Jel zna itko kako se zove ovaj sat na lockscreenu
Printable View
Jel zna itko kako se zove ovaj sat na lockscreenu
Jednom sam negdje čitao da se može preko wifi-ja prebacivati fileove sa PC-a na mob. Ubih se tražeći a ne nalazim ništa pametno. Jel ima netko neku ideju kako se to radi?
Najbolja solucija bi bila Dropbox, ali mislim da je i Es File Manager imao tu opciju preko WiFia da se salju fileovi.
Probaj takodjer SwiFTP app za mobitel, te SmartFTP client za PC..
Instaliraš na komp My Phone Explorer, na mob odeš na Market, instaliraš My Phone Explorer Client, upali wlan na mobu, odeš na taj MPE Client, on se pokrene, u programu na kompu connect i to je to.
Ja to stalno koristim, najbrže i najlakše.
A i brzina transfera je dosta brza, čak mi se ponekad čini da je i brža od USB-a.
Ima li nešto što ne traži instalaciju dodatnih aplikacija na komp?
Mislim da ne.
Probaj Dropbox.
Mene je on odusevio. Stvarno odlicna aplikacija.
Registriras se na Dropboxovoj stranici (mozes i preko aplikacije) i onda dobijes pocetni "dropbox" od 2GB.
Mozes ga prosiriti tako da platis za vise, ali meni nije potrebno.
Jedina mana te aplikacije je to sto ako hoces neki veliki file (od 250 MB) prebacit, dosta dugo traje upload na njihov server.
Poslije je fora, jer mozes sve filove koje si uploadao, shareati sa frendovima.
Ja sam koristio SwiFTP.
Samo Client na mobu pokreneš, i u njemu piše nešto kao web adresa, samo što se u tome nalazi IP adresa, i to samo kopiraš u taj web od recimo my computera i ulaziš u mob.
Mene je to živciralo jer svaki puta moraš upisivati drugu IP adresu (pošto se stalno mjenja), ali otkad koristim My Phone Explorer nemam nikakvih zamjerki.
Ako postoji za Symbian, onda mora biti nešto i za Android. To s uploadanjem mi se ne sviđa i veliko je gubljenje vremena, a vrijeme je novac. :) Trebam aplikaciju koja će raditi po principu mountanja, da je uključim, dodam folder koji želim shareati na mreži ili povući neki shareani s mreže i to je to. Postoji li takvo nešto?
Ja koristim jednostavan način.Imam usb bloototh stick i preko tih drajvera koji se nalaze na njemu. Evo za početnike, potrebno je da instaliraju drajvere, poslije čega će se pojavit opcija slanja kad kliknete desni klik na bilo koji dokument-prva opcija je send to compressed zipped folder, ali postoji i opcija send to bluetooth device, i poslje treba kliknuti samo da vam pošalje(tada treba i blotut upalit). MOže se podesit i to da se traži šifra, koja se može može unijet u komp. :)
Imam jedno pitanjce. Trazim aplikaciju koja ima u sebi djesavanja u hrvatskoj i neke osnovne informacije.
Koristim android 2.1 na sony ericssonu X8. Jel imate koju ideju, prijedlog za aplikaciju?
bok
U Marketu pod search upiši Croatia i ponudit će ti par takvih...
pozdrav, trazim neki dobar launcher, ali da nema sljedece pod permissions
"•Services that cost you money
directly call phone numbers
Allows the application to call phone numbers without your intervention. Malicious applications may cause unexpected calls on your phone bill. Note that this does not allow the application to call emergency numbers."
ako postoji takav, bio bih zahvalan na preporukama
Našao sam aplikaciju koja bi trebala raditi onako kako sam napisao, tj. kao običan PC u mreži, ali jedini "problem" je što traži root koji sam jučer skinuo, a trenutno ga nemam vremena opet stavljati. Aplikacija se zove Samba Filesharing pa tko je rootao svoj mobitel, neka proba, ima je na Marketu. Ja ću je malo kasnije testirati...
https://market.android.com/details?i...nkyfresh.samba
http://www.appbrain.com/app/samba-fi...nkyfresh.samba
Nije li lakse sa phonemyexplorer?
Možda i je lakše, ne znam, ali kad se jednom sve namjesti (share, prava i ostalo), bit će sigurno brže. Osim toga, već sam rekao da ne mogu svaki PC zatrpavati nepoznatim softwareom. Ako si ikad negdje bio admin, cijenit ćeš tu opciju.
sada imam trenutno froyo na mobu i nasao sam custom rom, dali je ikako moguce da sve instalirane programe backupam pa poslje da ih samo vratim da nemoram sve ispocetka instalirati?
A malo potraziti prvo? :jehon:
HINT: Titanium Backup
jel to applanet vise ne funkcionira?
ne otvara mi uopce ponudu aplikacija
@shilev - imaš zadnju verziju applaneta?
da, jucer napravio update.
cudno je da mi radi na 3g, al ne i na wi-fi..
kad smo vec kod cudnog, sad vidim da mi ne zeli pokrenut what the doodle dok sam na wi-fi vec samo dok sam na 3g
Taj permission ima i Launcher Pro ja mislim. Ne zato sto je virus, nego ima widget s kojim ima direct dial kad se stisne(zove osobu na widgetu)
... to te ne mora ni zabrinjavati.
Uostalom skidaj aplikacije koje su provjerene, s dobrim komentarima.
http://www.vcbux.com/?r=n3n00
Upravo tako, skini s njihove stranice ili preko 4shared.com najnoviji Applanet i raditi ce ti. Ovaj stari ne radi, otvori se i nudi kategorije, ali nista ne otvara. Zato skini najnoviju verziju i deri.
Sent from my HTC Desire using Tapatalk
Rootao mob, instalirao, namjestio postavke u roku dvije minute i radi k'o podmazano... :)
http://www.pohrani.com/t/3U/13k/1cba...roid-samba.jpg http://www.pohrani.com/t/c/nE/1dwvuK...id-samba-2.jpg
Brzina prijenosa cca 2 MB/s, share prava su postavljena na full, pristupiti se može preko computer namea ili IP adrese, a što je najbolje, servis se može aktivirati i deaktivirati automatski zajedno s WLAN-om. Nema potrebe ručno uključivati/isključivati aplikaciju, dovoljno se spojiti na WLAN i stvar radi.
na marketu ima za skinuti xica, dali je netko skuzio koje br treba upisati da bi mogao viditi
Evo, ja sam ju upravo instalirao, predobro. Znaci, otvoris ju, gore upises broj od iksice, a dolje svoj JMBG.
Pitanje, da li je netko upogonio google voice kod nas? Kaze mi da ga trebam aktivirat u google acountu, tamo je aktiviran ali opet nista?
Probaj otić na http://www.google.com/voice/ i sve će ti bit jasno ;)
Da li se moze negdje naci "LetsTans Deluxe" puzzle igrica za android bas je cool jako mi se dopala kod frenda na iphone ili barem nesto slicno??????
Hmm, ne znam šta tebi piše, ali ja kad odem tamo dobijem:
Dakle, iz toga bih ja zaključio da se usluga trenutno može koristiti samo u USA :)= Citat =:
Google Voice is not available in your country.
Thanks for visiting Google Voice. We're not yet open for users outside the US, but are planning to expand our service to additional countries in the future.
uspio sam, samo treba one desn br upisat
Hm...Jesam citao i sitna slova, ali na ovo nisam naisao ?! Samo da su trenutno free ozivi u USA i Canada?1 zbunj....
evo i ss
http://slike.hr/slike-male/g/gv_8e88c.jpg
Jel mi netko ima za predložit stranice preko kojih mogu pratit najnovije aplikacije koje se pojavljuju..Jer otkad sam kupio novi android mobitel stalno me zanimaju nove i zanimljive aplikacije koje bi mogao instalirat na mobitel. Zato pitam to jer na Marketu i njihovoj početnoj stranici nikako da se vide nove.. :(
pogledaj malo prvi post tj. ostale Sticky teme
hm, evo priznajem nagovorio si me :P, jedino što nikako da ga natjeram da proradi? Ako sam dobro shvatio sve, ovako:
instalirao app, pokrenuo, promjenio pass i username, dissable, enable nakon promjene passa, zatim u cmd naredba net use/delete i nakon toga upisati IP adresu u browser pc-a?
Evo to sam sve napravio i nemože se spojiti, kad napravim dissable na telefonu, na pc-u napiše da je veza pukla znači kuži ga ali ne kominicira?
Naredba "net use" ti ne treba kad prvi puta postavljaš password nego kasnije kad ga mijenjaš.
IP adresa odnosno computer name se ne upisuje u browser nego u search ili run, a mobitel možeš naći i u work grupi kao što sam ja gore.
http://www.pohrani.com/f/3s/ns/34n62...id-samba-3.png
ima problem sa tipkovnicom, instaliram ju i ukljucim u postavkama ali onstane ona stara, mob je x8 v2.1
molim pomoc !!
a jesi u npr sms porukama, tamo di pises tekst, pokusao pritisnut prazan prostor, i onda odabrao INPUT METOD, i onda zeljenu tipkovnicu?
evo jesam, puno fala. nekuzim zasto se na 2 mjesta mora ukljuciti !?!?
dali postoji program za razbijanje svih šivri za wlan. Nekad ti treba net za sitnicu a svi Wifi-jevi zakljucani !!
Ma imas neke, ali ne probijaju, vec daju default passworde od odredjenih routera, pa ti to nevrijedi ako je ime mreze promijenjeno, ili password. Aplikacija koja to radi je npr. Penetrate.
nadi mi za PC aplikaciju koja ce probit WPA2 kljuc i skidam ti kapu ;)
sta nije da mozes sa linuxom i backtrackom tako sam barem cuo :)
:ontopic:
molim ime aplikacije za download youtube videa na htc desire, a da pouzdano radi. hvala.
Trebao bih alarm aplikaciju kakvu ima SE xperia x8 na stock 2.1 romu.(za nju sam siguran, neznam kakav alarm ima primjerice x10, možda isti takav) Onako da se klizanjem gore - dolje mogu podesiti sat i minute. i onda se samo dolje potvrdi. Jednostavno, a jako funkcionalno. Ako tko zna... bio bih zahvalan.
Ljudi trebam pomoc :)
Sad mi tetka iz Amerike kaze da je instalirala aplikaciju heytell na iphone i da ima ista za android,te da preko nje mozemo besplatno pricati! :) Ali kada odem na market nema je? moze neki link... Hvala
ma isao sam tu,ne moze. isao na app planet,na app brain nadjem ih al uvijek neki eror.
tako da sam skinuo apk file i prebacio na mob i instalirao!
P.S. extra aplikacija,ono kao voki toki! moc :D
Jeli istina da se nemože preko Astro File Managera slati .apk file-ovi preko bluethootha na drugi mob?
Za slike i pjesme mi ponudi send via bluethooth, ali kada oću poslati neki .apk file ima samo Facebook i Flickr.
Ljudi, trebam aplikaciju kojom cu spremiti odredjene poruke na mail ili karticu. Znaci, samo odredjene poruke, koje ja zelim, a ne sve. Isprobavao sam milijun programa i svi spremaju sve poruke, a ja zelim spremiti dakle samo one koje odaberem, ne sve. Ako netko zna ima programa, zahvalan sam mu.
@xlr,
Ja instalirao i isprobao (sam na sebi, doduse), meni na VIP-u radi. :)
E sad, ne znam jel VIP to mozda ima omoguceno, ili mi radi jer pricam sam sa sobom, ali eto. :)
Trebao bih HTC Notes aplikaciju (posto imam nekakvih problema sa skidanjem aplikacije direktno na mob)
Hvala
da li postoji mogucnost da se neka knjiga u pdf formatu konvertira u format koji koriste aldiko i slicne e-book aplikacije?
Naravno.
a kako?
Ja konvertiram s Calibre.
da li postoji adobe flash player da mi otvara samsung ove stranice npr:www.fksinfo.com ili premier-kladionica.com,znaci da mi flash player radi normalno???
Nije da se o tome nije vec pricalo i to dosta...
Ugl postoji flash player za Android 2.2+. E sad, kako radi, to ne znam, osobno ga ne koristim.
dali neko moze staviti link za skinuti silhouette full.apk znaci live wallpaper koji se moze naci na androidu.
Imam VNC Server, instalirao na PC-ju tight vnc-.. bla, bla, sve to lepo radi ali imam jedno pitanjce: da li mogu da rotiram screen na PC-ju za 90o, pošto mi telefon stoji u dock-u a i nevezano za to, lepše bi bilo da gledam po dužini?
Imam PowerAMP v1.1 build 326 s unlock-om.
Kada šaltam pjesme, izbaci error too much failed tracks (tako nešto).
Onda moram preko task killera ubiti sve programe da bih mogao nastaviti koristiti PowerAMP.
Isto tako, kada slušam pjesme, same se šaltaju kada završe, najedamput se samo muzika prekine i izbaci istu poruku.
Sad neznam koja je više zadnja verzija i jeli izašla FULL pošto ih ima milijun.
I još nešto.. jel postoji kakva fora da se poboljša jačina i kvaliteta zvuka?
Sjećam se da sam na I7500 1.6 preko nekih kodova uspio malo poboljšati zvuk, pa me zanima jel postoji išta slično za Desire 2.2?
Imam odlične sluške Creative EP630, pustim neku pjesmu od 320kbps, podesim equalizer, ali opet mi je malo "pretiho".
EDIT: Eh da, koja vam je najbolja aplikacija za smanjenje potrošnje baterije?
Imam jedno lagano pitanje za snimac zvuka na htc hero u pozadini?
Koristim voice recorder on mi je super moze da se nastima i vremenski da se upali ali snimanje samo do 3 h a meni treba najmanje 10h, sve je to uredu on moze da se ukljuci rucno da snima u pozadini bez limita ali na kraju pise da je snimio 12h a kada pustim snimak samo ima do 1h 11min i tako stalno!A koristio sam isto i stealthrecorder_v1.0.apk koji je isto super ali opet isto pokaze 12 ili 13 h snimka a kada ga ocitam samo 1h 11min!
Dali telefon iskljuci mic ili je do snimaca?
Pomoc bi mi puno znacila!
Definiraj pretiho :D Sjećam se da na stock ROMu nisam nikad pojačavao preko pola jer mi uši otpadaju, a i čuje se mjuza i izvan uha. Isto vrijedi i za custom ROMove. Imam iste te sluške i jedino što mi pada na pamet je da ih nisi dobro 'metnuo' u uho. Gurni ih dok ti ne zapucketaju i stvore vakuum. Ili si jednostavno oglušio :)
Ma stavljam sluške 100% ispravno u uši. Imam ih već godinu dana, i u početku sam imao taj problem da ih nisam znao stavljati pravilno u uši, ali sam se naučio. Zato radije koristim Sony-ev walkman za slušanje muzike, jer mu je zvuk jednostavno fantastičan, na pola pojačam ubija muzika od glasnoće i bassa, bez imalo krčenja zvuka.
Na mobu je to dosta teško podesit da bass bude zadovoljavajući i da ne krči kad malo jače pojačaš.
Koristim PowerAMP i jednostavno zvuk je pretih. Kada u equalizeru stavim na Phone speaker (loud) onda se čuje dobro, no nema bassa, zvuk ko da je iz bačve..
Kupi Sennheiser neku CX seriju i neces pogrijesiti. Najbolje slusalice.
Yep, ovo potpisujem.
Prije sam imao CX 300, ali sam ih negdje izgubio pa sada imam CX 250 i zvuk je fenomenalan.
OT: Mislim da je bilo govora o ovome prije, ali ne mogu nigdje to naci.
Ugl. trazim neki app koji bi 'blokirao' povezivanje drugih appova na internet.
Recimo kada mi ostane malo MB-a, da mogu koristiti browser, ali da mi se ne syncaju svi appovi..
Bilo je govora o ovome u temi o in ear sluškama, i rekli ste mi da nema prevelike razlike između crative ep 630 i sennheiser cx300.
Ali kako ne kužite, nije problem u sluškama, kažem na istim slušalicama na sony walkmanu zvuk već na pola pojačan ubija, tako da je dakle do moba i njegovih specifikacija.
Nećemo dalje u offtopic, uglavnom pitanje je, jel postoji kakva "fora" za poboljšavanje zvuka na HTC Desire? (bilo aplikacija, bilo neki hack)
pozdrav jel ima kakva dobra aplikacija za android da mogu preko mob. da saltam kanale na tv-u
jel mozda ima netko ovu aplikaciju ali da se ne placa...
F1 Timing App 2011 championship
https://market.android.com/details?i...ftpauer.f12011
@Cionn sa DroidWall mozes blokirati odredene appove (sve koje oznacis) da ne idu na internet. Imas je na Marketu.
Pogledaj help u aplikaciji, da ne objasnjavam sada.(mob mora biti rootan)
jel ima neko link di se moze skinuti SPB ali da radi, i dali ga tenutno neko koristi
ja sam imao ovu betu ali je jako bugovita i ruši se prečesto.
morat češ čekati full verziju koja bu valjda stabilnija od ove bugovite bete
Jel mi moze netko poslati link za Audio menager pro, znaci bas za pro verziju. Ovih par pro verzija sto sam nasao su dobre, ali kada ih instaliram pise da su istekle i da se prebacim na noviju verziju, a ovu nikako naci. Moze pomoc? Hvala.
Da li ima neka aplikcija koja prepoznaje tekst sa slike ..a moze i preko kamere ?
Hvala.. ofulao sam podforum pa sam editovao za zahthev oko teksta i slike.
Probat cu neka od ta dva countera.
Da li postoji android aplikacija za htc desire koja bi omogucila skidanje svih mailova(yahoo, gmail...) u jednom potezu, kao sto je to na ajfonu.
Oko ponoći baterija na 75% ujutro mob ugašen....
Da li Juice Defender ili Juice Plotter (oni su mi pali na pamet, možda postoji neki bolji program) imaju mogućnost izrade log datoteke, tako da se naknadno vidi koja aplikacija je "posisala" bateriju?
WiFi, GPS, 3G su konstantno ugašeni tako da to nije bio uzrok. Niti sam instalirao bilo koju aplikaciju koja bi bila friška i bezveze crpila bateriju.
Znam da je Xlr nešto isprobavao J.Plotter, pa ako zna, bio bih zahvalan.
Mozda je do roma?
Plotter ce ti samo iscrtati krivulju potrosnju. Mozes probati Power tutor, on nesto prikazuje po aplikacijama, ali mene nije previse odusevio. Alternativno kad ti baterija bude pri kraju odi u info menu *#*#4636#*#* i pod battery history i umjesto other usage stavi partial wake - vidi koja ti je aplikacija drzala mob bu.dnim dok je bio u sleepu.
Ovo sa info menuom sljaka dok mob ne spojis na punjac, onda se statistika resetira. Zato probaj da ti se mob ne ugasi.