jučer sam cijeli dan pokušavao dobiti pin2 i puk2 od SZK i stalno su mi govorili kako im je sustav otišao kvragu i kako nemaju pristup mojim podacima. vjerujem da se zbog toga nisu mogli nadoplatiti bonovi, nisi mogao poslat poruku "nazovi me" i sl.
Printable View
Pretplatnik sam Tele 2 od 2005 god. Dvije godine kasnije produžio sam pretplatu i za 1200kn kupio SE K800 koji je tada koštao 2500kn. Kad mi je pred 6 mjeseci ugovor istekao htio sam produžit pretplatu i kupit neki bolji, sličan SE, ali me ništa nije zadovoljilo. Mislim da je jedini "pravi" nasljednik K 800, SE C905 ali sam se odmah ohladio vidjevši mu cijenu.
Smatram da bi Tele 2 trebao sniziti cijenu navedenog telefona po istom principu kao što je učinio sa K800 pred dvije godine. Na taj način bi ugovorom vezao mnoge pretplatnike na dvije godine "vjernosti" jer ovako razmišljam i o drugim opcijama i tarifama, a vjerujem da nisam sam.
Molim Posejdona1, koji je po mom mišljenju odigrao određenu ulogu pred dvije godine, kad se u redovima čekalo za K 800, da vidi što se može napraviti.
PS Također smatram da bi Tele 2 trebao više cijeniti stare pretplatnike koji su mu u startu ukazali povjerenje i time se izložili određenom riziku, tj omogućiti im nabavku tel. pod povoljnijim uvjetima.
@vlado z
kod njih ti ne postoje novi i stari korisnici kao ni novi i stari pretplatnici. ja sam pretplatnik u vipu već 8 godina i to mi ništa ne znači. uvijek su nove ponude i povoljniji mobiteli za nove korisnike, nikada za stare. jer ti si se već obvezao da ćeš kod njih trošiti novce 2 godine i oni više nemaju razloga tebe navlačiti s dobrim ponudama i jeftinim mobitelima kada si ti već potpisao ugovor na 2 god.
nema logike. tebi kad istekne ugovor vise nisi vezan za njih i gledas druge opcije, gdje mozes dobiti jeftini a bolji telefon itd. umjesto ljudima kojima je istekao ugovor, a spremni su ga produljiti na jos 2 godine ponude telefon po dosta povoljnijim cijenama. samim time pokazu da cijene stare korisnike i jos ih obavezu sa ugovorom.
jeste li primjetili da tele 2 nema nikave novosti...prije je svaka 2-3 mjeseca bilo nesto novo...te besplatni razgovori...a sad vec od proslog ljeta nema nista...
Ako ne računamo ovo sa mobilnim internetom (ukidanje mobil10 za prepaidove), onda se slažem s tobom :) A osobno, jedino što mi sad fali je neki free sms paket preko ljeta kao i prošle godine :rolleyes:
Danas sam dobio prvi račun od kako sam se prebacio na pretplatu, sa prepaida.
I na istome mi ne piše iznos minimalne mjesečne potrošnje (trebala bi biti 150,00kn). Dakle, trebao sam dobiti račun od 160,00kn; a došao mi je na 158,95kn (148,95kn sam potrošio, 10,00kn je radijska frekvencija).
Da li je to uobičajeno na prvome računu; budući da nisam od 1.5. na pretplati, već od 7.5. pa mi ne računaju MMP; ili da se nadam da je neka greška, pa mi ni ubuduće neće stizati račun minimalno 160,00kn ;D
zovem TELE2 SZK i 4 puta za redom kad dođem do dijela kad trebam razgovarati sa agentom samo se poziv prekine.
?
nema. meni par dana super radi, onda napisem poruku dugacku 400 slova i ne dode na odrediste. poludim. a jbg, valjda ce biti bolje. :)
nije to razlog, ali nema veze :)
ja sam korisnik 2 godine, prije par tjedana se problem pojavio, nesto rade na infrastrukturi.
@ SrKi & revo
onda je vjerojatno problem što sada neš rade na mreži, ima smisla, jer se problem javio pred tjedan do dva.
meni kasno dolaze poruke. vidim da mi je netko poslao poruku u 3 sata, a stigla mi je oko pol 5...
meni je sve super radilo, i onda jedan dan oko 16h nije htio poslati sms, niti meni niti frendu koji je bio samnom. i to je trajalo do navecer. i od tad tako povremeno zeza, nekad vise, nekad manje. zadnjih par dana uopce (sad cu se sigurno ureci :))
danas sam poslao sms za aktivaciju tarife slike i slova i javili su mi da nemgou aktivirat,da posaljem ponovo za 24 sata...jel zna neko o ccem je rijec,zas nemogu aktivirat tarifu?? danas sam se prebacio na tele2,al sumnjam da je to kad mi radi tele2 internet,zas onda nebi mogle tarife
Nisam dugo na TELE2 mreži i još nisam imao problema sa porukama niti sa kvalietom signala i razgovora(ništa lošije od vipa). Ali mi je glupo što su ukinuli data tarifu 10mb za 10kn.
Kaže mi ženska u SZK da je sada 1MB=1kn i da nema limita,znači npr 50MB=50kn ali samo ako sam u TELE2 mreži a ne na t-mobile signalu.I što bih ja sad trebao svaki čas provjeravat to? :wtf: Treba mi internet na mobu samo za mail i facebook pogledat dal imam poruku i to je to. Onih 10MB mi je taman bilo. Dakle, čim se maknem iz Zagreba (dakle kad mi najviše treba net na mobu) mogu se pozdravit sa tih 1kn za 1MB.
Tele2 signalom nije pokriven samo Zagreb, već skoro sva veća i manja mjesta diljem Lijepe naše.
onda sam se ja našao tamo gdje ga nije bilo jer sam bio na t-mobile mreži :)
mnogima je ova nova ponuda sigurno ok, ali mislim da su mogli ostavit neku opciju za data paket neovisno o čijem signalu se radi. Ako koristim tele2 mrežu kao korisnika me ne zanima jel to njihov odašiljač ili t-mobileov, to je njihova stvar kako su tehnički riješili pružanje usluge tj. pokrivenost (svojom ili tuđom infrastrukturom).
to neces vidjeti tako skoro zbog ugovora izmedu t-mobilea i tele2, sigurno je t-mobile inzistirao da se ne daje neki data paket s voice uslugom dok tele2 radi na njihovoj mrezi. i ovako im je previse konkurencije.
I pazi, to traje samo do 1.7.
Mala primjedba na rad djelatnice u Tele2 prodajnom mjestu, King Cross Jankomir, Zagreb
Naime isticala mi je prva godina na tele2 i imao sam mogucnost uzeti telefon sa popustom. Bio 11.6. tamo i receno mi je da istice 15tog ovog mjeseca i da dodem za 4 dana... Dolazim za 4 dana i djelatnica veli "ne, ne istice vam tek 18.6, dodite za tri dana"... Popeezdio sam, rekao joj da mi je prije 4 dana rekla 15.6. Pa nisam lud da ne mogu zapmtit datum! Otisao sljedeci dan na svoje najdraze tele2 prodajno mjesto (kod tresnjavackog placa) i veli lik "nema problema, pa 15tog vam je izasla ta godina". Zakljucak - babuskari na Jankomiru se ili
1) nije dalo to odraditi
2) nije htjela to odraditi
jer joj je sistem SIGURNO prikazao istu informaciju kao i liku na tresnjavackom, a i ona sama mi je rekla da je 15.6 datum kad mogu doci po telefon....
Eto....preporuka da zaobilazite tele2 u king cross u velikom luku...
Slažem se da treba zaobići daj tele2 centar, imao sam vrlo loša iskustva s njima prilikom prijenosa 2 broja u tele2 mrežu. ženska je pol toga krivo rekla ili nije rekla što je trebala (al je zato izgovorila 100 na sat milijun nepotrebnih informacija) pa sam u dućanu morao zvati vip szk da mi daju puk. A kad sam došao po rezervirani uređaj nije bilo tog nego samo u boji koju sam izričito rekao da neću (valjda im to vrijeme dok se čeka prijenos broja nije bilo dosta da naruče taj koji sam htio). lik je bio iznimno bezobrazan, još mi je rekao da nije u redu da otkažem rezervaciju (nema veze što to nije bio rezervirani telefon) itd. na moje traženje da mi da telefon koji hoću u prepaid paketu kad već ne mogu dobit taj 100kn jefitniji (samo uređaj bez broja koji sam rezervirao) izmislio je da nema ni u paketu po 100kn većoj cijeni. tada sam po...dio i otkazao rezervaciju za E63 koju sam htio uzet sebi u pretplati (trebao doći nakon 3 dana i uzet,valjda isto ako bi ga bilo u boji koju sam rezervirao) i otišao u prečko i kupio taj samsung u srebrnoj boji u prepaid paketu. A sebi uzeo slobodan E71.
Mislim da takvi ljudi rade veliku štetu operaterima koje predstavljaju, ne znam koliko je ekipi iz Tele2 uopće stalo do toga jer nisam vidio nigdje da imaju neku anketu na webu gdje bi se moglo ocijenit kvalitetu usluge kod partnera. Ne kužim zašto ne otvore barem u Zagrebu i još par najvećih gradova svoje centre.
Ni meni nisu skidali pred koji dan a isteklo mi je, nadam se samo da mi ne budu naknadno obračunali po većoj tarifi jer sam bio u t-mobile mreži ili nešto slično. (nisam znao da mi je istekao taj period od 30 dana jer nisam mogao provjerit stanje i mislio da je neka greška, a ono ukinuli taj tarifni paket)
Zna li netko gdje se mogu vidjeti pokrivenost T2 gdje je T-mobile odašiljač, a gdje je njihov ?
Iako nisam uspio pročitati cijeli ovaj topic, napisati ću što meni smeta kod T2 (njihov sam korisnik otkada su došli u CRO)
Inače sam iz Kutine i tu npr. nema signala od T2 već od T-mobile, ali selo 10Km od Kutine ima T2 odašiljač, ali daje svega 1-2 crtice koje se znaju gubiti više nego što su tu.
E, sada, prebaciš se ručno na T-mobile i sve 5, ali u tom slučaju (a ja često idem za ZG) moram za vrijeme vožnje mjenjati ručno mrežu što je totalno rizično i onda to niti ne radim dok ne dođem u ZG.
Često sam propustio pozive zbog toga i to me prilično smeta.
Zvao sam ih i kažu da će to biti bla bla...itd.
I još jedna stvar: Uzeo sam pretplatu na trajni nalog preko PBZ-a i računi stižu sami na naplatu što je OK (iako sam prvih par mjeseci dobivao opomene jer im banka plati nakon što oni provjere stanje), no međutim u njihovom sistemu se ne vidi da ja imam trajni nalog (tj. teta na prodajnom mjestu mi nije htjela dati mobitel s popustom na trajni nalog jer ona to ne vidi).
Ovih dana ću da im j***m sve po spisku i spisak zbog toga :D (dobro nije baš neka panika), ali ako nešto imam hoću da se to vidi i da štima.
E da, još jedna stvar: Jedan čovac što živi tu blizu mene je uzeo internet njihov i naravno USB internet ne radi preko T-mobile, već isključivo preko T2 odaš.
I sada mu deru pretplatu i ne žele otkazati bez naknade (iako je on uzeo to dok je bio u ZG usput, nije znao da neće raditi kada dođe doma), glavno da oni po kioscima u Kutini reklamiraju mobilni internet koji ne radi !!!
1. S trajnim nalogom zna biti problema... Ljudi su se već žalili, ne samo s PBZ-om, već i Dinersom itd... Zovi ih i ne daj im mira dok ti to ne riješe...
2. Postoji karta pokrivenosti originalnim Tele2 signalom na njihovim stranicama:
http://www.tele2.hr/mobilni_internet_pokrivenost.html
Naravno, odstupanja postoje...
Osim toga, od nedavno na mobitelu možeš provjeriti na čijem si signalu s *107#
3. Tvoj "čovac" je prvo trebao pročitati uvjete korištenja mobilnog interneta pa bi mu sve bilo jasno... Uostalom, mogao je bezbolno vratiti stick u roku od 8 dana...
http://www.tele2.hr/files/uvjeti_kor...i_internet.pdf
Hvala za "TIP-ove".
A da, mogao je pitati ili vratiti u roku od 8 dana, ali tih 8 dana je bio u Rijeci gdje je to radilo.
No međutim, zašto onda to reklamiraju i tamo gdje nema signala ? Također uz tako polovično odrađen posao, trebali bi upozoriti ljude jer kao što znaš nisu svi ljudi upućeni niti znaju.
Evo, niti ja nisam znao da to neće dok on nije došao i rekao da ne radi.
BTW, ako su vidjeli adresu na osobnoj kada su radili ugovor, znači ipak su se pravili ludi ?!
@Joker2206
To sa osobnom nema smisla jer on moze, kao sto i je, koristiti po Zg, Rijeci,...
Ali da su ga trebali upozoriti na prodajnom mjestu i to stoji.
Ako znas i kod VIPovog Homeboxa je bilo problema jer nije svagdje bio 3G signal i bilo im je spor internet kao da koriste Dial-up, pa su onda uveli opciju da mozes vratiti u toku 8 dana od kupovine.
Inače, da se razumijemo što se tiče cijenika Tele2 vs ostala 2 konkurenta, ja sam daleko zadovoljniji.
Tele2 je jedini operater koji te ne ograničava jeftinim pozivima prema T2 mreži, dok ostali to rade.
Zato sam i prešao na njihovu mrežu dok u VIP i T-mobile (bar je tako bilo prije) možeš uzeti tarifu da ne plaćaš poziv već samo uspostavu, ali unutar mreže.
I sada, malo ljudi na T-m, malo na VIP, malo na T2 u mom imeniku tako da mi je T2 odgovarao.
A ovo tehnički problemi i repetitori....iskreno se nadam da će to riješiti jer ovo je malo nezgodno, a i taj internet ne radi kako spada još.
evo, vec neko vrijeme sve radi ok sto se tice poruka i ostalog, izgleda da su rijesili te probleme. :)
Opet imam problem s tele2. Prije tjedan dana sam zatrazio da me s pretplate skinu na bonove, istekao je ugovor.
Posaljem im zahtjev za raskid ugovora i kazu oni da ce mi kartica stici postom, ALI majmuni su ODMAH iskljucili broj i sad jos uvijek, vec tjedan dana (s obzirom da je sutra i preksutra vikend bit ce desetak dana) cekam vrazju karticu, a broj ne mogu koristiti!!
Na žalost takva je procedura.
I tebi je to normalno?Kako to da kod drugih operatera nije tako?
Nije off u ovom slučaju jer čovjek je rekao da niti na drugoj mreži nije baš bez problema kao ni T2.
Meni je OK ako netko napravi usporedbu na ovom topicu s drugim operaterom. Lakše mi je tako nego da idek kopati po drugim postovima koji su pitaj **** gdje.
Inače, ja bih još jednom napomenuo da su Telci2 vrlo zločesti sa svojim prodavanjem USB internet stickova po gradovima gdje to uopće ne radi tj. gdje nema T2 signala. Jučer provjerio za svaki slučaj.
Brijem da se već brdo ljudi zaribalo tako.
Dobro to je bilo dosta davno, vidim na ovom:
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?...azak+na+bonove
da su datumi jos iz 6.2007.
eh, koja muljaža...
za 5. mjesec sam dobio račun ravno 160kn (na knockout tarifi 150kn sam), i nisam ga platio sve do 6.7.2009., već sam dobio i opomenu i sms da će mi ograničit usluge 7.7.2009.
mobitelom se mogu koristiti, znači nisu ga ograničili ali mi je danas došo račun od 335kn...
po ovom bi trebao biti samo 175,44kn, jel?
http://www.imagesforme.com/out.php/t583020_DSC00289.JPG
a čemu služi onih 160kn na drugom papiru gdi je nekakvi saldo za prethodni mjesec?
tih 160kn sam platio...
http://www.imagesforme.com/out.php/t583019_DSC00288.JPG
da nisam bolje gledo, platio bih cijeli iznos, ovak ću napisat drugu uplatnicu...
stvarno muljaju....
nemoguće da ima nakon dan, dva nije sjela uplata...
@Tom Bill
To je stara prica/problem
Evo sto pise na webu kod Tele2:
6. Kada će biti registrirana moja uplata?
Ovisno o instituciji putem koje uplatu izvršavate potrebno je i do 5 dana kako bi Vaša uplata bila evidentirana u našem sustavu.Tele2 preporučuje plaćanje računa putem banaka, e-bankarstva te putem FINA-e jer će putem tih institucija Vaša uplata biti najbrže vidljiva u našem sustavu.
Primijetio sam da mi na ispisu poziva ne piše pravilno u koju mrežu je zvano.
Za 3 091 broja, za koje sam 100% siguran da nisu više na VIP-u, nego na Tele2, piše na ispisu VIP.
Pretpostavljam da je tako za sve brojeve, jer uvijek piše naziv operatera prema pozivnom broju, što je nemoguće, jer je masa ljudi migrirala iz jedne u drugu mrežu.
Imam Knock-out tarifu, tako da mi nije bitno zbog naplate, ali ne mogu recimo kontrolirati da li bi mi neka druga tarifa više odgovarala. I pitanje kako naplaćuju pozive u drugim tarifama, možda isto prema pozivnom broju, a ne prema stvarnom stanju u kojoj je korisnik mreži.
??
Ispisuju prema prefixu mreze, razliku da li je to vip ili vip prenese u tele mozes vidjeti samo po naplacenoj cijeni. Bitno da oni prikazuju "cijene na 3 decimale radi sto tocnijeg obracuna" :D
Ili kako kazu na szk, to je "greska u sustavu" za koju se ne zna hoce li biti ispravljena ili ne :)
već je netko napisao da se radi o staroj raspravi,ali evo još jednom malog obješnjenja.
naslov koji ste naveli,"koja muljaža" nije primjeren dolje opisanom problemu koji ste naveli ,jer očito je tko u ovom slučaju mulja.
svi računi koji nisu proknjiženi do 30og u mjesecu stavljaju se u novo obračunsko razdoblje,mislim da iole pismen čovjek može shvatiti o čemu je riječ.
a ako je račun u međuvremenu podmiren,treba zanemariti tu opasku i samostalno ispisati opću uplatnicu i platiti troškove komunikacija za ono obračunsko razdoblje koje vam je preostalo.
pozdrav i plaćajte račune na vrijeme
dobro, al recimo netko bi recimo lijepo platio tih 335kn da ne gleda ili ne shvaća račun..
zaš onda ne pošalju kod takve situacije dvije uplatnice, pa ako si ovu prethodnu uplatio, zanemariš... nego oni to jednostavno utrpaju na isti račun i napišu da je to za prethodni mjesec..
EDIT: i da, treba prvo plaća sjest da se plati račun, jbga...
onda je bolje da si na bonovima.. nije za sve pretplata.
ali da, slazem se sa tobom da je to nezgodno poslano. ali nije to nicija krivnja, tele2 nije znao da si platio.
To se meni jednom desilo.... odnosno stara mi je uplacivala, jedan racun je uplatila pod kraj mjeseca, i drugi mjesec nam je stigao dupli racun (120 kn, imam knock out 50)... Onda nije pazila na to pa je drugi mjesec uplatila svih 120 kn, ali je onda treci mjesec dosao racun na 0 kn...
Tako da oni paze na to, i ako greskom uplatis unaprijed, oni ti to oduzmu od onog sta trebas kasnije uplatiti... uglavnom nema frke niti muljaze
no dobro, ispisat ću drugi račun i gotovo..
tele2 se jos jednom "iskazao".
ne daju mi da promijenim opciju sa knock out na slike i slova bez produzenja ugovora na 24 mjeseca. bravo tele2. sve vise mi se gade, makar sam vec dugo na njima.
Prema http://www.tele2.hr/tarife/promjena_tarife.html ne vidim razlog zato ti ne bi promjenili tarifu. Pise prva promjena u godini besplatna, a svaka slijedeca se naplacuje 40kn. Ako si pod ugovorom, logicno je da ti ugovorna obaveza ostaje, ali da ti rade novu sam zbog promjene tarife mi se bas ne cini normalnim.
ja sam tarifa 170 i za tu tarifu nema opcije Slike i slova, a ne mogu me prabaciti na 150 (tele2 nema opcije prebacivanja na "nizu" tarifu dok si pod ugovorom, makar u ovom slucaju 150 zapravo to i nije).
sve u svemu, razocaran sam i dobro cu promisliti kad mi istekne ugovor sto raditi. jer jebes ti takvu firmu koja ne cijeni stare korisnike (sto ja definitivno jesam, stari korisnik s tarifom 170, a nemam mogucnost aktivirati drugu opciju).
ovako. potpisao sam ugovor 12tog mjeseca 2007 godine, tarifa 170. To je bila akcija da kupis Motorolu V8 za 995kn, i onda narednih 20 mjeseci dobivas popust 50kn mjesecno (tjedan prije je bila takva ista akcija sa N76). I fino sam potipisao ugovor, knock-out tarifa i do sad uredno dobivao taj popust od 50kn.
i kako je nedavno dosla tarifa Slike i slova, koja mi pase jer puno poruka saljem, zvako sam SZK da vidim kako se mogu prebaciti. Odgovor je bio da se moram prebaciti na tarifu 150, jer mi na 170 ne mogu ukljuciti opciju slike i slova, ne postoji za tu tarifu. i da ujedino gubim pravo na tih 50kn popusta. ja sam se odlucio na to, jer ipak ce me na kraju ispasti jeftini. rekli su mi da to moram obaviti u tele2 centru.
otisao sam u tele2 centar u a.mallu i tamo mi je gospoda rekla da ako zelim da ne prebace sa tarife 170 na 150 da moram produziti ugovor na 24 mjeseca, jer tele2 ne podrzava prebacivanje u nizu tarifu dok si vezan ugovorom. ja sam se na to pobudnio, rekoa sam da sam dobio druge informacije u SZK. ona je zvala i rekla je da to nije moguce, da moram produzivati, ali da sad nemam jos prava na produzivanje (tek 2 mjeseca prije isteka ugovora smijem produziti). dakle, vezan sam za knock-out, makar tele2 nudi na svojim stranicama i druge opcije, ja ih ne mogu iskorisiti. razocaran sam, ali nema veze, strpit cu se. dugo sam uz tele2 i do sad je sve bilo 5, moram priznati, mozda ste me razmazili :)
je, i ja bi onda sa tarife 150 htio na 100, pa čak možda i na 50, a dobio sam k800 za kunu..
to bi svi onda radili.. treba ti isteć pretplata koju si potpisao, tako je kod svih operatera koliko ja znam..
vidimo da nisi procitao post sa razumijevanjem.
oni meni NE daju da u svojoj tarifi 170 aktiviram Slike i slova. ja NISAM htio mijenjati tarifu, jer dok sam god na 170 dobivam popust, a tako i tako mjesecno trosim 300kn.
ONI su rekli da se moram prebaciti na 150 da bi aktivirao slike i slova, a to nije moguce. u prijevodu, mogu se jebati.
jel ti sad jasno?
kad si nabrljao 100 tarifa...
neznam koja im je šema mijenjanja "tarifa", (jel nisu tarife po kunama, znači 50, 100, 150..?)
bilo bi glupo da se ne mogu mijenjat opcije unutar neke pretplate, prva besplatno a druge da se naplaćuju, a uostalom, tak i piše ak se ne varam...
svašta ti nešta napriča.
mjenjanje tarife ne produžuje tvoju ugovornu obvezu
da skratim
potpisao si u 12/2007 na 24 mjeseca. ugovorna obveza ti je do 12/2009. u međuvremenu možeš promijeniti tarifu i ide na MMP150, (jer 170 više nema. ali to je nebitno)
i pri mjenjanju tarife Da,gubiš popust.
Ali da ne možeš napraviti produženje ugovora prije 10/09.
dakle ne možeš prije 10/09 iskoristiti pogodnost i uzeti mobitel jeftinije
Novi nacin brojanja aktivnih korisnika
Za razliku od dosadašnje prakse kada su se pod korisnike svrstavali i oni čije su prepaid kartice istekle, sada će se aktivnim korisnikom smatrati onaj tko je u razdoblju od prethodnih 90 dana nadoplatio svoj račun ili ostvario bilo kakav promet u Tele2 mreži.
http://www.vecernji.hr/vijesti/tele2...vi-clanak-5175
Poprilično je besmisleno da se u ponudi nalaze mobiteli kao samsung i7500, i8910 i sl., a da pritom nema adekvatne podatkovne pakete/tarife koje bi ih pratile.
U donjem desnom kutu. I natrag na temu, molio bih.
Ima tko problema sa MMS-ovima? Dolaze mi s delayem od 24h zadnjih 3-4 dana.
ljudi imam problemcic, docekao me poveliki racun.
http://www.imagesforme.com/out.php/t640323_ukupno.JPG
ko sto je vidljivo razlog je roaming gprs, 536kb.
gledajuci ovu tablicu http://www.imagesforme.com/out.php/t640301_cijene.jpg
tih 536kb bi trebalo naplatiti 30ak kn, a ne 386 jel, 536kb je nesto vise od 5 paketa po 100kb cijene 5,95kn.
to sam u srbiji sam bio par dana, i prije puta fino pogledao cijene, 100kb 5,95kn i reko aj potrosicu oko pola megabajta izace me 30ak kn i super, pregledavao sam mailove samo. kad ono kita, skoro 400kn me ispalo glupo gledanje maila.
i imam li pravo sad kaj se zalim i kaj mislite hoce li mi uvaziti prigovor i smanjiti racun?
u medjuvremenu pregledavajuci detaljni ispis potrosnje tog mjeseca vidjeh da http://www.imagesforme.com/out.php/t...kajedinica.JPG su oni odma naplacivali tih 5,95 za makar 1kb, dakle obracunska jedinica je 100kb. ja to nisam mogao znati ne pise nigdje i da sam znao da je to tak nebi uopce koristio roaming internet.
Mislim da nemas srece. U sluzbenom cjeniku http://www.tele2.hr/files/Cjenik_1.08.2009.pdf na 13oj stranici pise "Cijene su iskazane u kunama za 100 kB. PDV uključen. Obračunska jedinica iznosi 100 kB". To sto nigdje drugdje nema tako explicitno napisano iz cega bi se dalo zakljuciti da je obracunska jedinica 1kb (kao u tele2 mrezi i nacionalnom roamingu) ti moze malo koristiti. Mozes probat, drzim ti fige, ali osim nekakvog razumijevanja njihove strane, osnovu za zalbu nemas jer ti u sluzbenom, javno dostupnom dokumentu (iako dobro skrivenom na stranicama http://www.tele2.hr/podrska_korisnic...dokumenti.html) pise kako je obracunska jedinica 100kb.
http://www.vecernji.hr/vijesti/ucina...om-clanak-8928
jel zna netko nešto o ovome? gledam na tele2 stranici i ne vidim nikakve promjene...
što znači ovo u tekstu od večernjeg, to mi nije jasno: "Tele2 će pak promijeniti uvjete nadoplate računa za prepaid korisnike. Umjesto, primjerice, dosadašnjih 50 kuna kojima je trebalo nadoplatiti račun, to će biti moguće samo sa 100 u istom periodu."?
Dobro, tele2 će ostati i dalje jeftiniji od konkurencije...
Sve rasprave u zadnjih tjedan dana koje su se odvijale u ovoj temi, a ticale su se pokrivenosti Tele2 signala, prebacio sam u primjereniju temu. Jednom sam vas upozorio da ne skrećete u raznim pravcima, ali naravno da nitko ne šljivi ni pol posto. Od sada na dalje brišem svaki off bez upozorenja.
Eto, moram prizanti da sam od jednog od vecih zagovornika tele2 mreze postao jedan od vecih razocaranih korisnika.
Ovaj mjeseci mi naplate GPSR prijenos podataka 176kn, navedu da sam potrosio 12,8mb. Posto sam kupio onaj paket od 10mb, na racunu mi oduzmu onda 137kn. Dakle, razlika je 40kn, ispada da mene 2,8mb dodu 40kn? mislim, WTF?
Zvao sam sluzbu za korisnike naravno, odgovor je "vas upit je poslijeden". vidjet cemo.
Isto tako mi nisu dali popust od 50kn koji trebam dobiti, i za to sam se zalio (ovo je vec treci put), i za to mi je upit proslijeden. Jebes ti to sve kad ja moram svaki put kad dobijem racun zivkati njih i zaliti se i trositi po 10 min da dobijem operatera i onda s njim jos 20 min razglabati i objasnjavati.
Isto tako mi ne daju da aktiviram slike i slova tarifu, ako cu to htjeti aktivirati cu morati produzivati ugovor. Mamicu im njihovu, ne mogu vjerovati da se tako ophode s korisnicima :(
i to sam godinu i pol tele2 korisnik na bonove i sad ce biti 2 godine na pretplatu. sramota.
Stvarno ih ne mislim pravdat, i ja sam sam morao par puta intervenirat u vezi racuna pa su mi ga smanjili (nisu bili veliki iznosi), ali jednaka sranja - cak i puno veca, imam i prijave inspektoratu i ministartstvu - sam imao i kod T-Mobilea, a cisto sumnjam da se i Vip nesto razlikuje.
Od operatera koji je toliko jeftiniji od ovih velikih igraca i koji jos nije poceo stvarat gubitke nazalost ne mozes ocekivat jednako kvalitetnu uslugu na citavom polju. Ako ti je za ikakvu utjehu, T-Com ima marzu (EBITDA) od 45%, Tele2 nema nikakvu marzu jer je jos u crvenoj zoni. mozda ti to olaksa spoznaju da te Tele2 sigurno ne dere kao sto to T-Mobile cini svojim musterijama.
necu ulaziti u druge mreze, ali ne vidim smisao da imam pretplatu i da se moram s njim non stop klati, jos pokraj svega ne mogu imati tarifu slike i slova, kad iste cijene imaju na bonove.
fino cu ih odjebati cim budem u prilici i preci na bonove i mirna bosna. jer ovo nije normalno.
kad zatrazite raskid ugovora vezano za promjenu obracunske jedinice
sa 15 sekundi na minutu,sluzba za korisnike vam spusta slusalicu!!!!
lol,lol nevjerovatno to moze samo kod nas!
5 puta su mi prekinuli vezu!
ja sam ih danas isto zvao. 3 puta. prva dva puta su me otkantali da moram platiti preostale mjesece. treci put sam im pocitao stavak 9. zakona i spomenuo Hakom. onda je otisla pitati kolege i rekli su mi da posaljem pismeno prigovor i zahtjev za raskidanje. ako ne prihvate ide drzavnom inspektoratu, hakomu i novinama
Evo sad sam zvao Tele2 službu za korisnike. Od 1.10. starta novi cijenik i obračunska jedinica od minute, bar za ekipu na pretplati. Ugovor se može raskinut da pošaljete zahtjev mailom, ili odete na neko prodajno mjesto odakle se faksira zahtjev besplatno. Bezveze uglavnom, ali meni dobra stvar jer ću raskinut ugovor 6 mjeseci prije isteka, i preć na bonove :) pa nek se misle
U vezi poklapanja slušalice, teta "Manda" s kojom sam ja pričaoje bila maksimalno susretljiva i lijepo odgovorila na sve. Ne bih htio napadat, ali mislim da bi vi prije trebali preispitat ton kojim pričate s nekim :)
hvala na informaciji ali ja nisam stigao vikat na nikog meni su jednostavno prekidali vezu cim bi spomenuo raskid ugovora!
edit- sad su bili ljubazni ali svaka druga im je bila vidjet cemo vas veze ugovorna obveza itd!
rekli su sto i vama da faksiram zahtjev za raskid ali oni neznaju kako ce se to rijesit!
Čudi me da nisu Telad ovo iskoristili na drugi način. Bar 90% ljudi nema pojma da može raskinut ugovor, mogli su ne mijenjat cijene nego opalit oglas u novinama i televiziji da je to moguće i da tu konkurenti povećali cijene. sigurno bi tako namaknuli dobar dio od ovih 6%. Non stop vrte debilne reklame po radiu, tv,u, umjesto da su ovo iskoristili. Čini mi se da je ovo povećanje međusobni dogovor svih operatera :(
Cek, znaci mogu raskinut ugovor 14 mjeseci prije isteka i zadrzat broj koji sam imao dosad? Jel moze netko psl za nas n00bove ukratko objasniti sta sve treba napraviti?
Ček, kako raskinuti ugovor? Oni, prema riječima zaposlenih u Tele2 centrima ne mogu raskidati ugovore već me upućuju na kontaktiranje sa SZK ili putem maila.
da, bilo bi fino kad bi to malo bolje objasnili.. koji su uvijeti za raskid ugovora, jer ako je moguce, raskidam isti cas. imam jos 3 mjeseca za "odguliti".
Poslao sam E-mail na njihovu adresu.
Kaže da će javiti u roku 48 sati. Sada, treba pričekati.
Koji im je smisao toga da imaju obracunsku jedinicu za bonove 15 sec, a pretplatu 60sec za prvu minutu. Ispada da se na knock-out sada za poziv od 10sec na pretplati placa 74lp a na bonovima 37lp. Ili oni ocekuju zaradu na tome sto su uveli 40kn ako zelis sa pretplate na bonove ici, pa kako god okrenes te pljackaju ako zelis zadrzat broj.
Naravno da mozes raskinut, ne treba ti blagoslov Tele2. Samo napisi dopis, pozovi se na clanak 42.
Imali smo slicnu diskusiju na:
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=64177&page=4
Steta sto je i Tele2 pokleknuo, no uz ovaj nas monopol se dosta pate. Opcenito, jedini nacin da manji operateri prezive bi bilo uvodjenje onog "americkog" sustava da poziv placa i onaj koji prima poziv.
Kakva je situacija ako je ugovor potpisan na 2 godine da bi dobio jeftinije mob. Dali se u slučaju toga mora platiti puna cijena mobitela?
Sada gledam malo cjenik i taj s obračunskom jedinicom od 60 sek stupa na snagu tek od 01.10. tako da treba onda pričekati još.
http://www.tele2.hr/podrska_korisnic...dokumenti.html
ne, nego trebas sto prije, do 01.10. poslije vise ne mozes nista
ej ekipa, dobar dan svima!!
ja sam ovdi nova...tražila sam kako raskinit ugovor s tele2 i naišla na ovu temu..puno hvala!
sad sam zvala SZK i rekla mi je ženska da moram napisat razlog, obrazložit ga i na šta se pozivam..pa jel ima ko od vas satavljen kakav dopis!? puno biste mi pomogli
i da treba i kopija osobne uz to..
Procitaj postove koje je agam pisao. Manje vise ti je sve lijepo objasnjeno. Par postova gore:
= Citat =:
Naravno da mozes raskinut, ne treba ti blagoslov Tele2. Samo napisi dopis, pozovi se na clanak 42.
Imali smo slicnu diskusiju na:
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=64177&page=4
eo sam im poslala zahtjev mailom pa ćemo vidit...
nadam se uspješnom ishodu