da ti odgovorim:
:)
a ako mislis da neka tema nema naslov kako spada, uvijek mozes iskoristiti gumb za prijavljivanje moderatorima ;) pa nek oni odluce
Printable View
Koliko vidim, nije se ništa riješilo u vezi mobilnog pregleda foruma.. Našao sam nešto dosta koristno kad sam jučer sa mobitelom se išao spojiti na jedan forum
http://www.tapatalk.com/
Besplatno je i dosta dobro napravljeno.. Pa ako vam se svidi ;)
A kojeg smisla ima radit neku posebnu mobilnu verziju foruma, kad bez ikakvog problema možeš pomoću Opere mini normalno pratit forum? Zar netko očekuje da će u nekoj mobilnoj verziji sve stati na ekran mobitela bez skrolanja?
Možda bi se u mobilnoj inačici foruma mogle izbaciti neke opcije koje samo zauzimaju prostor i lome layout na malim ekranima (podaci u profilu, reply/quote slike, baneri i sva sila popratnih pomoćnih linkova koji su normalni u desktop varijanti). Ovo naravno mislim za eventualnu ideju "m.cafe.mobil.hr" foruma jer neznam na koji način funkcionira Tapatalk. Svaka čast Operi mini, ali primjer onoga što mislim je facebook.com i m.facebook.com. "M" verzija je jednostavno nativno prilagođena mobovima i nema potrebe za Operom mini.
Ukratko, andro, o tome se nedavno pričalo među modovima ali zasad ništa konkretno nije rečeno :)
Da, ja koristim operu, ali mi nije to to.. Pogotovo ovaj novi design kad je došao..
Ma ok u redu :) ali mislio sam što ne ubaciti kad je već besplatno i nije teško za staviti
Ok bi bilo da postoji m.cafe.mobil. Sviđa mi se ideja.
Meni takodjer.
@Sljaka i ostali zagovaratelji te ideje,
Kao sto sam vec jednom bio napisao u drugoj temi, prilicno danasnjih mobitela (pogotovo smartphone klase) dolazi sa browserima koji su po mogucnostima prilicno iznad Opere Mini, pa nema nikakvog razloga da koristim Operu Mini, a pogotovo je ne mislim koristiti samo da bi pristupao forumu. No s druge strane, takav promet, za razliku od onog kad se koristi Opera Mini, je "sirov", neprocesiran, nekomprimiran, te kao takav za jedan mobilni uredjaj koji se spaja GPRS-om, ipak pretezak. Po meni ovo je sasvim dovoljan razlog da se razmotri "lightweight" verzija foruma (ako nista drugo, a ono bar kao tema bez previse slicica i CSS-a).
I ja dajem glas za mobilnu verziju
Sve vezano uz mobilnu verziju je evidentirano i prosljedjeno.
Nadam se da ce joker prvom prilikom dati i svoje misljenje oko izvedivosti svega predlozenoga.
jel vama forum nekako spor? meni ostale stranice ucitava normalno, a ovaj nekako tesko?
nisam primjetila...meni normalno otvara..
Par puta mi je izbacio "Server connection timed out" :/
ne sad skroz spor, nego onako, dugo mu treba da otvori stranicu
ne znam...meni otvara ko i sve druge...i nikakve errore nisam dobijala...
Ne znam jel bilo.
Kakvo je forumsko mišljenje o uvođenju Reputationa?
Bilo je, jako davno... Izbaceno s razlogom.
podržavam. Tapatalk je genijalno rješenje za forume na telefonu, i iskreno čudi me da cafe mobil, kao forum specijaliziran za mobitele, to nema.
i to nije posebna mobilna verzija, nego samo plugin koji se instalira, par minuta posla. preporučam da si probate instalirati app i nađete recimo forum.hr pa ga probate prosurfati na taj način
Ma vidiš da se ništa ne poduzima :)
Evo par smajlija pa nek ih Bimbi stavi ako želi:
http://i31.tinypic.com/zmuk7.gifhttp://i31.tinypic.com/33z5g95.gifhttp://i30.tinypic.com/a2fxhi.gifhttp://i31.tinypic.com/a4xzz5.gif
Za članovi koji su često na igralištu:
http://i30.tinypic.com/y0zg4.gifhttp://i29.tinypic.com/20t4box.gif
Te nešto i za iksa:
http://i28.tinypic.com/awyf89.gifhttp://i28.tinypic.com/2yyefq8.gif (ymca)
Sve ok iks?
Zaš nijedan imagehost ne radi ovdje?
Zato sto kao prvo koristis ImageShack, za koji smo samo par postova gore zakljucili da je sranje najvece i da bi trebao biti zakonom zabranjen, a kao drugo, jer si postavio skroz krive linkove.
otvorio bi oglasnik nakon dugo godina , svaki qrac ima oglasnik :D
Jel se moze samo promjeniti opis podforuma Apple?
Apple - iPhone
(11 pregleda)
Forum namijenjen svoj tematici vezanoj uz iPhone i iPhone 3G
dakle da se doda uz ovo "vezanoj uz iPhone, iPhone 3G", i 3GS i 4G :)
Svaki slijedeći koji upita za Oglasnik, nakon što je već više puta objašnjeno da oglasnika nema i da ga neće biti dok se ne ispune neki tehnički preduvjeti, dobit će tjedan dana vremena da detaljno prouči pravila foruma.
Ne znam jesam li lud ili što, ali ne mogu skužiti kako u tražilici namjestiti da mi kao rezultat izbaci post u kojem se spominje ono što tražim, a ne cijela tema... Može li pomoć?
Trazilica ti i izbaci bas post, samo ga ne prikaze, a i link izgleda kao da vodi na temu (ali zapravo vodi bas na taj post).
Eh, da je tako, ne bih pitao. Što god napravio, uvijek mi otvara početak teme, prvu stranicu, prvi post i samo u tekstu označi ono što sam tražio.
Samo da pitam, kaj je sa bannerom?
Jel to ovako treba biti ili meni nekaj ne valja FireFox?
http://slike.hr/slike-male/b/banner_d6d81.jpg
Meni je takođre banner malo u qurcu.. "Firefox"
Smijem pitat kaj je sa logom foruma?
Nekak mi je "malo" sj*ban...
http://slike.hr/slike/dafa_faa5e.jpg.html
Skini najnovije drivere za grafičku. ;)
Šta onda pitaš? :D
Napisao sam ti ono,jer kod mene sve šmeka... ;)
Reinstal? :)
Vezano za mutli quote.
Nakon što odaberem 2-3 posta(nije bitno kolko), odgovorim postovi i dalje ostanu označeni. Kolko sam primjetio ostanu do daljnjega označeni, sve dok ih ne odznačim.
Jel to bug ili ....?
Vjerojatno je to netko bitao ali neda mi se čitat 54 stranice... Pa ko netko ima riješenje na brzinu....
Zašto kada kliknem "Novi postovi" ne pokažu samo novi postovi od mog zadnjeg posjeta stranici nego se pokažu 4 stranice zadnjih postova?
Kad se poželiš odlogirati, označi postove pročitanim. Sljedeći put će ti prikazati samo novije postove.
to je to hvala
Novi skin??????
ovaj sadašnji je doslovce kurva na netu, i svaki drugi forum je ima, a novi skin i nije neki problem izradit, ili naći neki free.....ili barem refox, ili bluefox
Nije to "Mare daj pi*de" kako ti misliš. NHF
I za ovog su se zaduženi pošteno navozali...
Hoćeš reć da je problem nabavit skin, i "instalirat ga"???
vjeruj nije, jer sam i ja bio Smod na jednom jačem hrvatskom warez forumu (bez reklame) u vrijeme mijenjenja skinova i prilagodbe, i to uopće nije takva jebada kakva ti i ovaj ravilov mislite, ovo je bio samo dobronamjeran prijedlod, ako ga nećete prihvatit meni ni u džep ni iz džepa, .......i ravilov, nije sve sporedno kako ti misliš, neki novi korisnik kada dođe na forum i bude neki priko kurca rađen skin, vrlo brzo odustane i od foruma i od svega....peace
e, ovako (odmah uz napomenu da nisam bas vrsni poznavaoc tematike, ali sam neke konce uspjela poloviti tokom vremena i rasprava koje su vodjene o tome)
stvar je sljedeca - skin koji bi se uvrstio u odabir trebao bi biti iskljicivo "nas", dakle ne neciji tudji, netko od nas forumasa bi ga trebao izraditi bas za cafe.mobil.
to je bilo receno jos dok smo bili na starijoj verziji vbulletina.
moras uzeti u obzir da ovaj forum nije necija prcija, da trenutno predstavljamo vidi casopis i da ne mozemo vuci poteze kako se nekome od nas sprdne!
puno puta je vec potezano pitanje skinova, puno puta je objasnjeno da je to super prijedlog ukoliko netko napravi skin - i gle, nitko nikada ga nije htio napraviti!
ja to ne znam. iskreno to kazem.
znas li ti?
zelis li pokusati?
lako je sve svaliti na tudja ledja. ako ti toliko smeta ovaj skin, ako toliko zudis za novim, zasto ga ne napravis i ne ponudis na razmatranje?
To je jedan od razloga zasto cak mozda i preferiramo default skin - jer znamo pouzdano da je napravljen profesionalno i kako spada.
Za ove sve druge custom skinove se nikad ne zna, pobjegne layer simo, slicica tamo, neke slicice i fale ili su lose napravljene... A cemu?
Ako se nadje neki dovoljno "lijep" a istovremeno i dobro (profesionalno) odradjen skin, zasto ne... No do onda...
U principu nije apsolutno nuzno da imamo bas vlastiti custom skin (iako bi bilo lijepo) - ako se nadje neki pogodan a da je free (bez nekih copyrighta i slicno), i to moze biti opcija.
Zasad medjutim takav povoljan nije pronadjen, pa je jedna od ideja bila da se talentiraniji clanovi ukljuce u pricu. No kao sto je i Luna rekla, odaziv je bio otprilike oko tocke smrzavanja vode...
Stvarno nema potrebe za novim skinom, kakve veze ima jel pozadina plava ili pinki šminki roza? Doduse, bila bi lijepa mozda neka promjena, ali cemu? Kasnije dosadi, onda bi OPET svi htjeli novi skin, i tako u nedogled... A cemu? Zato jel Netko mora biti drugaciji, al ajde, o ukusima se ne raspravlja...
Zakljucak? Cemu novi skin?
Svako malo se nađe netko tko poteže pitanje skina i uvijek sve završi otprilike ovako kako i sad. Nije nitko protiv novog skina, ali on mora biti u potpunosti legalan. Znači ili free ili napravljen za ovaj forum. Ima free skinova, ali oni koji su kvalitetno napravljeni korišteni su otprilike isto tako često kao i ovaj sadašnji. Nekvalitetne nema smisla stavljat.
I još nešto, onaj tko ovdje dođe zbog izgleda foruma, a ne zbog njegovog sadržaja taj je prilično zalutao.
Zasto nekada na forumu ne radi onaj bb kod [ img ]??
Vec par puta pokusavam tako zaljepiti sliku i ona se ne pojavi u postu!
Provjeri link koji stavljaš unutar koda, ako je pogrešan onda nema slike.
Nije pogresan.
Evo u tutorialu koji sam postao u Apple podforumu, [Tutorial]-HD snimanje na iPhone 3GSu , sam pokusao zaljepit slike sa RedmondPiea i kada ih C/P-am izmedu [IMG] i [kosa crta IMG] koda, slika se ne prikazuje :/
Neki siteovi imaju zastitu od hotlinkanja. To nema veze sa ovim forumom. Ne moze tag jednom radit a drugi put ne. :P
Npr. konkretno ova slika javlja Forbidden.
Da, to je jedno od rješenja..
Hoce biti odvojen Win Mobile od WP 7?? Dakle da postoje 2 zasebna podforuma za te platforme?
Sve je to Windows mobile lol
Daj ajde, i ovak je forum zatrpan podforumima
Prerano je još za odvajanje. Vidjet ćemo što nosi budućnost. Prvo treba vidjet koliko su to baš različite platforme, a koliko je sve samo uvjeravanje korisnika od MS da je WP7 totalno drukčiji.
Kad je Symbian odvajan bilo je dovoljno i tema i postova za obje verzije. WP7 će se odvajat kad i ako se za to ukaže potreba.
Usporedba Symbiana i WM odnosno sada WP platforme nema puno smisla. Kod Symbiana aplikacije pisane za jednu verziju ne rade pod drugom ni u kom slučaju, dok većina aplikacija pisana za WM2002 radi i na WM6.5. Kako će se ponašat WP7 tek treba vidjet. Oslanjat se samo na službene informacije nema puno smisla, previše puta se u svijetu mobitela pokazalo da nemoguće itekako može biti moguće. Ako se pokaže da je WP7 baš toliko drukčiji od ostatka WM platformi sigurno će se ići na odvajanje.
Ovom jučerašnjom nadogradnjom došlo je do povećanja fonta u profilima korisnika, te ako se dobro sjećam "basic info, potpis, kontakt.. u profilu nisu bili u plavom okviru prije.Jel će se to kako ispravit ili ne?
Povećanje fonta i plava pozadina + okvir dolaze u vb-u 4.1.0.
Pogledaj profil na vb forumu : http://www.vbulletin.com/forum/membe...6054-IB-Adrian
Nisam toliko dugo da bih sad nešto veliko predlagao ali dve sitnice:
1. Promeniti ili ubaciti smajli za LOL jer mi ovaj sadašnji nešto nije baš sjajan...
2. Namestio sam defaultni jezik foruma na engleski, međutim, kad god se izlogujem i ponovo logujem, jezik se vraća na Hrvatski. Da li ja to nešto loše uradim ili...?
Meni ostane engleski, ali izgleda da neki dijelovi foruma postoje samo na hrvatskom pa na nekim mjestima imam hrvatske nazive, a ostalo je na engleskom.
Istina je da se prilikom prijevoda neke stvari na engleskome nisu ostavljale i egzistiraju samo na hrvatskome jeziku.
Sadrzaj foruma nije na engleskome, pa je tako ocjenjeno da nije gubitak ako i opcije foruma nisu na istome jeziku.
Inace forum se prevodio parcijalno nakon migracije na novu verziju Vbulletina i nije kompletno preveden.
Prijevod obavljam jednostavno onda kada imam vremena...posao je obiman, ali za neke dijelove nije niti bitno da se prevedu (poput Mod ili Admin CP - a i svih ostalih dijelova kji nisu vidljivi korisnicima).
Problem, sad sam se igrao sa potpisom i slikom koju mogu stavit u potpis. Nakon stavljanja slike potpis mi izgleda kao u editoru(ne promijeni boju, doda link, codovi se vide). Obrisao sliku i opet isto.
Neki specifičan razlog tome?
Forum je super,možda bi imao manju zamjerku što se tiče podforuma i topika,bilo bi bolje da se nekako lakše može doč do njih jer ovako mi baš dosta vremena treba da stinem do jedne teme, jer je sadržano dosta tema i podtema,topika. Ali to je samo dobronamjerni predlog,nemoj netko pogrješno da me skuži.. :)
Naravno sve je ljepo i pregljedno,tako da mogu i na taj način da uživam ako se malo pomučim... :)
Ako imaš neki konkretan prijedlog slobodno ga napiši ovdje. Naime, struktura foruma je složena onako kako su ljudi koji ga vode smatrali da je optimalno. Ako netko ima ideju, uvijek možemo o njoj raspraviti.
ZA
vBulletin Forum
VERZIJA
4.X.X (posljednja verzija)
KOMENTAR AUTORA
Prevedeno s engleskog za vBulletin 4.X.X (UTF-8 kodiranje).
OVAJ JEZIČNI PAKET VAM DAJEMO NA KORIŠTENJE POD SLJEDEĆIM UVJETIMA
Slobodno smijete:
* Dijeliti - umnožavati, distribuirati i javnosti priopćavati djelo.
Pod sljedećim uvjetima:
* Imenovanje - morate priznati i označiti autorstvo djela na način kako je specificirao autor ili davatelj licence (ali ne način koji bi sugerirao da Vi ili Vaše korištenje njegova djela imate njegovu izravnu podršku),
* Nekomercijalno - ovo djelo ne smijete koristiti u komercijalne svrhe,
* Bez prerada - ne smijete mijenjati, preoblikovati ili prerađivati ovo djelo.
A podrazumijeva se da prethodno ne utječe na:
* Ustupanje prava - svaki od prethodnih uvjeta nositelj prava Vam može ustupiti izričitim dopuštenjem,
* Javno dobro - kada je djelo ili neko od njegovih elemenata prešlo u javno dobro prema mjerodavnom zakonu, licenca ni na koji način ne utječe na taj status,
* Druga prava - licenca ni na koji načine ne utječe na:
o vaša prava koja proizlaze iz ograničenja autorskog prava,
o autorova moralna prava,
o prava nad djelom ili nad njegovim korištenjima kojima možda raspolažu druge osobe kao što su pravo nad objavljivanjem osobne fotografije ili pravo privatnosti.
* Upozorenje - u slučaju korištenja ili distribuiranja morate drugima jasno dati do znanja licencne uvjete ovog djela. Najbolji način da to učinite jest linkom na ovu internetsku stranicu.
Code:
http://www.gsm-info.net/vbulletin-language.zip
INSTALACIJA
Uđite u Administratorsku kontrolnu ploču, zatim kliknite Jezici i izrazi pa Preuzmi / prenesi jezik te tamo uvezite skinuti jezični paket prema željenim postavkama.
UŽIVAJTE!
Ne znam da li je bilo i ispričavam se ako je, no primjetio sam nešto.
Motorola Smartphone podforum. Iskreno, čisto sumnjam da će više ikad biti nešto na motoroli a da nije android. U tom podforumu nema više novih postova, a kamoli novih tema. Iskreno, nisam prepametan što bi valjalo sa njim učiniti, no mislim da nema smisla da bude podforum koji nije aktivan.
Što mislite, što bi se dalo sa njim i što sa temama? Ajmo neki konstruktivan prijedlog.
Iskreno, ne vidim potrebu da se ista dira. Nek stoji tamo, ne smeta nikome. :)
Interesira me dali smijem otvoriti temu o hd televizijama? Pogledao sam no nisam nasao slicnu temu o tome. Tamo na multomediji ima svega no telka nema. Ispravite me ako grijesim.
A zašto ne bi smio? Slobodno otvoriš svaku temu za koju misliš da bi bila interesantna. Naravno uz poštivanje pravila foruma.
Ne možeš odmah nešto uklonit jer je prestala aktivnost. Moraš računati s time da će još neko vrijeme netko zaviriti tu u potrazi za informacijom. Tek kad prođe izvjesno vrijeme neaktivnosti onda se vrši spajanje ili premještanje. Tako da je tvoj prijedlog u redu, ali je malo preuranjen.
sad, koliko je preuranjen, ne znam. Smartphoneovi koji su spadali u tu kategoriju su već odavno zaboravljeni, prestarili su. no s obzirom da nije bilo novog posta u tom podforumu mjesecima, zato mi je pao prijedlog na pamet. ali eto. nije da mi smeta, ali ne vidim više njegovu svrhu. pa čak i u potrazi. mislim da u admin panelu imate negdje statistiku po pojedinim podforumima, vidite tamo kakvo je stanje. možda vam pomogne pri odluci.
Zasad Motorola ostaje ovakva kakva je.... Kad dodje vrijeme, implementirati cemo promjene.
Prijedlog: umjesto sadašnjeg searcha staviti Google powered search.
Na nekim forumima sam imao priliku korsititi Google powered search i puno mi se više sviđa + točniji je. Ne znam da li postoji mogućnost stavljanja tog plugina na ovu verziju vB-a.
Je li moguce uz ono hvala za post dodati jos like i dislike:big smile2:
Gospodo draga, ovo je tema o tome što bi promijenili na forumu, a ne o tome tko ima kakva prava ili ne. Tema je do daljnjeg zatvorena zbog čišćenja. Ubuduće za offtopic slijede kazne. Za takve teme imate određeni dio foruma.
Evo dižem malo temu iz mrtvih :)
Može li mi netko od nadležnih objasniti zašto na LG forumu nema posebni odio za Android?
Vidim da Samsung, Motorola, Sony Ericsson i HTC imaju posebni dio dok LG nema.
Aktivnost na LG forumu je podosta niska, koliko vidim 1 član posta samo članke i nema gotovo nikakvih aktivnih rasprava, guideova i stvari kojih nalazimo na drugim dijelovima.
Mislim da nas ima dosta na cafe.mobil-u koji imamo LG sa androidom i koji bi htjeli neku aktivniju raspravu i guideove za custom romove, a mislim da bi tome pomoglo da imamo posebni odio za androide.
Bez obzira na postojanje podforuma ili ne, ako netko hoće pokrenuti raspravu i staviti koji tutorial i upute, stavit će. neće ga omesti to što nema zasebnog podforuma...
Kad rasprava bude malo aktivnija i kad se pojavi malo više tema (i/ili tutoriala) , onda se može otvoriti podforum...
Nije se poseban podforum otvarao niti za druge proizvođače dok rasprava vezana za njih nije bila malo aktivnija
o nekim smartfonima se ništa saznati iako naslov slovi na ime mobitela.
Imamo temu o samsungu galaxy plus a u njoj se samo govori dali je,kad će i kako će doći u neki centar.
Puno ima tema o raznim novim moćnim i poželjnim smartfonima a malo se može saznati o samom mobitelu(recenzije takve podatke ne donose) što mene recimo zanima:kamera,video snimanje-kvaliteta,zauzeće,birate,kvaliteta zvuka,rad sa punom 16gb memorijom,rad sa internet preglednikom...i još druge stvarčice koje su nekada bile opisivane u časopisu Mobil.
Danas se samo rapravlja o verziji androida,kad će nova verzija,koja verzija radi brže,kako ažurirati software,rom ovakav onakav...
Tema o S+ ju danas nakon revizije pročišćena te su svi postovi koji se tiču dolaska u prodaju prebačeni u za to odgovarajuću temu.
Izgleda da neki ovdje doživljavaju forum kao servis gdje će dobiti odgovore na svoja pitanja i riješiti svoje nedoumice. Djelomično su u pravu, ali zaboravljaju da sve znanje što je skupljeno i sve informacije koje su podijeljenje ovdje na forumu potiču upravo od takvih kakvi su i sami - članova ovog foruma. Ne postoji čarobna knjiga u koju neki zavire pa onda pišu na forumu.
Upravo to. Forum nije helpdesk niti će to ikada biti. Za svaki odgovor se morate strpiti i uzimati ga s rezervom.