Ljudi nemoguce je da se ubrzalo,to je vise psiha nego sto se ubrzalo...eo i ja probao instalirati na n73 od sestricne...i potpuno je isto kao i prije...
Printable View
Ljudi nemoguce je da se ubrzalo,to je vise psiha nego sto se ubrzalo...eo i ja probao instalirati na n73 od sestricne...i potpuno je isto kao i prije...
Meni jest malo brža. Ili možda ludim? :) Stvarno, u nekim aplikacijama je osjetno brža.
Sad, možda zbog toga što sam u Settingsima Lifebloga isključio sve opcije spremanja podataka tako da mi Lifeblog sada stoji bez itijedne informacije.
Čitao sam na stranim forumima da on usporava N73, ali caka je da ga se ne može izbrisati kao neku drugu aplikaciju. Stoga napravite ovo kako sam ja učinio, instalirajte N95 Accelometer, i bit će promjene u brzini.
ajd da ne otvaram novu temu, jel se moze kak napravit bypass na kartici, da kartica bude umetnuta u telefon, a da nije aktivna?
kad izvadim karticu sve sljaka super brzo, al cim ju umetnem jaaako je sporo i nemam vise zivaca, a multimediju ne koristim svakodnevno, fotografije bi mi se spremale na memoriju telefona pa bi ih doma prebacivao na komp.
ak kuzite kaj hocu reci...
Kako namjestiti da neke filove ne uzima u galreiju,tj da su samo vidiljivi iz uravitlejka datotoeka?
Izasle su novi softveri za obicnu (4.0812.4.0.1) i muzicku verziju (4.0812.4.2.1):comp:
Dobio sam novu opciju "mobile TV" i primetio sam da telefon brze otvara slike u galeriji (potrebno mu je nekih 5 sec, a pre i 10 sec). Cini mi se i da sad nesto brze ulazi u meni, i u podmenije i gotovo da imam osecaj da telefon u sebi duplo jaci procesor. Moguce je da sam umislio da je stvarno brzi jer sam posle update-a uradio kompletan format telefona, ali ipak stoji da sam ga odmah nabudzio programima, muzikom, slikama i sve kako je pre bilo i da sam ga onda probao. No, za ocekivati je da ce se telefon vremenom usporiti ali za sada sam prezadovoljan kako funkcionise.
Zvuk na sluskama je isti, a kameru cu naknadno testirati i postavicu neke fotke..
Koristio sam kod 0529781.
a nisu mogli par dana ranije stavit to :notooth: neznam dali mi se isplati raditi update..
kako napraviti svoju temu,tj s kojim programom?
Uz onaj nacin postoji jos par nacina...jedan od jednostavnijih je da odes na www.ownskin.com (ili je net domena nisam siguran) i registriras se i napravis svoju temu..druga opcija je da inistaliras u mob program THEME DIY i da s njim u telefonu napravis temu...
ico trazio sam na dotsisu,googlao i nish;hvala na odgovrima bas cu pokušati
Ja koristim Carbide.ui i mislim da je to najbolji program za izradu tema, evo link za download http://www.forum.nokia.com/info/sw.n...ymbian_OS.html
koliko kostaju zvucnici i display za n73ME
Dali mi nakon upadte firmwarea se brisu poruke,kalendar i itd.Pokušao sam backup,stavio kavačice na sve i kad sam ga kao vraćao,vraćao je samo galeriju;bug ili.Znači dali backup radi i dali se brišu programi nakon update(oni na mobu,ne na memo kartici)THX
Ma, ne vrati sve podatke. To je izgleda bug.
U biti, napravi uredno back up, ali kad ideš vratiti podatke, onda izbaci poruku tipa Cannot returned some files.
Zato ja ne pomišljam o upgradeu. Previše imam programa, poruka i inih stvari da bih opet mjesecima sve nanovo instalirao.
Nažalost ne. Ako Nokia PC suite ne može odraditi pravi backup, ne znam koji program bi mogao.
Ili, ako ti je sve jedno, napravi upgrade firmwarea, pa kreni ispočetka.
Kažem, meni to teško pada jer imam nekih aplikacija starih i po dvije godine, a nemam ih u novom računalu, a za neke znam provjereno da su skinute s određenih foruma (a potrebne su mi).
Ljudi, kontam svoju n73 flashati u ME i interesuje me da li kada istaknem slusalice ce muzika prestati svirati (s ME) automatski ili ce se nastaviti kao dosad, jer to mi nekad zna biti nezgodno.
Nastavit će svirati na zvučnicima.
Ljudi, postoji li uporabljiv Tweak Peak za N73?
ok necu, ali mislim ipak staviti najnoviji soft (ne ME vec ''obicni''). da li se dobije novi izgled media playera i ngage games (mislim na program)?
Sadasnji:
V 3.0638.0.0.1
30-10-2006
RM-133
Nokia N73 (07)
Na naljepnici pise Nokia N73-1 (made in Finland :D)
BUMP...Zna li ko?
Što se tiče media player-a, to dobiješ onakav media player kakav je na N73ME... :) (ali uvijek možeš instalirati LCG Jukebox, koji se meni više sviđa od "serijskog" playera)
A što se n-gage-a tiče, neznam...
Hvala Ico.
Ngage ne dobijas, moras naknadno da instaliras.
Ljudi, kako ste vi riješili usporenost N73?
Ja sam kopao i kopao po netu. Od onih trikova da se upiše neka šifra u To Do list, preko SMS/N95 Acceleratora, instalacije Y-tasksa, čak i nekog programa imena MemoryUP (ili sl.), ali i dalje to je sporo. Doduše, neke aplikacije sam ubrzao, to se osjeti (Galeriju otvara npr. 15 sec, umjesto 30...).
Jel istina da novi soft ver. 4.088.nešto ubrza mob do boli? Navodno da je istina.
BTW-pogledajte na Youtubeu komparacijski test N82-N73 (koliko treba jednoj, koliko drugoj da se uključe).
E, da, RAM, nekada mi padne (RAM) na svega 2,4. Jel ga ikako moguće držati na 10-15 bez da bezrazložno tone?
ovo je vise za poludit..imam onu verziju softvera iz 9 mjeseca prosle godine i sad mi se valjda jednom dnevno dogada kad zelim nekog zvat jednostavno nece,probam voice call nista,video call isto samo se vrati nazad u meni..onda ga treba restartati i cekati sto godina da se upali..a kad trebam nekoga hitno nazvati mozete misliti srece...
od kad instalirao garmin sad mi u galeriji sve one neke male slicice od njega jer se moze to nekako rjesiti
stigao je novi firmware za N73
jel stavio tko??
Stari je 4.0735.3.0.3
novi 4.0812.4.0.1
nemam vremena sad pa nisam instalirao...
zašt mi posle svakog gašenja palenja traži da podešavam sat i datum. probao sam vraćanje tvornićkih postavki i isto a skoro sam radio full reset pa mi se to neda ponovo sve instlirat
Slatky, kako sam onda ja dobio hrvatski sa tim novim SW?:rolleyes:
O tome sam već pisao na prethodnoj strani..
Firmware je izašao pre nekih 2 nedelje, koristio sam 0529781.
pozdrav,
nabavio sam novi mobitel, i to je N73 :)
imam nekoliko pitanja
1. kada se spaja mobitel sa racunarom preko usb-a, i izaberem da mi je kao USB memorija.... Ne mogu da nadjem folder gdje se ubacuje muzika, posto ovaj mp3 player sto dodje uz njega ne moze da prepozna muziku (valjda sto nije u odgovorajucem folderu).
2. da li ima program sa kojim bi mogao upravljati mobitel tipkama umjesto joystick-om, da bi ga sacuvao.
za sada toliko i unaprijed hvala
pozz
1) ako hoćeš mp3 koristiti kao zvuk zvona, onda moraš staviti u poseban folder, tj memo kartice(memo telefona)\sounds\digital
ako hoćeš staviti mp3 na memo karticu/memo telefona, onda ti je svejedno u koji folder staviš. možeš staviti i u sami root memo kartice.
ako su mp3 fajlovi, player će ti ih prepoznati.
nakon ubacivanja pjesma, odi u mp3 player -> glazbena biblioteka -> opcije -> obnavljanje glazbene bibli.
i nakon tog "osvježavanja" bi ti se trebale pojaviti sve mp3 pjesme u music palyeru...
2. mislim da to nemože...
hvala,
evo radi mi muzika,
za ovaj joystick, evo instalirao sam Handy Taskman, koji pretrazuje programe i fajlove preko tastature :) Ovo moze pomoci duplo manje da se koristi joystick :)
evo instalirao sam worms igricu, ne znam jel bas tacna verzija za moj mobitel, posto kada drzim tipku "2" cilja mi prema gor, a nema mi tipke za prema dole (trebala bi biti 5 ili 2)...
ljudi pomagajte pa nikako da instaliram temu, prebacio sam ju na memoriju, ono u postavkama je ucinjeno kako piše , ali nista , nokia n73 je rijec , prije dva ana kupljen mob, jel treba sta instalirat dodatno , pomagajte
pogledaj si malo ovu temu: http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=42419
napravio to ali nista, stalno javlja potvrda istekla, mogu rec da sam vec volju izgubio
Vrati godinu unazad. Obično su aplikacije za N73 malkice starijeg datuma, odn. mob. tako radi.
nista opet potvrda istekla
Probaj je instalirati ponovo s godinom unazad.
1.Nemoras stavit u folder.Kad stavis muziku odi u music player i onda te pida jel hoces osvjeziti play listu ili tako nesto i stisni da.Mobitel ce sam naci nove pjesme
2.joytic je cvrst i dobar nemoras se brinut da ce stekat
prijatelj mi je preko BT prebacio jedan .html file koji sam u inboxu otvorio, kliknuo na save page, i sada taj fajl mogu naci u internet/services. zanima me kako da ga prebacim na komp.
probaj preko file managera na mobu nac taj fajl, i onda ga kopiras na karticu i na komp na kraju.
kako da iskljucim ono malo plavo svijetlo sta blinka, i koliko vam drzi baterija , kupio sam n73 prije par dana i bat drzi 3 dana , mozda malo vise, prve dvije one crtice od baterije (najvece one) drze dosta , a onda sve brze nestaje
Što se tiče baterije sasvim normalno, OK.
A što se tiče plave ledice: glavni menu - Tools - Settings - Phone - Display - i pod Sleep mode stavi na off
a kako se slozi automatsko zakljucavanje tipkkovnice nakon par min
The blinking blue LED that you are seeing is due to the phone's "sleep mode" being turned on..Go to "settings", then "phone", then "display", and set "sleep mode" to OFF...That way you will not be experiencing the flashing blue light again..
Iako to nece dobro utjecati na bateriju:
What you however WILL be experiencing is even shorter battery life. Sleep mode was designed to save battery.
ovo sam nasao na drugom forumu
a vidjet cmo, a mozda i ateriji treba par puta da se napuni i isprazni skrc da pocne radit kak treba, a ovo plavo svijetlo me zivcira
Kako se uključi stavljanje šifre na ovom mobu? Hvala
Nezna nitko kako se uključuje stavljanje šifre tj. zaključavanje telefona šifrom?
izbornik -> alati -> postavke -> sigurnost -> Telefon i SIM - i tu izabereš prvo:
Zaključaj se nakon -> korisnički definirano - upišeš nakon koliko minuta
i onda te pita za ključ (občino je to 12345)
ako hoćeš promijeniti ključ, onda ispod "Zaključaj se nakon" ima "kod za zaključavanje, te tu možeš promijeniti "ključ"...
nadam se da sam ti pomogao... :)
(postupak je opisan za E61i, ali bi skroz isti trebao biti i za N73)
Super, hvala ti puno :respect:
sta mi sve treba da si ukljucim onu kartu, tj. navigaciju, ako to mi moze netko objasnit neka napise i ako ima te programe, ja bi ga molio da stavi na rapidshare, naime spremam se na neko putovanje, treba mi karta ex-yu. hvala
a teško je malo sam pogledati i pročitati:
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=53737
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=47713
nemoj biti lijen i sam pročitaj. naći ćeš odgovore. ne očekuj sve na pladnju servirano.
Ne znam zašto al kad otvorim poklopac od kamere da nešto uslikam, kamera se počme šaltavat, kad pritisnem tipku za slikanje, opet prebaci, izađe iz moda za slikanje i čuje se zvuk neki ka da je nešto zastalo kod kamere, onda opet vrati u normalu. to me živcira, triba tako po par minuti čekat da se kamera skulira da bi moga slikavat.
Moja prepruka, napravi backup svih podataka i onda foramtiraj memoriju mobitela.
Pa probaš ponovo. ako opet neće, onda napraviš update softa...
Meni se na N73 to nikad nije dešavalo...
Verzija softvera nema veze s hardverskim problemom.
Kod tebe se događa isto što i s mojom N73ME. Caka je u tome što "zub" gornjeg poklopca ne legne dobro na ona dva pina koja imaš kad otklopiš N73 (kod baterije).
Pokušaj staviti malo papira s gornje strane poklopca tako da malo uzdigne zadnji dio N73.
Nažalost pravoga rješenja nema. Ja sam je čak slao u Mobis, kreteni su samo zamijenili stražnju masku, ali mi je problem i dalje ostao.
Još jedna bizarnost j**at ga. Nekad kad pričam npr 5 min mob se jednostavno prekine, ono ode ala u shutdown i na ekranu se pojavi ona bila pozadina sa plavim slovima NOKIA. Nemam pojma zašto je to a baterija bude puna :comp:
Evo, još jedna moja tema. :)
Imam n73 me brandiranu na tmobile.
Zanima me mogu li kako maknuti linkove preuzmi pjesme, slike, video.... koji se pojavljuju prvi u galeriji.
Ako se uopće to može maknuti.
:respect:
nema baš potrebe za novom temom kada postoji ova tema o raznima pitanjima za N73.
pa si ju pročitaj od početka.
Te linkove za preuzimanje NE možeš maknuti.
(mislim da se o tome čak i pisalo negdje na forumu)
A mislio sam da tu postam ili da novu temu- ipak sam novu temu.
Jel možeš onda prebaciti i onu drugu temu koju sam otvorio u ovu temu kao pitanje?
Oprosti šta te gnjavim :)
pozdrav
imam nokiu N73 (black, nije ME), i imam problem, da mi se gubi signal.... ono tel radi recimo par sati i onda se izgubi signal, i ugasi se nakon recimo 10-tak sati...nemam pojma sta mu je
pokusavao sam ga fleshovati prije 3 dana, ali isto, nista se nije promijenilo
pa ako je neko imao slican problem neka se javi
i jos nesto, sada kad bih na ovu svoju nokiu htio ubaciti softver od N73 ME, sta trebam uraditi?? je li dovoljno samo promjeniti product code u neki od ME i uraditi flash ili ???
Jesi li probao s drugim sim karticama?
Da li živiš u nekom ruralnom naselju?
U vezi ME, kolko sam ja gledao thread u kojemu se govori o tome- da, samo promijeniš product code.
Ali problem je da nekima od kad su stavili ME soft na svoju n73 mobitel nešto šteka, lošije radi, u najgorim slučajevima- ne radi.
A zadnji soft za običnu n73 je isti kao i kod nokie ME- jedina razlika je bila vizualizacija u media playeru, ali je u najnovijem softu za n73 izjednačena ta razlika- tako da su sad iste (afaik).
ma probavao sam kartice od 2-3 operatera i isto, neko vrijeme radi, pa onda izgubi signal, pa se na kraju ugasi
Vjerojatno si naisao na mobitel sa tvornickom greskom...
Jel si isao u servis, sta oni kazu?
nisam isao u servis, to mi se desava 3-4 dana, pa sam po raznim forumima postavio pitanja, pa cekam da se javi neko ko je imao slican problem, ili neko ko zna sta je i kako se rijesava
Ja sam imao identičan problem sa staron 6280, dao je u servis, imao garanciju i sredili mi stvar. Neznam dali je problem bilo hardware-ske prirode ili su samo ubacili novi soft..
Evo da i ja postavim jedno pitanje...
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?p=791347#post791347
Vidim da mi tamo već dulje vrijeme nitko ne odgovara...
Jel imaš brandiranu n73?
Ako da, to ti je odgovor.
Tako je i meni, imam tmobile n73 i piše da mije zadnji soft v .40735.3.0.2- a nije.
Jedino ako možeš sa product code- om napraviti da ti pc prepozna mob kao nebrandiranu (ne znam jel se to može).
Da, kupljena je u T-Mobileu...
Vjerojatno ti brandirani soft kasni (jako kasni) za generic (nebrandiranim).
Tako je bar kod SE, a vjerujem da je i kod nokie isto tako.
Evo, došao mi n73 sa servisa- dobio novu tipkovnicu.
I update- ali su mi soft.
Sad imam 4.0812.4.0.1, a kad provjerim na ovoj stranici- piše da je najnoviji firmware 4.0735.3.0.2.
Znači- ja imam noviji od najnovijeg?
Ne kužim.
Ali mi se čini sporiji mob.
I sad mi, svaki put kad palim mob, piše instaliranje (i ona plava traka ide) i onda mi kada prekinem ili čekam piše da na memorijskoj imam neki necertificirani software.
Kako da to maknem, da li baš moram formatirati karticu?
Bilo bi pametno da napraviš formatiranje na mobitelu (bez obzira što je tek stavljen novi soft) kao i na kartici.
Da sve krene na tvorničkim postavkama.
A onda si ubacuješ ono što ti treba.
Neke aplikacije se polovično instaliraju kako na mobitelu tako i na kartici tako da jedno bez drugoga ne može u potpunom korištenju app.
Evo, nisam formatirao- ali mi se sad to više ne pojavljuje.
A sad imam novi "problem". Svako malo mi piše tipkovnica otključana, a uopće je ne zaključavam. Jel moguće da je to zbog cclock- a?
EDIT: riješen i ovaj drugi problem, sad imam novi (posto bi novi post, ali već imam 2 za redom pa neću).
Ugavnom, ne mogu kopirati brojeve iz imenika na sim karticu (a na memorijsku mogu najnormalnije).
Radi se o samo 50 brojeva, iako imam dosta staru karticu (ali mislim da bi 50 brojeva trebalo stati).
Znači, ja označim tih 50 i stisnem kopirati na sim i samo mi stoji ono "kopiranje" (onaj kao loading) ne pomiče se ni milimetar, i tako stoji kolko god ga ja ostavim- a stavili su mi novi software neki da na servisu.
jel mi može netko objasniiti kako da izbrišem neku aplikaciju?
noob sam:(...
odeš u izbornik -> postavke -> Upravitelj program -> nađeš aplikaciju koju hoćeš izbrisati i izabreš deintal
Ili stisneš c na aplikaciji koju hoćeš izbrisati.
A ovo što je Ico napisao je brisanje i instalacije, jel da Ico?
fala ljudi
Zanima me jel mogu kako staviti flash wallpaper kao pozadinu ili kao screensaver (npr. neki flash sat da mi bude screensaver)?
Znam da mogu otvarati flash wallpapere i igrice i filmiće sa flash playerom, ali postoji li način da koristim kao screensaver ili wallpaper?
Hvala :respect:
Što se animiranih tema tiče pogledaj slijdeću temu:
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=49766
a što se tiče animiranih screensavera, znam da ih je bilo nešto malo na dotsis-u.
ali se meni nikako nisu svidjeli. :-/
Ali ja bi stavio flash wallpaper, tipa ovih (samo za n73 rezoluciju), a ne animiranu temu.
i imam jedan problem (sa n73), ne mogu slati niti primati ništa preko infracrvenog od SE mobitela.
Jel to normalno (nemam neki drugi mobitel da probam) ili mi je, vjerojatno, otišlo infracrveno?
Stavio novi firmware i sad mi se u izborniku pojavilo par novih stvari i jedna od njih je Mobilni TV. Koji je to vrag? Vidim da se nakon pokretanja aktivira bluetooth, ali ne mogu se ni na što spojiti...
Trebaš imati tv prijemnik.
Slično kao gps bt prijamnik.
Ponavljam pitanja:
= Citat =:
Ali ja bi stavio flash wallpaper, tipa ovih (samo za n73 rezoluciju), a ne animiranu temu.
i imam jedan problem (sa n73), ne mogu slati niti primati ništa preko infracrvenog od SE mobitela.
Jel to normalno (nemam neki drugi mobitel da probam) ili mi je, vjerojatno, otišlo infracrveno?
imam probelm s povezinjem s kompom, nikako ih spojit instaliro pc suite i preko toga i ne prepoznaje, a kao memorijski uređaj nikada da zavrsi prebacivanje
imo tko kakvih sličnihiskustava