Naruci,doce ti postom i odneses nekom lokalnom maistoru da ti zamijeni...na n95 se mjenja kompletna maska pa tako i gornja :)
Printable View
Naruci,doce ti postom i odneses nekom lokalnom maistoru da ti zamijeni...na n95 se mjenja kompletna maska pa tako i gornja :)
Buraz mi kupio ovaj mobitel, ali nije uz njega dobio USB kabal, a pošto moj od N82 nepaše, neznam kako bih nadogradio softver. Na mobu je v 20.0.016 od prošle godine. Na nekim mobitelima se softver može nadograditi preko interneta. Ja bih to pokušao preko wlan routera, ali neznam dali je moguće to napraviti sa ovim mobom??
Kabel imaš u svakom dućanu pa skoro i u špeceraju :-), dakle obični usb kabel sa mini priključkom. Fw možeš nadograditi samo putem Nokia PC suite ( i NSU ali to je druga priča) i to na jedan jedini način preko interneta, u svakom slučaju moraš paziti da imaš dobru i stabilnu vezu i niukom slučaju ne isključuješ kabel prilikom instalacije. Prvo backup pa onda instalacija no savjet je ako ti je friški mob i nemaš ništa u njemu svoje da ga jednostavno bez back up-a updateaš na novi fw. Ako ga želiš haknuti onda se prvo malo raspitaj po google-u.
Stavio sam preko Nokia Suite fw 31.0.015 moram reci nisam napravio backup i i i izbrisan imenik,biljeske,kalendar i nokia maps.Slike,Sygic,Garmin su ostali netaknuti mogao sam dalje koristiti.
A pitanje imam za slider,dali Mobis mjenja klimave i koliko to traje ta izmjena,1 dan ili dali uopce.Klima 0,5mm gore dolje na desnoj strani.hvala
Pokušavam staviti novi firmware (30...) preko Nokia Software updatera, ali piše mi stalno da je moj mob već up to date.
http://slike.hr/slike/u/untitled_24fcb.jpg
Imao sam i ja taj isti problem. Program se neće update-ovat.
Izbriši u kompu tu staru verziju PC Suite-a i instaliraj najnoviju.
ili, ako ti je mobitel brandiran (kupljen) u t-mobile-u, promijeni product code i onda napravi update
Kupljen je u T-Mobile-u.
Product code se mijenja sa Nemesis service suite?
Našao sam nešto tu: link
*sređeno. hvala.
31.05.015
Moram priznati da je nešto brži od prije i napokon sam se riješio onih T-Mobile dodataka.
promjenio sam font na mobitelu uz pomoc fontrouter-a i stavio sam neki font super izgleda i sve to samo nema hrvatskih znakova (č,ć,ž,đ,...) i sad neznam kako da ubacim neki drugi font jer naravno dok pokusavam izbrista postojeci font javlja mi grešku da je file u upotrebi pa nemam nekih ideja kako bi izbrisao taj stari :)
EDIT: rješeno :D
ja sam to rjesio programom FontRouterMan, znaci instaliro program na mobitel u opcijama programa prebacio na pocetni font
ugasio-upalio mob i onda izbriso sa X-plorerom font koji sam sam ubacio i stavio novi comic sans :D
ljudovi triban vasu pomoć
evo vakva je situacija
kad na mob posaljen slike sa kompa mob mi posli toga stalno blokaje pogotovo u galeriji i posli kad izbrisen te slike on normalno radi....stvarno ne kuzin zasto je to tako
i sad u prije 2 dana odjednom mi je počea cucat bateriju nenormalno. isprazi bateriju za manje od 12 sati s tim da san koristia mob minimalno i nisu mi radili prog. u pozadini niti iman garmin na njemu.
sumnjan da je neki početnička pogreska da mi se događa ovo jer iman mob vise od god dana pa vas molin za pomoć.
e jeli ko zna kako da restartan skroz mob, znači da mi nestane sve sta iman na njemu, ali apsolutno sve, jer mi onaj kod sta ima ode na forumu za master reset ne izbrise sve na mobu tj. izbrise SAMO NEKE programe i to je to
hvala svima na pomoći
imas vracanje na tvornicke postavke (u opcijama menija) i formatiraj tih 8gb memorije.
samo ti uradi kako sam napisao.
o tome san i razmislja ali neman u tome iskustva, a i bojin se to doma sam radit jer mi zna nekad veza puknit
e i nije do kvalitete slike koje san zadnje stavia sa facea a na njima nije neka velika reza mislin da je 640x480 ili mozda mrvicu veća
jeli ko zna di bi moga odnit mob kod nekog servisera da mi stavi novi soft u ŠIBENIKU ili nedi u okolici i sta mislite koko bi me to kostalo
ljudi fala sta mi pomazete vidin da vas ima koji se trudite :spin:
bok svima.
instalirao sam firmware v31.0.015 i doslo je do zanimljivog problema.
mobitel radi samo na one 64k kartice.moja je 32k i ne radi s njom,tj ne moze uloviti signal.moja kartica isprobano radi na nokiji e61i a isprobano je i da 64k kartica radi s mojim mobom.isto tako one starije kartice ne rade. ima li itko ideju u cmeu je problem.reinstalirao sam software nekoliko puta.sad mi pada na pamet downgrade softwarea ali neznam koliko je to pametno.ak ima netko da odgovori na brzinu bio bi zahvalan prije neg krenem dalje.ak nis otici cu po novu karticu.hvala
e evo da se javim u vezi n95 8gb
kupo sam je nedavno i preblem...
kineska je, ali ja mislim da memorija nebi trebala da ima problema ako je kinezi prave :O
ovako...
upalim telefon vidim malo stopa,,, spor,,, ekran sve oke,,,
odem na multimedije da otvorim muziku pise : not redy ili devices not found, ....
sta god odem nemogu otvorit
samo poruke pozive + jos par applikacija
odem na memory card pise:
Total: 8GB
Free: 0K
neznam u cemu je problem
nemogu nijedne slike da primim ili spasim,,, tako i pjesme,,
evo sliko sam par slikica postavio na imageshuck pa pogledajte:
http://img143.imageshack.us/gal.php?g=26092009c.jpg
molio bi da sto prije odg..
hvala
a nezz kako da ti kazemm...
ja sam otisao na restore factory blablabla...
i kad sam to uradio ugasi mi se mob i upali i pokaze mi kineskinju neku na displayu
al da pise ispod baterije na onom serijalu made in china ili sta to nepise
i da
ja odem na memory card tamo gdje je total 8gb free 0k
odem format pise dricer not found
ili odem open pise empty
:S
po ovom bih rekao da je kineska kopija. A iz slika ne vidim kakav ti je menu. Probaj koju .sis app. upucati pa ćeš znati.
i pogledaj malo sa već postojećim temama o kineskim kopijama: http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=53547&highlight
recite mi koliko prosjecno izdrzi baterija ??
mislim uredaj kupiti novi
svaku drugu noc ces ga punit... ako ga intezivnije koristis onda i cesce..
jel moze izdrzati 1 dan sigurno bez obzira na koristenje ?
nasao sam novog neotvorenog za 1500kn i 2 godine tmob garancije
isplati se kupiti,ak ti ne smeta lock na t-mobile(ako je uopće lockan)
izdržat će ti sigurno 1,2 dana
koristim mix tarifu tako da mi ne smeta sto je lockan na 098
on nije brandiran?
nije brandiran......imas samo iza logo od tmobile-a i to je to....al super cijena za 1500kn i 2 god garancije.....
i baterija izdrzi jedan dan al kad ga mrcvaris i intenzivno koristis......
inace dva dana uz normalno koristenje
nemogu nikako prebaciti u telefon nista
spoim ga sa USB on mi javi na telefon i ponudi mi :
Mass storage
Webcam
COM port
ja uzmem ovo prvo i na my comuter mi otvori remove disk (F) ja pokrenem al nece da otvori pise da je prazan :S
a pokuso sam i preko bluethoota niece ni to
menu
kad otvorim imam 12 ikona od kojih su
phonebook, messages, map, music, multimedia, video, search, services, game, tool, fun & games file manager
a kad bilo koju otvorim od njih u lijevom donjem cosku pise mi OK
to mi smrdi na kinesku kopiju... koliko se sjecam meni na n95 8gb priej pola god kad sam je imao nije bilo "webcam com port" opcije kad prikopcam usb,,,
ma kinez 100%, nego ja mislim da u njega nije ugradjena memorija nikako
otvaro sam ga citavog gledo nema nigde prosirenja za memory card...'
imam n95 8gb i neko mi je postavio kod telefon imam li mogucnost da to promjenim na fabricki 12345
pozdrav svima
Molio bih za brzu pomoć. Negdje je na cafeu pisalo o tome ali ne mogu to nikako naći..
Dakle, kod E51 koja ima također FP1 u meniju pod Aktivno čekanje/Stanje čekanja ima još opcija Dodaci u aktivnom čekanju kojom određujemo koje se stavke nalaze vodoravno tipa obavijesti o porukama, e-mailu i slično..
Te opcije mi nema kod N95 8Gb iako ima firmware V 31.0.015 (mislim da je to zadnji).
Ima li načina da se ta opcija ubaci u N95 ili nekim programom možda?:dunno:
ima... settings,general,personalisation,standby mode,active standby ON,
ispod imas active standby apps da izaberes koji shortcuti ce ti biti vodoravno. peace
avi mi se na mail moncib@gmail.com i pomoci cu ti. ok. ima ti spasa
nije to to o čemu ja pričam. Ovih 7 prečaca imaju sve nokie ali ja govorim o Dodacima u aktivnom čekanju. Pogledaj si malo bolje i ako imaš mobitel N serie nemaš tu opciju. To ima samo E seria.
Ima na netu par patcheva za maknuti pretragu, share online i wlan pretragu sa active standby ekrana.. Jel netko probao to staviti i dali funkcionira. I dalje tražim patch ili program za stavljanje dodataka tipa nove poruke, email i slično..i. pa ako je tko već došao do toga nek posta...
n1ck1, ali mob mora biti hakiran da bi se moglo instalirati patcheve, jel da?
Da. A ev naso sam i stranicu s tutom pomocu kojeg sam uredio standby...
http://www.ipmart-forum.com/archive/.../t-279091.html
Te izmjene koje se moraju napravit sto pisu u tutorialu sam radio sa X-plore.
evo vidim da neki pisu da drzi bateriju i po 2 dana kad ga koristite sa muzikom itd,meni stavim ga navece da se puni sjutradan u skolu malo muzike ovo ono, i oko 2-3 mi je baterija pri kraju...a kod lika sto sam ga uzeo rekao mi je da je kupio novu bateriju kao original 10e ...
i jos jedno pitanje kad sam kuci unutra skoro nikad mi nema signala...a u drugi mob sto mi je samsung imam signala,...
update
evo imam neke bluetot slusalice koje punim sa istim punjacem sto punim i tel, nisam ih mogao puniti prije sa ovim punjacem sad mogu, tj punile se ali odma ispraznile i nisam ih mogao upaliti ako nisu na punjacu sad mogu, mozda zbog toga mi ne drzi bateriju jer je do punjaca.
Pozdrav svima...
već druga N95 i isti problem- klizni mehanizam...
Kada ga otvaram prema gore, na dva mjesta zašteka, zastane..
Onaj stari je nakon nekog vremena crkao i nije bilo povratka... :(
dobra stvar je što je onaj imao garanciju, a ovaj nema...
Što mi predlažee? Odlazak u Mobis ili da sam šarafim ( možda je samo nešto ušlo unutra iako sumnjam da je to , vjerojatno mu je taj klizni mehanizam glavna boljka)
I koji telefon je adekvatna zamjena za ovo ( može samo bolje, ne lošije)
Obavezni WLAN i kvaliteta videa kao kod ovog...
Hvala unaprijed
Ako ceš ga raskapat neceš ništa postic možeš skinut metalne vodilice ali do mehanizma nemožeš doc tako da nema svrhe radi toga ga ic rastavit možeš jedino pocistit.
A zamjena hm N900 kad izađe. Ili N97 ako je baš hitno.
molim pomoć.
imam n95 8gb i problem :). kad pokušam da ga skopčam preko USB-a na računar kaže mi da je memoria u upotrebi i da neka aplikacija i dalje radi ali ni jedna nije uključena. ali kad ga restartujem onda mi dozvoli da se spojim ali samo jednom. poslije tog je opet ista priča, sve dok ga ponovo ne restartujem. piše mi da ima neka neprovjerena aplikacija i da to mogu srediti u app. menager-u. i tamo sam bio i nisam ništa našao. ako se nekom desilo nešto slično molim za pomoć.
unaprijed hvala
Pozdrav svima,danas sam kupio N95 8GB,posto neznam mnogo na njemu naletio sam na Spiderman film ali ga nemogu pokrenuti,da li neko zna kako da ga pokrenem ? :P
U kojem je formatu film?
Instaliraj si program Core Player, on čita na mobitelu jako puno fajlova.
ljudovi koko dode novi ekran za nasu njoku??? rođak mi ga razbija...:((...i kad se minja maska jeli se i minja i gornji dio moba?? dode 300 kn koko znan (orginal ofc)
... pozz... zanima me kako podesiti screensaver kad je na powersave u opciji vrijeme i datum da stoji vodoravno kad se upali, a ne okomito... rotation mi je isključen pa mi nije jasno...
to je uvijek tako u n95 8gb (ne i u obicne n95)... sumnjam da se moze ikako promjeniti jer i kad stavis primjerice cclock, i on bude u vodoravnom polozaju ;)
Vidim da vi imate problem sa prikazom screensavera u landscape/portrait modu, a ja imam problem da se on uopce ne vidi.
Dakle, imam N95 8GB i postavio sam "Power saver time-out" na 15sec, a "Light time-out" na 5sec, odabrao screensaver (originalni ili cclock-nebitno) i kada se ukljuci screensaver - on se ne vidi!
Verzija firmwarea je bila neka t-mobileova v20. na kojoj nije radio, pa sam napravio upgrade na zadnju verziju v35.0.001 i dalje ne radi.
Na netu sam nasao sliku gdje se vidi kako izgleda kada normalno radi i
tako bi se trebao screensaver vidjeti:
http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_3d0e9456.jpg
Napravio sam par slika, gdje je jasno kako se kod mene screensaver ne vidi:
http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_f1e25ce7.jpg
http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_a665d7ea.jpg
a vidi se samo ako je u display upereno svjetlo, npr blic fotica:
http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_f9f2bd2d.jpg
Da li se netko sa ovim susreo? Do cega bi to moglo biti?
Formatirao sam mob misleci da ga neki soft ne ometa,
ali dalje je ista stvar. :confused:
Možda zeza ovaj najnoviji soft v35 koji je nedavno izašao? Ja bih ti provjerio da mi buraz još ima N95 8GB dali je i tako kod njega, ali baš ju je prije koji dan prodao.
... prilikom otvaranja nokia maps svaki put mi kaže da nisam spojen na mrežu i da to mogu promijeniti u settingsima... kad bi to promijenia bi li mi onda skida pare i koliko... iman onu n95 8gb sa navi licencom godinu dana i nikako ne mogu nać tu neku navigaciju, imam samo nokia maps i kad ih otvorim imam mape gradova i to je to... čak ni adresu ne mogu nać kad idem ''find adress'' u opcijama...
... zanima me i za garmin je li triba bit spojen na internet i kako se to uključuje i isključuje... da znan kad ga instairam da to odmah isključim...
stvarno si nisi dao ni malo truda, da sam pročitaš... :angry:
nije da imaju 3 teme o Garminu i da samo treba pročitati...
Ali je lakše sve dočekati na pladnju... :angry:
[Obavezno pročitati] Garmin Mobile - često postavljana pitanja i odgovori
... skužia san.. moš brisat moje postove... :retard:
Jel moze netko testirati na svojoj N95 8GB ovaj problem sa screensaverom koji sam opisao na #959 da vidim jel se to i drugima desava?
... od kad san instalira Garmin svaki put kad isključim Nokiu sa kompa koja je bila spojena priko Data Transfera mi se ispiše: Garmin XT detected. Launch Now?... mogu li to kako ukloniti...
... još me zanima kad spojim Nokiu na data transfer pokaže mi poruku da ''mass memory may not be available at this time''... jel to normalno...
to se uvijek desava sa garminom, ne trebas se obazirat na to...
kad je mob spojen u data transfer modu onda se ne mozes sluziti tom memorijom na samom uredaju sve dok ga ne iskopcas..
resetovao sam telefon pomocu *#7370# i nakon toga svaki put kad palim telefon on automatski pokrece neke instalacije...pise Instaling,jedno minut-dva ...i nakon toga nesto Unable instalin... kako da to rijesim?
jos samo da pitam:dal postoji neka razlika pri update-u firmwera izmedju telefona koji su pravljeni za odredjenu mrezu(moj ima oznake TIM mreze,i ima neke njihove opcije) i ostalih telefona?
pozdrav
to povlaci instalacije programa koji su ostali na flash memoriji (8gb).. nebi bilo lose i tu memoriju formatirat kad i ovaj format uradis...
postoji razlika jer ti mobiteli imaju product code koji se tice te mreze i cesto kasne updateovi za te product codove a i prilikom flashanja ti se opet instaliraju oni razni TIM-ovi servisi koji ti samo mogu smetat i usporavat mobitel...
moj savjet... promjeni product code te ces dobit cist software i miran si...
hvala na odg.
dobio sam savjet na jednom forumu da na mass memoriji obrisem foldere data,private,resource,sys i system i onda napravim reset,tako sam uradio i tog problema vise nije bilo..e sad,kad vec pominjes promjenu product code-a,pogledacu malo tutorijale da vidim kako to ide,pa sad dok jos nemam nista na telefonu instalirano odradicu i to...u svakom slucaju,hvala na preporuci
... evo nakon skoro mjesec dana korištenja n95 8gb uspia sam mu nać 2 veće zamjerke... prva je da je zvuk u slušalicama i na najjačem jako slab šta je stvarno začuđujuće uzevši u obzir koliko je zvuk jak bez njih... i druga, slajder je katastrofalno loš... rasklima se već nakon prvog dana korištenja i šuška... definitivno najlošiji slajder mehanizam od svih mobitela sa slajderom koje sam dosad ima... sljedeći tjedan ga šaljem u mobisa da to riješe pa me baš zanima oće to bit šta bolje...
Koliko sam ih ja vidio slajd im je dobar. Moja tetka ima n95-icu godinu dana i slajd radi kao i prvog dana. Valjda ce ti mobis rijesiti problem.
ma slide im je uzasan.. zato sam sa N95ice i rjesio...
a zvuk u slusalicam.... mozda su sluske lose a poigraj se malo sa equalizerom.... ja sam zadovoljan bio po tom pitanju...
ma zvuk u slusalica nije los...ovisi kakve su ti slusalice....ali istina je da kad san prikopča te iste slusalice na lap top zvuk je bia osjetno jači tj. bile su i preglasne....ipak su logiteh :D
N91 je imala daleko najbolji 3.5 mm izlaz, mislim da mu i dan danas nema premca...
Slusalice koje se dobiju uz N95 8gb su prilicno lose...kako god namjestim equaliser,nema nigdje bassova...kupio sam Genius neki model,oko 8€ i daleko su bolje od nokia slusalica..a sto se slajdera tice,nakon 6 mjeseci je ok...meni se zapravo klimao od prvog dana kad je sklopljen mob al to je sasvim neprimjetno i meni ne smeta
... morat ću i ja kupit neke tako ka i ti... jer sa podešavanjem eqalisera se ne dobija ništa... ima san nokiu n80 i slajder se ni nakon 3 godine nije niti malo klima... a ova gamela se klima od prvog dana, odmah me podsjetia na onaj očajan slajder od nokie 6280 koju san također ima...
pozz svima i jedno pitanje,već neko vrijeme mi se n95 8gb sama od sebe ugasi, provjeravao sam kontakte baterije,nadogradio sam posljednju verziju softa, al i dalje ide po svom.Interesuje me da li će flashanje riješit problem ili da je se rješavam na vrijeme...
Napominjem da nije preopterećena (svega 2 gb zauzete memorije), nema instaliran garmin niti bilo što što bi je zezalo...
Pokušaj da formatiraš mass memoriju a potom uradiš reinstal firmware-a. Ne bi trebalo da opterećenost memorije stvara takve probleme ali ipak.... Ja lično imam blizu 3 gb zauzeto a imam i Garmin i masu drugih gluposti. Meni su u zadnjih mjesec dana počelo dešavati nešto čudno. Svaki put kad upalim mob ili kad ga skinem sa USB kabela on pokušava nešto da instalira, to onda traje 2-3 min i onda me obavjesti da ne može da instalira aplikaciju i da trebam otići u app menager da završim instalaciju. Ako neko zna nek javi. Hvala
Ili iz nekih jednostavno nepoznatih razloga..
Naime, kada sam updetao N82 na v35, formatirao memorijsku i napravio hard reset, počeo sam vraćati sve podatke natrag na mobitel, a sve programe sam preko Bluethootha poslao na mobitel, pa ih instaliravao svaku zasebno (u Inboxu su), i nakon što sam mobitel ugasio, i drugi ga dan upalio, započela je ta instalacija, odtad svaki put. Instalirao sam sve aplikacije i pobrisao sve .sis dadoteke iz inboxa, pregledao sve jedan folder na memorijskoj i pobrisao svugdje .sis file-ove ali instalacija se opet javlja..
Koliko vam izdrzi bateriju na ovom modelu?
Kontam mijenjati tytn2 zbog baterije, zaboravim ga puniti, i onda uvijek jebada bude, a necu nesto ispod prosjeka da uzimam.
max 3 dana....ali računaj 1 do 2 dana...meni većinon traje 2 dana jer vise ne drkan puno po njemu ka prije jer san bija uzivljen u njega...
Pozdrav
Imam N95 8GB i ima stari softver V30 pa sam zelio update-ovati na V35 pa me zanima donosi li ista novo(poboljsanja) jer sam negdje procitao da kod nekih nije radio screensaver i jos neke stvari?
Problem se jakvlja kad pokusam da kopiram brojeve sa SIM kartice u kontakte telefona....jednostavno kad mi ponudi da kopiram SIM brojeve u telefon, ja potvrdim tu operaciju ali mi javlja da je 0 brojeva kopirano od recimo 225. Nemogu nikako kopirat brojeve sa sima na telefon. Do cega bi moglo da bude??
Refresh:
Rjesio sam problem...update firmware