-Razumijem ja da se može pronijeniti u opcijama ali ako je android WWE, ali ako je DE mislim da nemože.
Pa zato pitam dali je netko imao slična iskustva??????
-Hvala!!!
-Pozz!!
Printable View
-Razumijem ja da se može pronijeniti u opcijama ali ako je android WWE, ali ako je DE mislim da nemože.
Pa zato pitam dali je netko imao slična iskustva??????
-Hvala!!!
-Pozz!!
-Da u Njemačkoj.
-Imam samo jedan manji problem, tj. malo veći. Nerade mi volume tipke!
Uđi u bootloader menu pa vidi rade li tamo:
http://cafe.mobil.hr/threads/68822-D...l=1#post944031
Kad ti se pojavi menu, pričekaj 10-ak sec pa onda kreni stiskati volume tipke. Nipošto nemoj stiskati power tipku jer ona služi za potvrdu selektirane opcije (a ti ne želiš ništa potvrđivati), nego iz menua izađi tako da izvadiš bateriju i normalno upališ mob.
-Ali kako ući u bootloader menu kad treba stisnuti tipku "Vol -" koja neradi ???
E vidiš, to i je test. Utvrditi da li je kvar hardverski ili se zblesirao softver. Ako ti ne može ući, onda je kvar ipak ozbiljniji. Da je softverski dalo bi se tu nešto iskemijati i probati.
Jel mozda postoje kakve upute za korištenje za Desire Z ili za obicni Desire ali da su na hrvatskom jeziku?
da potražiš na googleu
inace
http://www.techradar.com/news/phone-...update--913929
"However, the Desire Z and Desire will probably get some Android 2.3 too."
http://dailymobile.se/2010/12/12/and...rbread-review/
Ma tražio sam ja po netu al nisam mogao naći upute al da su na hrvatskom već su sve na engleskom
jel kupio tko mozda desire nedavno u T-mobile-u?ili mozda zna kad dolaze?ja ga narucio prije cirka 3tj, cim je dosao u ponudu i nikako da ga dobijem!lud sam vec od cekanja :D
Danas kupio Desire u VIP-u. Prenio sam broj iz T-mobile mreže (čekao 2 tjedna, mobitel je bio rezerviran). Imao sam sreću da je mobitel otključan na sve mreže. U brzom vodiču od mobitela piše kada prvi put uključim telefon, prikazat će se upute i telefon će vas provesti kroz postavke e-mail računa i omiljenih socijalnih mreža... Problem je što sam ja upalio mobitel i nisu mi se pojavile ove opcije. Da li to znači da je netko već palio ovaj mobitel?
Imam HTC Desire i ponekad mi se totalno zblesira. Odlockam ga, no ekran ne reagira na touch na ikonicu na prvom ekranu.
Zalockam ga, prešaltam par ekrana i nakon cca. 30ak sekundi mogu touchati po ikonicama na prvom ekranu.
Da li se to i vama zna dešavati?
Jel mi moze netko objasniti sto znaci kada je kernel HAVS + CFS i SVS + CFS (BFS)??
riknule su mi komande na handsfree -u...nece mi mjenjat pjesme, pauzirat, javljat na mob... :(
ima tko kakav savjet. mob nije rootan
Imam autopunjač od SE X8 i htio bi ga iskoristiti za Desire, ali pitanje je sljedeće:
Original HTC autopunjač CC C200 daje na izlazu 5V / 1A. Zidni punjač koji dolazi uz mob daje isto.
SonyEricsonov AN400 daje 5V / 1,2A. SE-ov zidni punjač daje svega 5V / 0,85A.
E sad dolazim do pitanja koliko je pametno iskoristiti punjač koji daje "samo" 0,2A više na izlazu? Iskustvo mi govori da će se u tom slučaju baterija brže puniti, ali vjerojatno i više grijati, no da li bi to utjecalo na njen životni vijek?
Na žalost teško je dati potpuni odgovor ukoliko se ne poznaje hardverski dizajn Desirea. Ukoliko isti u sebi ima kontrolu punjenja (a vjerojatno ima) onda će za vrijeme punjenja kontrolirati struju punjenja i temperaturu baterije te je time štititi. No unatoč tome, s jačim punjačem će imati na raspolaganju više struje što bi moglu dugoročno utjecati na životni vijek baterije.
Možeš instalirati current widget i s njime pratiti struju punjenja i naravno pražnjenja. Ja sam primjetio da ne puni cijelo vrijeme s 1A iz čega zaključujem da mjeri paramatre baterije, prvenstveno temperaturu jer su li ion jako osjetljive na istu.
Točno, ima puno nepoznanica, a kao što kažeš, najviše hardverskih. Ne bi bilo loše da naletim na nekog HTC-ovog dizajnera pa ga priupitam :) Teoretski mi je ova tematika više-manje jasna, ali opet...
CurrentWidget nije loša ideja, probat ću se poigrati i pratiti stanje punjenja sa zidnim punjačem, pa isto probati i sa ovim SE-ovim. Najbolji test bi bio prilikom prazne baterije, tada bi mob trebao najviše struje vući. A ako je pritom bude i kontrolirano vukao da ne prelazi 1A - milina! Tnx!
Imam jedan grdan problem sa trajanjem baterije.
Ovako, prvo sam bio na DFu 6.1 i sve je super radilo, baterija je drzala od 8 ujutro pa do negdje 22h kada je bila na 40%.
E sada, kako sam updatea ROM na 6.1a stvari su se pogorsale.
Danas ujutro sam oko 8 skinuo mob sa punjaca i vec mi je oko 12h bio na 30%!!
Na mobitel sam poslje flashanja novog ROMa samo instalirao novi Market i novi FB (1.5).
Stvarno neznam sto cucla toliko baterije da se tako brzo isprazni, jer sam mobitel koristio kao i uvijek, svi syncovi rade, tu i tamo po 10-ak min na net...
U changelogu sam procitao da su u 6.1a dodali drugi kernel, 6.1se svs 1113 CFS, pa sad si razmisljam da nije mozda u njemu problem?
Sad sam skinuo mobitel sa punjaca pa cu opet vidjet dali ce se isto dogodit..
Do kernela je, prolistaj Defrost temu na xda, bilo je pritužbi. Vrati 6.0c kernel, opet je dostupan u updateru.
Sve kernele nakon 6.0c je shebao i uvijek se na kraju vraćao na "c" verziju.
Inače, svaki rom mu dolazi po defultu sa SVS kernelom. Alternativno možeš gore puknuti neki drugi iz ponude iz updatera.
Može mala pomoć oko interne memorije. Naime, kad skinem aplikaciju i instaliram je na SD karticu svejedno mi se zauzme i interna memorija. Sa SD managerom pregledam internu memoriju i ne pronalazim programe koje bi mogao prebaciti. Gdje se spremaju skinuti fileovi?
Mob nije rootan nit ga želim rootati.
Ok, a kud? Jel to mogu vidjeti? I dal mogu bez rootanja maknuti stocks widget?
Ne, i ne.
Bar koliko ja znam.
Zna li netko kako zamijeniti i s kojim programom defaultni phone dialer ili kako se već zove, po meni strašno glupo riješen način pretraživanja osoba u imeniku!
Ah, više se ne sjećam jesam li probao Vanillu (masu sam ih probao , naravno ne samo zbog dialera), zaustavio sam se na leedroid i htio bi samo promijeniti ili podesiti taj phone dialer ili kako se već zove da mogu normalno pretraživati imenik.
poludit cu sa ovim desireom sugavim. samo neki bugovi vise mi ga je stvarno pun *urac
idem reinstalirat windows prebacim neke slike na njega da ih kasnije vratim i sad nemogu sugavu memorijsku otvorit pise mi da je "sd card unmounted" na mobu a kad ga spojim na komp nis se ne desava.. stari moj kakvo smece
Si provjerio dal je uopće mountana?
Settings - sd card - mount/unmount sd card
A šta ćeš, tajvanac ga radio...
ma u zid cu ga bacit za drugo nit nije
pa nemrem je mountat........... SD & Phone storage i stiscem ono Mount SD card.. i svaki put kad stisnem gore ljevo se pokaze kao sd card safe to removal. isto tak kad mob ugasim pa upalim cim se upali odma pise to sd card safe to removal
kaj da ja sad radim formatirat ju nesmijem jel su mi prevazne stvari gore :S.. probo sam ju u lg cookie stavit i otkrije ju na kompu ali kad zelim uc u taj removable disk kao pise da ga umetnem :/
Koruptala se kartica izgleda - razlog zašto mob ne spajam putem usba. Dvaput mi se to dogodilo usprkos svim onim "safe remove" akcijama... Umjesto usba koristim wifi i sve pet. Pa eto za ubuduće...
Probaj naći neki card reader i preko check diska popraviti što se popraviti dade.
@xlr jel bi te mogo zamolit da napravis mali tutorial kako se spajat preko moba na komp putem wifi...naravno kada ces imat vremwna :)
Nije neka mudrost, skines npr swiftp aplikaciju, modem ti mora imati wifi i raditi u routing modu i spojis se. Mozes koristiti i my phone explorer, a ima jos masu slicnih appova koje nisam probao.
nije me bilo neko vrijeme jer u biti nikakvih problema sa mobitelom nisam imao pa reko da svratim što se ovdje događa.. haha umro sam od smijeha na ovog drama queen SE Hondaša :D :D
da se prebacim na on topic :)
par stvaari koje sam otkrio od koristim Desire, leedroid je vrlo stabilan i kvalitetan rom, preporučio bi ga, neki dan izašo update 2.3 sa kojim su puno utjecali na bateriju i njen vijek trajanja, kako vidim da svi imaju borbe sa trajanjem baterije preporučio bi OverclockWidget sa marketa, aplikacija u kojoj možete definirat snagu procesora i raznim uvjetima te overclockat na 1.2 ghz.. meni recimo stoji narihtan da pri normalnim uvjetima rada proc radi između 380 mhz i 700mhz, ima widget koji kad kliknete možete dignut proc do maximuma jednostavno, nakon što se ugasi mob, tj. ekran kod ponovnog paljenja opet se vraća na postavke koje ste zadali, u mom slučaju 380-700mhz, još ima i opcija da posebno zadate na koliko rado dok je screen off.. poanta cijele priče, baterija preko dana uz podosta surfanja i korištenja od jutra sa 100 ne padne na jedva 60%.. na 700mhz mobitel radi stabilno, ne trza i u biti ne kuzi se naročito razlika osim kod zahtjevnijih igrica koje se neće trudit ni pokrenut, onda samo nabrijete snagu po potrebi i rokaj.. vrlooo koristna aplikacija..
Kupio Desire, najnoviji update... Međutim tipke ispod ekrana uopće ne svijetle, u čemu je problem? Probao factory reset, nula bodova.
Pa i jesam. :D Mrak mrak i nula bodova.
Problem sa diodom ili kontaktom vjerojatno. Odnesi na servis
Pod setings nemam privacy, a po glavnom tutorialu sam pročitao da u privacy mogu viditi backup uređaja i što backupira. To mi treba kad ću radit hard reset moba. Mob je kupljen u VIPu prije dva tjedna. Nije valjda da su mi to vipovci ukinuli svojim nekim romom. Inaće sam super zadovoljan uređajem. Brz je i uopće nemam potrebu za custom romovima. (To sam i mislio kad sam kupio Touch Hd pa sam mu poslje mast vadio);D
Imate li možda preporuku za dobar back up program s Marketa. Znači mobitel ima original rom.
Ako koga zanima, stigao je 2.3 official... :)
http://www.gadgeterija.net/2010/12/1...na-htc-desire/
dali mi može netko reći kako spojiti wifi-jem windows 7 s HTC desire-om?
pa ako netko može u nekolik koraka, hvala
Nekoliko postova iznad:
http://cafe.mobil.hr/threads/67439-H...l=1#post964736
Poanta je da ti modem radi u routing modu. Aplikacija na tu šemu ima dosta.
ali bez modema, dali je moguče, znači samo imam laptop (sry nisam spomenuo) sa win7 i želim napraviti vezu između njega i desire-a, da šaljem multimediju preko wifi-ja...
pa sta ti nije jednostavnije onda preko bluetootha??
pa preko wifi-ja je brže, zar ne? nema veze o "jednostavnosti" pitam ako se more to napravit, pa da probam, interesira me... =)
Može li se spojiti Desire preko wi-fija na Speedtouch modem, ili bi trebalo dodati još neki modem na Thomsona?
U tom slučaju ti neće šljakati. Možeš probati npr ovo:
http://www.connectify.me/
S tim programom će se tvoj lap ponašati kao access point i na njega ćeš moći spojiti wifi uređaje (naglasak na spojiti, a pored toga ti uređaji će moći koristiti i internet vezu koju imaš na lapu, ako je imaš). E sad, umjesto da koristiš net s laptopa, samo se spoji na njega (username i pass) i isprobaj neku od ftp aplikacija. Nisam siguran hoće li raditi, nisam nikad koristio Connectify.
U mom slučaju je brzina jako mala, oko 2-3 MB/s, a modem radi u "g" standardu (54Mbps, što bi značilo max 6,75 MB/s). Nisam prezadovoljan, ali bože moj.
Imaš na marketu aplikaciju imenom Websharing koja radi super kaj se tiče pristupa resursima sa moba. Ima još jedna imenom Wifi File explorer, ljudi se i u nju kunu, makar nisam osobno isprobao, sa prvonavedenom sam turbo zadovoljan.
Svima je nestala ta opcija nakog nadogranje na froyo, greška HTC-a, još je nisu ispravili.
Možeš doći do te opcije da odeš u search i upišeš privacy.
Stigao mi je danas još jedan update od cca 4.5MB, jeli ga tko instalirao?
Instaliran, verzija 2.29.405.5 Još nisam vidio neke novosti, navodno HD snimanje radi bolje.
trebam pomoć...molim vas...pomozite mi backup napravit...rootao sam desire i ne mogu backup napraviti.
detaljno napisano ovdje: http://cafe.mobil.hr/threads/68822-D...flash.../page2
zadnja 2 moja posta...hvala...da li će ić custom romovi na njega kad uspijem backup napravit?
Pozdrav!
Sretan Božić svima!
Evo, imam jedan problem na svojem Desireu. Spojio sam mobitel sa kompjuterom, prebacio neke podatke na karticu, odspojio ga s kompa i neće mi učitat podatke s kartice - igrice, i sve ono što imam instalirano na kartici. Na kartici imam i pjesme, normalno ih vrti. Kad odspojim sa kompa, piše u notifications baru "preparing sd card", to nestane i uđem u izbornik, kad tu samo podaci koji su u internoj memoriji. Probao vaditi karticu, par puta spojiti na komp, pa opet i ništa. Može pomoć, ako ko zna? Fala, ekipa!
meni treba oko 45 sekundi da učita karticu , znaći ne mogu odmah pristupiti programima na kartici.
jel zna neko kako saznati erasesize...?
a di? pretpostavljam terminal linuxa :P
Pa, ako mislis da ce se sta korisno desiti ako to napises u SMS, probaj napisat tamo. :rolleyes:
(Da, u terminal. :P )
možeš se komotno prebacit na temu o rootanju na kraj te mi pokušat pomoć ... :P
kaj se dobije sa ovim updateom? jel pise di na forumu nemrem nac fkt
Pozdrav i sretan božić, kupio sam diseire prije 2 dana, i sviđa mi se ova tema http://android-themes.net/android-co...ark-theme.html
Može li mi netko ukratko objasnit kako se instalira? Totalni sam početnik što se tiče smartphonova pa naravno i desirea, ali nisam informatički nepismen (lol sad pričam ko neki noob), ugl dal ima neka aplikacija koja diže te teme, ili se mora rootat desire. Hbboot verzija mi je 0.93.0001 ako to išta vam pomaže
Drugo pitanje, koju aplikaciju koristite za gps, i dal ima netka koja radi u offline modu?
Za GPS/navigaciju pogledaj druge teme ovdje, ima ih stvarno hrpa.
Naravno da sve navedene u tim temama rade u offline modu.
Mene zanima dali ima koja aplikacija s kojom određujem koje programe ocu da mob vrti u pozadini...ja sa task managerom ubijem sve procese a za par minutu dvi on opet vrti neke programe tipa winamp camera ili neki deseti program koji ja uopče nisam pokrenuo i to mi dodatno troši bateriju a ionako nije baš nešto baterija
dali tko zna dali se može staviti izbornik na hrvatski
Upravo suprotno. To stalno korištenje task managera ti troši bateriju više. Uglavnom, korištenje task managera se ne preporuča na Androidu.
Pročitaj ovaj članak, sve je objašnjeno.
Ima neki custom rom koji ima hrvatski jezik. Znači rootanje i stavljanje tog roma je jedina solucija.
na leedroidu imas hrvatski...ali je samo djelomican prijevod...
Nemoj se zamarati time. Više trošiš baterije kada pališ i gasiš te servise nego kada rade. Oni koji su upućeniji u to kako točno radi multitasking na Androidu kažu da su task manageri potpuno nepotrebni.
Sa aplikacijom MoreLocale 2 možeš postaviti hrvatski jezik, ali je samo djelomično prevedeno. Desire HD i Desire Z imaju potpuni prijevod (pa ako koristiš taj custom ROM možeš imati potpuni prijevod). Gingerbread (Android 2.3) također ima hrvatski jezik, ali također je za Desire dostupan samo kao custom ROM.
Evo prije 20ak min sam skinuo mob s punjača(punio se cijelu noć) i bia sam 5 min na wirelessu i malo čačkako po mobu kratko i 5% je baterija pala...jel to do defrosta ili kernela neznam ali moram 2 put dnevno puniti mob..ima li kakvo rješenje
jel moguće da slcd više troši bateriju nego amoled i to na defrostu?
Teoretski SLCD troši, uvjetno rečeno, više struje od AMOLEDa. Ali na kraju krajeva, ta razlika bi se trebala osjetiti jedino ako ti je ekran na mobu konstantno upaljen. AMOLED najmanje troši na crnoj podlozi, dok kod SLCDa podloga nema veze jer uvijek troši jednako. Prije bih rekao da te možda muči Defrostov kernel v6.1se koji je aktualan na 6.1a ROMu. Probaj flešati 6.0c kernel.
Ekipa imam jedno noobovsko pitanje vezano za Desire ....imam ga nekih tjedan-dva. Ono sto me muci je koje su aplikacije otovrene (odnosno rade) u backgroundu...da li su to recent apps? Koje dobijem dugim klikom na home tipku. To mi jedno ostalo nekako nejasno...
Ne, to su 8 zadnje pokrenutih aplikacija. Odi u settings - applications - manage applications i pod Running su ti te koje su "otvorene" :)
Hm..malo nezgodno...Ima koji programcic koji bi recimo iskonfigurirao da na dugo drzanje jedne hardwerske tipke (ili nekako drukcije) otvori app koje trenutno rade pa da mogu switchat izmedju njih? Jer tamo pod runniing apps ima brdo procesa koji mi nisu interesantni...znaci samo bash aplikacije?
I da kako onda ubijam aplikacije koje ne zelim da rade (osim ovako kako si sad maloprije objasnio)
Za prebacivanje između aktivnih aplikacija dobro funkcionira Visual Task Switcher. Može se postaviti ili na Home ili na dugi pritisak search tipke.
(defrost 6.1a)(kada sam imao 6mj desire sa amoled držao mi je dam i pola baterija)
danas sam ga ujutro skinuo s punjača i za 1h je baterija slabija za 25% (2h 45%) i to 5 dana stari mob, jel treba mu neko vrijeme da mu se formira baterija?
meni baterija treje kraće nakon zadnjeg updatea na v.2.29.405.5
kada stize gingerbreed na desire
Tu nešto ne štima, ta potrošnja je prevelika. Predodžbe radi, meni baterija padne 20ak % kada sat vremena igram igrice, a tu cifru teško dostignem radeći nešto drugo. U standbyu bi ti trebao trošiti 2-8%, ne bi trebao preko 10. Opet, ovisi što sve radiš u pozadini, koristiš li net itd... Ako si u području slabog 3G signala očekuj malko veću potrošnju (do 10%), ali nikako 25%.
Instaliraj juiceplotter s marketa, pusti ga nek radi jedan dan i pregledaj graf potrošnje baterije.
pa uključen je wlan i 2g
Ok, i meni je to upaljeno uvijek i potrošnja je 2-8% u standbyu kao što sam napisao. Imam defrost 6.1 (ne "a" verziju, ali to nije toliko bitno) i 6.0c HAVS 875mV kernel. U pozadini vrtim sinkronizacije svega mogućeg (rss, weather, mail, fb/tw notifikacije i sl). Čim kreneš nešto prčkati po mobu i koristiš ekran (surfanje npr) lako se popne na 10ak% na sat.
Ovo ti govorim čisto da si usporediš moje navike sa svojima. Osim ako u pozadini ne vrtiš neki proces koji ti cucla bateriju, imaš battery drain problem.
Uđi u Spare parts - battery history - other usage promjeni u partial wake i pogledaj koji ti je prvi proces na listi i koliko vremena ti je držao mob 'budnim'.
ne mogu više provjeriti jer sam u međuvremenu promjenio rom na 6.1, pa javim kaj ima novoga
puno hvala na pomoći :)