Kako sam skuzio potrebno ga je samo prekopisati i stvar hoda. Ne treba ponvo voice ili otkljucavanje?
Jos jedna stvar, mogu li na friski mob odmah instalirati 5.00(40)?
Kako sam skuzio potrebno ga je samo prekopisati i stvar hoda. Ne treba ponvo voice ili otkljucavanje?
Jos jedna stvar, mogu li na friski mob odmah instalirati 5.00(40)?
Ako ga instaliraš na mobitel na kojem do sad nije bilo garmina, onda ga moraš otključati i staviti voice
Ako si već imao garmin na mobitelu, onda ga samo trebaš instalirati, bez ponovnog otključavanja i stavljanja voice foldera
(sve ti to piše u sticky temi o instaliranju, samo treba pročitati a ne samo slike gledati)
Samo sam pitao. Sad sam to rijesio na N96 i radi sve ok, glas i sve ostalo. Prebacio karte tako da nema frke. Samo me zanimalo da li ima neka finta ako ide prvi put. Cak sam na njoj nasao verziju 5.00(40).
Malo se cudno ponasa otkako sam iz city europe navigatora ubacio karte, Trazi informacije o prometu i mrezu a nemam Hrvatske. Ponovo prebaciti Hrvatsku i ostale balkanske clanice ili .........
Iz city navigatora sam prebacio sve sto mi treba ukljucujuci i hravatsku sa ostatkom balkana. Sve je prebacio i radi, samo me zanima koliko je tocna karta naspram one u city navigatoru?
U sity navigatoru karta hrvatske je bazna verzija i nema detaljno razrađene karte osim nekih gradova. Za potpunu kartu prebaci na Adrija rut i tamo označi HR, SLO, BIH I MAKEDONIJU. Imaš u tutirijalu savršeno opisano.
U tom trenutku sam bio malo glup pa mi nije palo na pamet da iz razlicitih karata oznacim i prebacim na mob. Sad sam to napravio i sve radi nema problema. Skuzio sam da sa verzijom 5.00(40) puno prije nađe gps! Puno puno brze nego do sada!
Na žalost ja nisam te sreče. Pokušavao sam instalirati vertiju 5 i to 1,2 i nedavno 4 ali mi uvijek kod pokretanja instalacije na mobu kaže da je datoteka oštečena. Pogledao sam postavke i tamo je dozvoljena aplikacija svih programa. Nije da nisam zadovoljan verzijom 4 ali kad ima bolje i to muhte htio bi i ja to imati. Ovo mi sve liči da moj softwer telefona ne prihvača verziju 5 ali ni to ne znam gdje pogledati. Imam Nokiu 6110.
Probaj cijeli postupak instalacije garmina ponoviti, od početka sve kako ide po tutorialu. Nekad zna zezati. Ili probaj napraviti software update preko Nokia software updater-a pa onda instalirati!
Softver je naj noviji za ovaj model a mislim da sam i garmina nanovo instalirao jer poslije pokušaja sa verzijom 1 sve sam morao raditi iz početka. Daj mi reci dali je dosta ukloniti samo u aplikacijama "garmin" ili ostane nešto zapisano i negdje dalje pa mi to smeta?
Prvo uninstall aplikaciju i onda sve sto je ostalo(na kartici Garmin folder) obrisi rucno, restart i onda ponovna instalacija. Mislim da bi to trebalo rijesiti problem!
Opet problem. Ne želi mi deinstalirati garmina. Napiše uklanjanje neuspješno. I što sada?
Restartiraj mob pa probaj odinstalirati!
"uklanjanje neuspješno":thumbdown
Imas li instaliran kakav task manager da ubijes aplikaciju? Obrisi rucno onda folder Garmin sa kartice i kreni sa instalacijom. Za ovu novu vetziju 5.00(40) ne mora biti vec instaliran Garmin prethodno. Samo slijepo slijedi tutorial!
Task menager ??? mislim da nemam ništa takvo. Sa garmin folderom na kartici nije problem. Stavim karticu u laptop i izbrišem ga ali problem je u onome što je u memoriji telefona ( pretpostavljam driveri i sl) ako njih ne izbrišem žali bože truda.
Svejedno probaj instalaciju. Mozda to moze pomoci vracanje na tvornicke postavke! onda bi trebalo mdati odinstalirati!
traži me neki ključ Koji?
Imaš pravo u Pc suitu ima beckup a karticu imam presnimljenu na kompu.
Još jednom hvala.
Ovo je da po P... . Napravio sam vračanje na tvorničke postavke i dalje ne mogu deinstalirati garmina.
Ico dali će biti dovoljno samo izbrisati sa kartice ili ne?.
Obriši ručno folder i probaj ispočetka instalirati! I radi sve kako piše u tutorialu. Možda si negdje nešto krivo napravio u kojem koraku! Samo bez žurbe!
Pošto sitnice mogu napraviti čudo dali je problem što kod raspakiravanja vin rarom dobijem fail GarminMobileXT_50040.exe a ne kako ico kaže GarminMobileXTforSymbianS603rdEdition_50030" ?
Ne raspakiravas nista vec direktno pokreces file gdje ce ti on dati mogucnost izbora i ti ces napraviti sve onako kako pise, zato sam ti i napisao slijedi slijepo! Garmin 5.00(3).sis ces dobiti kad ga instaliras i njega ces pokrenuti sa memorijske kartice iz mobitela a naci ces ga preko upravitelja aplikacija! Si?
o čovječe...
pa jel ti možeš pročitati što piše u tutorialu i malo sam uključiti razum i logički razmišljati.
Ti skidaš GarminMobileXT_50040.rar iz attachementa i normalno da nemožeš dobiti GarminMobileXTforSymbianS603rdEdition_50030, jer se to dobije kad skineš 5.00.30 verziju!
Kad skineš GarminMobileXT_50040.rar i otpakiraš ga, dobit ćeš fajl GarminMobileXT_50040
i njega instaliraj.
I dodao sam to kao napomenu u tutorialu. makar je to valjda svim jasno.
Gle skinem onaj 500030 na komp i sa vin rar ga ekstahiram. zatim uđem u njeha i pokrenem ge ( na kompu mobitel spojen) odradi svoje => done. raspakiram voice i oba prebacim u folder garmin. odspojim telefon i na kartici pokrenem sis fail i on kaže opet oštečena datoteka. Pa gdje onda griješim????
Napominjem da kad pogledam u aplikacije=> osobno tu cijelo vrijeme stoji fail g mobile XT koji se ne da deinstalirati.
Odustajem od nove verzije. Bolje imati išta nego ništa.
Jel netko primjetio u map sorcu kad izrađuje rutu da piše pre kratko vrijeme. prije nego što sam instalirao europu točno je proračunavao vrijeme puta a sada recimo od zagreba do omiša pokazuje 430 km i vrijeme od 2.35 sati što je prosječna brzina od 180 km/h. Dali to i vama tadi i može li se negdje staviti ograničenja proračuna ?
@miljac to ti ovisi o jacini signala mislim nisam siguran
Ne na mobitelu već na kompjutoru. Ako možeš molim te dali i tebi pokazuje isto (u mapsorcu)
Početnik sam u ovome pa me zanima što je basemap?
Da li po defaultu ako imaš instaliran Garmin imaš i basemap?
Ja imam worldwide roads basemap, jel to taj basemap koji se svugdje spominje?
U principu mi je jasan princip prebacivanja preko mapsource-a.Odaberem sve karte koje želim prebaciti zajedno i send to mobile jel tako?
Kakvu sad ulogu igra basemap u tome?
Može li malo detaljnije objašnjenje.Upravo sam kupio N82 sa unaprijed instaliranim Garminom i Adria route 2.20
Hvala
Evo da samo nesto kazem i priupitam !!!
Nakon što sam uspjela instalirati Garmina na Nokiu N82, išla sam na put i sve je super odradio, brz je, ali na karti koju iscrtava je samo put kojim se krećem, uopće nema naziva mjesta kroz koja prolazim ! Da li je to uredu? Isla sam na postavke više detalja ali opet isto ! Konkretno sam po BiH imala relacije.
Glasovno radi sve bezprijekorno.
I sada sam opet instalirala bez problema ver.40 ali i na prijašnjoj verziji koju sam instalirala mapsource mi je pravio problem jer nisam nikako u gornjem lijevom kutu dobiti onaj padajući meni adriaroute, iako sam sve isla točno po tutorijalu !!??!! On meni prebaci karte na mob, sve dalje ide samo nemam taj izbornik !!! ZASTO?
Unaprijed hvala !!!
Lijep pozdrav svima !
P.S. Ima li netko screenshot sa Garminom da vidim dali je i u mene takva mapa dok vozim !
Jesi li otkljucala karte kako treba?
@MirelaB: da si malo pročitala ovu temu, našla bi svoj odgovor zašto nemaš onaj popis karta u mapsource-u.
Jer si instalirala samo jednu kartu.
to sam sad dopisao u tutorial, pošto vidim da vas sve to buni.
E sad, zašto tebi ne ispisuje gradove, neznam. Bosna nije baš najbolje pokrivena sa Garminom, pogotovo ne u Karti Europe.
Probaj prebaciti Bosnu ili iz AR-a ili SCG Route-a. možda ti se onda pojave nazivi gradova
Evo da se i ja uključim instaliro sve i radi sve kako je rečeno pa zahvaljujem "ico" na svesrdnoj pomoči
Pozdrav
Imam pitanje u vezi kamera za brzinu. Dali se negdje mogu skinuti pozicije kamera za brzinu za Europu ili pak ako ima za zemlje posebno, da ih postavim u POI tačke svog telefona...
Unaprijed hvala na pomoći
[QUOTE=MirelaB;856325]Evo da samo nesto kazem i priupitam !!!
Nakon što sam uspjela instalirati Garmina na Nokiu N82, išla sam na put i sve je super odradio, brz je, ali na karti koju iscrtava je samo put kojim se krećem, uopće nema naziva mjesta kroz koja prolazim !
Možda trebaš samo malo približiti kartu .
Imam jedno pitanje!! Danas mi je instaliran garmin xt na nokiu 6650, pa bih htjela znati dali mem.karticu mogu prebaciti u drugu nokiju kada je nabavim jer nebih htjela opet placati 200kn?
I dali tada mogu koristiti garmin? Ovaj koji mi je to instalirao mi je rekao da nemogu!
čemu uopće plaćati 200kn da ti netko instalira garmin, kada sve možeš sama.
Ali dobro. kada prebaciš garmin i karte na momorijsku karticu , oni ti ostaju na memo kartici.
Kada prebaciš memo karticu u drugi symbian mobitel, samo nađeš na memo kartici u folderu Garmin instalacijski fajl i instaliraš na drugi mobitel.
i onda na tom drugom mobitelu imaš isto garmin i sve karte
Ovo je bilo odgovor u često postavljanim pitanjima ali ja upče nemam taj izbornik u mapsourcu!
15. Kako da obrišem ključeve u Mapsourcu?
Mapsource - Utilities - Manage Map Products - Unlock Regions
te obrišeš ključeve koje želiš
a moraš imati to ti je predzadnja ponuđena tekstualna ikonica il kako da se izrazim već, odmah do help-a ili ćemo na hrvatskom:
kad uđeš u MapSourca odabereš Pomoćni programi - Upravljanje kartografskim proizvodima - Otključavanje područja i biraj
Iz meni nepoznatog razloga ne radi najnovija verzija .40 Garmina XT - uspješno sam ga instalirao ali ga jednostavno nikako ne pokreće.
Formatirati ću karticu i napraviti sve nanovo uz nešto stariju verziju .30
upravo sam updateao garmin na verziju 00.40.
i kada probam pokrenuti garmin dobijem poruku "File could not be exectued for security reasons'
mob je 6650 fold.. ima kakvo rijesenje za to? :)
Pozdrav svima! Imam nokiu N73 i instalirao sam si Garmin i sve funkcionira ali koliko znam da on nema integrirani GPS i iz tog razloga se ne mogu spojiti. Da li moram kupiti BT GPS (ako da, jel zna tko kolika je cijena i gdje bi to mogao kupiti - Zg) da bi mogao koristiti navigaciju ili postoji neki software kojeg bi mogao instalirati pa da mi sve funkcionira?
Ico, mozes mi objasniti kako uci u instalacijski fajl i kako prebaciti u drugi mob. dali preko bluetootha? I mora li biti drugi mob. obavezno simbian? Gdje na forumu mogu naci upute o koristenju garmina?
LJudi pa vi ko da ste s marsa pali!
@malibarta
Eto u HGspotu ima GPS bluetooth modul za 500 kuna, što bi značilo da vjerovatno ima još negdje malo povoljniji. Na ovo tvoje pitanje u vezi sa softverom se uopće neću udostojit odgovoriti. ::retard:
@mosorka
prebacivanje tih fajlova preko bluetootha će ti trajati cijelu vječnost.
Dotični program se može instalirati isključivo na S60v3 ali se naravno kao datoteka može pospremiti i na druge uređaje.
Ovako:
uzmimo za primjer da sad imaš 6650 fold i da hoćeš uzeti N82
Ako na 6650 fold imaš instaliran Garmin i na memo kartici sve potrebne karte.
Ako hoćeš koristiti Garmin na N82, onda samo trebaš izvaditi memorijsku karticu iz 6650fold, te ju staviti u N82.
nakon toga, pomoću upravitelja datoteka na N82, otvoriš memorijsku karticu, nađeš folder Garmin i unutra fajl GarminMobileXT.sis te pokreneš instalaciju i instaliraš Garmin na N82.
Ili jednostavno, za novu instalaciju na novi mobitel, možeš pogledati sticky temu, tj tutorial o instalaciji garmina.
Ako hoćeš prebaciti to sve što si imala na svom sadašnjem mobitelu i da ti radi na novom mobitelu, onda on treba biti Symbian.
Garmin se može instalirati na symbian mobitele, UIQ mobitele (recimo SE P1i i sl) ili na uređaje sa Windows Mobileom.
Na "obične" mobitele i iPhone se nemože instalirati Garmin
A što se tiče korištenja Garmina, to ću probat složit isto neki tutorial, pa ga staviti u sticky temu
Evo, na engleskom je, ali moze posluziti: http://tinyurl.com/cx7bvy
Na zalost, neznam uopce engleski jezik, i to mi pravi probleme u radu na kompu! Svejedno zahvaljujem na pomoci!
Pozdrav ljudi,nisam nigde video post za moj problem a to je da kad pokrenem Map Source nece da ga otvori i pise sledece:
Incorrect language dll file. Please reinstall MapSource.
Pokusao sam sledece ali nazalost nije upalilo:
Nakon sto sam instalirao noviju verziju Mapsorce izbacilo mi je to o language dll,pa sam onda pokusao prvo da instaliram stariju verziju, pa opet isti problem, pa opet noviju verziju ali nista.
Jel imao ko isti problem ili jel neko zna u cemu je stvar?
Pozdrav svima
ico, u svom tutu pises da se koristi mapa sa ovog linka: http://navigo-sistem.hr/update/AdriaROUTE_2.20.exe -139mb
ali postoji i AdriaROUTE_2.20_SD_update -93mb dali je ta update verzija novija ili ipak da se koristi ova od 139 mb?
i jos 1 pitanje, kazes da je karta europe velika 1.5gb
// 5. Koliko mjesta na memorijskoj kartici zauzima karta hrvatske a koliko karta europe?
Karta hrvatske zauzima oko 100MB, dok karta europe zauzima oko 1,5GB //
ali torent sa ovog linka:
9. Od kud mogu skinuti kartu Europe za mapsource?
Kartu europe, verziju NT 2009, možete skinuti odavdje
je Size: 3.6 GiB sto je vise nego duplo od 1.5gb, u cemu je caka?
@HONDA type R: daj pročitaj što točno piše u sticky temi
pažljivo to pročitaj i neće biti takvih pitanja!= Citat =:
22. Gdije mogu skinuti update za Adriaroute sa v2.10 na v2.20?
AdriaRoute 2.20 update možete skinuti odavdje
Napomena: ovaj update je samo ako na mobitelu imate samo AdriaRoute (2.10 ili stariji). Ako ste instalirati AdriaRoute 2.20, onda NEtrebate instalirati ovaj update jer ne donosi ništa novo u odnosu na AR v2.20.
2. skini to sa torenta, pa instaliraj pa ćeš vidjeti koliko će ti mjesta zauzeti karta. 3.6 GB je jer ima instalacija na više jezika!
Ico, nisi jos nista napisao u vezi koristenja garmin navigacije? Ako jesi, reci gdje da mogu pogledati!! Cekam nestrpljivo!:google:
Gosp.Ico, pokusajte mi objasniti, kako cu ici dalje za navigaciju garminom. Kada udem u garmin, pritisnem karte, onda mi pokaze da trazi satelite, nakon dvije do tri min. mi pokaze, spreman za navigaciju, i sta onda moram napraviti? Tada vec imam lokaciju sa kartom. Kada se ukljucuje govorna navig., sama ili moram jos nesto podesiti? Zahvaljujem!
Imam jedno pitanje . Kako otkljucati karte koje su već na kartici u mobu, naime prebacio sam karticu iz jednog moba u drugi pa mi sad traži neki 8 znamenkasti ključ za otkljucati karte. Znači nisam isao preko mapsourcea jer nemam karte za njega već sam samo prekopirao sadrzaj kartice na kojoj je bio garmin.
Kako otključati Adria Topo 2.1, tj. koji je map unlock code?
Je li mogu koristiti, tj. prebaciti istovremeno Adria Route 2.2, City Nav 2009 i Adria Topo 2.1? Jel bi trebalo bez problema funcionirati?
[Obavezno pročitati] Garmin Mobile - često postavljana pitanja i odgovori
da, trebalo bi funkcionirati bez problema...= Citat =:
14. Kada želim otključati karte, trebam unjeti mapID. Koji su mapID za kartu Europe i Hrvatske?
MapID za kartu europe je: 378
MapID za AdriaRoute: 708
MapID za AdriaTopo: 928
MapID za SCG Route: 929
da opisem sa kakvim sam se problemom susreo kod instalacije ako bi neko drugi imao isti. radio sam sve po tutorijalu i nije mi prvi put da instaliram garmin i karte. kad sam zavrsio instalaciju po uputstvu nije mi htio ucitati kartu. izgledalo je kao da je nisam dobro otkljucao pa sam vise puta pokusao instalirati kartu. medutim nije pomoglo. na kraju sam shvatio da nemam basemap na mobitelu. ne znam zasto ali jednostavno nije postojala ta karta u garmin folderu. sreca imao sam je na racunaru od prethodne verzije te sam je prebacio u garmin folder na mobitelu i sve je proradilo kako treba. :D
Danas sam bio jedan đir po brdu izvan grada i mogu reći da sam ostao razočaran blago AdriaTOPO-m (ako smijem čak reći i da uopće ne primjećujem nešto drugačije nego kad sam koristio samo AdriaROUTE) - nije bilo nacrtano nikakvih puteljaka, madakama, apsolutno ništa, samo sam se vozio po praznome... :thumbdown
Usput, vidio sam da u opcijama garmina postoji nekakva opcija "Dim Roads" - imam opciju uključiva pri izradi rute i nikada - šta bi to bilo?
E71 fw 200.21.118
Garmin 5.00.30
Kako da kreiram rutu u Mapsource i uspjesno ju prebacim u Garmin?
Probao sam na istu foru na koju se prebacuju i karte, oznacim samo stavku rute i kad zavrsi pise da je uspjesno prebaceno, ali u Garminu nema nicega
radi sve i bez basemapa samo kaj je pri prvom paljenju zoom na 1200km i gps je pozicioniran u greenwichu pa je adriaroute premala da bi se opce vidla... kad nade satelite onda se pozicionira u hrvatsku i vise nema nikakvih problema...
basemap se mora posebno staviti, ne dolazi sa programom...
je, tu baš i nema nekih planina :-)
na topu ima više jedino nadmorskih visina nekih "vrhova" (84m max ! kolko vidim) i dosta izohipsa..
dok route 2,2 ima dosta više cesta..
topo je više za bregiće, a ne doline..
Imam nokiu 6650 bold instalirao sam na karticu gemin mobile xt i adria rute 2.20
radi savrseno .Sto se tice same navigacije testirano do sad nekih 500 tinjak KM
isto sve radi super i tocno navodi na odrediste koje unesete tako da preporucam ovu kombinaciju.
pozdrav,
evo meni sve super ide do dijela: "Prebacivanje karti iz mapsource-a na mobitel
Kada ste otključali karte za mapsource, možete pokrenuti mapsource, odabrati karte i prebaciti ih na mobitel."
meni ovako pise:
http://slike.hr/slika/adriaroute0th.jpg
kao da mi nije program krekan?! jednostavno nemogu dijelove karte izabrati pomocu onog "maptool"
Pa vidiš valjda i sam da nisi otključao kartu.
preskočio si cijeli korak.
prvo otključaj kartu (kada ti se pojavi taj prozor stisni unlock maps i onda ju otključaj) i ona označi i prebaci.
postupak otključavanja ti je opisan u sticky temi. nemožeš fulat
evo radi. ali otkljucavao sam taj program... ali nekako malo drugacije ocito. uglavnom sada sve 5!
lijep pozdrav!!!!
Kad uključim mapsource u gornjem lijevom kutu nemam Adriaroute iako je instalirana u garmin.Sve sam radio po tutorijalu i ne znam u čemu je greška.
Ako si instalirao samo AdriaRoute i nisi kasnije instalirao niti jednu drugu mapu, onda ti neće ni biti onog padajućeg izbornika
Instaliraj još jednu kartu na komp, pa onda pogledaj u mapsourceu
Moze imati i samo Adria route i pokazivati ce gore lijevo da postoji. Samo se nece otvarati padajuci izbornik! Gdje je moj post koji sam na ovu temu poslao dopodne? Nema ga, pojeden??
Može jedno pitanje...
Instalirao sam Garmin Mobile XT 5.00.40 i Adriaroute 2.20 prema uputstvima odavdje, međutim kada ga pokrenem uopće ne vidi satelite iako piše da ih traži.
Mobitel je Samsung I8510, Innov8.
Stvar je u tome što mi ovo nije prvi put da instaliram Garmina u mob, instalirao sam već prije na dvije Nokije N95, i čak sebi na Innova, doduše bila je verzija 5.00.10, ali sve je radilo.
Sada sam istim postupkom pokušao instalirati verziju 5.00.40 i sada nekim čudom ne može naći satelite...:wtf:
Ostavio sam ga na balkonu nekih 10-15min i ništa, signal totalno mrtav. Prije bi barem odmah u startu izbacio jednu crvenu crticu, a sada ni to...
U čemu bi mogao biti problem??
prvo probaj sa originalnom aplikacijom, za samsung ne znam koja je. ako imas gprs ukljuci potpomognuti gps za brze lociranje. ne uzima puno novca. meni uzme 0,02€ po spajanju. pored toga otidi negdje na cistinu, mozda zgrada blokira lociranje.
ako nije to onda u servis :(
Pozdrav.
Evo ovako odma da prijeđem na problem,instalirao sam sve
po uputama i sve je prošlo ok i s kartom,ali u izborniku mobitela
kad sam htjeo pokrenuti program
pojavila mi se "puzzla" sa crvenom točkicom umjesto plave ikone
garmina koji nije otključan a sve sam napravio kak treba.
može mi netko pomoči kak da to riješim
hvala na pomoći
Ispričavam se, Garmin radi u redu nego na mom balkonu nije bilo signala....:blush:
Je li moguce na istoj koristiti garmin samo za pregled mapa jer nema gps?
Savjet kako koristiti navigaciju i imati dovoljno baterije na raspolaganju: Nakon što pokrenete navigaciju i krenete uz njezinu pomoć, u pravilu vam više ne treba prikaz na ekranu nego je dovoljno samo slušati glas. Naravno, ako imate napunjenu bateriju ili auto punjač tada vam ovo sigurno nije zanimljivo, ali ako imate 1/3 baterije, a koristite navigaciju, kroz 20-ak minuta će baterija riknuti. Tada stisnite i zadržite tipku Menu, zatim odaberite Stand by. Nakon toga će navigacija i dalje biti aktivna, ali ekran neće svijetliti. Dok vozim meni su sasvim dovoljne glasovne upute, više od toga mi ničemu ne služi, osim da napravim sudar.
Ljudi treba mi pomoc! Ja sam kupio GARMIN NUVI 205 i u njemu sam imao fabricki instalirane karte SCG route 1.7, Adria Route 2.10 i jos neke, posle pregleda na ovom forumu usio sam nac program i ostale novije mape, ali kada sam otkljucao mape i prebacio ih na uredjaj on mi i dalje prikazuje da imam one stare verzije a ne ove nove koje sam navodno prebacio na uredjaj! Sto mi je cinit?
Tu je rasprava o Garminu na Symbian mobitelima, a ne o Garminovim uređajima. Pogledaj u uputama uređaja ima li kakve opcije, tipa da su te karte spremljene u internu memoriju, pa trebaš prebaciti da koristi karte s memorijske ili nešto slično.
Ako ti ovo nije pomoglo, otvori novu temu u odgovarajučem dijelu foruma.
imama možda malo blesavo pitanje. Danas sam ukucao jednu adresu i doveo me u pravu ulicu, ali ne na broj 1 kako sam mu rekao, već skrooooz na kraj ulice :D
E sad moje pitanje je, mogu li ja nekako mijenjati te karte koje imam i sl???
NARAVNO DA MOZES, ALI SAMO PREKO MAPSOURCE (softver za rad sa mapama za GARMIN)!
Ako nemas ovaj program nadji ga bilo gde na torrent fajlovima i skini ga,tamo ima cak i upotstva o koriscenju!
Na Nokii E 51 imao sam instaliran Garmin XT 5.00.10 i sve je radilo odlicno, onda sam upgradirao u Garmin XT5.00.40 i opet sve je radilo odlicno.Kada odem na Settings>Settings>About, tamo pise da je verzija 5.00.40...... Ali, ne mogu da vidim neku razliku u softveru, grafici, opcijama i sl u poredjenju sa starijom verzijom. Mozda neko zna o cemu se radi?
Ako može pomoć? Imam instaliran garmin 5.00.40 na n95 8gb i radi odlično,ali zato mi isti program prosto jede bateriju na n96 i to za 12h bude na jednoj crtici. Da napomenem da je postupak instalacije bio indetičan i da su mi na oba telefona fw zadnje verzije. hvala unapred!
http://www8.garmin.com/support/downl...ls.jsp?id=3939
jesi ugasio pozadiske procese u postavkama?
Kako iskljuciti te pozadinske procese i koji su to, posto prvi put cujem?
u garminu:
alati -> postavke -> sustav -> launch background service
ili:
http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=...postcount=1196
trebam europa NT 2010. please help. p.s. mapsource verziju.
Mozes proveriti ovaj link
http://www.digital-kaos.co.uk/forums...psource-36409/
Pozz
Ubrzano trošenje baterije :)