sa kojim bi programom uspio snimat npr kad se vozim i da u jednom kutu pise kojom se brzinom krecem i da sam spojen preko GPS-a imao sam jedan program ali mu neznam vise ime
Printable View
sa kojim bi programom uspio snimat npr kad se vozim i da u jednom kutu pise kojom se brzinom krecem i da sam spojen preko GPS-a imao sam jedan program ali mu neznam vise ime
SensorVideoRecorder - http://www.appbrain.com/app/sensorvi...rvideorecorder
Driving Logger - http://www.appbrain.com/app/driving-....DrivingLogger
tnx ova prva se placa jel ima di da se moze skinuti full aplikacija
Naravno da ima, na ipmartu recimo.. http://www.ipmart-forum.com/showthread.php?t=450050
jel zna netko zasto mi ne radi aplikacija "tko me zove" od kad sam stavio CM7 na LGP500?
Molim nekoga ako zna dali se moze besplatno skinuti AndroMouse.
Tražim neki file explorer koji ima brzu pretragu.
Jer, ES File Explorer, koliko god dobar bio u svem ostalom- ima pretragu koja "traje li ga traje".
Bilo bi idealno ako postoji neki sa "instant searchom"- kao u music playeru ili imeniku...
Meni je Total Commander OK...
Koju aplikaciju preporučate za potrošnju goriva auto-motor.
Za auto koristim aCar, mislim da nema bolje aplikacije za pracenje potrosnje goriva, troskova servisa, kazni, cestarina, putovanja i jos puno toga...
Imam taj aCar već tri mjeseca. Nije baš da sam se trudil, ali djeluje mi dosta komplicirano. I čudno mi računa potrošnju goriva( možda zbog toga jer točim benzin i LPG). A možda i ja krivo gledam, di se vidi kolka je potrošnja.
Ovo sa servisima nisam skužil.
Kaj znači ono " partial fill-up" i "missed fill-ups"?
Benzin točim svakih mjesec dana za 100 kn. Jel trebam označit kaj od toga?
Lpg točim svaki put do vrha, pa kolko stane stane.
Hehe, i meni je prvih par dana djelovao komplicirano, ali kasnije sam skuzio na kojem principu radi i vise se ne odvajam od njega. Partial fill up je djelomicno tocenje (upravo tih 100 kn), a missed fill up stavis ukoliko si proslo tocenje zaboravio unijeti. Osim toga, prelistaj malo FAQ i upute, sve ce ti biti dosta jasnije.
Evo isprobaj ovu aplikaciju :)
Ima i to, ali pojavi se nakon drugog točenja. Ne samo da pokaže potrošnju nego vidiš i mjesečnu i tromjesečnu potrošnju, kako se kreće cijena goriva itd.
EDIT:
Trebam neku aplikaciju za slušanje hrvatskih radio stanica, a da nije Slooshaj! i Slušaj Radio! jer nijedna od te dvije nemaju sve radio stanice koje meni trebaju.
dali ima aplikacija ko za iphone photosynth da slika silke u panorami i da ih sam hvata, ovo mi je frend slikao i moze slikat di oce crveno je dok se lijepo nepodudara sa prijasnjom slikom i kad bude dobro onda je zeleno i on uhvati novi sliku Link
skinuo sam taman kad sam stavio tu post ali svejedno tnx :)
Od važnijih:
1. Radio Županja
2. Totalni FM ili Novi radio Đakovo
3. Radio Baranja
Kad ste već kod aplikacija za radio stanice, jel postoji kakav radio koji omogućuje slušanje balkanskih radio postaja?
Treba mi neka aplikacija jednostavna kao notepad da snima zabiljeske na karticu. Trazim .txt ali moze bilo sta, neka je fajl kriptovan samo za tu aplikaciju ali da mi zabiljeske ostanu na kartici.
Dosta sam mjenjao romove pa sve sto zabiljezim nestane.
Trazim po marketi i googlam ali nista konkretno. naletio sam na neke aplikacije koje se spominju da snimaju na SD u .txt formatu ali ih nema ni na marketu niti su tako "jednostavno" dostupni linkovi.
Pa ako neko koristi nesto slicno, neka javi "iz prve ruke" jer je velika gimila nekih notepad programčića za bilješke ali koji od njih snima na SD (a ne ide bas da ih sve skidam/instaliram/provjeravam).
OI Notepad?
Bas to radi sto mi je trebalo. Snima na SD u .txt formatu koji mogu otvoriti i sa drugim programom.
Hvala na preporuci.
Još nešto- Koji modulator radi najbolje za java aplikacije ? Skino sam neki "Java 2.2" medjutim, nakon sto sam instalirao igru, ne mogu je pokrenuti. Samo se u krug vrti ona "start" animacija.
Kod njega ne vidim nigdje opcije za instalaciju .jar fajla. Samo baca na neke sajtove za download java igara.. ili cega li vec.
E jbed je bilo ovo prvo.. Java 2.2. Znaci jbed 2.2. Sada sam postavio 1.x verziju i isti slucaj. Vrti u krug "Prease wait...".
Mozda je do samoga .jar fajla. Hajde nema veze. Kontao sam nestio pokrenuti u javi ali nije sad toliko pod moranje.
Hvala svakako na preporukama.
Ništa. Isto. Vrti se u krug i sa drugim .jar fajlom. Pokusao sam instalirati i na mem karticu i na telefon, ali isto.
Ma hocu da zaigram free kick igru koja je meni licno jedna od boljih igara na telefonu:
http://pokit.etf.ba/get/8dd971ec411f...59df97ce87.jpg
Ako ima nesto slicno (ko zna o cemu se radi ..nisma nasao video da "pokazem") neka neko preporuci.
Swiftkey X beta
Može apk od ove aplikacije, jer mi ju ne otvara na marketu (https://market.android.com/details?i...ey.phone.trial).
Trebalo bi biti free. Hvala
Aplikacija za fitnes...npr koja ce mjeriti koliko sam koraka napravio, koliko pretrcani kilometara, brzina trcanja....Po mogucnosti jos da ima trenera, npr hodaj 2 minute, trci 15 minuta i sl...
Hvala :)
@neo7 cardio na marketu
Trebao bih aplikaciju za vremensku prognozu, ne mora biti nikakav widget, samo da provjerim prognozu ručno po potrebi...po mogućnosti s točnom prognozom!
Probao sam par dana Animated Weather i odličan je i lijep ali prognoza je netočna, i sa accuweather i sa google...govori da pada kiša ono sja sunce,...
jel netko zna backup aplikaciju koja bi mi sacuvala save games i postavke aplikacija?
znaci nije bed nac backup koji bi samo vratio aplikacije i igre nakon hard reseta, nego da mi i save gameove i postavke svih appova vrati kako su i bile?
hvala i poz
Hvala melesic :) Evo novih par pitanja a i novi sam u Android svijetu :D
Aplikacija da postavim na "desktop" ON/OFF wireless i ON/OF GPRS..... Imam problem da mi se aplikacije same pokrecu (vidim ih u task manegru) i zauzimaju memoriju...te aplikacije su tipa MSN Talk, Facebook, Music news and weather, longitude.... za sve ove aplikacije nemam opciju da stavim da se ne pokrecu autokatski. Neki savjet ?
U ovom videu su svi savjeti koje tražiš :)
Hvala, ali malo je tesko doci do svih detalja kada koritis non-brand Android phone, tj clone ^^= Citat =:
U ovom videu su svi savjeti koje tražiš
Molio bih ime programa da si skinem za blokiranje poziva dolaznih,ali neki da javi da je bio dolazni poziv sa blokiranog broja
koju aplikaciju preporučate za slušanje radia s rds-om i da je free ?
hvala
Postoji li aplikacija kojom bi mobitel služio kao bežična kartica? Naime, spojio bih mobitel kabelom na računalo ali bi istovremeno bio spojen na wifi pa bio tak imao pristup internetu pomoću kvazi bežične kartice :)
Ovo sto tebi treba se zove tethering i dostupno je "by default" u mnogim custom ROMovima. :)
Vjerujem da postoji i aplikacija za to, ali vjerujem da ti mobitel mora biti rootan...
Ako u ROM-u imaš wifi tethering, onda vjerojatno imaš i ovo (mislim da Desire ima i u stock 2.2 ROM-u)
Priključi telefon na računalo > Settings > Wireless... > Tethering > USB tethering
Imam ja custom ROM na galaxyju, sad vidim da ima USB tethering.
Znal sam za wifi tethering ali ovo nikad nisam koristio pa nisam nit znao čemu to služi.
Hvala! :cheers:
kako obrisati program lookout security?
skužio sam da je probram više manje beskorisan i da ga želim obrisat a nemogu ni preko "menage apps" niti preko marketa. odbija ga obrisat
edit: sorry našao sam kako se briše, treba maknut neku kvačicu u securityu
@Chief_Wolfinjo- FM TwoO
Pozz raja, ja sam novi sa androidom... Uzeo sam Wildfire sa 2.2.1... E sada imam mali prob... Na laptopu sam napravio wifi da se spojim sa mobom, al kada na mobu udjem u wifi i ukljucim ga, pise samo scanning i tako stoji... Je li to neki bug? Mislim da ne bi to trebalo tako dugo trajati? Ako tko moze pomoci bio bi zahvalan...
Koliko sam skonto treba mi Appinstaller, da bi mogao instaliravati s sd kartice... A bez wifi ne znam kako cu to skinuti >.<...
Sta ti ne radi 3G/data?
Iskreno ne znam sto bi ti rekao, nemam pojma sta ti znaci "napravio sam wifi na laptopu".
BTW za instalaciju aplikacija sa kartice treba ti bilo kakav file manager, ali valjda je taj AppInstaller isto sposoban za to.
Na laptopu sam spojen preko etherneta, a napravio sam ad hoc (computer to computer) mrezu sa omogecenim internet sharingom... I sada kada stavim da mi trazi mreze na htcu, ne nadje tu moju mrezu, samo stoji scanning...
Koliko znam, ad-hoc mreze ne rade na androidu bez posebnih zahvata. Vjerojatno je u tome problem.
Ima li neka druga mogucnost da spojim s racunalom preko wirelessa?
Mislio sam na stvari koje vec imam doma... Ethernet i laptop s wirelessom :/
Vjerojatno želi napraviti ad hoc vezu što Android inicijalno ne podržava a samim time ni Internet Connection Sharing. Ako ima Windows 7 može probati sa http://www.connectify.me/.
Drugi puta jasniji dok pišeš post. Gomila točkica i ulični govor je neprimjeren forumu.
trebam aplikaciju/player za slušanje aac/mp3 streamova za Android? HITNO
XiiaLive, Winamp. Oboje imaju SHOUTcast podršku i ako se stream nalazi tamo, nemaš problema.
nema ih još na listama pošto su u beta fazi.
Evo o čemu se radi:
R808
Kak ih naci?. ja ih nemrem pokrenuti
Sent from my HTC Wildfire using Tapatalk
Fakat, danas ih ne mogu naći :(
Danas imaju opakih problema na streamu, puca non stop i vidim da rješavaju to već...
Možeš probati i u browseru kliknut na aac+ ili mp3, te otvorit prek Xiia Live.
uspio sam ih pokrenut, ali puca cijelo vrijeme.
Winamp mi ne sljaka
molim vas preporuku za back up app koji bi uspio spremit save game od igrica i postavke unutar pojedinih appova.
ako uopce postoji tako nesto:)
Da li je neko nasao aplikaciju koja sa slike prepoznaje teskt (pa da se isti moze iskoristiti) bilo da se sluzi kamerom ili da radi sa slike iz galerije?
Google Goggles to fino radi ali ne u svrhi iskoristivosti teskta vec kada da trazi koji je proizvod, logo.. pa sa slike prepozna i tekst.
Google docs aplikacija to može.
Nije mi bas najjasniji njegov radi. Uslikam nesto i sliki salje na google server ... ?????
Radi samo upload kao u bazu. Kada zelim sliku, radi download. Ne znam sta ima da obradjuje.
S druge strane, kada odradi download, ponudi mi u kojem program da otvorim sliku tako da nigdje ne vidim kako da dobijem tesk iz slike. Znaci ne otvara sliku u google docsu.
I ne vjerujem da nesto obradjuje osim sto se moze slika konvertovati u google docs.
S druge strane, kada na brzionu Google Goggles izvuce tekst iz slik, zasto treba neki poseban proces sa Docs ??
Uploada na server i tamo napravi OCR. Kasnije imaš sliku i tekst u istom dokumentu za eventualnu korekciju. OCR je to "šta ima da obrađuje".
Možda ja radi pogresan poces.
Kamera ikonu vidim samo iz widget-a. Uslikam tekst, pita me za ime, da li da konvertuje i odradi upload. Kada je zarsio, imaam medju fajlovia sliku ali nigdje ne vidim kako da dodjem do teksta. Klikom na sliku uradi download i pita gdje da je otvori.
Što misliš gdje se se nalaze google docs dokumenti? U oblaku tj. negdje na google serverima :) U aplikaciji google docs možeš pristupiti tim dokumentima, iz browsera na kompu, mobitelu... U tome i je poanta, da im imaš pristup od bilo gdje. Ako baš želiš možeš dokument skinuti kao doc. xls...
Da budem iskren, nisam nikakako za online storage.. ili trenutno populiziranje občačića ..ali to je sada off. Naravno da znam da su na njihovom serveru ako radi upload/download.
Svejedno, i ako radi na oblak varijanti, i dalje ne dobijam nacin prikaza teksta. Moze biti da je losa slika ali samo dobijem obicnu sliku. Ili kao sto rekoh, mozda radim nesto pogresno.
EDIT: Uspio sam nekako da mi djelimicno prikaze tekst sa slike. Mozda samo jednu trecinu a recimo da nije prepoznao tekst sa iste slike koji je deblji i vec bar deset puta od onoga sto je on "vidio".
Hvala u svakom slucaju. Pokusat cu da nadjem aplikaciju koja je nam,jenjena za ovo i gdje bi bio teskst upotrebljvi ..kao recimo da ga kopiram i bacim u neki notepad dokumen ili gdje vec mogne.
Mislim da si malo prezahtijevan. Ne mozes to ocekivati od jednog telefona. Ako i postoji aplikacija za to, vjerojatno je prilicno rudimentarna i sposobna obraditi samo jednostavnije slike.
Nisam naveo velike zahtjeve vec samo pitam da li nesto slicno postoji. Znam da racunar zna brljaviti sa mnogo boljom slikom od uslikane sa telefona, ali me samo zanima da li za android uredjaj ima neka OCR aplikacija.
Jedan mi lik dao ovaj link: http://chart.apis.google.com/chart?c...android.snapit
Ali mi ne nalazi na marketu kada skeniram pa ako neciji telefon prepoznaje kod, da javi da i tu verziju probam.
U samom linku je ime aplikacije: com.mocrsoft.android.snapit
To je ova aplikacija .
Moraš ju ili kupit ili nać negdje.
Trebala bi mi neka aplikacija sa kojom bih mogao mjenjati profile.Recimo kao sto ima symbian opcenito, sastanak, vani, bez zvuka?
Najjači kalibar: Tasker
Mali kalibar: Quick Profiles, Profile, Settings Profiler Pro, Profiles
yager - Bas sam kucao na marketu iz linkaali ali izgleda preskocio istu.
Hvala.
domy_os - Pa generalno tekst. Ne vizit karte i slicno npr oglas, iz novina.. nije bitno samo eto, kada zatreba da imam.
Ali kontam da je najbolje rjesenje ipak naci korektan program na PC-u i prebaciti slike na njega pa vaditi tekst.
Google Goggles za vizit karte
Google Docs općenito
Oba podatke čitaju u oblaku. Goggles ponudi spremanje kontakata u telefon, a Docs sve pročitano spremi u Word dokument u Docsima
Mislim da je za moje rjesenje najbolje ovo:
Bez oblaka i bez kakvih suvišnih kontaktiranja sa serverima.
AL ija opet imama problema sa root-om na ovom romu pa ako ga zamjenim mozda ovo i probam.
dali postoji program koji mi može pokazati koji je program gdje instaliran, na karticu,u telefon i koliko mjesta zauzima.
Pozz
Moze preporuka neke aplikacije za osm mape da je mogu koristit bez stalne internet veze nego samo preko gps-a pa recimo kuci kad dodem da upalim wifi i syncam to sto sam uradio ili nesto takvog tipa? Postoji li sto takvo.
I opcenito koje alatke koristite za osm?
meni bi trebala neka aplikacija gdje mogu skidati ikone, tražila sam na launcher pro icons and docks i custom launcher icons, ali mi konkretno trebaju ikonice gdje je tekst umjesto ikone. u custom launcher icons ima par, ali nisam sve pronašla.
pa ako netko zna :)
Mislim da je to jedina aplikacija.
Za ikone pogledaj ovdje(u moja dva paketa ima ikona s tekstom): Android razmjena ikona/dockova i ostalog
Također pogledaj i ovdje, kolekcija od 600+ packova.
e sad jedno šugavo pitanje.
ovako na kartici imam slike, wallpapere, ikone itd.
sad bih ja htio da kad pokrenem galeriju da mi ne prikazuje sve odjednom več kao na kompu foldere i podfoldere tako da ja izaberem što hoču otvoriti a ne sve odjednom.
što skinuti ???
@mrcina: JustPictures i podesi koje foldere želiš da ti prikazuje. Možeš uključiti i pregledavanje u "tree modu" (kao u Windows exploreru po hijerarhiji).
e ovako. Skinio san bio dosta blacklist aplikacija ali jos nisan naletio na neku koja mi omogucava da blokiram sve zivo osim brojeva na whitelisti.
Imao sam samsunga s odlicnim ugradjenim blacklist programom.
Ovi svi na marketu koje sam skida imaju opcije blokiranje pojedinacnih brojeva, blokiranje brojeva koji nisu u imeniku, i poziva sa skrivenim brojevima.
A na white listu svima je vec automatski dodan cili imenik.
Znaci. Ukljucim white list s jednim jedinim brojem i samo taj broj me moze zvat.
unaprijed hvala