Jel postoji patch za k800 da makne sidebar u meni-ju?
Jel postoji patch za k800 da makne sidebar u meni-ju?
:wtf:
Kakav sidebar u meniju? :jehon:
Ako mislis na scrollbar, to nema veze sa patchanjem, to se rjesava layoutom.
@guba,
Probaj promijeniti USB port (ustekati u neki drugi), nekad i to pomogne.
Pokushao sam i to i nece! Vishe ne znam shta da radim! Jel bi mogao ti da mi dash neke drivere za w800i da probam ponovo,mada nisam siguran da ce hteti jer sam 100000 puta reintalirao iste! Ako imash,daj mi neke molim te da probam,jer pochinjem da ludim! Ceo dan sam pored kompa, osedecu vishe...
Dao sam ti vec drivere.
Ne postoje driveri za W800, USB Flash driveri su univerzalni.
BTW ako radis sa W800, ovo je kriva tema. Ima posebna za K750/W800, potrazi malo.
Video sam,nego sam gledao ovu temu,jer je ovde najbolje objasnjeno kako da se instaliraju driveri! Pogledacu josh malo,pa ako ne uspem batalicu to! Ne bih ja ovo ni radio da mi ne radi kamera na telefonu,ali shta je tu je...
btw. gledam i svuda se pominje DCU - 60, a ja imam DCU - 65,nemojte mi reci da to ima veze?!
http://slike.hr/slika/9162.jpg
Vec je prije napisano (vise puta) da su DCU-60 i DCU-65 prakticki identicni.
dal mogu ikone sa 1. stranice na se w580i???????
Imam pitanje u vezi ikonica u menu-u, kad crossflasham k800>k810 jel mogu koristit ikone za menu od k800 i k790 ?
Mozes.
(10 znakova)
Od bilo kojeg SE sa 240x320 rezolucijom ekrana.
Makar, neki imaju drugačije ikone (neki imaju video poziv u glavnom meniju, radio...).
Ali, raditi će ti.
A, uz malo zdravog razuma, metodom pokušaja, lako ćeš i sam promijeniti mjesto ikona koje ti trebaju na glavnom meniju. :)
probo sam stavit al piše da je greška s menijem i da se neke ikone možda meće vidit al ja ne vidim ni jednu, sve mi je bijelo.........
Onda si krivo nešto napravio...
Nisi sve kopirao, dirao si menu.ml (skinuti) pa si nešto "pokvariO" (makar je to manje vjerojatno ;)), greška u samim ikonama i menu.ml koje si skinuo (isto malo vjerojatno, pošto bi se netko već požalio)...
Pa, probaj onda ponovno (ako si siguran da si prebacio sve iz skinutog foldeta) sa drugim ikonama- čisto da vidiš u čemu je problem.
Pa kasnije staviš koje želiš.
da li se moze povecati kapacitet memorije k800 kao u k750 u njega sam uspio povecati memoriju na 29000????i ako moze da mi netko objasni kako :) jel isti postupak kao na k750?
Nisi nesto jako precizno ovo objasnio... :jehon:
Mislis na kapacitet spremnika za poruke? Ne, ne moze se povecati.
;K800 SW-R8BF003
;Possibility to store more SMS (was 1000)
;(c) demion
;(p) Adow
;(p) Korvmannen A.K.A Sausagie
+44140000
;110617E: FA229200 7d221201; 2000 SMS
;110617E: FA229200 FA221201; 4000 SMS
110617E: FA229200 9D229201; 10000 SMS
moze sa patchem
e ovako... imam FAR i JD, mob je k800i (zapravo je k810i, glupi čovjek koji ga je dekodiro ubacio k800i firmware, jbg) CID53 db2020
imam sve stvari za jd flasher i otvara mi mob, no problem je što kad otvorim OFS folder pa SYSTEM i onda CAMERA, u CAMERA folderu nema ništa o.O (kamera radi normalno na mobu) i kad ubacim svoje drivere i izađem iz FARa oni nestanu i opet ništa nema u CAMERA folderu... kamera na mobu je opet ko stara, s normalnim driverom
nezz zašt je to tako... hvala ko pomogne :respect: ;)
Ovaj put sam spojio u prikladnu temu, no drugi put obavezno procitaj pravila o naslovima tema, te ne otvaraj novu temu ako vec postoji prikladna, vec koristi search da je pronadjes.
Može li se ikako srediti da se kod prelistavanja imenika pojavljuje samo po jedan kontakt i broj u većem fontu kao kod Nokie?Isto me zanima i za SMS
Koliko znam, velicina fonta se moze mijenjati, ali sam layout - tesko. Mislim da mozda ima negdje da se promijeni da prikazuje ime i broj ili samo ime, ali to je to. Definitivno ne moze onako kao na Nokiji, bar ja to jos nikad nigdje nisam vidio.
Takodjer, za drugi put ne otvaraj novu temu ako prikladna vec postoji, nego koristi search da je pronadjes.
Novi sam u ovome,pokušavam naći ovo sa fontom radi slabog vida.Pretražio sam ovaj a i druge forume i mislim da nisam našao to što mi treba
Ovo sto ti trebas se inace radi mijenjanjem layouta. E sad, mislim da nema nigdje vec gotov layout za povecana slova (bar ne ovdje na forumu) jer ljudi uglavnom traze smanjivanje slova (da stane vise sadrzaja), ali ugrubo to se radi tako da se iz telefona ili firmwarea izvuce datoteka /tpa/system/layout/layout.xml, promijeni se po zelji i vrati se nazad na isto mjesto u telefonu. Dakle, mozes potraziti ovdje ili po internetu vec gotovi layout koji povecava font, ili ga mozes izraditi sam (layout.xml je obicna XML datoteka, pa ako se imalo kuzis u to, ne bi trebao biti problem).
Ok probaću potražiti layout
pozdrav svima htio bih vas pitati ako mi ikako mozete pomoci imam SE K800i i neradi mi cam... kad skliznem prema dolje poklopac od kamere pokaze mi se na display-u onak ona kamera i cayber shot i pise ' izvršava se program,ugasite ga,a zatim upalite kameru' ?? sto se to dogodilo..nerazumijem...ako netko mozda zna kako da to popravim molim vas javite te..stvarno mi je bed zbog tog...:(..hvala vam puno..
molim vas ako mi nekomoze pomoci problem je o mojoj kameri na SE-u K800i kad odklopim poklopac od kamaere pise mi 'IZVRŠAVA SE PROGRAM,ZATVORITE GA,A ZATIM POKRENITE KAMERU' sto je to..nerazumijem...moze li mi itko pomoci ?????? hvla vam unaprijed...!!
oprostite sto sam 2 puta poslao.nije mi se vidjelo da sam poslao prvi puta..ugl ako mozete pomoci pomozite.!!
Za drugi put obavezno procitaj pravila foruma. Ovo je strogo tematski forum, ne mozes u temu o unlockanju upadati sa pitanjima o kameri.
Takodjer, za drugi put prvo koristi search, jer se o ovome vec pricalo vise puta.
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?p=793564
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?p=813200
I jedna slicna: https://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=61843
owako zanima me kako da FLASHAM mob..neznam kako se to radi..prvi mi je puta..pa ako moze detaljna pomoc..zahvaljujem svima..molim vas...i dal mog moi k800i da mi bude neki W..??
nisam..jbg..ugl..sredio mi nesto mi nece kamera.a nece ni kad ubacim samo driver od camere..pa ono..mislio da ono nekak to rijesim..a cam mi je jako vazna..(berem meni^^) i sad.neznam..kako da to napravim preko XS++ nemogu pise mi nes NOT SUPPORTED i nemog..:S tak da nzm
A gle, tutoriali i uputstva za flashanje postoje, i to barem nekoliko njih (ova tema je jedno od njih). Linkovi za potrebne alate su takodjer nabrojani. Postoji i superthread radi lakseg snalazenja. Drugim rijecima, sumnjam da ce ti itko sad objasnjavati ono za sto opsirna objasnjenja vec postoje, inace ispada da su se ljudi bezveze trudili pisati ih.
Za XS++ sam ti vec rekao da ocigledno imas CID53 i da zato nece, te da mozes raditi jedino sa Far+jdflasher.
aha.. a jbg..ja sam bio stavio prie neki CID52 od k810 i nie mi se htio mob upalit :S nekuzim zas..i onda sam oso na ono od SE update Se i sad imam neki KAO novi.,
Ne kuzis zasto?!
Pa kako ti mislis da stavis CID52 firmware na CID53 mobitel i da ti radi?
Osim toga, preporucujem ti da prije flashanja i moddanja dobro proucis teme o tome, da ne bi bilo nismo znali...
Recimo da si potrazio prije, skuzio bi da K810 firmware ne moze ici na novije K800 bez promjene displaya.
pa zar ja nemogu nikako da sada stavim il da skinem s net-a CID52 !! jer nzm ni koi je bolji..??
EDIT:
el se tu sta moze sredit to me zanima ..xD ako nemoze recitte da se ne zezam vamo..^^Code:05:30:36| Baseband ID: 9900
05:30:36| Protocol Version: 3.1
05:30:36| Warning: IMEI name does not match GDFS name (IMEI:NULL GDFS:K800)
05:30:36| ...using GDFS name
05:30:36|
05:30:36| Profiling SEMC phone...
05:30:36| Platform: DB2020
05:30:36| OTP CID: 51
05:30:36| EROM CID: 53
05:30:36| EROM Color: Red
05:30:36| IMEI: 35427102xxxxxx
05:30:36| Phone ID: K800
05:30:36| Region: EUROPE_2
05:30:36| CDA: CDA102511/2 R12A
05:30:36| Firmware Version: R8BF003
05:30:36| EROM: R3A022
05:30:36| Ready for operation!
Pobogu, pa zasto opet taj XS++?!
Po (barem) treci put: ostavi se toga, to ne radi za tvoj telefon!
Jedino i iskljucivo Far+jdflasher!
Dobro sto se ocigledno jos ne kuzis u to, nitko se nije rodio da sve zna, ali barem citaj sto ti ljudi pisu...
Ne kuzim ovo "koji je bolji"... Pa jednostavno stavi zadnji firmware i gotovo. Zasto komplicirati...
I koristi gumb EDIT umjesto vise postanja zaredom, to se inace smatra spammanjem ovdje.
ok ok necu vise preko XS++ xD...evo radio sam malo prije preko far-a i promenio meni i sve super..:D samo jos neznam mjenjati MAIN I FS to moram nauciti..xD i ocu da mi mob opet bude na HRV.sad stavljanjem zadnjeg softa.mob mi zakljucan prima smo TELE2 a nema hrv. jezik..
el to moze na K800 ?
jel se moze prebaciti zvuk s zadnje strane k800 na prednju tam di se prica jer mi je izgleda oso zvucnik s zadnje str..
tu ja verziju imam..jel to ok ?
Cek, jesi ti dobro? :jehon:
Sad te maloprije upozorim da ne pises vise postova zaredom jer se to smatra spammanjem, nego da koristis gumb EDIT/Uredi, a ti onda postas CETIRI posta zaredom!
Jel ti bas zelis zaradit ban ili?
Sto se tice ostalog... Opet izgleda ne zelis potraziti i procitati vec gotove upute i tutoriale. Vjeruj mi, NITKO ti nece opet ponavljati ono sto je vec vise puta detaljno prodiskutirano i objasnjeno. Ili stvarno mislis da smo se uzalud trudili to sve pisati i slagati? To i nije bas lijepo, znas?
a znam sry nisam mogao naci EDIT sad znam koje je..HVALA TI..necu vise majke mi...a ako napravim smetaj to da sam zurio i citao sam postove dosao sam od 1. do 10 str. i pokusao sam mjenjati ikonice i uspio sam hvala vas svima i tebi...al kad neznam nmogu ja sd ici sta ja znam na kojoj str je to sto meni trea.srry jos jednom..
A dobro, pa nitko ni ne ocekuje da listas sve stranice ovako velike teme.
Tome zato sluzi search i superthreadovi... Pa ni ja ne znam uvijek gdje je sta.
Pomocu toga, ako bar otprilike znas sto trebas, trebao bi moci pronaci sve sto te zanima.
Najprije Pozdrav svima clanovim Foruma.
Pretrazivao sam dosta po forumu ali nista da nadem za T650i probam u njega
ubacit:Main,FS i custom VFE 3. Mobitel je vec jednom Falsan kad je ubacivan ovaj S_E_Europe samo nisam ja to radio.
Volio bih ubacit ovu verziju VFE 3 zbog Njemackog jezika,jer ovaj sto je sad u njemu nema Njemacki.
Probao sam sa ova oba XS++3.2 i jdflasher v1.11.
Sa Farom nemogu probat,jer nemam sve potrebno za njega.
Treba mi ovo troje ako ima ko da mi da ili stavi linkove da skinem.
-Falsch driver za T650,
-anycid da ima i T650
-CXC za R8BC004 1200-2562_GENERIC_SN
Ovaku poruku dobijem kada probam sa oba programa,
i zamolio bi nekoga da mi pomogne u cemu je problem neznam Engleski vidim da nadnu pise nesto za Loader.
----------------------------------------------------
ChipID:9900,EMP protocol:0301
PHONE IS RED RETAIL PRODUCT
FLASH CID detected:53
Speed:921600
Flash ID check:2019
Flash props sent ok
OTP LOCKED:1 CID:51 PAF:1 IMEI:35796601410436 CERT:RED
FLASH CID:53 COLOR:RED
Model:T650i
MAPP CXC article: R8BC004 prg1200-2562_GENERIC_SN
MAPP CXC version: R8BC004
Language Package:S_E_EUROPE
CDA article: CDA102568/3
CDA version: R9A
Default article: 1200-4848
Default version: R8BC004
Operator: 000-00
Elapsed:6 secs.
Will backup GDFS now.
ChipID:9900,EMP protocol:0301
PHONE IS RED RETAIL PRODUCT
FLASH CID detected:53
Speed:921600
OTP LOCKED:1 CID:51 PAF:1 IMEI:35796601410436 CERT:RED
FLASH CID:53 COLOR:RED
Can't build loaders chain ;(
Elapsed:9 secs.
----------------------------------------------------
@lagan,
Ono je tema ISKLJUCIVO za zahtjeve, a ne za diskusije i pitanja.
Pazi kud postas, da ne bi bilo brisanja.
Prva stvar: vec je odavno receno da XS++ 3.2 ne koristis osim ako zelis sprziti telefon.
Druga stvar: jdflasher 1.11? Jesi siguran da nisi nesto pobrkao? Htio si reci SETool2Lite 1.11 (jer ovo je ocigledno log iz njega)?
Treca stvar: jasno ti pise da imas CID53, a takodjer je vec bezbroj puta receno da nijedan alat osim jdflashera ne podrzava taj CID.
Linkove na sve potrebne alate i drivere imas u superthreadu, mogao si odmah tamo pogledati.
Link za T650 firmware takodjer vec postoji u temi za zahtjeve, ali je CID52 pa ces morati zatraziti drugi.
Ja bi sam htio ubacit jace aucstic drvivere no skine a 2 uploader i pise mi kako program mozda je zarazen i ima virus ,3puta sam na 3razlicita mjesta skinio i opet neradi.pa kak da onda instaliram
Ma bravo. Pomoglo bi da si jos rekao i koji to tocno program... :jehon:
Ako je SETool2Lite, jdflasher ili A2uploader, to je normalno. Ubi kompletno sve antiviruse.
Vec se prilicno puta pisalo o tome, mogao si bas prvo i potraziti.
Kazem,skinem program a2 uploader i kad hocu instalirat nece,pise da ima virus.nekuzim zakaj me pitas ZAST NISAM REKO KOJI PROGRAM.!a vec mi kom zeza,tak da onda nista,ako sam dobro skuzio trebam pobrisat sve antivirusne programe ili nesto drugo!
Pardon, nisam vidio da si napisao (btw to se zove A2uploader, bez ikakvih razmaka, nije ni "a 2 uploader" ni "a2 uploader").
Da, kao sto rekoh, ubij (zaustavi) sve antiviruse (ali KOMPLETNO! I background procese!), ne moras nista brisati.
Kao sto isto rekoh, o tome se vec dosta pisalo, pa za detalje potrazi malo.
Prekopo sam cijeli jeb*** net ali nemogu vise naci koji acoustic je za sta pa ak mi netko moze nac ? znaci farfield za to , phf za to itd.
ovdje imaš tutCode:Files starting with "farfield" refer to the speaker:
farfield_call - driver loudspeaker during a call
farfield_fm - driver speaker in FM receiver
farfield_play - driver loudspeaker mode proigryvatelya/mp3
farfield_ring - driver loudspeaker mode calling signal
farfield_rec - driver and microphone for video recording on a dictaphone.
Files starting with "PHF_" refer to the headset (headphones):
PHF_play, PHF_2_play, PHF_3_play, PHF_4_play - when listening to music / sounds
PHF_call, PHF_2_call, PHF_3_call, PHF_4_call - when you talk
PHF_ring, PHF_2_ring, PHF_3_ring, PHF_4_ring - when an incoming call (if enabled "Silent"
BTL_play - while listening to the player through BT headset
handset_0_call - the sound of conversational dynamics
Sysconn_fm - radio in the headphones
http://www.esato.com/board/viewtopic.php?topic=184802
pozz! ja sam ajmo rec nov u ovome, htio bi samo namjestit flash menu na svoj k800i, nazalost on je cid53 pa zato nemogu nista radit ni u xs++ ni u a2uploaderu, probao sam i setool lite a jdflasher je prekompliciran za mene :$, i jos sam negdje cito da k800i ne podrzava flash o.O (!?!?!?) ne usudim se mjenjat firmware da nebi nes pokvario... omg pomoc??? nisam znao da je ovo ovako komplicirano
K800 ne podrzava flash menije, teme, wallpapere... nista. I NEMA nikakvog nacina da se omoguci
ok nista od flash menua, a one menu ikone? ne mogu otvorit mobitel u nijednom programu jer imam cid53 sto da radim??
mozes ikone sa far managerom + jdflasher
@RasplesaniČevap,
Vec je sve objasnjeno, linkovi za download takodjer postoje, citaj i trazi.
pozz svima ja evo opet dosao..hehe...ovo je tema za k800 pa oprostite nadam se da nece smetati pitanje je u vezi mog k810 imam novi i sad bih pojacao zvuk malo mi je tisi mobitel...a mom legi sam ubacio bio acouictic driver i nesto se valjda poremetilo i zvuk mu se cuo od naprijed na onaj zvucnik kod poziva :S jel ima neko neku str tj link da mi da da ubacim i da ce raditi 100% ?? hvala puno unaprijed :)
Mozete li mi detaljno pojasniti kako se debrandira moj k770 db2020 cid53 ...imam farmanager i sve programe...trebaju mi linkovi sta jos treba skinuti i detaljan tutorijal ...ljudi ocajan sam ...vec 15 dana pokusavam ubaciti flash teme i na kraju kad sam sve to savrseno naucio,shvatio sam da mi nece ocitati flash teme zato sto mi je brendiran
imas u ovom podforumu sticky temu
imas dosta tutoriala, pa procitaj malo.
opet ja :belj: jel bi mozda izgubio neke funkcije npr da flasham k800i na k810i? vidio sam da su jako slicni... :hm:
Pa sve ti je već 100 puta objašnjeno... Samo potraži.
moze li mi neko samo pojasniti sta znaci pojam DEBRANDIRATI TELEFON...u mene je O2 i kazu mi da mi zbog toga mobitel nece da prihvati flash teme a sve sam uradio kako treba...preporucuju mi da debrandiram telefon...ali mozete li mi reci sta se podrazumijeva pod tim...
Pa razmisli malo. :rolleyes:
Sto je "brand"? Proizvodjac ili marka proizvoda (npr. VIP, T-Mobile).
Sto je onda "brandirani softver"? Softver s oznakama te marke.
Sto je onda "debrandiranje"? Uklanjanje tih oznaka, koristenjem "neoznacenog" (generickog) sotfvera.
I drugi put pazi kud postas, ovo nema veze sa unlockanjem CID53 mobitela.
Takodjer, ne trebas postati u vise tema isto pitanje, to se smatra spammanjem, a to nikako nije dobro...
dok spojim k800 pita me ako zelim nadograditi s CID49 na CID52..
ja sam stavio ne.. a ako zelim nadograditi samo prihvatim i to je to? pitam zato jer ne zelim ***bat mob..
Za K800 je bolje imat CID52 nego CID49.
Ne mozes unistit mob AFAIK.
moze li mi netko dati sve potrebno za otkljucavanje SEw880i hvala
Naravno da ne moze, jer nisi rekao nista konkretno o telefonu.
Razni CID-ovi se otkljucavaju raznim metodama...
Ovako ja sam nov u ovim stvarima sa xs++ i sve sto je potrebo za to,pokusavam pojacat kvalitetu kamere na svom mobu SEk800i ali neznam instalirat usb flash driver nigdje nema setup za instalaciju dali netko za kako se to instalira i dali mi moze pomoc oko tog xs++ molin vas.......
Drugi put pazi kud postas, off-topic i postovi koji nepotrebno dizu prastare teme se inace brisu.
Nadalje, postoji superthread, u njemu je izmedju ostalog i link za download USB Flash drivera.
Dobro večer!
Imam Sony Ericsson K800 RED CID53 kojem ne radi osvjetljenje ekrana i tipki,nema signala i ne čita M2 kartice.
Posljednja 2 problema dogodila su se ovo ljeto nakon updatea sa SEUS programom.No,nakon updatea je i mobitel blokirao,jer bi upalio neku pjesmu i on bi neki dio te pjesme (nekih 15 sekundi) ponavljao,jer bi blokirao.No,s vremenom je i to prošlo.Koristio sam ga već duže vrijeme takavog kakav je.
I danas,odlučim ga updateat i napunim bateriju preko USB kabela i USB strujnog adaptera,sličan ovom http://trgovina.partners.si/images/220USB5V.jpg i ostaviosam ga 2-3 sata na tome da se puni i kad sam bio siguran da je baterija puna,jer dugo stoji na punjaču,krenem ga spajat na kompjuter i raditi update softvera.
Sve krene u redu i update bude gotov.Izvadim kabel,bateriju,stavim SIM karticu i vratim bateriju,ne želi se upaliti.Probam spojiti USBom na kompjuter,te bi tada se trebao on sam upaliti i na kompjuteru pokazat USB device.Ali od svega toga ništa.
Probam ponovno update i u pola postupka ili pred kraj,negdje oko 80-85 % kaže da instalacija nije uspjela.
Ista stvar je i sa FAR managerom,očita ga i napravi update nakon ponovnog punjenja baterije,ali mob se ne pali.
Probao sam i sa XS++ 3.1 ga očitati,pošto je mobitel CID53 pa se ne može flashati sa XS++ programom,očita ga normalno.
Mobitel je pod garancijom,ali ga želim sam nekako srediti da mi radi,jer sam skršio ekran na mojoj Nokiji 5130 XM,pa mi ovaj treba.
Te bi ga nakon tjedan-dva tjedna dao na servis.
Da napomenem,kad se mob želi upaliti,IrDA lampica ne svijetli niti 1 put.
Dakle,zna li netko kako to sredit,naravno besplatno preko nekog programa,samo da ga mogu upaliti?
Tnx.
Izvini, ali gdje je FS za :
"Evo i najnoviji softver za K800 R8BA024 CID52 ukljucen srpski, madjarski, engleski...
MAIN: http://www.4shared.com/file/27560783..._WI_RED52.html
FS:
CUSTOM: http://www.4shared.com/file/23658397...ROPE.html[" ????????
zasto se u k800i R8BF003 ne podudara region FSa i Customatization Packa....FS je FS_S_EUROPE a CustomatizationPack je EUROPE_4!???? Zamalo sam poceo sa Flashom, a rekao si sam da obratimo paznju da budu odgovarajuci???
Evo jedno noobsko pitanje: Citao sam neke tutorijale za primjenjivanje quick access patcha i vidio sam da se main mora flashat u mobitel. Ako to napravim, hoce li mi se izbrisat nesto sa mobitela?
Nece. .
Onda se bacam na posao. Veliko HVALA.
imam t650i.. zanima me mogu li na kojinacin staviti walkman 3.0, jer standradni player je koma.
Uff... Nije li ovo vec prodiskutirano vise puta?
NE, ne mozes. Jedino crossflashanjem u neki W model, a prikladnog koliko znam nema.
Pozz. Imam problem sa K800. nece da se upali nikako, jedino sto radi je ona crvena lampica, kad pritisnem da se upali brzo treperi. ne propoznaje ga ni kad ga spojim sa kompom. pozz
pokusavao sam sa xs al jednostavno nis se ne dogodi jer nece nikako da prikaze da je spojen fon? neka ideja???
A malo recimo pogledati u superthread, to nista? :jehon:
https://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=60045
https://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=54676
zanima me firmware main/fs k770i.
sad, koji je najpopularniji k770i firmware za patchanje?
prvo malo OT: Evo ovako znam da je ovo prvi post i da je malo poduži ali neaktivan mi je prosli acc, tako da, isprike adminu :comp:
Također isprike ako postoji vec slican thread.
Uglavnom imam problem sa K800 verzije CID53 i Far-om.
USB flash drivere sam instalirao, napunio bateriju do max, instalirao Far+jdflasher+sefp, promjenio 3 DCU-60 kabla i koristim ove pluginove, tj update skripti:
jdflasher_test
jdflasher_2020_52
jdflasher_test5fix1
jdflasher_text5fix2_cid53
E sada problem je u tome sto mob nakon spajanja na far nece ucitati oflash niti ofs - izbaci error : http://img19.imageshack.us/img19/2108/far001.jpg
a kada probam spojiti preko sepfa / verzija je 0.10.0.51 (sto zapravo i zelim SAMO radi mijenjanja meni ikona) onda izbaci ovaj error: http://img19.imageshack.us/img19/875/far002.jpg
moze pomoc, jel nesta krivo radim? :respect:
EDIT:
problem rijesen :D jos jednom isprika adminu :)
stvar rijesena ovime: updateao neke fajlove u jdflasher i to je to...
http://www.myforum.lasyk.net/attachm...7&d=1212548048
pozdrav :respect:
pozdrav problem je sljedći. prijatelj mi je dao nov novcat k 800i koji kada se upali stalo se pali i gasi ekran mjenja boje,sad probo sam ga flasovat ali mi upute nisu jasne. ali kada treba instalirat 4in1cable_driver kao prvo jednia aplikacija u tom folderu je ova FTDI Uninstaller. dakle Uninstaller a ne instaler. drugo pokrenem ja to i tamo piše budite sigurni da je usb iskopčan a na uputmaa piše da tek posle te instalacije iskopčam mob, ajde dobro instaliram ja taj FTDI(valjda) i idem dalje sada treba ukopčat pa iskopčat mobitel i nać drajvere. koje drajvere da tražim u kojem folderu?
Kao prvo, otkud ti uopce ideja da ti treba 4in1 driver? To nema veze sa ovim sto ti pokusavas, tebi treba GG USB Flash driver.
Kao drugo, driveri se cesto instaliraju iz INF datoteke, pa ni ne treba neki specijalan installer...
Drugi put prvo pogledaj u superthread, pod linkove.
Takodjer, pazljivije citaj tutoriale. Pazljivo slijediti korake je izuzetno bitno ako ne znas tocno sto radis, a pokusavas moddati mobitel (full flash takodjer spada pod moddanje).
instaliro sam GG USB flash driver. dakle sve uspješno bilo i ja otvorim xs i on ne vidi kad ukopčam mobitel a kad se mobitel upali kaže mi da ga isključim i držim tipku c, ja ga isključim držim tipku c prikopčam on ga opet ne prepoznaje
Prvo da provjerimo,ugasis mob,izvadis bateriju,vratis ju natrag,stisnes C tipku i DRZIS pritisnutu dok prikapcas mob,i ne pustas ju dok xs++ ne pocne ocitavati podatke.
I tebi se mob upali nakon toga upali?
Ako da,da li ti windowsi javljaju da su nasli novi uredjaj?
Ako ni nakon gornjih uputa nisi uspio spojit mob..
Instaliraj ove drivere pa probaj opet.
http://forums.se-nse.net/index.php?a...s&showfile=240
šta sad?Code:11:14:35| TURN OFF PHONE!
11:14:35| Hold 'C' button on phone and connect phone NOW.
11:14:35| You have 30 seconds...
11:14:35|
11:14:42| Baseband ID: 9900
11:14:42| Protocol Version: 3.1
11:14:43| Phone name detected!
11:14:43|
11:14:43| Profiling SEMC phone...
11:14:43| Platform: DB2020
11:14:43| OTP CID: 51
11:14:43| EROM CID: 53
11:14:43| EROM Color: Red
11:14:43| IMEI: 35570401xxxxxx
11:14:43| Phone ID: K800
11:14:43| Region: S_E_EUROPE
11:14:43| CDA: CDA102568/3 R9A
11:14:43| Firmware Version: R8BF003
11:14:43| EROM: R3A016
11:14:43| Ready for operation!
11:15:00| ~~~~~~~~~~ Custpack information ~~~~~~~~~~
11:15:00| Custpack: EUROPE_4 (CDA102511/101) (K800)
11:15:00| Generic(non-branded) custpack: Yes
11:15:00| Allowed languages: en, da, fi, is, sv, no,
11:15:00| ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
11:15:05| ~~~~~~~~~~ Custpack information ~~~~~~~~~~
11:15:05| Custpack: EUROPE_4 (CDA102511/101) (K800)
11:15:05| Generic(non-branded) custpack: Yes
11:15:05| Allowed languages: en, da, fi, is, sv, no,
11:15:05| ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
11:15:09| Sorry, your phone is NOT SUPPORTED
11:15:09| Error: Customizing failed.
11:15:09| Error: Flashing failed
11:15:11| Disconnected... Unplug the phone
OK, sto nisi odmah rekao da je CID53?
Ne znam zasto su ljudi toliko uporni u koristenju tog XS++ kad em sto ne moze raditi sa CID53, em sto ionako postoje bolji alati... :rolleyes:
Mislim da je bolje da malo prepravim naslov ove teme, a ti pogledaj neki Far+jdflasher tutorial, to je ono sto ti treba. :)
a kak je mogo znat da je 53 ak ga nije mogo spojit na komp :p:rolleyes:
znam da xs++ nije za cid 53, al bar je najednostavniji.. odnosno na najjednostavniji nacin dobijes od nekog podatke, da znas kak mu dalje pomoci..
@ Black3005: tebi treba ovo
pozdrav, evo nov sam na ovom forumu, i nov sam sto se tice flashanja itd, ovako mob je k800, dobio sam ga od frenda, reko je da mu nes nevalja, i dobro ja probam upalit ono wsod i mal sam guglo i naso da se treba flashat mob, flasho sam sve main,fs,custompack one opcije sta treba, mob proradio ja sretan, samo sto mob pokazuje da su sluske spojene a nisu?, kad udjem u radio i odem opciju ukljuci zvucnik radi taj vanjski, kad postavljam melodiju zvona radi vanjski, kad zovem nekog i odem na opciju ukljuci zvucnik radi, kad fokusiram sa kamerom i kad se slika sve normalno na vanjskom zvucniku, probao sam sa 2 firmwarea (maina fs custompacka), no opet ista stvar, cim ga ukljucim on pokazuje da su sluske spojene, probao sam i spojit sluske onda sviraju pjesme itd, no kad ih odspojim on jos pokazuje da su spojene i nis se necuje osim radia itd, pls help tnx
Imam problem.
Probao sam flashati S500 (CID 52), ali prekida u pola flashanja.
Flasham po ovom tutorialu, i (inače ;D) znam flashati...
Ali, kod ovog S500 nailazim na problem i ne znam ga riješiti.
Spojim ga na XS++ (također se ne spoji odmah nego nakon ne znam koliko puta), prepozna ga, odaberem main, fs i custom, stisnem da počne.
Flasha do negdje 120-137 blokova (od onih 460 ili tako negdje) i tada se čuje zvuk kao da sam ištekao mobitel i flashanje stanje.
Do kabela nije, normalno radi.
Do XS++ također mislim da nije, jer ne bi došlo ni pola ja mislim.
Jedino bi do mobitela moglo biti, ali ni to mi nije jasno jer dođe ipak do pola.
Probao i na Windows 7 i na XP SP3.
Koristim XS++ v3.1- da koristim neki drugi ili...?
probaj drugi kabel
i probaj flešati setool/far-om
i pazi tolikim neuspjelim flešanjem da ne isprazniš bateriju do kraja
flešaj dio po dio tj main pa fs a onda ubaci custom
Da, zaboravio sam napisati- probao i s drugim kablom.
Sada ću setoolom/far- om probati.
Setool- ista stvar.
Može neki link za far? :)
Superthread. :p
uza sve napisano, cini mi se da imas problema sa losim fast portom na mobu..
slicnu stvar sam imao sa svojim k610.
probaj ga ocistiti alkoholom, one kontakte, pa probaj..
Pod "očistiti alkoholom" misliš da prođem štapićem za uši namočenim u alkohol po portu ili da otvaram mobitel pa tamo nešto?
Oprosti ako je glupost, ali do sada nisam sam rješavao problem s njim (nosio sam na servis) :D
A probaj navlažiti nešto malo i obrisati. Meni je nekad znalo pomoći ali sumnjam . Najlakše ti je naći neki stari mobitel s istim kontaktima (ima puno tih jeftinih se-a) i promijeniti samo te kontakte. Nije ih problem van izvaditi...
Evo, uspio sam :)
Jučer sam ga (izvana) očistio alkoholom (namoćio štapić za uši u alkohol i namočio kontakte) i ostavio preko noći na punjaču (iako nema nikakvog znaka da se puni, jedino je ono zasvijetlilo crveno sa strane).
Uspješno ga je odmah prepoznao XS++ danas ujutro, flashao ga do kraja, i onda je u pola patchanja sa FAR- om crknuo.
Pa sam opet očistio, spojio na punjač (i tako par puta), i na kraju ipak uspio.
Stavio patch, par tema, sve radi kako treba.
Sad ga prepoznaje bez problema.
Baterija je bila prazna (ali sam ipak s tom flashao), pa pretpostavljam da je ipak do kontakata...
Usput, flashanje (XS++ v3.1) i patchanje (FAR + jdflasher) radi najnormalnije na Windows 7- isprobano sa S500 i K610.
Hvala svima na pomoći :respect:
moguce da je baterija jako slaba pa da nemre izdrzati flasanje pachanje i sve to skupa odjednom?
ja kad sam ga prvi put flesnuo, nestalo pola baterije, i tako se to skupi.. nek negdje zapne, ode cijela baterija.. onda sam malo pazio na bateriju, punio/praznio do kraja, i sad radi ko velika :) flasahnje je sad za nju dobar dan LOL :crazy:
jos jedan savjet, na tak starijim mobitelima ti vec oslabe oni plasticne "usice" na kabelu/punjacu/slusalicama.. pa si uzmi cackalicu u gurni ju kroz te "usice" i ostavi tako par dana.. zbog oslabljenih usica mi se i sj*** baterija jer se prekidao kontakt dok se punio..
Ma, nemam pojma...
Sad ga svaki put iz prve prepozna, onda je valjda ipak do baterije bilo... :dunno:
Kabel je nov, probao sam s dva.
Ali, kada sam imao K800- mogao sam raditi što hoću sa slušalicama i punjačem, ali jednostavno se veza prekidala, jako loše su to napravili, svako malo sam nosio na servis (prvih par puta su čistili, a onda su mi zamijenili konektor) i onda opet ista stvar, pa sam ga prodao
To je jedan od razloga zbog kojih izbjegavam SE.
molio bih sve ako mi netko moze dati link il napisati gdje da nadjem acustic driver za k800 da se jace cuje zvuk. hvala.