja. vizualni pregled nekad puno znači.
Hahah koja priča. Čovjek vratio zasluženo
http://www.index.hr/xmag/clanak/osve...ac/528928.aspx
hehehehehehehehehehe
E ako je ovo istina, deluje istinito, onda mi je nevjerovatno dobra fora.
Koji je Matt lik, svaka mu cast, svaka cast!!!
Mogu samo da zamislim njegov osmijeh kada je rekao ono "Gospođo, ovo je eBay, ne auto-salon" - heheheheheheh
Humiliation - ogromni :)
Kako se kidao tek od smijeha kada je procitao e-mail.
Bravo!
Obožavam takve kuje. Za nju bi specijalno potrošio i tjedan dana, samo da je skurim tak da plače od jada.
Stigla mi je pošiljka iz GB u roku od ukupno 4 dana..po meni u rekordnom vrijemenu :)
Mada mislimda to u mnogome ovisi i od toga kakav je prodavac i kakvom postom šalje
Ne vjerujem da je do prodavca, on jedino ima udeo u tome kad ce predat na postu. Ostalo je sve zadaca poste.
Iz Velike Britanije uobicajno stvari stizu vrlo brzo tako 4 dana i nije rekordno vrijeme, ali da je brzo-je :)
Ja sam prije mjesec dana starcice iz Honkonga, jos malo pa ce stic... jos jedan mjesec... bar mu je cijena bila skoro dzabe... :)
Ja čekam iz škotske već tri tjedna. Nadam se da ovi na carini nisu sebi uzeli:-)
Ali to ti kažem da ovisi od prodavača na koju poštu stavi paket, jer pogotovo u GB postoji veliki broj poštarskih kompanija, pa nekim treba više da stigne :)
zasad se još nisam susretao sa naplatom carine ako kupim nešto iznad limita od koliko je ono, 300 kuna?
Recimo, kupim mobitel. Stiže mi iz britanije npr, nije bitno. i sad, kad mi stigne, ovi mi recimo obračunaju carinu. kome plaćam, kako plaćam, kako podižem paket? Može li mi netko malo objasniti proceduru. Konkretno me interesira tako za skuplje stvari kao što je mobitel, djelovi auta i slično.
pa recimo da sam imao sigurno preko 20 kupovina na ebayu preko 200 kuna. evo, zadnje što sam uzeo je bio car mount za motorolu milestone preko ebaya, malo jače od 250 kuna me izašlo (bio je komplet original punjač, car mount i još neke sitnice). Zar je moguće da sam baš toliko sreće imao?
Jel ikako moguće izvući se sa mobitelom, a da se ne plati carina?
Za mob ti prije svega treba isprintana dozvola za ritt opremu od hakom-a, skines ih s njihovog weba. Na osnovicu ti zaracunaju 23% poreza i 10-20% carine i trosarine za obavijesti.
U vezi brzine dostave, ovisi dal je posiljatelj potrefio avion :) Nekad ti posiljka ceka par dana prije nego poleti, a nekad isti dan.
Mozes li pojasniti sto je ritt I gdje se ti printevi mogu naci tocno na webu? Znaci, mogu me oplesti I do 50% cijene paketa koji mi je dosao? Ufff, tesko neisplativo...
Sve si dobro napisao, ali od kada se placa carina na mobitele??Prava istina je ovako, na cijenu koju si platio ( cijena uredjaja i shipping )placas samo pe de ve u iznosu od 23%, nadalje placas i cca 10 krznasa na obavijest od carine ( placas postaru prilikom preuzimanja obavijesti ).
www.hakom.hr - RF spektar - ritt oprema - baza odobrene ritt opreme, nakon toga biras po proizvodjacu.Ako mobitel koji narucujes nema na popisu moras ga sam atestirat.Odbrenje izgleda ovako
Proizvođač Motorola Inc. Mobile Devices Business
Opis proizvoda Pokretni radiotelefon u GSM850/900/1800/1900 mreži sa WLAN-om i Bluetooth-om
Marketinško ime A853, MILESTONE
Firma INTELKOM d.o.o.
Klasa UP/I-344-01/10-01/609
Ur. broj 376-10-10-2
Datum izdavanja 10.3.2010.
Uvoz RiTT opreme za vlastite potrebe-uputa uvoznicima
Radijska oprema i telekomunikacijska terminalna oprema (U daljnjem tekstu: „RiTT oprema“) obuhvaća proizvod ili njegovu odgovarajuću sastavnicu koji omogućuje komunikaciju odašiljanjem i/ili prijemom radijskih valova, odnosno omogućuje komunikaciju na način da se priključuje na sučelja javnih elektroničkih komunikacijskih mreža (npr. mobiteli, GPS uređaji, uređaji sa Bluetooth-om, WLAN, Talkie-Walkie, dječje igračke na radijsko upravljanje, telefonski aparat, fax uređaj, prijenosno računalo i sl.).
Pravilnikom o RiTT opremi (NN 112/2008) propisano je da svaka pravna ili fizička osoba može uvoziti u Republiku Hrvatsku RiTT opremu za vlastite potrebe bez pribavljanja odobrenja Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije (U daljnjem tekstu: „HAKOM“), ako se takva RiTT oprema nalazi u bazi odobrene RiTT opreme. Bazu odobrene RiTT opreme moguće je pronaći na internetskim stranicama HAKOM-a (www.hakom.hr) (RF spektar -> RiTT oprema -> Baza odobrene RiTT opreme).
Za uvoz RiTT opreme za vlastite potrebe, a koja se ne nalazi u gore navedenoj bazi odobrene RiTT opreme, pravna ili fizička osoba mora pribaviti odobrenje HAKOM-a. Uz popunjeni obrazac zahtjeva za izdavanje odobrenja za uvoz RiTT opreme za vlastite potrebe (RF spektar -> RiTT oprema -> Upute i obrasci), HAKOM-u se mora poštom, osobno ili faksom dostaviti:
Tehnički opis opreme:
• potrebno je popuniti tehničke podatke koji se navode na obrascu zahtjeva, ili priložiti tehničku specifikaciju koju izdaje proizvođač i koja je obično dostupna na internetskim stranicama proizvođača
presliku izvorne Izjave o sukladnosti (EC Declaration of Conformity):
• To je Izjava o sukladnosti kojom proizvođač ili njegov ovlašteni zastupnik u EU izjavljuje pod punom odgovornošću da RiTT oprema na koju se odnosi, udovoljava bitnim zahtjevima iz Direktive 1999/5/EC. Bitno je napomenuti da tu izjavu ne izdaje laboratorij ili neko tijelo za ocjenjivanje sukladnosti, nego proizvođač ili njegov ovlašteni zastupnik u EU. EC Declaration of Conformity bi se morala nalaziti uz svaki proizvod koji se stavlja na tržište EU-a, a najčešće se nalazi u uputama za rukovanje (u obliku preslike izvornika, skraćene verzije ili u obliku informacije o internetskim stranicama proizvođača na kojima se može preuzeti. Preporučujemo da se prije podnošenja zahtjeva i plaćanja upravne pristojbe, sa našom stručnom službom (ritt-oprema@hakom.hr) provjeri valjanost EC Declaration of Conformity-a.
Dokaz o plaćenoj upravnoj pristojbi koja se uplaćuje u Državni proračun:
• Iznos i način plaćanja je propisan Zakonom o upravnim pristojbama, tarifni broj 41., a iznosi su: 200 HRK (1-5 različitih modela/tipskih oznaka), 500 HRK (6-10 različitih modela/tipskih oznaka), 1000 HRK (iznad 10 modela/tipskih oznaka).
• Broj računa: 1001005-1863000160, poziv na broj: 24, 5002-OIB
e-mail: ritt-oprema@hakom.hr, Telefon: 01/4896-021, 4626-181, 4626-192, Fax: 01 492 02 27
Ma daj? Znaci u Hrvatskoj ne postoji zakoni nego se od oka lupa carina?Ako je veci paket budi siguran da ce te kontaktirati carina i traziti da im dostavis racun i ukoliko je cijena na racunu skupa sa shippingom veca od 160,00 krznasa lupiti ce ti sve troskove koje mogu na taj proizvod.
pošiljke zanemarive vrijednosti. Roba zanemarive vrijednosti (roba čija vrijednost po pošiljci ne prelazi 160,00 kuna) sadržana u pošiljkama koje se iz inozemstva izravno šalju primateljima u Republici Hrvatskoj, oslobođena je od plaćanja carine i PDV-a. Navedeno oslobođenje se ne odnosi na alkohol i alkoholna pića, duhan i duhanske proizvode, parfeme i toaletne vode. Oslobođenje od plaćanja carine i PDV-a na pošiljke zanemarive vrijednosti primjenjivo je, osim na poštanske i na pošiljke u putničkom i robnom prometu.
Ukoliko nesto sam uvozis tj. prelazis preko granice ne carini se vrijednost do 1.000,00 krznasa
Znači, isključivo na mobitele ide porez 23 posto i 10 kuna dodatnih troškova za "papire" ?
Hvala ljudi, puno na odgovorima :)
Osvojio sam dva ista itema(bidao na dva oglasa). Prvo sam osvojio prvi da bi ubrzo seller zatvorio ovaj drugi oglas(bid je bio malo veci) a ja nisam stigao maknut bid.
Sada ako ne platim item dobivam samo onaj strike(vrijednost tog je 25usd; prvi je jeftiniji za 10usd)?
Kontaktirat ću sellera i probat riješit ali da pitam svejedno.
evo što mi jedan kolega trenutno kaže za ove dozvole.
citiram ga:
"ma krivo
možeš skinuti tu dozvolu, isprintati
i onda s njom ići do hakoma da ti na temelju nje napišu dozvolu točno za tvoj mob
koju opet platiš 200 kn"
da li je to istina? imate li direktnih iskustava sa ovime ili samo nagađate? Da li je on u pravu ili? Ja osobno ne znam, no sada ne znam ni sam kom da vjerujem. Hvala.
Nemam direktna iskustva, ali sam čitao: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=102294
Golema je tema, ali search će poslužiti, pričalo se dosta na tu temu.
Afaik, ako na webu nađeš dozvolu za taj mob, onda ti je jedini trošak taj list papira. To odneseš na carinu i to je potvrda za tvoj uređaj. Raul će vjerojatno znati koja je procedura ako kupuješ nešto što nema kod nas ili (još) nije odobreno.
Samo isprintas dozvolu jer bit svega je klasa i ur.br pod kojim se predmet vodi.Znaci samo isprintaj i to faksiraj cariniku koji vodi tvoj predmet i sve ce biti ok.Ukoliko mobitela nema na listi kontaktiriaj HAKOM i oni ce di dati najbolje upute oko toga kkao dobiti dozvolu za isti.Uvozio sam prije cca godinu dana jednu Nokiju koja je bila na spisku HAKOM-a i nije bilo nikakvih problema.
pozz! ovako narucio sam jednu jaknu i sal borusie dortmund! naruceno u njemackoj i isporuceno na adresu u njemacku! e sad stari nije docekao paket pa je krenuo kuci,a jedna zena je poslala paket postom meni u BiH! Nakon 10-tak dana dolazi paket i ja placam na njeg 3.5KM carine sto mi je sasvim ok! No sta ne valja ja dolazim kuci otvaram paket,i gle ima kaput nema sala! Fino se vidi na paketu pishe 1*jakna i 1*sal!
Paket je otvaran na carini u Sarajevu ima njihova traka! Pretpostavljam da su mi sal ukrali!
Da li ja imam ikakve sanse i za sta?
Zoveš policiju u Sarajevu i prijaviš krađu pa nek dokažu da ne navijaju za Dortmund. ;D
Također,možeš tražit povrat novca od e-baya ako se ne varam...
Svejedno nek ti netko iskusniji da još poneki savjet... :wave:
aaa nije naruceno preko e-baya naruceno je sa stranice bvb,mislim neam ja sta sa njima pricat oni su poslali robu,roba je u njemackoj na adresu i stigla i krenula put bosne,al je u sarajevu najvjerovatnije nestala...
Otidji do prve polocijske postaje i prijavi kradju.
Imam pitanje:
Ovako, narucio sam 3 predmeta preko ebaya. Cijena svih triju sa dostavom bi trebala biti malo manje 150kn, e sad me zanima dal ja placam samo cijenu predmeta i dostavu ili jos neke poreze?
Nista dodatno ne placas. Postarinu (dostavu) si platio na eBayu, a porezi, carine i te stvari se (po zakonu) placaju na stvari od 160+ kuna.
@Smuchac
pa skoro je pa nebitno da li je preko e-bay ili ne,jer oni svi manje vishe salju dhl-om ili nekom drugom komapnijom! stvar je u tome da je sal nestao na carini u Sarajevu,sto znaci da je uspjesno krenuo put od njemacke do bosne i da je dosao u sarajevo,pa me je zanimalo da li je neko imao slicna iskustva...nema nikakve veze sto nije naruceno preko ebay-a! a sta cu u policiju, nece nish da urade kad ti auto hoce da ukradu a da se muce oko sala koji vrijedi neki 20€!!!
Ima veze jer se tema zove "naručivanje s E-baya".
A to šta ti policija neće ništa sredit znači da ne rade ono šta bi trebali. Mi ti ovdje jedino možemo preporučit posjet policiji,al kad kažeš da je đaba,radije zaboravi taj šal. DHL i ostali ti nisu krivi,netko ga je poplašio i to ti je to... Žao mi je,al tako je...
Da si šal naručio na ebayu, tebe kao kupca štite pravila ebaya i paypala. Ako se nešto desi ili nestane pošiljka, ebay će izaći u tvoju korist. U ovom slučaju bi ti seller bio dužan vratiti pare ili poslati novi proizvod - ali pod uvjetom da si ga kupio na ebayu.
Ostali web shopovi i ebay su slični u tome što se na njima kupuje preko neta i šalje kurirskom službom/poštom. I tu sličnost prestaje :)
Najozbiljnije, ako ti prodavač u ovom slučaju ne nudi nikakvu protekciju, policija je sljedeći korak. Ali za šal od 20 EUR se nitko neće ustati. Radije kupi novi na ebayu.
E, zapel sam za jednu ponudu na ebayu... iPod touch 4g 32 gb za jedno 1800 kn, kao neki popust. Sad, ak bi ja to uzel, oni bi meni naplatili porez i to sve, jelda?
Naravno.
Za stvari do 160 kuna nema nikakvih poreza i nekih carinskih troškova.
Uvijek postoji šansa da netko neće pogledati koliko košta stvar koja ti dolazi pa nećeš ništa platiti- ali šanse su sada mizerne.
Imaš u temi o Lockerzu koliko je imaticx platio za iPod Touch.
Sad, koliko bi ti platio...
Pošalji mail carini i objasni točno što uvoziš, kako uvoziš i gdje uvoziš.
Znači- iPod Touch (link na eBay), košta toliko i toliko, uvozim ga u Ivanić.
I pitaš koliko bi platio sve troškove.
Ja sam ih jednom pitao za neke slušalice i jako brzo su mi (opširno i točno) odgovorili.
https://www.paypal.com/row/cgi-bin/w...ntries-outside
Primanje para odsad radi samo s VISA karticama ili preko računa u US-u:
http://twitter.com/toncijukic/status/45782967183867904
Tu je i provizija 5$ po transferu i max transfer dnevno 500$ odnosno 10000€ mjesečno:
http://twitter.com/forcebook/status/45783420827213824
http://www.netokracija.com/paypal-hrvatska-8499
Cek, kaj napokon mogu primit pare u našu voljenu Hrvatsku? Ajde lijepo je za čut.
Al, kolko vidim, za Visu je naplata 5$. Imam VISA electron. Će mi naplatit transfer na nju? :O
Još nitko nije umro od čitanja s razumijevanjem.
Sorry, samo provjeravam... Ipak je ovo forum, kaj ne? :jehon:
Točno tako, ovo je forum, a ne crtaća ploča.
http://www.net.hr/tehnoklik/page/201...0/0388006.html
evo detaljnije. tj, nije baš detaljnije, ali eto. Raditi će i na visa electron karticu, a naknada za prebacivanje će biti 5$.
Po meni, jako loše. Primjer, za svaku transakciju na marketu, ako i prodam svoju aplikaciju, meni će uzet 5 dolara. Još ću ja njima bit dužan.
Šta ne ide Market preko Google checkouta? A s druge strane, nešto govore da je automatska isplata na račun svakih 30 dana i to je valjda na taj način besplatna. Čak i da nije, bolje jednom mjesečno 5$ nego svaku transakciju ručno isplaćivati i gubiti 5$. Ali da je puno, puno je.
Krivo Gogs.
Tih 5$ plaćaš samo kada ručno(ti podneseš zahtjev) prebaciš novce s Paypala na svoju karticu.
Kakve transakcije i Market? Ti za primanje ne plaćaš ništa, odnosno plaćaš proviziju od 2,9% + 0,50$ i to ako pošiljatelj odabere da ti plaćaš proviziju(direktne kupnje tipa Ebay plaćaš ti tu proviziju mislim).
Automatsko povlačenje novaca s Paypala na karticu je početkom mjeseca(u prva tri dana) i ništa se ne naplaćuje.
To sve piše i na Paypalu u uvjetima, il tak nešto. Te je i u tablici prikazano tamo.
Inače, ako mislite prodavat na Ebayu, nije baš tak isplativo.
Sama predaja oglasa vam uzme nešto sitno, ne znam točno, pol dolara ili manje. Zatim za prodaju plaćate Ebayu proviziju od 9% te još proviziju Paypalu od 2,90%+0,50$.
Uspjesno prodane dvije igre preko ebaya. Danas saljem, jedna u USA, druga u Kanadu. Novci su odmah sjeli na Paypal, ali tek od 1.4 cu moci snjima upravljati
ima koja dobra duša s paypalom
sa potroši 2 dolara na mene..
da iman visu bin otvori račun i ja sam ali pošto neman moram vas žicat(naravno uplatim malo više za dobru volju)
kupujem bicikl u americi PAV3,cca 1100 dolara,direktno iz tvornice mi traže 1200dolara za transport,međutim čuo sam da postoji mogućnost da taj bicikl kupi netko u americi ,te da ti ta osaoba pošalje po znatno nižoj cijeni transporta.ako je netko nešto slično radio ili čuo ,voilo bih čuti iskustva i mogućnosti.
Kako god da ti ga posalje..ne gine ti carina na ukupnu cijenu+shipping pa na to 23% pdv
i ja sam cula tako nesto, bitno je da ti prijatelj, kada salje bicikl, na paketu naznaci da je poklon. onda navodno ne lupaju carinu.
e, sad, ja sam to samo cula pred koju godinu, prepricavale mi frendice da su na tu foru kupovale uggs-ice iz australije.
provjeri jos svakako.
bicikl u sastavu kakav ja trebam je 1100dolara,radi se biciklu za osobu sa posebnim potrebama,tricikl,zvao sam direktno u tvornicu,istina ni neznaju gdje je hrvatska,ali nema veze ipak će mi kažu isporučiti,samo transport je 1200dolara,što mi se čini puno.sad tražim neka alternativan riješenja,svaka pomoć je dobro došla ili informacija.
Čovječje, za transport uzmu više nego za bicikl.
Najbolje da nađeš nekoga u Americi(prijatelja, prijateljevog prijatelja, od tetkine susjede kuma....), njemu pošalješ novce, on kupi bicikl i pošalje ga tebi. Sad, kolko će koštat tak velki paket ne znam, na USPS-ovim stranicama provjeri(nek šalje preporučeno, International signed for, ili osigurano, jest da je to malo skuplje, al da stigne na odredište, da se ne "izgubi" putem).
Novce mu je najjednostavnije poslat paypalom.
Drugog načina za proć jeftinije nema.
okej poslano na PM
Moze jedno pitanje...
Do sad sam narucivao dosta stvari i sve do 160kn, i isporucivanje je bilo u HR
Jel mogu kako stavit da je isporuka na adresu u UK, jel mi kolega tamo studira?
Adresu njegovu sam sad na ebayu postavio kao defaltnu, da li trebam sta podesiti i na paypal???
Ne trebaš na Paypalu.
Kad budeš plaćao pod shipping address odabereš njegovu i to je to.
Nece javi mi ovo
Please enter the correct information for the following fields:
Sorry, this page is not available at this time.
Ne znam, jel bitno sto imam eure na racunu ili?
Sad su mi izbrisali predmet, zato sto salje samo u EU i UK a kad dođe opcija plačanja, onda mi to izbaci.
Razlog je tome sto na paypal-u ne mozes promjenit adresu u UK, nego moze biti samo iz maticne adrese...
Sad se pokusavam nekako drugacije dogovorit...
a ne znam sta da ti kazem, meni nece.
radi se o ovom predmetu
http://cgi.ebay.co.uk/NEW-FACTORY-UN...item45f9ea014b
Neki selleri šalju samo na paypal adresu. Najbolje da ga kontaktiraš i pitaš u čemu je problem i pritom opišeš što želiš napraviti.
ovo su mi odgovorili
Hello,
Thank you for contacting us.
please order the item on ebay and make payment to sales@digigood.com
Please reply this email if you need further assistance Do not send individual emails.
Kolko ja kuzim, napravim opet isto sto do sad, samo sto bi trebao otici na paypal i prebacit im svotu na sales@digigood.com
Jel tako?
Točno, a oni će opet vidjeti tvoju hr adresu. Samo osobno se za te pare ne bi zezao van granica ebaya. Ima i paypal svoje oblike zaštite, ali ipak... Neznam kako ti to misle "proknjižiti" kroz ebay account ukoliko ti se item ne nalazi u "purchase historyju" (kažeš da su ti prethodni pokušaj izbrisali zbog lokacije). Uglavnom, ima tu puno pitanja.
Pokusavam vec par dana kupiti nesto sa ebaya, ali mi uporno odbija karticu.
Radi se o debitnoj (Visa electron, Raiffesenova) i na njoj imam kune.
Naime, kada odaberem kaj hocu kupit, upisem sve podatke i sve vezano za karticu, izbaci mi poruku:
"We were unable to verify this credit card. Please check if the information you entered is correct. Please also make sure your credit card billing address matches your PayPal street address."
Probao sam platiti na jos XY stranica (npr preko google walleta u android marketu) i na svakoj mi je bila poruka da mi je kartica odbijena.
Jel zna netko u cemu je problem?
valjda paypal ne podržava raiffeisen karticu
čitaj
Htio bi si naruciti neke naocale iz Amerike. Cijela stvar ide preko stranice od te kompanije i poslali bi taj paket Feddex-om.
Naocale kostaju 99.00$ i sada me zanima da li bi trebao placat neku carinu ili sto?
Samo na knjige ne ide carina.
Na sve ostalo, skuplje od 160/300 kuna, ide.
A koliko bi iznosila ta carina?
U onoj tablici nigdje nije navedena rubrika za naocale ili ista slicno..
Najjednostavnije bi bilo nazvati ih ili poslati mail (brzo odgovaraju).
Ili računaš sa 14% + PDV (ili ih uvjeri da su te naočale sportski rekvizit pa plati samo PDV :D)
Uff previse bi ispalo.
Jer bi trebao platiti jos i postarinu koja iznosi 50$ i vec sam tada bio prilicno skeptican i blizu otkazivanja svega toga.
I ako bi ih uspio uvjeriti da je to sportski rekvizit (pise gaming eyewear :D) opet bi morao platiti porez koji je dosta velik.
Jos cu razmislit al izgleda da je sve palo u vodu.
Hvala!
Item + poštarina su osnovica za lupanje carine i PDV-a. (99+50$) + ~10-14% + 25%.
S obzirom da je u pitanju kurirska služba oni idu na poseban terminal i roba će ti se sigurno cariniti (nema okušavanja sreće kao u poštanskom prometu).
I pošto ide preko FedExa još bi i špediteri naplatili svoje.
@georgy- i na informatičku opremu ne ide carina(matične, cpu, itd... ne znam za tipkovnice, miševe jel ide).
Meni nisu carinili poštarinu. 130$ je bilo skoro 500 kn.
Sa tim da su oni pod njihovu vrijednost (dakle ne stvarna vrijednost vec njihova procjena) bila oko 1600 kn. :dunno:
Daklem:
http://img.tapatalk.com/8d88a2fe-54a1-9ca4.jpg
Nisam siguran kak će slika ispasti (upload prek mobitela).
Na slici se vide ti njihovi izracuni.
Nigdje ne vidim da ti je poštarina negdje ostala kao posebna neocarinjena stavka. Siguran si da već nije uključena u tih 130$? Njima je bitno što piše na računu, a tamo najčešće stoji iznos robe + poštarina = suma koju si platio. S tom sumom se oni kasnije igraju nebitno da li je item 5$, a 55$ poštarine.
:hm: a gle, to je zapravo bila nagrada (čitaj: poklon), tako da ne znam za poštarinu, pošto nisam zapravo ništa trebao ni platiti. Cijena tog je 130$, tako da poštarine sigurno nema zapisane tu (a ni nigdje na papirima tu).
Ali, na računu iz njihove pošte (u SAD-u), piše samo "Electronic toy", nema poštarine nigdje.
Uglavnom, najbolje je da ih se kontaktira i pita kako da se izbjegne carinjenje (navodno se treba vadit neka potvrda, tak mi je nešto pričao ovaj sa carine kada me zvao, nisam ga skužio baš...). Najlakše je kada ne bi slali UPS-om ili nekim specijalnim poštama, nego kao običan paket. Onda baš ni ne provjeravaju šta ima unutra.
Ili ako imaš nekoga tamo da ti to kupi...
Ah, nagrada. To nije usporedivo sa slučajem regularnog šopingiranja na ebayu :)
Ne znam možeš li s carinom dogovoriti necarinjenje >poklona<, ali znam da postoje određeni uvjeti kada ti se roba ne carini. Radi se o zamjeni proizvoda koji se šalje iz inozemstva - RMA postupak. Npr vrisne ti Logitechov miš i njihov support ti šalje novog miša uz prethodno sređen RMA. Nemam pojma kako to ide, na PCekspertu ima više o samom postupku.
Brzo pitanje.
Trenutno sam u pregovorima sa jednim prodavacem na eBayu i on mi je rekao da moze kao cijenu nekog proizvoda staviti da kosta cca 15-20$ (sasvim nebitno) i da bi se time moglo izbjeci carinjenje te robe.
Da li je to zaista izvedivo i postoje li neke "negative" strane ako bi se to tako napravilo?
Mislim da te na carini (ukoliko dođe do carinjenja) traže račun.
Znači- koliko si ti stvarno platio, a ne koliko je on napisao na paket.
Jedino ako si se dogovorio da će on to na invoice staviti te ćeš ti toliko platiti, a onda mu drugi dio platiti "ovako" (tj. normalno mu dati preko PayPala).
Ovo je njegova poruka:
Dakle kada bi on to tako napravio nebi imao nikakvih zafrkancija sa carinom i dokazivanjem da sam to toliko platio?= Citat =:
Hi,
we have two different way to shipp an item to u ,priority mail international will take about 5-6 weeks to arrive and the price is 17$,and express international that take about 10 business days and the coast is 37$.We can make it invoice for u as small as 15$ so u dont need to pay any taxes at all there is no problems with that!The item is new in their original boxes but all the boxes would be open during the process of costumes.Feel free to let me know what u whould like to do?
Ako si tražio manji prikaz na računu, to ne sprječava ove u carini da te traže izvadak uplate preko Paypala za taj item ukoliko sumnjaju da taj item ne može biti tako jeftin. Mogu te oni zafrkavati u beskonačno i nema pravila hoćeš li dobiti poziv ili ne kao što ni giftovi više ne prolaze. U svakom slučaju dobro je da se račun unutra slaže s iznosom na paketu, ali je sr* ako te traže potvrdu s tvoje strane.
Ako naručuješ neku original robu koja također postoji i kao kineska kopija radije se nemoj igrati s time jer takvu robu u zadnje vrijeme uništavaju ukoliko ne možeš dokazati da je original.
Ukratko: sta pise na racunu, to se gleda. :)
Ako pise 5$, tretira se kao item od 5$. Ako pise 200$, tretira se kao da je cijena 200$. :D
E sad, vjerojatno je tako, da ćeš mu dio platit ovak, a drugi dio poslat. Nisam nikad takvo nešto radio pa...
Pitaj ga nek ti pojasni malo bolje ak ti nes nije jasno :D