nije mi dosadno nego se samo igram i isprobavam.;D
Printable View
nije mi dosadno nego se samo igram i isprobavam.;D
@ observer: Prema tvome postu,ova tema nema smisla. Cim je ustanovljeno da je NOD32 najbolji,ili jedan od najboljih,vise nema razgovora o drugim AV programima,i temu bi bilo najbolje zatvorit i uklonit??
Iz mog iskustva:
Dok nisu postojali neki opasno jaki i dobri AV programi,prije skoro 10 godina,imao sam msav (microsoft anti virus) koji sam na Windowsima 3.1 i 3.11 na staroj 286-ici koristio za trazenje virusa po diskovima od 100-tinjak mb i na floppy disketama od 1.44mb. Od tad do danas se je puno toga promijenilo,i tehnika je,naravno,napredovala. Ovdje razglabamo o takvim programima koji se danas proizvode. Reko sam vec da mi je NOD jednom propustio trojanca koji mi je napravio veliku zbrku u kompu,i nikako ga nisam mogao izvuc odatle. Jedino su ga Avira i AVG uspjeli izbavit i ocistit... Svatko ima svoja iskustva,pa te molim da ne stavljas svoje iskustvo u prvi plan,i da omalovazavas druga misljenja i iskustva na racun "žnj" institucija koje se bave s tim istrazivanjima... Svaka brava ima svoj kljuc,i ja nemam pojma kad ce mene moj AV iznevjerit,al samio da znas,ne postoji najbolji AV. Postoje dobar i bolji, a najbolji ne propusta viruse i ostalu gamad,a takav ne postoji,niti ce postojat... Eto... :respect:
Zašto ne bi bila ova tema ovdje...ti nešto krivo shvaćaš.
Ovo što sam napisao nije zasnovano na "mojem iskustvu"...opet krivo shvaćaš...što si tako negativno napet.
Samo stvaraš negativnu atmosferu i iskreno dižeš mi živac...:bat:
To što ovdje masa ljudi doslovno pljuje po određenim antivirusima nisu neka posebna iskustva...to je čisto pljuvanje neupućenih.
A vidim da i ti naginješ tome.
Ne može tu doći neki korisnik koji više manje jedva da ima pojma o nečemu i doslovno pljuvati po nečemu što je hrpa mozgova ocijenila kako treba samo zato što "on" misli da eto tako je kako on kaže. (i ti spadaš u tu skupinu koliko vidim).
Sad su neki odjednom pametniji od hrpe stručnjaka...možeš mislit...biseri.
Ponavljam jedno je komentiranje na osnovu pojedinih iskustava i komentiranje o radu a drugo je što se ovdje našla krpa BALAVACA sraćkati o nečemu u što misle da su upućeni.
Eh da...također zaboravih :respect: ... :crazy:
EDIT: mislim da se može vrlo lako vidjeti ovdje: http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=...postcount=1267 da ne koristim Nod već AVG. Nije da ga hvalim već sam ga naveo za primjer...Nod je na drugom laptopu koji nije moj i samo sam ga isprobao i proučio. Nemam neke preference, oba su po mojem mišljenja zadovoljavajuća i sve ovisi o tome koje informacije pušta korisniku na vidjelo, Nod primjerice mnogo više stvari skriva od korisnika i to više manje obavlja u pozadini dok me AVG za svaki klinac upozorava bespotrebno. Nod to riješi potiho a nije da ne odradi kao što mnogi misle. Sve se to da podesiti ako se zadubi malo više u postavke. Ja nisam nešto previše upućen u sve to pa ne navodim da je jedan ili drugi loš ako u to zaista nisam siguran. Ono što vi mislite da vidite što jedan AV radi i koliko on zauzima recimo rama itd. preko task managera nije ono što on zapravo i radi i koliko zaista zauzima procesa i memorije. A o detekciji i karantenama da i ne govorim. Dobar dio ovdje vas "trči pred rudo"...
Nisam te htio nazivcirat... :nono:
Tvoja reakcija na reakcije onih koji pojma nemaju o svemu skupa me natjerala da se raspisem onoliko i onako,al sve u svemu,nista osobno... ;)
Ovo je tema za smrtnike koji uglavnom imaju samo iskustva,a znanja nemaju,ili barataju s informacijama sa slicnih gledista samos drugim medija,tako da sam ti samo htio rec da se ne sekiras puno s "takvima" jer ih ima svuda po forumu... Eto... :respect: Lako je napisat AVG je smeće iz čista mira i sl...
@observer: ne stručnjaci, nego "stručnjaci".... i sad, jel ti misliš o nezavisnim stručnjacima ili onim drugima? Kod drugih vrijedi "svatko svog konja hvali", a kod nezavisnih... može biti podmićivanje od strane kompanija, drugačijih načina testiranja itd... a također je i velika razlika između besplatnog i komercijalnog AV-a...
Ja koristim AVG 8 Free, i zasad ništa nije pustio unutra...jedino bere malo više resursa, ali ipak...
upravo instalirao Norton AV 2009 i stvarno sam iznenadjen da se uopce ne osjeti u radu(sto je prije bila glavna zamjerka), jer zauzima jako malo resursa.skeniranje je brze nego naprimjer kod NOD-a,a sucelje je vrlo atraktivno.
sto se tice detekcije,"podmetnuo" sam CD pun virusa i mogu reci da ima jako dobru detekciju.pronasao je gotovo sve,a zapeo jedino na jednom trojancu.
ne znam kakav je za ostalu "gamad",ali zasad sam zadovoljan.
http://thumbnails.imajr.com/Homex86Norton-1301281.png
Doista, na to zauzeće resursa kompa kod Nortona su se požalile hrpa mojih kolega prije.
To mu je i bio do sada glavni nedostatak.
Budemo ga neko vrijeme pratili kako bude od sada radio i koliko su ga poboljšali.
Ja sam se prebacio full na Nod...dosta mi je AVG-a ;)
Imam ga vec godinu dana i ne moze mu ni jedan primirisat,imao sam uz njega i spybot,adaware i cc cleaner,koje vise i ne koristim jer eset sve pocisti.
ja još uvjek po forumima teme čitam gdje ljudi pomoć traže...nemogu se virusa rješit..i,jebote,uvjek NOD ili AVG ili AVASTI ili SPAJBOT ili AD AWARE u pitanju...samo ljudi sa tim smećem, smeće dobivaju.
mislim..to i drugi vide..pročitaju...i opet idu nod instalirat:dunno:
i šta je najbolnije...ti programi se spominju na temama "koji je najbolji antivirus program?"
svašta.
sad kad ga malo koristim i ja primjetim da propusta i to nekakve stare verzije trojanaca.
propustio mi je detektirat staru verziju beaglea.
zato je tu Superantispyware i nema problema.
Norton Internet Security (NIS) 2009...
Našao nekog trojanca kojeg AVG nije vidio...
Ne ždere resurse, brzo skenira, lijepo izgleda... ja zadovoljan!
http://slike.hr/slika/norton0th.jpg
Ja sam se s AVG-a (nakon sto me je iznevjerio) prebacio na Avast 4.8 Profesional i zasad sam prezadovoljan. Imam ga na sva tri kompa,a na ovom najslabijem se gotovo ni ne osjeti da radi,a na najjacem da ne govorim... :)
http://slike.hr/slika/avast1.jpg
:respect:
mogu se samo prikljuciti post-ovima nekih članova.temu treba zatvoriti jer nema vise smisla stvarno.pogotovu ovo glasanje.
svake godine se mijenja ranglista najboljeg antivirusa ili is-a.
ove godine je najbolji kaspersky internet security i odma iza njega je norton internet security.
naravno prosle godine je bio ubjedljiv nod32.
u principu bi samo trebali svake godine izbaciti administratori neku ranglistu baziranu na testovima casopisa chip ili nekog drugog strucnog casopisa.
btw koristim norton,a koristo sam i kaspersky prije njega.ne usporavaju comp i ne primjete se uopste da su tu,al rade svoj posao odlicno.koristio sam i ja nod32 dok nisam instalirao trila kaspersky i kad sam vidio sta mi je nod32 sve propustio-nikad vise nece na moj comp.ko moze nek uzme kaspersky,a ako neko zeli norton imam i trial reset za njega,tako da vam ne treba licenca.hehe..ako neko zeli,nek se javi.
Ovdje možeš sresti komentare i iskustva ostalih korisnika... Kad pročitaš preporuke ostalih članova, sigurniji si što ćeš uzeti... A uostalom, ako kupuješ licencu za AV, da ne baciš bezveze novac u nekvalitetan proizvod...
Evo tražim šta bi napravio jer me napala neka neman koja je postavila mali crveni X u taskbar i svakih dvije minute izbacuje oblačić a na klik na tu ikonicu me pošalje na ovu stranicu http://antivirus-xp-pro-2009.com/?code=0000384
Vjerovatno neka zbrčka koja prodaje njihov softver. Zgromio ih grom.
-----------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------
Pročitam post ovoga bisera i grohotom se nasmijem jer se vidi datum njegovoga posta, što znaći da mu je njegov super sigurni alat (mozak) ostao pun virusa i više se nije javljao na forumu LOL, LOL & LOL ;D
Dok na jednom kompu imam Avast,sad na drugom imam AntiVir PE Classic i zasad sam zadovoljan s oba programa... :)
Ja već dugo koristim Avast u kombinaciji sa superantispyware-om i zone alarmom... i koliko mi se čini od kad imam tu kombinaciju virusi baš i ne prolaze..sjajno se nadopunjuju ono što avast ne pokupi to rješi superantispyware.. dok zone alarm nadzire sve ostalo..stvarno ugodno iznenađenje..prije toga sam koristio kaspersky koji ponekad zna pomalo živcirat...al eto i njega se isplati imat...eto to je to što se mene tiče zasad:hrv:
To je u stvari spyware koji se reklamira kao antivirus.Skini superantispyware ili ad-aware 2009.= Citat =:
Evo tražim šta bi napravio jer me napala neka neman koja je postavila mali crveni X u taskbar i svakih dvije minute izbacuje oblačić a na klik na tu ikonicu me pošalje na ovu stranicu http://antivirus-xp-pro-2009.com/?code=0000384
Vjerovatno neka zbrčka koja prodaje njihov softver. Zgromio ih grom.
Koristim već neko vrijeme Norton Internet security 2009 i Ad-aware pro Anniversary edition i za mene jako dobra kombinacija.
S Avastom nemam dobra iskustava pa ga izbjegavam.:cry:
Također, NIS 2009 je super, stavio sam ga na svoj komp, i na drugi, stariji komp. Skoro pa se i ne osjeti u radu...
Samo, imam pitanje: superantispyware... pa kaj Norton Internet Security 2009 ne skenira i traži za spywareima, adwareima i tak? MIslim, zašto imati dvije skoro pa jednake stvari na kompu?
http://slike.hr/slika.php?z=sd4th.jpg + http://slike.hr/slika.php?z=eset0th.jpg = Odrađen posao ali iz dva skeniranja(prije i poslije restarta kompa) http://cafe.mobil.hr/images/icons/icon10.gif
Iskreno nisam previse experimentirao, imao sam avast home i bilo je ok, ali mi se desio neki problem.., i onda sam presao na nod i sad to traje vec par godina, zadovoljan sam.
Koristim vec neko vrijeme ESET Smart Security 4 i cini mi se ok_
Mislio sam mozda probati Norton Internet Security,ali me zanima jel trosi puno?
Eseta skoro pa i ne osjetim.,A i sad koji je bolji,i ima li uopce neke bitne razlike?