vecina novih nokija ima slabu bateriju i treba se na to naviknuti.
baterija i na 6280/6288 je bila dosta slaba i ne razumijem kako na nasljedniku nisu stavili makar 1100mAh.:wall:
Printable View
vecina novih nokija ima slabu bateriju i treba se na to naviknuti.
baterija i na 6280/6288 je bila dosta slaba i ne razumijem kako na nasljedniku nisu stavili makar 1100mAh.:wall:
Meni je na 6280 solidna baterija ali kod ovog modela su trebali stavit veci kapacitet...
jucer sam se cijeli dan igrao sa 6500 slide i stvarno sam ugodno iznenadjen.
kretanje kroz menu je brze nego na 6280 i ekran mi se cini malo svjetliji nego na 6280.
ono najbitnije je da kvaliteta izrade i slidea fantasticna,doslovno.slide radi na oprugu koja je cvrsta ,ali opet vrlo lagano otvara telefon.:klap:
cijeli mob izgleda skupo i u rukama je stvarno ugodno ga drzati.kamera je dosta dobra iako je i dalje primjetno da su boje prenaglasene.AF je osjetljiv tako da treba opaliti vise slika da bi mogao izabrati onu najbolju.bar je to moj dojam.video nije los,ali nista posebno.
takodjer mi se svidja i tipkovnica koja je bas kakva i treba biti,precizna i dovoljno mekana za ugodno tipkanje.
ostalo je uglavnom vise manje slicno 6280/6288.
moja ocjena 8/10:thumbup:
Reci mi to kretanje kroz meni.... ja sam gledao na nekom video isecku,kao da kasni malo na odziv tastera!?
di si ga nabavio, i dal ga ima za kupiti di kod nas u trgovini i kolika mu je cijena? pozz
prijatelj ga dobio preko firme na VPN.
evo i odlican review na mobile review:
http://www.mobile-review.com/review/...slide-en.shtml
ljudi sorry sto dižem ovu temu iz prašine :D
no imam par pitanja uz vezi NOKIA 6500 slide, sad kad već vidim da je netko od vas kupio dotični mobać, molio bih da navedete par stvari uz vezi prednosti i mane koje sadržava ovaj mobać, nakon nekog vremena korištenja, ak vam nije problem pitam umijesto frenda
kakva je kamera, tipke, ekran, kakav je klizni mehanizam, software i te sheme ?
frend ga misli koristiti na duže vrijeme ko ja bar najmanje 2 god. nije tip koji mijenja mob svakih 6mj. :D
Jel zna netko zasto je Classic brzi od Slidea i zasto oba moba ulaze u prazni inbox cijelu sekundu?
postoji mala zadrska,ali nista strasno.zasto je classic brzi od slidea ne bih znao ,jer ga nisam isprobao,ali sam sa brzinom itekako zadovoljan u odnosu na 6280.
Cura mi ima 6500 classic(bronze) i fakat je brz telefon, treba mu mrvicu dulje da uđe u poruke ali mislim da je to zamenarivo s obzirom na ostale performanse.. :)
A e, jel se istrošio slide mehanizam. I jel istina da ima multitasking? :D
Mehanizam je supac, a multitasking u rangu 3310, dakle nema ga :D
Eto i kod mene bio 6500 slide...
Uglavnom mogu reci da me Nokia nakon dugo vremena jako ugodno iznenadila telefonom :thumbup:
Prvo kaj se primjeti kad telefon primite u ruku je to da su dimenzije iznimno male i telefon izgleda predobro. Kvaliteta materijala je vrhunska ali slide nazalost jos uvijek malo kasni za najboljim Samsung modelima. Nemojte krivo shvatiti, slide je 100 puta bolji nego na npr 6280 ali definitivno nema onu kompaktnost poput z400 ili d500 koje smatram da imaju najbolji klizni mehanizam uopce upotrebljen do sada kod mobitela...
Za kameru, ekran, tipkovnicu je manje vise sve receno i s tim se slazem...
Uglavnom odlican telefon i tko ga kupi sigurno nece pogrijesiti ;)
Jel mi moze netko (tko ima ovaj tel) provjeriti da li postoji opcija da se poruke koje su na SIM-u prebace na telefon? Molim vas, hitno jee :)
plmm idi kupuj telefon covece,odusevices se... ;)
pinocio, a jesi ti siguran u ono? aj jos jednom probaj prebaciti :) :) :)
Pozdrav.Gdje bi se mogle skinuti neke theme za 6500 slide.Hvala
http://www.my6500.lasyk.net/Nokia-6500/Themes/
:wow::wow::wow::wow:
Hvala.Jel ima ova nokia simbian ili ne.Gdje se to može vidjet.Hvala
6500 nema symbian... :-/
da ima, ova bi tema bila u drugom dijelu foruma... ;)
Hvala, pročitao sam par pozitivnih kritika o mom budućem telefonu :)
Dakle slide, kako ste zadovoljni fotografijama, jesu li mutne? Treba li se telefon držati mirno još 100 godina nakon klika da bi slike bile dobre (najveća mana mnogih nokijinih kamera)? Gdje ste ga kupili, koliko para?
Potpisujem post iznad...
Planiram kupit 6500 slide sutra ili prekosutra pa trebam hitne kritike.
Kakva je kamera, kakav je video, brzina, opcije...
thx
evo mojih zapazanja koja si mogao i sam pronaci nekoliko postova unatrag.
= Citat =:
jucer sam se cijeli dan igrao sa 6500 slide i stvarno sam ugodno iznenadjen.
kretanje kroz menu je brze nego na 6280 i ekran mi se cini malo svjetliji nego na 6280.
ono najbitnije je da kvaliteta izrade i slidea fantasticna,doslovno.slide radi na oprugu koja je cvrsta ,ali opet vrlo lagano otvara telefon.
cijeli mob izgleda skupo i u rukama je stvarno ugodno ga drzati.kamera je dosta dobra iako je i dalje primjetno da su boje prenaglasene.AF je osjetljiv tako da treba opaliti vise slika da bi mogao izabrati onu najbolju.bar je to moj dojam.video nije los,ali nista posebno.
takodjer mi se svidja i tipkovnica koja je bas kakva i treba biti,precizna i dovoljno mekana za ugodno tipkanje.
ostalo je uglavnom vise manje slicno 6280/6288.
moja ocjena 8/10
Si si
Ali na nekim stranicama pise da se mob kvari...
nemoj se na to osvrtati jer sve se kvari pa i mobiteli.sumnjam da se 6500 vise kvari od drugih.
Eto i ja pribavih 6500 slide, meni je mob cist ok, iako preferiam symbian...
Nego jel zna netko gdje ima Crystal Case za dotični telefon, namjeravamm ga dat starom, a on je sklon razbijanju mobitela.....?
Malo sam gledao po netu i naletio na crnu 6500slide...
Evo malo slikica...
http://salji.com/files/thm6qg5zw9my97cqx5xh_thumb.jpg http://salji.com/files/hnn9cijpel1fkb3gzma5_thumb.jpg http://salji.com/files/jnrrpwgcp77vo5ghsy2r_thumb.jpg http://salji.com/files/zxivmhe6ppqo5kbb52k5_thumb.jpg
mobitel mi izgleda predobro... :licklips: da ga je samo negdje naći... :rolleyes:
jedino što sam pročitao da baterija traje 2 dana... :-/
...ma baterija, ovisi kako kome, meni nije toliki problem - telefon je prelijep...
...ova moja 6300 - mmmm :licklips: :), stvarno dugo nisam vidio tako kvalitetno napravljen telefon, a vjerujem da je sa 6500 ista stvar :) ...
Frend mi je rekao da 6500 classic i nije baš dobro napravljena... tj da se njegovoj curi odvojio poklopac za slušalice ili tako nešto, i da sad nesjeda baš najbolje...
Evo još malo slika crne 6500s.
http://salji.com/files/lmnfev5muis74g4n7gm6_thumb.jpg http://salji.com/files/xs7z5h6awghhzlsr3qhp_thumb.jpg http://salji.com/files/fh0xb708jy8bbr2ut9ap_thumb.jpg http://salji.com/files/wdspa0i6cys0h7x2fd63_thumb.jpg
ja ovu crnu 6500s nisam vidio nigdje osim na tim nekim japanskim/kineskim stranicam.. :-/
da li se taj mob uopće u crnoj boji prodaje u Europi? er ga ni u mobisu nisam vidio... :-/
Bogami, crni je lijep. Mada, i sivom ne nalazim zamjerku :)
Meni je sivi bolji. Ima izraženiji filing brušenog čelika...
6500slide je daleko bolje izrađen od 6300, i slide mehanizam je dobar, 6500 classic je isto dobro izrađen jedino šta me živciralo na njemu(osim packi) to što po zimi kada je bilo hladnije i fon od metala nisam mogao normalno napisati sms jer su tipke bile mrzle ;D:crazy:
...u kojem smislu, na što konkretno misliš...:dunno: ...
...:lmao: zanimljivo :) ...= Citat =:
6500 classic je isto dobro izrađen jedino šta me živciralo na njemu(osim packi) to što po zimi kada je bilo hladnije i fon od metala nisam mogao normalno napisati sms jer su tipke bile mrzle ;D:crazy:
meni cak bolje izgleda u srebrnoj varijanti.izrada je vrhunska od brusenog metala i sa pravim samsungovskim slideom.
Evo nabavih 6500 slide black :)
Nisam skinuo još ni zaštitnu foliju s ekrana, bojim se ogrebotina.
Vlasnicima slide-a, zanimaju me dvije stvari:
Kako je ekran otporan na ogrebotine? Imate li ih već? Upada li prašina ispod stakla displeja?
Mob uvijek nosim u džepu, a to veoma pogoduje razmnožavanju prašine po ekranu, to je bar bilo moje dosadašnje iskustvo :)
ja sam slučajno odma prvi dan skinuo tu foliju sa displeya... :-/
no dobro, nije veliki problem... nema nikakvih ogrebotina na displeyu...
Ja svoju 6500s također veliki dio vremena nosim u džepu...
za sad još nema prašine ispod displeya, a nekako sumnjam da bi do toga moglo doć... jer je mob jako čvrst, i dobro napravljen...
Btw: ovdje možeš pročitati moje mišljenje o mobitelu, pa slobodno napiši i svoja iskustva sa mobitelom... ;)
Skinuo sam foliju već drugi dan. Zasad nijedna čestica prašine, a nema ni ogrebotina, i sudeći po kvaliteti telefona, vjerujem da do toga neće ni doći! :)
http://thumbnails.imajr.com/Nokia-65...r-2-939892.jpg
evo i u srebrnoj boji 6500c.
Ima stari 6500 i skoro pa ju i ne koristi, možda 5-10min max dnevno za razgovor. Baterija mu traje 2-2,5 dana.. To mi se nikak ne sviđa, inače je mob skroz ok.
Meni traje tri dana uz gotovo intenzivno korišćenje... http://www.forum.hr/images/smilies/kava.gif
@darkovsky: pretpostavljam da se radi o modelu 6500 classic !?
@Points: meni je uz neko "normalno" korištenje baterija trajala dan ipo-dva... jednom je potegla 3 dana (ali uz smanjeno korištenje)... Mislim, to je sasvim OK...
Da, Classic. Ma prije je imao 6233 kojoj je baterija bez beda držala 5 dana.. Dobro ovo je ipak tanji mob, ali ipak su trebali to nekak bolje riješiti.
kakva je kvaliteta videa?, jer vidim da je 3gp snimanje
Odličan je kvalitet, koliko sam vidio dosad. Iako tu funkciju gotovo nikad ne koristim. Snimanje je u vga formatu.
Evo: http://rapidshare.com/files/109828770/Video003.3gp.html
Imao sam samo jedan klip, malo je duži, pa nadam se da imaš dobru vezu.
Ne obraćaj pažnju na ovo nesuvislo izražavanje u snimku :lol:
thanx, nije loše za 3gp
Šta je to fejsbuk na lapu? :D
Inače, jako dobra kvaliteta, baš kako sam i naviknuo. Ono, skoro se ne primjeti snimanje u 15 fps...
Jel se moza stavit navigacija na ovu nokiu??
Mislim da ne baš...Ne znam da li ima poštenog GPS softvera za J2ME.
Ima li nekakav program da mogu slikati s prednjom kamerom (6500 slide)
Ne.
...........
...čekaj zar na 6500 pri aktivaciji fotoaparata u opcijama nema mogućnost odabira prednje kamere (2 fotoaparat)?
prednja kamera je iskljucivo za videopozive,dok je kod vecine symbiana moguce je koristiti i za autportret slikanje.
Misliš kod svih Symbiana koji imaju prednju kameru.
Pozz svima koji se bave ovom temom!
Zadnja 2 uredjaja koja sam koristio su bila symbian i bio sam izuzetno zadovoljan njima, narocito sam 6630.
Posto sada nema symbian telefona koji bi me zanimao (izuzev N81) mislim da cu uzet 6500, pa me zanima koje opcije prilagodbi, personalizacije obicna ili kako kazete dummy nokia nema, a symbian ima?
Konkretno, jako dobra stvar na symbianu je to sta se svaka od main tipki moze posebno kofigurirati. Dali to moze i dummy poput 6500?
Razlika je u glavnom u tome što na 6500 (classic i slide) NE možeš instalirati aplikacije. Imaš jednostavne preglednike slika, mp3 i video player.
Sve tipke možeš konfigurirati (samo mislim da izbornik uvijek mora biti ona srednja tipka). :)
Čak imaš i aktivno čekanje (što imaju i symbiani)... :)
Ne moze se promjenit npr. redoslijed ikona mreznom izgledu izbornika?
Bas se dvoumim. Da bar ima neki lijepi klasicni telefon... ovako sam zapeo za slide.
Dolazi nesto prekrasno http://www.gsmarena.com/nokia_6600_s...tures-2355.php ali opet nije savršen spoj! Da su 6500 napravili kao malo veci smartphone to bi bilo to!
6500 classic ti nije lijep klasicni telefon? meni osobno, iako sw losiji od slide, najljepsi klasicni mob na trzistu. imao sam i jedan i drugi, slide sam ostavio samo zato sto je jaci/mocniji/bolji (Carl Zeiss optika, utor za microSD koji classic nema, tj. nema nikakav utor za kartice). ali i jedan i drugi su odlicni, bez obzira na symbian.
a trebam mobitel soooon as posible!
Hvala na korisnim smjernicama.
Zajeban je forum, jako puno sadrzaja korisnoga, jedan od najboljih u nasoj regiji... :D
Znaci na 6500 ne mogu spojit gps modul, tj ne mogu karte upucat i software?
EDIT by Ico: Zamolio bih sve korisnike da ne idu u Off-topick. ovo je tema o 6500 slide/classic, pa se držite teme. ne radi se ovdje o usporedbi modela.
ne mozes bas iz toga razloga sto nema OS.na bilo koji symbian od Nokije(a vidim da pucas iskljucivo na Nokiju)moguce je staviti GPS modul,ako vec nema integrirani.
6500 o tom slucaju nije za tebe,ako ti je prioritet i GPS,jer ces u tom slucaju morati kupiti model sa symbianom..
Ova tema je mrtva već godinu dana, ali imam problem sa telefonom pa je oživljavam, a da ne otvaram novu temu :)
microSD kartica na mojoj 6500slide se počela čudno ponašati. Npr, stavim melodiju za zvono s kartice, ona se odmah prebaci na Nokia tune. Slike se više ne mogu snimati na karticu, odmah prebaci na memoriju telefona, i slično. Međutim, stvari s telefona i dalje mogu prebaciti na karticu. Funkcionalnost nije potpuno na nuli, nego je djelimična. Skinuo sam sve podatke na komp, formatirao je, no to nije pomoglo. Onda sam uzeo karticu od brata, što opet nije riješilo problem. Dakle problem je u telefonu :)
Je li problem možda u kontaktima na telefonu? Vadio sam karticu i malo prebrisao taj dio, nije pomoglo.
Nisam raspoložen da ga nosim na servis zbog toga, jer su ovdje svi servisi šljam. Mogu li nešto sam učiniti? Možda da upgradujem software? (to vjerovatno neće pomoći :( )
Upgrade moze pomoci i to vrlo vjerojatno. Takoder mozes i srusit telefon,tj vratiti ga na tvornicke postavke,sto je manje vjerojatno rijesenje problema...
Ništa, ipak ću ga upgradeovati, ionako nisam odavno. Samo dok se nakanem da sve isprebacujem na komp :) Naravno, javiću da li je problem riješen.
Uradio sam upgrade.
Nije riješilo problem. Onda ipak da ga nosim na servis? :(
Edit: Ako ikog zanima, problem je riješen. Nosio na servis, bilo je vrlo jednostavno. Na zadnjem poklopcu postoji neki 'hepek' (:D) koji pritišće memorijsku karticu, da bi imala dobar kontakt. E, samo ga je malo ispravio i sad je sve u redu. Kaže, dešava se.
Imam veliki problem sa navedenom Nokiom. Nakon više od godinu i po korištenja je zamrzao i ne reaguje uopće na tipke osim na crvenu slušalicu kad se ugasi. Ako ga upalim ne mogu ukucati PIN i tako....ponekad i proradi ali se zatim ponovo vraća na staro. Šta mi je činiti :S
Pokušao bih ja to sam napraviti kući, samo moram malo pretražiti tutoriale, ako već mogu da ne plaćam servis. Hvala.